Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 heyy..nerelerdesin sen..sesin çıkmıyıorr.. --ne işler çeviriyosun sen yinee..söle bakiimm.. tatile gittim,besilendim, kellem gövdeme daha bi ağır Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 ablacım hoşgeldin hem evine hem foruma bu yazıyı şimdi okudum ve çok hoşuma gitti umarım sende beğenirsin... yaptığımız küçücük bi yardım ya da iyilik er geç bizi bulur...bunu gösteren minik bi hikaye Howard, yoksul bir ailenin çocuğuydu ve okul giderlerini karşılamak için kapı kapı dolaşarak eşyalar satıyordu. O gün, hiçbir şey satamamıştı ve karnı da çok açtı. Bundan sonra çalacağı ilk kapıdan yiyecek birşeyler istemeye karar verdi. Kapıyı açan sevimli genç bayanı görünce utandı. Yiyecek bir şeyler yerine "Affedersiniz, bir bardak su rica edebilir miyim?" diyebildi yalnızca. Genç bayan, çocuğun aç olabileceğini düşünerek kocaman bir bardak süt getirdi ona. Çocuk, sütü yavaş yavaş içine sindirerek içtikten sonra "Çok teşekkür ederim, borcum ne kadar?" diye sordu genç bayana. Genç bayan, "Borcunuz yok" diyerek, yüzünde sıcak bir gülümsemeyle devam etti; "Annem, gösterdiğimiz şefkat ve nezaket karşılığı olarak asla bir bedel ödenmesini beklemememizi öğretti bize" dedi. Çocuk "O halde çok teşekkürler, yürekten teşekkür ederim size" dedi. Howard Kelly, evin önünden ayrıldığı zaman kendisini yalnızca bedensel olarak değil, ruhsal olarak da güçlü hissediyordu. Yıllar sonra genç bayan çok ender rastlanan bir hastalığa yakalanmıştı. Yöredeki doktorlar çaresiz kalınca, hastalığı ile ilgili araştırmalar yapılması için onu büyük kente gönderdiler. Dr. Howard Kelly, konsültasyon yapması için çağrıldığı hastanın hangi kasabadan geldiğini duyunca heyecanlandı. Artık genç olmasa da yıllar önce kendisine sevgiyle yaklaşan bayanı ilk gördüğü anda tanımıştı ve onun yaşamını kurtarmak için elinden geleni yaptı. Uzun süren tedaviden sonra bayan sağlığına kavuştu. Dr. Kelly, denetlemesi için önüne getirilen faturaya şöyle bir baktı ve üstüne birşeyler yazarak zarfın içine koydu ve hasta bayanın odasına gönderdi. Kadın elleri titreyerek aldı zarfı eline. Açmaya korkuyordu... Hastane faturasını asla ödeyemeyeceğini ve geri kalan yaşamı boyunca bu faturayı ödemek için çalışacağını biliyordu. Sonunda zarfı açtı ve faturaya iliştirilmiş bir not dikkatini çekti. Kâğıtta şunlar yazılıydı: "Hastane giderlerinin tamamı bir bardak süt karşılığı ödenmiştir.". Steve Goodier Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Radyacım..geziyorsun gene di mi..? çabuk dön.. Ürkektir bakışları,sarı çiğdemler kadar Küflenmiş dudakların ...Süslendiği aynalar Kuşkularla beslenen Derin dağlara inat Ses vermez Sır geçirmez Sonbahar yüzlü kadınlar Vakit mi geçtir artık yoksa umut mu yorgun Kaçamak gülüşleri Sonbahar kadar solgun Çırpınarak geçilen Gökyüzü sancıları Verilen savaşların Dinmeyen acıları Susturur da dünyayı... Azrail kadar Yazılır anılara Sonbahar da kadınlar Aslolan sevilmek mi, tüketmek mi sevgiyi Denizin ortasında Buzdan bir heykel gibi Dokununca kırılan Kırıldıkça çoğalan Kar... Sevilmeye çırpınan Ar... Ve baharda gizlenen Sonbahar yüzlü kadınlar. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2007 ablacım hoşgeldin hem evine hem foruma bu yazıyı şimdi okudum ve çok hoşuma gitti umarım sende beğenirsin... Genç bayan, "Borcunuz yok" diyerek, yüzünde sıcak bir gülümsemeyle devam etti; "Annem, gösterdiğimiz şefkat ve nezaket karşılığı olarak asla bir bedel ödenmesini beklemememizi öğretti bize" dedi. Sonunda zarfı açtı ve faturaya iliştirilmiş bir not dikkatini çekti. Kâğıtta şunlar yazılıydı: "Hastane giderlerinin tamamı bir bardak süt karşılığı ödenmiştir.". Steve Goodier Zeynepcim yine çok güzel bir hikayeyle gelmişsin. "İyilik yap denize at"boşuna dememişler. Genç kızlık dönemlerimde benim bir roman teyzem vardı. Elinde sepetlerle gelir kapıya sepet satmak isterdi. Sepet almazdım ama boş göndermezdim onu. Evlenmeme az bi zaman kalmıştı birgün yine geldi: dedim;" nenecim hakkını helal et ben evleniyorum artık izmir'de yaşıyıcam" Birkaç gün sonra zil çaldı baktım nenem. Elinde iki sepet uzatıyo bana.yok dedim almıyacam.Güldü: "Kızım" dedi."Bunlar satılık değil sana düğün hediyesi" Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2007 Ben giderim geri gelmem Bir veda havası bırakırım sana ardımdan, Ama asla "elveda" demem.. Boş kalır bıraktığım her yer Sen boşluğa konuşursun, O boşluğu birileri doldurur Ben giderken.... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Redblackkkk seni özledim Teşekkür ederim Zeynep sana da teşekkürler ablacım şiir çok güzel Size Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2007 teşekkür edrim ablacım aldım hemen çiçeğini Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Radyacığıma; bu şiir, Yusuf hayaloğlu'nun en sevdiğim şiiri ve her dinledigimde beni alıp goturur bir uzak diyara... Seninle paylaşmak istedim.. Bir Veda Havası Vakit tamam!.. seni terk ediyorum. Bütün alışkanlıklardan Ve bütün sıradanlıklardan öteye, Yorumsuz bir hayatı seçiyorum. Doymadım inan, Kanamadım sevgine... Korkulu geceleri sayar gibi, Deprem gecesinde bir yıldız, Birdenbire kayar gibi; Ellerim kurtulacak ellerinden, Bir kuru dal, ağacından Çatırdayıp kopar gibi... Aşksa, bitti... Gülse, hiç dermedik. Bul kendini kuytularda, hadi dal! Seninle bir bütün olabilirdik... Hoşça kal gözümün nuru, Hoşça kal... Vakit tamam!.. seni terk ediyorum. Bu, kırık ve incecik Bir veda havasıdır. Tutuşan ellerimden Parmak uçlarına değen sıcaklık, İncinen bir hayatın yarasıdır... Kalacak tüm izlerin hayatımda. Gözümden bir damla yaş, Sızlayıp resmine aktığında; Bir yer bulabilsem keşke Bir yer, seni hatırlatmayan; Kan tarlası gelincik şafağında... Ölümse, korktun. Savaşsa, hep kaçtın... Vur kendini kuşkularda, hadi al! Sen bir suydun oysa, Sen bir ilaçtın... Hoşça kal canımın içi, Hoşçakal... Yusuf Hayaloğlu P.S. Ben seni terketmedimmmmmm Sen çok tatlısın Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2007 Geçen günlerle beraber daha iyi olacağını biliyordum kendine zaman tanı demiştim ve asla kendini suçlama hayatın içinde yaşadığımız herşey bize çok şey öğretiyor zamanı gelecek çok daha farklı düşüneceksin bir zamanlar çocuktuk çocukça hatalar yaptık sonra büyüdüğümüzü sandık oysa hiç büyümemiştik. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Sevgili maraspoli; Kara bulutlar senden uzak olsun daima Senin için Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Bugün bu forumda özlediğim herkese benden bir şiir Bu da Radyacığıma; bu şiir, Yusuf hayaloğlu'nun en sevdiğim şiiri ve her dinledigimde beni alıp goturur bir uzak diyara... Seninle paylaşmak istedim.. Bir Veda Havası Ölümse, korktun. Savaşsa, hep kaçtın... Vur kendini kuşkularda, hadi al! Sen bir suydun oysa, Sen bir ilaçtın... Hoşça kal canımın içi, Hoşçakal... Yusuf Hayaloğlu P.S. Ben seni terketmedimmmmmm Sen çok tatlısın Hoşgelmişin Gloria'cım,sen de özleniyorsun Ah ahh beni de sürükledin o diyarlara bir de Kıraç'la gitmeye ne dersin Terketme zatennnn asıl tatlı olan sensin Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Geçen günlerle beraber daha iyi olacağını biliyordum kendine zaman tanı demiştim ve asla kendini suçlama hayatın içinde yaşadığımız herşey bize çok şey öğretiyor zamanı gelecek çok daha farklı düşüneceksin bir zamanlar çocuktuk çocukça hatalar yaptık sonra büyüdüğümüzü sandık oysa hiç büyümemiştik. Hoşgeldin arkadaşım seni tekrar burada görmek çok güzel Alıntı
Φ maraspoli Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Sevgili maraspoli;Kara bulutlar senden uzak olsun daima Senin için teşekkür ederim... çiçek ve güzel dileklerin için Alıntı
Φ LilaC Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Güzel ablam..hemşirem..ve de hemşerim okulum açılıyor o yüzden aranızdan ayrılıyorum..arada bi ziyarete gelirim görüşmek üzere..özleyin beni Sevgiyle kal.. Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2007 Güzel ablam..hemşirem..ve de hemşerim okulum açılıyor o yüzden aranızdan ayrılıyorum..arada bi ziyarete gelirim görüşmek üzere..özleyin beni Sevgiyle kal.. çok severim bu şarkıyı..... bende sözlerini bırakayım abalacığımın defterine.... seni çok seviyorum ve çok özledim canım benimmmmm Beni Unutma Ne konuşuyor bu insanlar Ne kadar uzak kelimeler anlamdan Aynama bir yabancı sızmış Bakıyor bana uzaktan Sensizlikten kalan en acı gerçeğim hiçliğim Ucuz basit ve sıradan Pazara çıkmış gibi sanki ipliğim Hayat beni unutsa da sen beni unutma Adımı unutacak kadar kaybettim kendimi Olsun Beni unutma… beni unutma Bir uçurumun en ucundayım O kadar yokum ki görmüyorlar Kalbim susmuşlar yeri Kuşlar korkup kaçmıyorlar Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 selam..nasılsın..izle bakalım..beğenirsin umarım.. http://www.youtube.com/watch?v=hqYHeX0i0NU -- Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2007 yasak bana gözlerini anlamak ellerin bana yasak ah olaydım gözünde yaş fikrinde telaş düşünce suçun beraatin olaydım fakat yasak yasak bana gözlerini anlamak ellerin bana yasak ah olaydım yüzünde sürgün yatağında mülteci vatanın anayurdun olaydım fakat yasak yasak bana gözlerini anlamak ellerin, bana yasak............. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 selam..nasılsın..izle bakalım..beğenirsin umarım.. http://www.youtube.com/watch?v=hqYHeX0i0NU -- Figgaro hoşgeldin.Bu şarkıyı çok severim teşekkürler Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2007 yasak bana gözlerini anlamak ellerin bana yasak ah olaydım gözünde yaş fikrinde telaş düşünce suçun beraatin olaydım fakat yasak yasak bana gözlerini anlamak ellerin bana yasak ah olaydım yüzünde sürgün yatağında mülteci vatanın anayurdun olaydım fakat yasak yasak bana gözlerini anlamak ellerin, bana yasak............. Canım seni daha fazla görürüm derken hepten ayrı düştük nerelerdesin? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.