Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aurelius

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    70
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Aurelius - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. üstümde 40 lar üstünde 8 ler ya biz buna kısaca 48 ler desek olmaz mı?
  2. "bakın ben inanıyorum ne kaybediyorum, inansak ne olacak" düşüncesiyle inancınızda ne kadar samimi olduğunuz belli oluyor.. ben biliyorum ki bu forumda ki bir çok ateist arkadaş daha önce inanıyordu. ve şunu da biliyorum ki sizin şu anda ki bahsettiğiniz inancı yaşamamak için ddini tam olarak öğrenmek ve yerine getirmek için çok zahmetlere girdiler. çok araştırdılar.. müslüman bir ülkede doğduk. çevremizdeki insanları müslüman diye bildik. sonra dedik yüce yaratıcımz bize kitap göndemiş O gönderirde biz nasıl okumayız diye düşündük. hatta müslüman olupta şimdiye kadar bir kere dahi okumayanlara çok şaştığım oldu.hatta bu insnlar çevresinde çok iyi müslüman olarak bilinen insanlardı. sonra okudum, sünnete baktım, kurana baktım, elime geçen tüm kaynakları inceledim, sonra sünnette kurana uymayan şeyleri gördüm.. buna getirilen açıklamalar ise hadislerin sahih olmadığı idi.. sonraki düşüncem hadislerin geçeriszliği oldu.. çünkü kuranda da zaten kurandan başkasına uymayın denmiyor mu?hadislerin sahihlerini ayıranlar çok mu alimmişler de ayırmışlar. kaldı ki kulaktan kulağa oyununu bilirsiniz. o oyunda bile aynı mekanda aynı zamanda bir kişiye söylenen bir cümle bile nasıl değişiyor.. neyse kuranı daha çok okumaya başladım. busefer kuranda da birçok ayetin birbiri içinde tutarsız olduğunu farkettim. en basitinden ve benim için önemli olan bir ayette kuranın apaçık indirildiğinden ve herkesin anlaması ve ibret alınması için indirildiğinden bahsedilir. sonra başka bir ayette ayetlerin bir kısmı müteşabih bir kısmının anlaşılır olduğu yazılır.. hatta ilimde derinleşmiş olanlar anlarmış.. nerde kaldı şimdi herkesin anlayacağı.. zaten dünyada şu kuranı anlayan tek bir insan bile görmedim. herkes kendi kafasına göre çeviriyo anlıyo..onlarda okuyan azınlık. gerisini siz tahmin edin.. okumayan çoğunluğu.. bakın Antonio_McCarty, inanmak insanın tüm yaşamını etkiler.. tüm düşüncelerini. düşünceler alışkanlıklarda belirir, alışkanlıklar eylemlerde, eylemler sizi siz yapar ve aldığınız tüm karaları etkiler.. yapmanız gerekenin ne olduğunu bilidğiniz halde sırf inancınızdan dolayı yapamazsınız..
  3. inanmayan zaten inanmıyor.. inanmayana inancı aşılamaya çalışanlar inançlı insanlar değil mi? asıl inananlar inanmak için direniyolar..
  4. hayhak tan; ve son olarakta ateıstler hep muslumanlara kac dını bılıyorsunda musluman oldun! nerden bılıyorsun senınkının dogru dın oldugunu! ben bu soruyu soyle cevaplıyorum ateıst arkadaslara: hıc bırıne gerek yok ıslam bıze yeter.ve sunu soruyorum ateıst arkadaslara: sız kac dın hakkında arastırma yaptınız? omrunuz yetmez buna! sız nasıl ınanmıyorsunuz? hadı 100 tanesını reddettınız dıbıne kadar arastırdınız. dıger on bınlerce dını nasıl reddettınız kanıt getırın gorelım. lutfen yazılı olsun şimdi , dediğniz gibi, o kadar çok din var ki. ama hepsinin kökeni aynı. geldiği yer aynı.. korku.. bilinmezlik.. dinleri araştırmak aslında bir çocuğun masal kitapları okuması gibi bişey. çünkü enbaşta zaten yaratıcaya inanç yoktur.. yani dinlerin özü nedir? yaratıldığına dair bir inanç .. peki kişi yaratıldığına inanmıyosa... yani bir müslüman bir ateiste kaç tane din araştırdığını soramaz.. ama bir ateist sorabilir..
