Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zmn

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    24
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Zmn tarafından postalanan herşey

  1. Her sabah dünya yeniden kurulur. Her sabah taze bir başlangıçtır.." bir slogandı, ne var ki bn İsmet İnonu demisti diye de duydum. Düştügün kadar yükselirsin.Fakat ne ugruna dustugune bir bak. Not: Yazdıgım iletilerdeki bilgilerin hicbirini kullanmayın ! Siz kendiniz dusunup, bulursunuz. Arastırın ! O bana atom fizigini dusun diyen sayen de ben de anladım neler olup bittigini ve gordum gec degil hala anlayabildikce. Ve sen aklını calıstır da kendin bul Neyse hadi eyvallah. Rast gelsin.
  2. Dostum bn cok olasılıklı konusurum. Boyle de dusunebilir, soyle de dusunebilir diye ki anlatabileyim. Sana da okdr anlattık. Senin uzlasma caban da gozlerimi yasarttı dogrusu. Hala kendi karakterinin bir parcası olarak algılama diyorsun. Yahu onlar anlatmak icin be. Soylediklerimdeki yargıları vsleri bana mal ettiginiz surece nasıl gorebilirsiniz. Millet bana bakmaktan kendine bakamıyor Aslında tum bu haller icinde haller olma cabam gosretebilmekti. Fakat anlayan anladı. Sen de ins. anlarsın.
  3. Ne ofkesi ? Suclamak bir kenara anlatmak istedim. Hem ne var, sucta ? Niye bu kadar hepiniz agır bulursunuz bunu ? Suclanmak, gecin gitsin. Siz ogrendiginize bakın. Hic mi hata yapmadık ? Herkes hata eder. Ogrenebildigin surece tum hatalarda anlam kazanır dimi. Lutfen seni suclamanın pesinde oldugumu sanma fakat eger oyle gorduysen ozmn bu dediklerimi dikkate al. Seninle bir konuda uzlastık. Dedik ki, biz gordugumuz kardeslerimize elimizden geldigince yardım etmeliyiz. Ve ayrıca sozlerimi baska anlama cekenlere duyrulur, bn bir bayanım. En azından bunu acıklayım da her zaman anlamak yerine yanlıs anlamak arasındaki secim kimlere ait gorsunler.
  4. "Böyle bir şeyin olmasına nasıl müsaade ediyorsun? Neden o küçük kıza yardım için bir şeyler yapmıyorsun Allah'ım?" diye yakındı içinden. Sonra ruhunun derinliklerinden gelen bir cevap işitti : "Yaptım. Seni yarattım!" Bir hikayenin sonunda boyle der. İste bu mesele. Seni yaratmıs, adaleti bekleyenler unutmasınlar onlar da aynı zamanda birer adalet. Dogru iman ? keyiften denmiyor herhalde. O acı ceken cocukları katledenlerden cokta bi farkın kalmıyor inan bu halinle. Cunku onlar katlediyor. Sen de bu dusuncenle katlediyorsun. Bakıp gorup hadi imkanın el vermedi bir sey yapamadın fakat ustune hala bunlar ne demek ne kdr dogru. O sana goz vermis, sana kulak vermis, sana soz de vermis sen bu verilenleri nasıl degerlendirirsen oyle de deger gorur. Sen bunlarla dogruyu gormek isitmek soylemek yerine onu inkara yonelen seyler soylersen ne degeri kalır bunların. HİC. Musluman, yahudi, hristiyan ve daha nicesi ayrım icinde ayrımlar. Bırakın bunları da elde kalanın insanlık oldugunu gorun. Ve insanlıgınızı gosterin.
