Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

basakkartal

Φ Yeni Üyeler
  • İçerik Sayısı

    8
  • Katılım

  • Son Ziyaret

basakkartal - Başarıları

Çaylak

Çaylak (2/14)

  • İlk İleti
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. Yam yam kardes,sen belliki bu konular üzerinde yeterli derecede bir etüd yapmamissin zira yazdiklarindan bu anlam cikiyor.Eger sen Kuran bilimi tesvik etmiyor diye iddiada bulunuyorsan ozaman bende drim ki sen Kuran hakkinda hicbir bilgiye sahip degilsin dolayisiyle genel anlamda dinlere karsisin,hal böyle oluncada sen hicbir tezi kabul etmeyeceksin.cünkü otoriteleri bile inkar edip yalanliyorsun.Ozaman sana bir teklifte bulunayim.Simdiye kadar kimse basaramadi belki sen basarirsin,yeni bir Kuran yaz bari. saygilARLA
  2. Bilimselci arkadas,önce yaptigin düzeltme icin tesrkkürler.Seni anlamaya calisiyor ve biraz anladigimi saniyorum.Ben yinede kendi tezimi savunack ve diyecegimki Kuranin bilimselligi artik onun karsitlari ve anlamayanlar disinda defalarca kanitlanmistir.Bunu ben degil otoriteler söylüyor.Yani Kurani sadece bir ögüt ve ceza seklini bildiren bir kitap seviyesine indirdigimizde Bilimede en agir darbeyi vurmus oluruz.Tabiki cok farkli tefsirler vardir.Bunu ister sahsi cikar olarak ister yeterli bilgi sahibi olmamak seklinde görebiliriz. nevarki bu Kurani basit bir kitap olarak görmemizide gerektirmez.Kuran ayetlerinde adi gecen bircok isaret daha 100-150 senedir kesfedilmistir.bunu inkar edemeyiz ve bunu söylyenleride uydurucu olarak görme hakkimiz yoktur. Ilime deger veren Islamiyeti gercek anlamda ögrenmeye calistigimizda o bahsedilen reform zaten gerceklesmis olacaktir.Ama bu hicbir zaman bir ayeti gercek anlamindan uzaklastirip kendi anladigimiz sekle dönüstürmek reformu olmamalidir. Sevgi ve saygiyla kal
  3. Islamda reform hangi anlamda algilanmali?Ayetlermi degismeli yoksa Kuranin devri gecti simdiki zamana uymaliyiz anlaminda bir reform mu bu? Sunu öncelikle ifade etmek gerekirse Islamin degil ama müslümanim diyenlerin cogusunun bir yenilenmeye ihtiyaclari vardir.bu öyle bir yenilik olmaliki inanc diye gerceklerle alakasi olmayan ne varsa silinip gercek Kurana dönüsüm seklinde. Insanlara okumayi ilim yapmayi ilme ve ilim adamina saygiyi emreden bir dinin nasil bir reforma ihtiyaci olabilirki.Önce din adami kisvesine bürünmüs bozguncu ve yalanci din adamlarindan kurtulup gercek din adamlarina dönülmelidir.Bu neden böyle olmalidir,zira Kuran ayetlerini gercek anlamda ele aldigimizda ne insan mantigina aykiri nede insana karsi ve insan icin olmayan tek bir kelime bulamayiz.Bütün karisiklik Islami insanlara bir korku dini olarak asirlardir anlatan zihniyetten kaynaklanmaktadir.Bu nasirlasmis zihniyet her dogruyu söyleyene karsi cephe alarak zaten olaylari derinlemesine inceleme hevesi ve imkani olmayan insanlarida kendi saflarina cekebilmektedirler.insanlari giyimleriyle yasamlariyla dinli dinsiz diye siniflayan zihniyet degismedikce müslümanlar olduklari yerden kipirdiyamiyacaklar,bilim dallarinda hicbir basari sagliyamiyacaklardir.gercek din alimlerine düsen görev halkin gerisinde degilde halkin önünde gözünü kirpmadan batila karsi mücadele vererek yürümektir.Bence gercek reform Kuranin gercek mesajini insanlara gercek olarak ögretebilmektir. "18-Ve dolunay geldigi zaman Ay 19-Siz gercekten tabakadan tabakaya binip gececeksiniz 20-Su halde ne oluyor ki iman etmiyorlar " 84-Inkisah Suresi 18-20 diyerek 1400 sene öncesinden aya gidileceginin müjdesini veren bir dinin nasil bir reforma ihtiyaci olabilir ki?
  4. Dinler arasi diyalog sacmaliklarina gülmekten öte birsey yapamiyorum.Biz müslümanlar bizden önceki bütün peygamberleri kabul etmek durumundayiz yani onlarin hak peygamber olduklarini AMENTÜ ile tastik etmeye mecburuz,cünkü bu Allahin bir emridir.Gayri müslimler ise birakin Islamiyeti onu teblig edeni bile kabul etmiyorlar.nezaket icabi Islamiyeti tolere ediyor görünüyorlar.düsünebiliyormusunuz,benim inancimi peygamberimi red eden fakat nezaket icabi tolere eder görünenlerle biz Dinler arasi diyalog cigirtkanligina cikmisiz.Bunun basini F.GÜLEN DENEN adam cekmis ve simdide AKP lideri.birbirlerine nekadarda benziyorlar degilmi.neyin diyalogunu yapmak istiyoruz,biz kimsenin dinine inancina düsman degilizki.Dinler arasi diyalog diye cigirtkanlik yapacagina önce icindeki kökten dincileri ATATÜRK düsmanlarini temizle,Ajitasyon ve takiyye yapmaktan vazgec.Islamin Türban sakal ve Salvar olmadigini acik acik söyle,Islamin 3-5 kadinla imam nikahi ile yasamak olmadigini söyle.TC.icin canlarini hice sayanlari kafirlikle suclamayi birak iste senin dininden olmayanlara verebilecegin en güzel seyler bunlardir.Benim dinime inanan inanir inanmayanada Allah selamet versin.
  5. basakkartal

