Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

sayın maraba yanlış anladınız hesaplamadaki mantık hatasını gösterdim fakat yazımın devamında 124000 peygamberin sadece ortadoğuya gönderilmiş olmasını mantıksız bulduğumu belirttim başka yerlere gönderilen peygamberlerden niye haberimiz yok , Kuran evrensel bir kitapsa bunlardan da bahsetmeliydi diye düşünüyorum. Neden sadece ortadoğu ?

Ya Kuran evrensel değil yada İnsan eseri.

• Cevaplar 161
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Doğru taktikleri vermişte inanmak istememişler insanlar o peygamberlere, hep yalanlamışlar sizlerin yaptığı gibi :

Buddha'ya, Konfüçyüs'e, Aristotales'e, Sokrates'e, Akhenaton'a, Platon'a, Platunis'a, Thales'e, Bumin Kağan'a, Zerdüşt'e, böyle bir çok filozof tarihi şahsiyete "Peygamber" demememizin anlamı ne o zaman? Peygamber kelimesi farsçada Öğreten, Öğretmen anlamında. Bu adamlarda iyilikten güzellikten başka şeyler öğretmek niyetinde olmamışlar. Arap kültürüne bağlı olanlar 124.000-224.000 peygamberin gelmiş olduğunu söyleyebilirler ama bu isimlere peygamber yakıştırmasını yapmazlar. Niye olmasınlar? Hem niye sadece ibrani peygamberlerin adını biliyoruz? 124.000-224.000 peygamberin geldiği referansını bile ibranilerden alıyoruz. Diğer milletlere gelen peygamberler niye kendilerini belli etmemişler, kaynaklarını, kimden vahiy aldıklarını söylememişler? O kadar peygamber gelmiştir deniyor ama hangi millete kim gelmiştir yok, söylenemiyor. İspatı yok, sadece söyleniyor. İspatı yoksa niye inanılıyor?

Niye ibranilere gönderilen peygamberler biliniyor ve niye onlara kitaplar gönderilmiştir denince "e onlar en sapkın toplumlar, doğru yola iletmek için" gibi bi bahane sunuluyor. Hadi yaa! En çok peygamber gönderilen toplumun en sapkın toplum olduğuna inanacaksın, onca peygambere rağmen o toplumun hep sapkınlığı seçtiğine inanacaksın ama buna rağmen o toplumun size bildirdiği kitapların doğruluğuna ve o kitapların değişmediğine de inanacaksın. Gülünç olsa gerek.

Gönderi tarihi:
Ben Aralıksız Gelmesinden Bahsetmiyorum Aynı Zamanda, Aynı Tarihte Farklı Mekanlarda Yaşayan Peygamberlerden Bahsediyorum

Dolayısı ile Ortalama Olarak 50 Bile Varsaysanız Peşpeşe Ekleme Yapmanız Aldatmacadan Başka Hiç Bir Şey Değildir.

virs

Cami imamı gönderir gibi peygamber gönderildiğini mantıklı bulamıyorum, bu kadar peygamber bölge bölge mi dağıtıldı üstelik dünya nüfusu o zamanlar bir kaç milyon olarak hesaplanıyor 100 nesil geçse yinede milyar etmez. Bir sorun var buralarda

ayrıca, kabaca 1000 yıllık bir dönemde 3-4 tane peygamberin itibar görmesi, diğer peygamberlerin hatalı gönderildiğini veya sahte olabilieceğini gösterir gibi,

Doğru taktikleri vermişte inanmak istememişler insanlar o peygamberlere, hep yalanlamışlar sizlerin yaptığı gibi :

İnsanların yalanlamadıkları itibar gören bir kaç tane peygamber olmuştur, diğer yüzbinlercesi boşa çıkmıştır, demekki Allah'ın sisteminde bir hata olabilir, eğer onlar gerçekten peygamberse !

Sizden önceki Nûh, Âd, ve Semûd kavimlerinin ve onlardan sonrakilerin –ki onları Allah’tan başkası bilmez- haberi size gelmedi mi? Onlara peygamberleri mucizeler getirdiler de onlar (öfkeden parmaklarını ısırmak için) ellerini ağızlarına götürüp, “Biz sizinle gönderileni inkar ediyoruz. Bizi çağırdığınız şeyden de derin bir şüphe içindeyiz” dediler. (İbrahim Suresi, 9. ayet)

Her önüne gelen insanın olağanüstü bir olay yada mucize gösterebilmesi (ki bunlar tartışılır), peygamberliği kanıtlamaz.

