Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 İSTİYORUM..... istiyorum gideyim sevdiğimle. istiyorum boş vereyim sonu ne olacak. istiyorum düşünmeyeyim iyi mi, kötü mü. istiyorum bilmeyeyim beni seviyor mu? istiyorum gideyim sevdiğimle. BERTOLT BRECHT Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2008 DUYUMSADIĞIN HER ŞEYE Duyumsadığın her şeye En küçük önemi ver. Söylemişti sensiz yaşayamayacağını Unutma bunu, yeniden rastlarsan ona Tanıyacaktır seni. Bana bir iyilik yap, bu kadar çok sevme beni Son kez sevildiğimde Duymamıştım en küçük bir sevinç bile. BERTOLT BRECHT Bazen yorum yapmak bile anlamsız kalıyo.... Alıntı
Φ Muziçko Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 ALDATMAM KENDİMİ Aldatmam kendimi, Sıkıntılı yüreğimde kaygı pusulandı. Neden adım şarlatana çıktı? Neden serseri diye anılıyorum? Haydut değilim, ormanda soygunculuk etmedim. Hapishanede yatan bahtsızları kurşuna dizmedim. Ben sadece karşıma çıkanlara Gülümseyen sokak çapkınıyım. Moskovalı hovarda, kabadayının biriyim, Bütün Tverskoy mahallesinde Kuş gibi yürüyüşümü Bilmeyen sokak iti yok. Uyuz beygirlerin tümü, Beni görünce kafa sallar. Hayvanların en iyi dostuyum, Şiirlerim tet tek hayvan, ruhların şifası... Silindir şapkayı başıma takarsam - kadınlar için değildir, Anlamsız tutkulara kalbim kapalı, İçindeki hüznü yatıştırınca Kısrağıma arpanın altınını sunmak isterim. İnsanlarla dostluk kurmadım, Başka bir âleme adadım kendimi. En iyi kravatımı rasgele Sokak hoşhoşunun boynuna dolamaya hazırım. Artık dert edinmeyeceğim kendime, Güçlü kalbimde karanlıklar dağıldı. Bunun için şarlatan diye anıldım, Bu yüzden adım serseriye çıktı. SERGEY YESENİN çokk güzeller ama bu harikaydı emeğine sağlık.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2008 Bukowski bana göre oldukça tuhaflıkları olan ama yine de okumaktan kendimi alamadığım bir adamdır..inanılmaz tespitleri vardır..ve benimde çok sevdiğim şu iki şiiri buraya yakışır diye düşündüm.. Bir Sigara Tüttürürsün Hışımla bir sigara tüttürür ve tarafsız bir uykuya dalarsın, uyandığında pencereler ve kederin şafağı karşılar seni, borazanlar yoktur; bir yerlerde, sözgelimi, bir balık- heryeri göz ve kıpırtı- suda oynaşır durur; o balık olabilirdin, orada olabilirdin, suya mahkum, göz olabilirdin, serin ve asılı, gayrı-insan; giy ayakkabılarını, geçir pantalonunu, hiç yolu yok evlat, hiç- olmayan havanın hiddeti, ölü menekşeler misali benzeşmişlerin küçümseyişi; haykır, haykır, bir borazan misali haykır, gömleğini geçir sırtına, kravatını tak, evlat: mandolin gibi hoş bir kelimedir keder, ve enginar gibi tuhaf; keder bir kelimedir ve bir yaşam tarzı; kapıyı aç, evlat; uzaklaş oradan. ** ** ** yalnız kalmaktan daha kötü şeyler de vardır hayatta ama genellikle bir ömür alır bunun farkına varmak o zaman da çok geçtir ve çok geçten daha kötü bir şey yoktur hayatta. Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Bukowski bana göre oldukça tuhaflıkları olan ama yine de okumaktan kendimi alamadığım bir adamdır..inanılmaz tespitleri vardır..ve benimde çok sevdiğim şu iki şiiri buraya yakışır diye düşündüm.. Bir Sigara Tüttürürsün Hışımla bir sigara tüttürür ve tarafsız bir uykuya dalarsın, uyandığında pencereler ve kederin şafağı karşılar seni, borazanlar yoktur; bir yerlerde, sözgelimi, bir balık- heryeri göz ve kıpırtı- suda oynaşır durur; o balık olabilirdin, orada olabilirdin, suya mahkum, göz olabilirdin, serin ve asılı, gayrı-insan; giy ayakkabılarını, geçir pantalonunu, hiç yolu yok evlat, hiç- olmayan havanın hiddeti, ölü menekşeler misali benzeşmişlerin küçümseyişi; haykır, haykır, bir borazan misali haykır, gömleğini geçir sırtına, kravatını tak, evlat: mandolin gibi hoş bir kelimedir keder, ve enginar gibi tuhaf; keder bir kelimedir ve bir yaşam tarzı; kapıyı aç, evlat; uzaklaş oradan. ** ** ** yalnız kalmaktan daha kötü şeyler de vardır hayatta ama genellikle bir ömür alır bunun farkına varmak o zaman da çok geçtir ve çok geçten daha kötü bir şey yoktur hayatta. Evet Diloş karmakarışık,tuhaf ama bir okadarda yalın birisi.....alıp götürüyoo görmek istenmiyen şeylere,itiraf edilemiyen düşüncelere.......bence bayagı alabilecegim ekliyecegim şiirleri var....Sağol............... Mahvolmuş Hayatlar 'aynı kadınla iki kez evlenerek hayatımı mahvettim'demiş William Saroyan. hayatlarımızı mahvedecek bir şeyler her zaman vardır, William, neyin veya kimin bizi önce bulduğuna bakar, mahvolmaya hep hazırızdır. mahvolmuş hayatlar olağandır bilgeler için de ahmaklar için de. ancak o mahvolmuş hayat bizimki olduğunda, işte o zaman farkına varırız intiharların,ayyaşların,hapisane kuşlarının,uyuşturucu müptelaları ve benzerlerinin. varoluşun menekşeler kadar, gökkuşağı kasırga ve tamtakır mutfak dolabı kadar olağan bir parçası olduklarının. Charles Bukowski Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 İtiraf Bir kedinin yatağa sıçramasını bekler gibi beklerken ölümü karım için çok üzülüyorum sertleşmiş solgun bedenimi görecek bir kez, belki de iki kez sarsacak: 'Hank! ' cevap vermeyecek Hank. ölüm değil beni endişelendiren, bu hiçlik yığını ile kalacak olan karım. ama birlikte uyuduğumuz bütün o gecelerin hatta yararsız tartışmaların bile harikulade şeyler olduğunu bilmesini istiyorum ve bu güne kadar söyleyemediğim o zor sözcükler artık söylenebilir: seni seviyorum. Charles Bukowski Alıntı
Φ Yayamaz Kayımca Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2008 İnanmıyorlar Bana İnanmıyorlar bana inanmak istemiyorlar Boşuna yazıyorum dilim dişim tırnağımla kanımla kemanlarımla Boşuna yazıyorum uyaklarımla Gecede dalların eski dilini bilmeyen biri gibiyim Asılmış suların üstünde Konuşmak kara dilin erkeğin ve kadının Birbirine tutuşmuş iki ele yabancı biri gibi konuşmak Konuşmak mutluluğun çılgını gibi Öpücüklere benzemeyen sözcükler var ya İşte o sözcükleri yitirmiş bir ağzın dili ile konuşmak Tüm bunlardan yakınan bir edayla konuşmak Dolup taşıp ta sanki susmak istiyor gibi Ey sözlerin ötesinde yetkin ses Şarkının yüceliği çığlığın çığlığı Bir an geliyor nota ulaşılmaz seslerin şarkısını söylüyor Kulak duymuyor artık yükseklerdeki müziği İnanmıyorlar bana inanmak istemiyorlar Boşuna konuşuyorum ilkyaz'la ve orglarla Boşuna konuşuyorum gökyüzünün tüm heceleriyle Bilinen şeylerin özel orkestrasıyla Ve sağır onikiliklerin bayağılığıyla Boşuna konuşuyorum barbar çalgılarla Boşuna söylüyorum onu duvarlara vuran yumruğumla Boşuna söylüyorum derebeyinin ormanlarını ateşe verir gibi boşuna söylüyorum onu savaş ilan eder gibi Alev yutan cambazın ağzındaki alev gibi İnanmak istemiyorlar bana Kendilerine benzer birini yaratmışlar benden belki de Belki döküntülerini giydiriyorlar bana Alıp