Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Her konu gibi bunu da çarpıttın mı nihayet Dennise?

tabi ki hayir; sen en temel sekilde tesaduflere inanirken; yani kainatin akilli bir tasarima isaret etmedigini savunurken ;

 

ben sana 2. ve 3. kademelerin olaylarini tabi ki anlatirsam ; sistemin cokucektir ; temelinde bir hatali bakis acisi varken daha keskin bir ilahi hukuku ben sana tabi ki veremem biggrin.png ama buraya imra olarak atarim o ayri : ))

 

 

 Ben diyorum ki; çocuk öldürülüyor, cinayet işlenip, kadere bağlanıyor. Sen diyorsun ki; "Allah yenisini verecek".. Bu ne biçim mantık?

 

Cinayet isleniyor ; Hz. Musa da senin verdigin tepkiyi veriyor zaten ve hizira jesap soruyor ! ; hizir da diyor ki ''isime karisma''

ben hizir gibi yetisirim diyor ..

 

 "Şükret seni Allah ihya eder" mantığı.

 

bahsettigin ornek 3. dereceden bir ornek ; bir peygamberi bile neredeyse cildirtan bir ornek; sen daha 1. dereceden yaradanin aklini ve sanatini bilimi takip etmene rahmen goremiyorsun .. tongue.png

. Yapılan tüm kötülüklere dini kılıf bulma mantığı.

 

hz, Musa Peygamber ve toplumda Allaha en yakin kisi ; kotulup yapmayi degil ; iyiligi tesvik eden kisi ..

 

hizir ise insan degil ; insan kiligina girebilen ; insanlarin beynine gorebilen ; olaylari sekillendirebilen ; kadere yon veren , Allahin bir eli ..

 

hizir adam da oldurur ; adam da sakatlar devlet te cokertir ; gorevde olan kisileri engellemeye calisan kisileri oldurebilir ; aklini da alabilir ... hz, hizir insan degildir ; kritik mudahalelerin ince olaylarin sirrinin hakimidir .. Allahin bir yetistirme sanatidir ; Allah yardimi mutlaka yetistirir !

 

masal masal biggrin.png

 

 

 

Din bu nedenle oluşturulmuş. Allah ile aldatma(sömürü)..

 

smile.png) aldatma varsa o da Maymundan geldigimizdir ; insani bu kadar asagilayan bir baska bilimsel tesvik ben daha gormedim biggrin.png

 

sen unutma ki bir ara DARVINISTTIN ; ama banacevap yetistiremeye calisa calisa ogrendin googledan darvinizmin gecersizligini ... simdi agzina bile alamiyorsun ya biggrin.png

 

 

 

Sen gel benim çocuğumu öldür. Kılıf olarak ta; "Allah yenisini verecek, o çocuk kötü idi de.

 

diyenden diyene degisir ; katilde baska durur ; azrailde baska durur ; belki de senin cocugunu oldurmese o cocuk seni oldurucekti  ayette 3. dereceden bir derinlik perdesi var ; bunu anlamak icin kainatin olusumundaki akil ile bakman lazim cunku akil ve ilahi duzen heryerdedir .. sadece bitkilerde degil ; insan ruhunun da koruyucusu ve bir plani vardir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

DUA VE ZİKİR FELSEFESİ: 
---- 
ALLAH EN GÜZELDİR EN ÇOK ALLAHI SEVERİM 
ALLAH EN BÜYÜKTÜR EN ÇOK ALLAHTAN KORKARIM? 
KORKUNÇ VE ÇİRKİN İBLİSTEN ALLAHA SIĞINIRIM 
KOVULMUŞ VE TAŞLANMIŞ ŞEYTANDAN RAHMANA SIĞINIRIM? 

Aytaç Cengiz Allah tektir diyenin kalkıp Allahı 'en güzel' veya 'en güçlü' diye kıyaslaması zırvalıktır. Geç bunları. Tek olan Allaha kıyas iyide kötüde olmaz çünkü dedikya TEK! 