  5. Bana dedin ya da demedin. Sen gibi gorenler icin acıklayalım da soylediklerimiz bos gozukmesin. Konfucyusun dedigi gibi En buyuk esitlik esitsizlik. Yani buradan anla. Bu dunyada yapılan kotulukler ve iyilikler bunların hepsi birbiriyle bagıntılı. Bak Kaos sonsuz duzenin bir parcasıdır. Bu dunyadaki adaletsizlikte aslında adaletin bir parcası. Yani aslında adaletsizlik yok. Eden Buluyor. Nasıl daha anlatim bilemiyorum fakat demek istedigim Obur dunyanın adaleti de zaten kitapta verilmis. Kimler, kimler dil. Aslında tek bir iyi olun demek aslında tamamen dogru ahlakı ifade eder. Ve bu kdr kitap gelmesinin sebebi de yani kısaca sunu bilin konusana dil konusturana bak. İnsanlar gorseydi bu kdr kitapta indirilmek zorunda kalınmazdı. Simdi bu dunyada hepimiz bir digerine etken, bugunun devi neyse o tek basına dev olmadı. Tekrar ediyorum hepimiz birbirimizle bagıntılıyızzzzzz. Mesela gunun getirilerince olaylar olmakta ve insanların buna karsın tepkileri mevcut ozmn sadece nerede insanlık ? dicegimize insan olalım ve sikayet etmek yerine bir seyler yapalım. Cunku bir sey yapmayıp sadece ustunde durmak vah demek bir care degil. Ve belki de olanlara daha cok etken. Oteki dunyadaki adalete gelince bnm anladıgıma gore sadece bir konu dısında suclu yok. O konuda zaten gordugum kdryla hep vurgulanan Kitapta. Yani Yaradana kulluk etmeyenler. Yaradana kulluk eden kisi nasıldır. Evet en basit haliyle tum kalbimle de soyleyim askla hareket edendir. Bu yuzden dedim bırakın diye cunku hala cehenneme kim gitcek diye yinelemeleri onları bosuna bir yere varmıcak dusuncelere iterdi. Bu yuzden dedim bırakın ya sorulmuyor mu ztn ? diye. Cunku tum olay ozunu bilmekti. Ve ndn biz kindarlık edip anlamsızca inanmıyorum diyelim ? Bir inanan zaten askladır. Yani kardeslerim oteki dunyanın adaleti inananlar icin hayırdır. Bu dunyadaki adaletsizlikteki adaletse yine eden bulurdur. KISACA BİR ADALET. İns. anlatabildim bu sefer. Neyse artık en iisi gitmeli. Acıklayabildigim kdr acıkladım. Herkes suphesiz inandıgı muddetce dogruyu bulur O'nun izniyle. İnanclı Ruhum Kalbimin Meskenidir.
  6. Cennet ve cehennem, su hayata bakın, her sey odul ve cezalarla dolu. Kotu seye ceza, iyi seye odul tabiri. Bir adalet tecelli ediyorsa bırakın da sorulsun. Ne eksik ne fazla.Bırakın da artık kim gitcek, kimler cehennemlik vs demek yerine bunun aslı gercek olsa bile yani bi cennet ve cehennem soz konusuysa iste adalet dimi. Bu dunyada adaletin isledigine inanlardansanız ozmn bırakın da cennet ve cehennem varsa kitaptaki gibi adalet tecelli eder ztn. İyilik kazanır.
  7. Bnm burda olma amacım bir seyler yapabilmekti. Dedim ki bari burda insanlara inanc verim, onlara inancı gostereyim. Fakat bostu dostum gercekten bostu. Cunku gordum ki ne dersem diyeyim, herkes kendi dogrusuna kapılmıs. Elbette ki yanlıslar da birer dogrudur. Yani sizin onunuzu acmak gerek ki dogruyu bulabilesiniz. O yuzden sen sorguna sualine diledigince devam et. Ve sen gibi baskaları da. Demiyor mu Kuran-ı Kerim de O bagıslıyıcı, tovbe kabul edendir. Cehennem varsa bile DAHA NE ? Ve Su Damlası guzel demis. Cehennemlikleri belirlemek bize düşmez. Haddimiz ve bilgimiz dışındadır. Cvbını bir dusun sorumun.
