Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mehdi gelecek mi?


dilku

Mehdi gelecek mi???  

49 üye oy verdi

  1. 1. Mehdi gelecek mi???

    • gelecek
      35
    • gelmeyecek
      10
    • belki
      2
    • bir fikrim yok
      2


Önerilen İletiler

isteyen istediğine inanır ancak unutulmaması gereken birşey var oda şudur ki Kuran'ı Kerim de açıkca beyan edildiği üzere Hz İsa A.S. ölmemiştir dolayısıyla her nefis ölümü tadacağı için yeryüzüne gelip İslamiyete hizmet edecek ve sonrada vefat edecektir. Hz Mehdi konusuna gelince bu konu işlenirken bazı arkadaşların malesef hadislere laf uzattığını ve hadis ilminden anlamamalarına rağmen bunun üzerinden yorum yaptıkları anlaşılıyor. hadislere itibar edilmemesi konusundan bahseden arkadaşa bir dönem herşeyi Kuran'ı Kerim'e göre açıklamaya çalışan ama ilimleri yetmediği için saçmalıklarıyla yüzlerce insanı öldüren hariciler olayını incelemesini tavsiye ediyorum. Kütib-i Sitte deki tüm hadislere itibar edebilirsiniz. Mehdi A.S. ın gelmesi haktır bunu sümerlerden yahudilerden hristiyanlardan alıntı gibi göstermeye veya şiilerin mehdi inancına benzetmeye çalışmayın. konu çok uzun benim bu konuda sayısız araştırmam var alametlerinin çoğu çıktı. H.z. Mehdi'nin en büyük alameti ise kafirlerin Suriye yi işgal etmelerine yakın çıkacağı ile ilgilir. arkadaşlara söylüyorum amerika'nın İran'dan önce Suriyeye saldıracağını tahmin ediyorum hemde bu sene içerisinde. Ramazan ayında hem güneş hemde ay tutulması da bir alametidir ve bu geçen ramazanda olmuştur. ama bizlerde kurtarıcı bekleyerek oturduğumuz yerde ahkam kesmeyelim insanlık için ne yapabilirsek yapmaya çalışalım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Cevaplar 56
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

KÜTÜB-Ü SİTTE’DE MEHDİ

Mehdi hakkında gelen rivayetler, temel hadis kitablarında yer alır. Mesala:

 

Ebu Davud. Mehdi,1 ve Sünnet, 5

 

İbn-i Mâce. Fiten, 34 ve Mukaddeme, 6

 

Tirmizi. Fiten, 52-53 ve İlim, 16

 

Ahmed bin Hanbel, 1-84 ve 2-411 ve 3-21-27, 5. 277. Ve daha pek çok büyük hadis imamlarının Mehdiye ait hadisleri toplayan eserleri vardır. Böyle sağlam hadisler muvahecesinde tesbitli olan Mehdi mevzuunu kabul etmemek, mez­kür sahih hadislere dokunur ve manevî mesuliyeti mucip olur.

 

Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri diyor ki:

 

«Müteşabih hadisleri aklına sığıştı­ramadığı için, eğer inkâr etse, dehşetli bir kapı açar; yani küçücük aklına sığışmayan kat’î hadisleri dahi inkâra yol açar.» (Mektubat sh: 351)

 

MEHDİ HAKKINDAKİ HADİSLERDEN KISACA BİRKAÇ ÖRNEK

1..Hz. Ali (r.a.) anlatıyor: "Resülullah aleyhissa­lâtu vesselâm buyurdular ki: "Mehdi biz­den, ehl-i Beyt'imizdendir. Allah onu bir gecede ıslah eder (yani tevbesini ka­bul eder, hizmetini yapacak hale geti­rir. Doğruyu ilham eder ve muvaffak kılar)".

 

2..Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdu­lar ki: "Biz Abdulmuttalib'in oğullarıyız. Cennet ehlinin efendileriyiz: Ben, Hamza, Ali, Cafer, Hasan, Hüseyin ve Mehdi."

 

3..Abdullah İbnu'l Haris İbni Cez'iz-Zübeydi ra­dıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhis­salâtu vesselâm (bir gün): "Doğudan birta­kım insanlar çıkacak ve Mehdi için zemin hazırlayacak" buyurdular. O Mehdi'nin hakimiyetini kastediyor." (Kütüb-ü Sitte c. 17, sh: 558)

 

4..Ümmü Seleme radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdu­lar ki:

 

"Mehdi benim zürriyetimden, kızım Fâtıma'nın evladlarındandır." Ebu Davud, Mehdi 1, (4284).

 

5.."Ümmetim içinde Mehdi olacaktır. (Aranızda kalması) kısa tutulursa (kalacağı süre) 7 (yıl) dır.

 

Kısa tutulmazsa (kalacağı süre) 9. yıl­dır. Benim ümmetim o devirde öyle bir refah bulacak ki, o güne dek onun misli ke­sinlikle bulmamıştır. Yer yemişini (gıda ürünleri) verecek ve insanlardan hiçbir şey saklamayacak (vermemezlik etmeyecek) tir.

