Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Fade to Black

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    96
  • Katılım

  • Son Ziyaret

Fade to Black tarafından postalanan herşey

  1. Burda olsa olsa dünyanın dönüşünden bahsediliyordur.yılda 1-5cm kıta hareketini dağların hareketi veya süzülmesi olarak yorumlamak çok yanlış.HY burda çuvallamış o zamanki insanlara dünya kendi çevresinde şu kadar hızla dönüyor gibi veya buna benzer bir bilgi verilmek istenmemiş insanların dağlar nasıl hareket edebileceği konusunda düşünmeleri için sadece bu şekilde söylenmiş benim düşüncem.
  2. tabi bu onların suçu.size bu bakımdan bişey demedim.onlar insanlar "iki doğu"yu anlayamazlar diye bunu doğu ile batı olarak çevirmişler sanırım ama bunu yapmak suç.insanların ne anlayacağı insanları ilgilendirir onların görevi sadece en doğru şekilde tercüme etmek. iki doğu hakkında şudur diye bişey söyliyemem.harun yayha şurda biraz bahsetmiş.o da kesin şudur diyememiş harunyahya
  3. Fade to Black

    peygamber

    bahsettiğin kavramlarla bu aynı şey değil.misal bir atheist tanrıyı yok sayar ama onun hakkında bilmediği bir iddiada bulunmaz.o kuranla insanları saptırıyor,iradesizdir zalimdir şudur budur gibi şeyler söylemezler. bunlar çok farklı şeyler.Bu aynı şuna benzer birisi sizin aileniz hakkında ileri geri konuşuyor siz onla bişeyi tartışmaya devam eder misiniz?
  4. ya neyse bu çeviri yanlış zaten.ayetin aslı "iki doğu arasındaki kadar uzaklık olsaydı" şeklindedir. bununla beraber doğu güneşin doğduğu tarafı batı da battığı tarafı ifade eder
  5. Buna inananlar kadar böyle kitapları yazanlara da kızmalısınız.Birisi iftira atmış ve bazıları da buna inanmış. hepsi suçlu ama bu iftirayı ilmihal diye yazanlar ve bunu dağıtanlar daha suçlu.
  6. Arkadaşım şu an dünyada biyerde güneş batıyor biyerde de güneş doğuyor değil mi?Ben de aramızda doğu ile batı kadar uzaklık olsaydı dersem misal keşke sen güneşin doğduğu yerde ben de battığı yerde olsaydım demiş olurum.bunların arasındaki uzaklığı nasıl ölçersen ölç.
  7. Fade to Black

    peygamber

    Admin belki haklı olabilirsin ama bu bölüm tamamen bir kişinin fevri ve tutarsız görüşlerinin ortalığı kapladığı,sorgulamaya değil yargılamaya yönelik fikirlerin ortamı olmuş.Oysa ki felsefe sorgular yargılmaz. Bişeye inanıyorsan onu anlamaya çalışırsın veya inkar edersin.Ama burda yapılan şey bu değil. İnsanların kafalarını karıştıracak iftiralarla dolmuş ve buna sözkonusu olan şey Allah din ve peygamberler. Benim de buna tepki koymam normaldir.neyse bu bölümü yok sayıyorum artık diğer bölümden devam edeceğim.
  8. Olabilir,vardır.Bazıları bizleri uzaylıların eğittiğni veya onlarla ilişkimizin olduğunu veya benzeri düşüncelere sahip.ben bunları daha mantıklı buluyorum doğrusu.
  9. Fade to Black

    peygamber

    Admin hasta kelimesinin bir hakaret veya kötü söz olduğunda ısrar ediyor.oysa ben hem Allah'a iradesiz deyip hemde zalim demeyi başka bir kelimeyle izah edemiyorum.başka bişey denebiliyorsa söyleyin de ben de kurtulayım. ezeli ilim diye bişey attı ve bunu geleceği bilmekle karıştırdı.oysa ezeli olan ilim değil Allah'dır ve geleceği bilmek onun ilminden bir parçadır.Allahın diğer sıfatları da ezeli olabilir bende ezeli irade diye bişey atayım diyeyim ilmini kendi iradesine göre yaptı.oysa Allah'ın bilinen 99 ismi var bunları nereye koyacaksın.Allah insanlara ruhundan üfledi dolayısıyla insanda belli bir irade var.ama ruh hakkında bize az bilgi verildiğini kuran söylüyor.bu iradenin nasıl çalıştığına insan kendi kendine bakarak anlayabilir. Admin NOT (Bu Not admin tarafından eklenmiştir): Hasta kelimesini iki örnek veriyorum: Karşıdakine olayı kişiselleştirerek: Sen hastasın dedinmi kişiselleştirme olarak algılarım... Karşıdakine olayı genel olarak açıklayarak: Bu tür düşünceleri hastalık olarak görüyorum dersen genel olarak algılarım... Olayları kişilere indirmeden açıklamlarınız genel olarak kırıcı olmadan ve saldırı olarak algılamadan yazmanız gerekmektedir. Bu hiç sevmediğiniz düşünceleri duysanız bile böyle olmak zorunda...
  10. Fade to Black

    peygamber

    Allahın bişeyi isteyerek yazması başka insanın isteyerek günah işlemesinin yazılması başka,en başta söyledim zaten.Birisizi öyle olmasını istediği için yazıyor diğerini öyle olacağı için. Hadid 22 inasanlara teselli için öyle diyor.sadece musibetler için.günah işlemek bir musibet değildir.insanın kendi isteyerek yaptığı bişeydir. bu sitede de son mesajım bu, olmasaydı da daha fazla senle tartışmayacaktım.
  11. Fade to Black

