Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

cehannem ne demek düşündünüzmü ?


M-E-R-T

Önerilen İletiler

Ne ofkesi ? Suclamak bir kenara anlatmak istedim. Hem ne var, sucta ? Niye bu kadar hepiniz agır bulursunuz bunu ? Suclanmak, gecin gitsin. Siz ogrendiginize bakın. Hic mi hata yapmadık ? Herkes hata eder. Ogrenebildigin surece tum hatalarda anlam kazanır dimi. Lutfen seni suclamanın pesinde oldugumu sanma fakat eger oyle gorduysen ozmn bu dediklerimi dikkate al. Seninle bir konuda uzlastık. Dedik ki, biz gordugumuz kardeslerimize elimizden geldigince yardım etmeliyiz.

Ve ayrıca sozlerimi baska anlama cekenlere duyrulur, bn bir bayanım. :lol: En azından bunu acıklayım da her zaman anlamak yerine yanlıs anlamak arasındaki secim kimlere ait gorsunler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 161
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Ne ofkesi ? Suclamak bir kenara anlatmak istedim. Hem ne var, sucta ? Niye bu kadar hepiniz agır bulursunuz bunu ? Suclanmak, gecin gitsin. Siz ogrendiginize bakın. Hic mi hata yapmadık ? Herkes hata eder.

 

suçlamadığını söylüyorsun ama hemen ardından hata yaptığını belirtiyorsun.. bence sen birşeyler öğrenmeye başladın ama onu da siz diyerek yansıtıyorsun..

evet herkes hata yapar ama önemli olan hata yaptığını farkedip kabullenmek ve tekrarlamamaktır.

beni suçlamanın peşinde olduğunu düşünmüyorum..fikirleri karakterinin bir parçası olarak algılama bence..

 

eğer dua etmek yerine birşeyler yapılması gerektiğini düşünüyorsan uzlaşmışızdır..

neyse çok kişisel oldu. konu cehennem ve ben yanmak istemiyorum :) birileri çıkıp beni cehennemle korkutucak. çevrenizde biri hiç ölüp cehenneme gidip geri geldi mi? ya da doğmadan öncesini hatırlıyor mu? (kalu bela yı özellikle). biz burda olanları biliyoruz.. burası sınav yeri deniyor.. en basit sınav da bile herkes eşittir.. aynı şartlar altında aynı sorularla sınava girilir.ama zaten dünyayı bir sınav olarak bile betimlemek yanlış.. tamamen farklı şeyler..

 

saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:lol: Dostum bn cok olasılıklı konusurum. Boyle de dusunebilir, soyle de dusunebilir diye ki anlatabileyim. Sana da okdr anlattık. Senin uzlasma caban da gozlerimi yasarttı dogrusu. :lol: Hala kendi karakterinin bir parcası olarak algılama diyorsun. Yahu onlar anlatmak icin be. Soylediklerimdeki yargıları vsleri bana mal ettiginiz surece nasıl gorebilirsiniz. Millet bana bakmaktan kendine bakamıyor :D Aslında tum bu haller icinde haller olma cabam gosretebilmekti. Fakat anlayan anladı. Sen de ins. anlarsın.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Yetişmek, öğrenmek çağında olan bir çocuk için ortada kötü olgularda olsun. Mesela o evde sigara içilsin, yalan söylensin vs olumsuz şeyler olsun. Sonradan çocuk ayni şeyleri yapınca çocuğu, Allah'ın daha doğrusu Allah adına yargılayıcıların yaptıkları gibi kaynar kazanda haşlayalım ne derece insanca, mantıkça.

 

Şimdi bizler çocukmuyuz denilecek elbette. Onlara verilecek cevap ta şu; bizler de çocuklar gibi ömür boyu öğrenmiyormuyuz doğruları ?

 

Kendimizi kötü olgular içerisinde bulan bizlerimi, yoksa o olguları hatta şeytanı da bize musallat eden yaratıcıyımı (!) yargılamak gerekir ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

:):)

1. felsefe kitaplarına iman edenler kendilerini gülünç hallere sokar.

2. felsefe, İslam ile temellendirildiğinde anlamlıdır, aksi halde kuruntudan ibarettir.

 

maraba diyor ki:

"Yetişmek, öğrenmek çağında olan bir çocuk için ortada kötü olgularda olsun. Mesela o evde sigara içilsin, yalan söylensin vs olumsuz şeyler olsun. Sonradan çocuk ayni şeyleri yapınca çocuğu, Allah'ın daha doğrusu Allah adına yargılayıcıların yaptıkları gibi kaynar kazanda haşlayalım ne derece insanca, mantıkça."

