Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KesKiNkAleM

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    995
  • Katılım

  • Son Ziyaret

KesKiNkAleM tarafından postalanan herşey

  1. KesKiNkAleM doğum gününüz kutlu olsun!

  2. KesKiNkAleM

    DSC00259.JPG

    yakışıklı çıkmışım he mi?
  3. Şimdi bu hırsızın kim olduğuna bağlı güzel bir kadın hırsızsa ona çay yaparım. Aldıklarını taşımasına yardım ederim ne de olsa centilmenlik iyidir. Hıyar gibi bir adamsa beyzbol sopam kapının arkasında.
  4. Bir şeye ne kadar inandırılırsanız o şeyin o kadar esiri olursunuz. Bir Kürt varlığını nasıl ispatlar? Güneydoğuda sadece Kürtler mi var? Türkiye'de Kürtler azınlık mı? Eğer azınlıksalar nasıl kurucu unsur oluyorlar?
  5. Şimdi bu asker dağdan çekilsin söylemini neden dillerinden düşürmüyorlar biliyor musunuz? Türk askeri dağda olduğu sürece Kürdistan kurma ihtimali o derece zayıf. Fakat tabi bunu dile getiremedikleri için beyaz güvercindi, zeytin dalıydı, incir çekirdeğiydi barışçıl kelamlardı dillerden düşmüyor. Pardooon beyler, Türk Askeri terör örgütü ile ve teröristle mücadele ediyor şehit düşüyor, gazi oluyor peki ne için, kimin için? Türk askeri birileri istiyor diye dağdan inerse eşkıya dağa hükümdar olur. Eşkıya en çok masum ve kimsesizlerin canını yakar yani bölgede yaşayan yoksul ve kimsesiz Kürtlerin.
  6. Chp Cumhuriyetle yaşıt ve Cumhuriyet boyunca ayakta kalmış tek partidir. Chp düşmanlığıda asıl bundan kaynaklanmaktadır. Chp dışında geçmiş dönemlerde ya da bugün bir ikinci parti gösteremezsiniz varlığını sürdürebilmiş olsun. Ne partiler gördük ve ne partileri sandığa gömülürken gördük. Chp rahatsızlığı, Baykal antipatisi bunlar öğrenilmiş ezberler, Chp'nin yok olacağını söyleyenlerde birer hayalperesttir. Geçmişin koalisyon partilerinden tek iktidar partilerinden kim kaldı? Chp bitmez, biterse Cumhuriyet biter! Hem, Chp oy kaybediyorsa bu Chp'nin sorunudur Chp karşıtları bunu neden dert ediniyor? Baykal'ın gitmesini en çok Chp karşıtları istiyor buda ayrı bir merak konusu benim için.
  7. Dünyanın başka ülkelerinde yaşayan Kürt kökenliler "öerneğin; Suriye, İran, Irak" veya "Avrupa ya da Amerika'da" herhangi bir yerde azınlık adı altında yaşadıklarını kabul ediyorlar mı? Oralarda da Kürtçe istiyorlar mı? Neden Türk toprakları tarih boyunca daima bir Kürt ayaklanması veya Kürt olayı yaşamaktadır?
  8. Mesele eğer gerçekten bir etnik ayrım sorunu olsaydı çoktan çözülürdü. Bakınız Ermeni söylemlerine ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kürt halkı adına barış ve demokrasi isteyenlere bakıldığında bu kişilerin söylemlerine bakıldığında mesele gayet net anlaşılıyor. Tek amaç Kürdistan. Şarlanmışlık bundan kaynaklanıyor yoka herkes gayet iyi biliyor Kürt kimliğinin bir yere çıkmayacağını. Türkiye'de gerçek bir etnik kavga olsaydı siz sanıyor musunuz ki Kürtçülük bu kadar körüklenirdi? Avrupalılaşan milletler bir yanda ayrıştırılan Türk Halkı diğer yanda birleşenler neden birleşiyor, ayrıştıranlar neden ayrıştırıyor varın siz düşünün. Ama iyi düşünün.
  9. geldim-gördüm-yendim