  8. Dusunun ki oyle bir devir ki laftan anlamıyorlar, siz nasıl onları yola getirirsiniz. Bazen korku hakimiyet almak icin yola gelsinler diye kullanılabilir. Onlara onların silahlarıyla yaklasılmıs. İste bir kez daha bu kdr. Yahu yeter ki imanla bakın, boylece gorursunuz.
  9. Bir duzeltme geregi duydum. OLay gucse derken bencilce yapılan davranıslar. Yani sizi tanımladıgını sandıgınız gercek dısında tum sahte gucleri kast ettim. Bizim gercek varlıgımız her seydir zaten.
  10. Sorumluysa zaten hatırlatılır. Ve burdaki sorumluluk sadece bir inanç. Ve inanca gelince tum kullar kendinden sorumludur. Baban inancsız diye senden cıkmaz. Dolaylı olarak cıkabilir, yesillik vs dikkat etmeseler sen kuraklıgı gorursun. Fakat ne olursa olsun yargı da herkes esittir. Cunku onlara da oyle bir Ata verilmistir, kısaca degisen bir durum yok burda. İnancın tamamen senle kendin arandadır. Ve hatırlamak diyorsun olay inancken onu kim hatırlamayacak ki ? Sukrettigin kim senin ? Rabbin degil mi ? Gerçeği goren tek yaradanı bilir. Ozamanki gibi baska tanrılar edinenler icindir bu bnce. Ve sonra biz Rabbimiz kim bilmezken inandık onlara dememeleri icin. Ve su gun baktıgında Allah yolunda birlige giden bir inanc vardır. Tum dinleri oyle cok yozlastırmaktaki insanlar, bu kacınılmaz gibi. Yani gormek istemeyene bile gordurulur. Ve hala baskaysa inancı Allah yardımcısı olsun diyelim. Bir bilen degilim fkt bnce denilenler budur. Ve bn suna inanırım, son dakika bile bir omur gunah islemis biri icin tum omre bedeldir. Yeter ki insan gorsun. En gunahkar kul bile en melek kul kadar degerlidir. Bagıslayıcılık Onundur. İste baska hangi batıl olan inanctaki tanrı onla esit olabilir ki daha ? Olay gucse oyle biri olun ki alın tum guc sizin olsun deyin. Cunku guc pesinde kosan gucsuzdur. Sevgilerle Dostlar...
  11. Allah var yoksa sen nasıl yaratıldın. Seni yaratanı kim yarattı ? Allah var. Ve mistik sana su konuda katılıyorum Tartışılan sadece zihnimizdeki Allahın kendisidir. Olayı cozmussun. Onun uzerine tartısılarak o aklımızda yarattıgımız Tanrı var olur ve dogal olarak bu kadar konusulur olay olur. Her kafadan bir ses cıkar. Ve sonra insan ee bu uyumuyor, e bu nasıl diye kendini kendinden uzaklastırır. Gerçeğinden. Ateist olur ya da baska bir sey. Peki bunu saglayan ne ? Bir butun olarak gorulse, bu sorulara gerek kalmaz. Her seyi bilirse sonlu olmaz mı ? İnsan Allahı daim olarak gorebilmeli bilinemez de bile bir sonsuzluk yatar. Ve ayrıca Allah tektir yani O her seydir. Her sey olan tektir. Onun daimliği her yerdedir ozaman. Bir butundur. İste kastettigim, gorulebilmesi gereken bu.