    peygamber

    kaderden ne kastettiğine bağlı. Allah insanların ne yaptığını ve ne yapacağını bilir ve bu bir kitapta yazılır.bunu inkar eden olduğunu sanmıyorum.bu yazıldığı için öyle oluyor demek değildir.bazı şeyler yazıldığı için olur bazıları da öyle olacağı için yazılır. mücadele bir insanın Allaha küfür etmesini ise Allah yazmas mesela. beled fussilet insanların demek ki tercih hakkı var yoksa Allah zalim olmuş olur.
  12. şeytan sana öyle güzel gösterip sana vesvese verip sen de bunu onaylayıp benimseyip öyle uydurmuş olmayasın?
  13. Ben de sana şunu sorayım sen Allah seni yarattığı için mi ona yalan uyduruyorsun?
  14. Fade to Black

    peygamber

    sanırım sen ********.göster bakalım ne göstereceksen
  15. Allah'a iradesizdir diyen biriyle neyi tartışıyorsunuz ben anlamadım.
  16. Hayır,Allah yolunda savaşmadıkca bahsettiğin manada şehitlik olmaz.aksine abd'yle beraber olduğunuz için küfür şehidi bile olabilirsiniz
  17. Abd şehidi mertebesine erişirsiniz ne olacak. Şehit Kutsal bir ülkü veya inanç uğrunda ölen kimse:demektir.hangi yolda ölürseniz o yolun şehidisinizdir.Vatan için ölürseniz vatan şehidi Allah yolunda ölürseniz Allah katında şehit olursunuz.
  18. araplarda yahudi o zaman.onların da ataları ibrahim oğlu ismail.atası olduğunu zaten söylemişim değil mi. o zaman nuh da hem türk hem çinli hem zenci vs.
  19. telefona = terk büroda =tırk kadir=trank trenk:kapıya evde=tork kadir ve bakmaz trank ve trink olabilir hangisin olacağı bilinemez. kadriye ve bakar da trunk tank olabilir hangisin olacağı bilinemez. soruda yanlışlık var gibi geliyor bana ne dersin?
  20. mucize verilmiştir ama bu kafirlere bir ispat olarak değil peygambere yardım olarak verilmiştir.yani mesela peygamberin savaşta eline toprak alıp atması. Enfal17. Siz öldürmediniz onları, Allah öldürdü onları. Attığın zaman da sen atmadın, Allah attı. İnananları kendisinden güzel bir imtihanla denemek için yaptı bunu. Allah; işitendir, bilendir. dediğinde doğruluk payı olabilir.yani kafirlerin helakı çabuklaşmasın müslümanların eliyle olsun diye. ayın yarılması olayının doğru olduğunu sanmıyorum.
  21. böyle bişey yok.yahudiler İbrahim oğlu İshak oğlu Yakubun soyudur.haliyle Yakub öncesi peygamberler yahudi veya israiloğlu değildir.israil de yakubdur zaten.bunlara çok peygamber gelmesinin bir sebebi de devamlı peygamberlerini öldürmeleridir. ufak bir bilgi olarak brahmanın ibrahim olduğu düşünülüyor.
  22. bak seviyemi düşürmek istemiyorum acayip yorumlarını veya ispatlarını kendine sakla. örtü bilebileceğin gibi örten herhangi bişey için kullanılabilir.orda da diyor ki sizin için bir yani biçeşit örtü. bulut da güneşi örttüğü zaman bir örtüdür.örten herşey bir örtüdür.gecenin bir örtü olması başka şeylerin örtü olamıyacağı anlamına gelmez. bir anda güneş nerde doğuyorsa orası doğunun başlangıcıdır aynı şekilde batı da öyle.güneşin doğduğu ve battığı yerler devamlı değişir ve başlangıçları da değişir.ama aradaki mesafe aynıdır.dolayısıyla keşke aramızda doğu ve batı kadar mesafe olsa denildiğinde bunun mesafesi bellidir.
  23. bildiği için bildi,dilediği için diledi demek bu kadar zor mu? illa ki sapıtacaklar.
  24. iradesi içinde tabi.Allah insanların içlerindekini ortaya çıkarmak için onların bazı şeyleri yapabilmesine izin veriyor.insana kötünün kötü olduğu iyinin de iyi olduğu açıklanmış.kötülük yapanı cehenneme iyilik yapanı da cennete göndermek için.bu fiiller insan tarafından neyin ne olduğu bilinerek işleniyor. Allahın iradesi insana istediğini yapabilmesine izin vermek şeklinde tecelli etmiş.ama senin pek bunu anlayabileceğini sanmıyorum.sen illa bişeye ak veya kara diyeceksin.
  25. daha aydınlık diye bi kıyaslama yapmak iyi olmaz.akıl akıldan üstündür derler.kimi bişeyi iyi bilir kimisi başka bişeyi daha iyi bilir. ben felsefe yapmayla herhangi bişeyin kanıtlanabileceğini düşünmüyorum ki tanırının varlığı böyle kanıtlansın:) hayatta basit gerçekler vardır.mesela başı olan herşeyin bir sonu vardır. bişeyin sonu olacaksa başı da olmalıdır.en küçük şeyde de böyle en büyükde de.bizim evrende herşeyin enerjisi bir gün bitecek.kaç milyar yıl yaşarsa yaşasın.demek ki başlangıçtaki enerji ne kadar büyük olursa olsun sonlu olan bitebilen enerji. eğer bitmeyen sonsuz bir enerji olsaydı başı başlangıcı da olmazdı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.