Ayhan Aytaç'ın Notları ayhan/felsefesi:'incilde isaya havarileri dedi:muallim sen çok iyisin? isa dedi:hayır iyi olan allahtır? ve kuranda dedi:iyilik allahtan kötülük sizin nefsinizdendir? allah neye göre büyük? merhametlilerin en merhametlisi olduğu için.baba şefkatli anne merhametli olduğu için büyük olduğu gibi sayın 'labirent vesvese' beyfendi? '_beyin-fırtınası-kalb-kasırgası? 

Aytaç Cengiz Bak şimdi ilk iletinin ilk cümlesi şöyle: ALLAH EN GÜZELDİR EN ÇOK ALLAHI SEVERİM 
Şimdi bunu dediğine göre bir bildiğin olmalı. O zaman söyle bana en çirkin ve en az sevdiğin kim? Cevap yaz sonra bakarız. Ki unutma ne yazarsan yaz onu Allaha kıyaslamış olacaksın smile.png 

Ayhan Aytaç'ın Notları...hz.muhammed derki:'allah güzeldir, güzeli sever, güzel yaratır, güzele bakmak sevaptır? ' bu hadise göre herhalde ben senin gibi çıkıpta aynı şeyleri resulullaha diyecek değilim öyle değilmi? çirkin olan burda şeytandır.ama dikkat? o şeytan önce çok güzeldi, meleklerin muallimi idi? ! ? daha sonra vesvese ant-i vesvese ile isa ve iblis beyin fırtınası kalb kasırgası yaptı isa onu yendi muallim oldu? ! ?  

Aytaç Cengiz Geç şeytanı smile.png Şeytanda yaratılansa konumuz değil. Bana kalkıp hadislerle geleceğini ve şeytanı örneklendireceğini biliyordum smile.png Başka yaratıcı yoksa Allahın güzel ve çirkin olduğuna nasıl karar verdin ne ile kıyasladın? 

Ayhan Aytaç'ın Notları...ben, en son kendimi tanımlar iken, 'dinsel teist bilimsel ateistim' demiştim.bunu şunun için yapmıştım:senin gibi 'labirent vesvese' ateistler çıkar derlerki:'elime koy? ' hz.musanın dönemindede 'bize allahı göster? ' diyenler oldu.bu anlamda bende dedimki:'atom ve netron esasına göre tanrı yoktur herşeyden münezzehtir? ' şimdi senin bu olayın bana yine bunu hatırlattı.peki sence tanrı nedir? ! ? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Allah elbette yoktur ve olamaz. Bunun apaçık kanıtı Kuran adlı kitap denemesidir. Allah böyle bir kitap göndermiş olamayacağı için allah yoktur. Allah eğer olsaydı, doğru düzgün bir kitap gönderirdi. 

 

En basit örneklemeyle, allah demeye layık bir varlık, kısas emredip kısasın hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanacağını belirtmezdi. Böyle insanlık dışı ayrımlar yapan, insan haklarına tümüyle aykırı bir hukuk öneren, nasıl allah olabilir?  

 

Bu son derece vahim bir ayrımcılık ve insan hakları suçudur. Kısas ancak hüre hür uygulanabileceği için hür bir adam bir köleyi veya kadını öldürürse kısas yapılamıyor bu ayete göre. Böyle bir ayrımcılığı ise hiç bir insan kabul edemez. Böyle bir ayrımcılık suçu işleyen ise allah olamaz.

 

İnanmayan çıkarsa kontrol edebilir, söz konusu ayetin numarası 2/178 dir. Arapça bilmeye gerek de yok, metin aynen şöyledir: "kutibe aleykumul kısas hurri bil hurri abdi bil abdi ve unsa bil unsa" İşte metin bu ve görüldüğü gibi anlamak için arapça uzmanı olmaya gerek yok.

 

Kutibe yazıldı demek, farz kılındı anlamında. Hür zaten Türkçede de var. Abd köle demek. Ünsa ise dişi demektir. "Bil" eki de karşılığında, ona mıkabil anlamında kullanılmış. 

 

Anlam son derece açık ve net. 

