Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sayın DostunDostu;

Marko Polo anadoluya Küçük Türkiye demiştir. Orta Asyaya da Büyük Türkiye demiştir. Türklerin yaşadığı yere Türkiye denir ama bu birilerinin çok zoruna gidiyor. Önce anadoluluyum dendi tutmadı ama Türkiyeliyim tuttu. Anlam kaymasına uğrattılar, Türküm dememek için Türkiyeliyim diyor ama paradoks odur ki Türk'e ait diyardayım diyor. Türk değilim ama Türk diyarındayım diyor ve ona da eyvallah.... bunu böyle bilsinler Türkiyeliyim desinler. Kimse Fransalıyım ya da İngiltereliyim demiyor. Ne diyor mesela önce Fransızım diyor sonra İskoç kökenli Fransız vatandaşıyım diyor. Ama bizde Türküm ama Ermeni kökenli Türk vatandaşıyım kimse demiyor. Fransız ve İngiliz televizyonlarında böyle konuşturmazlar adamı. Türklerin zayıf tarafı burada, her Türkçe konuşanı Türk zanneder bağrına basar. Büyük ve Küçük Türkiye de bir tek dil konuşuluyordu. Ama şimdi bir milletten 30 millet yaptılar ve 30 dil yaptılar sunni olarak. Ama iki Almanyayı birleştirip tek Almanya yaptılar. Sen kalk deki ben 30 milleti tek millet yapacağım sana ne derler biliyormusun... Irkçı ve Faşist ve de Turancı... Ama Almanlara kimse bir şey diyemedi..... Adamın karnına vurmuşlar ah arkam demiş, ya karnına vurdular niye arkam diyorsun demiş. Arkam olsaydı karnıma vuramazlardı demiş. Biz olmuşuz otuz parça ah arkamda ah....

"Turchia tabirine ilk defa 6. yüzyılda Bizans kaynaklarında rastlandığını belirtir ve şöyle der "Bu tabir 9. ve 10. yüzyıllarda İdil/ Volga Nehri'nden Orta Avrupa'ya kadar uzanan saha için kullanılmıştır. Bu kullanımın Kafkasya bölgesinde Hazar Kağanlığı için Doğu Türkiye’si, Arpad Hanedanı'nın kurduğu Macar Devleti için Batı Türkiyesi şeklinde olduğunu ve aynı tabirin 12. yüzyıldan itibaren Anadolu için kullanıldığını belirtir. Tarihte 13- 14. yüzyıllarda Mısır Memlukları de Türkiye adını kullanmışlardı: ed-devlet üt Türkiya ( 1250- 1387). Türkçedeki kelime anlamı ise Türk ve İye (ait) kelimelerinin birleşmesi ile oluşan Türkiye kelimesidir."

Gönderi tarihi:

-Batılıların birbirlerini dost gördükleri ifadesi tam olarak doğru değil. Tarihsel olarak bakarsak Osmanlı'dan kalan sorunlar nasıl ki bugün Türkiye Cumhuriyetinin karşısına hala sorun olarak duruyorsa aynısı Avrupalılar için de geçerli. Sonuçta Avrupa zamanında yıllarca mezhep savaşlarının, koalisyon savaşlarının, iki tane dünya savaşının yaşandığı bir bölgeydi ki bunlar çok eski tarihler de değil. Ayrıca AB konusunda görüş ayrılıkları oldukça fazla, tabii iş bizdeki gibi kanlı bıçaklı değil ama bunun sebebi medeni olmalarından değil önceliklerinin bu olmamalarından kaynaklanıyor. Şuanda çoğu Avrupa ülkesinin öncelikli sorunu göçmen meseledidir, bu sorunları ortadan kalktığı vakit geçmişte kalmış olan sorunları yeniden gündeme gelebilir diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:

Neden bu soyleme ihtiyac duyulmus?

Turk olmak ile turk demek/dedirtmek farki nedir?

Milliyet ile millet de ayni kavramlar degildir. Milliyet milletin bir kisisinin kendine ait olan kimligidir.

Milliyetcilik te, bu kimligin almak istedigi hak ve ozgurlukler adina verdigi mucadeledir.

Turk milliyetciligi varsa, turk milleti yoktur.

Turk milleti varsa, turk milliyeti yoktur.

Bir millet devletine bagli vatandaslardan ve her bir vatandasin milliyetinden olusur.

