Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

2007 Millletvekili Seçiminde Oyunuz Hangi Partiye..!


Admin

Lütfen iyi düşünerek oy kullanınız ve mutlaka kullanınız..!  

219 üye oy verdi

  1. 1. 2007 Millletvekili Seçiminde Oyunuz Hangi Partiye..!

    • ATP
      0
    • BTP
      2
    • SP
      12
    • İP
      4
    • CHP
      89
    • HYP
      3
    • ÖDP
      1
    • GP
      4
    • DP
      4
    • LDP
      0
    • BBP
      1
    • MHP
      15
    • AKP
      73
    • HÖP
      0
    • EMEP
      0
    • TKP
      5
    • Bağımsızlar
      5
    • Boş Oy
      1


Önerilen İletiler

  • Admin

kolaj.gif

Partiler

 

1- Aydınlık Türkiye Partisi

2- Bağımsız Türkiye Partisi

3- Saadet Partisi

4- İşçi Partisi

5- Cumhuriyet Halk Partisi

6- Halkın Yükselişi Partisi

7- Özgürlük ve Dayanışma Partisi

8- Genç Parti

9- Doğru Yol Partisi - Anavatan Partisi - Demokrat Parti

10- Liberal Demokrat Parti

11- Büyük Birlik Partisi

12- Milliyetçi Hareket Partisi

13- Adalet ve Kalkınma Partisi

14- Hak ve Özgürlükler Partisi

15- Emek Partisi

16-Türkiye Komunist Partisi

17-Bağımsızlar

 

Lütfen burada küçük iletilerle neden hangi partiye oy verdiğinizi açıklayın... Tartışmaya girmeyiniz. Her üyenin iki ileti postalama hakkı vardır ve o haklarını kendi oylarını açıklamaya ayırmlarını istiyoruz. Eğer başkalarına cevap olacak şekilde postalarlarsa haber verilmeden bu iletiler silinecektir...

 

Örnek: Oyumu abcdefgh partisine veriyorum çünkü beni en iyi o anlatıyor v.b. Açıklama 2 paragrafı geçmemeli (lütfen bu kurallara dikkat ediniz) Teşekkürler

 

Not: Bu anketin Genel Türkiye Seçimleri üzerine hiç bir bilimsel değeri yoktur. Sadece bu forumdaki üyelerin hangi partiyi seçtikleri doğrultusunda bir düşünceye sahip olmanıza yardım edebilir... Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim oyum CHP ye.

Aslında ben CHP li değilim . Fakat ,Laik Türkiye Cumhuriyeti Devleti' nde (ayrıca bu ismin değişmesini istemiyorum )yaşıyan bir kadın olarak, özgürlüklerime sahip çıkma adına ,kadın olmanın onuru ile AKP nin tekrar gelmemesi için oyumu CHP ye veriyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Oyum CHP ye. Gerici AKP iktidarın yerine geçebilecek tek alternatif CHP gözüküyor.

CHP den daha fazla ilerici siyasetler var ama iktidar olabilecek potansiyele sahip değiller.

Yanlış bir karar yine AKP nin işine gelecektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bir chp semaptizanı olarak oyum chp ye ama şunu söylemek gerekir ki eğer akp yi beğenmiyorsanız oyunuzu mutlaka onu zayıflatabilecek ve onu tek başına iktidardan edebilecek bir partiye oyunuzu vermelisiniz. opartinin düşüncelerine katılmıyor olabilirsiniz. ancak şu an türkiyenin durumu olağandışıdır.