 

Allahın olmayışı dini bir konudur. Tanrı ise felsefi bir konudur. Allah yok ama tanrı diye bir şey var mı konusu ayrıdır. Burada sadece Araplar tarafından ortaya atılmış bir tanrı olan allahın olmadığının sadece tek bir kanıtını verdim. Kuran denen kitap denemesi ve derlemesinde buna benzer sayısız kanıt vardır ki bunları yazanın allah veya herhangi bir tanrı olamayacağının kesin kanıtıdır.

 

Adı allah veya başka bir şey olsun, tanrı olarak nitelenecek hiç bir şey, Kuran denen derlemede yazan şeyleri bildirmiş asla olamaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

allahın varligini ölünce bi anlan varyaaaaaaaa hemde nasıl anlarsin....bazı ayetlerde allaha şirk kosmanin sonucu yaziyor itana ile : O gün hepsini mahşere toplayacağız. Sonra Allah'a ortak koşanlara: " Hani nerede o Allah'a ortak saydığınız ortaklarınız?" diyeceğiz.    De ki: "Allah, sizi ondan ve bütün sıkıntılardan kurtarır, sonra da siz yine ortak koşarsınız".     Allah'a ortak koşanlar diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz ortak koşardık, ne de atalarımız ortak koşardı, hiçbir şeyi de haram kılmazdık." Onlardan önce yalanlayanlar da böyle söylemişlerdi de sonunda azabımızı tatmışlardı. De ki: "Yanınızda bize çıkarabileceğiniz bir bilgi mi var? Siz, sadece zanna uyuyorsunuz ve siz sadece saçmalıyorsunuz."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şimdi şu yok sayanlar töbe haşa şirk koşanlar varya onlarin hali simdi aşagida yaziyor ALLAH hepimizi bu azaplardan korusun

 