 

Mal da o gün çok birikmiş olacaktır. Adam kalkıp : Ya Mehdi! Bana (mal) ver, diyecek, Mehdi de al, diyecektir." (İbn-i Mâce Hadis no: 408)

 

KAYNAK ESERLER

Emirdağ Lâhikası, B. Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1992

 

Kastamonu Lâhikası, B. Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1993

 

Lem’alar, Bediüzzaman Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1992

 

Lem’alar (Osm.), Bediüzzaman Said Nursî, 879 sahifelik

 

Mesnevî-i Nuriye Tercümesi, Bediüzzaman Said Nursî, Mütercim: Abdülkadir Badıllı, İstanbul 1980

 

Nur’un İlk Kapısı, B. Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1987

 

Risale-i Nur’un Kudsî Kaynakları, Abdülkadir Badıllı, İstanbul 1994

 

Sözler, Bediüzzaman Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1993

 

Şualar, Bediüzzaman Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1993

 

Şualar (Osm.), B.Said Nursî, 847 sahifelik

 

Tarihçe-i Hayatı, B. Said Nursî, Envâr Neşriyat - İstanbul 1992

 

 

 

ÂHİRZAMAN ALÂMETLERİ HAKKINDAKİ HADİSLERİN MÜTEŞABİH OLMASININ BİR HİKMETİ

Zamanımızda Mehdi meselesinden çokca bahsedilmekte ve bu mevzu merak ve dikkatleri celbetmektedir. Bu sahada yaygınlaşan farklı fikirler hakikatin öğrenilmesini ve gösterilmesi ihtiyacını doğurmaktadır. Bu ihtiyaca dinî ve ilmî bir cevap olmak üzere Risale-i Nur eserle­rinden yaptığımız bir kısım tespitleri efkâr-ı ammeye arzetmekle yanlış anlayışlara düşül­meyeceğini ümit etmekteyiz. Gerçi bu Mehdi meselesi hakkında hayli rivayetler ve izahlar vardır.Ve bu mesele âhirzaman alâmetlerinden olduğundan hakkındaki rivayetlerin çoğu müte­şabih olup te'vil ve izahı gerekmektedir.

 

Bediüzzaman Hazretleri bu mesele ile alâ­kalı olarak Beşinci Şua'yı ve diğer bazı bahis­leri yazmış ve müteşabih rivayetlerin istikametli mânâlarını nazara vermiştir.

 

Beşinci Şuanın başlarında şöyle bir izah yer almaktadır:

 

«[1] âyetinin bir nüktesi, bu za­manda akîde-i avâm-ı mü’minîni vi­kaye ve şübehattan muhafaza için ya­zılmış. Âhirzamanda vukua gelecek hâdisâta dair hadislerin bir kısmı, müteşabihat-ı Kur’âniye gibi, derin mânâları var. Muhkemat gibi tefsir edilmez ve herkes bile­mez. Belki tefsir yerinde tevil ederler.

 

[2] sırrıyla, vuku­undan sonra tevilleri anlaşılır ve murat ne ol­duğu bilinir ki, ilimde râsih olanlar [3] deyip o gizli hakikatleri izhar ederler.» (Şualar sh: 578)

 

Kıyamet alâmetleri hakkındaki hadisleri müteşabih (yani: maksadı açık ifade et­meyip mecazen ifade eden) hadisler olma­sının bir hikmetini Bediüzzaman Hazretleri şöyle açıklar:

 

«İman ve teklif, ihtiyar dairesinde bir imtihan, bir tecrübe, bir müsabaka olduğun­dan, perdeli ve derin ve tetkik ve tecrübeye muhtaç olan nazarî meseleleri elbette bedihî olmaz. Ve herkes ister istemez tasdik ede­cek derecede zarurî olmaz. Tâ ki, Ebu Bekir’ler âlâ-yı illiyyîne çıksınlar ve Ebu Cehil’ler esfel-i sâfilîne düşsünler. İhtiyar kalmazsa teklif olamaz. Ve bu sır ve hikmet içindir ki, mucizeler seyrek ve nâdir verilir. Hem dâr-ı teklifte gözle görünecek olan alâ­met-i kıyamet ve eşrât-ı saat, bir kısım müte­şabihat-ı Kur’âniye gibi kapalı ve tevilli oluyor. Yalnız, güneşin mağripten çıkması bedahet derecesinde herkesi tasdike mecbur ettiğin­den, tevbe kapısı kapanır, daha tevbe ve iman makbul olmaz. Çünkü, Ebu Bekir’ler Ebu Cehil’ler ile tasdikte beraber olurlar. Hattâ Hazret-i İsa Aleyhisselâmın nüzûlü dahi ve kendisi İsa Aleyhisselâm olduğu, nur-u imanın dikkatiyle bilinir; herkes bilemez. Hattâ Deccal ve Süfyan[4] gibi eşhâs-ı müt­hişe, kendileri dahi kendilerini bilmiyorlar.» (Şualar sh: 579)