  12. Son ne ki ? İnsan nicin yasıyor ? bakın coguna, ask icin. sevmek ve sevilmek icin yegane amac. İnsan neden dogdu ? Cunku dogum surekli var olan bir seydir. İnsan varlıgının amacıyla dogdu. Ve varlıgını bulmak icin. Böyle bir yere gidersiniz ya sonra dönüşte evinizdesinizdir. Niçin gidersiniz oraya ? Simyacıda diyordu ya sonda Belki de tüm gitmelerim gelmek içindi aynen öyle. Sonunu bile bile yasar bu yuzden insan cunku yasam varsa olumde vardır. Dünya burası, iyilik ve kötülüğün olduğu yer. Bir yasam varsa ozaman ölum de olmalıydı.
  13. Ne mutlu sana ozaman dostum böyle görebildiğini görmek güzel.
  14. İyilik cezasız kalmaz diye dusunen biri, adalete de inanmaz. Adalete inanmayan biri kendinden suphe edendir. Kendisi dogru degildir. Her sey bir yana tum dunya bir yana sen adaletliysen, adalet vardır. İSTE OKDR. İYİLİK HAKSIZ YERE CEZA GETİRMEZ.
  15. Dini anlamak gerek. Bilinmezlik, neyi ne kdr nereye kdr bilebilecegini sanıyorsun ? Dünyanın en bileni acaba tek sunu mu der. Tıpkı Sokrates gibi hiçbir şey bilmiyorum. Bir sorgulayan yan var. Bir de inanç yanı var. Sorgulamak bitmez. Soracağın çok şey vardır. Fakat bu da bir seçim. Yani ben derim ki gerçeğim sudur. Ben aşka inanırım derim. Ve cenneti garantilemek gibi kimsenin bir seyi olamaz. İnsan olmak gerek. Sırf soy moy ya da buna benzer seylere bakmaz. Sugun öncekilerin bedeli neden bizden cıkıyor ? Demek ki biz gercekten bir butunuz. Ve bu butunluk nasıl olur da su cennete su cehenneme gitsin der soydan oturu. Sence de mantıksız dil mi ? Var mı yok mu ?????? Daima sorulan soru. Buna bir cevap vermisler önceden. İnanırsan var, inanmazsan yok. Peki yoksa, ozaman bir dönüşte yoktur. Bu mantıklı mı ? Korku bir kenara artık, var ya da yok korkmam ben. Kendimden baska kimseden. Ve ben varlıgını sectim. Cunku bana göre o var. Nasıl mı ? Açın karnını doyuran yurekte, hırs gözetmeyen insanda, korkuyla dil de sevgiyle hareket eden de. Fakat bu kabulumle diyemem ki dort dortlugum ya da dort dortlugu bırak dort 2 lik belkiyim. İman desen ?? Fakat su var. Sukrediyorum bu gerçekten buyuk bir nimet. Olanlar ne ise isyan etmem. Kabul gorur ben de. Cunku isyan etmenin olmusa caresi yok. Simdi butun bu dediklerimden sonra bana inanmıcak mısın ? Söyledigim bu yaradan acaba aradıgın sey mi ? Namaz kılmak oruc vs Bunlar niçin gönderilmis bir dusun ? Biz seçemiyoruz mu doğruyu vs derken demek yeterince dusunmemissin ustunde. Dedigin gibi bu kadar insan var, kacı gercekten imanlı. Peki dogruyu secebiliyorlardı da ondan mı insanlar bu olanlara olanak tanıyor ? Kimini goruyorum, dinine asık. Bosuna karsısın. Ve karsıtı oldugun sey de sana karsıdır her zaman. Bnce dinle barıs İstersen gereklerini yerine getirme fakat varlıgını da ne icin sorguluyorsun ki ? Cevap basit, dogru bir yol icin. Kendi inancın olusana kdr. Umarım anlatabildim boyle dusunuyorum.