 

3. sebep- sonuç ilişkisine dayalı yaratılan bir sistemden bahsediyoruz. sebepler, sonuca ulaşmayı hedefler. ancak irademiz var, birisi bana küfür ettiğinde, ona aynı şekilde küfür etme ihtiyacı doğar elbette. ancak ben küfür etmemeyi seçerim, çünkü olumsuz etki nekadar yoğun olursa olsun, insanlar doğru olanı seçmekle mükelleftir. Allahın adaleti sonsuzdur. Bu serüvene katılmayı insan kabul etmiştir, insanın ilk seçimi: "insan olmayı istemektir." yeryüzüne gönderildiğinde, kendisine Peygamber gönderileceğini bilerek, cenneti cehennemi bilerek bu serüvene katılmayı istemiştir, Rabbisine söz vermiştir. verilen bu söz ise yeryüzünde hatırlanmayacaktır, Allahın gönderdiği kılavuzlarla bildirilecektir. yani seçim insanındır. imtihan edileceğini biliyordu insan, "insan olma serüvenine katılmayı seçerken.."

4. cehennem gereklidir, cehennem olmasaydı adalet de olmazdı. Allah'ı inkar edenler, tövbe etmezlerse, verdikleri sözde durmadıklarından ve bunca delile rağmen iman etmediklerinden ebediyyen cehennemde kalacaktır. cehennemde de derecelendirmeler vardır, en acıklı azabı münafıklar tadacaktır. cehenneme girmek azaptan ziyade utanç vericidir, Allahın rahmetinden uzak kalmayı başarabilen insan, zaten cehenneme kendisi koşarak girecektir o utançla. Allah adaletlidir, şüphesiz insanları yanlışa iten sebeplerin şiddeti büyük ise, Allah bunu görendir, kullarına karşı adil ve cömerttir.

5. samimi bir kalple Rabbisine teslim olan için korku yoktur, Allah ihlas sahibi kullarının tövbelerini kabul eder, onların ayıplarını örter, derecelerini yükseltir. Allahtan af dilemek çok büyük bir erdemdir, ve samimi tövbeler kabul edilir. eğer cehennemi saplantı haline getirmiş olanların sıkıntısı geçmişte işlediği büyük bir günah ise, bilmelidir ki af kapısı her an her saniye açıktır, arınmak ve tertemiz olmak için Rablerine teslim olanları Allah yüzüstü bırakmaz. hepimizin günaharı vardır, önemli olan vicdandaki sızıdan korkmamak, günahlarını çirkin işlerini Rabbe itiraf edebilmektir, bu acizlik ve pişmanlık itirafından sonra yükseliş başlar. yol zorludur, ancak sonsuz saadet ile kıyaslanamaz bu yorgunluk, kalpteki huzur yorgunluğu sıkıntıyı alır götürür.

6. cehalet inat ile birleşirse, kalp katılaşır. şaşı bakan şaşı görür. unutmayın, eğer Allah size kendisini düşündürüyor, ve benim yoluma gir, diyorsa, sizi seviyordur. günahlarınız ne boyutta olursa olsun, arınıp tertemiz olmanız için, yüksek derecelere kavuşmanız için yapmanız gereken kalbinizi ışığa açmaktır, cennete adımlamaktır, inkar etmek değildir.

7. İslam çelişki barındırmaz, mantıksızlık içermez, inatla ateizmi savunanların hiçbir delili yoktur, delilleri olmadığı gibi tahammülsüzlükleri nedeniyle Allah inancıyla uğraşmaktadırlar kendilerince. keskin sirke küpüne zarar verir. İslam tertemiz bir ışık hüzmesi gibi durmaktadır ve duracaktır. hatalar çirkinlikler, insanları bağlar. müslüman birinin hatası, İslamı lekelemez. önyargısızca, içten bir kalple konuya yaklaşınız, kendinize zulmetmeyiniz.

Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

*******

 

 

Şimdi size cehennemin teknik ayrıntılarını veriyorum. Umarım hepiniz bir gün gitme fırsatı bulursunuz.

Bunlar resimleri:

 

 

77940876-L.jpg

 

Nasıl ama? Anlatıldığı gibi değilmiş değil mi? Şu aşağıdakilere bir bakın hele. Hiç azap çeker gibi bir halleri var mı?

 

 

77940849-L.jpg

 

 

77941042-L.jpg

 

 

Şu aşağıdaki de cehennemin dibi:

 

 

 

 

Tarihteki İşlevi:

1- Eski putperest İsraillilerin, oğullarını ve kızlarını ilah Molek'e (Melek) diri diri ateşe atılarak kurban edilmesi.

2- Yine eski İsraillioğullarının putperest dinlerine göre; günah işleyen günahkarların ateşte diri diri yakılması.

3- İlah Molek (Melek) adına günahkarlara çeşitli işkenceler yapılması.