 

Yine aynı mevzuda Bediüzzaman Hazretleri diyor ki:

 

«Âhirzamanda Hazret-i İsa (a.s.) nüzulüne ve Deccalı öldürmesine ait ehâdis-i sahihanın mânâ-yı hakikîleri anla­şılmadığından, bir kısım zahir ulemalar, o ri­vayet ve hadislerin zahirine bakıp şüpheye düşmüşler; veya sıhhatini inkâr edip, veya hurafevâri bir mânâ verip, âdetâ muhal bir sureti bekler bir tarzda avâm-ı Müslimîne za­rar verirler. Mülhidler ise, bu gibi zahirce akıldan çok uzak hadisleri serrişte ederek ha­kaik-i İslâmiyeye tezyifkârâne bakıp taarruz ediyorlar. Risale-i Nur, bu gibi ehâdis-i müteşâbihenin hakiki tevillerini Kur’ân feyziyle göstermiş. » (Kastamonu Lâhikası sh: 80)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bekleyin mehdi gelecek sizi benden kurtaracak....

 

...

...

 

Ne hikmetse üç semavi dinde de bir kurtarıcı beklentisidir gidiyor...

 

Bunun sebebi artık dinlerin yıkılma aşamasına gelmesindendir...

 

""""mehdiiiiiiiii.....gel bizi kurtar....."""""

 

Çünkü dinler tarih boyunca,bilimin ve bilimsel düşüncenin doğması ile birlikte yavaş yavaş çöküşe geçmiş,bu sebeplede semavi dinlerde bir MEHDİ-KURTARICI beklentisi oluşmuşdur...

 

Çünkü din,artık insanların ihtiyaçlarını karşılayamamakda ve yavaş yavaş tarafdarı azalmakdadır...

 

 

mehdi gel bizi kurtar dedikleri doğru; ama bu bilimin dinin önüne geçmesiyle değil, dinin yaşanmamasıyla ilgili..mehdi bekleyeceğimize kendimizi düzeltsek böyle olmaz..

 

ayrıca dine inananlar hiç değilse Allahın varlığına inananlar azalmak bir yana artıyor..Çünkü pozitivizm insanların ihtiyaçlarının karşılayamamakta, insanın sadece maddi bir varlık olduğunda takılıp kalmakta, insanı laboratuvar konusu yapmaktadır...ve bu insanı boşluğa, intiharlara ve uyuşturuculara itmektedir, kimileri de sapkın mistik tarikatların ağına düşmektedir, maneviyatlarını tatmin uğruna..Pozitivizm insanı yeterince kale almıyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

isteyen istediğine inanır ancak unutulmaması gereken birşey var oda şudur ki Kuran'ı Kerim de açıkca beyan edildiği üzere Hz İsa A.S. ölmemiştir dolayısıyla her nefis ölümü tadacağı için yeryüzüne gelip İslamiyete hizmet edecek ve sonrada vefat edecektir. Hz Mehdi konusuna gelince bu konu işlenirken bazı arkadaşların malesef hadislere laf uzattığını ve hadis ilminden anlamamalarına rağmen bunun üzerinden yorum yaptıkları anlaşılıyor. hadislere itibar edilmemesi konusundan bahseden arkadaşa bir dönem herşeyi Kuran'ı Kerim'e göre açıklamaya çalışan ama ilimleri yetmediği için saçmalıklarıyla yüzlerce insanı öldüren hariciler olayını incelemesini tavsiye ediyorum. Kütib-i Sitte deki tüm hadislere itibar edebilirsiniz. Mehdi A.S. ın gelmesi haktır bunu sümerlerden yahudilerden hristiyanlardan alıntı gibi göstermeye veya şiilerin mehdi inancına benzetmeye çalışmayın. konu çok uzun benim bu konuda sayısız araştırmam var alametlerinin çoğu çıktı. H.z. Mehdi'nin en büyük alameti ise kafirlerin Suriye yi işgal etmelerine yakın çıkacağı ile ilgilir. arkadaşlara söylüyorum amerika'nın İran'dan önce Suriyeye saldıracağını tahmin ediyorum hemde bu sene içerisinde. Ramazan ayında hem güneş hemde ay tutulması da bir alametidir ve bu geçen ramazanda olmuştur. ama bizlerde kurtarıcı bekleyerek oturduğumuz yerde ahkam kesmeyelim insanlık için ne yapabilirsek yapmaya çalışalım.

