Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

restpektif

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    281
  • Katılım

  • Son Ziyaret

2 Takip eden

restpektif Hakkında

  • Doğum Günü 16-03-1976

Diğer Bilgiler

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Erkek
  • Yer
    Edmonton, Alberta, Canada
  • İlgi Alanları
    Muzik ve sanatin tum renkleri

restpektif - Başarıları

Düzenli Gelen

Düzenli Gelen (8/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra
  • Bir Yıl İçinde

Son Rozetler

0

İçerik İtibarınız

  1. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  2. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  3. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  4. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  5. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  6. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  7. restpektif doğum gününüz kutlu olsun!

  8. Uygarlik sayet giyimdeki kapalilik ve geleneklerle ilgili olsaydi; Afrika yerlileri dunyanin en uygar, Japonya da en geri toplumu olurdu. Ozgur beyinlerdir uygarliklari olusturanlar. Insanlarin dusunme yetisini zincirleyen baglardan kurtulusun tek yolu ise "egitim"dir. Evet, kadini kafeslere kapatmak uygarlik degildir ama onu cinsel bir obje haline getirip ticari bir metaya donusturmek de degildir uygarlik. Zihinsel faaliyetlerin geleneksel kaliplarla kisitlanmasi uygarlik degildir ama Jon Turk mantigiyla herseyi goruntuden ibaret gormek de uygarlik degildir. Cok kulturlu olmaktan korkmayalim. Cunku gelisimin onundeki en buyuk engeldir tek tip insan profilleri.
  9. restpektif

