Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

irresistible

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    29
  • Katılım

  • Son Ziyaret

irresistible - Başarıları

Çırak

Çırak (3/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • İçerik Başlatan
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. kaynağını iyi seç sözde objektif... Cumhuriyet'in haberine yalanlama: Türk okulları Rusya'da faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor Bölücü terör örgütü PKK'nın yurtdışında propagandasını yapan Fırat Haber Ajansı'nın Rusya'daki Türk okullarıyla ilgili haberi Ülkede Özgür Gündemden sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne de kaynak oldu. 6 gün önce terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Ülkede Özgür Gündem gazetesinde Moskovadaki Türk okulları ile ilgili yer alan haber dün de Cumhuriyet Gazetesinde Cumhuriyet'in ulaştığı bilgilere göre ifadesiyle yayınlandı. Ülkede Özgür Gündem ve Cumhuriyet gazetelerinde, Moskovadaki Türk okulları ile ilgili yayınlanan haberlerin doğru olmadığı ortaya çıktı. Rusya Federasyonu'nda Türk işadamlarının desteği ile faaliyetlerini sürdüren okullar, derece alarak yoluna devam ediyor. Zaman'a açıklamada bulunan söz konusu okullara destek veren şirketlerden Tolerans Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Tas, "Sankt Petersbug ve Moskova'daki okullarımız, 495 öğrenci ve Türkiye ile Rusya'dan öğretmenlerle faaliyetlerini sürdürüyor. Üstelik olimpiyatlarda derece alıyor." diye konuştu. Okullarla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Tas, "Kimseyle bir sıkıntımız yok ve okullarımız başarılı." dedi. Tas'ın verdiği bilgilere göre Uluslararası 664 Numaralı Lise, Rusya'nın en iyi okulları yarışması'nın finalinde başkent Moskova'da Sankt Petersburg kentini temsil edecek. İsmail Tas, önümüzdeki ekim ayında ise Moskova'daki okulun 10'uncu kuruluş yıldönümünü her iki ülkeden yetkililerin katılacağı büyük bir törenle kutlayacaklarını ifade etti. Tas şunları söyledi: Okullarımızın bulunduğu kentlerdeki yerel medya bu okulları en başarılı okullar diye övüyor. Okullarda aralarında Rusça ve Türkçenin de bulunduğu pek çok dil öğretiliyor. Daha önce de benzeri iddialar ortaya atılmış ve yalanlanmıştı. Ataşeden habere yalanlama Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Dr. Mahmut Bozan da gazetelerde yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Bozan, "Cumhuriyet Gazetesi tarafından 9 Şubat 2006 tarihli haberde kullanılan bilgiler, günlük bir gelişmeyi aktarıyor gibi' verilse de bugün böyle bir durum söz konusu değildir. Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki ilişkiler eğitim alanında da iyi bir düzeyde devam etmektedir. Bu iyi ilişkilerin geliştirilmesi ve daha iyi bir düzeye çıkarılması iki ülkenin de yararına olacaktır. Eğitim ilişkilerini problemli' gibi göstermeye çalışmak bu ilişkilere olumlu katkı sağlamıyor." şeklinde konuştu. 10.02.2006 Mirza Çetinkaya Moskova
  2. nick herşeyi ortaya koyuyor zaten cehaletin babası. eminimki bu çooooooooooook araştırmacı insan ebu cehil in gerçek isminide bilmiyordur. sorduğun soruların hepsinin yanıtını google da arama yapsan dahi bulabilirsin.
  3. *New York'da kucuk bir cocugu azgin bir kopegin dislerinden hayvani bogarak kurtaran iri yari delikanlinin yanina kosan gazete muhabiri sormus: - "Kahraman Amerikali cocugun hayatini kurtardi" diye yazabilir miyim? - Ben Amerikalı degil Pakistanliyim, demiş adam. Ertesi gün New York Times'da manşet: "Köktendinci bir Müslüman, Central Park'ta bir kopegi bogdu. FBI olayın El Kaide baglantisini arastiriyor..."*
  4. what? yada ne? benim ülkücü olduğumuda nerden çıkardın. yorumumdan ne anladın bilmiyorum orda sadece kardeşçe yaşayın diyorum. ayrıca ben yorganıma mışıl mışıl sarılmış uyumuyordum. askerliğimi üst düzey devlet koruması olarak günde 20 saat nöbet tutarak yaptım ayrıca köy olarak pkk ile de savaştık anlayacağın beni tanımadan yorum yapma istersen. polemiğe girmeyede hiç niyetim yok. ben ancak beni anlayacak kişilerle tartışırım. dik kafalılarla değil.
  5. Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi şerle de hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz Bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi, 35) Ölüm, ahiretin varlığına inanmayan kimseler tarafından bir son, bir yokoluş gibi algılanır. Oysa bu hatalı bir düşüncedir; çünkü ölüm bir son değil aksine bir başlangıçtır. İman edenler için kusursuz, tüm eksikliklerden arındırılmış sonsuz bir cennet hayatının başlangıcıdır. İnkar edenler için ise büyük bir azabın yaşanacağı cehennem hayatına geçiş aşamasıdır. Bu gerçeği kavrayan insanlar, ölümle birlikte dünyada güzel bir sonu ve ahirette güzel bir başlangıcı aynı anda yaşarlar. İnkar edenler ise kendilerine önceden haber verilen bu gerçeği göz ardı etmelerinin telafi edilemez pişmanlığı ile karşılaşırlar. Allah onlar için azap dilediği sürece her an bu pişmanlığı hisseder ve bundan kurtulmanın da hiçbir yolunu bulamazlar. İnsanların çoğu her ne kadar ölümle karşılaşana kadar onu düşünmek istemeseler de bu, kesin olarak gerçekleşecek bir olaydır. Çünkü Allah ölümü dünya hayatının kesin bir sonucu olarak yaratmıştır. Şimdiye kadar tek bir insan bile ölümü kendinden uzaklaştırabilmeyi başaramamıştır. Kimsenin malı, parası, itibarı ya da dostları bu konuda ona bir fayda