Öncelikle ne mutlu Türküm diyene sözü halkı Türkleştirmek için söylenmemiştir. daha önce denenen İslamcılık , Osmanlıcılık , vb. akımları halkı birleştirememiş aksıne müslüman olmayanları ayırmış ve dış güçlerin kışkırtmasıyla Osmanlıda ki milletler ayaklanmıştır . Atatürk'te bu durumu görmüş ve insanları Türklük adı altında toplamayı hedeflemiştir. peki başarılı olmuş mudur? Mantıken Osmanlıcılık daha çok işe yaramalıydı çünkü o zamanlar Osmanlı devleti altında yaşayan herkes Osmanlılı sayılırdı . Ama bunu milletler kabul etmediler . Türkçülük ise işe yaramıştır bunu da şimdi ki  kendisini Türk sayan ermenilerden gürcülerden lazlardan anlayabiliriz .

Gönderi tarihi:

Öncelikle ne mutlu Türküm diyene sözü halkı Türkleştirmek için söylenmemiştir. daha önce denenen İslamcılık , Osmanlıcılık , vb. akımları halkı birleştirememiş aksıne müslüman olmayanları ayırmış ve dış güçlerin kışkırtmasıyla Osmanlıda ki milletler ayaklanmıştır . Atatürk'te bu durumu görmüş ve insanları Türklük adı altında toplamayı hedeflemiştir. peki başarılı olmuş mudur? Mantıken Osmanlıcılık daha çok işe yaramalıydı çünkü o zamanlar Osmanlı devleti altında yaşayan herkes Osmanlılı sayılırdı . Ama bunu milletler kabul etmediler . Türkçülük ise işe yaramıştır bunu da şimdi ki  kendisini Türk sayan ermenilerden gürcülerden lazlardan anlayabiliriz .

Burada sorun, birlestirme de degil; birlestirme zihniyetinde. Eger farklarin farkinda olarak ve her bir farkin farkina hak ve ozgurluk taniyarak bir farklarin esit birlestirimi olsa idi, sorun olmazdi.

Buradaki birlestirme sorunu, TUM FARKLARI SADECE TEK BIR FARK HAKIM VE USTUNLUGUNDE BIRLESTIRMEK VE DIGER FARKLARI YOK SAYMAK VE DE GALE ALMAMAK.

Onemli olan once farklarin farkina varmaktir. Yoksa tek bir farkin hakimiyeti ve ustunlugunde diger farklari ona tabi kilmak, ya da bugun diktatorun yaptigi gibi, tek fark temelinde diger butun farklari ondan ayirmak cozum degil, sorundur.

Gönderi tarihi:

Burada sorun, birlestirme de degil; birlestirme zihniyetinde. Eger farklarin farkinda olarak ve her bir farkin farkina hak ve ozgurluk taniyarak bir farklarin esit birlestirimi olsa idi, sorun olmazdi.

Buradaki birlestirme sorunu, TUM FARKLARI SADECE TEK BIR FARK HAKIM VE USTUNLUGUNDE BIRLESTIRMEK VE DIGER FARKLARI YOK SAYMAK VE DE GALE ALMAMAK.

Onemli olan once farklarin farkina varmaktir. Yoksa tek bir farkin hakimiyeti ve ustunlugunde diger farklari ona tabi kilmak, ya da bugun diktatorun yaptigi gibi, tek fark temelinde diger butun farklari ondan ayirmak cozum degil, sorundur.

fark derken ne demek istediğini anlayamadım açıklarmısın

Gönderi tarihi:

fark derken ne demek istediğini anlayamadım açıklarmısın

Sosyo-etik farklar; Dini ve milli/etnik temelde. 

Gönderi tarihi:

Ne yapmasi gerekiyordu sizce?Anayasa hazirlanirken,Kürt,Laz,Cerkez,Gürcü,Arnavut vs vs diye belritmesi mi gerekiyordu.Dünyada bu tarz bir anayasa varmidir varsa hangi ülkenin anayasinda vardir.