Şimdi önümüze biri gelipte, havaya ellerini açıp, "yağ yağmur" deyince yağan yağmur ve "dur yağmur" deyince duran bir yağmur olayı gerçekleştirirse, Allah'ın elçisi mi ilan edeceğiz ?

saygılar

Gönderi tarihi:
sayın maraba yanlış anladınız hesaplamadaki mantık hatasını gösterdim fakat yazımın devamında 124000 peygamberin sadece ortadoğuya gönderilmiş olmasını mantıksız bulduğumu belirttim başka yerlere gönderilen peygamberlerden niye haberimiz yok , Kuran evrensel bir kitapsa bunlardan da bahsetmeliydi diye düşünüyorum. Neden sadece ortadoğu ?

Ya Kuran evrensel değil yada İnsan eseri.

Cevabım size değil sayın virs'e idi.

Selamlar.

Gönderi tarihi:
resul mü,nebi mi, elçi mi

??? biraz arapça lazım

kısaca,Kur'an da hepsi aynı kelime ile anlatılmaz isimlerin..

Farketmez. Sonuçta Kuranda bir tek ibrani peygamberlerin adı geçiyor. Diğer milletlerin peygamberleri kimler esamesi yok. Kuranda peygamber diye bir kelime geçmez aslında. Kuranda müslüman kelimesi de geçmez. Çünkü bu ikisi farsçadır. Ama siz Muhammed'e, hadi saygıdan Hz. Muhammed diyelim, peygamber diyorsunuz. Kendinize Müslüman diyorsunuz. Kuranda elçi diye bi kelime de geçmez, o da Türkçedir. Evet biraz arapça bilmek lazım di mi?

124.000-224.000 peygamberden bahsediliyor. Kim bunlar bana sayar mısınız? Sayamazsanız size bunu söyleyen kaynak yalancıdır. Uydurmuş. Ben sana derim o zaman Osmanlıda 45 tane padişah var. Sende bana dersin ki say o zaman. Sayamazsam yalancıyımdır di mi? Sen bana doğrusunu söylersin sonra kaç tane diye. Yada ben bu sefer derim ki periyodik cetvelde yer almayan 500 tane element var derim. Sen ben bunları ispatlamadan, saymadan inanacak mısın?

Mesela bakın Empedokles niye peygamber olmasın. Hemde evrim teosine benzer kuramı vardır bile. İbrani peygamberlerin varmı böyle bilimsel kuramları? Bu adam bilimsel bir öğretici peygamberdir bence.

Gönderi tarihi:
Buddha'ya, Konfüçyüs'e, Aristotales'e, Sokrates'e, Akhenaton'a, Platon'a, Platunis'a, Thales'e, Bumin Kağan'a, Zerdüşt'e, böyle bir çok filozof tarihi şahsiyete "Peygamber" demememizin anlamı ne o zaman? Peygamber kelimesi farsçada Öğreten, Öğretmen anlamında. Bu adamlarda iyilikten güzellikten başka şeyler öğretmek niyetinde olmamışlar. Arap kültürüne bağlı olanlar 124.000-224.000 peygamberin gelmiş olduğunu söyleyebilirler ama bu isimlere peygamber yakıştırmasını yapmazlar. Niye olmasınlar? Hem niye sadece ibrani peygamberlerin adını biliyoruz? 124.000-224.000 peygamberin geldiği referansını bile ibranilerden alıyoruz. Diğer milletlere gelen peygamberler niye kendilerini belli etmemişler, kaynaklarını, kimden vahiy aldıklarını söylememişler? O kadar peygamber gelmiştir deniyor ama hangi millete kim gelmiştir yok, söylenemiyor. İspatı yok, sadece söyleniyor. İspatı yoksa niye inanılıyor?

Niye ibranilere gönderilen peygamberler biliniyor ve niye onlara kitaplar gönderilmiştir denince "e onlar en sapkın toplumlar, doğru yola iletmek için" gibi bi bahane sunuluyor. Hadi yaa! En çok peygamber gönderilen toplumun en sapkın toplum olduğuna inanacaksın, onca peygambere rağmen o toplumun hep sapkınlığı seçtiğine inanacaksın ama buna rağmen o toplumun size bildirdiği kitapların doğruluğuna ve o kitapların değişmediğine de inanacaksın. Gülünç olsa gerek.

(En çok sapıtan toplumla ilgili ufak bir çalışma yapacağım yakın zamanda o konuyu açmadan buna cevap yazmak eksik olcak ama neyse orda tartışırız o konuyu şimdi onu tartışmayalım mümkünse..Konunun yönü değişmesin.)

Kitapların bozulmuş halleri mevzusu da ayrı bir konudur.Asıl demek istediğime geliyorum :

Biz değişmeyen, içeriği (yani orjinal hali) bozulmamış tek bir kitap biliriz ve ona tamamen iman ederiz. Diğer kutsal kitaplar için böyle bir ayet yoktur dikkat edin :

Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz. (Hicr Sûresi, 9. âyet)

Böyle bir ilahi koruma hangi kutsal kitap için sağlanmış ? Eğer dediğiniz doğruysa onu kanıtlayacak ayet getirin ?