 

Kur'an'da nerde açıkça beyan edilmiş..O ayetler tevil edilerek böyle bir sonuca varılıyor..Kuranda ben seni öldüreceğim diyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İki mehdi geldi ya daha ne bekliyorsunuzki, birincisi hasan mezarcı idi o öldü, ikincisi gedi o da ağca bu yaşıyor ama hapisde, yoksa üç tanami gelicekti biz bir tane diye biliyorduk, ağca yedek mehdi herhalde öyle olmuyormu, adam basbar bağırdı ben mehdiyim diye kardeşide tasdik etdi biz hağla inanmıyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İki mehdi geldi ya daha ne bekliyorsunuzki, birincisi hasan mezarcı idi o öldü, ikincisi gedi o da ağca bu yaşıyor ama hapisde, yoksa üç tanami gelicekti biz bir tane diye biliyorduk, ağca yedek mehdi herhalde öyle olmuyormu, adam basbar bağırdı ben mehdiyim diye kardeşide tasdik etdi biz hağla inanmıyoruz.

 

:stuart::stuart::stuart:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

Mehdi tipki Zülkarneyn ve Süleyman gibi dünyaya hükmedecektir

El-Kavlu’l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar Kitab ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il Ahir Zaman

 

Ashab-i Kehf, Mehdi'nin yardimcilari olacaktir.

Kitab ul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il AhirZaman

 

Mehdi'nin yardimcilarinin sayisi Talud ile nehri geçenler kadardir.

 

kitabul Burhan Fi Alamet-il Mehdiyy il Ahir Zaman , 17

mehdinin geleceği üçyüzden fazla hadisle açıklanmıştır

 

kolombo bu mehtinin kim olduğunu anlayamadım lütfen söylemisin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

İnsanlar öyle bir keşmekeş içerisinde ki neye inanacakları şaşırdılar. Arkadaşlar inanıyorum yada inanmıyorum demek bu kadar basit mi olmalı? İnanmıyorum diyenler bu konuda İsa a. hakkında kaç ayet ve ve tefsir okumuşlar yada mehdi ilşe ilgili ne biliyorlar oturup biraz düşünsünler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Olaylara mantık ve din bütünleşmesiyle baktığımızda mehdinin gelmesi çok yakındır. Bilimde rezonans hali diye birşey vardır. Zamana göre verimi değişen bir ürün ele alalım. Ürünün şartlar uygun gidiyor ve zamanla verimi yükseliyor ve verimi maksimum düzeye geliyor. Daha sonra bu şartlar olumlu yönde gösterdiği etkisini kaybediyor ve ürünün verimi azalmaya başlıyor. İşte bilimde; ürünün gelmiş olduğu bu maksimum verim düzeyine rezonans hali denir. İşte dünyada islami bilgilenme açısından bu rezonans düzeyine gelmiştir. Herkesin gelişmiş ülkelerde herkesin evinde birer bilgisayar vardır. İslamiyet konusunda kuşkusu olanlar rahatlıkla bilgisayardan islamiyet konusunda bilgi sahibi olabilir. Bu rezonans durumunda birde mehdi gelecek islamiyetin hak din olduğunu ve islam ülkeleri tarafından layıkıyla yaşanmadığını söyleyecektir. Mehdinin özelliği bütün dünya tarafından konuşmalarının dikkatle izleniyor olmasıdır. (televizyon veya bilgisayar) Mehdinin dünyaya yaptığı konuşma etkisini kaybedince kıyamet kopar. Çünkü gayrimüslimlerin bundan sonra iman etmeleri imkansızdır. Mesela denizin ortasında boğulmakta olan bir insan düşünelim. Değişik boyda dalgalar onu kıyıya doğru ittiriyor. En sonunda çok büyük bir dalga geliyor bu dalga ya onun kurtuluşu olur ya da ondan sonra onun gibi büyük bir dalga gelemiyeceği için o insan denizin ortasında boğulur gider. Mehdinin konuşmasıda böyledir. Mehdi konuşunca bütün insanlık onun islamiyet konusundaki sözlerini tartışmaya başlar. Bir tartışma ortamı doğar Herkesşüpheye düştüğü konularda birbirlerine sorular sorar. İnsanlar bu tartışma ortamlarında islamiyeti bulamamışlarsa bundan sonrada bulmaları mümkün değildir. Bu büyük dalga sürecinden sonra insanlar artık islamiyetle ilgili her söze etkisiz hale gelir. Bu etkisizlikleri onların çocuklarına da yansıyacağı için bundan sonra herşey islamiyatin aleyhine gideceği için artık kıyamet kopar. Aksi düşüncesi olanlara açıklamasını yapabiliriz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 7 ay sonra...