Sizin israrla vurgulamaya calistiginiz sey,neden herkesin kimligi TÜRK oldu da Kürt olmadi laz olmadi cerkez olmadi diye ajitasyon yapmaktan öte birsey degildir.Türkiye Cumhuriyetini kuran halka Türk Milleti denir derken Atatürk bu Türk kelimesinin iceriginde yukarida adlarini saydigim zümreleride yerlestirdi.Ne var ki bu sizi tatmin etmiyor.Cünkü Türk olmaya karsi bir allerjiniz var ve bunu bir türlü gideremiyorsunuz.Sizin iddianiz tamamen Sovyet Rusya modeli bir TÜRKIYE'nin kurulmamis olmasidir.Cünkü Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliginin meclisinde Sovyet Devletinde yasayan her etnik zümrenin temsilcileri vardi.Zaten Sovyet kelimeside bunu ifade etmektedir.Ancak Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birligi dagildi,dagilmak zorundaydi.Simdik Rusya'da ise sadece Rus kimligi hakimdir,ülkede tek dil Ruscadir.Azinliklara veya etnisiteye özel ayricalikla taninmamaktadir.Yani Rusya ulus devlet modelini basariyla götürmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güclü oldugu günlerde bu tip ayricaliklar,ithamlar iftiralar suclamalar kolay kolay yapilamiyordu.Bunun yapilamamasinin nedeni olarak Türkiye'de demokrasi olmadiigi icin yapilamiyordu diyenler cikabilir ancak demokrasinin anlami ülkede ayrimcilik yapmak degildir.Devletin kurulus felsefesini tartismak degildir.Demokrasi ülkenin birlik ver bütünlügüne,devletin kurulus felsefesine saygi duymaktir.Son günlerde hizli bir sekilde Türklüge ve TÜRK DEVLETINE karsi verilen bir mücadele var.Türklüge karsi verilen bu mücadelenin aktörleri farkli ideolojilere sahip olanlardir.Bunlar ulus devlete karsi olanlardir.Türkiye Cumhuriyeti'nin yikilmasini en cok arzu edenlerde bunlardir.Umuyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti yikilip yerine kurulacak olan corba bir devlet sayesinde Türklüge agir bir darbe vurulacak ve bu topraklar TÜRK olmaktan kurtarilacaktir.

O kadar ilginc ki;bugünkü iktidara karsi gibi görünenler bu iktidardan daha cok bu devletin yikilmasini arzulamaktadirlar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Putin Rus Parlamentosunda cok önemli bir konusma yapmisti.Bu konusma Türkiye'de demokrasi adi altinda bölücülük yaparak emperyalistlerin taseronluguna soyunanlar ve de NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE DENMESINI dayatma olarak görenle  icin ümit ediyorum ki bir ibret belgesi olsun:

---------------------------------------------------------------------------------------------------

KONUSMANIN  TURKCESI  ASAGIDADIR :

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 4 Şubat 2013 tarihinde, Duma’da (Rusya Parlamentosu) Rusya'daki azınlıklarla ilgili gerginlik hakkında bir konuşma yaptı.

Dedi ki:

RUSYA'DA RUSLAR YAŞAR!

Herhangi bir azınlık, Rusya'da çalışmak ve yiyip içip yaşamak istiyorsa “RUSÇA” konuşmalı ve RUS YASALARINA saygılı olmalıdır.

Yok, eğer Şeriat hukukunu tercih ediyorlarsa, o yasaların geçerli olduğu ülkelere gitmelerini tavsiye ederiz.

Rusya’nın azınlıklara ihtiyacı yoktur.

Azınlıklar Rusya’ya muhtaçtır ve ”ayrımcılık” için ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar, yasalarımızı değiştirmeyeceğiz ve onlara “ÖZEL AYRIMCILIK” tanımayacağız.

Bir ULUS olarak hayatta kalmak istiyorsak, Amerika, İngiltere, Hollanda ve Fransa tarihlerinden daha iyi dersler çıkarmalıyız.

Rus gelenek ve görenekleri, azınlıkların ilkel ve eksik kültürleriyle uyumlu değildir. Bu onurlu “Yasama Organı”  (DUMA) yeni yasalar çıkarmayı düşünüyorsa bu azınlıkların “RUS OLMADIKLARINI” dikkate alarak, öncelikle “ULUSAL ÇIKARLARI” göz önünde tutmalıdır! "

Duma'daki politikacılar Putin’i tam beş dakika süreyle ayakta alkışladılar.......

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel-insan ama sonuçta ya parçalanacaksın ya da hakim olacaksın. Güçlü oldunmu hakim olursun zayıf oldun mu parçalanırsın. Bir topluluk ben ayrı bir milletim diyorsa, ayrı toprak ister ve ayrı devlet ister.  Görünen köy dürbün istemez. PKK ya da Kürt hareketi ne diyor hak özgürlük sonra biz milletiz eyvallah, toprasız millet olmaz, devletsizde olmaz. KCK nedir paralel devlet yapılanması... devlet var millet var toprak var ne kaldı önce özerklik sonra bağımsızlık.... sen laz milletide var dersen, çerkez milletide var dersen sonuç oraya gider. Farklılıklar zenginliğimizdir muhabbeti boş muhabbet. Yugoslavyanında farklılıkları zenginliğiydi. Sorun bu Türk devleti güçlü olursa toprak bütünlüğümüzü sağlarız, devlet zayıf olursa zenginliğimiz olan farklılıklarımız bağımsızlığını ilam eder. Osmanlınında farklılıkları zenginlikti 72.5 millet vardı, şimdi tek millet kaldı o da lazdı çerkezdi gürcüydü diye yeni milletler oluşturulmaya çalışılıyor. Ama Fransa tek millet, Almanya tek millet, Amerika tek millet...mesele güçlümüsün zayıfmısın... kaderin buna bağlı zayıf düşersek bizi bölerler, güçlü olursak bölemezler.... ama sen öyle düşünürsün, ben böyle düşünürüm... son sözüm gene görünen köy dürbün istemiyor. Balkanlar travmasından sonra bu milleti bir güneydoğu travması bekiyor.... saygılar....