(Molek: Ammonlular'ın ilahı Molek. Reforme edilerek islama geçirilmiş haliyle: melek. )

 

Cehennemin dibindeki ateş sürekli yanar halde tutulurdu. Putperestler ateşin sürekli yanar halde kalmasını sağlamak için, ilah Molek'e (Melek) tapınmaya gittiklerinde ona hediye olarak yanlarında yağ götürürlerdi. Bu yanlarında götürdükleri yağ bu ateşin sürekli yanar halde kalmasını sağlardı.

Putperestler bu yapılanları vahşet olarak görmezlerdi. Bu yüzden bu tapınaklara giderken çok güzel giyinir, temizliğe özen göstererek üzerlerine güzel kokular sürünürlerdi.

Bu uygulamalara İsrail kralı Yoşiya (MÖ 640- 609) tarafından son verilerek çöplük olarak kullanılmaya ve insanlar yerine çöplerin yakılmasına devam edildi. Ancak buna rağmen kendilerine değer verilmeyen ve ******** olarak görülen günahkar insanların cesetlerinin cenaze töreni düzenlenmeden oradaki çöplükte yakılmasına devam edildi.

Cehennemin dibinde Saydalılar'ın putu Aştoret, Moavlılar'ın putu Kemoş ve Ammonlular'ın putu Molek'in (Melek) tapınakları bulunurdu.

 

 

Coğrafi konumu: Kudüs merkezi olan tepenin hemen dibindeki, çukurda kalan, güney ve güney batısıdır. Refaim Vadisi'nin kuzey ucuna düşer. En aşağılarda bulunan yeri cehennemin dibidir ve burada normal su ırmakları akar.

 

İklim: Sanıldığı kadar sıcak değildir. Blakis Kudüs'e nazaran daha serin bir iklime sahiptir. Yemyeşil, sulak bir coğrafi yapısı vardır..

Yangın tehlikesi: Yoktur. Ufak tefek yangınlarda itfaiyesi anında müdehale eder.

 

İsimleri: GeHinnom , Ge-Hennom , GeHennom , Gehenna (G ler C olarak okunur)

İslamdaki adı: Cehennem

Tarih'teki diğer bir adı: Ben-Hinnom

Hangi dilden? : İbranice

Manası: Hinnom vadisi.

Manası 2: the lake of fire, Ateşin gölü , Ateş gölü, Alev gölü

 

Kaynaklar:

İncil: Yeşu 15:8 , Yeremya 32:35 , Krallar 23:10 , Krallar 23:13 , Tarihler 28:3 , Levililer 18:21

http://www.returntogod.com/jerusalem/valleys.htm

http://bible-truths.com/lake16-D1.htm

http://www.bible.ca/ef/topical-the-p...of-gehenna.htm

 

***

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsimleri: GeHinnom , Ge-Hennom , GeHennom , Gehenna (G ler C olarak okunur)

İslamdaki adı: Cehennem

Tarih'teki diğer bir adı: Ben-Hinnom

Hangi dilden? : İbranice

Manası: Hinnom vadisi.

Manası 2: the lake of fire, Ateşin gölü , Ateş gölü, Alev gölü

 

İslam dininde geçen tüm değerler (yaratıcı, melek, şeytan, cennet, cehennem, elçi, günah, sevap, yargılanma, vs) kendisinden önceki mistik inançlardan kopyalanmadır. Sözüm ona farklı olabilmek için ufak tefek revizeler de vardır. Revize edilen bu değerler, islam dinine daha da sert kurallar getirmiştir. Bu sert kurallar daha sonra da egemen (sömüren) kesimin işine yaramıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsimleri: GeHinnom , Ge-Hennom , GeHennom , Gehenna (G ler C olarak okunur)

İslamdaki adı: Cehennem

Tarih'teki diğer bir adı: Ben-Hinnom

Hangi dilden? : İbranice

Manası: Hiarnnom vadisi.

Manası 2: the lake of fire, Ateşin gölü , Ateş gölü, Alev gölü

bu tarz benzerlikler beni hiç şaşırtmıyor...tam tersine hoşuma gidiyor bu tarz bilgiler..allah her ümmete elçi gönderdiğini söylüyor.. aradan geçen zaman vahyin bilgilerini yıpratıyor bozuyor eksenden sapmalar meydana geliyor...ta ki bir diğer elçi gelene dek...bilgiler tekrar revize ediliyor..bazen ufak ilaveler değişmeler olabiliyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu tarz benzerlikler beni hiç şaşırtmıyor...tam tersine hoşuma gidiyor bu tarz bilgiler..allah her ümmete elçi gönderdiğini söylüyor.. aradan geçen zaman vahyin bilgilerini yıpratıyor bozuyor eksenden sapmalar meydana geliyor...ta ki bir diğer elçi gelene dek...bilgiler tekrar revize ediliyor..bazen ufak ilaveler değişmeler olabiliyor...

 

Evet 124 bin elçi...