bu yüzden solculara de seslenmek istiyorum. arkadaşlar tabi ki ip yi tkp yi ödp yi vs.. destekliyoruz biz de chp olarak ancak şu anki duruma bakılacak olursa marjinal partilere verilecek oy barajı aşacak seviyede değil. bu yüzden bu partilere verilecek oylar boşa gidecektir. bu yüzden birleşme partisi olan chpye oy vermek gereklidir. bakın dspden sonra shp de destek verdi ve seçime girmedi. yaşar okuyan da seçime girmeyip en sonunda chp yi destekleyeceğini söyledi, anap ın ankara örgütü bile seçimde chp yi destekleyeceğini açıkladı. böyle bir ortamda chp yi desteklemek gerekir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tüm koalisyonlar "zoraki" olacak gözüktüğü üzere; tek başına ihtimali de sadece AKP'de var. Yine gerek ekonomi politikaları gerekse halka daha yakın olmasından dolayı ve birçokları gibi statükoya inat AKP'ye vermek istiyorum ama daha belli değil oy kullanma durumum...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ulkemizdeki mevcut siyasi partlerin hicbirini desteklememe kararı aldıgımdan beri belkide hic tahmin edemiyecegim beklemedigim olaylar oldu. Uzun bir sure once nerdeyse varolan butun siyasi partilerin mutfağı olarak tabir edilebilecek genclik kollarında bir sure bulunma imkanım oldu. Farklı uc noktalarda olsalar ble aslında hicbirinin brbirinden farklı olmadıgnı ögrendim. Ama geldigimiz bugunde durum cok farklı.

 

Gecmişte yapılan onlarca hata son bir kac yıl surekli bizim yuzumuze vurulup, bakın bunları bunları yasadınız bu kadar kötü durumdaydı ulke simdi biz duzeltiyoruz bize ses cıkarmayın dediler...

 

ekonomi duzene girdi ulkenin parası degerlendi, borsası yukseldi, enflasyon dustu, biz yaptık, bize dokunmayın ac kalırsınız dediler... Ve belkide yıllardır icine dusmemiz istenen ekonomik durumun tam ortasına geldik kimse farkına bile varmadı. Surekli olarak aclıkla korkutulup ne denirse boyun eğmemiz beklenmeye basladı. Bunu bizzat hukumetteki parti yapmaya basladı... Halkını tehdit eden bir parti ve diger siyasi partiler... Her sabah uyandıgımda bugun yabancı sermayenn canı sıkılırda alır basını giderse ne olur halim diyerek korku icinde yasamaktansa, o sermayenin bir an once gitmesi icin akpye oy vermeyecegim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabii ki CHP... Tabii ki Deniz Baykal olmasa daha iyi ama neyse...

Zamanında üyesiydim, ayrıldım. Siyaseti dışarıdan takip etmek daha temiz bırakıyor insanı sanırım.

İçersi bir şekilde bozuyor, hırssizi emrine alıyor ve kurbanı oluyorsunuz bir süre sonra.

Eğer önderlik gizli içgüdünüz baskınsa aslında...

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu secim kimine gore Seriat ile Cumhuriyet degerleri arasinda bir yarisi, kimine gore de Demokrasi ile Demokrasi disi statukocu unsurlar arasindaki mucadeleyi temsil ediyor.

 

AKP demokrasi kulturunu yeterince sindirememis bir parti olmakla birlikte, asagidan gelen talepleri karsilamasi, demokratik adimlarda gosterdigi iyi niyet ve caba, icine onemli aydinlari katmayi basarmasi ve bu demokrat isimlerin partideki acilim eksikliklerini tamamlayabileceklerini dusunmem beni AKP konusunda umitli kiliyor. Dolayisiyla ben de, secimin demokrasi ile demokrasi disi unsurlarin mucadelesi olduguna inaniyorum. Nitekim AKP ile hicbir fikir bagi olmayan pekcok aydinin secimler yaklastikca AKP lehine tavir aldiklarini goruyoruz. Bir yazarin dedigi gibi; CHP'nin asiri milliyetci tavrindan rahatsiz olan ve demokrasiyi herseyin ustunde tutan sol kokenli secmen kitlesi buyuk sehirlerde oylarini bagimsiz sol adaylara, diger yerlerde ise AK Parti'ye tepkisel olarak verebilirler. Hatirlarsaniz yerel secimlerde AKP yuzde 40'in uzerinde oy almisti. Ayni durum tekrarlanabilir ve CHP'lilerden bazilari MHP'ye oy verip baraji astirmayi basarsalar da AKP buyuk ihtimal yine tek basina iktidar.

