Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kurandaki çelişkiler


haksöz

Önerilen İletiler

haksöz ithafen

 

 

allah bizleri sizin gibilerle deniyor nedenmi sana yine kendinden örnekleyerek ve bilmiyorum yazarken farkındamıydın?

kendini ele verdiğin yazınlan cevap vericem

 

 

Şimdi bu tanrı denen yaratıcı peygamberlerıne inanmayan insanlara bir sürü mucıze gosterıyor ve insanlar akın akın peygamberlerın yoluna gırmeye baslıyor.Hersey mukemmel.Fakat nedense peygamber oldukten sonra bozguncu bır kavım gelerek dini yokedıyor.

 

 

Tanrı yine bır insan seçip ona yenı bır kitap verıyor bozguncuları helak edıyor.Herkez yıne dogru yolu bulup allahın ıstedıklerını yapıyor.Hemde bu sefer daha saglam sekılde cunku oncekı kavımlerın sapkınlastıktan sonra nasıl helak edildiği bu yenı dınde anlatıyor ve ınsanlarda bılıyor zaten bır kavım nasıl yokoldu.

 

Fakat bu insanlar nasıl maldır ben cozemedım bu peygamber oldukten sonra yıne sapkınlasıp puta okuze inege tapıyolar.**** bunlar ne ******.Apacık mucızelr gormelerıne ragmen tanrı apacık kıtap ındırmesıne ragmen hangı cesaretle bu kıtabı değiştırıyolar.

 

işte senin gibi gözü var ama göremeyen kullar için herdefasında mucizeler len peygamberler göndererek kullarının bu gün gibi aydınlık gerçeği artık gör kulum yeter bu halin de bana dön demeleri için bak aradan 1400 yıl geçmiş olmasına rağmen demekki aramızda hala sizin gibi gözü olup göremeyen kullar olduğundan dır ki biz hala allah varmıdır yokmudur diye tartışıp duruyoruz

 

gerçeği şüpe ile arayıp bulacağına yine gün gibi açık ve net olan ıspatlara bi bak etrafına kendine bi bak yada ve deki ben kendi kendimimi var ettim e madem ben kendimi var ettiysem neden varlık ve bolluk içinde biri olmadım ? diye bi sorarsan ozaman şu cevabı istesen de istemesen de kendine vermiş olucaksın

ben kendimi var etmedimki kaderimi kendim belirleyeyim

 

düşünen insanlar için

 

 

Sen bunları afrikada açlıktan kıvranan insanlara de bakalım seni sopayla kovalamayacaklarmı? Allah sizlerin sefaleti ile bizleri deniyor onun için açlıktan kırılıyorsunuz de.Bellimi olur belki imana gelirler.

 

Ne olmuş yani insanlar puta neğe tapıyorlarsa ? Allahın bir yerleri inciinmiş.Sürekli kendi kıskançlığını ön plana çıkaracağına,kendi onurunun derdine düşeceğine yarattığı kullarına yardım etse,sefalet çektirmese,savaşları engellese canı mı çıkardı ?

 

Mantığa bakın. Siz bu dünyada sürünün ama yinede bana şükredin, ben sizi öldükten sonra cennetle ödüllendireceğim.Cennet mennnet istediğimiz yok. Gölge etme başka ihsan istemez.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dünyaya geliş amacımız var oluş amacımız cennet ve cehennemin yaratışıl sebi ve daha pek çok şeyi burda sorgulamaya hazırım ve verebileceğim aslında evrensel bi cevap olucak bu anlayana tabi sınav

 

düşünsene herkes rahat herşey bolluk içinde çok düzel ama monoton bir yaşam ee dünyaya geliş amacımız varedilişimizin asıl sebebi ? sınavda olduğunu unutumu insan işte

aslında sorduğun sorunda var cevabın senin ama ben genel izahatını yapmak istedim belki daha iyi anlarsın

sefasını sürmek istiyorsan sa ahirette çekeceksin bu dünyada çilesini

çekmeden olamazsın hiç bişeyin sahibi

olmak istiyorsan sa çekiceksin çileyi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

arkdaşlar bu konuyu 18 inci sayfaya kadar bıkmadan usanmadan saatlerce okudum.ben allah inancı olan biriyim kendimce, allah inancı olan kişinin kuranı kerimi tamamen şartsız kabul etmesi gerektiğine inananlardan değilim olyaı çok istedim fakat hep boşluklar hep acaba ? soru işaretleri kaldı kalıyor.bu konuda yazı yazan özelikle kuranı kerime insan elinin karışması, aklının karışması, belkide tamamının böyle olması hakkında yapılan eleştirilerin çok ustaca iyi araştırılmış bilgi birikimiyle yapılamsından dolayı çok memnun kaldım.inanın din prof, ları olarak karşımıza medyaya ve tv lere çıkan sözde uzmanlara taş çıkaracak uzmanlıkta bir eleştiri ve aydınlatma trafiği oluşmuş. bu övgülerim emek veren ,araştıran, aklını kullanan ve dar kalıba haps olmuş, kendini eğitmeden, mantığını değilde sadece ailesini ve yaşadığı çevreye uyum sağlayarak doruyu belirlediğini sanan hatta birazda buna mecbur kalan insanlara bir ışık aydınlık olacaktır düşüncesindeyim.ben bu yazılardan çok etkilendim doğruları bulmam konusunda yerine oturmayan taşları biraz daha açık delilerle sorgulamama neden olacağını olduğunu düşünüyorum.

