Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Bugün kü kahveleriniz benden Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Bugün kü kahveleriniz benden aldım çok teşekkürler.. yorgunluk kahvesi bu artık bana Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Tuh, firsati kacirdim. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Yazar Admin Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Tuh, firsati kacirdim. Sevgili evrensel insan, Sizin için çoğalttım... Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Çok yoruldum bugün, tam yorgunluk kahvesi olmuş hemen alıyorum bende, eline sağlık.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Sevgili evrensel insan, Sizin için çoğalttım... Tipkisinin aynisi olmus. Ah bu teknigin gozunu seveyim. Yoksa bu guzel kopukler icime ukte olacakti. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Çok yoruldum bugün, tam yorgunluk kahvesi olmuş hemen alıyorum bende, eline sağlık.. Hadi sen de benim sayemde kahve sahibi oldun. Yoksa ikimizde o tek kahvenin ardindan bakakalacaktik. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Evettttt...Çok yaşa sen emi, iyi ki varsın.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Evettttt...Çok yaşa sen emi, iyi ki varsın.. Evet sonunda bir cesit "yuzsuzluk" yapmazsan, kahveyi icemezsin. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Evet sonunda bir cesit "yuzsuzluk" yapmazsan, kahveyi icemezsin. Bi çeşit "ağlamayana meme vermezle"r durumu da diyebiliriz.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Bi çeşit "ağlamayana meme vermezle"r durumu da diyebiliriz.. Aynen benim bu konuda adim cikmistir. Mesela ben bir yere misafirlige gittigimde canim eger bir sey icmek isterse, cekinmeden isterim ve soylerim. Boylecce bunu yapamiyan, cekinen utanan saygisizlik addeden v.s. kisiler de benim sayemde icerler. Yoksa sadece iclerinden "ah su ev sahibi bir cay/kahve v.s. yapsa da icsek" diye gecirirler, ama;bir turlu iclerinden geceni soyleyemezler. O yuzden baha kimse "allahaskina bir bardak/tabak daha ... ic/ye, hatirim icin, kirilirim " v.s. demez. Cunku bilirlerki ben icebilecegim kadarini ister ve icerim. Yani bende naz yoktur. Benden de istensin diye, cogu zaman ikram yapmam. "bakayim isteyecekler mi/ne zaman isteyecekler?" diye. 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Bu degisim tecrubesinin hikayesini anlatayim. 20'li yaslardayim ve B.Britanya'dayim. Gittigim okulda ogrencilerden biri benim siniftaki hareketliligimden hoslanmis olacak ki, onun ile sosyal arkadaslik kurdum. Bir gun beni evinedavet etti. Ben de gittim. Annesi babasi ve ki kardesi de evdeydi. Aile ingiliz. Beni gayet misafirperver karsiladilar ve bir ara o meshur sallama ve mug denilen porselen buyuk fincanlardan cay icmek isteyip istemedigimi sordu, ben de "olur" dedim. Neyse samimi bir sohbetten sonra aile tekrar bir cay onerisinde bulundu. Ben de bizim adetlerden dolayi ve israr edilecegini umaraktan yarim agiz ile, "hayir" dedim. Neyse caylar yapildi ve ben haric butun aile iciyor. Ben de teklifbekliyorum. Kimse orali degil ve bir guzel caylarini iciyorlar. Ben ise nerdeyse patliyacagim. Neyse tuvalete gitmek istedigimi soyluyerek ve de tuvaletin yerini sorarak kalktim. Tuvalete giderken bir yandan da mutfagi ariyordum. Mutfagi buldum ve iceri girdim. Kendime cay yapacaktim. Merak etmis olacaklarki arkadas arkamdan geldi ve saskinlik ile "ne yapiyorsun?" dedi. Ben de "kendime cay dolduruyorum" dedim. Sasirdi ve "madem canin cay istiyordu, neden kizkardesim sordugunda 'hayir' dedin?" diye sordu. Bende "evet guzel bir soru" dedim. Cayimi doldurdum ve arkadasa "nedenini iceride anlatayim" dedim. Baasladim bizim adetleri anlatmaya iste sen yok diyeceksin, ev sahibi israr edecek sen naz yapacaksin o diretecek ve sonunda onu "kirmamak icin/hatirina" cayi kabul edeceksin hatta cayi istemediginde kasik ile kapatacagini v.s. de uzun uzun anlattim. Salonda bir kahkaha koptu. Hep beraber gulustuk. Iste o olaydan sonra bir daha ne istedigimde hayir dedim, ne de canim istediginde ev sahibinin sormasini bekledim. Bu tarihi tecrubeye bir de Mahmut Baler'in o tatli sohbetlerinden birini ekleyeyim. Bir gun Baler ailesi bayan Bayer'in ailesi tarafindan yemege davet edilmis. M.Bayer'de hanimina "sen annene cocuklari al git, ben