 

Ben oy kullanamayacagim ama kullaniyor olsaydim, hicbir zaman oy vermeyi dusunemeyecegim bir partiye, AKP'ye oyumu verirdim. Cunku ben demokrasiyi oncelliyorum ve bana gore AKP bu cizgiye digerlerinden cok daha yakin. Hele CHP ile kiyaslanamaz... Gerci bazen CHP-MHP hukumetinin kurulmasini da istemiyor degilim. Bazi seylerden iyi ders alinsin diye. Ama millete yazik olur ve Turkiye'nin gelecegi icin buyuk bir risk diye dusunuyorum.

 

Selam ile..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bi tanesi çıkar Atatürk'ün partisiyiz der ama ne Atatürk ne cumhuriyet nede halk onun için önemli değildir önemli olan makamdır koltuktur çünkü o koltuk onun yegane sevgilisidir.

Bi tanesi çıkar meydanlarda havaya ip atar ama ipin ucunu kaçırdığının farkında değildir.Gerçi misyonunu tamamlamak üzeredir oraya o partiyi bitirmek için getirilmiştir ve sonuca varılmak üzeredir.

Bi tanesi yakında hamileliği 3 aya indirebilir.Bazı akıllı insanlarımız amerikayı dolandırdı vay be diyebilir ama o paranın bizim vergilerimizden ödeneceğini bizim cebimizden çıkacağını umursamaz.

Bir tanesi var kaile bile almıyorum bence binsin atına kendini vursun düz ovalara...

 

Benim oyum AKP'ye fazla söze gerek yok.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de olmadığım için oy kullanamıyacağım.

 

Ama Türkiye'de olsaydım kime verirdim, Genç Parti'ye verirdim diye düşünüyorum.

 

Belki birçoklarınız şaşıracaktır. Nedenini açıklayayım:

 

Turgut Özal bizim dönemimizde gelen ve tanıdığım en iyi liderdi. Türkiye'ye çağ atlatan liderdi.

 

Cenm Uzan da Özal dönemiyle özdeşleşen ve bugün hayatımızın parçası olan yenilikleri bize kazandıran kişdir.

 

1. Cep telefonunu Türkiye'ye ilk getiren şirketin sahibidir. Bugün cep telefonsuz bir yaşam düşünebilen var mı? Peki Cep telefonunu ondan önce getirebilecek büyük şirketler yok muydu? Vardı. Ama vizyonları yoktu.

 

2. Özel televizyonculuğu Türkiye'ye getiren yine Cem Uzan'dır. Bugün TRT dışındaki yayınların olmadığı bir yayıncılık düşünebiliyor musunuz? Peki özel televizyonu ondan önce getirebilecek büyük şirketler yok muydu? Vardı. Ama vizyonları yoktu.

 

3. FM radyoculuğu canlandıranlar yine Uzanlardır. Bugün günlük yaşamımızın parçası olan FM radyolar yoktu SüperFM den önce. Peki özel radyoculuğu onlardan önce getirebilecek büyük şirketler yok muydu? Vardı. Ama vizyonları yoktu.

 

4. Türkiye'nin ilk özel elektrik üretim barajını yapan yine Uzanlardır. Peki onlardan önce baraj inşa edebilecek güçte büyük şirketler yok muydu? Vardı. Ama vizyonları ve cesaretleri yoktu.

 

Şimdi 20'li ve üstü yaşlarda olanlara bir soru sormak istiyorum:

 

Türkiye'nin en büyük sorunu nedir? Bence İşsizliktir. Vizyonsuzluktur. Gelecek umudu olmamasıdır.

 

Peki Son 15 yıl içinde iş yaratan sektörlerin mimarı kimdir? Uzanlardır.