ben konuya farklı bir bakış açısı belirleyebileceğimizi düşünüyorum.bakın bir yanılgımız var (cc)ALLAH ı inkar etmek yanılgıdır.

burada ve tüm mantığına ters gelen müslüman insanalrın asıl tartıştığı veya anlmaya çalıştığı.kuranı kerimin tamamen dosdoğru ve hiçbirkelimesinin değiştirilmediği,değiştirilemiyeceği düşüncesine kapılmamız ve bundan yola çıkarakta kuran daki mantığımıza ters gelen yazıları tesbit etmemizin, (cc)ALLAH ın da olmadığının kanıtı olarak görmemiz olacaktır.

yani zaten şüphe edilen kuran veya içindeki belli yazılar olduğuna göre kuranı kerimde geçen kitap değiştirilemez ben onu korurum sözünün gerçekliğine veya allahın böyle bir söz ettiğine neden inanmak zorunda kalınıyor.mademki bu kitapta insan sözü var mademki olmayanlarda yazılı ,mademki kişisel düşüncelerde var, mademki tutarsızlıklarda var, ozman neden şöyle bir düşünce oluşmasın allah var kuranı kerimde var aynen diğer kitaplar gibi fakat insanoğlunun hep yaptığı gibi peygamber öldüğünde,insanalr ekldi çıkardı cahiliklerinden dolayı nefislerinden dolayı kendi çıkarları kendi aile sülale bağlarının kazancına yönelik yazılar ekledi ve çıkardı kimi yazılar belki hiç yazılmadı kimiside tamamen çıkarıldı.zaten deniyorki peygamberimiz h.z muhamed (sav) öldüğünde kuranı kerim ,parça parça deriler,kemikler v.s üzerine yazılı bölük pörçük parçalardan ibaretmiş. ve öldükten sonra birleştirilmiş.madem öyle neden akıllı yaratıklar insanlar olarak düşünmüyoruz ki ,bir yaratıcımız var ayetlerde indirmiş(belkide indirmemiştir?) peygamberlerle yol gösterici olarak fakat bu ayetler insani nefislerimizden ve insan olarak çıkarlarımıza ters düştüğü için değiştirldi zamanla yıpratıldı v.s v.s.işte örnek kuranı kerim kitap haline sokulurken değiştirldi eksik ayzılar koyuldu sağın soluna eklemeler yapıldı üstünde bir yazı yazıldıki sorgulanmasın şüphe etme düşüncesi bile dile getirilmesin diye KURANI KERİM değiştirlemez koruyucusu (cc)ALLAHTIR.evet insanlarda bunu düşünmeden kuranda mantıksız ,çelişkili yazılar var ,öyleyse (cc)ALLAHta yoktur, demekle sonuca ulaşmak çok zalimce olabilir düşüncesindeyim , hele insan nefsini düşündüğümüzde allah her doğan insana şeytanı veya mucizeleri gösterecek değil ya.bugün bizlere gösterse yarın torunlarımızın torunları hani bana hani bana der.hayal görmüşler der.müslümanlığın yanlış yaşandığı ayıptır söylemesi herşeyin bokunu çıkardığımız gibi inancıda yobazlık boyutuna kendi batıl inançlarımızı üreterek ve (cc)ALLAH sıfatına ekleyerek yaşadığımız ortadadır.korkuyla aklımızı dondurmamız (cc)ALLAHın bizden yapamızı istediği şey değildir düşüncesindeyim.buraya kadar yazmışken 18 sayfadır bıkmadan usanmadan yazılarını okuduğum siz arkadaşlar ,bana bir konuda fikrinizi belirtirmisiniz özelikle kuran eleştirisi yapan arkadaşlar hepinizin yazılarınızı ilgiyle detayına kadar okumaya çalışıyorum çok güzel ve elle tutulur delilerniz olduğu bende sabit olmakla beraber.

kuranın değiştirildiğini düşünüyor fakat (cc)ALLAH ın varlığına inanıyorsanız soruma cevap yazmanıza gerek kalmaz çünki cevabı içindedir.fakat kuran da yazılanların hiçbirinin doğru olamdığına ve üstelik sırf bu nedenler (cc)ALLAHın da olmaydığına inanıyorsanız.hepimizin çevresinde arkadş eş dostları olan insanlar var ve benim tanıdığım bir kişinin cinlerinin olduğunu söylemesi(bakın bu kişi derler ya ne din ne devlet işleriyle oğraşmaz kafayda takmaz haytını yaşıyor işte normal sağlıklı biri)oturuyoruz cininin oodada bulunduğu yeri söylüyor.bilemiyorum böyle bir yalana neden ihtiyacı olsun ve ciddi şekilde anlatıyor .gırgır desen 10 dakka yaparsın sonra haha hi hi olur nasıl inandın falan diye gülümser geçersin ama öyle değil ciddi yanii.söylemek istediğim cinlerin olması konusuna nasıl bakıyor nasıl izzah edilebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Hoppa'nın itiraz ettiği yaratıcı modeli insanlar tarafından kendi şahsi emellerine alet edilen yaratıcı kavramı zannediyorum.