BENDE MEHDI IMAMIN GELECEGINE INANIYORUM. AMA yanlizca iniyorum ona bel baglamis degilim ykarda arkadasinmizin dedigi gibi bazi arkadaslar kurani kerime inaniyor ama hadislere inamiyori aynen sasar nuriveya (kel nuri)konusmayalim arkdaslar ama niye gelecek veya sebebi nedir nedan allah u tala boyle bir sey yapsin bence butun oyunculer sahneye cikti ve rolunu iyi oynadi tabi en son enbiya gatamul Enbiye hz.Muhammed (s.a.s) gorevini yapti ve her beser gibi o da yerini aldi sira sahneyi kapacak bir kisiye geldi yani herkese bu oyun bu sinav buraya kadar burdan sonra bu duynada yol bitmisstir heb beraber ahirete buyrun ne yani inanan zaten inaniyor inanmayanda allah hidayet nasip etsin etsinde bir an once gercekleri gorsun insallah.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
:excl:

bir cok hadiste gectigi gibi bir cok alimimiz de Hz Muhammedin ehl-i beytinden bir kurtaricinin gelecegini söylüyor, isa mesih, Deccal , yecüc ve Mecüc gibi O da ahir zamanda zuhur edecek diyorlar

sizin görüsünüz nedir??

 

 

şimdi anlamadığım birşey var mesihle deccel yecüc mecüc bunu ne alakası var onu çözemedim evet mesih gelecek heryer karıştıktan sonra gelecek ve ortamı düzeltmeye çalışacak deccel dabbe çok farklı o gün geldiği zaman yerden bir dabbe çıkarırız der kuran o günden bahside kıyamettir bunula mesihin alakası yok offfffffffff ben niye cevap veriyorum yaaa sıkıldım ne ***** şeyleri tartışıyosunuz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Mehdi yalnızca zahir de ve batın da gaybete çekilmedi! Kal ilmin'de ve hal ilmin'de de gaybete çekilmiştir.Bakın nice alimlere ondan bahsetmelerine rağmen ondan habersizlerdir.Adeta O Allah'ın gizli sırrıdır.Ve onun için Resulullah (sav) 'O hiç kimsenin bilmediği bir duruma kılavuzlandığı için ona Mehdi denmiştir.' diye vurgulamıştır.Ve sanki Allah'ın Meleklerine 'sizin bilmediğiniz şeyler var' sözünün altında yatan sır Mehdi'dir.Ve sanki Allah onun zuhuruna kadar sır olarak saklamış ve 'Allah'ın tuzağı en hayırlı olandır.' sözü için bekletmektedir.Evet hiç şek ve şüphe yok ki,Mehdi filhakika zuhur edecektir.Ve küçük kıyamet o zaman kopacaktır.Çünki üç şey vardır kaçınılmaz olan 'Gerçek,Ölüm,Zaman' dır.Ve bu üçünden dünya kurulalı beri kimse kaçıp kurtulamamıştır.Ve üçüde haktır.Gerçeğe Hu! ..

 

 

Ayhan Aytaç

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
isteyen istediğine inanır ancak unutulmaması gereken birşey var oda şudur ki Kuran'ı Kerim de açıkca beyan edildiği üzere Hz İsa A.S. ölmemiştir dolayısıyla her nefis ölümü tadacağı için yeryüzüne gelip İslamiyete hizmet edecek ve sonrada vefat edecektir. Hz Mehdi konusuna gelince bu konu işlenirken bazı arkadaşların malesef hadislere laf uzattığını ve hadis ilminden anlamamalarına rağmen bunun üzerinden yorum yaptıkları anlaşılıyor. hadislere itibar edilmemesi konusundan bahseden arkadaşa bir dönem herşeyi Kuran'ı Kerim'e göre açıklamaya çalışan ama ilimleri yetmediği için saçmalıklarıyla yüzlerce insanı öldüren hariciler olayını incelemesini tavsiye ediyorum. Kütib-i Sitte deki tüm hadislere itibar edebilirsiniz. Mehdi A.S. ın gelmesi haktır bunu sümerlerden yahudilerden hristiyanlardan alıntı gibi göstermeye veya şiilerin mehdi inancına benzetmeye çalışmayın. konu çok uzun benim bu konuda sayısız araştırmam var alametlerinin çoğu çıktı. H.z. Mehdi'nin en büyük alameti ise kafirlerin Suriye yi işgal etmelerine yakın çıkacağı ile ilgilir. arkadaşlara söylüyorum amerika'nın İran'dan önce Suriyeye saldıracağını tahmin ediyorum hemde bu sene içerisinde. Ramazan ayında hem güneş hemde ay tutulması da bir alametidir ve bu geçen ramazanda olmuştur. ama bizlerde kurtarıcı bekleyerek oturduğumuz yerde ahkam kesmeyelim insanlık için ne yapabilirsek yapmaya çalışalım.

Isa aleyhisselam geri gelmeyecekki, mehdi dediginiz zat geri gelsin.

Mehdi geleli 1400 kusur yil oldu mehdi kurandir daha ne bekliyorsun,?

Isa aleyhisselam ne diye geri gelecek,

Son kitab geldi son elcide vefaat etti,

birakin mehdi hikayelerinide kurana donun.

[003.055] [E1] O vakit ki, Allah şöyle buyurdu: «Ey İsa, gerçekten seni öldüreceğim, seni kendime kaldıracağım, seni o inkar edenlerden arındıracağım ve sana uyanları kıyamete kadar, o inkarcılardan üstün kılacağım. Sonra da hep dönüşünüz Bana olacak ve o zaman anlaşmazlığa düştüğünüz şeyler hakkında aranızda hükmü Ben vereceğim.»