sağlayamamıştır. Yaşadıkları süre boyunca insanlara pek çok kez cennet ve cehennemin varlığı, ahiret için hazırlık yapmaları gerektiği hatırlatılır. Ancak inkarcılar her seferinde yüz çevirir ve kendilerine verilen fırsatları değerlendiremezler. Ölümle karşılaştıklarında yaşadıkları büyük pişmanlığın asıl sebeplerinden biri de, "kendi elleriyle" kendilerini bu duruma sokmuş olmalarıdır. Kimse onları zorlamamıştır, onlar kendi iradeleriyle hareket ederek bu kötü sonu kendileri seçmişlerdir. İnkarcılar bu yanlış seçimin sonucunda ölüm anı ile birlikte azabı yaşamaya başlarlar. Bu azabın başlangıcı ise, Allah'ın ayetlerde bildirdiği gibi, ölüm anında yaşanan büyük korkudur. O gün insanların yaşadığı korkuyu Rabbimiz şöyle bildirir: (Ölüm korkusundan) ayaklar birbirine dolaştığında; O gün sevk, yalnızca Rabbinedir. Fakat o, ne doğrulamış ne de namaz kılmıştı. Ancak o, yalanlamış ve yüz çevirmişti. Sonra çalım satarak yakınlarına gitmişti. Sen buna müstahaksın, dahasına da müstahaksın. Yine müstahaksın, dahasına da müstahaksın. (Kıyamet Suresi, 29-35)
  6. Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar. Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı... Berber: " Bak adamın, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum." Adam: " Peki neden böyle düşünüyorsun?" Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimse acı çekmezdi. Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..." Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü. Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berber dükkanına geri döndü. Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok" Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim." Adam: " Hayır, yok. Çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı." Berber: " Hımmm... Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?" Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, o ne yapabilir ki? İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"
  7. arkadaşım emin olki senin yazılarınıda ve burdaki artık tescillenmiş birçok arkadaşın yazılarını da takip ediyorum. senin büyüklere masallar adı altında açtığın topic sence dine hakaret içermiyormu? sen benim inandığım bir dine ve onun peygamberlerine (kısmi olarak israiliyattan alıntı yerler olsa da olmasa da doğruluğu bizce hak olan çokca yer var) masal diyorsun. işte bu alanen bir hakarettir. sence hakaret olması için illa küfürmü etmek lazım. bana anayasadan maddeler getirerek bu ülkede herkesin ifade özgürlüğünün bulunduğunu ima etmene gerek yok biz o anayasa maddeleriyle örtülü ödeneklerden ceplerini dolduranları da biliyoruz, ayrıca laikliğin ana maddesi olan din ve vicdan özgürlüğü maddesinin dini inkar ve hakarete gelince serbest ama başörtüsü ve dini yaşamaya gelince geçersiz olduğunu bu toplum çok iyi biliyor değerli arkadaşım. sonuç olarak müslüman bir ülkede yaşıyorsunuz ve neye inanırsanız inanın , gerçek inanlara saygı göstermesini öğreneceksiniz.
  8. burda insanlar belli gördüğüm kadarıyla türkiyedeki forumların en ateist gruplarıyla karşı karşıyayız. o kadar bariz belli ediyorsunuzki kendinizi. fatih kardeşim bende buna benzer bir topic açtım bundan böyle o tarz topicleri okumayalım cevaplamayalım. bunlarda danimarkadaki karikatüristlerden farksız ifade özgürlüğü geyiğine kapılıp dini değerlere saldırıyorlar. biride çıkmış Allah'ı inkar etmesinin tek sebebi olarak cehennemde yanmayı koymuş. unutmaki Allah Rahim olduğu kadar Kahhar'dır da ve adil'dir de yani kimsenin hakkını kimseye vermez. o zaman vur öldür kır sonra aman beni yakmayın de .. neyse zırvalık işte cevaplamaya gerek yok
  9. bu forumda birşeyleri eleştiriyorum diye ciddi manada danimarkadaki karikatür olaylarını dahi geçecek şekilde İslamiyet'e inandığımız değerlere Hz. Peygamber'e saldırı var. ayetlerden masal diye bahsetmek eleştiriyorum diye Peygamberlere ayetlere inanan insanlara saldırı kabul edilemez. site yöneticilerini göreve davet ediyorum. aksi takdirde inanan insanlara bu forumdan uzaklaşmlarını tavsiye ediyorum. varsın ateistler birbirleri ile tartışsınlar.
  10. Bismillahirrrahmanirrahim Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla Dediler ki: Dünya hayatımızdan başka bir hayat yoktur biz bir daha diriltilecek değiliz.Onları , Rablerinin huzuruna çıkarıldıkları zaman bir görsen.Allah : Bu gerçek değilmi der. onlar: Evet Rabbimiz hakkı için gerçektir derler.Allah'da öyleyse inkar etmenizden ötürü azabı tadın der. En'am suresi : 29-30 yukarıda yazmış olduğum ayet herşeyi açıklıyor ama yam yam isimli arkadaşa birşey diyeceğim. biraz kafanı kullan istersen ahiret inancı en ilkel kavimlerde bile var diye birşey tutturmuş duruyorsun. biz zaten Hz Adem'den A.S. bu yana bütün insanlığa bunun anlatıldığını biliyoruz dolayısıyla daha sonra inkar edenlerde bu inancın bozulmuş olarakda olsa kalmış olması doğaldır. hiçbir kavim yokturki peygamber gönderilmiş olmasın dolayısıyla senin açıklamaya çalıştığın şey tutarsız. konuyu açan kişide ahiretten gelenmi var demiş. iyi valla istersen ahiret hava yollarını açalımda gidiş dönüş bileti alalım. Hayy Allah ya kimlerle uğraşıyoruz. iki sülü cümle birkaç kitaptan alıntı kelimelerle bilmişlik taslamayın!!! unutmayın ki kaçmaya çalıştığınız şey haktır metafizik olaylarla karşılaşmamış birçok insanda buna inanmaz ama sizleri aklı selim düşünmeye davet ediyorum.
  11. irresistible