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel-insan ama sonuçta ya parçalanacaksın ya da hakim olacaksın. Güçlü oldunmu hakim olursun zayıf oldun mu parçalanırsın. Bir topluluk ben ayrı bir milletim diyorsa, ayrı toprak ister ve ayrı devlet ister.  Görünen köy dürbün istemez. PKK ya da Kürt hareketi ne diyor hak özgürlük sonra biz milletiz eyvallah, toprasız millet olmaz, devletsizde olmaz. KCK nedir paralel devlet yapılanması... devlet var millet var toprak var ne kaldı önce özerklik sonra bağımsızlık.... sen laz milletide var dersen, çerkez milletide var dersen sonuç oraya gider. Farklılıklar zenginliğimizdir muhabbeti boş muhabbet. Yugoslavyanında farklılıkları zenginliğiydi. Sorun bu Türk devleti güçlü olursa toprak bütünlüğümüzü sağlarız, devlet zayıf olursa zenginliğimiz olan farklılıklarımız bağımsızlığını ilam eder. Osmanlınında farklılıkları zenginlikti 72.5 millet vardı, şimdi tek millet kaldı o da lazdı çerkezdi gürcüydü diye yeni milletler oluşturulmaya çalışılıyor. Ama Fransa tek millet, Almanya tek millet, Amerika tek millet...mesele güçlümüsün zayıfmısın... kaderin buna bağlı zayıf düşersek bizi bölerler, güçlü olursak bölemezler.... ama sen öyle düşünürsün, ben böyle düşünürüm... son sözüm gene görünen köy dürbün istemiyor. Balkanlar travmasından sonra bu milleti bir güneydoğu travması bekiyor.... saygılar....

Neden? Neden "guclu/zayif" ve neyde gucluluk/zayiflik? Neden istesin, sen onun her turlu hak ve ozgurlugunu tanidiginda? PKK ve kurd hareketi, politik cikar temellidir. Buradaki sozkonusu ise kurd varligi.

Devlet tum bunyesindeki sosyo-etik farklari farklari ile birlikte kucaklamalidir. Devletin sosyo-etik politikasi ve tarafi olmaz.

Zaten sen kendi farkinin farkina varmaz ve hak ve ozgurlugunu tanimazsan, iste boyle emperyalist zihniyet bunu ayrimcilik olarak kendi cikarina kullanir.

Konu tek milletlik degildir. Devletin BIREYI ICIN VAR OLMASI VE OZGUR BIREY YETISTIRMESIDIR.

Turkiye'de ise birey yoktur ve vatandas devleti icin vardir. Yani devlet politiktir ve ustelik iktidarin oyuncagidir.

Ortada olan ne dogaldir ne de kaderdir. Sadece iktidar cikarli politikanin sosyo-etik farki kendi cikarina duygusal olarak somurmesi ve akilci olarak kullanmasidir.

Gönderi tarihi:

Kimseye düşman olalım diye bir şey zaten yok. Dostluk düşmanlık diye bir şey yok, çıkarlar vardır.

NF a gelirsem, "bir şapka, bir eldiven, bir maymun ve inkılap" diyen bir adamla bir işim olmaz.

Osmanlı değilim. Müslüman da değilim. Olmak gerekir diye bir şey de yok.

Bir de Kurtuluş savaşına en büyük yardımı Sovyetler yapmıştır.

Marifet Sovyetlerde diyorsun yani! Bu da bir başka kompleks çeşidi. Sovyetler, Türki devletlerden gelen külçe altın yardımı kırpıklaya kırpıklaya bize vermiştir. O da silah olarak vermiştir ki verdikleri silahların % 90'ının tetik mekanizması kasıtlı olarak kırılmıştır ve öyle verilmiştir. Cumhuriyet ve Atatürkçülük adına birşeyleri savunurken Sovyet fetişistliği yapmana gerek yok. Tarih bilmen yeterlidir. Sovyetlerin 1. Dünya Savaşı'nda hangi cephede yer aldığı ve Doğu Anadolu'da Ermeni ayaklanmasında kimlere yardım ettiği ve bu ayaklanmanın içinde nasıl yer aldığı ortadadır. Bize mi yardım edecek?

Lütfen tarihi, versikalardan öğrenelim. Belgeli tarih diye bir şey var. Tarafgir insanların yazdığı kitaplardan tarih öğrenilemz.

