Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TAYYİP'İ ÜZMEK ALLAHI ÜZMEKTİR... Şeriat çağrısı yapan kitap camilerde... Atatürk'e ve başı açık kadınlara hakaret dolu bir kitap...


DİPNOT

Önerilen İletiler

Atatürk ve açık kadınlara hakaret dolu kitap, camilerde dağıtıldı

 

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

270320081710063146057.jpg

DENİZLİ'de eşi emekli imam olan ev kadını Fatma Durmuş'un yazdığı `İlahilerle Hakka Çağrı' adlı ilahi kitabı ortalığı karıştırdı.

270320081707286548047_3.jpg

Son dönemde İslami tarikat faaliyetlerinin artış gösterdiği iddia edilen Denizli'de bu kez ilahi kitabı krizi çıktı. Servergazi Beldesi'nde oturan ev kadını Fatma Durmuş'un yazdığı, Mahmut Koruk'un yayımcılığını üstlendiği `İlahilerle Hakka Çağrı' adlı kitapta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın peygamber gibi gösterilip, ona karşı gelmenin Allah'a karşı gelmeyle eş olduğu, şeriat devleti kurulması yönünde teşvik ve tahriklede bulunulduğu, Atatürk'e, annesine, Atatürkçülere ve Cumhuriyet'e hakaretler edildiği, başı açık kadınların dinsiz olarak gösterildiği ve dinci bir ordu kurmaya yönelik çağrı yapıldığı iddia edildi.

 

`DİYANET ONAY VERDİ'

Kavak, kitaba Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da `olur' verildiğini ve yayımlanması için teşvik edildiğini belirterek şunları söyledi:

 

"Bu kitapta Atatürk'e ve annesine büyük saldırılar var. Askere saldırılar var. Kız çocuklarıyla erkek çocuklarının birarada okumasına saldırılar var. Atatürkçü düşünenlerin ve savunan insanların dinsiz olduğunu söyleyecek kadar ileri gitmişler. Başı açık kadınlara büyük saldırılar var. Plajlarda ve caddelerde açık gezen kadınlara büyük saldırılar var. Böyle bir kitaba suskun kalamazdık. Her ne kadar Denizli Belediye Başkanlığı'nda görev yapan arkadaşlarımız inkar etse de, bu tür olaylar Denizli'de AKP iktidarı belediyeyi ele aldıktan sonra ve bir vakfın kermes düzenlemesiyle başladı. Kara çarşaflı kadınların belediye içinde kermesiyle başlayan ve hızlı bir tırmanışa geçen anlayışın, Denizli'de model olmaya başladığını görüyoruz. Burada eğitim birliği ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Şeriatçı bir düzen kurulması için mücahit ordusu öngörülüyor. Bunu da Allah adına, ilahiler adı altında yapıyorlar."

 

`ERDOĞAN ALLAH'LAŞTIRILIYOR'

CHP İl Başkanı Ali Kavak ve CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal; Kitapta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın peygamberle bir tutulduğunu savunan Kavak şöyle devam etti:"Erdoğan Allah'laştırılıyor. Erdoğan'a kızanlar Allah'a kızmış kabul ediliyor. Saçma sapan şeyler bunlar. Bunları siyaset alanında kullanmaya çalışıyorlar. Dini en iyi kullanma şekli olarak da camileri seçiyorlar. İnsanlarımız ilahi diye alıyorlar ve kitaba baktıklarında şaşırıyorlar. Bu kitapla ilgili bize yüzlerce telefon geldi. Savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Gerekenin yapılmasını istiyoruz. Bu kitaba onay veren ve teşvik eden Diyanet görevlilerin de cezalandırılmasını istiyoruz."

CHP'li Kavak, kitabın Sevindik, Karşıyaka ve Dokuzkavaklar mahallelerindeki camilere koliyle dağıtıldığı ve üzerine bırakılan notta vatandaşlara ücretsiz dağıtılmasının istendiğini ileri sürdü.

 

MÜFTÜNÜN HABERİ YOK

Gültepe Cami Derneği Başkanı Ali Taş ise kitabı kimin bıraktığı görmediklerini ve kitabı okuyan cemaatin de tepki gösterdiğini belirterek, "Öğle namazına geldiğimizde cami girişinde koli gördük. Kolinin içinde `cemaatimize ücretsizdir' diye not vardı. Kitabı okumaya başladığımızda çok şaşırdık. Ben dahil tüm cemaat tepki gösterdi" diye konuştu.İl Müftüsü Mehmet Köse de böyle bir kitabın camilerde dağıtıldığından haberi olmadığını, ancak bu tür kitapların dağıtımına izin vermelerinin mümkün olmadığını savundu, cami görevlilerini uyaracaklarını dile getirdi.