“Bir de (Yahudi ve Hıristiyanlar, Müslümanlara) Yahudi ve Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız dediler. Onlara, ‘Hayır! Biz, bir tek Allah’a yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O müşriklerden değildi’ de.” (Bakara, ayet: 131)

Diğer kutsal kitaplardaki yazılanlarda ayettir. Sadece kurandakiler değil. Rabbimiz boşuna bize meydan okumaz :

Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin). (Bakara Suresi, 23. ayet)

Belki çoğumuz bilmiyor ama bizim bildiğimiz şeylerden birisi de Kur'anın hiç bir zaman tamamen tercüme edilemeyeceğidir. Bakın elif lam mim tarzı

ayetlerin açıklaması yoktur mesela. (Kur'anın 2. Sayfasındaki 1. ayet örnek...)

----------------------

Kur'an'dan başka kitap ve islamdan başka din aramayız biz neden :

Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. (Ali İmran Suresi, 85. ayet)

Allah aramayın diyorsa aramayız. Allah'a tam bir ihlas ile teslim olmuşuzdur. Allahın sözünü insanın sözünden ayrı tutarız. Ona göre değer biçeriz.

Anlamadığımız kısımlar olabilir (Kur'anın 2. Sayfasındaki 1. ayet örnek...) vardır bir hikmeti deriz ayeti inkar etmeyiz...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Farketmez. Sonuçta Kuranda bir tek ibrani peygamberlerin adı geçiyor. Diğer milletlerin peygamberleri kimler esamesi yok. Kuranda peygamber diye bir kelime geçmez aslında. Kuranda müslüman kelimesi de geçmez. Çünkü bu ikisi farsçadır. Ama siz Muhammed'e, hadi saygıdan Hz. Muhammed diyelim, peygamber diyorsunuz. Kendinize Müslüman diyorsunuz. ....

124.000-224.000 peygamberden bahsediliyor. Kim bunlar bana sayar mısınız? Sayamazsanız size bunu söyleyen kaynak yalancıdır. Uydurmuş. Ben sana derim o zaman Osmanlıda 45 tane padişah var. Sende bana dersin ki say o zaman. Sayamazsam yalancıyımdır di mi? Sen bana doğrusunu söylersin sonra kaç tane diye. Yada ben bu sefer derim ki periyodik cetvelde yer almayan 500 tane element var derim. Sen ben bunları ispatlamadan, saymadan inanacak mısın?

Mesela bakın Empedokles niye peygamber olmasın. Hemde evrim teosine benzer kuramı vardır bile. İbrani peygamberlerin varmı böyle bilimsel kuramları? Bu adam bilimsel bir öğretici peygamberdir bence.

O kadar sayıda peygamber adını bilsek bile aklımızda kalabilir mi ? Hadi Allah bildirdi diyelim. O bildirilene inanacak mısın ki imanımızı sorgulama gayretine girebiliyorsun ? Sen henüz bilinen peygamberlere iman etmiyorsun bilmediğin peygamberlerin sana bir yararı olur mu ki ?

Bildirilenin dışında bir şey bilmeyiz, her şeyi bilen bir Allah'a inanıyoruz. Onun bilmesi bizim için yeter. O inanın demişse inanırız tüm peygamberlere ve artık geçerli din Muhammedin dini dediyse o dine tabi oluruz. Diğer kutsal dinleri inkar etmeyiz ama Allah başka din aramayın dediği için de böyle bir şeye tenezzül etmeyiz.

Biz Allaha tamamen teslim olduk, İmtihanda sorulara cevap yazmak serbest, doğru cevabı bilen soruyu ilk başta soruyu sorandır tabi ki :)

Bize peygamber sayısını bildiren Hz. Muhammed'tir. Ona inanmayan kişinin bu kadar sayıdaki peygamberin adını bilse bile inanması komik bir durum ki o sayıda peygamber vardır diyen ve Allahın diğer tüm peygamberlerden makam olarak üstün tuttuğu peygambere inanmıyor :D

Gönderi tarihi:
(En çok sapıtan toplumla ilgili ufak bir çalışma yapacağım yakın zamanda o konuyu açmadan buna cevap yazmak eksik olcak ama neyse orda tartışırız o konuyu şimdi onu tartışmayalım mümkünse..Konunun yönü değişmesin.)