Bizim problemimiz şudur. Bizde hiç bir zaman bizden olan bizi yansıtan bir fikir adamı olmamıştır. Şeriatçısı desen Arap fetişistidir. Komünistsen Rus fetişisti olman şart. Demokratsan Amerikan fetişizmi kaçınılmaz.. Yahu hiçmi tarhte bizim hatırı sayılır bir yerimiz yoktur? Hiçmi dünyayı sarsmadık? Altın çağımızın müsebbibi olan aşk, vecd ve tefekkürüne muhtacız. Nerede kaybettiysek oralarda aramak zorundayız.

Gönderi tarihi:

Marifet Sovyetlerde diyorsun yani! Bu da bir başka kompleks çeşidi. Sovyetler, Türki devletlerden gelen külçe altın yardımı kırpıklaya kırpıklaya bize vermiştir. O da silah olarak vermiştir ki verdikleri silahların % 90'ının tetik mekanizması kasıtlı olarak kırılmıştır ve öyle verilmiştir. Cumhuriyet ve Atatürkçülük adına birşeyleri savunurken Sovyet fetişistliği yapmana gerek yok. Tarih bilmen yeterlidir. Sovyetlerin 1. Dünya Savaşı'nda hangi cephede yer aldığı ve Doğu Anadolu'da Ermeni ayaklanmasında kimlere yardım ettiği ve bu ayaklanmanın içinde nasıl yer aldığı ortadadır. Bize mi yardım edecek?

Lütfen tarihi, versikalardan öğrenelim. Belgeli tarih diye bir şey var. Tarafgir insanların yazdığı kitaplardan tarih öğrenilemz.

Bizim problemimiz şudur. Bizde hiç bir zaman bizden olan bizi yansıtan bir fikir adamı olmamıştır. Şeriatçısı desen Arap fetişistidir. Komünistsen Rus fetişisti olman şart. Demokratsan Amerikan fetişizmi kaçınılmaz.. Yahu hiçmi tarhte bizim hatırı sayılır bir yerimiz yoktur? Hiçmi dünyayı sarsmadık? Altın çağımızın müsebbibi olan aşk, vecd ve tefekkürüne muhtacız. Nerede kaybettiysek oralarda aramak zorundayız.

Siz bu bilgileri nereden aldiniz bilmiyorum ama külliyen yanlış bilgilerdir.Size önerim bilgileri tarafsiz gözlemcilerin yazdiklarindan ögrenin.Ne Cumhuriyet karsiti tarih sahtecileri ne de Atatürk karsiti birtakim kendini bilmezlerin uydurdugu bu yalanlara inanip ta herkesin bildigi gercekleri burada inkar etmeyin.

Türkiye'ye yardim eden Lenin'dir,Rus Cari degildir.Ernenilere yardim edenler Carlik Rusya'dir.Rusya bize sadece silah ve cephane yardiminda bulunmamis bircok isletmenin yapilisinda da hem maddi hem de is gücü destegi vermistir.Tarihi birilerinin adina carpitmadan önce elinizi vicdaniniza koyarak yazin.Cünkü tarihi birilerinin cikarlari ugruna carpitirken bu ülkenin savunmasi ugruna hayatlarini feda etmekten kacinmayan ve de bizlere yardim etmis olanlarin ruhlarini incittiginizi de bilin.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel-insan travmadan kastım topraklarımızı kaybetmemizdir. Yani güneydoğu anadolu bölgemizin bağımsız bir devlet olarak bizden kopmasıdır.

"Neden? Neden "guclu/zayif" ve neyde gucluluk/zayiflik? Neden istesin, sen onun her turlu hak ve ozgurlugunu tanidiginda? PKK ve kurd hareketi, politik cikar temellidir. Buradaki sozkonusu ise kurd varligi" 

Siz bu cümlenize tüm samimiyetinizle inanıyorsanız size söyleyecek lafım yok.... saygılar.... İnşallah ben yanılıyorumdur.....

Gönderi tarihi:

Belgelerle gercek  Tarih denilen sözde bilgi kaynagi tamamen Cumhuriyet ve Mustafa Kemal karsitlarinin olusturdugu dinci  bir internet sitesidir.Sovyetlerin Türkiye'ye yardimlari daha gercekci belgelerle ortadadir.Ruslara karsi olabilirsin ama gercekleri inkar etmeden.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın evrensel-insan travmadan kastım topraklarımızı kaybetmemizdir. Yani güneydoğu anadolu bölgemizin bağımsız bir devlet olarak bizden kopmasıdır.