    FEHMİ KORU

    Gozler sadece "bakma" islevini yerine getirir. "Gormek" ise tamamen algilama sekli ile dogru orantilidir. Bakilan sey gorulmek suretiyle algilandigi surece hakiki bir "bilgi"ye varilabilir. Ama pesinen algilanmis zihin orgusunun gosterdigi sekliyle bakilan sey goruldugunde, iste o zaman edinilen sey bilgi degil, olsa olsa sanrilardan ibaret kuruntular olur. Turk medyasinin yakin tarihteki sabikasi ortada dururken, darbe oncesi ve sonrasi ustlendikleri misyon cok iyi bilindigi halde bunlara dair kuvvetli bazi supheleri dile getirmenin gazetecilik etigiyle bir sorunu olamaz. Sayet bir etik sorunu araniyorsa, birilerinin elindeki bu gucu manupilasyon araci haline donusturmesi ve ahlaki sinirlari zorlayan amaclarla hareket etmeleri sorgulanmalidir. Fehmi Koru Cumhuriyet Gazetesi'ni ve Ilhan Selcuk'u hedef gostermis, boylece AKP de savciligi harekete gecirerek aninda gozalti operasyonu ve baskinlar yaptirmis oyle mi?! Bazi seyler cok kolay gozardi edilebilir gundemden habersiz tavirlarla, ancak carpici bir gercegi yeniden hatirlatmakta fayda var: Emniyet Fehmi Koru'nun o hedef gosterdigi iddia edilen yazisindan cok once, AKP'nin kapatilma davasindan tam 5 hafta oncesinde Ilhan Selcuk'un telefon gorusmelerini takip etmis, dinlemis. Bakin neler konusmus 83 yasindaki hasta ve yasli ve de masum(!) gazetecimiz: "Her şey elden gidiyor. Tuhaf bir durum var. Bakalım ne olacak? Şimdi yalnız iki tane şey var. Eğer kapatma davası açılırsa, bir de üstüne ekonomik kriz gelirse, Türkiye biraz karışırsa belki bir umutlar doğabilir yani. Çünkü normal yollardan bunları mümkün değil yani." (7 Subat) "İç savaş olmaz da, yani bir noktada eğer ortalık karışırsa, hem ekonomik hem siyasi olarak. Belki asker gelirse bir şey olabilir." (8 Subat) Buna isteyen karargah der, isteyen baska bir sey. Ben "pervasizlik" diyorum. Medya ne guzel de tum bu olup bitenleri, bunlarin ustune gidenleri suclayarak, gundem olusturma/degistirme yoluyla ortuyor... Yapmayin arkadaslar, AKP karsiti olmak darbeciler ve kan, yoksulluk uzerinden tezgah acanlarla birlikte olmak olmamali!..
  10. Sozkonusu demokratik bir ulke olsaydi; AKP'nin kapatma davasiyla ilgili parti kapatmalarin demokratik bir cozum olup olamayacagini tartisir, yeni gozaltilarla ilgili de emniyet ve savciligin hukuksal insiyatiflerini malum yontemle kullanmalarini elestiriyor olurduk. Gozu kapali taraf oldugumuzda; birilerimiz kapatilma davasini siyasi degerlendirirken gozaltilari hukuksal bir surec olarak goruruz, birilerimiz de tersini iddia edip kapatilma davasi hukukidir ama gozaltilar bir karsi devrimdir deriz. Bazilari iki savcinin da "Cumhuriyet Savcisi" olduklarini hatirlattiklarinda ise taraflarin ikisi de gulup gececeklerdir. Aslinda suregiden bu catismanin tum taraflari surecin hic de hukuksal ve demokratik bir zeminde yurumedigini cok iyi biliyorlar. Buna ragmen yapilan degerlendirmelerin demokrasiye siklikla gondermelerle dolu olmasinin anlami nedir? Sanirim kendini kandirabilmis kimseler manipulasyon araclarini cok daha iddiali kullanabiliyorlar. Evet, devlet icinde bir catisma var. Ama bu catismanin adi, megafonlari elinde tutanlarin kulak tirmalayici baskici seslerinin soyledikleri gibi bir laik - anti laik catismasi degildir. Demokrasiden ve ozgurluk alaninin genisletilmesinden hazzetmeyen guruh ile eski usul padisahimsi devlet modeline bir son vermek isteyenlerle yasanan bir catismadir sozkonusu olan. Anlasilan o ki, her iki taraf da ellerindeki kozlari ve imkanlari sonuna kadar degerlendirecekler. Bu surecte halka verilen rol ise maalesef her zamanki gibi. Demokrasiyi besleyen ozgurluklerdir. Teroru ve kaosu ise baski ve yasaklar besler. Umarim bu son oyunlar cete devletinin son kozlari olur ve Turkiye ulusal fasizmin pencelerinden kurtarilip gercek vatanseverler olan halkin egemenliginde yol alir...
  11. suheda, cok tesekkur ederim. Senin de dogum gunun kutlu olsun. Mutlu bir yasam diliyorum tum ictenligimle. MINEU, guzel dileklerin icin tesekkurler. Ayni dilekleri ben de senin icin diliyorum. Hep boyle guleryuzlu kal.
  12. Yeni yasima hasta olarak girdim ve henuz kalkabildim yataktan. Ama kendime geldim. Tesekkurler Sevgili Candide, her zamanki gibi cok guzelsin;) Soyledigin guzel sozleri haketmissem, en guzel armagan bu benim icin.. Tesekkurler bursercan dost. Iyi gunler seninle de olsun.
  13. Merhabaaa :)))

    Seni nede cok ozledim :)

  14. restpektif

    Nedir Sevgi?

    hmmmm acaba kimi seviyor bu guzel kiz? Ne kadar da guzel anlatmissin sevmeyi... Bu guzel sozleri ustume alsam olur mu dersin? Olur dersen sayet, askimi ilan eder ve derim ki; Seni cok seviyorum...
  15. restpektif

    Ben Ben Degilmisim Aslinda

    "Ben ben degilmisim aslinda..." Sendeki o sen o denli guzel ki guzelim, mutlulugun ta kendisi... Zumrud-u Ankan seni cok seviyor desem, o guzel yuzunden bir tebessum alabilir miyim dersin?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.