Kuranda cehennem ile alakali tahmini 110 ayet geçiyor ve bunlardan bazıları 3:12 - O inkârcı kâfirlere de ki, siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena bir döşektir. blank.gif3:106 - O gün bazı yüzler ağarır, bazı yüzler kararır. Yüzleri kararanlara: "İmanınızdan sonra küfrettiniz ha? Öyle ise inkâr etmenize karşılık azabı tadın" (denecektir). blank.gif4:56 - Şüphesiz ki âyetlerimizi inkâr eden kâfirleri biz yarın bir ateşe atacağız. Derileri piştikçe azabı duysunlar diye, kendilerine başka deriler vereceğiz. Çünkü, Allah gerçekten çok güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir. blank.gif6:27 - Onların, ateşin üzerinde durduruldukları zaman: "Ne olurdu dünyaya döndürülseydik, Rabb'imizin âyetlerini yalanlamasaydık da müminlerden olsaydık" dediklerini bir görsen! blank.gif6:30 - Rablerinin huzurunda durduruldukları zaman onları bir görsen! Rableri onlara şöyle der: "Bu, bir gerçek değil midir?". Onlar da: "Rabbimize yemin ederiz ki gerçektir" derler. Rableri de onlara: "Öyleyse inkârınız sebebiyle azabı tadın!" der. blank.gif6:128 - (Allah), onların hepsini topladığı gün, cinlere: "Ey cin topluluğu! İnsanların çoğunu yoldan çıkardınız" der. İnsanlardan cinlerin dostu olanlar da şöyle derler: "Rabbimiz! Biz birbirimizden faydalandık. Nihayet bize tayin ettiğin vademize ulaştık". Allah da:"Sizin durağınız cehennemdir. Orada, Allah'ın dilemesi müstesna, ebedi olarak kalacaksınız" der. Şüphesiz Rabbin hikmet sahibidir, her şeyi bilendir. blank.gif7:38 - Allah onlara: "Sizden önce geçmiş cin ve insan topluluklarıyla beraber cehennem ateşine girin!" der. Cehenneme giren her ümmet kendi din kardeşine lanet eder. Nihayet hepsi oraya toplandığında, sonrakiler öncekiler hakkında derler ki: "Rabbimiz ! İşte şunlar bizi doğru yoldan saptırdı. Onlara cehennem ateşinden kat kat azab ver". Allah der ki: "Herkesin azabı kat kattır, fakat siz bilemezsiniz". blank.gif7:39 - Öncekiler de sonrakilere derler ki: "Sizin bizden bir üstünlüğünüz yoktur. O halde yaptıklarınızdan dolayı azabı tadın". blank.gif7:40 - Bizim âyetlerimizi yalanlayan ve onlara inanmaya tenezzül etmeyenler var ya, işte onlara göğün kapıları açılmayacak ve deve (veya halat) iğne deliğinden geçinceye kadar onlar cennete giremeyeceklerdir. İşte suçluları böyle cezalandırırız. blank.gif7:41 - Onlara cehennemde ateşten bir yatak, üstlerine de (ateşten) örtüler vardır. Biz zalimleri işte böyle cezalandırırız. blank.gif7:44 - Cennet ehli, cehennem ehline: "Rabbimizin bize vaad ettiğini gerçek bulduk. Siz de Rabbinizin size vaad ettiğini gerçek buldunuz mu?" diye seslenirler. Onlar da "evet" derler. Bunun üzerine aralarında bir çağırıcı şöyle seslenir: "Allah'ın laneti zalimler üzerine olsun! blank.gif7:47 - Gözleri cehennemlikler tarafına çevrilince de :"Rabbimiz! Bizi zalim toplulukla beraber eyleme!" derler. blank.gif7:48 - A'raftakiler yüzlerinden tanıdıkları kişilere seslenerek şöyle derler: "Ne topluluğunuz, ne de büyüklük taslamanız, size hiç bir yarar sağlamadı". blank.gif7:50 - Cehennemdekiler, cennettekilere: "Bize biraz su akıtın veya Allah'ın size verdiği rızıktan bize de verin." diye seslenirler. Cennettekiler de: "Allah, bunların ikisini de kâfirlere haram kıldı." derler. blank.gif7:51 - Onlar ki, dinlerini bir eğlence ve oyun yerine koydular ve dünya hayatı kendilerini aldattı. Onlar, bugüne kavuşacaklarını nasıl unuttular ve âyetlerimizi nasıl inkâr ettilerse, biz de bugün onları öyle unuturuz. blank.gif8:36 - Mallarını, Allah yolundan engellemek için sarfeden o kâfirler, hiç şüphesiz yine onu sarfedecekler. Varsın sarfetsinler, sonra o yüreklerine inen bir acı olacak, sonra da mağlup olacaklar. Zaten kâfirler toplanıp cehenneme gönderilecekler. blank.gif8:37 - Allah, murdarı temizden ayırdetmek için ve bir de murdar kısmını birbiri üzerine bindirip hepsini bir araya getirmek ve topunu birden cehenneme koymak için böyle yapar. İşte bunlar o hüsran içinde kalanların ta kendileridir. blank.gif9:35 - O gün o altın ve gümüşlerin üstü cehennem ateşinde kızdırılacak da bunlarla alınları, yanları ve sırtları dağlanacak (onlara): "İşte bu kendi canınız için saklayıp biriktirdiğiniz şeydir. Haydi şimdi tadın bakalım şu biriktirdiğiniz şeyin tadını!" denilecek. blank.gif  
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

şimdi şu yok sayanlar töbe haşa şirk koşanlar varya onlarin hali simdi aşagida yaziyor ALLAH hepimizi bu azaplardan korusun

 

 

Sen Kuranin bir yaraticidan gelmedigini iddia edenlere, Kurandaki yazilari sunarak delil gostermenin ne kadar "mantiksiz" oldugunu biliyormusun?  Tevekkeli degil, Islamci Recep Erdoganin ses kayitlarindaki suclu gosteren delilleri, yalniz Erdoganin bunun inkar etmesi yetiyor. Yani sucluya bunu yaptinmi diye sor , o da inkar eder. Hepsi gitti bitti. Bu da ayni mantik, ayni kafa. Erdogana sizlerin dogru durust dusunemiyeceklerinize guvenerek istedigini yapiyor. Kendi ve Ailesinin ceplerini dolduruyor. Allahi ve Islam dinini alet olarak kullanarak sizin gibilerini kandiriyor.