 

AKP iktidarı hakkındaki düşüncemi yeniden yazayım:

 

1. Türkiye'nin işsizlik sorununa çözüm bulamamışlardır, hatta döviz kurlarının düşüklüğünden dolayı bazı işyerlerinin kapanmasına ve yurtdışına kaçmasına neden olmuşlar ve böylece işsizliğin armasına katkıda bulunmuşlardır.

 

2. Türkiye'nin kronik sorunu enflasyon, döviz kurlarına endeksli olup, enflasyon döviz kurları düştüğü için düşmüştür. Yani AKP'nin başarısı değildir.

 

3. Dolar kuru ABD'nin para politikası ve EURO'nun yeni rezerv parası olarak ortaya çıkması nedeniyle sürekli düşmekte veya yerinde saymaktadır. Kore, Tayvan, Singapur, Çin, Hong Kong gibi milyarlarca dolarlık döviz rezervine sahip ülkeler, rezervlerini çeşitlendirmmek için dolar satmaktadırlar. Bu da ABD dışında piyasaya dolar veren yeni ülkelerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Neticede dolar sürekli değer kaybetmektedir. Yani Dolar kurunun yerinde seyretmesi ve düşmesinde de AKP hükümetinin payı yoktur. Üstelik merkez bankasının Dolar düzenli olarak piyasadan Dolar çekmesini sağlayarak Doları belirli bir seviyede tutmayan hükümet, iş yerlerinin kapanmasına ve işsizliği artmasına neden olmuş, ithalatı cazip hale getirmiştir.

 

4. Yüksek faiz politikası aşırı derecee sıcak paranın ülkeye girmesine neden olmuş ve reeel yatırım yapmayan yabancı paranın borsa ve devlet tahvili ile türkiye'yi hortumlamasının önüne geçilmemiş, hızla ülke fakirleştirilmeye başlanmıştır.

 

5. AKP sıkıştıkça topu taca atmakta, türban tartışması çıkarmakta, mazlum edebiyatı yapmaktadır.

 

6. Dış politikada Arapdan daha fazla Arapçı bir tutum izlemiş, Hamas ile görüşmüş, Türkiye'ye ilişkin soykırım iddialarının gündemde tutulduğu bir dönemde, AKP milletvekilleri "Filistinlilere, Iraklılara soykırım yapılıyor" şeklinde demeçler vermişlerdir. (Filistinliler ve Iraklılar şimdi de birbirlerini öldürüyorlar, AKP şimdi de Hamas soykırım yapıyor dese ya)

 

7. Çiftçiye doğrudan gelir desteği adı altında üretmeme karşılığında para dağıtılmaya başlanmış, tarım katledilmiştir. Üretmemek teşvik edilmiş ve ödüllendirilmiştir. Bu arada, Doğrudan gelir desteğini de toprak sahipleri aldığından, emeğiyle geçinen insanlar tamamen açlığa ve sefalete mahkum edilmiştir.

 

AKP türkiye'yi yöetmeye devam ettiği sürece ülkenin fakirleşmesi devam edecektir. İşsizlik artacaktır. Borsa yoluyla yabancılar küçük yatırımcıları tokatlayıp çıkacaklar ve yeni bir dolar krizi gelecektir. Dünya'da doların düştüğü bir ortamda AKPyanlış ekonomi politikaları izleyerek doları iki katına çıkarma başarısı gösterecektir.

 

AKP'ye verilecek her oy fakirleşmeye verilecek onaydır.

 

Saygılar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Enflasyon tek haneli. Yüzde 9 küsur.

İsteyen, Türkiye İstatistik Kurumu'nun internet sitesindeki resmi rakamlara baksın.

İsteyen, vergi iade zarflarına koymak için topladığı fişlere baksın.

Yumurta yüzde 69 pahalandı.Ekmek yüzde 16.4.

Domates yüzde 50.Süt 11, bal 13, salça 26....

Kömür yüzde 28.Kombi 20, Doğalgaz 24.4, Tüp 13.4,

Deterjan 17, zeytinyağı 13, motoryağı 38.