Her elçinin yaş ortalaması 50 olsa 6 milyon yıl eder. İnsanın tarihçesi ise en fazla yüzbin yıl. İnandırıcı olmak için bu kadarı da fazla. Tüm tarihe sahip çıkılmaya çalışılmış.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu tarz benzerlikler beni hiç şaşırtmıyor...tam tersine hoşuma gidiyor bu tarz bilgiler..allah her ümmete elçi gönderdiğini söylüyor.. aradan geçen zaman vahyin bilgilerini yıpratıyor bozuyor eksenden sapmalar meydana geliyor...ta ki bir diğer elçi gelene dek...bilgiler tekrar revize ediliyor..bazen ufak ilaveler değişmeler olabiliyor...

 

 

İsterseniz yazıyı tekrar okuyunuz.

 

Bu yazıda cehennem olarak anlatılan yer ; eski putperest İsraillilerin tanrılarına kurban verdikleri ve suçluları cezalandırdıkları yer olarak bildiriliyor eğer aksini iddia ediyorsan bunu daha yakın tarihte ortaya çıkan Kuranla değil cehennem isminin (Kurandaki manasıyla) geçtiği daha eski belgelerle savunman gerekir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

siz müslümanlar sonsuzluk ne demek bilmiyorsunuz. yada kendinizi cennete layık görüyorsunuz hikayelerinizle. sus payımıdır nedir bu cennet susturuyor sizi

oh ne güzel ben nede olsa cenneti garantilemişim biraz yansamda elbet sonsuza kadar yanmayacağım için sorun yok banane gerisinden etmesinler yanmasınlar.

böyle bir düşünce (daha doğrusu düşüncesizlik) biz inanmayanlarda olamaz bizim vijdanımız en vahşi en acımasız piskopatı bile sonsuza kadar yakamaz. en iyisini 1 sene ya yakarım ya yakamam

ancak maşallah allahınız okadar merhametliki benden bile merhametsiz üstelikte o piskopatları ben değil o yaratmış hemde kendi kulunu hee vay bee yarat yarat yak ne güzel

onlara o suçları işletmemekte elinde ama işletiyor niyeymiş daha çok cezalandırayım diye hani dilediğini yere göğe çıkartıyorya birde kendi eksikliği yaa adama beyni noksan vermiş imalat hatası yapmış

sonrada bu yanlış oldu yakalım diyor

aklı başında bir insan ne kimseye tecavüz eder ne kimseyi öldürür nede başka bir suç işler aklı kadar iyi yaşar.

aklı verende allah kaderini yazanda allah yakanda allah bizde burada kobay oluyoruz deney elemanı önemsiz aciz zavallı insanlar öylemi

ben önemliyim arkadaş deney elemanı değilim cehennemde yanacam diye kimseye inanıp kulluk etmem bunun yalakalıktan farkı olmuyor

inanmamında tek yolu bukadar çiğ süt emmişin içinde sadece onu görürsem mümkündür isterse görünebilir ama istemiyor veya yok benim istemem önemliyse cehennem ne işe yarıyor

 

:) :) :):clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. felsefe kitaplarına iman edenler kendilerini gülünç hallere sokar.

 

Felsefe okumak ve öğrenmek insanın ufkunu açar beynini çalıştırır. Aksi taktirde gencecik beyinlere ne olduğu ortadadır: CEHALET

Felsefe öğrenmek okuduğun felsefi görüşün görüşlerini kabul etmek değildir (Eğer böyle anlıyorsan). Zaten bir sürü felsefi görüş var. Hepsini seçemezsin...

 

2. felsefe, İslam ile temellendirildiğinde anlamlıdır, aksi halde kuruntudan ibarettir.

 

Bence bu mantık ve önyargıyla felsefe kitaplarını açmayın zaten, zaman kaybı olur. Bunun yerine iman edin ki vicdanınız rahat ola...

 

Allahın adaleti sonsuzdur. Bu serüvene katılmayı insan kabul etmiştir, insanın ilk seçimi: "insan olmayı istemektir."

 

Ben şahsıma böyle bir istekte bulunduğumu hatırlamıyorum. Ya sen?? Eğer hatırlıyorsan ciddi bir sorun var demektir. Eğer ki senin dediğin doğruysa ve bu benim seçimimse ve hatırlamıyorsam bunun yükümlülüğünü nasıl taşırım???

 

4. cehennem gereklidir, cehennem olmasaydı adalet de olmazdı.

 

Adaleti görebilmek için 70 sene bekleyip ölmemizmi gerek?? Yoksa biri bizi kandırıyomu? Sabredin sabredin ölünce rahat edeceksiniz diye? Rahat edileceği kesin tabi ama... Ben kendimi böyle kandıramam. Nitekim dini bütün olup hepimizden çok daha fazla ve hatta hiç birimizin kaldıramayacağı acılar çekmiş

insanlar? Sakın onlar öteki dünyada mükafatlandırılacak deme. Bunu duymaktan bıktım...