 

Evrende kin ve nefretin yaygınlaşmasına, inanların kendi cinslerine karşı inanç adına verilen siyasi içerikli güç çatışmalarına, savaşlara, haksızlıklara bilge insanların sayıca fazla olduğu bir dünyada elbette yer olmayacak. Ama bu estetik süreç ne zaman gerçekleşir, yada gerçeklecek mi bunlar tabi muamma...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkdaşlar bu konuyu 18 inci sayfaya kadar bıkmadan usanmadan saatlerce okudum.ben allah inancı olan biriyim kendimce, allah inancı olan kişinin kuranı kerimi tamamen şartsız kabul etmesi gerektiğine inananlardan değilim olyaı çok istedim fakat hep boşluklar hep acaba ?

.

.

.

 

 

Sevgili Pcked ;

 

ben allah inancı olan biriyim kendimce, allah inancı olan kişinin kuranı kerimi tamamen şartsız kabul etmesi gerektiğine inananlardan değilim

 

Alıntı Pcked

 

Lütfen Yukarıdaki Cümleyi Açıklarmısınız ? İzah Edbilirmisiniz ?

 

Siz İslamiyeti ; Bir Otel ya da Dinlenme Tesisi gibi mi Telakki Ediyorsunuz ?

 

ALLAH (Haşa); Kendi Sözleri ve Hükümlerinden Halkettiği Kuran ı Kerim i , Bizzat Kabul ve Tasdik Etmemek Şartı ile İnkar Ediyor olan Bir Münkir i

İnançlı Olmak Onur u ile Şereflendireceğini mi Zannediyorsunuz ?

Nasıl Oluyor da '' ALLAH ı İNANIRIM , KİTABI NI TANIMAM '' Diyebiliyorsunuz ?

ALLAH la Pazarlık mı Yapabileceğinizi Zannediyorsunuz ?

Bu Ne Talihsiz Bir İfade dir Böyle, Bu Ne Cüret tir ?

 

İnanınız Daha Fazla Yazamıyorum Artık, Aslında amacım Sade ve Net bir Dille Kınama Mesajı Yazmaktı.

Lakin Tahammül Sınırlarını Zorlayan bu Yaklaşımınız, ve Telaffuz Etmekten Çekinmeden Sarfettiğiniz Kelimeleriniz Beni Ürpertiyor, Titretiyor.

 

Size Rica Ediyorum ; ALLAH Kimdir ? , İman Nedir ?, Kişiye Özel ALLAH İnancı Mümkün mü dür ? Sorularının Cevaplarını Araştırınız ?

İster İnanınız , İster İnanmayınız. Ama Sakın ''İnanırım Fakat Kendi Bildiğim Gibi ve Kendi Kurallarımla İnanırım.''

Felsefi Hurafelerine Meyletmeyiniz. Ya da Kendi Hurafelerinizi , Felsefi Boyuta Taşıma Gayretine de Girmeyiniz.

 

Haşiye :

(Size Bunları Dikte Etmek İsteyebileceğim Düşünülecek olursa, Bir Hata olacaktır. Yalnızca Bir Uyarı ya da Tavsiye Hükmünde Kabul Edilemesi Temennimdir.)

 

 

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hoppa'nın itiraz ettiği yaratıcı modeli insanlar tarafından kendi şahsi emellerine alet edilen yaratıcı kavramı zannediyorum.

 

Evrende kin ve nefretin yaygınlaşmasına, inanların kendi cinslerine karşı inanç adına verilen siyasi içerikli güç çatışmalarına, savaşlara, haksızlıklara bilge insanların sayıca fazla olduğu bir dünyada elbette yer olmayacak. Ama bu estetik süreç ne zaman gerçekleşir, yada gerçeklecek mi bunlar tabi muamma...

 

Sevgili Macron ;

 

Bu Paragrafın sonunda MUAMMA Kelimesinin geleceğini , satırları okurken tahmin etmek sanırım hayli güç idi.

Yine de Konum u na Uygun Kelime Bu olmamalı idi.

 

Yukarıda Yazdığınız Bu İfadeleri Bir Soru Cümlesi tanımlamasıyla Kabul Edecek olursak ;

Biz Dahi Atfederiz ki ; Yüce Şairin Dediği Gibi ;

 

DOĞACAKTIR VAADETTİĞİ GÜNLER HAKK IN,

BELKİ YARIN BELKİ YARIN DAN DA YAKIN...!