  10. Şırnak'ta gezinti yapmak mesele mi ki? Ağalar elleri arkalarında, tesbihleri parmaklarında, kaytan bıyıklarını ovuşturarak halka kasıla kasıla yürümüyorlar mı? Ağanın eli tutulmaz, ağanın eli sıkılmaz, ağa ne derse o olur ama devlet ne derse olmaz! Güneydoğuda gezinti yapmak kolay iş yapmak zor, ağalar var oldukça ve topraklar halka kullandırılmadıkça ne o halk özgür kalacak ne ağalardan hesap sorulacak. En Kürtçüsü bile toprak reformundan söz edemiyor, bu nasıl halkçılık uyan ey halkım uyuttular seni.
  11. Ölmeden önce yaptıklarının hesabını vermeli. İşkencelerin, idamların, kim vurduya gidenlerin, masum insanlara yaşatılan acıların hesabı o ölmeden sorulmalı.
  12. Faşizm, İsrail'in dünyaya kazandırdığı (!) bir olgu. Faşizan yönetimleri kontrol edenler daima siyonistler oldu, Hitler'in Yahudilere karşı yaptığı soykırım dahil.
  13. İsrail sadece Türkiye'yi ya da Filistin'i değil tüm dünyayı kuşatmış. Bugün bütün dünyanın gözü önünde yaptığı katliyama dünya devletlerinin sessiz kalması bundan.
  14. **** Bugün bu ülkede olanlar hiç bir aklı başında insanın izah edebileceği mantıkta değildir. Turuncu amblemli ampüllü parti final oynamaya başlamış, federe devlete doğru giden yolda, Kürtçe tv'den sonra, başbakan bizzat öngörülen Kürdistan devlet sınırının kapısında kırmızı kurdale keserek açılışıda bizzat kendisi yapacaktır.
  15. KesKiNkAleM