gezdiriyorlar beni kendileriyle Dizelerimi söylüyorlar benzetip kendilerine Dizelerim onlara tatlı şarkılar oluyor Biraz da onların satlık malıyım ben Beklerken bir yol olmayı Sözcüklerindeyim ben Okul kitaplarındayım Rezillik yapamam bu bana yasak Boşuna haykırıyorum ben Sana aşık birinden başkası değilim diye Louis Aragon Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2008 BEŞ BİN KİŞİYİZ BURADA Beş bin kişiyiz burada kentin bu küçük parçasında. Beş bin kişiyiz. Ne kadar olacağız bilemem kentlerde ve tüm ülkede? Burada yapayalnız on bin el, tohum eken ve fabrikaları çalıştıran. İnsanlığın ne kadarı açlıkla, soğukla, korkuyla, acıyla, baskıyla, terör ve cinnetle karşı karşıya? Yitip gitti aramızdan altısı karıştı yıldızlara. Biri öldü, diğerini vurdular asla inanmazdım bir insanın bir başkasına böyle vuracağına. Öbür dördü sona erdirmek istedi bu dehşeti biri boşluğa attı kendini, diğeri vuruyordu başını duvarlara ama ölümün işareti var hepsinin bakışlarında. Nasıl dehşet saçıyor faşizmin yüzü! Kusursuz bir kesinlikle yürütüyorlar planlarını. Hiçbir şey umurlarında değil. Onlar için kan madalyadır, kıyım kahramanlık gösterisi. Tanrım, senin yarattığın dünya bu mu, çalışıp hayran kaldığın yedi günlük emek bu mu? Dört duvar arasında tükeniyor ömürler sanki hiç geçmiyor, yakarı yalnızca ölümün bir an önce gelmesi için. Ama birdenbire içim sızlıyor ve görüyorum bu akışı yürek vurusu olmadan, yalnızca makinelerin nabzıyla ve ortaya çıkıyor askerlerin ebelerinin yüzlerinin yalancı tatlılığı. Ya Meksika, ya Küba ve tüm dünya ağlıyorlar bu alçaklık karşısında! On bir el buradayız üretmekten yoksun bırakılmış. Ne kadarız hepimiz tüm ülkede? Başkanımızın kanı, yoldaşımızın, Daha güçlü vuracak bombalar ve makineli tüfeklerden! İşte böyle vuracak bizim yumruğumuz da yeniden! Ne zor şarkı söylemek dehşetin şarkısı olunca. Dehşetti yaşadığım, ölümüm dehşetti. Gördüğüm kendimdi oncasının arasında ve oncasının sonsuzluk anı içinde sessizliğin ve çığlıkların ezgileridir şarkımın noktalandığı. Hiç görmemiştim böylesini Hissetmiş ve hissetmekte olduğum Yeni bir tohumun doğumu olacak bu... Şili Stadyumu, Eylül 1973 VİCTOR JARA Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 Okurmusun acaba ? .................... ....................... ..................... .................... ..................... "Seni seviyorum" demeli insan aşık olunca. Çok acı oluyor sonra aynı ağızdan duymak yıkılışını Yalanlarla, küçümsemelerle ve alaylarla Ve bunlardır aldatmacaya döndüren kusursuz sandığımız dünyayı. Farkına varmaz aşkın insan. Söz vermemeli ve en iyisi Öyleyse neden çekeriz insanı, atlarmış gibi yalan seline Uçup gidene kadar elbette güzeldir imgesi. Aşık olmamak en iyisi, bilmeliyiz, aşk varmaz bir geleceğe . Uyuyup duruyor zavallı köpeğimiz, yeter bizi delirtmeye, Bir senin kapını tırmalıyor patileriyle bir benimkini Artık sevmiyorum seni; ama niyetim yok senden af dilemeye Sevmiştim bir zamanlar; bunun için işte, bağışla beni. YEVGENİ YEVTUŞENKO Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2008 Okurmusun acaba ? .................... ....................... ..................... .................... ..................... "Seni seviyorum" demeli insan aşık olunca. Çok acı oluyor sonra aynı ağızdan duymak yıkılışını Yalanlarla, küçümsemelerle ve alaylarla Ve bunlardır