"Neden? Neden "guclu/zayif" ve neyde gucluluk/zayiflik? Neden istesin, sen onun her turlu hak ve ozgurlugunu tanidiginda? PKK ve kurd hareketi, politik cikar temellidir. Buradaki sozkonusu ise kurd varligi" 

Siz bu cümlenize tüm samimiyetinizle inanıyorsanız size söyleyecek lafım yok.... saygılar.... İnşallah ben yanılıyorumdur.....

Amac bir butun olarak farkli sosyo-etik degerlerin bir arada hak ve ozgurlukleri ile birlikte yasamak degil mi?

Sen hakim ve ust kimlik sahibi turk ve sunni olarak bunu diger sosyo-etik farklara once bir sagla.

Eger bunun ile yetinmeme gibi bir durum olursa, "zorla guzellik olmaz" once sorarsin, "ayrilma sebebini" makul ve giderebilecek bir sebep ise gidermeye calisirsin; yok bahane ve caresi yoksa da, "senin gecinmeye gonlun yok" dersin.

Yeterki devlet bunu politik cikar araci olarak kullanmasin ve kullanilmasina izin vermesin.

Sonucta bu hak ve ozgurlukler verilmeden "verilse de ayrilacaklar" dusuncesi sadece bir kotgu niyetli spekulasyondur.

Gönderi tarihi:

Marifet Sovyetlerde diyorsun yani! 

Çok önyargılı yazmışsın. Ben hiç bir zaman sosyalist bile olmadım. Ben Atatürkçüyüm. Başka bir siyasi görüşe prim hiç vermedim. Lider olarak sadece ve sadece Atatürk'ü tanırım. 

@@politika gerekli yanıtı vermiş ama ekleyeyim. Kurtuluş savaşında ordumuzun kullandığı silahlar büyük çoğunlukla Maxim marka Rus yapısı silahlardır. Tetik mekanizmasının kırılması ise tamamen uydurma. Böyle bir şeyin olabilirliği yok. Atatürk'ün silah temin edeceği başka bir yer yoktu. Silahları sadece Ruslardan alabilirdi ve öyle yaptı. Lenin'i Çarlıktan sonra onun yaptığı gibi kendisinin de padişahlıktan sonra bolşevizme geçeceğine inandırdı. 

Hatta Stalin, Atatürk'ün Lenin'i kandırdığını ve yardımları ödemesi için Türkiye'nin Kars ve Ardahan'ı vermesi gerektiğini söylemiş, sınıra asker yığmıştır. Türkiye bunun üzerine Nato'ya girmek zorunda kalmıştır. 

Köhne Osmanlıdan sonra yeni bir cumhuriyet kurmak hiç kolay olmamıştır. Bu kilit coğrafyada rahat yatılamayacağını hepimizin çok iyi bilmemiz gerek...

Şunu ekleyeyim: Atatürk Sovyetlere borcunu sadece şu şekilde ödemiştir: Taksim anıtında iki tane Sovyet generali heykeli vardır. 

Gönderi tarihi:

Türkiye'de etnik ayrımla esirgenmiş bir hak yoktur. Böyle bir ayrım hiç bir yasada öngörülmemiştir. Ne haklarını vermesi vermemesi? Böyle bir seçenek yok ki? Hangi haktan mahrumlar? Başka vatandaşlara tanınmış olup Kürt kökenli Türklere tanınmamış ne hak var?

"Kürt kökenli Türk" sözü hazmedilir gelmiyor değil mi? Ne yazık ki emperyalistler bu algıyı çoktan yerleştirdi, hepimize kabul ettirdiler. Ülkede iki ulus yaşıyor algısını yerleştirdiler. Böylece bölünmenin temelini şimdiden attılar. Çekoslavakya gibi bölmeye hazırlanıyorlar.

Halbuki söylediğim gerçektir. Türk adı tarihe atama olarak verilmiştir. Irk adı olarak verilmemiştir. O yüzden bu tarihsel atama çerçevesinde bu topraklarda yaşayan, bu devletin vatandaşı olan herkes Türk adıyla adlandırılır. Bu bir ırk ataması değildir. 

Kendini Türk olarak kabul eden Kürt vatandaşlarımız oldukça fazlayken kışkırtıcı propagandalar sürekli yoğunlaştırılarak ayrım algısı yaratmayı başardı bölücü emperyalistler. Bu süreç tabii ki bir yerlere gidecek. Çünkü cin şişeden çıkarıldı ve halk da uyuyarak, aldanarak, umursamayarak cinin çıkarılmasına izin verdi. Sonuçlarına katlanacak. 

Bu halk bu yaptığının ceremesini bir şekilde çekecektir. Kendi düşen ağlamaz...

Gönderi tarihi:

Ülkede mezhep ayrımı ise şiddetle vardır. Bu çok büyük bir sorundur. Bunun derhal halledilmesi gerekiyor. Devletin camileri tanıyıp, imam atayıp maaş vermesi, diğer  yerleri kabul etmemesi olamaz. Bu çok ciddi bir ayrım sorunudur.