 

5. samimi bir kalple Rabbisine teslim olan için korku yoktur, Allah ihlas sahibi kullarının tövbelerini kabul eder, onların ayıplarını örter, derecelerini yükseltir.

 

Her türlü naneyi yiyip yaşlanınca tövbe edecem hem de yürekten. Eğer dediğin gibi olmazsa ne olacak??? Kandırmış mı olacaklar beni?

Ya da şöyle düşün: aklım mantığım kabul etmiyor ama inanmak istiyom çünkü korku ağır bastı. Ama inanamıyom. İnandığımı söylesem buna kanacaklarmı? Tabii ki de kanmyacaklar. Peki aklım ve mantığımın suçu ne??

 

7. İslam çelişki barındırmaz, mantıksızlık içermez, inatla ateizmi savunanların hiçbir delili yoktur, delilleri olmadığı gibi tahammülsüzlükleri nedeniyle Allah inancıyla uğraşmaktadırlar kendilerince. keskin sirke küpüne zarar verir. İslam tertemiz bir ışık hüzmesi gibi durmaktadır ve duracaktır. hatalar çirkinlikler, insanları bağlar. müslüman birinin hatası, İslamı lekelemez. önyargısızca, içten bir kalple konuya yaklaşınız, kendinize zulmetmeyiniz.

Saygılar

 

Gelelim buraya:

İslam çelişki barındırmaz sa yukarıdakiler ne? Ateistlerin delili yoksa inanların delili ne? Özellikle bunun cevabını istiyorum. Nitekim ateistlerin yeterince verisi var ve hepsi bilimsel. İstersen bunları da tartışırız. Ama önce sen bana delilini söyle sakın bana doğaya bak görürsün deme. Ben de senin doğayı başka bir gözle incelemeni ve gerçek bilimsel veriler (hem de inkar edemeyeceğin) sağlarım.

 

Kimin ne kadar tahamülsüz olduğunu tarafsız bir düşün istersen. Hiç bir ateist kalkıpta inancı yüzünden kimseye bir kötülük yapmaz bırak kılıçtan geçirmeyi toplumdan dışlamayı, cehennemde yanacaksın demeyi...

Son olarak bence sen de kendine zulmetmeyi bırak. Ya da en azından başkalarına. Bırak isteyen istediğine inansın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İsterseniz yazıyı tekrar okuyunuz.

 

Bu yazıda cehennem olarak anlatılan yer ; eski putperest İsraillilerin tanrılarına kurban verdikleri ve suçluları cezalandırdıkları yer olarak bildiriliyor eğer aksini iddia ediyorsan bunu daha yakın tarihte ortaya çıkan Kuranla değil cehennem isminin (Kurandaki manasıyla) geçtiği daha eski belgelerle savunman gerekir.

sayın 16yıldız yazıyı okumuştum cevap yazmadan önce ve doğru anladığımı sanıyorum...benim cevabım birüst iletide sayın marabanın söylediklerin bir cevaptı....o islamın kendinden önceki kültürlerin kavramlarından alıntı yaptığını söylüyordu...ben de bunun tam tersini savundum...hangi topluma ve inanışa bakarsanız ortak kavramlar görebilirsiniz...bu dinlerin tek merkezli olduğunu ama daha sonra tahrif edildiğini gösterir dedim...yazılı olarak ta en eski incili tevratı zeburu ve on emri gösterebilirim...başka delilim yok malesef...selamlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın 16yıldız yazıyı okumuştum cevap yazmadan önce ve doğru anladığımı sanıyorum...benim cevabım birüst iletide sayın marabanın söylediklerin bir cevaptı....o islamın kendinden önceki kültürlerin kavramlarından alıntı yaptığını söylüyordu...ben de bunun tam tersini savundum...hangi topluma ve inanışa bakarsanız ortak kavramlar görebilirsiniz...bu dinlerin tek merkezli olduğunu ama daha sonra tahrif edildiğini gösterir dedim...yazılı olarak ta en eski incili tevratı zeburu ve on emri gösterebilirim...başka delilim yok malesef...selamlar...

 

Sayın 4mevsim,

Geçen iletimde yazmıştım; dindeki kavramların (yaratıcı, yaratıcının insan temsilcisi, görünmez temsilcileri(melekler) cennet, cehennem, buyruklar, vs) tüm eski çok tanrılı ve putperes dinlerde var. Ama inananlar bunların daha sonra tahrif edildiğini söylerler. Halbuki zamana ait bulgu ve belgeler hiçte öyle söylemezler. Belgeler, o günün inançlarını (tanrıların isimlerini bile) ve bugünki dinlerdeki var olan kavramları tüm ayrıntıları ile anlatır. Bak "dünya dinleri", bulgular ve belgeler.