Kitapların bozulmuş halleri mevzusu da ayrı bir konudur.Asıl demek istediğime geliyorum :

Biz değişmeyen, içeriği (yani orjinal hali) bozulmamış tek bir kitap biliriz ve ona tamamen iman ederiz. Diğer kutsal kitaplar için böyle bir ayet yoktur dikkat edin :

Şüphesiz o zikri (Kur’an’ı) biz indirdik biz! Onun koruyucusu da elbette biziz. (Hicr Sûresi, 9. âyet)

Böyle bir ilahi koruma hangi kutsal kitap için sağlanmış ? Eğer dediğiniz doğruysa onu kanıtlayacak ayet getirin ?

“Bir de (Yahudi ve Hıristiyanlar, Müslümanlara) Yahudi ve Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız dediler. Onlara, ‘Hayır! Biz, bir tek Allah’a yönelen İbrahim’in dinine uyarız. O müşriklerden değildi’ de.” (Bakara, ayet: 131)

Diğer kutsal kitaplardaki yazılanlarda ayettir. Sadece kurandakiler değil. Rabbimiz boşuna bize meydan okumaz :

Eğer kulumuza (Muhammed’e) indirdiğimiz (Kur’an) hakkında şüphede iseniz, haydin onun benzeri bir sûre getirin ve eğer doğru söyleyenler iseniz, Allah’tan başka şahitlerinizi çağırın (ve bunu ispat edin). (Bakara Suresi, 23. ayet)

Belki çoğumuz bilmiyor ama bizim bildiğimiz şeylerden birisi de Kur'anın hiç bir zaman tamamen tercüme edilemeyeceğidir. Bakın elif lam mim tarzı

----------------------

Kim İslam’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır. (Ali İmran Suresi, 85. ayet)

Allah aramayın diyorsa aramayız. Allah'a tam bir ihlas ile teslim olmuşuzdur. Allahın sözünü insanın sözünden ayrı tutarız. Ona göre değer biçeriz.

Anlamadığımız kısımlar olabilir (Kur'anın 2. Sayfasındaki 1. ayet örnek...) vardır bir hikmeti deriz ayeti inkar etmeyiz...

Arap işini bilmiş ve insanları kendine kul etmiş Allah'ı kullanarak. Siz hala vardır bir hikmeti deyin...

Gönderi tarihi:
Arap işini bilmiş ve insanları kendine kul etmiş Allah'ı kullanarak. Siz hala vardır bir hikmeti deyin...

Hâlâ Arap işi diyorsunuz. Peygamberimiz buyurdu veda hutbesinde :

Mü'minler!

Sözümü iyi dinleyin, iyi belleyin. Rabbınız birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takvâ iledir.

Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. (Hucurat Suresi, 10. ayet)

Siz hala cahillikten vazgeçmeyecek misiniz ?

Tabi ki vardır bir hikmeti diycem Rabbimiz de öyle diyor zaten. Biz ona tamamen teslim olduk :

Şunlar hikmet dolu kitabın âyetleridir. (Lokman Suresi, 2. ayet)

Şüphesiz bu Kur’an sana, hüküm ve hikmet sahibi, hakkıyla bilen Allah tarafından verilmektedir.(Neml Suresi, 6. ayet))

------------------------------------------

Allah hikmeti dilediğine verir. Kime hikmet verilmişse, şüphesiz ona çokça hayır verilmiş demektir. Bunu ancak akıl sahipleri anlar. (Bakara Suresi, 269. ayet)

Gönderi tarihi:

----------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------

O kadar sayıda peygamber adını bilsek bile aklımızda kalabilir mi ? Hadi Allah bildirdi diyelim. O bildirilene inanacak mısın ki imanımızı sorgulama gayretine girebiliyorsun ? Sen henüz bilinen peygamberlere iman etmiyorsun bilmediğin peygamberlerin sana bir yararı olur mu ki ?

Bildirilenin dışında bir şey bilmeyiz, her şeyi bilen bir Allah'a inanıyoruz. Onun bilmesi bizim için yeter. O inanın demişse inanırız tüm peygamberlere ve artık geçerli din Muhammedin dini dediyse o dine tabi oluruz. Diğer kutsal dinleri inkar etmeyiz ama Allah başka din aramayın dediği için de böyle bir şeye tenezzül etmeyiz.

Biz Allaha tamamen teslim olduk, İmtihanda sorulara cevap yazmak serbest, doğru cevabı bilen soruyu ilk başta soruyu sorandır tabi ki :)

Bize peygamber sayısını bildiren Hz. Muhammed'tir. Ona inanmayan kişinin bu kadar sayıdaki peygamberin adını bilse bile inanması komik bir durum ki o sayıda peygamber vardır diyen ve Allahın diğer tüm peygamberlerden makam olarak üstün tuttuğu peygambere inanmıyor :D

sayın Virs,bir noktada yine yazma gereği görüyorum.. bizler elbette kendimize başka din arayacak değiliz,çünkü biz diğer dinleri tamamlayan bir dine sahibiz.. hak verirsiniz ki Kur'an ın bir çok ayetinde Tevrat ta ve İncil de bulunan hidayetten(nurdan ya da adına ne derseniz) bahseder.. bizler ,o dinlere mensup olmasakta,hiç bir şekilde değişmiş demeden onları okumalı ve anlamaya çalışmalıyız.. çoğu olayı anlamamda,özellikle İncil in katkısını anlatamam. çünkü malumunuz,hepsi Allah tandır ve Allah öncemizi bildiği gibi sonramızı da bilişi itibariyle,Kitaplarını da aynı şekilde ne olacağını bilerek yollamıştır muhtemelen,hiç bir yaratılmış boşa değildir,hiç bir söz de boşa değildir..