 

 

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

arkdaşlar bu konuyu 18 inci sayfaya kadar bıkmadan usanmadan saatlerce okudum.ben allah inancı olan biriyim kendimce, allah inancı olan kişinin kuranı kerimi tamamen şartsız kabul etmesi gerektiğine inananlardan değilim olyaı çok istedim fakat hep boşluklar hep acaba ? soru işaretleri kaldı kalıyor.bu konuda yazı yazan özelikle kuranı kerime insan elinin karışması, aklının karışması, belkide tamamının böyle olması hakkında yapılan eleştirilerin çok ustaca iyi araştırılmış bilgi birikimiyle yapılamsından dolayı çok memnun kaldım.inanın din prof, ları olarak karşımıza medyaya ve tv lere çıkan sözde uzmanlara taş çıkaracak uzmanlıkta bir eleştiri ve aydınlatma trafiği oluşmuş. bu övgülerim emek veren ,araştıran, aklını kullanan ve dar kalıba haps olmuş, kendini eğitmeden, mantığını değilde sadece ailesini ve yaşadığı çevreye uyum sağlayarak doruyu belirlediğini sanan hatta birazda buna mecbur kalan insanlara bir ışık aydınlık olacaktır düşüncesindeyim.ben bu yazılardan çok etkilendim doğruları bulmam konusunda yerine oturmayan taşları biraz daha açık delilerle sorgulamama neden olacağını olduğunu düşünüyorum.

 

uzun zamandır okuduğum en samimi ve sevindirici bir yazı. Keşke herbirimiz herşeyi sizin yaptığınız gibi samimice eleştirse, sorgulasa ve değerlendirse... Tebrik ediyorum :clover:

 

.söylemek istediğim cinlerin olması konusuna nasıl bakıyor nasıl izzah edilebilir.

 

Cin diye birşeyin olduğuna inanmıyorum. Var diyenler ise ispatlayamıyor. Eğer böyle varlıklar olsa idi, bilim bunu affetmez, kanıtlarıyla sunardı. Kızılötesi, morötesi ışınları düşünün, radyo dalgalarını düşünün. Bilimin geldiği noktayı düşünün. Derin uzay araştırmaları yapılmakta, yıldızların saçtığı ışıktan kimyası belirlenmekte. Düşününseniz ya, bu durumda cin diye, ruh diye tanımlanan varlıklar keşfedilemezmiydi? ********

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nasıl Oluyor da '' ALLAH ı İNANIRIM , KİTABI NI TANIMAM '' Diyebiliyorsunuz ?

ALLAH la Pazarlık mı Yapabileceğinizi Zannediyorsunuz ?

Bu Ne Talihsiz Bir İfade dir Böyle, Bu Ne Cüret tir ?

 

Ortada pazalık yoktur... Sorgulama vardır! Her soruya cevap verdiğiniz gibi (!) bu soruya da cevap vermenizi bekleriz :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cin diye birşeyin olduğuna inanmıyorum.

 

 

Psikolojik açıdan değerlendirildiğinde cin veya ruhlarla iletişime girdim diyen insanların şizofrenik rahatsızlıklara sahip olduğunu düşünüyorum. Bunun gibi olaylar, cinci hocalar vs. ile değil, psikoloji bilimi sayesinde çözülebilmektedir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

uzun zamandır okuduğum en samimi ve sevindirici bir yazı. Keşke herbirimiz herşeyi sizin yaptığınız gibi samimice eleştirse, sorgulasa ve değerlendirse... Tebrik ediyorum :clover:

 

 

 

Cin diye birşeyin olduğuna inanmıyorum. Var diyenler ise ispatlayamıyor. Eğer böyle varlıklar olsa idi, bilim bunu affetmez, kanıtlarıyla sunardı. Kızılötesi, morötesi ışınları düşünün, radyo dalgalarını düşünün. Bilimin geldiği noktayı düşünün. Derin uzay araştırmaları yapılmakta, yıldızların saçtığı ışıktan kimyası belirlenmekte. Düşününseniz ya, bu durumda cin diye, ruh diye tanımlanan varlıklar keşfedilemezmiydi? ********

 

Saygılar...

Haklısınız keşfedilebilirdi belki ama ya bilim adamları bunu hiç araştırmayı denemedikleri için sonuç elde edemiyorlarsa? Mesela siz bişeye baştan yok derken oturup neden cin araştırasınız ki? Nasıl olsa mitoloji,tarih derken göksel bir Kitaptan başka herşey elinizde ki bu semavi dinler,görülen cinler kısmı da malesef Allaha karşı özellikle yalancı ve dinde haddini aşanlar olduğu için(aman Peygamberlerle harmanlamayın) garip ve ciddi ciddi psikolojisi bozmuş tipler olunca, ee normal bu koşullarda bu düşünceler.Daha önce bu cinlerle ilgili bir olay anlatmıştım,bu olaya istinaden,cinlerin yoğun olduğu ortamda kamera kaydı olmayışını düşünürsek,bence ıspatlanabilir ve ıspatlanmalı olan kavramlar.Ben mi bu saatten sonra bilim okusam ne..

