Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

virs

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    28
  • Katılım

  • Son Ziyaret

  • Lider Olduğu Günler

    1

virs son kazandığı tarih 12 Nisan 2011

virs en çok beğeni kazanandı!

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    Türkiye

virs - Başarıları

Araştırmacı

Araştırmacı (4/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

2

İçerik İtibarınız

  1. Müslim, Ebû Davud ve Neseî gibi kaynaklarda ; Türklerle ilgili yani direk Türk adı geçen hadis yoktur. Varsa yazan kişi bence Türk düşmanı ki hadis yolunu kullanmayı denemiş...Bu da bir ihtimal tabi. Ye'cüc ve Me'cüc her asırda farklı yorumlar almaya mahkum bir konu... Çünkü her asırda yenilmez bir hastalık baş göstermiş. AIDS, Kanser vs. örnek olsun.. Burdaki hastalığı direk hastalık olarak algılanması yanlış olabilir. Teknoloji de bir hastalık sonuçta. Bilgisayar bağımlılığı vs. vs. Bu hızla ilerleyen teknoloji ile ilerde robotların çok gelişmesi sonucu onların başımıza bela olması hayal değil....Pilotsuz uçaklar örnek olsun. http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran/fihri...2%80%99c%C3%BBc Bu ayetleri de incelemeniz ön fikir olabilir.
  2. Kafiyeli konuşmak için uydurmanıza gerek yok Nuri yoksa Gılman var Etraflarında, sedeflerinde saklı inciler gibi tertemiz gılmanlar dolaşır? (Tûr Sûresi, 24. âyet) Uzun uzadıya yapılmış açıklamayı buraya eklemeye gerek yok merak eden buyursun : Önce bu linke bakın daha sonra aşağıdakine : (Huri ve Gılman Konusu için)
  3. Programın İçeriği: -Kur'an-ı Kerim -Risale-i Nur Külliyatı'nın Tamamı -Büyük Lügat -Elmalılı Hamdi Yazır İlmihali -Nimet-i İslam +Özellikler: -Bilmediğiniz bir kelime olması halinde kelimeyi seçip, LÜGAT butonuna basmanız yeterlidir. -Osmanlıca Editör Özelliği -Arapça Arama Yapabilme Özelliği -Görünümü Ayarlayabilme Özelliği (Font, yazı tipi vb. gibi.)
  4. http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran/liste.asp Ayetler konulara göre derlenmiş toplanmış. Kolaylıklar sağlaması dileğiyle.
  5. Bu konuyu şimdilik tartışmıycam çünkü bu konu üzerindeki çalışmalarımı henüz bitirmiş değilim.Bir konu açacağım çok yakın zamanda söz o zaman tartışırız. Çünkü konu biraz uzun ve iyice pekiştirmeden bir solukta anlatmak yetmeyebilir asıl meseleyi.
  6. Gerçekten İletişim Problemi Yaşıyoruz Sayın Beldegah, Ben Kuranın koruma altında olduğuna dair, değiştirilemiyeceğine dair âyeti örnek gösterdim. Diğer kutsal kitaplarda varsa böyle bir âyet gösterin ? Burdaki amaç diğer kutsal kitapların değişip değişmediğini ispatlamaya yöneltmektir. Kuranı kerimde Allah diyorki : Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz. (Hicr Sûresi, 9. âyet) Allah kuranı kerimi koruma altına aldığını açıkca söylüyor, diğer kutsal kitaplar için de varsa böyle bir âyet gösterin ? Apaçık doğru diyor. O ayetlerin manasını kavramayı her kula nasip etmiyor işte bu noktayı anlamak istemediğinizden dolayı niye apaçık kuran diyor dediğine düz mantıkla bakıyorsunuz. İslam alimlerine bir bakın bakalım kelime bazlı ve harf bazlı tefsir yapan kaç tane alim var diye ? Birazcık araştırın bu kısmı. Sonra tekrar tartışalım bu kısmı. Alimler(Müceddidler) niye gönderilmiş birazcık araştırın. O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. (Al-i İmran Sûresi, 7. âyet) Müteşabih âyetler, manasını ve hakikatini sadece Allah’ın bildiği âyetlerdir. Bunların insan zihni tarafından tümüyle kavranmasına imkan yoktur. Allah’ın sıfatları, kıyametin ahvali, cennet, cehennem gibi hususlarla ilgili âyetler ile, sûrelerin başında yer alan “hurûf-u mukatta’a” bunlardandır. İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın, bu âyetleri bütün yönleriyle anlaması mümkün değildir. Müteşabih âyetler dışındaki âyetler de muhkem âyetlerdir. Bu kısmı anlamanızı beklemiyorum zaten. Bu kısmı anlamadan evvel Sahabe kavramını iyice beyninizde pekiştirmeniz gerekiyor. Çünkü Hz. Muhammedin sözlerini nesilden nesile aktaranlar onlardır ve onlara tabî olanlardır, onlara uyanlardır. - Hz. Muhammed tarihte yaşamış bi şahıs. Ona ya da Allahına inanmıyor olsak bile bu açıdan belki doğru söylediği şeyler olmıcak değil di mi? Bi bildiği vardıysa açıklamalı yada hiç söylememeliydi. Hz. Muhammed ne söylediyse doğrudur. Ona Muhammed-ül Emin diye boşuna denmemiştir. Bir tek yalanı varsa o da sizin uydurduklarınızdır. Onlar, sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için az kalsın seni ondan şaşırtacaklardı. (Eğer böyle yapabilselerdi) işte o zaman seni dost edinirlerdi. Eğer biz sana sebat vermiş olmasaydık az kalsın onlara biraz meyledecektin. (İsra Sûresi, 73.-74. âyet)