Kira? Yüzde 21...İlaç? Yüzde 28...Taksi 18, vapur 19...

Pilav üstü kuru?Pirinç 20, fasulye 30...Dana eti 14.Tavuk eti 20.

Enflasyon 9 küsur, hacca gidiş yüzde 39

küsur... Aradaki 30 puan, sevap farkı mıdır?

Baharat 24.

Okul çantası19.Ayakkabı 23.

İktidarın sembolü?Türban yüzde 27...

Öbürü?Ampul yüzde 13...

Leblebi 42, sarımsak 62.

Elma 45, armut56, ayva 63.

Sıhhi tesisat malzemesi 67, telefon yedek parçası 93, tül 98...

Peki nasıl oluyor da oluyor?Şöyle oluyor...

Davul tozu, eksi 45.Minare gölgesi, eksi 55.Hokus pokus, eksi 70.

Abra kadabra, eksi 90.

Topla hepsini... Al ortalamasını...

Enflasyon 9 küsur!

 

BAKIN İŞTE BAŞBAKAN SÜREKLİ SÖYLÜYOR YA: "Nereden nereye..."

Ne zaman yapıldı son genel seçim?

3 Kasım 2002'de...

Ne diyor Başbakan R.T.E:

 

 

"Türkiye'yi neredeeen, nereye getirdik!.."

2002'de yola çıkmışlar mı?Çıkmışlar...

Çıkmışlar da ne olmuş?..

Bakalım neler olmuş?.. Nereden nereye gelmişiz!..

İşte rakamlar:

BENZİN:

Bugün: 3.00 YTL

2002'de 1 milyon 696 TL (1.69 YTL)

TÜPGAZ:

Bugün: 35 YTL

2002'de: 19 milyon TL ( 19.00 YTL)

EKMEK:

Bugün: 0.30 YTL

2002'de 150 bin TL (0.15 YTL)

İŞSİZ SAYISI:

Bugün: Resmi: 2 milyon 487 bin. (Gerçek: 10 milyon.)

2002'de: Resmi: 2 milyon 412 bin (Gerçek: 6 milyon 200 bin)

KARŞILIKSIZ ÇEK:

Bugün: 1 milyon 535 adet

2002'de: 748 bin adet.

PROTESTOLU SENET:

Bugün: 2 milyar 803 milyon adet

2002'de: 498 bin 748 adet

DIŞ BORÇ:

Bugün: 170.1 milyar dolar.

2002'de: 130 milyar dolar.

İÇ BORÇ:

Bugün: 182.4 milyar dolar.

2002'de: 90 milyar dolar.

DIŞTİCARET AÇIĞI:

Bugün: 51.3 milyar dolar.

2002'de: 15.5 milyar dolar.

SICAK PARA:

Bugün: 53 milyar dolar.

2002'de: 8.1 milyar dolar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dostum sen gerçekten Türkiye'den baya uzak kalmışsın.

 

O sorduğun sorulara şöyle bir cevap olamazmı. "Turgut Özal'ın oğlu, Ahmet Özal Cem Uzanla ortak olduğu için olmasın. Kredilerde, ihalelerde, izinlerde Uzan ailesi kayırılmış olmasın "

 

Albayrak ailesinin bugünkü varlığı nasılki "üstün girişimci ruh" la değilde, Refah Partisi ve AKP nin kendilerine tanıdığı üstün imtiyazlarla gerçekleştiyse.

 

Aynı şey Uzanlar içinde Özal döneminde geçerlidir.

 

Evet onlardan önce özel televizyon kurabilecek güçte şirketler vardır. Ama özel televizyon iznini almak diyede bir şey var dimi. Adamın ortağı Turgut Özal'ın oğlu olursa pek şaşırmamak lazım "ilk" olmalarına. bunuda "vizyon" a bağlamak ne diyeyim gülünür ancak

 

Ha keza özel radyo kurmak için çok kişide vizyon vardı ama yine özel radyo kurma izninin ilk olarak uzanlara verilmeside "vizyon" la ilgili olmasa gerek.