Bunun giderilmesi, cemevlerine görevli atayıp maaş vermek değildir. Başta din dersini derhal kaldırıp, diyaneti lağvetmek ve imam müezzin kadrolarını ilga etmektir. İbadethanelere giden cemaat, masraflarını kendileri karşılar. Bu devirde artık din kontrol altında olsun kaygısı olamaz. Yasalar belli, yanlış yapan devlet görevlisi de olsa, olmasa da yaptırıma uğrar. Yanlış yapmasın diye maaş ödemeye gerek yok. 

Gönderi tarihi:

Çok söyledim ama bir kez daha tekrarlayayım: Emperyalistlerin amacı Akdeniz'e bir koridor açmak. Er geç İskenderun için savaşmak zorunda kalacağız. Bu halk dogmalara saplanıp uyumanın bedelini bu şekilde ödeyecek. Ama İskenderun elden gider gitmez orasını falcı olmadığım için bilemem. Belki bu halk öyle uykuya daldı ki uyanmayacak, Irak halkının Bağdat'ın işgalini seyretmesi gibi seyredecek, bilemem. Ben bu halka güvenimi maalesef yitirdim. Ne yapacağını hiç bilemiyorum ve güvenim yok... Sonucu görünce anlayacağız.

Görüyorsunuz emperyalistler ulusalcılığı habire kötüleyip din dogmatizmini yüceltiyorlar. Çünkü Akdeniz limanını ancak bu şekilde uğraşmadan alacaklarının bilincindeler. 

Halk ise ne olduğunun hiç bilincinde değil. Empozelere, yalan propagandalara aynen okey veriyor. Utanılıp sıkılınmadan bindörtyüz yıllık kireçleşmiş din dogmalarına hiç laf edilmeyip, 90 yıllık tabulardan bahsediliyor. O da tabu değil. Hayatta en hakiki yol bilimdir, ben size ayet dogma bırakmıyorum, benim naçiz vücudum elbet toprak olacak'ın neresi tabu?

Bu dogma uykusunun ceremesi bir şekilde mutlaka çekilecek. Benden uyarması...

Gönderi tarihi:

sayın democrossian

Atatürk komünüst parti üyesi ya da baas üyesi gibi kadrolarla ülkeyi yönetmek istemedi. Bu gün kadroculuğun şahikası Hizbullahçılardır. dünyanın her yerinde kadroları vardır. Ve her türlü eylemi yapabilmektedir ve bu gün Amerika ve Avrupayla masaya oturmuş stratejik konumunu sağlamlaştırmıştır. Artık İran bizden daha önemli bir stratejik güç haline gelmiştir. Bu gün İran da hizbullah vardır..... bunları neden anlattım bizdeki kadro meselesi, Atatürkçülük bir rant olarak kullanılmıştır bu güne kadar ve bu gün Atatürkçülüğün bir rant getirisi kalmamıştır. Atatürkçü kadro boşluğu Ordu yoluyla götürüldü şimdiye kadar, ordu da devre dışı kalınca artık TGB'ye kalmıştır şu anda Atatürkçü kadro söylemi, MHP'de ise Atatürkçü kadro oluşamamaktadır. Atatürkçü kadroların sol ve sağ kanatları oluşmuştur. Emperyalistler her türlü kadrolaşma olayının önünü kesmektedir. Gezi olayları tıpkı Çanakkale savaşı, Kurtuluş savaşının bir önsözü ve cesaret abidesi olması gibi, Cumhuriyetin kadrolarının oluşmasında bir önsözdür. Benim oğlum 18 yaşında ne TGB bilir ne MHP bilir ne de PKK bilir ama gezi olaylarında bende yönlendirmedim seyrettim. Her yerdeydiler annesiyle beraber, çevrem ve akrabalarım spontene olarak koordine olmuşlar ve PKK'nın kadrolarından çok daha güçlü bir kadro oluşturmuşlardır. Burada Nazım Hikmet'in biz havadaki kuş, denizdeki balık kadar çok ve kalabalığız deyişini gördüm, onlar halktı. Ben gezi olaylarında tecrübeli bir gözlemci olarak gördüm ki bu halk kendi kadrolarını çıkaracaktır. dün sokaklarda coplananlar nasıl bu gün devleti yönetiyorsa yarında bu gezide biber gazı sıkılanlar bu memleketi yöneteceklerdir. 34 yıllık pratik gözlemlerim beni bu kanaate götürmüştür. Bunlar bir haftada bu kokuşmuş yönetimi teslim alırlar. Halkın gücü ve refleksi olmadan hiç bir şey olmaz.... Yanlızca Türk bayrağı taşıyan bu memleketin samimi Atatürkçüleri bu işi bitirecektir. Bu yazımda tarihe not düşsün....