    Sabetay

    özetle müslüman türk görünen yahudilerdir. bu adamlar çıkar İslam adına da konuşur ünlü bir aktör veya aktrist yada bir devlet adamıda olabilirler.. ahh ahh kimbilir bu ülkede İslam'a laf uzatan yada reformdan bahseden kaçtane adam sabataisttir.
  12. arkadaşlar lütfen böyle ****** cevap vermeyin. yani yüzbin tane kanıt koyarım şimdi ortaya ama böyle adamlara değmez. Hz Ebubekir'e ve sahabilere laf eden bir dünyalıyı karşıma alıpta cevap vermem.
  13. isteyen istediğine inanır ancak unutulmaması gereken birşey var oda şudur ki Kuran'ı Kerim de açıkca beyan edildiği üzere Hz İsa A.S. ölmemiştir dolayısıyla her nefis ölümü tadacağı için yeryüzüne gelip İslamiyete hizmet edecek ve sonrada vefat edecektir. Hz Mehdi konusuna gelince bu konu işlenirken bazı arkadaşların malesef hadislere laf uzattığını ve hadis ilminden anlamamalarına rağmen bunun üzerinden yorum yaptıkları anlaşılıyor. hadislere itibar edilmemesi konusundan bahseden arkadaşa bir dönem herşeyi Kuran'ı Kerim'e göre açıklamaya çalışan ama ilimleri yetmediği için saçmalıklarıyla yüzlerce insanı öldüren hariciler olayını incelemesini tavsiye ediyorum. Kütib-i Sitte deki tüm hadislere itibar edebilirsiniz. Mehdi A.S. ın gelmesi haktır bunu sümerlerden yahudilerden hristiyanlardan alıntı gibi göstermeye veya şiilerin mehdi inancına benzetmeye çalışmayın. konu çok uzun benim bu konuda sayısız araştırmam var alametlerinin çoğu çıktı. H.z. Mehdi'nin en büyük alameti ise kafirlerin Suriye yi işgal etmelerine yakın çıkacağı ile ilgilir. arkadaşlara söylüyorum amerika'nın İran'dan önce Suriyeye saldıracağını tahmin ediyorum hemde bu sene içerisinde. Ramazan ayında hem güneş hemde ay tutulması da bir alametidir ve bu geçen ramazanda olmuştur. ama bizlerde kurtarıcı bekleyerek oturduğumuz yerde ahkam kesmeyelim insanlık için ne yapabilirsek yapmaya çalışalım.
  14. bunları bilmek için mit raporuna ihtiyaç yok ama senin ne yaptığını anlayanda yok.. ordan burdan haberleri kopyalayıp kopyalayıp forum açıyorsun. her şeye forum açma ağır olki molla desinler. daha önce hakikat dergisi gibi saçmalık uzmanı bir kaynaktanda haberler aktarmıştın sen. mahallenin baharatçısı pardon istihbaratçısı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.