    Mevlid Kandili

    kandiliniz mübarek olsun
  6. Benim ülkemde yani Türkiye Cumhuriyeti sinirlari icersinde dini yanlis yorumlayanlarin,insanlara gercek dinin ne oldugunu degilde yikiciligin ne oldugunu empoze edenlerin ve Cumhuriyet ATATÜRK düsmanlari disinda kalan herkes Türkiyedeki din ve vicdan özgürlügünden sikayetci degillerdir ki bunlarda Türkiye nüfusunun neredeyse %90 idir.sadece Türkiye Cumhuriyeti denmesi nedeniyle insanlara kafir damgasi vuranlarin Kurandan ve Islamdan hicbir nasip alamadiklari ortadadir.Birilerine vkafir diyenin kendisi kafirdir diye hem Kuranda ayet hemde peygamberin hadisi olmasina ragmen yüzleri dahi kizarmadan insanlara kafir diyebilmektedirler.Birakin insanlarin yakasini artik.Allaha ortak olmayin ve Allah Peygamber adina konusmayin.
  7. Türk istihbarat ve polis teskilati Fethullahcilarin elindedir.Istemedikleri kisilere önce iftiralar atip sahte raporlar düzenleyerek o kisinin görevden uzaklastirilmasini saglarlar.Bu kisiler genelde Üniversite üyeleri ve Atatürkcü bir yapiya sahiptirler.bunlarin bircok örnekleri vardir.F.Gülen'in Amerikan gizli servisi tarafindan korunmasini hickimse basit bir yorumla gecistiremez.
  8. FENERLI ARKADAS Seriat diye tutturmussun nedir istedigin? Namazini kiliyormusun,yetmiyormu? Orucunu tutuyormusun,yetmiyormu? Kurbanini kesiyormusun,yetmiyormu? Ezan seslerini bes vakit duyuyormusun,yetmiyormu? Hcca gidiyormusun,yetmiyormu? Mevlüt okutabiliyormusun,yetmiyormu? Allahin Peygamberin adini rahatca anabiliyormusun,yetmiyormu? Dinini ögrenmiyormusun,yetmiyormu? Kurani Kerim okuyamiyormusun,yetmiyormu? Peki nedir istediginiz,Irandaki gibi Türkiye Islam Cumhuriyetimi istiyorsun Suudiler gibi krallikmi istiyorsun? Söyleyin ne istediginizide insanlar ögrensin.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.