Gönderi tarihi:

Yanlızca Türk bayrağı taşıyan bu memleketin samimi Atatürkçüleri bu işi bitirecektir. 

Katılıyorum. Kaybedilme riski görülmeden hiç bir şeyin değeri anlaşılmıyor. Düşünsenize, tüm halkı müslüman ülkeler içinde laikliği ve demokrasiyi estek köstek de olsa bir yerlere getirmiş tek ülkeyi de kaybetmek ne demek! Tabii ki bu sekteden sonra uyanıp Atatürk devrimlerini ilerleteceğiz. Umudumuz elbette bu yönde.

Şu var ki emperyalistler planlarından öyle olmadı olmuyor diye vaz geçmezler. Bazı bedeller ödenmesi gerekebilir ve tabii öderiz de. Kaçınmayız. Unutmayalım ki kurtuluş savaşı verilmese devrimler de yapılamazdı. Bedel ödemekten kaçınılırsa hiç bir kazanım olmaz.

Ben çok kez söylemişimdir, tekrar edeyim: Kendi hesabıma misakı millimizi savunmak için elbette seve seve bedel öderim. Atatürk'ümüzün emanetini koruyacağız...

Gönderi tarihi:

Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun..... Türk olmak bir histir, bu his şöyle bir emir verdirebiliyor. " Size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum."  ve milyonlarca insan ateşe koşan kelebekler gibi ölüme koşmuşlardır. Bu emri ancak bir Türk verir ve bu emre ancak Türk uyar ve hangi Türk verir ya da hangi Türk uyar söyleminin cevabı Bilge kelimesinin açıklamasındadır." Türklerde zamanın işini ve işin zamanını bilene bilge denir." Bu millet daha çok Atatürk gibi bilgeler yetiştirecektir..... Atatürk'e gelene kadar yetiştirdiği gibi.....

Gönderi tarihi:

Türk tarihi dünyayı kökten değiştirmiş bir tarihtir. Böyle bir tarihe elbette atama yapılıp Türkiye ve Türk halkı denecek. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Bunu sorun edenler sadece art niyetli kişilerdir. 

Eğer dünyayı kökten değiştirmiş bir Kürt tarihi olsaydı, Kürdiye olmasında bir sakınca olmazdı. Türklerin batıya hareketleri, dünyayı eski tarihlerden beri çok etkilemiştir. Attila'dan başlayarak bu hep böyle olmuştur. Türklerin Anadolu'ya gelişi dünyayı kökten değiştirmiş. İstanbul'un alınması çağ kapatıp çağ açmış. Çanakkale savunması Çarlığın yıkılıp dünyayı 20. yüzyılda en çok etkileyen sosyalist ideolojinin doğmasına yol açmış. Koskoca bir ikili dünya dengesi bu sayede oluşmuş. Hiç bir müslüman halkın yapamadığı büyük bir devrim olmuş.

Tüm bu olanları bir kefeye koyup hepsiyle övünmüyorum. O ayrı bir konu. İyi mi olmuş bunlar kötü mü olmuş, onu burada söz konusu etmiyorum. Burada söz konusu olan, Türklerin dünyayı bir daha geri dönüşü olmayan şekilde formatlamış olması. 

Bu önemli tarihe atama yapılması ve ülke, halk adı olarak kullanılması son derece doğaldır. Bu formatı Orklar çekmiş olsa Orkiye ve Ork halkı olurdu yani... Olmaması için bir neden yok. 

Asıl riskli olan, "allahın seçtiği kurtulmuş millet" diye saçmalayan kişileri ikiyüzlü grubun bir yandan Kürt konferansları düzenlerken bir yandan yüceltmesidir. Din dogması ile beslenen ırkçılık vardır. Salt dinden bağımsız bir ırkçılık hiç olmamıştır ve yoktur.

O yüzden Türkiye'nin din dogmasından başka hiç bir sorunu yoktur. Yapay etnik sorunlar, maksatlı, art niyetli emperyalist kara propagandasıdır. Bu ülkede din dogması aşılırsa aşılmayacak sorun yoktur. Ülkeyi kutuplaştıran, ötekileştirmeye yol açan, bölen sadece din dogmasıdır.

Emperyalist destekli, sözde gazeteci maaşıyla ultra lüks villalar alan yazar çizer takımının dini dogmaları ellemeye bile yanaşmayıp, sürekli etnik sorun yaratma çabaları bunun kanıtıdır. Cemaatin ABD de üslenmesi, papa eli öpmesi bunun kanıtıdır.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.