Ve bu arada,başta diyeceğimi sonra söyleyim, sizi yeniden gördüğüme çok sevindim.. Sizler gidince,yani alıştığımız isimler gidince,bence hoş olmuyor.Siz gittikten sonra bi ton insana sormuştum nedenlerini. Her neyse,aramıza iyi ki hoşgeldiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haklısınız keşfedilebilirdi belki ama ya bilim adamları bunu hiç araştırmayı denemedikleri için sonuç elde edemiyorlarsa? Mesela siz bişeye baştan yok derken oturup neden cin araştırasınız ki? Nasıl olsa mitoloji,tarih derken göksel bir Kitaptan başka herşey elinizde ki bu semavi dinler,görülen cinler kısmı da malesef Allaha karşı özellikle yalancı ve dinde haddini aşanlar olduğu için(aman Peygamberlerle harmanlamayın) garip ve ciddi ciddi psikolojisi bozmuş tipler olunca, ee normal bu koşullarda bu düşünceler.Daha önce bu cinlerle ilgili bir olay anlatmıştım,bu olaya istinaden,cinlerin yoğun olduğu ortamda kamera kaydı olmayışını düşünürsek,bence ıspatlanabilir ve ıspatlanmalı olan kavramlar.Ben mi bu saatten sonra bilim okusam ne..

Ve bu arada,başta diyeceğimi sonra söyleyim, sizi yeniden gördüğüme çok sevindim.. Sizler gidince,yani alıştığımız isimler gidince,bence hoş olmuyor.Siz gittikten sonra bi ton insana sormuştum nedenlerini. Her neyse,aramıza iyi ki hoşgeldiniz.

 

Bu tür olaylarla ilgili National Geographic de bile neredeyse bilimsel (!) diyebileceğiniz bazı inanların yaptığı çalışmalar belgesel şeklinde vermişlerdi.

 

Yani sanırım bu konular hakkında bilimsel çalışmalar yok değil. Ama sonuç yok...

 

Ya elinizi vicdanınıza koyun da bir hayal edin. Böyle bir şey bilimsel olarak cevap bulsa yer yerinden oynar be :)

Dünyada ateist kalmaz, insanlar ***** değil ki... Varlığı kanıtlanan olayları red edip cehenneme gitmeyi cezalandırılmayı kim göze alır? Hangi bilim adamı, hangi materyalist? Mümkün mü? Cin denilen şeyin ispatı demek ruhun varlığı demek, fiziğin, kimyanın baştan yazılması demek, bilimin sil baştan kurulması demek... Ve emin olun, böyle bir şeyin bulunması, bir bilim adamı için hayal ötesi bir kariyer demek olur. En büyük keşiftir... Hayal edebiliyor musunuz? Kolay mı?

 

Ama maalesef, bilimin her bulgusu bunun aksini ispatlıyor zaten. Öyle ki, bu saatten sonra olmayan şeyleri araştırmak vakit ve nakit kaybından başka bir şey değil. Dediğim gibi, insanlar bunu yapmaz... Yapsa da sonuç bulamaz. Bulacağı en büyük sonuç, FANTASTİK bir kitap ya da belgeselden öteye geçmez. korku filiminden başka bir şey çıkmaz...

 

Siz derseniz ki filim yapacağım, buyrun yapın. Zevkle izleriz, her korku filmini izlediğimiz gibi... Ama bunun adı bilim değil film olur :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Takyon(lar)...

 

Takyonlar aynı zamanda, 5.BOYUT olarak, evrenimizi anlamlandıranın BİLİNÇ/RUH ve din terminolojisinde MELEKler olarak adlandırılan varlıkların boyutudur ve artık BİLİMSEL olarak açıklanabilir hale gelmektedirler.

Evrende her şey matematiktir ve sayılara dayanır ve matematiğin var dediği her şey, eninde sonunda bulunur (mesela Antimaddenin bulunuşu).

 

Aslında bu konuyu işlemiştik yinede yazmakta fayda var modern bilim ilerledikçe her şey meydana çıkacaktır inanmayan yine inanmayacaktır sorun bilim rahipliğinde (istemezük,ne dersek o) mentalitesinde ne yazarsan yaz, hangi buluş olursa olsun, yinede aynı nakaratı yazarlar, seslendirirler...

Sorun yok...

İsteyen,inanır istemeyen inanmaz...

Ama hakikat,hakikat'tır ve eninde sonunda ortaya çıkar...

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu tür olaylarla ilgili National Geographic de bile neredeyse bilimsel (!) diyebileceğiniz bazı inanların yaptığı çalışmalar belgesel şeklinde vermişlerdi.

 

Yani sanırım bu konular hakkında bilimsel çalışmalar yok değil. Ama sonuç yok...