aldatmacaya döndüren kusursuz sandığımız dünyayı. Farkına varmaz aşkın insan. Söz vermemeli ve en iyisi Öyleyse neden çekeriz insanı, atlarmış gibi yalan seline Uçup gidene kadar elbette güzeldir imgesi. Aşık olmamak en iyisi, bilmeliyiz, aşk varmaz bir geleceğe . Uyuyup duruyor zavallı köpeğimiz, yeter bizi delirtmeye, Bir senin kapını tırmalıyor patileriyle bir benimkini Artık sevmiyorum seni; ama niyetim yok senden af dilemeye Sevmiştim bir zamanlar; bunun için işte, bağışla beni. YEVGENİ YEVTUŞENKO Ben okudum Yani bana soruyorsan Sana dediğim gibi,bence bu ilk dizede bir yazım hatası var. Birkaç yere baktım benim dediğim gibi yazılmış.Zaten bence de öle; "Seni seviyorum" dememeli insan aşık olunca. Çok acı oluyor sonra aynı ağızdan duymak yıkılışını Yalanlarla, küçümsemelerle ve alaylarla Ve bunlardır aldatmacaya döndüren kusursuz sandığımız dünyayı. 1 Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2008 Ben okudum Yani bana soruyorsan Sana dediğim gibi,bence bu ilk dizede bir yazım hatası var. Birkaç yere baktım benim dediğim gibi yazılmış.Zaten bence de öle; "Seni seviyorum" dememeli insan aşık olunca. Çok acı oluyor sonra aynı ağızdan duymak yıkılışını Yalanlarla, küçümsemelerle ve alaylarla Ve bunlardır aldatmacaya döndüren kusursuz sandığımız dünyayı. evet bir "me" eksik olmuş ama mantık a göre. yalnız bende baktım her yerde böyle yazıyor.Aslında tamamını yazmamakla hata yaptım anlamını mı kaybettirdim acep.Neyse yine de bana göre günün anlam ve önemine yakışır bir şiir di işte... Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2008 ATATÜRK'TEN SON MEKTUP Siz beni halâ anlayamadınız . Ve anlamayacaksınız çağlarca da... Hep tutturmuş "Yıl 1919, Mayıs'ın 19'u" diyorsunuz. Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övüyorsunuz . Mustafa Kemâl'i anlamak bu değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil. Bırakın o altın yaprağı artık, bırakın rahat etsin anılarda şehitler. Siz bana, neler yaptınız ondan haber verin. Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin ? Mustafa Kemâl'i anlamak yerinde saymak değil. Mustafa Kemâl'in ülküsü, sadece söz değil. Bana, muştular getirin bir daha, uygar uluslara eşit yeni buluşlardan.. Kuru söz değil, iş istiyorum sizden anladınız mı ? Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı ? Mustafa Kemâl'i anlamak avunmak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil. Halâ, o, acıklı ağıtlar dudaklarınızda, halâ oturmuş, 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz . Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın ! Uluslar, fethine çıkıyor, uzak dünyaların.. Mustafa Kemâl'i anlamak gözboyamak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil.. Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız ; laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil. Bilim ağartsın saçlarınızı.. Kitaplar.. Ancak, böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar... Mustafa Kemâl'i anlamak ağlamak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil. Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü.. Görüyorum ki, halâ aynı yerdesiniz, hiç ilerlememiş, birbirinize düşmüşsünüz, halka eğilmek dururken. Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen ? Mustafa Kemâl'i anlamak itişmek değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil. Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla. Bilime, sanata varılmaz rezil dalkavuklarla. Bu vatan, bu canım vatan, sizden çalışmak ister, paydos övünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter ! Mustafa Kemâl'i anlamak aldatmak değil, Mustafa Kemâl ülküsü, sadece söz değil... Halim Yağcıoğlu Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 ey bedenime sürtünen soğuk, beni buğula tenimdeki hayvanı boğ, aklımı öv ve kutsa ruhumu biç, biçim ver ona hatalarımı arkala, bana arsızlık bağışla durgunluğumu boz, gövdemi döv ve sula durmazsan kalbim patlayacak, durma gökyüzümün gürültüsü artıyor, sus de bana önle beni ve parçala, ama bırak patlasın yürüt beni ve durdur ve bırak patlasın patlasın gövdemdeki platin patlayacaksa ah bu özenli buğu, beni sakla görülmenin vahşetinden kurtar beni azalayım biraz ve sahileyim, beni buda bu kollar fazla bana, bu bacaklar çok tenimi soy, kaburgalarımı say, beni bağışla hayvanları, onları anlamamı bağışla korkuları koktuğum, sesleri duyduğum ısırdığım, yuttuğum her şey için durduramadığım kendim için bağışla kopar kaşlarımı, dirimi dışıma sür köşelerim azaltılmalı bir bir içimi ölç ve bil, ben bir başkayım kuşlarla uçuyorum, insanlarla ayaktayım kan götürür gövdemi ben bir başkayım aklım akışkan, bölgelerim bellidir kendimden al beni, ben bir vahşiyim çürütücü çünkü bir şeyler besliyorum içimde bu kabuk ve kabuğun altındaki çığlık söylenmemiş bir şeyi söylemenin peşinde Hüseyin Kıran Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 valla çok değişik bir şiir çok hoşuma gitii nereden buldun kine Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 valla çok değişik bir şiir çok hoşuma gitii nereden buldun kine Dişlerim uzamak istiyor ben bastırıyorum,tırnaklarım gittikçe sivriliyo engel olamıyorum Vaşak dışarı çıkmak için çırpınıyor,onunla boğuşurken buldum Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 valla çok değişik bir şiir çok hoşuma gitii nereden buldun kine ben bulurum yaa işte şiirlerimde benim gibi güzel kahretsin Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 ben bulurum yaa işte şiirlerimde benim gibi güzel kahretsin sen pastırmadan haber ver ilk önce hanıımmm Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Dişlerim uzamak istiyor ben bastırıyorum,tırnaklarım gittikçe sivriliyo engel olamıyorum Vaşak dışarı çıkmak için çırpınıyor,onunla boğuşurken buldum İlk önce yazım hatası var dediğin şiir için seni destekleyen bir yazı (şiirle ilgili değil senin düşündüğünle ilgili) "Erkekler sevdiklerini söylememelidirler ve söyleyemezler de.Çünkü bu, yalandan başka bir şey değildir.Ne bu? Bir keşif mi?Seviyormuş.Sanki bu sözü söyler söylemez herşey bitecek, fevkalede şeyler olacak, bütün toplar ateş açarak bunu kutlayacak...Bana öyle geliyor ki "Seni seviyorum" sözlerinin tantanalı bir şekilde söyleyen insanlar ya kendilerini kandırıyorlar ya da daha da kötüsü başkalarını kandırıyorlar." TOLSTOY Ve seni Vaşak yapan şeyi anlatan harika bir söz: "DOĞRU SÖZ YOL GÖSTERİR. DOĞRU OLMAYANI İSE İNSANI YOLDAN ÇIKARIR." KAFKA Ama sen sakin ol boşver. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 sen pastırmadan haber ver ilk önce hanıımmm taze bitmiş beyim Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2008 İlk önce yazım hatası var dediğin şiir için seni destekleyen bir yazı (şiirle ilgili değil senin düşündüğünle ilgili) "Erkekler sevdiklerini söylememelidirler ve söyleyemezler de.