  5. çamurdan yaratılma çok eski mitlerde de vardır.. ne yapsın o zamanın insanları çamurlara şekil veriyolarmış ve akılları o kadar çalışıyomuş.. ama muhammed onlardan bu miti almış Prometeus ... Gözyaşlarımla toprağı çamur haline getirdim ve yoğurdum. Bir insan heykeli yaptım. Sonra bu heykele ruh verdim. İlk ölümlü yaratıklar oluştu böylece." Sümer.. Bunun üzerine, ben de Ea'nın yardımını istedim. Toprağı, Kingu'nun kanıyla yoğurdum. İlk insanı meydana getirdim. Çin Efsanelerinden: "Bunun üzerine Tanrıça Ngüho yengeç elleriyle gökyüzünü yukarıya kaldırdı, denizleri yeniden sınırlarına itti. Ve çamurdan yeni bir insan türü yarattı." sonra da kendi çağında bilinen meniden oluşmayı da eklemiş.. alak konusuna gelince.; kuranı tercüme edenler bile çağa uydurmaktalar bu kelimeyi.. bir de şu ayeti eklersek ortaya şu çıkıyor: Allah insanı çamurdan iki eliyle yaratmış.. Sad 75 çevirileri: DİYANET VAKFI Allah! Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni meneden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin? dedi. bir heykeltraş misali.. hatta biliyosunuz.. islamda heylkel yasak haşaaa yaratan mısınız siz? resim bile yapamazsınız..
  6. Mehdi diye kendini tabir eden zattan; Daha sonra Mehdi'nin önderliğinde tekbirler ve tevhidlerle İstanbul kansız fethedilecektir... Allah şimdiden onlara sabır versin...Doğrusu çok zor bir gün olacak onlar için...Muhbir-i Sadığın da haber verdiği üzere 'MEHDİ'NİN ZUHURU KIYAMET GİBİ OLACAK...' GAZANIZ MÜBAREK OLSUN... daha ne desin.. ****************************
  7. İnandığınız değerler size akıl fikir versin diyeceğim ama onlar sizi bu hale getirmiş zaten..
  8. arkadaşlar gerekli cevapları vermişler zaten size..ama eklemek istediğim şu ki bazı hastalıklara yemeği kısma ya da belli besinleri yasaklama zaten uygulanan bir yöntem.. ama dikkat edin oruçla birlikte sağlıklı insanlar.. bakın sağlıklı insanlar diyorum oruca başladıktan sonra tansiyon düşüklüğü, ağız kuruluğu, şiddetli baş ağrısı, işten ve güçten düşme, enerji yetersizliği, bazen bayılma.. gerçekleşen ve gözlemlediğim olgular..ve bırakın sabrı ramazanda insanların psikolojisi bozuluyor..evde oturupta yatıpta oruç tutanlardan bahseytmiyorum.. bahsettiklerim aktif çalışan insanlar. en basitinden yakınımda ki insanlar.. oruçla birlikte söylenenleri bir kerede anlamıyorlar, ikinci defa da belki.. akılları fikirleri akşamın olması.. bence insanlar bir kanıya varmak istediklerinde ilk önce yaşadıkları yerleri, çevresini iyi gözlemlemeli ve buna göre yargıya varmalı. Şunuda belirtmek istiyorum..müslümanlar aç kalarak sabrı öğrenmeye çalışıyolarsa bir de hintlilere baksınlar o zaman.. adamlar bir ay değil her zaman aç kalıp kendilerini terbiye etmeye uğraşıyolar..sadece aç kalarakta değil.. neler neler yapıyorlar kendilerine..şimdi onlar daha mı doğru doğru yolda daha mı erdemliler?