 

Ya elinizi vicdanınıza koyun da bir hayal edin. Böyle bir şey bilimsel olarak cevap bulsa yer yerinden oynar be :)

Dünyada ateist kalmaz, insanlar ***** değil ki... Varlığı kanıtlanan olayları red edip cehenneme gitmeyi cezalandırılmayı kim göze alır? Hangi bilim adamı, hangi materyalist? Mümkün mü? Cin denilen şeyin ispatı demek ruhun varlığı demek, fiziğin, kimyanın baştan yazılması demek, bilimin sil baştan kurulması demek... Ve emin olun, böyle bir şeyin bulunması, bir bilim adamı için hayal ötesi bir kariyer demek olur. En büyük keşiftir... Hayal edebiliyor musunuz? Kolay mı?

 

Ama maalesef, bilimin her bulgusu bunun aksini ispatlıyor zaten. Öyle ki, bu saatten sonra olmayan şeyleri araştırmak vakit ve nakit kaybından başka bir şey değil. Dediğim gibi, insanlar bunu yapmaz... Yapsa da sonuç bulamaz. Bulacağı en büyük sonuç, FANTASTİK bir kitap ya da belgeselden öteye geçmez. korku filiminden başka bir şey çıkmaz...

 

Siz derseniz ki filim yapacağım, buyrun yapın. Zevkle izleriz, her korku filmini izlediğimiz gibi... Ama bunun adı bilim değil film olur :)

Bilimsel çalışmalarda neler kullandıklarını merak ettim doğrusu.. bence yanlış yerde yanlış konuda yoğunlaşma var.Çok acayip tiyolar ve fikirlerim var ve bunun mümkün olabileceğine inanılmaz inancım var.Araştırmalar eğer,dalga boyu,frekanslar şunlar bunlar gibiyse,sonuç alınamaması normal bana göre.Kutsal Kitraplarda bunların yaratılışı ile yani maddesi ile ilgili açıklamalar var aslında. Dediğim gibi,belkide ben şimdi kimya ve fizik alanında kendimi geliştirmeliyim ne dersiniz,oldum olası sevdiğim derslerdi,Türkiye koşullarında resmen zorla TM mezunu olmamı saymazsak(hep tarihten kalan bir öğrenciydim).. Neyse,gün gelir ıspatlanırsa,sakın sözlerinizi unutmayın(dünyada ateist kalmaz)..sakın... arada da olsa görünebilen şey,ıspatlanabilir demektir,neden olmasın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hangi buluş olursa olsun, yinede aynı nakaratı yazarlar, seslendirirler...

 

 

O kadar keşif yapılır, fosil bulunur, biyoloji çalışılır... Ama aynı nakarat işte :) işine geliyorsa kullanırsın bilimi, gelmiyorsa yalanlarsın değil mi :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O kadar keşif yapılır, fosil bulunur, biyoloji çalışılır... Ama aynı nakarat işte :) işine geliyorsa kullanırsın bilimi, gelmiyorsa yalanlarsın değil mi :)

 

Nakarat aynı...

Bir tane fosil iddia'yı ispat edecek...

Yok...

Biyoloji'de...

Yok...

Keşifler; big bang, Evrenin genişlemesi, büyük çöküş, dna,molekül, vs vs hepsi istemezükçülere, hiç bir şey söylemez varsa, yoksa falan,filan...

****

 

:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şu söz çok hoşuma gider:''Alim odur ki bilmediklerinin bildiğinden fazla olduğunu bilendir.''Var mı aramızda alim?...

 

Bu laf aslında bilimin ilerleyişindeki itici gücü simgeler. Biliyorum denildiğinde, öğrenildi ve artık bitti denildiğinde bilim yapmanın ve araştırmanın hiç bir anlamı kalmaz. Ve koskoca yanılgı içine düşülür. Herhangi bir bilim dalının herhangi bir anabilim dalında herhangi bir spesifik konuyu araştırmaya kalksanız içinden çıkmak için insan ömrünün yetemeyeceği kadar birikim ve bir o kadar soru ile karşılaşırsınız. Bilim böylesi bir noktaya gelmişken, bildiklerimizin ya da bilmediklerimizin soyuta atandığı, zaten kutsal bir kitap tarafından bildirilmişti denildiği durumlarda o kişilerin sorgulama yeteneklerinin bittiğine ve hatta artık yaşamadıklarına kesin kanaat getiririm. Nitekim, bu forumda, bilimsel verileri işine geldiği yerde kabul eden, gelmediğinde red eden yada değiştiren (ki bunların akıl hocası HY dir) bir çok insana ait yazı okudum. Örnekleri yukarıda sürekli gülümsemektedir...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eleştirilen kuran ı ekrimin kendisiyken .o yaratıcın koruması altındadır ibaresinin önemi nedir mantığı nedir.

birde çok araştırdım bellli konulara cevaplar var fakat tıkanılan noktalar çok.