 

Tahrif etme sözcüğünü, aslını değiştirme olarak yorumlarsak, asıl o zamanın dinlerini tahrif edenler, kendi anlayışlarına göre yorumlayanlar, daha sonraki dinler olsa gerek. Zira alıntı yaptıkları tüm olgular önceki dinlerde de var. Fakat toplumların kültürlerine göre değiştirilmiş şekilleri var. Misal olarak daha önceki dinlerdeki "günah" olgusuna, arap toplumunda köle, kadın, özel mülkiyet, üretim üzerinde farklı yorumlar getirilmiş. Keza Hristiyan ve Yahudi toplumlarında da başka yorumlar.

 

Bu da gösteriyorki: Geçmişteki dini kavramlar, sonraki dinler tarafından tahrif edilmiş. Tıpkı eski güzel eserlerin şimdilerde bozulup, restore edilerek çıkar amaçlı kullanılmaları gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet 124 bin elçi...

Her elçinin yaş ortalaması 50 olsa 6 milyon yıl eder. İnsanın tarihçesi ise en fazla yüzbin yıl. İnandırıcı olmak için bu kadarı da fazla. Tüm tarihe sahip çıkılmaya çalışılmış.

 

Her elçinin 50 yıl arayla geldiğini de nerden çıkardınız ?

Arkadaşın bahsettiği gibi Allah her ümmete elçi gönderilmiştir diyor, 50 yılda bir elçi gelir demiyor.

 

Şüphesiz biz seni müjdeleyici ve uyarıcı olarak hak ile gönderdik. Hiçbir ümmet yoktur ki, aralarında bir uyarıcı gelip geçmiş olmasın. (Fâtır Sûresi, 24. Ayet)

 

Mantıklı olmak lazım dünya o kadar da küçük değil aynı zamanda yaşayan elçilerin gönderilmediğine dair bir kanıtınız yok,

her ümmete elçi gönderildiğine göre her ümmetin de bir dili olduğuna göre en az dil sayısı kadar elçi olması gerekir.

 

ve ne kadar peygamber gönderildiği konusu zaten ihtilaflıdır bir rivayette 124 bin başka bir rivayette 224 bin...

Bu sayıya takılmadan şunu kavramak gerekir.

 

Hiçbir ümmet yoktur ki, aralarında bir uyarıcı gelip geçmiş olmasın.

 

Burdaki ümmet kelimesinden sadece insanları baz almak saçmadır. Çünkü cinleri de kulluk için yarattığını söylüyor Allah :

 

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Sûresi, 56. âyet)

 

(O gün Allah şöyle diyecektir:) “Ey cin ve insan topluluğu! İçinizden size âyetlerimi anlatan ve bu gününüzün gelip çatacağı hakkında sizi uyaran peygamberler gelmedi mi?” (En'âm Sûresi, 130. âyet)

 

Cinlere peygamber gönderilmedi dersen gülünç duruma düşebilirsin. Sadece görebildiklerinse hesabın o sayıyı hiç kâle bile alamazsın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her elçinin 50 yıl arayla geldiğini de nerden çıkardınız ?

Arkadaşın bahsettiği gibi Allah her ümmete elçi gönderilmiştir diyor, 50 yılda bir elçi gelir demiyor.

 

.............

 

Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Sûresi, 56. âyet)

 

(O gün Allah şöyle diyecektir:) “Ey cin ve insan topluluğu! İçinizden size âyetlerimi anlatan ve bu gününüzün gelip çatacağı hakkında sizi uyaran peygamberler gelmedi mi?” (En'âm Sûresi, 130. âyet)

 

Cinlere peygamber gönderilmedi dersen gülünç duruma düşebilirsin. Sadece görebildiklerinse hesabın o sayıyı hiç kâle bile alamazsın.

 

Cümlem dikkatlice okunmuş olsa idi anlaşılrdı. Daha açık yazayım o halde. Her peygamber 50 yıl yaşıyor diyelim. 124.000 peygamber 6 milyon küsür yıl yapar hiç aralıksız gelseler. İnsan ise henüz en çok yüzbin yaşında. Yarısı olsa bile çok fazla.

 

Cinlere de peygamber gelebilir, meleklerin de ulu'ları olabilir. Cinler çaydanlıktan da çıkıp "dile benden" diye yardım dağıtır. Arap masalı pek sever. Uydurdukça uydurur. Uydurdukça sömürür. Kültür emperyalizmi budur işte. 1400 yıldır tüm insanlığı sömürmüşler. Para oluk oluk akmış keselerine.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cümlem dikkatlice okunmuş olsa idi anlaşılrdı. Daha açık yazayım o halde. Her peygamber 50 yıl yaşıyor diyelim. 124.000 peygamber 6 milyon küsür yıl yapar hiç aralıksız gelseler. İnsan ise henüz en çok yüzbin yaşında. Yarısı olsa bile çok fazla.