 

Adem aleyhisselam nasil vefaat etmisse, isa aleyhisselamda vefaat etmistir.

 

[003.059] [DI] Allah'ın katında İsa'nın durumu kendisini topraktan yaratıp sonra ol demesiyle olmuş olan Adem'in durumu gibidir.

[003.060] [DI] Gerçek Rabb'indendir, o halde şüphelenenlerden olma.

[004.158] [E0] doğrusu Allah onu kendine doğru ref'eyledi, Allah bir azîz, hakîm bulunuyor

[004.159] [DI] Kitap ehlinden, ölmeden önce, İsa'ya inanmayacak yoktur. O, gerektiği gibi inanmadıklarından, kıyamet günü onların aleyhine şahit olur.

[005.116] [DV] Allah: Ey Meryem oğlu İsa! İnsanlara, «Beni ve anamı, Allah'tan başka iki tanrı bilin» diye sen mi dedin, buyurduğu zaman o, «Hâşâ! Seni tenzih ederim; hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Hem ben söyleseydim sen onu şüphesiz bilirdin. Sen benim içimdekini bilirsin, halbuki ben senin zâtında olanı bilmem. Gizlilikleri eksiksiz bilen yalnızca sensin.

 

[005.117] [DV] Ben onlara, ancak bana emrettiğini söyledim: Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin, dedim. İçlerinde bulunduğum müddetçe onlar üzerine kontrolcü idim. Beni vefat ettirince artık onlar üzerine gözetleyici yalnız sen oldun. Sen her şeyi hakkıyle görensin.

[005.118] [DI] «Onlara azabedersen, doğrusu onlar Senin kullarındır; onları bağışlarsan, Güçlü olan, Hakim olan şüphesiz ancak Sensin.»

 

saygi ve selamlar.

Evren.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Isa aleyhisselam geri gelmeyecekki, mehdi dediginiz zat geri gelsin.

Mehdi geleli 1400 kusur yil oldu mehdi kurandir daha ne bekliyorsun,?

Isa aleyhisselam ne diye geri gelecek,

Son kitab geldi son elcide vefaat etti,

birakin mehdi hikayelerinide kurana donun.

 

Bırakın tüm hikayeleri gerçeğe dönün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bırakın tüm hikayeleri gerçeğe dönün.

Hangi gerçeğe dönecekler.?

Dünya dönüyor diyen galileyi asanların geceğinemi>?

Bilim diye gerçekleri gizleyerek,

insanların atası maymundur diyenlerin gerçeğinemi>?

Nice peygamberleri öldürüp,

isa aleyhisselamı asmak isteyenlerin gerçeğinemi.

Yoksa Yeri göğü yaratan,

ve orada yürümeniz için yollar vaar eden,

uyuma ihtiyacı hissetmeyen,

hiç kimseye ihtiyacı olmayan,

fakat herkesin ona muhtaç olduğu, yaratıcının grçeğinemi.?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hangi gerçeğe dönecekler.?

Dünya dönüyor diyen galileyi asanların geceğinemi>?

Bilim diye gerçekleri gizleyerek,

insanların atası maymundur diyenlerin gerçeğinemi>?

Nice peygamberleri öldürüp,

isa aleyhisselamı asmak isteyenlerin gerçeğinemi.

Yoksa Yeri göğü yaratan,

ve orada yürümeniz için yollar vaar eden,

uyuma ihtiyacı hissetmeyen,

hiç kimseye ihtiyacı olmayan,

fakat herkesin ona muhtaç olduğu, yaratıcının grçeğinemi.?

 

Ya Evren sen tanımını yaptığın İlahın ne olduğunu sanıyorsun? Nasıl bi gerçekliği var onun? Ya yerzünün gerçekliğini reddeden ki zaten?

 

 

O zaman şunu sorayım sana, sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Göktanrı gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Yada sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Zeus gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Veya sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Enki gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Hatta sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Qukulkan gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Galiba sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Yehova gerçeğinide inkar ediyosun?

 

 

Korkarım ki sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Elohim gerçeğinide inkar ediyosundur?

 

 

O da olmazsa sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Osiris gerçeğini de inkar ediyorum deme sakın?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya Evren sen tanımını yaptığın İlahın ne olduğunu sanıyorsun? Nasıl bi gerçekliği var onun? Ya yerzünün gerçekliğini reddeden ki zaten?

 

 

O zaman şunu sorayım sana, sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Göktanrı gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Yada sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Zeus gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Veya sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Enki gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Hatta sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Qukulkan gerçeğini inkarmı ediyosun?

 

 

Galiba sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Yehova gerçeğinide inkar ediyosun?

 

 

Korkarım ki sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Elohim gerçeğinide inkar ediyosundur?