 

sana tavsiyem "uzanlar: bir korku imparatorluğunun çöküşü" diye bir kitap var onu okuman.

 

Cep telefonu getirmek için bir çok şirkette vizyon vardır ama. İthalat için devletin kefil olması her "vizyon" sahibine teşrif olmaz.

 

Adamlar Özal ailesiyle kurdukları bağ ve yarattıkları korku imparatorluğuyla memleketin balını kaymağını yemişler, herşeye ilk önce konmuşlar ve hepsini batırıp, kaymağını kendileri yiyip zararınıda vatandaşın vergilerinin üstüne yıkmışlar sen buna "vizyon" diyorsun.

 

ve ne hikmetse bu saydığın kalemlerde ilk olan uzanlar sonunda bu kalemlerde yaptıkları her işte yolsuzlukları ortaya çıkmış ve faturasını sen türkiyede olmasanda biz ödüyoruz.

 

Uzanların motorola ya olan borçlarını biz ödüyoruz.

 

Uzanların imar bankasından hortumladıklarını biz ödüyoruz.

 

Uzanların Berke barajıyla devleti uğrattığı zararı biz ödüyoruz

 

Uzanların devletten aldığı ve ödemediği kredileri biz ödüyoruz

 

Uzanların çifte muhasebe ile ödemedikleri vergiyi biz ödüyoruz.

 

Bu senin yaptığın çok ucuz bir genç parti propagandası olmuş. Bir dolandırıcıyı, Ürdün gibi bir ülkenin vatandaşlığına geçmek için Ürdün'ün kralına yalvarma içeren bir mektup göndermiş adamı. Sırf yaptığı yolsuzluklar yüzünden vatandaşın sırtına iki ek vergi yüklemiş bir adamı bu ülkenin başbakanı olarak görmek istiyorsan bence olduğun yerde kal :)

 

not: bu arada seçim anketi olan sayfada bir siyasi partinin reklamı olmasıda gayet "şık" olmuş :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yurdumuza içerden ve dışardan yapılan hesapsız ve kitapsız, tüm saldırılara karşı bütün varlığımızla karşı durmaktan başka, sevgili ve saygılı insanların yapabileceği başka da hiç birşey kalmamıştır. Oyum CHP'de. Korkak sermaye sahipleri de artık korkmasınlar. Korkup korkup da cennete mi gittiler. Sermayenin büyüklüğü yada küçüklüğü çok önemli değildir. Önemli olan nasıl ve ne şekilde kullanıldığıdır. Ayrıca sermayeyi büyüten sunni çözümlerin tamamının mutluluk kaynağı olduğunu sanmak saflıktır. Elbette çok büyüyen sermaye de etkisizleşir. Kullanılamaz hale gelir. Güzel yurdumuzun bütün olanakları öncelikle bizlerindir. Bu da bizlerin en doğal hakkıdır. Sandıktan sağlam bir iktidar çıkartmak zorundayız artık. Aksi halde olacakları kestirebilmek için insan üstü bir zeka gerekmiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiyedeki mevcut siyasette bütün türkiyeyi kapsayacak, halkları birarada tutacak malesef bir parti bulunmamaktadır.Türkiyeyi kamplaştıran birbirinden ayıran bu kirli siyasete hayır diyecek zihniyetin varlığı ancak, türkiyeyi ortadoğu zihniyetli devletlerden koparıp gerçek demokrasiye ulaştıracaktır.yüzyıllardır birlikte yaşamış halkları birbirine kırdıran, kan üzerinden siyaset yapan partiler bir gün tarihten ebedi olarak silinecektir.Birlikte yaşamaya mecburuz kurtuluş savaşındada,çaldıran ve malazgirt savaşlarındada birlikteydik bugün de demokrasi savaşı için biraraya gelelim.Kendi geleceğimizi kendimiz kurtalalım.TÜRKİYEDE seçim sloganı KAN olan partilere oy vererek insanlık suçu işlemeyelim.Malesef başta CHP, AKP ,MHPolmak üzere , bağlı oldukları gizli kurumların kuklası olmaktan öteye gidemiyolar.Geleceğimiz bu partiler değil,OYUNUZU KENDİNİZE VERİN.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim oyum bağımsız Aday BASKIN ORAN'a olacak... Oyumu ona vereceğim çünkü bu ülkede şu an şiddetle uygulanmakta olan psikolojik baskıya boyun eğmeyeceğim... Eğer Türkiye demokratik bir ülke ise ben de bu hakkımı demokratik bir biçimde kullanacağım... Herkeste aynı düşünce... AKP tek parti olarak gelecek, ona muhalefet olarak da bir tek CHP var... Buna katılmıyorum ve doğru bulmuyorum... Bu ülkede sadece iki parti yok, sesimizi duyurabileceğimiz ama asla kazanamaz gözüyle bakıp da oy vermediğimi onlarca parti var... TKP'nin sloganını görenler bilir, Türkiye'nin durumu tam da onların anlattığı gibidir ve ben o slogonda anlatılanlar gibi olmak istemiyorum... Oyumu hiçbir partiye vermeme sebebim, oy verilecek kişinin bağımsız aday olması ile ilgilidir... Eğer bir partiden girmiş olsaydı, o parti belki de beni de kendi saflarına çekebilirdi...