Gönderi tarihi:

Farketmez. Sonuçta Kuranda bir tek ibrani peygamberlerin adı geçiyor. Diğer milletlerin peygamberleri kimler esamesi yok. Kuranda peygamber diye bir kelime geçmez aslında. Kuranda müslüman kelimesi de geçmez. Çünkü bu ikisi farsçadır. Ama siz Muhammed'e, hadi saygıdan Hz. Muhammed diyelim, peygamber diyorsunuz. Kendinize Müslüman diyorsunuz. Kuranda elçi diye bi kelime de geçmez, o da Türkçedir. Evet biraz arapça bilmek lazım di mi?

sayın Beldegah,sonuç itibariyle bizler Kur'an a inanan insanlarız,Kur'an dan dolayı da İncil e ve Tevrat a,ve adı var ya da yok bu kitaplarda bahsi geçen her peygambere inanır ve hepsine külliyen Allah selamı yollarız. çünkü hepsini eşit sevmemiz ve ayrım yapmamamız emredilir.. adını bileyim ya da bilmeyeyim peygamberlerin farketmez.Anladığım kadarıyla onlar sapkınlardan ziyade,insanların neyin ne olacağı konusunda bilgilendirilmesi için yollanmışlardır.. çünkü sapkınlara şeriat kuralları iner yani kitaplar,sıradan insanlara da normal uyarıcılar.. mesela bu toplum içinde nice insan bile uyarıcı olabilir ,düşünürseniz,biz inananlar yapmayın etmeyin o işin özü öyle değil dercesine çaba sarfediyoruz,sizde bunlara şahit oluyorsunuz.. yani gün gelir biz haklı çıkarsak, yok bana "bu kitap Allah tan" diyen biri olmadı diyemezsiniz..

Gönderi tarihi:

Cennette, Cehennemde burası...

Ya da var olduğun inan müslümanlar...

O zaman;

Kader denen şeyin manası ne?...

Söylermisiniz?...

Gönderi tarihi:
Cennette, Cehennemde burası...

Ya da var olduğun inan müslümanlar...

O zaman;

Kader denen şeyin manası ne?...

Söylermisiniz?...

Sayin Dipnot, Insanlarin yarattigi Cennnet ve Cehennem'in bu dunyada oldugunda hemfikirdeyim. Cennetteki mukafaatlar yalniz erkeklere vaad ediliyor. Neden? Kuranda ki ayetler Erkeklere seks ve hurileri soz veriyorlar, memeleri yeni kabarmis, ceylan gozlu, şarap irmaklari, meyveler bekliyor.. hep erkekler icin. Bu Dunyada kadinlari kontrol etmek yetmiyor ve bunlari ahirette devam etmek istiyorlar.

Kader e gelince... Bu Dunya da herkes kaderini kendisi yazar, nasil yasar, nasil dusunur, nasil cabalar... Hepsi insanoglunun kendisine baglidir. Daha evvel yazilmis tek seyler, masallardir.

Gönderi tarihi:

Dünyadayken güzellik ve çekicilik kadın, ahirette ise cennette çekiciliğin erkekte olması gayet adaletli.

Cennete Dünyadan Gidiecek Hanıma Verilen Nimet ise Cennetteki Hurilerden Daha Üst Düzeyde Güzelliktir.

Yeterince araştıramamışsınız. Erkek eşiyle birlikte cennetlik olursa ikisini bekliyor tüm o güzellikler.

Mesela cinsel güç bakımıdından kişiye 100 kişinin cinsel istek gücünün verilmesi gibi.

Biliyorum bu açıklama çok üstü kapalı oldu ama bu konuda araştırmanız gereken kaynak peygamberimizin sözlerindeı...(hadislerde)

Gönderi tarihi:
Sayin Dipnot, Insanlarin yarattigi Cennnet ve Cehennem'in bu dunyada oldugunda hemfikirdeyim. Cennetteki mukafaatlar yalniz erkeklere vaad ediliyor. Neden? Kuranda ki ayetler Erkeklere seks ve hurileri soz veriyorlar, memeleri yeni kabarmis, ceylan gozlu, şarap irmaklari, meyveler bekliyor.. hep erkekler icin. Bu Dunyada kadinlari kontrol etmek yetmiyor ve bunlari ahirette devam etmek istiyorlar.