 

 

O da olmazsa sen Yeri göğü yaratan ve üzerinde yürümemiz için yollar var eden, uyumaya ihtiyacı olmayan, kimseye ihtiyaç duymayan, herkesin ona muhtaç olduğu Osiris gerçeğini de inkar ediyorum deme sakın?

[002.255] [DI] Allah, O'ndan başka tanrı olmayan, kendisini uyuklama ve uyku tutmayan, diri, her an yaratıklarını gözetip durandır. Göklerde olan ve yerde olan ancak O'nundur. O'nun izni olmadan katında şefaat edecek kimdir? Onların işlediklerini ve işleyeceklerini bilir, dilediğinden başka ilminden hiçbir şeyi kavrayamazlar. Hükümranlığı gökleri ve yeri kaplamıştır, onların gözetilmesi O'na ağır gelmez. O yücedir, büyüktür.

[002.015] [DI] Onlarla Allah alay eder ve taşkınlıkları içinde bocalar durumda bırakır.

[002.257] [DI] Allah inananların dostudur, onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. İnkar edenlerin ise dostları tağuttur. Onları aydınlıktan karanlıklara sürüklerler. İşte onlar cehennemliklerdir, onlar orada temelli kalacaklardır.

[003.002] [E1] Allah'tan başka tanrı yoktur. Sonsuz hayat sahibi, bütün varlıkları ayakta tutan ve gözeten odur.

[004.087] [DI] Allah'tan başka tanrı yoktur, geleceğinde şüphe olmayan kıyamet günü, sizi mutlaka toplayacaktır. Allah'tan daha doğru sözlü kim olabilir?

[006.124] [DI] Onlara bir ayet geldiği zaman, «Allah'ın peygamberlerine verilen bize de verilmedikçe inanmayız» derler. Allah, peygamberliğini vereceği kimseyi daha iyi bilir. Suç işleyenlere Allah katından bir aşağılık ve hilelerinden ötürü de şiddetli bir azab erişecektir.

[008.060] [DI] Ey inananlar! Onlara karşı gücünüzün yettiği kadar Allah'ın düşmanı ve sizin düşmanlarınızı ve bunların dışında Allah'ın bilip sizin bilmediklerinizi yıldırmak üzere kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Allah yolunda sarfettiğiniz her şey size haksızlık yapılmadan, tamamen ödenecektir.

[011.031] [DI] «Size, Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum; gaybı da bilmem; doğrusu melek olduğumu da söylemiyorum; küçük gördüklerinize Allah iyilik vermeyecektir diyemem; içlerinde olanı Allah daha iyi bilir. Yoksa şüphesiz haksızlık edenlerden olurum.»

[013.002] [DI] Gökleri, gördüğünüz gibi, direksiz yükselten, sonra arşa hükmeden, her biri belli bir süreye kadar hareket edecek olan Güneş ve Ay'ı buyruğu altına alan, işleri yürüten, ayetleri uzun uzun açıklayan Allah'tır; ola ki Rabbinize kavuşacağınıza kesin olarak inanırsınız.

[013.008] [DI] Allah her dişinin rahminde taşıdığını, rahimlerin düşürdüğünü ve alıkoyduğunu bilir. O'nun katında her şey bir ölçüye göredir.

[013.026] [DI] Allah dilediği kimsenin rızkını genişletir ve bir ölçüye göre verir. Dünya hayatıyla övünenler bilsinler ki dünyadaki hayat ahiret yanında sadece bir geçimlikten ibarettir.

[014.032] [DV] (O öyle lütufkâr) Allah'tır ki, gökleri ve yeri yarattı, gökten suyu indirip onunla rızık olarak size türlü meyveler çıkardı; izni ile denizde yüzüp gitmeleri için gemileri emrinize verdi; nehirleri de sizin (yararlanmanız) için akıttı.

[020.008] [DI] Allah'tan başka tanrı yoktur, en güzel isimler O'nundur.

[022.069] [DV] Allah kıyamet gününde, ihtilâf etmekte olduğunuz konulara dair aranızda hüküm verecektir.

[022.075] [DI] Allah meleklerden ve insanlardan peygamberler seçer. Doğrusu Allah işitir ve görür.

[024.035] [DI] Allah göklerin ve yerin Nur'udur. O'nun nuru, içinde ışık bulunan bir kandil yuvasına benzer. O ışık bir cam içindedir, cam ise, sanki inci gibi parlayan bir yıldızdır; bu ne yalnız doğuda ve ne de yalnız batıda bulunan bereketli zeytin ağacından yakılır. Ateş değmese bile, nerdeyse yağın kendisi aydınlatacak! Nur üstüne nurdur. Allah dilediğini nuruna kavuşturur. Allah insanlara misaller verir. O, herşeyi bilir.

[027.026] [DV] (Halbuki) büyük Arş'ın sahibi olan Allah'tan başka tanrı yoktur.

[029.060] [DI] Nice canlılar vardır ki, rızıklarını kendileri elde edemezler. Sizin de onların da rızkını Allah verir. O, işitir ve bilir.