 

Neden Baskın Oran; Çünkü öncelikle inanılmaz kültürlü bir insan, akademisyen, dış politika konusunda son derece bilgili, entellektüel, analitik düşünebilen ve çok akıllı bir siyaset bilimcisi... Daha ne olsun ki... Oylarımız baskın olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

valla bu ak partiye oy vereceğim diyenlere bravo diyorum başka söze gerek yok!!! yahu adam daha yeni Petkimi ermenilere resmen ermenilerin tarihi planlarını gerçekleştirmeleri için sattı elimizde ne toprak ne kurum kaldı,iki enflasyon güzelliğine kendinize olan güveninizi yitireceğiniz bir ortama giriyorsunuz. chp'nin de deniz baykal'ında birşey yapacağı inancında değilsiniz hemde hiçbiriniz inananarak oy vermiyorsunuz,sadece yükselen milliyetçilik akımından etkileniyorsunuz.bencede oylar gerçeği yansıtmıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

kolaj.gif

Partiler

 

1- Aydınlık Türkiye Partisi

2- Bağımsız Türkiye Partisi

3- Saadet Partisi

4- İşçi Partisi

5- Cumhuriyet Halk Partisi

6- Halkın Yükselişi Partisi

7- Özgürlük ve Dayanışma Partisi

8- Genç Parti

9- Doğru Yol Partisi - Anavatan Partisi - Demokrat Parti

10- Liberal Demokrat Parti

11- Büyük Birlik Partisi

12- Milliyetçi Hareket Partisi

13- Adalet ve Kalkınma Partisi

14- Hak ve Özgürlükler Partisi

15- Emek Partisi

16-Türkiye Komunist Partisi

17-Bağımsızlar

 

Lütfen burada küçük iletilerle neden hangi partiye oy verdiğinizi açıklayın... Tartışmaya girmeyiniz. Her üyenin iki ileti postalama hakkı vardır ve o haklarını kendi oylarını açıklamaya ayırmlarını istiyoruz. Eğer başkalarına cevap olacak şekilde postalarlarsa haber verilmeden bu iletiler silinecektir...

 

Örnek: Oyumu abcdefgh partisine veriyorum çünkü beni en iyi o anlatıyor v.b. Açıklama 2 paragrafı geçmemeli (lütfen bu kurallara dikkat ediniz) Teşekkürler

 

Not: Bu anketin Genel Türkiye Seçimleri üzerine hiç bir bilimsel değeri yoktur. Sadece bu forumdaki üyelerin hangi partiyi seçtikleri doğrultusunda bir düşünceye sahip olmanıza yardım edebilir... Saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Misafir
Bu başlık cevaplara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.