Kader e gelince... Bu Dunya da herkes kaderini kendisi yazar, nasil yasar, nasil dusunur, nasil cabalar... Hepsi insanoglunun kendisine baglidir. Daha evvel yazilmis tek seyler, masallardir.

yine mi yine mi ?ya harbi akıl alır gibi değil,yok öyle bişey,yok o ayetlerde erkek anlamı .. arapça ,ingilizcedeki he,she,it gibi takılarla dişil ya da erkek olduğuna karar verilen bir dil.. hurilerin bayan olduğıuna dair en ufak bir kanıt bulamazsınız.. hepsi çeviren erkeklerin halt yemesi.. orada sadece sıfatlar var ve genel olarak bayana hitap edilirken kullanılan sıfatlar ama bu demek değil ki o sıfatlar sadece bayanlar için.. yapmayın artık bu kadar

.. arapça yı her yönüyle okuyan, bilen proflar buna kem küm ediyor siz hala diretiyorsunuz huri bayan, ayetler sırf erkeklere diye..

not:siz derken şahsa değil inanmayanlara sözüm

Gönderi tarihi:

Gülerim. Kuranda tevrat ve incilin değiştiğine dair bir ayette geçmez. Onları okuyanların anlamadıklarından bahsedilir hep ve Kuran hep "Ehl-i kitap" diyerek o kitapları referans gösterir. Kuranı okuyup anladığınız çok belli maşaallah.

O zaman Allah niye Apaçık diyor? Ben bi çok şeyin anlamını çözemiceksem niye yollamış ki? Sadece onun katında anlamı olan bişey niye ayet olarak yollanmış? Mantıksız değilmi bu? Ha bunun anlamını sadece O bilir diyorsan niye tartışmaya açıyorsun?

Bak dostum en sevmediğim şey lafı uzatıp uzatıp demagoji yapılmasıdır. Kafa karıştırıp kaçak dövüşmektir. Net bi şekilde konuşun ve az ve öz yazın. Aynı şeyi uzatıp evirip çevirmeyin.

Hz. Muhammed'in sözüne ister inanalım ister inanmayalım 124.000-224.000 peygamberden bahsediyorsa ben bunun kanıtını isterim. Kanıtlamadan inanmamı bekleyemezdin di mi? O söylüyosa doğrudur mantığıyla ancak dallara çaput bağlayacak kadar aklı çalışan insanlar inanır bi şeylere. Hz. Muhammed'in söylediklerinin tek referansı yine Hz. Muhammed'in kendisi di mi?

Hz. Muhammed tarihte yaşamış bi şahıs. Ona ya da Allahına inanmıyor olsak bile bu açıdan belki doğru söylediği şeyler olmıcak değil di mi? Bi bildiği vardıysa açıklamalı yada hiç söylememeliydi. Bilimsel bi doğrusu vardıysa niye kabul etmeyelim?

Gönderi tarihi:
Gülerim. Kuranda tevrat ve incilin değiştiğine dair bir ayette geçmez. Onları okuyanların anlamadıklarından bahsedilir hep ve Kuran hep "Ehl-i kitap" diyerek o kitapları referans gösterir. Kuranı okuyup anladığınız çok belli maşaallah.

Gerçekten İletişim Problemi Yaşıyoruz Sayın Beldegah, Ben Kuranın koruma altında olduğuna dair, değiştirilemiyeceğine dair âyeti örnek gösterdim. Diğer kutsal kitaplarda varsa böyle bir âyet gösterin ? Burdaki amaç diğer kutsal kitapların değişip değişmediğini ispatlamaya yöneltmektir. Kuranı kerimde Allah diyorki :

Allah kuranı kerimi koruma altına aldığını açıkca söylüyor, diğer kutsal kitaplar için de varsa böyle bir âyet gösterin ?

O zaman Allah niye Apaçık diyor? Ben bi çok şeyin anlamını çözemiceksem niye yollamış ki? Sadece onun katında anlamı olan bişey niye ayet olarak yollanmış? Mantıksız değilmi bu? Ha bunun anlamını sadece O bilir diyorsan niye tartışmaya açıyorsun?

Apaçık doğru diyor. O ayetlerin manasını kavramayı her kula nasip etmiyor işte bu noktayı anlamak istemediğinizden dolayı niye apaçık kuran diyor dediğine düz mantıkla bakıyorsunuz. İslam alimlerine bir bakın bakalım kelime bazlı ve harf bazlı tefsir yapan kaç tane alim var diye ? Birazcık araştırın bu kısmı. Sonra tekrar tartışalım bu kısmı. Alimler(Müceddidler) niye gönderilmiş birazcık araştırın.