    RUH BEDENDEN AYRILIRSA

    evet müzik güzel
  16. hadi birlikte kabul edelim bazı oyunları bozalım. size şunu söylemeliyim bu ülkede eğer bir topluma haksızlık yapıldıysa bu haksızlık uzun yıllar alevi insanlarımıza yapıldı. ama onlar hiç bir zaman özel haklar talep etmediler. farklı bir inanç yapıları vardı buna rağmen uygulanan ve yaygın olan hanefi anlayışa karşı her zaman toleranslı yaklaştılar. bu topraklar üzerinde birlik ve beraberliği koruyacak unsurlar olduğu gibi bozmaya müsait bir yapıda var. farklılıklarımız. eğitimden özellikle mahrum bırakıldık böylece hepimiz kolay kandırıldık. kürt sorunundan tam olarak neyi kasdediyorsun? nedir öldürülme sebepleri? Türk askeri mi asker sen ben değilmiyiz? devlet güvenliği sağlamakta mecburdur yöneticiler eleştirilebilir ilkeler değil. kürt denilen vatandaşlarımız azınlık değil asli unsurdur ama siz bizim dilimiz Türkçe değil, biz kürtçe eğitim istiyoruz diyorsanız bilinki bu bir hak talebi değil. dünyanın neresinde kürtçe eğitim var? kürtçe resmi bir dilmi? karmaşadan başka birşey değil anlattıklarınız.
  17. Bu türban tartışması ve dayatması en çok hangi zamanlara denk geliyor dikkat ettiniz mi? hükümetin mevcut ekonomi politikası patladı patlayacak, borsa allak bullak, zaten yatırım diye birşey söz konusu değildi. İktidara gelme sebepleri ülkenin rejimine muhalefet etmek ve bu uğurda gereğini yapmak olan hükümet şişirme politikaları ile 5 yıldır günü kurtardı. ancak altyapısı olmadığı için 5. yılın sonunda beklenen krizin ayak sesleri işitilir oldu. birden türban yasası gündeme geldi peşinden parti kapatma söylentileri, şimdi eğer bu yasada ısrar ederlerse ak parti kapatılabilir, sonra ne olur? şişirdikleri balon ekonomisi patlar ancak ak parti bundan yırtar. parti kapatılmıştır o yüzden ülke krize sürüklenmiştir. bu böyle olacak. niyet belli, zaten bir ülke bu kadar kötü yönetiliyorsa onda art niyet aramamak abes olur. türban siyasal islamın simgesi ve her krizin peşinden gündeme gelen paravan. dini vecibe ile alakası olsaydı zaten yasaklanmazdı. Türkiye bu bahar çok zorlanacak. hatta bu kez altından kalkabilirmi görücez. ama görünen o ki ak parti amacına ulaştı. ülkeyi etnik ve dini açıdan gerginliğe sürükledi ve ayrıştırdı bu saatten sonra türban yasağı kalksada kalkmasada ak parti kapatılsada Türkiye her şartta ekonomik krizi yaşayacak. ak parti türban paravanını elinde tutmaya devam edecek.
  18. Psikolojik yıldırma politikası sanıyorum hepimizin üzerinde etkili olmuş. Bende farklı değilim Godzilla. Türkiye'de son yıllarda olan biten hiç bir şey bizi motive etmeye yetmedi. Kanıksadık herşeyi. Silkinip kendimize gelmemiz için ne yapmak gerek tam olarak bilemiyorum ama belki bişeylerle ciddiyetle meşgul olmak gereklidir. Çalışmadan yorulmadan bir kenarda uyuşuyor insan.
  19. ne kadar güzel bir sayfa buda benden olsun Mavi kuşlar konardı sesine Ey hayat! Alnında öpülecek temiz bir yer bırak Mavi kuşlar konardı sesine Yağmura hazırlanan yaz akşamlarında Senle bilirdik Uzak bir yerlerde, siroz olan çocukların Ciğerlerinde biriken denizlerde Annelerinin adını verdikleri kâğıttan kayıkları yüzdürdüklerini Gözlerinde saklı dururdu Çiçekli zerdali ağaçları Ürkek, kırılgan, sancılı çocukluğumuzu büyütürdük Yüreğimizin ta orta yerinde ki işgale uğrayan ülkelerde Uçmayı unutan kuş hüznünde dokunurdu ellerimiz Yırtık yorganı başına çekip Oğlunun, soba başında kuruyan yırtık mavi önlüğüne Bakıp bakıp ağlayan emekçi babanın gözyaşlarına Şimdi ay ışığını bekleyen su gibi Sessizce bekliyorum seni Hüzne tanık olan şairin şiirlerinde Geldiğinde Ölüm gibi sessiz öp ki beni Acılarım uyanmasın…
  20. Alışacağız bu söylemlere, bu eylemler hep beraber alıştırılacağız zaten amaç yeter artık verelim gitsin teslimiyetçiliğini yerleştirmek.
  21. Türkiye'de basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve iş güvencesi yok. Patronların gazete çıkardığı bir ülkede hükümet ve medya ilişkilerinin önüne geçilmez. Sonuçta böyle manzaralar hep olacak. Bu ülke özgürlükler ve adalet ülkesi değil. Demokrasiyse başkalarına işliyor.
  22. Bu ülkenin yönetimine gelenler yanlış yapmıştır onlara göz yumanlarda onlar kadar yanlıştadır. Yani halk. Bu yüzden devlete düşman olunmaz, yanlış yapanı gereğince cezalandırırsın. Tabi Türkiye'de bu mümkün olmuyor bu yüzden insanların adalete güveni sarsılıyor. Zaten sorunların varlığını bizler inkar etmiyoruz ülkemizin ekonomik, sosyolojik ve kültürel sorunları var. Asıl en büyük meselemiz eğitim. Ama bunun için Kürt/Türk ayrımı yapmak gerekmiyor bu ülke bizimse o zaman sorunlarımız ortak. Siz Kürt meselesi var dediğinizde bu sorunu çözmüyor başka sorunlar ekliyor çünkü Kürt meselesi var diyenler, özellik görmek istiyor hak almak değil. Bir milletin sorunları ortaktır. Kürt halkını tanımak ne demektir, bir hakmı yoksa ayrıcalıkmı? Pkkda kürt sorunu var diyor onlar sizden farklı ne söylüyor? Gözlerimiz açık sizde açarsanız daha iyi olacak. Sonuçta ayrılık isteyen biz değiliz. Ama bu topraklar parçalanmayacak kimse boş hayal kurmasın. Anadolu bu oyunu bozar. Yeterki iyiniyet olsun.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.