  16. ne olursa olsun her seyin öyle rast gele iyinin ezildiği bir dünya düşünmemeliyiz. Her şeyin bir nedeni var. Nedeni olan var zaten. Baktığımız zaman ne iyiler zulm çekebilir. Fakat diyorum ya her şeyin bir sebebi var. Eger inancımız doğruluksa bunu böyle biliriz. Yoksa su adaletsiz dünya da bile bir adalet isler. Eden bulur. Tum mesele ne biliyor musunuz ? İlk hata. İlk hata olmasaydı butun bunlar olmıcaktı. İnsan gücün esiri olursa kaybeder. Bugün dengeler böyleyse biz bir inancındaysak, Bu koskoca kargasanın icinde adaletin barındıgını görmeliyiz. Bugun vurdugun yarın sana vurur. Bugun guldugun yarın agladıgın olur. Merak etme Hak ne yazıyorsa o oluyor. Eden buluyor. Sizlere şöyle açıklayabilirim. Bakın doğan çocuk nasıl borçlu Türkiye de. Kim bindirdi ona o borçları. Sadece Yönetim mi ? Tüm suç onların mı ? Kim bir şey yaptı ? Fakat yokluğu dile getirmeye gelince herkesin söyleyeceği çok şey var. Ağaçlar kesiliyor diye yakarılırken kim dikiyor ? buna bakılır. Yani demek istedigim bugun biri gidip bir deniz yıldızı almazsa, herkes kendi payına düşeni yapmak yerine yok adalet derse, ne kazanabilirsiniz zaten. Habire yokluk gelir. O yuzden anlatabildiğimi umit ederek iyiliğin varlığına, adaletin yucesine kosulsuz inanmanız dileğiyle.
  17. ah dostum, biz neyi savunuyoruz ? Ordan nasıl gorunuyor ? Savunduğumuz birlik be kardesim. Dinde yatan öz savunduğumuz. O anlayıs, sevgi. Simdi bana Kuran-ı Kerim de ki cehennem cennet vs. gibi ozamanın koşullarına göre yazılan kitabın sorgusunu etme. Ne diyor orda ? Gidin kardeşlerinizi mi öldürün diyor ? Ya da birbirinizi sevmeyin mi diyor ? Ozamanın koşullarına bakarak söylenmis şeyleri şimdiye taşımayın. Taşıyacağınız şimdi de sizinle olan olsun. Geçmişte de bugünde bak bakalım dünya neyi söyler. Doğru olanı, guzel ahlakı. İnsan olmayı öğretir. Demezler mi şu dünya da insan olan zor bulunur ? Buna bakın iste. Ayrıca siz biz ikiliğine neden katıyorsun ? Ben açıkça söyleyim ki düne kdr Kuran-ı Kerim okumamış biriydim. Dua bilirdim bir kaç okdr. O da okulda öğrettiklerince fakat hayatta bir sey yasadığınız da ve sığınak ararsanız kitaba yonelmek oncelikli bir fikir oldu. Ve bitirmedim de daha yarısını bile okumus dilim. Demek istedigim benim savundugum sey insanlıktır. Bunu gör ve lutfen ona göre konus. Ve Kuran-ı Kerim karşıtı da degilim elbette ki okunmalı, bilmeyen öğrenmeli.
  18. İnsanlar yaratılmıslığı sorar. Herkes sorar bunu kendine ben nasıl yaratıldım. Din yetisir imdada. Cocugun emziği gibi. Susar cocuk bir muddet. Fakat yine ağlıcaktır. Güneş Tanrısı vs. bunlar olması gerekendi. Ne yapsalardı insanlar. Nasılını kurcalayamam ozamanları yasamadım fakat bir sekilde edinmis insanlar bu inancları. Ne yapabilirsin ? Ne olursa olsun eskiden bu yana yine bir söylence varmıs. Tum söylenen tanrılardan eski tüm söylenen asklardan daha eski belki de ilki. Sen sor bakalım kendine ne diyor ? Tum dinleri unut bir an ozaman ispat istiyorsan ne dicek kendin ? İnege mi tapacak ? Güneşe mi tapacak ? Söyle bana kime neye tapacaksın ? Al sana ispat. Sen doğrudan guzelden yana biriysen zaten bulmussun dinini kardesim. Daha ne ? Başka Tanrılar vs??? Ne arıyorsun daha? Ayrıca şöyle şöyle yaratıldı denmesini de beklemiyordum. Sadece gerçekleri gösterenler onlar dilse neden varlar ? Bir yerden başlanır dimi. O yuzden dedim oyle.