  7. Güzel şeyler söylüyorsunuz bunu ayrı bir konu başlığıyla ele alsak nasıl olur AIRBUS ve muki kardeş ?
  8. Dünyadayken güzellik ve çekicilik kadın, ahirette ise cennette çekiciliğin erkekte olması gayet adaletli. Cennete Dünyadan Gidiecek Hanıma Verilen Nimet ise Cennetteki Hurilerden Daha Üst Düzeyde Güzelliktir. Yeterince araştıramamışsınız. Erkek eşiyle birlikte cennetlik olursa ikisini bekliyor tüm o güzellikler. Mesela cinsel güç bakımıdından kişiye 100 kişinin cinsel istek gücünün verilmesi gibi. Biliyorum bu açıklama çok üstü kapalı oldu ama bu konuda araştırmanız gereken kaynak peygamberimizin sözlerindeı...(hadislerde)
  9. Gerçekliği kanıtlanması için daha ne gerekiyor ? Bunca delil yeter aklını çalıştırana. Seçme hakkı serbest olduğundan kişi ister inanır ister inanmaz. Gerçekliğinin kanıtlanması için herkesin inanacağı bir din bekliyorsanız boşuna bekliyorsunuz. Yarına çıkabileceğinizin bir garantisi bile yok. Bizim inancımız Tevekküldür. Yapılması gerekenleri yaptıktan sonra işin sonuçlanmasını Allah'a bırakmaktır. Dükkanın kapısını açık bırakıp eve gidersen elbet bir hırsız dükkanı soyar. İşin tevekkül kısmı dükkanın kapısını kilitleyip sonucu ondan sonra Allah'tan istemektir. Yaratıcımız ne kadar merhametli ki peygamberimizin duasını kabul etti de kıyamete kadar helak etmeyeceğine dair habibine söz verdi. O merhametlilerin en merhametlisi. Ayrıca dua diye bir kavram var. Bakın Allah duanın önemini kavratmak için ne diyor : (Ey Muhammed!) De ki: "Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!" (Furkan Sûresi, 77. âyet) Paranın ve imanın kimde olduğu bilinmez. Dünyanın neden bir imtihan olduğuna açıklık getiren mesajınız için teşekkürler.
  10. inşallahla maşallahla işelrimizi görmeye çalıştığımızdan dolayı bu hallerdeyiz. Yanlış mı? Doğru dediniz fakat şu kısmı tam olarak açar mısınız ?
  11. Yeni sorulara muhakkak ki ortam hazırlancak. Çünkü din bir bütündür. Bir parçasını ayrı tuttuğunuz zaman diğer kısmı tam olarak nasıl anlayabilirsiniz_? Mesela Peygamberlere İman ile Meleklere imanı ele alalım.. Biz Vahyin Cebrail ile Peygamberlere indirildiğini biliriz. Hadi bu ikisine de inandı ama Allaha inanmadı o zaman peygambere vahyi gönderen meleğe de inanmayacak doğal olarak peygambere de inanmayacak. Çünkü onlar bizi yaratan Allah'tır diyor. Oysa inanmayanlar bile ona Muhammed-ül Emin derdi. Malını emanet ederdi. Böyle birine peygamberlik indirildiğinde niye yalanladılar. Oysa hayatında bir kez bile yalnına rastlamadıklarını onlar itiraf etmiyorlar mıydı?
  12. Özür dileyerekten öncelikle tam olarak ne demek istediğinizi anlamadım ? Onlara inanmanın bana getireceği faydaları söyler misiniz ? Niçin onlara inanmalıyım ? Ek olarak inkar ettiğimi de söylediğimi hatırla mıyorum ? Sadece kuranı tamamen hikaye kitabı olarak anmaya karşı çıktım. Evet içinde hikayeler var fakat Allahın emirleri de var. Peki o (kurandaki) hikayelerin anlatılış sebepleri ne? Bakın boş bir misal var mı ? Geçmişten haberdar da ediyor. Bunun neresi kötü ?
  13. Ne zaman olacağını bilmediğimiz bir kıyamet için , - Doğru ne zaman olacağını bilmiyoruz. Rabbimiz de o size ansızın gelecek diyor zaten. ona buna iman etme çabası sarf edeceğimize , - Ona buna iman etme çabası demeniz çok yanlış olmuş bir müslüman için dediyseniz eğer, çünkü insanların ve cinlerin yaratılış amacını Allah söylüyor : Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zâriyât Sûresi, 56. âyet) bu çabayı dünyamızı nasıl daha yaşanır hale getirebiliriz çabası sarf edilse daha iyi olmaz mı? Dünyayı nasıl daha yaşanır hale getirebiliriz çabası gayet olumlu, islamda dünyayı yaşanmaz hâle getiren bir neden var mı ki bunu söylediniz yoksa burdaki söyleminiz sadece "bu çabayı dünyamızı nasıl daha yaşanır hale getirebiliriz çabası sarf edilse daha iyi olmaz mı?" bu soruya mı cevap aramak... Ek olarak iman etmek çabası tabiki en mühim meseledir. Sonsuz bir yaşam ile taş çatlasa 200 yıl yaşayacağın bir dünya arasında kıyas yapmak oldukça tuhaf. Sonsuzla kıyas edilmemeli bence sayılı günler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.