 

süper

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cümlem dikkatlice okunmuş olsa idi anlaşılrdı. Daha açık yazayım o halde. Her peygamber 50 yıl yaşıyor diyelim. 124.000 peygamber 6 milyon küsür yıl yapar hiç aralıksız gelseler. İnsan ise henüz en çok yüzbin yaşında. Yarısı olsa bile çok fazla.

 

Cinlere de peygamber gelebilir, meleklerin de ulu'ları olabilir. Cinler çaydanlıktan da çıkıp "dile benden" diye yardım dağıtır. Arap masalı pek sever. Uydurdukça uydurur. Uydurdukça sömürür. Kültür emperyalizmi budur işte. 1400 yıldır tüm insanlığı sömürmüşler. Para oluk oluk akmış keselerine.

 

Ben Aralıksız Gelmesinden Bahsetmiyorum Aynı Zamanda, Aynı Tarihte Farklı Mekanlarda Yaşayan Peygamberlerden Bahsediyorum

Dolayısı ile Ortalama Olarak 50 Bile Varsaysanız Peşpeşe Ekleme Yapmanız Aldatmacadan Başka Hiç Bir Şey Değildir.

 

Melekler Zaten Allah'ın Emrinden Çıkmayan Varlıklar Onlara Peygamber Gönderilmesine Gerek Yok. Allah'ın Emrinden Çıkmayan Varlıkların Allah'ın Koyduğu Yasakları Çiğneme Olasılığı Sıfırdır. Şayet Meleklerin Varlığına İnanmak Ayrı Bir Mevzudur.

 

Bilmediğin Şeyleri Tartışabilecek Kadar Cesur Bir Uydurukçusun Lakin Binbir Burhanla İspat Edilen Şeyleri Anlamakta Kıtlık Çekiyorsun Güzel Kardeşim.

 

Alaaddinin Sihirli Lambası Çizgi Filmlerde Kaldı Uyan Artık !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sayın maraba peygamberler aynı dönemde farklı yerlerde yaşamış olabilir bununla igili Musa ile Harun Peygamberler ile İbrahim ile Lut Peygamberler örnek gösterilebilir ve bu sayı dahada çok olabilir dolayısıyla sizin hesaplamış olduğunuz rakam azalacaktır. bu şekilde bir hesaplama yanlıştır ancak , Kuranda neden sadece Ortadoğuda yaşayan Peygamberlerden bahsederde diğer coğrafyalara gönderilenlerden hiç sözetmez o dönemlerde dünyanın başka yerlerine hiç Peygamber gönderilmemiş midir ? bu kadar çok sayıda elçinin sadece ortadoğuda görevlendirilmesi mantıksız özellikle iletişimin çok yetersiz olduğu bir zamanda.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hımm, sizin mantığınıza göre düşünürsek Allah hiç durmamış peygamber göndermiş. Yani ayni anda 50 yada 100 peygamber gelmiş. Ne bu yahu, Allah hiç durmamış peygamberleremi çalışmış. Peygamber konusunda eli bol olan Allah, ama her nasılsa Muhammed'ten sonra pıçak keser gibi kesmiş peygamberlerini (!). Hem de en çok gerekli olan zamanda. Ortaçağdaki kölecilik dönemlerinde. Yeni çağdaki emperyalizmin zulümlerinde. 124 bin, 224 bin peygamber yapan Allah, 124.001 yada 224.001 konusunda cimri davranmış her nedense. Yada peygamber enflasyonunun farkına varmış geç te olsa.

 

Arap çok uyanık. Enflasyonun farkına varıp, rantı başkaları kapmasın diye oaraya bir kırmızı çizgi koymuş. Ben sonum diye. Ama onu dinleyen kim. Ondan sonra onlarca peygamber gelmiş. Arap onun son olduğunu iddia etmiş, diğerleride kendi peygamberlerinin son olduğunu...

 

Ama ne yazıkki peygambercileri bunların uydurmaca olduğuna inandırmak zor tabiki. Al birini vur diğerine. Masal'a birazda ajitasyon katarsan inananı çok olur. Hem de ölüm pahasına..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hımm, sizin mantığınıza göre düşünürsek Allah hiç durmamış peygamber göndermiş. Yani ayni anda 50 yada 100 peygamber gelmiş. Ne bu yahu, Allah hiç durmamış peygamberleremi çalışmış. Peygamber konusunda eli bol olan Allah, ama her nasılsa Muhammed'ten sonra pıçak keser gibi kesmiş peygamberlerini (!). Hem de en çok gerekli olan zamanda. Ortaçağdaki kölecilik dönemlerinde. Yeni çağdaki emperyalizmin zulümlerinde. 124 bin, 224 bin peygamber yapan Allah, 124.001 yada 224.001 konusunda cimri davranmış her nedense. Yada peygamber enflasyonunun farkına varmış geç te olsa.