O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. (Al-i İmran Sûresi, 7. âyet)

Müteşabih âyetler, manasını ve hakikatini sadece Allah’ın bildiği âyetlerdir. Bunların insan zihni tarafından tümüyle kavranmasına imkan yoktur. Allah’ın sıfatları, kıyametin ahvali, cennet, cehennem gibi hususlarla ilgili âyetler ile, sûrelerin başında yer alan “hurûf-u mukatta’a” bunlardandır. İnsan ne kadar çabalarsa çabalasın, bu âyetleri bütün yönleriyle anlaması mümkün değildir. Müteşabih âyetler dışındaki âyetler de muhkem âyetlerdir.

Bak dostum en sevmediğim şey lafı uzatıp uzatıp demagoji yapılmasıdır. Kafa karıştırıp kaçak dövüşmektir. Net bi şekilde konuşun ve az ve öz yazın. Aynı şeyi uzatıp evirip çevirmeyin.

Hz. Muhammed'in sözüne ister inanalım ister inanmayalım 124.000-224.000 peygamberden bahsediyorsa ben bunun kanıtını isterim. Kanıtlamadan inanmamı bekleyemezdin di mi? O söylüyosa doğrudur mantığıyla ancak dallara çaput bağlayacak kadar aklı çalışan insanlar inanır bi şeylere. Hz. Muhammed'in söylediklerinin tek referansı yine Hz. Muhammed'in kendisi di mi?

Hz. Muhammed tarihte yaşamış bi şahıs. Ona ya da Allahına inanmıyor olsak bile bu açıdan belki doğru söylediği şeyler olmıcak değil di mi? Bi bildiği vardıysa açıklamalı yada hiç söylememeliydi.Bilimsel bi doğrusu vardıysa niye kabul etmeyelim?

Bu kısmı anlamanızı beklemiyorum zaten. Bu kısmı anlamadan evvel Sahabe kavramını iyice beyninizde pekiştirmeniz gerekiyor.

Çünkü Hz. Muhammedin sözlerini nesilden nesile aktaranlar onlardır ve onlara tabî olanlardır, onlara uyanlardır.

- Hz. Muhammed tarihte yaşamış bi şahıs. Ona ya da Allahına inanmıyor olsak bile bu açıdan belki doğru söylediği şeyler olmıcak değil di mi? Bi bildiği vardıysa açıklamalı yada hiç söylememeliydi.

Hz. Muhammed ne söylediyse doğrudur. Ona Muhammed-ül Emin diye boşuna denmemiştir. Bir tek yalanı varsa o da sizin uydurduklarınızdır.

Onlar, sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için az kalsın seni ondan şaşırtacaklardı. (Eğer böyle yapabilselerdi) işte o zaman seni dost edinirlerdi. Eğer biz sana sebat vermiş olmasaydık az kalsın onlara biraz meyledecektin. (İsra Sûresi, 73.-74. âyet)

Gönderi tarihi:
Dünyadayken güzellik ve çekicilik kadın, ahirette ise cennette çekiciliğin erkekte olması gayet adaletli.

Cennete Dünyadan Gidiecek Hanıma Verilen Nimet ise Cennetteki Hurilerden Daha Üst Düzeyde Güzelliktir.

Yeterince araştıramamışsınız. Erkek eşiyle birlikte cennetlik olursa ikisini bekliyor tüm o güzellikler.

Mesela cinsel güç bakımıdından kişiye 100 kişinin cinsel istek gücünün verilmesi gibi.

Biliyorum bu açıklama çok üstü kapalı oldu ama bu konuda araştırmanız gereken kaynak peygamberimizin sözlerindeı...(hadislerde)

yapma kardeşim ya,buralara hadislerle gelme.. istersen 1000 kişi de istersen milyon de ,neye inanırsan inan ama Kur'an la bunları karıştırma,taşıma,diretme,bunlarla açıklama yapma..neyse bu taşıdığın,benim gibi inanan birinin kulağını bile tırmaladı..

Gönderi tarihi:

Vayyyyyy, diğer tarafta erkekler için aşk yuvası desenize. Gel de erkek olarak Cenneti ve 100 kişinin cinsel istek gücünün verilmesini reddet. İslam dinindeki bütün erkeler de bunun için iman edip, yatıp kallkıyorlar herhalde.