 

Cunku Erdogan biliyor. Sizler hic bir zaman sormazsiniz. Bu devlet hizmetiyle maas alan insanin cocuklari nasil oluyorda gemiler, adalar aliyorlar. Onlarin sizlere bir cevabi var. Onlara Allah verdi. Sizin inandiginiz Allah.  Sen halan Islamin 5 sartlarini kendi kendine ogretiyorsun.

 

Masallah!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

Allah insana  kol el göz ayak kulak  vermiştir daha fazlasını Allah bizi yaratandır   putlara değil Allaha tapmalıyızforgiveme.gif  Allah  bizi seven bizi koruyandır 

bize saygıyı sevgiyi öğrentendir yanlışı değil doğruyu gösterendir  Allah bizi yaratandırkalp.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

kabul etmek zorundayız. yoksa sahip olduğumuz türden bir inançla hiç bir yere varamayız!

 

.

.

.

görüşmek üzere.

aslında bende senin gibi düşünen bir insandı. dini hep mantığıma sığdırmaya çalışıp inkar yoluna gitmeye başladığımda hayatımı tersine çeviren dönüm noktam olan kişiyle tanıştım ve ne kadar yüzeysel düşünüp kendime nasıl eziyet ettiğimi anladım.eğer bir inancı veya bir yaratıcıyı tanımak istiyorsan ona yüzeyselbakmamalısın içine girip ordaki aşka şahit olmalısın. yani eleştirmek içinde red etmek ve kabul etmek içinde önce doğru bir şekilde tanımalısın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yokluğunu isbat bakalım önce sonrada var oluşuna bak bakalım senin ürettiğin ne var?hangi hüren seni tanıyor hangisi ile samimisin sıkıysa uyuma dayanabilirsen yemek yeme tuvalete çıkmaaa gücün yeterseeee HİÇ mişsin anladın mı?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Arkadaşlar, Ateistleri bırakın ne halleri varsa görsünler. Nasılsa sonları kara çarşaflı zebaniler tarafından kelepçelenip Cehennem'in piton yılanlarıyla dolu dipsiz kuyularına atılmak ve ebediyyen nefes dahi alamadan azap çekerken ölmek için Allah'a yalvarmak değil midir? Peygamberimizin zamanında da bu gibi konulara masal denmişti. Hz. Muhammed beyninin sekizde yedisini kullanabilen bir insan olarak Tanrı ile irtibata geçerek vahiy almış, bunlar da Muhammed'in getirdiği yasalar diyerek inkar etmişler işte. "Zina edenlere seksen sopa atın!'' gibi bir ifadenin ancak dönemin bir Arap şahsiyetten çekabilecek bir ceza olduğunu düşünmüşler. Bu sözün gerçekten Tanrı'ya ait olduğunu kavrayamamışlar, yüce Allah bunlarla gelip geçici dünya hayatını verip sonra da zayıf anlarında ölüm meleği Azrail'i üzerlerine karabasan gibi çökmek üzere yollayıp da ölüm sarhoşluğu içindeyken boğarak canlarını almasını emretmek üzere kendileriyle kısa ve geçici süreyle alay ediyor resmen, ki "kalbi durdu öldü'' denilen bazı şahısların günümüzde dahi akıbeti böyle oldu. Cehennem ve azap kelimelerine "hurafe'' deyen ve insanlara bu şekilde duyurmaya çalışanların hiçbiri bu gayretlerinin ardından çok yaşamadı, siz de bunlarla durup tartışıyorsunuz. O yüce yaratıcı ne Ramses bıraktı, Ne Lut kavmi ve Nuh ne de Ad, ne de 2004'te hindistan plajlarında çırılçıplak gezen insanları. Taşan deniz değildi, Allah'ın sabrıydı o gün. Hepsini ya denizde boğdu, ya yerin dibine soktu. Üstüne bir de Cehennem'e attı, hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz? Unutmayın ki kimse kimsenin inancına bekçi olmak üzere dünya'ya gelmedi, hiçbirimizin böyle bir görevi yok!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Omar kardeş,

"Ben, 1400 yıl önceki Arap kültüründen, törelerinden vaz geçemem" şeklinde direnirsen, insanlığı ileriye, mutluluğa taşıyacak çözümü, bilimde, çağdaşlıkta, uygarlıkta aramazsan elbette iki yıl hatta yıllarca sürer.