  19. Yazıyı tam okumadım. Fakat Irkçılığı kim yapar ? ayrımcılık üzerine bir diyesim var. Sen de kusur Ben de kusur Neden bu düşmanlık.
  20. Araplar abartan bir millettir. Bu doğalarında var. Cibran Milletlerin Sanatını oturmuş düşünmüş Araplar abartma ve anı da diyor Bir şeyi kişilere öyle tamam deyip geçmeyeceği ve üstünde durması istendiği için bu yola gereksinim duyulur genelde. Nasıl ki her hazzın sebebi tek bir hazdır. Kişilere de bu hazları abartılmış bir şekilde o tek hazzı anlatma çabası vardır. Yoksa zevk sefa düşkünlüğüne yönelin denmiyor, denen eger iyi olursanız dünyadaki yansıma hazlar kullanılarak anlasınlar diye bir cennetten söz ediliyor. Kötülüğe gelince iste en küçüğü bile olay görülüp ateşten cehennemle iyi olmaya yöneltilmek isteniyor.
  21. Her zaman görmeli insan, hiçbir şey göründüğü gibi değil. Binbir yargınız var kişilere dair. En yakın zamanda öyle atıp tutamayacağınız bilgilere sahip olsanız Ata Hakkında hala kusurluydu kusurlu diyor kimseler. Yahu kim mükemmel dört dörtlük. İnsanların yaptıklarını bir degerlendirirsiniz başka çıkar. Başka bakarsınız başka çıkar. İsayı çarmıha germişseler eğer İsa nın suçu neydi kem küm gibi söyleneceğine millet. Oradaki sevgiyi görsün. AHHHHHHHHHHH AHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hz. Muhammed neden bir peygamberdi ? Ve diğerleri ? Hepsinin diğer insanlara nazaran çok daha büyük zahmetler içinde olmalıydılar. Fakat ne kadar zorluk varsa okadar yol alırsın. İyi yürekli biriysen ki bu iyi yurek uzerine düşünmenizi isterim. Hayat sana kaderinin zorluğu kdr zorlu bir yol verir. Hayattan alman gereken her dersi verir. Ve Hz. Muhammed savaşa katılmıştı. Bakın, arkadaşlar siz birleştirin. Ne demek istedigimi anlayın. Ve bu verdiğiniz yargıların sadece bir hikaye aslın başka olduğunu görün. Hz. Muhammed hikayeleriniz de mükemmel degil fakat mükemmele yol alandı. Bu başlı başına bir mükemmellikti zaten. Din güzel ahlakı söyler sen hala kusur arayansan bir kendine bak denir dinde. Hala Hz. Muhammed e kulp takarak acizleşmeyin sevgili dostlarım. Dinin olumsuz etkileri var diyemeyiz. Dinde birdir. Fakat bakan gözler başka başkadır. Güzel ahlakı gör, gerisi hikaye. Bir de ben dedikoduyu kadınlar yapar diye biliyordum
  22. yasak meyva adem yedi yemesine, sen de farzet ki bir ademsin. Sıra sen de. Görelim yasak meyvayı yememeni. Ademi yargılaması kolay Dünyalıktan geçersen dertte bitermiş. Ayrıca tarafsız sizin için gerçek ne merak ettim doğrusu. Gerçeği göstermemek gibi bir yargı verebildiğinize göre bir gerçek vardır elinizde nedir o ? Çünkü bir yargı ancak aksiyle var olur. Gerçeği göstermeyenleri söylediniz ozaman gerçeği gösterenleri de söyleyin. ??
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.