Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

16yıldız

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    69
  • Katılım

  • Son Ziyaret

3 Takip eden

16yıldız - Başarıları

Yazar

Yazar (5/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Pascal'ın söyledikleri mantıklı ama bu o kadar kolay değil.Allah'ın varlığına inanırsan sorun yok. Eğer inanmadığın halde bu faydacılık prensibinden yola çıkarsan daha büyük bir sorunla karşılaşırsın. İslami literatürde buna Münafıklık deniyor. Bakalım Kur'ana , Münafıklar ne kazanıyormuş: "Nisa/145-Şüphesiz ki münafıklar, cehennem ateşinin en aşağı tabakasındadırlar. Onlara bir yardım edici de bulamazsın." Şimdi bu durumda ; Münafık olup en alt kattamı yoksa Kafir olup Bir üst kattamı (en azından dürüst davrandığın için) kalmak mantıklı?.
  2. 16yıldız

    İŞTE BİLİMİN ZAFERİ

    Yok nasıl var olur ? veya şöyle sorayım nasıl birşey yapılmalı ki , sen onun yoktan var edildiğine inanabilesin.Sonuçta ne yapılırsa yapılsın diyeceksin ki , "Bu şey var olan evrenin bir parçasıdır.dolayısı ile yoktan birşey var etmedin.yani yaratmadın." Gerçekten birşeyin yoktan var edildiğine inanabilecekmisin.
  3. Tebrik ederim Halkalıyıldız
  4. 16yıldız

    ALLAH

    Cevabını sabırsızlıkla bekliyoruz.
  5. Cennetse sorun yok ama Allah seni dünyaya göndermeden , cehennemi hakettiğini söyleyip direk cehenneme atsa itirazın olurdu. Allah dünyada ne yapacağını biliyor ama sen bilmiyorsun bunun için sınava tabi tutmuş olabilir. Bunu anlayabiliyorum yalnız anlamakta zorlandığım şey Allah neden yanlış seçimde bulunacak insanlar yaratıyor.
  6. Öğrenciye ispat için sınava tabi tutar , bunu kabul edebilirim fakat arada bir fark var, Öğrencinin başarılı olması konusunda Öğretmenin yapabildikleri sınırlı ama Allahın herşeye gücü yeter. İyi bir Öğretmen , Öğrencisinin başarılı olabilmesi için bütün imkanlarını kullanır.
  7. Eğer sözkonusu yaratıcı mutlak güç ve irade sahibi ise ; Yaratılan İnsanın iradesi Sonsuz güç ve İrade sahibi Yaratıcıdan bağımsız olabilirmi ? İnsanı seçme konusunda özgür bırakıyor ve o da kendi! seçimini yapıyor , seçimini doğru veya yanlış yapanlar bunu mutlak manada özgür iradeleriylemi yapıyorlar eğer öyleyse bu durumda tanrı sınırsız irade sahibi değildir.
  8. Sonsuzluk mutlaka olmak zorundadır ve sonsuz olan sonsuz güçlüdür sonsuz bilgilidir ve herşey o sonsuzun içindedir.Sonsuz güç için bir sınırlama olamayacağından kendini yok edebilir. Varlık mutlak manada yok olabiliyorsa terside olabilir bu bakımdan varlık ve yokluk aynıdır. Sonsuzluğun yokluk ve varlık durumlarında bulunması mümkündür. Sonsuz varlık yok olabilir ise Yok sonsuz varlık olabilir.
  9. Sayın Demirefe ! Yaratıcının herşeye gücü yetmesi veya yetmemesi meselesi sınırlı olan bizler tarafından sınırsızlığı tam olarak kavrayamadığımız için , sınırlı varlık gibi düşünüldüğünden yanlış anlaşıyor herhalde. Yaratıcı sınırsız olduğu için kendini yok edebilir ve yine sınırsız olduğu için kendini yok ettikten sonra tekrar var edebilirde O varlık ve yokluk kavramı üstündedir. Sınırsız güce sahip değilse nasıl sonsuzluk olabiliyor. Sonsuz x 2 = Sonsuz Sonsuz / 2 = Sonsuz hangisi daha büyüktür ? Aslında biz sınırsızı sınırlamak istiyoruz , lakin gücümüz yetmiyor.
  10. Ayetten haberim var yalnız oradaki insanlar surede anlatıldığı gibilerse eğer işi biraz alaya almış gibi görünüyor. gerçi oradaki insanlar haklıda olabilirler bilmiyorum belki daha öncede böyle bir durumla karşılaşıp umduklarını bulamadılar.Siz gerçeğin ne olduğu konusunda eminsiniz ben ise gerçeğin ne olduğu konusunda kesin olarak emin değilim.
  11. Sayın 4mevsim başkalarından emin değilim ama kendi adıma , sorgulamalarımın maksadı gerçeğin ne olduğudur. Ayrıca maksat ne olmalıdır sizce ?
  12. sayın maraba yanlış anladınız hesaplamadaki mantık hatasını gösterdim fakat yazımın devamında 124000 peygamberin sadece ortadoğuya gönderilmiş olmasını mantıksız bulduğumu belirttim başka yerlere gönderilen peygamberlerden niye haberimiz yok , Kuran evrensel bir kitapsa bunlardan da bahsetmeliydi diye düşünüyorum. Neden sadece ortadoğu ? Ya Kuran evrensel değil yada İnsan eseri.
  13. sayın maraba peygamberler aynı dönemde farklı yerlerde yaşamış olabilir bununla igili Musa ile Harun Peygamberler ile İbrahim ile Lut Peygamberler örnek gösterilebilir ve bu sayı dahada çok olabilir dolayısıyla sizin hesaplamış olduğunuz rakam azalacaktır. bu şekilde bir hesaplama yanlıştır ancak , Kuranda neden sadece Ortadoğuda yaşayan Peygamberlerden bahsederde diğer coğrafyalara gönderilenlerden hiç sözetmez o dönemlerde dünyanın başka yerlerine hiç Peygamber gönderilmemiş midir ? bu kadar çok sayıda elçinin sadece ortadoğuda görevlendirilmesi mantıksız özellikle iletişimin çok yetersiz olduğu bir zamanda.
  14. Arapça kıssa sözcüğü ile Türkçedeki hikaye sözcüğü aynı manaya gelmemektedir. Şöyleki : Kuranda geçen kıssa sözcüğü Kurana göre yaşanmış olayların anlatımı için kullanılır.yani Kurana göre kıssalar gerçek yaşanmış olaylardır.zaten İnanmayanlar bu kıssalara "Eskilerin masalları" demişlerdir.Eğer arapçadaki kıssa ile türkçedeki hikaye aynı manayı taşıyorsa bu durumda İnanmayanların böyle bir söz söylemelerine gerek kalmazdı. zaten Kuran kendisini yalanlamış olurdu.ve hiç inanan olmazdı.Ama anlatılan kıssaların hikaye olup olmadığı tartışılabilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.