 

Arap çok uyanık. Enflasyonun farkına varıp, rantı başkaları kapmasın diye oaraya bir kırmızı çizgi koymuş. Ben sonum diye. Ama onu dinleyen kim. Ondan sonra onlarca peygamber gelmiş. Arap onun son olduğunu iddia etmiş, diğerleride kendi peygamberlerinin son olduğunu...

 

Ama ne yazıkki peygambercileri bunların uydurmaca olduğuna inandırmak zor tabiki. Al birini vur diğerine. Masal'a birazda ajitasyon katarsan inananı çok olur. Hem de ölüm pahasına..

 

 

Zaten durmadan bu kadar peygamber göndermesi biraz tuaf kaçıyo. Neden insanlığı doğru yola sevketmek için bu yala başvursun ki? Daha kolay ve akılcı çözümleri getirebilir heralde, kudreti var....

 

Kardeşler Dünyadaki Hayatın Neden İmtihan Olduğunu Yavaş Yavaş Kanıtlamaya Başlayan Bu Mesajlarınız İçin Teşekkür Ederim. ;)

Neden İmtihana Tabi Tutuluyoruz Görüşüne Cevap Bulduğunuz An Sorularınıza Otomatik Cevap Vermiş Olduğunuzı Göreceksiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kardeşler Dünyadaki Hayatın Neden İmtihan Olduğunu Yavaş Yavaş Kanıtlamaya Başlayan Bu Mesajlarınız İçin Teşekkür Ederim. ;)

Neden İmtihana Tabi Tutuluyoruz Görüşüne Cevap Bulduğunuz An Sorularınıza Otomatik Cevap Vermiş Olduğunuzı Göreceksiniz.

 

Sonradan aklıma gelen bir açıklama daha:

 

Madem peygamberlerin görevi insanlara doğru yolu göstermekti. Bu 124 yada 224 bin paygamber en beceriksizlerindenmi seçilmiş? Ya da onlara doğru taktikleri verememişmiki, halen yolsuzlukların yanlışlıkların bini bir para. Hiç birşey düzelmeyecekti neden o kadar efor sarfettiki? Kolayına gidip kendisi üslense idi o görevi. Bir şekilde becerebilirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sonradan aklıma gelen bir açıklama daha:

 

Madem peygamberlerin görevi insanlara doğru yolu göstermekti. Bu 124 yada 224 bin paygamber en beceriksizlerindenmi seçilmiş? Ya da onlara doğru taktikleri verememişmiki, halen yolsuzlukların yanlışlıkların bini bir para. Hiç birşey düzelmeyecekti neden o kadar efor sarfettiki? Kolayına gidip kendisi üslense idi o görevi. Bir şekilde becerebilirdi.

 

Doğru taktikleri vermişte inanmak istememişler insanlar o peygamberlere, hep yalanlamışlar sizlerin yaptığı gibi :

 

İçlerinden bir adama, insanları uyar ve iman edenlere, Rableri katında kendileri için bir doğruluk makamı bulunduğunu müjdele diye vahyetmemiz, insanlar için şaşılacak bir şey mi oldu ki o kâfirler, “Bu elbette apaçık bir sihirbazdır” dediler? (Yunus Sûresi , 2. ayet)

 

 

Sizden önceki Nûh, Âd, ve Semûd kavimlerinin ve onlardan sonrakilerin –ki onları Allah’tan başkası bilmez- haberi size gelmedi mi? Onlara peygamberleri mucizeler getirdiler de onlar (öfkeden parmaklarını ısırmak için) ellerini ağızlarına götürüp, “Biz sizinle gönderileni inkar ediyoruz. Bizi çağırdığınız şeyden de derin bir şüphe içindeyiz” dediler. (İbrahim Suresi, 9. ayet)

 

Lût’un kavmi de peygamberleri yalanladı. (Şu'ara Suresi, 160. ayet)

 

Onlara, Allah katından ellerinde bulunan Kitabı (Tevrat’ı) doğrulayıcı bir peygamber gelince, kendilerine kitap verilenlerden bir kısmı, sanki bilmiyorlarmış gibi Allah’ın Kitabı’nı (Tevrat’ı) arkalarına attılar. (Bakara Suresi, 101. ayet)

 

Andolsun, onlara içlerinden bir peygamber geldi de onu yalanladılar. Böylece zulmederlerken azap onları yakalayıverdi. (Nahl Suresi , 113. ayet)

 

Allah’a karşı yalan uyduran, yahut kendisine geldiğinde, gerçeği yalanlayandan daha zalim kimdir? (Rûm Suresi, 68. ayet)

 

Madem peygamberlerin doğru taktikleri değerli ,neden hiç birini kâle almıyorsunuz? 7200 tane hadis olan kitabı okuyun görün taktikleri.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.