 

"Gerçek nedir? Ezber nedir? Gerçeklerin farkındalığı mümkünmüdür?"ün üzerinde bunun için durduk, bunun için duruluyor. Bilimin amacı ne ki?

sen hiç yüzünü kaldırıp göğe bakmıyormusun?

bedenine, çevrendeki canlılara , bitkilere bakmıyormusun?

bu kusursuz düzenin hatasız işleyişin bir yaratıcısının olduğunu farketmiyormusun?

ne yani amaçsızcamı yaşıyoruz bu mükemmel bedenle bu mükemmel gezegende?

demekki sen kalp gözünü kapatmışsın. umut ederimki Rabbim sana ölmeden önce kelimeyi şehadet getirmeni nasip eyler ve sapıtanlardan kaybedenler olmazsın 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

1. Olmayan bir şey reddedilmez.. Yani bir nevi yok diyerek onun varlığını kabul ediyorsun kahkaha.gif  

2. Karetta Karetta ları düşünün .. Anne olan canlı yumurtasını uzaklara bırakarak gidiyor ve yumurtadan çıkınca anne karetta karetta nın yaşadığı yere gidiyor .. Bu öğreten  bir yaratıcı olmalı .. O daha Allah .. Eğer kendiliğinden oldu dersek o canlı da bir çok ilim dalı bilmesi gerekir ..

3. Allah yok dersek bir şeyin evrim geçirerek oluşması gerekir .. İnsanı ele alalım .. Darwin görüşüne göre Maymun evrim geçirerek bu hale geldi .. Ama daha insan olan bir maymun görülmedi .. Aynı zamanda dinozorların yaşadığı dönemde insan iskeleti bulundu .. Bunu da bir araştır .. 

4. Güneş 1 cm daha yakın olsaydı eğer alev gibi sıcaktan yer yüzünde bir  canlı kalmazdı yahut 1 cm uzak olsaydı kutuplar gibi olurdu .. Bu mizanı yaratan Allah var rolleyes.gif

5. Allah'a inanmasan ahiret gününde Allah a hesap vermeyeceğini düşünen sen için ayetli cevap .. Sizi şu yakıcı ateşe sokan nedir? Şöyle cevap verirler: “Biz namaz kılanlardan değildik, yoksulu doyurmazdık, batıla dalanlarla beraber biz de dalardık ve Din (hesap) gününü yalan sayardık. 74 / MUDDESSİR 42- 46..