mesela Hacer-ül Esved kabede işi ne neden etrafında dönülüyor el sürülüyor, din bilginleri cenenten geldiğini ve insanalrın günahları yüzünden karardığını söylemiş ben okuduğumun yalancısıyım böyle bir şeyi din adamımı söylemiş bilmiyorum emin değilim.sebebide ona elini sürene şahitlik edecekmiş.ya böyle bir mantık olabilirmi insana şahitlik edecek 2 tane melek varken ki en büyük şahit allah ken cenneten bir kara taşın indirilmesi ve en kutsal sayılan mekana sokulup etrafında dönülmesi el sürüp fayda beklenmesi puta tapanların bir sonraki adımı gibi geliyor.yani buradada çok okudum ayatleride okudum.buradaki çelişki eleştirilerini okudum,buna karşılık cevapları okudum bununla yetinmedim direk islami chat sitesine bağlandım canlı birebir anlık konuştum sordum ve cevap bekledim peygambermizle ilgi soru soracağım dedim bilgili insnalarla sohbet etmek sitiyorum diye bağlandı,ahz muhamedin evliliklerini ve hz.ayşenin yaşını sordum nedenini gayat kendince mantıklı açıklamaydı.sonra hz muhamed zamanında al-ilah-el ilah diye bir put olup olmadığını sordum net cevap gelemdi siz inanıyormusunuz dendi sadece böyle bişey olacağına,sonra kabed o taşın neden olduğunu ve etrafında dönüp neden el sürdüklerini sordum,bu taşın islamdan öncede hz muhamet zamnında put olarak kutsal sayıldığını ve tapıldığını söyledim tabiki buradan aldığım bilgiler ışığında böyle düşüncelerin olduğunu söyledim,ses gelmedi ve başka birinin kendisiyle konuşmak istediğini söyledi olduğunu söyledi.v.s v.s.işin özü şu benim önüme çelişki olarak konulan anlatımlara karşı net cevap üreten mantıklı açıklama getiren birini görmedim sadec allah bilir alalh büyüktür mantığıyla afedersiniz ********* gibi düşünmeden sorgulamadan bu dönemdeki yaşanılanlara inanmamın saçmalığını farkettim.ayrıca ben allaha inanıyorum mutlak bir yaratıcı avr enerji var herşeyde heryerde tabiki bu enerjinin kaynağı mutlaka olmalıdır vardır buda yaratıcıdır.benim sorguladığım yaratan değil.insanın bu konuya dahil olduğu nokta yani kuranı kerim yani ahdisler yani allahtan başka herşey.yaratıcı var adına allah veya tanrı demek işin özünden ayırmaz bizi, ama biz insan kelamının olmaması gerek denilen kitaplarda insan kelamının olduğunu düşündüğümüz noktada sorgulamalıyız.ben bu siteden çok faydalandım özelikle haksöz denilen kişi tam bir araştırmacı işletmeci keza öyle ve adını unuttuğum birkaç kişi daha ben insanalrın kendi kendine zaman içerisin de oluşturdukları bir düzen olarak bakıyorm .zaten inanç insalığın oluşundan beri var olan birşey yani bir arayış.ve bu arayışta ansıl ilk insanlar üzerine giyeceği elbiseyi söyleyecek eklimeyi konuşmayı bilmez iken şimdi medeniyetleşti ilerledi gelişti ve değişti ise işte inançlarda bu şekilde güneşe tapmalardan taşlara tapmalardan hayvanlara tapmalardan tek tanrıya tapma sürecine girmiş ve medeniyet ölçüsünü bulmuştur diye düşünüyorum ve islam dini dediğimiz dine okadar batıl inançlar üretmişiz ve dinle özdeşleştirmişizki dinin ney batıl inancın ney olduğu birbirine girmiş ayrıştırılması çok güç duruma gelmiş vaziyettedir.insanları robot olarak yaşatmaya çalışan bir ülkemiz var zaten çalış uyu çalış uyu vergi ver mantığıyla ,fakat bu robotlaşmayı özgür irademizle inancımızda ve düşüncemizde de yaşamamız saçma değilmi.ya kim ne sorsa cevabı ONU ANCAK ALLAH BİLİR YOKSA SEN ONUN GAZABINI BİLMİYORMUSUN korkusuyla yaşanmazki böyle bir cevapta olmaz zaten.kaçıncı yüzyıldayız hala şu kuranı ekrimi tam manasıyla özünden ayırmadan yorumlayacak kimse yoksa bu insanların günahı ney.hem içinde yazsın apaçık diye hemde birinin kafasına birşey takılınca senin kalbin kör göremiyorsun cavabını yapıştır.bakın dikakt ettiğim en önemli konuysa müslüman alemi hele biz türkler hep taklit etmişiz kopayalamışız avrupa ülkelerini onalrın üretiklerini,müziğinden giyimine,teknolojisine,görünümüne,gelene kadar aklınıza ne gelirse hepisni il onlar yapıyor sonra biz çok zuun yıllar sonra takip ediyor yapıyoruz.dindende aynısı olmuştur ne garip deyilmi.önce musevilik,sonra yahudilik,sonrahıristiyanlı ve sonrada müslümanlık resmen birbirini takip etmiş insanlar kendilerine tek çatı aynı düşünceyle bağlı düzenli bir topluluk yaratmışlar.hele kuranı kerimin bütün bu dinleri kendi içine alması ve tastikleyip yani kimseyi kırmadan herkese kapılarını açarak inasna ayırmadan gel demesi.yanlış anlaşılmasın kuran birçok yönüyle bir insan tarafından kelamı yapılmış dahi olsa güzel ,insanlar için gerekli hakdan ahlaktan v.s bahseden bir kitap.lneyse çok geç oldu çıkmam gerek zuatmadan düşüncelerim bu benim haksöz neden yazmıyor bilgilendirmesini bekliyorum detaylarıyla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sormazki bilsin, sorsa bilirdi, bilmezki sorsun,bilse sorardı. "Sâdi".