Çünkü bu, yalandan başka bir şey değildir.Ne bu? Bir keşif mi?Seviyormuş.Sanki bu sözü söyler söylemez herşey bitecek, fevkalede şeyler olacak, bütün toplar ateş açarak bunu kutlayacak...Bana öyle geliyor ki "Seni seviyorum" sözlerinin tantanalı bir şekilde söyleyen insanlar ya kendilerini kandırıyorlar ya da daha da kötüsü başkalarını kandırıyorlar." TOLSTOY Ve seni Vaşak yapan şeyi anlatan harika bir söz: "DOĞRU SÖZ YOL GÖSTERİR. DOĞRU OLMAYANI İSE İNSANI YOLDAN ÇIKARIR." KAFKA Ama sen sakin ol boşver. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 / damarlarımdan çalımlı ırmakların gökyüzüne değdiği yerde vaz geçtim. bi’bahar sabahıydı (anımsıyorum) kumruların sustuğu bi’sabahtı. çalımlı ırmaklar gökyüzüne boşalıyordu. gördüm. utandım. damarlarıma baktım aynı tonda akıştılar. gökyüzü gibiydi içim. aynı ıslaklıktılar aynı genişlik biri birine karışıyorlardı da ben kaçırıyordum aklımı. kuşların kanatları vardı. herkes bilir bunu. ama ben içimdekileri diyorum: kanatsızdılar. gördüm. kıskandım. geriye doğruydu her şey. suyu tekmeleyen bir çocuktum da sanki bi’kadının rahminini oyuyordum. mezar kazıcılar günahlarımın affı için dua ezberliyorlardı: yüzüme bakarak. tef sesi gerginliğinde kanun sesi katılığındaki yüzüme. geriye doğru bi’akışta bütün ırmakları kanımdan geçirdim neye baksam iğdiş edilmiş masal kokuyordu her şey: çizmeli kedi kırmızı başlıklı kızın ırzına geçiyordu. altı cüce kurtla dansa başlıyordu. yedincisi rapunzelin peşinde. ben vaz geçiyordum damarlarımdan her şey kör kütük karışıyordu diğerine. balonu üf’leyen çocuktum da sanki bi’kadının nefesi ile uzuyordum göğe. vaz geçtiğimi sanıyordum damarlarımdan. “hiç olmadılar ki vaz geçesin” diyene dek onlar. onlar ki yüzümde buhurdan ve efsunla türlü çengideydiler. dert ehliydiler sonra: “armudi kemençe sesi kadar yoksun” dediler. “ben yok olansam siz kimsiziniz” dedim. sustular. kanatları vardı. çocuktum sanki. bi’kadının yüksek topukları ile kanatıyordum masalları. uzayan saçlarının kurtarıcılığını eril bi’güce bağışlıyordu rapunzel. kendisini kurtaranın kendisi olduğunu bilmeden! çocuktum. kadınlığa özenen bir ruj rengiydim her yere bulaşan. kendimi yok sayıyordum da böylece kendim oluyordum! “hiç olmadın ki yok sayasın” diyene dek onlar. rapunzel kesiyordu saçlarını. durdum. gece oluyordu. her şey olmaması gerektiği zamanlardaydı. yağ döken bi’çocuktu kumru: sesindeki yakarıştan anlıyordum. yüzümde kıptî: “geceler dişidir” diyordu. ben gündüz oyunuydum. udi tanburi kanuni çekip gittiler yüzümden flüt sesi kararsızlığında kanatları vardı. gece oluyordu: bi’ırmaklara baktım. bi’göğe damarlarım mı? onu boş verin: kendimi ayak parmaklarımdan astım! hiç (bu kadar dişi) olmamıştım/ Şiir: Ela Dincer Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 bu şiir paramparça etti herşeyi bir anda.Beni de... biz var sanıyorduk yokmuyuz biz şimdi ... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 hoşgeldin sonbahar gerçi biz yazında kaybedeni oynuyoruz kışında Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 hoşgeldin sonbahar gerçi biz yazında kaybedeni oynuyoruz kışında siz bu umutsuzlukla hep kaybedeni oynamaya devam edersiniz beyefendi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.