Gönderi tarihi:
yine mi yine mi ?ya harbi akıl alır gibi değil,yok öyle bişey,yok o ayetlerde erkek anlamı .. arapça ,ingilizcedeki he,she,it gibi takılarla dişil ya da erkek olduğuna karar verilen bir dil.. hurilerin bayan olduğıuna dair en ufak bir kanıt bulamazsınız.. hepsi çeviren erkeklerin halt yemesi.. orada sadece sıfatlar var ve genel olarak bayana hitap edilirken kullanılan sıfatlar ama bu demek değil ki o sıfatlar sadece bayanlar için.. yapmayın artık bu kadar

.. arapça yı her yönüyle okuyan, bilen proflar buna kem küm ediyor siz hala diretiyorsunuz huri bayan, ayetler sırf erkeklere diye..

bayan değil erkekte değildir muhakkak öyleyse nasıl birşeydir bu huri masör falanmı :)

Gönderi tarihi:

Sayin fft,

Ne yazik ki, "Inanc" mantik tanimaz. O yuzden bu konuda ki tartismalar bos gelir yalniz "inanc"larina guvenenlere. Ben cogu Turklerin oldugu gibi arapca bilmem. Okudugum Turkce Kuran ayetleri bunlari apacik ifade ediyor.

Rahman/55/70. Oralarda iyi huylu guzel kadinlar vardir.

Vakia/56/35-8. Biz ceylan gozluleri, defterleri sagdan verilenler icin yeniden yaratmisizdir; onlari bakire,

eslerine duskun ve hepsini bir yasta kilmisizdir.

78/Nebe 33. Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,

78/Nebe 34. Ve içki dolu kâse(ler) .

76/El-Insan 20. Ne yana bakarsan bak, (yiginla) nimet ve ulu bir saltanat görürsün.

76/El-Insan 21. Üzerlerinde yesil ipekten ince ve kalin elbiseler vardir; gümüs bilezikler takinmislardir. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir.

Vakia/56/17-21. Olumsuz gencler yanlarinda, bas agrisi ve donmesi vermeyen bembeyaz bir kaynaktan doldurulmus kaseler, ibrikler, kadehler; sececekleri meyveler, arzulayacaklari kus eti ile dolasirlar.

ve bunun gibi bir cogu ayetler ...

Yani, bu ayetleri okuyunca, Cennet'te neler oldugunu ögreniyoruz.. Bu "Dünya"da yasak olan ne varsa, basta evli olmadan yapilacak seks ve şarap, orada serbestmis. Ne guzel erkekler icin... Tevekkeli degil, radikal Muslumanlar intihar edip, kendilerine soz verilen bakirelere kavusmak istiyorlar.

Tabii ki, yalniz "inanc"larina dayanan insanlar, kendi gozleri ile gordukleri satirlari bile red edip, "siz onlari" anlamiyorsunuz" veya "onlarin manasi degisik" diyerek aciklayabilirsiniz. Dedigim gibi, mantiksiz bir "inanc" ile tartismak imkansiz. Bu mantiksizlik bir sistemik olarak, Turk kulturune baglanmis. Cunku Turklerin anlamadiklari bir dille (Arapca) dua etmeleri mantiksiz. O yuzden, mantiksizlik dogal geliyor galiba.

Kuran'in Turkceye cevrilmesine karsi olarak yalniz ezberleyince (anlamadan) bu cehaletin devam etmesini saglamislar. Bu konuda tabii ki, son zamanlara kadar basarili kalmislardi. Fakat daha evvel dedigim gibi, simdi Kuran her lisana cevrilmis ve "İmparatorun çıplak olduğunu" gorenler bunu okumasini biliyorlar ve anliyorlar.

Gönderi tarihi:
O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. (Al-i İmran Sûresi, 7. âyet)

Bir ayetin gerçek manasını sadece Allah biliyorsa, neden o ayet insanlara bildirilir ?

Gönderi tarihi:
bayan değil erkekte değildir muhakkak öyleyse nasıl birşeydir bu huri masör falanmı :)

Yok yok, bence Hermafrodit bunlar. Duruma göre cinsiyet değiştiriyorlar herhalde.

Gönderi tarihi:

(virs - O, sana Kitab’ı indirendir. Onun (Kur’an’ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. Kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, “Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır” derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar. (Al-i İmran Sûresi, 7. âyet)

Bir ayetin gerçek manasını sadece Allah biliyorsa, neden o ayet insanlara bildirilir ?

Açıklaması Rab katında herkese tek tek yapılacak.

Gönderi tarihi:

Ayette denildigi gibi "(Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar". Siz ve Biz anlamazmisiz. Anlayan insanlar hocalardir. Ornegin, "Cübbeli Ahmet Hoca" adlı bir islamiyet hocalar gibi insanlar... Bu islamiyet hocalari, Depremlerin Allah'tan gelen bir ceza olduğunu iddia ederler. Kimlerin cennete ve cehenneme gideceklerini bilirler.

Anlamak istediginiz ayetleri bu hocalara sormak lazim. Cunku biz yeterli akıl sahipleri degiliz efendim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.