[029.062] [DI] Allah, kullarından dilediğine rızkı bol ve ölçüye göre verir. Doğrusu Allah her şeyi bilendir.

[030.011] [DI] Allah önce yaratır, ölümünden sonra tekrar diriltir. Sonunda O'na döneceksiniz.

[030.040] [DI] Sizi yaratan, sonra rızıklandıran, sonra öldüren, daha sonra da dirilten Allah'tır. O'na koştuğunuz ortaklarınızdan böyle bir şey yapan var mıdır? Allah onların ortak koştukları şeylerden münezzehtir, yücedir.

[030.048] [DV] Allah O'dur ki, rüzgârları gönderir, bunlar da bulutu kaldırır. Derken, Allah onu gökte dilediği gibi yayar ve parça parça eder; nihayet arasından yağmurun çıktığını görürsün. Allah dilediği kullarına yağmuru nasip edince, onlar seviniverirler.

[030.054] [DI] Sizi güçsüz olarak yaratan, güçsüzlükten sonra kuvvetli kılan, sonra da kuvvetliliğin ardından güçsüz ve ihtiyar yapan Allah'tır. O, dilediğini yaratır; bilendir, Kadir olandır.

[032.004] [DI] Gökleri, yeri ve ikisinin arasında bulunanları altı günde yaratan, sonra arşa hükmeden Allah'tır. O'ndan başka bir dostunuz ve şefaatçiniz yoktur. Düşünmüyor musunuz?

[039.023] [DI] Allah, ayetleri birbirine benzeyen ve yer yer tekrar eden Kitap'ı sözlerin en güzeli olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların, bu Kitap'tan tüyleri ürperir, sonra hem derileri ve hem de kalbleri Allah'ın zikrine yumuşar ve yatışır. İşte bu Kitap, Allah'ın doğruluk rehberidir, onunla istediğini doğru yola eriştirir. Allah kimi de saptırırsa artık ona yol gösteren bulunmaz.

 

[039.042] [DI] Allah, öleceklerin ölümleri anında, ölmeyeceklerin de uykuları esnasında ruhlarını alır. Ölmelerine hükmettiği kimselerinkini tutar, diğerlerini bir süreye kadar salıverir. Doğrusu bunda düşünen kimseler için dersler vardır.

[039.062] [DI] Allah her şeyin yaratanıdır. O her şeye Vekil'dir.

[040.061] [DI] Size, geceyi dinlenesiniz diye karanlık ve gündüzü aydınlık olarak yaratan Allah'tır. Doğrusu Allah insanlara karşı lütufkardır, ama insanların çoğu şükretmezler.

[040.064] [DI] Sizin için yeri durak, göğü bina eden, size şekil verip de, şeklinizi güzel yapan, sizi temiz şeylerle rızıklandıran Allah'tır. İşte Rabbiniz olan Allah budur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Evren,

önceki tartışmalarda şöyle bir sonuca ulaşmıştık...

Kuran ya da İslamı (veya Muhammed ya da Allah'ı) tartışırken, eleştirirken, sorgularken Kuran ya da İslamı (veya Muhammed ya da Allah'ı) savunmak adına yine Kuran'dan ayetler sunmak doğru olmaz...

 

Farzet ki, A görüşünde bir kitabı eleştiriyorsun. Bu kitabı savunan ve A görüşüne inanan insanlar, sen A yok dediğinde "ama A kitabında bak böyle der" dediklerinde bu sana mantıklı gelir mi?

 

Zaten eleştirilen ve sorgulanan şey Kuran'ın kendisi, onun içinde yazan ayetleri buraya dizelemekle olmaz ki bu iş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

[042.015] [DI] Bundan ötürü sen birliğe çağır ve emrolunduğun gibi doğru ol; onların heveslerine uyma ve şöyle söyle: «Allah'ın indirdiği Kitap'a inandım; aranızda adaletle hükmetmek ile emrolundum; Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir; bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz kendinizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah hepimizi bir araya toplar; dönüş O'nadır.»

[042.017] [DI] Gerçekten Kitap'ı ve ölçüyü indiren Allah'tır. Ne bilirsin, belki de kıyamet saati yakındır.

 

[042.015] [DI] Bundan ötürü sen birliğe çağır ve emrolunduğun gibi doğru ol; onların heveslerine uyma ve şöyle söyle: «Allah'ın indirdiği Kitap'a inandım; aranızda adaletle hükmetmek ile emrolundum; Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir; bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz kendinizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah hepimizi bir araya toplar; dönüş O'nadır.»

[042.017] [DI] Gerçekten Kitap'ı ve ölçüyü indiren Allah'tır. Ne bilirsin, belki de kıyamet saati yakındır.

[047.018] [DI] Onlar kıyamet gününün kendilerine ansızın gelmesini mi bekliyorlar. Şüphesiz onun alametleri belirmiştir. Kendilerine gelip çatınca ibret almaları neye yarar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.