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

allah olsaydı kanıtı mutlaka olurdu. allah büyük bir iddia hatta en büyüğü... herşeyi bilen ve sonsuz güç sahibi bir tanrının, bilgi becerisi eksik ve yanlış yapmaya uygun insanlar yarattığı ve bu insanları, ortalama 70 yıllık ömürlerinde yanlış yapmalarının cezası olarak, sonsuza dek cehennemde işkenceler ile yakacağına nasıl inanılabilir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Allah vardır, hep vardı olmaya da devam edecek.  Bak burda size diyor özellikle Yaradan: İnsan şunu hiç görüp düşünmedi mi: Biz kendisini bir nutfeden yaratmışken, yaman bir hasım kesildi Bize. Öğrendiğimiz her ilim dalı biyoloji, fizik, kimya ila ahir bizlere  tesadüflük ihtimallerinin başını ezercesine bir mükemmeliyet sunarken böyle muazzam bir düzenin bir mimarı muhendisi olmasını da icap etmez mi? ve ey dünyadaki tüm varlıklar size soruyorum, hanginiz diyebildi bu düzen, intizam ve muazzamlık benim eserimdir ve deseniz de size kim inanacaktır da şizofrenik söylemden öteye gidilmeyecek bu hezeyana. He burda Allah devreye giriyor Ben varım, siz, evren, gördüğünüz görmediğiniz her şey benim eserimdir. Dönüş ancak Banadır (c.c.). diyor. La teşbih ve la temsil(teşbihte hata olmasın) Kullandığın pcnin, Allah yok diye yazdığın klavyenin kendiliğnden olma ihtimaline inanıyorsan: elektrik devresinin voltaj değerinin ısınma soğutma devrelerinin vb. vb. parçaların kendiğinden bir araya gelip bir uzmansız muhendissiz o pcye dönüştüğüne inanıyorsan, ki bence inanıyorsun ki bunca içinde hala çözülememiş harikuladelikler bulunduran şu koca evrenin bir yaratıcısı olmadığına kanaat getiriyorsunuz, tümevarım yapıyorsunuz. Şu evrimi filan bırakın artık Darwin de şikayetçidir sizden, bi kuyuya tas attı çıkaramıyorsunuz da. İki kitap okuyan imanı da biraz zayıfsa hemen ateist oldum doğru yolu buldum moduna giriyor. Uyanın oğlum Allah var, geç kalmayın aklınızı gerçekten kullananlardan olun, Allah rızası için.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir ateist, bir agnostik yaşamı boyunca düzinelerce kitap okur ve daha öğrenecek çok şeyi olduğunu düşünür,

bir müslüman ise yarım yamalak ve anlamadığı dilde okuduğu kuranı kerim ile yaşamın sırlarını çözdüğüne inanır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI OKUMADIM AMA BENDE KENDİM CEVABIMI VEREYİM 

 

herkesin cüzi iradesi vardır  bu yüzden yaptığımız seçimlerden sorumluyuz Allah herşeyi biliyor ne yapacağımızıda biliyor Meterolojide yarın havanın nasıl olacağını biliyor metoroloji dediği için mi hava öyle oluyor

 

https://www.youtube.com/watch?v=jIqzKSn5Yl4

 

Eğer cevabını alamadıysan lütfen belirt ayrıca sorunu yanlış anladıysam çok özür dilerim lütfen sonsuz hayata inanmasan bile gerçek olma ihtimaline 1 dk ayır ve sorunu risale i nurdan ayır

 

NURCU OL DEMİYORUM TEK DEDİĞİM BU KITAP SADECE AHIR ZAMANDA BU VE BUNUN GIBI DERTLERE DEVA OLMAK ICIN OLDUGU ICIN AKLINA GELEN GELEBİLECEK AHIR ZAMAN SORUNLARINA DERTLERINE DEVA OLDUGU ICIN SOYLUYORUM LUTFEN

 

OKU YETERKİ OKU TARAFLIDA OLSA OKU NEFRETLEDE OLSA OKU YETERKİ OKU HER TURLU DEVA VAR BU KITAPDA VIDEOLARI YETMEZ OKUMAK BASKA HERKESE FARKLI KAPI ACILIR RISALE I NURDA NURCU OLMA  OKU LÜTFEN KENDIN ICIN OKU

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

İnanç ayrımcılığı yapmanın, inanmayanlar şöyle işkenceler çekecek diye yalan uydurmanın çok insanlık dışı bir ayrımcılık olduğunu görememek, insanlık adına çok ama çok çok büyük bir eksikliktir. 

 

Bu ırkçılıktan bin beter bir ayrımcılıktır. Irkçı bu hayatı çekemem başka ırktan biriyle diye düşünüyor. Ama dinci, sonsuz ve üstelik akla hayale gelmedik psikopat işkenceleriyle dışlayarak ayrımcılık yapıyor.  

 

İnsanlık bunun ne kadar korkunç bir ayrımcılık olduğunu göremeden asla düze çıkamayacaktır. İnsanlığın önündeki en önemli sorun, allahın olmadığını, dinin yalan olduğunu kavramaktır. İnsanlığın başka bu kadar ciddi ve önemli bir sorunu yok. En vahim ve acili bu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.