  9. özedönüş diyor ki: Hasta durumunda olanlara zaten farz değildir.20 yıldır çevremde oruçsebebiyle tansiyon sorunu yaşayanları görmedim. hastalıktan bahsetmiyorum burada açlıktan ve susuzluktan oluşan tansiyon .. Kendimden örnek verirsem öğleden sonra 15 -16:00 lara kadar da oruçlu halimoruçsuz halimden daha dinçtir.Dikkatimde zerre kadar bozuklluk yok.Aksine hatırlamadıklarımı oruçlu iken daha çok hatırlıyorum. belki de siz istisnasınızdır.. kendimden ve çevremde gördüğümü söyledim..bu da gayet doğal vücut besin ve su alamayınca haliyle dikkat bozulur.. lütfen.. Oruçlu iken hiçbir nezle işareti olmadığı halde attığımız balğamın ve sümüğün haddi hesabı yoktur.Bu durum dinlenmeye çekilen midenin zararlı toksinleri vucuttan atması demektir. sayın özedönüş balgam ve sümüğü mide üretmez..sebebi şu olabilir; sigara içmeyen insan oruçlu ikende içemediği için bu söylediğin gayet doğaldır.. İftar da midenin tıka basa doldur diyen mi var.Kladı ki tervihle ve diğer ruhsal eğitimlerle bu sorun bile kısa sürede geçiyor. ah özedönüş ben tıka basa dedim mi? güldürmeyin beni boş mideye yemek yediğin an tıkar zaten.. tervih ve ruhsal eğitim mi? oruç tutanların ruhsal eğitime mi ihtiyacı var.tervih (sanırım teravih namazı demek istedin) off o konuya hiç girmeyin. insan doyduktan sonra birde uzun bir namaz.. milletin pis ağız kokusunun içinde.. bir de ayak kokusu.. hele birde yaza gelsin. ter kokusu falan.. Sigar içenlerde olabilir.Sigarasızlıktan başları ağıranlar var.Ama bunu herkese genellemek ne kadar doğru. yoo ben sigara içenlerden bahsetmiyorum.. gayet sağlıklı insanlar..kendimden ve çevremde ki insanlardan biliyorum.. Uykunun en tatlı olduğu anda kalkmanın hiçbirsorunu yok.Bilakis sabah devlet dairlerine gelmeden önce ki uyku kadar tatlı değil o anın..Diğer taraftan kahvaltılıklar çok güzel gidiyor sahurda..Sabah kahvaltısından çok daha fazla iştahımız var sahurda..Bu üzerimizde bir stress bırakmıyor,bilakis Rabbimize iyibir kul olmanın verdiği vicdani rahatlık sağlıyor. uykuyu alamadan uyanmak uykunun en tatlı yerinden kalkmaktır.. sabah namazından yarım saat yada bir saat öncesi yani..o saatte açlık hissetmediğin halde uykusuz uykusuz yemek yemeye çalışmak . Stres mi tatlı heyecan mı?İftarda bir çekiliş beklenmiyor ki sretsli bir heyecan olsun sofranın başından yemeğin önünde beklemekten bahsetmiyorum.. ne de olsa yiyeceğini biliyosun.. iftara yetişmeye çalışanların stresi..hiç ramazanda iftar öncesi sokağa çıkmazmısın?. Orucu açlıktan kesilmeolark anlayanlarda vuku bulabilmektedir.Özellikle bizler için oruç bırakın saldırganlığı daha çok bizi sakin ve tatminkar bir ruha bürüyor. ramazanda hiç trafiğe yada sokağa çıkmıyorsunuz sanırım.. biraz gözlemleyin.. hele ki iftara yakın saatleri.. evet verdiğiniz örnekler çok şaşkınlık verici. siz bu dünya da mı yaşıyosunuz..
  10. ne deyim. bende gerçekten şaşırıyorum size. orucun bir sürü zararı vardır.uzman değilim ama gözlemlediklerim: tansiyon düşmesi ve çıkması kötü koku (ağız) yapılan işten verim alamama yani dikkat bozukluğu su içmemekten dolayı zararlı toksinlerin vücuttan atılamaması boş midenin birden iftarda doldurularak şişkinlik yapması. baş ağrısı uykunun en tatlı yerinde kalkıp iştahsızca yemek yenmesi ve bunun insan üzerinde bıraktığı stress. iftarda ezanı beklerken yaşanan stres aç insanların saldırganlaşması...
  11. Allah insanların aç kalmasını istiyor.. halbu ki dünya da hiç aç insan bırakmaması gerekmez miydi? Ne de olsa sonsuz kudret sahibi değil mi?
  12. bırsey dıgerının aynısı olabılırmı? pekı olursa arasındakı fark nedır?pekı olmaz ıse nasıl kıyaslanır? olabilirde, olmayabilirde.. olabilir şöyle; aynı boyutta, aynı ebatta, aynı kilo da, aynı şekilde, aynı hacimde, aynı atomlara sahip olur. aynısı olduğu için arada bir fark yoktur.. olmayabilir; buyüzden kolaylıkla ayırdedilebilir.. siz kendinizde misiniz? eğer kendinizdeyseniz düşünmüyor musunuz? kendinizde değilseniz neredesiniz?(dünyada mısınız?) eğer kendinizde değilseniz ve nerede olduğunuzu bilmiyorsanız bu düşündüğünüz anlamına mı geliyor..
  13. Bu durumda müslümanlarda mı kafir?
  14. varlık varolana kadar yoksa.. Tanrı da...? sarmalı, kısır döngüyü farkedebiliyo musunuz? demek ki varlık her zaman var.
  15. Aurelius

    ateizm'de bir tanrı

    Eğer ateistlerin maddeye taptıklarını belirtip bunu puta tapmaya kadar getirdiyseniz size söyleyeceğim. ateistler maddeye tapmaz maddeyi kullanmanın yollarını arar. maddeye hükmetmeye çabalarlar. ama inananlar inandıklarının kuludurlar. aradaki farkı anlamışsınızdır umarım.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.