de isten cikinca gelirim" demis. Neyse aksam olmus, tam isten cikacak uzun zaman gormedigi ve cok sevdigi arkadasi kapida belirmis. Sarmas dolas olmuslar ve arkadasi "fazla vaktim yok, hadi senin ile aksam yemegini disarida yiyelim" demis. Baler'de arkadasini kirmamak icin aksam kayinvalidesine davetli oldugunu soyleyememis. Neyse bir lokantaya gitmisler. Baler, aksami dusunerekten yememeye calisirken, arkadasi da "ne o yenmiyorsun, bir sey mi var, ac degil misin/begenmedin mi?" seklindeki sorular sordukca ona bir sey belli etmemek icin bir seyler yemek zorunda kaliyormus. Neyse yemek bitmis arkadasi ile kucaklasarak ayrilmislar ve hizli bir sekilde kayinvalidesinin evini tutmus. Eve gelmis kapiyi calmis, kapi acilmis. Bir bakmis ki tum sulale orda, icerisi ana baba gunu. Ya sofra kocaman ve kus sutu bile var. Hem de hepsi maharetli bayanlarin el emegi yemekler. Neyse hos geldikten sonra once bir oturma yeri sohbeti baslamis. Kayinvalidesinin annesi "buraya otur" kayinvalidesi "buraya otur" kayinpederi "buraya otur" diyerek her kes bir yer gosteriyor, bu aradada oturulmasi onerilen yerlerde oturanlar varsa, onlarda kaldiriliyormus. Neyse sonucta "baskoseye" oturmus. Birazoturduktan sonra, bir ses yukselmis" herkes sofraya" Herkes hurra sofraya ususmus ve Bayer'de oturmus. Zaten karni da tok degil, ama bunu kime soylersin/anlatirsin? Neyse gonulsuzce sofradaki envayi cesit guzelim yiyeceklere bakarken bir ses" bak bunu ellerim ile yaptim" deyip boregi uzatmis, geri cevirmek, ne mumkun. Daha o bitmeden baska bir ses" bak bunu senin icin yaptim" deyip, kofteyi uzatmis. Bir de agzina tikmis. Biraz sonra baska bir ses" bak sen bunu cok seversin" deyip, pilavi kasikla agzina sokmus. Baler nerdeyse bogulacak, cikaramiyor da, sofradan da kalkamiyor. Bu arada kayinvalide devreye girip" bu sarmalari hic bir yerde bulamazsin" deyip, iki uc sarmayi ust uste agzina sokmus. Daha onlari yutamadan bir sarma daha agzina sokmak istediginde, Baler "anne vallahi burama kadar tokum/doydum" deyip cenesinin altini parmagi ile gostermis. Kayinvalide "oglum bir taneden bir sey olmaz, bak darilirim" diye israr edince, bayer dayanamayip "inan miyor musun?" diye sorunca. Kaynana sasirmis. "oglum bak beni kirma" deyip, tam sarmayi agzina sokkacakken, Baler kafasini geri cekmis, elini agzinasokmus ve sarmayi cikarip "bak iste burda" demis. Iste bizim hem kisiyi cileden cikaran, hem biktiran hem de ozendiren v.s. adetlerimiz. Alıntı
Φ MonDieu Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Kahveler bugunluk benden olsun ama ben gelmeyeli forum bayagi degismis oyuzden resim yapistiramiyorum, ama herkese kendi ellerimle yaptigim kahveden ikram ediyorum (_)? (_)? (_)? (_/)? (_/)? sekerli sekersiz buyrun afiyet olsun Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 19 Şubat , 2013 Kahveler bugunluk benden olsun ama ben gelmeyeli forum bayagi degismis oyuzden resim yapistiramiyorum, ama herkese kendi ellerimle yaptigim kahveden ikram ediyorum (_)? (_)? (_)? (_/)? (_/)? sekerli sekersiz buyrun afiyet olsun Simdi geri cevirirsek "begenilmemis" gibi algilanabilir. O yuzden ben bir tane aliyorum, bir tane de mesajin yazari arkadasa; geriye kaldi uc tane "haydin beyler/bayanlar kapis kapis gidiyor." Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Bu soğuk kış sabahını biz sıcak çikolata içerek ısıttık... Sizinde içiniz ısınsın aman bunlar da çok güzel görünüyordu dayanamadımmmm... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Ama ben sıcak çikolatyla kurabşye yapmıştım Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Ama ben sıcak çikolatyla kurabşye yapmıştım görmedim açılmamış demekki bebemm yemezmiyimm Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Kendi ellerimlen yaptım.. 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Ben "kaptim" bile. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2013 Ben "kaptim" bile. Afiyet olsun, iyi geceler... Alıntı
Φ simin Gönderi tarihi: 4 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2013 güzel başlayın yeni haftaya Alıntı
Φ demir35 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 4 Mart , 2013 Hasret giderilmesi dileğiyle Ağzımın suyunu akıttın be omar öğle yemeğinden sonra kahve söyleyeceğim kendime :-))) 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.