 

 

Bir kişi, başka bir kişi hakkında yorum,eleştiri,yargı'ya varacaksa evvela onun hal ve hareketlerini veya sanalda ise (bizim gibi) yazdıklarını, objektif, bilgi süzgecinden geçirip sonra bilgisi nisbetince, karşi fikir ileri sürmesi gerekir yok eğer karşındaki (tartıştığın) kişiye sen, şöylesin, akıl hocan şudur, sorgulama yetenek (leri) bitmiştir ve yaşamadıkları (na) kanaat getirmek aynen başka iletilerimdede yazdığım gibi "bilim rahipliğidir" ve iztemezük taifesine dahildir'ki yaşamadıklarına (GÜYA) kanaat getirilenlerin İnandığı KUTSAL KİTAP "KUR'AN'I KERİM" İN 1400 yıl evvel belirttiği gibi " Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)" 21. yüzyıl bilgi çağının ancak ulaşabildiği keşfi anlar ve HAMD eder İNANCINA ve DOPDOLU BİR YAŞAM SÜRDÜĞÜ de kanıtlanır, dolayısı ile herkes kendi yoluna, isteyen inanır, istemeyen inanmaz.

 

Tıynet-i pâkini rûşen kılmış ehl-i âleme

İktidâ kılmış târîk-i Ahmed-i Muhtâr'a su

Seyyid-i nev-i beşer deryâ-ı dürr-i ıstıfâ

Kim sepüpdür mucizâtı âteş-i eşrâra su

 

(Su Hz. Muhammed'in (s.a.v) yoluna uymuş (ve bu hâli

ile) dünya halkına temiz yaratılışını açıkça

göstermiştir.İnsanların efendisi, seçme inci denizi (olan Hz.

Muhammed'in s.a.v) mucizeleri kötülerin ateşine su

serpmiştir.)

**

 

:)

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

eleştirilen kuran ı ekrimin kendisiyken .o yaratıcın koruması altındadır ibaresinin önemi nedir mantığı nedir.

birde çok araştırdım bellli konulara cevaplar var fakat tıkanılan noktalar çok.

.

.

 

Sana benden tek tavsiye,İslam sitelerinde cevap arama,asla bunu yapma,dini,hissettiğin enerjiden,inandığın ilahından yardım isteyerek araştır ve bekle.İnternet elinin altında,öğrenmen gereken konularda,Tanrın sana desteğini verecektir,yeter ki ondan yardım iste.

Bu arada kendi fikrim kanaatimce "önce musevilik,sonra yahudilik,sonra hristiyanlı ve sonrada müslümanlık"demişsin, bunlar din olmadığı ve Kitap Ehillerinin ismi olduğu için,bunu birbirlerini takip ,kopya gibi düşünmek yerine,bir bütünün parçaları olarak değerlendirirsen,çoğu anlam yerine oturur.. Bana göre hepsinin dini İslam,zaten Allahın da katından indireceği tek din İslam..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KUTSAL KİTAP "KUR'AN'I KERİM" İN 1400 yıl evvel belirttiği gibi " Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)" 21. yüzyıl bilgi çağının ancak ulaşabildiği keşfi anlar ve HAMD eder İNANCINA ve DOPDOLU BİR YAŞAM SÜRDÜĞÜ de kanıtlanır, dolayısı ile herkes kendi yoluna, isteyen inanır, istemeyen inanmaz.

 

 

anlamadığım bir noktada bu ya,1400 yıl önce ayzılmış kuranı kerim ve sürekli yenilenen gelişen yorumları var,bizler bu yorumalra dayanarak bahsedilen kelimeyi anlamlaştırmıyormuyuz.6 adet din aliminin kuranı ekrimi yorumlamasına bakın hemen hemen hepsinin kelimelerinde tutarsızlık tamam konu aynı yorum farklı ama hala taam manasıyla yorumlayacak durma gelememiş bir topluluk neyi kime anlatabilir.teknoloji gelişdi dünya şaşılacak buluşlara ilerlemeye yelken açtı.bir arapçanın tevsirini yapamak manasını özünde yorumlamak ortak iradede ne kadar zor.şimdi yaşar nuri öztürk hoca bu zamanın bilmin ışığında çözülmüş konuları kurandaki anlamlara dayanarak yorumalr ve konuyla örtüştürse yani bakın bunu demek istemiştir derse.bu kuranı ekrimin 1400 yıl evvelki söylediği şeymi olur.yoksa 1400 yıl sonra yaşar nuri öztürk hocamızın yorumlamasımı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.