 

KİTAPTAN BÖLÜMLER

179-182 Sayfalar `Tayyibim' isimli şiirden:

-Nerede hürriyet, cumhuriyet. Bütün taşıdıkları kötü niyet. Sade başörtüsünde vardır diyet. Suçun şiir değil dini yaşaman. Nerede dini hür vicdanı hürler. Atatürk'ün yolunda yürüyenler, okullardan kızları kovuyorlar. Suçun şiir değil, dini yaşaman. Halkçılık, insan hakları nerededir. Nerededir imam hatipliler, kurslar. Okusa da işe alınmaz bunlar. Suçun şiir değil, dini yaşamak. Tayyibim nerededir bu eşitlik. Bütün sevdikleri sarhoşluk, pislik. Deniz kıyısından bizler tiksindik. Nüfus cüzdanımızda dinimiz İslam, yaşayışta dinimiz Hristiyan. İş vermezler sonra mecbur yaşaman. Böyle yapanlar askeriyeymiş derler. Oradaki erler de bizim erler. Askeriyemiz yapmaz böyle şeyler. Nerede Necmettinler, Menderesler. Şart koşmuşlar leylek gibi açmayı, sindirmişler bunlar bizim atalarımızı. Oğlanla kız okurlarsa beraber, Sokaklar atılan çocuklarla dolar. Pamukla benzin ateşte durmazlar. Şuçun şiir değil, dini yaşaman. Tayyip Allah yolunun bekçisidir. Tayyibi üzmek Allah'ı üzmektir. Sevenlerini üzmek de aynıdır. Suçun şiir değil, dini yaşaman.

 

183. Sayfa, `Dinsizler Gülüyor' isimli şiirden:

-Dinimi sömürüyor bu kargalar, dinsizler gülüyor bense ağlarım. Yaşanan görüntüler büyük dehşet, Türkiye'de yaşanıyor bu dehşet. Bir Allahım bizden bu zulmü def et. Dinsizler gülüyor, bense ağlarım. Din kardeşlerim size hayranım, bir hayatınız vardır buna yanarım. Gel birleşelim bu dehşeti yıkalım. Dinsizler gülüyor, bense ağlarım. Birleşmezsek kardeşlerim eğer biz. Bu Allahsızlar bırakmaz tozumuz. Gelin verelim elele biz, dinsizler gülüyor bense ağlarım.

 

119. Sayfa,`Erkek Kardeşim' başlıklı bölüm:

-Senin kahraman ecdadın, namusu için can verdi. Sense bunları unuttun. Karışıp kafir, Müslüman denizlerde karını soydu. Yoksa kalmadı mı arın, inan senin ecdadın böyle yatağa yatmazdı. Eğer sen böyle gidersen inan perişan olursun. Ne ukba kalır, ne devlet. Ne karın kalır ne avlat. Zaten kalmadı itaat. Gel kardeşim kendini topla. Sözde hanım giymiş şortu, görünüyor ayıp yeri. İnan ben utanıyorum, senin kalmadı mı gücün. Çıkamaz olduk sokağa. Onları görmeyeyim diye. Kadın hakkıymış güya. Biz hiç böyle hak görmedik. Erkek giymiş baştan sona, karı açmış baştan sona. Madem eşitlik var ise; onu da ört baştan sona. Hayvanı örtmüş tüyü ile, ayıp yerini kuyruğu ile. Bize vermiş en güzelini, sende örtün onun ile.

 

174. sayfada `Münacaat' şiirinin dördüncü kıtası:

-Soyunup sokaklara çıkanlara, arını namusunu unutanlara. Göster ya Rab, bu güzel şeriatı. Kararmış kalpleri yıka ya Rab.

 

175. Sayfa `Münacaat' şiiri:

-Kötülük yapanları görmeyenleri, müminlere saldıran azgınları, Atatürk'e sığınan acizleri, kararmış kalpleri yıka Ya Rab. Atatürk'ün annesi örtülü iken başı beli açıkları koruyup, başörtümüze saldıranların kararmış kalplerini yıka Ya Rab. Bunca yapılanları unutup, ana baba köpekmiş gibi kaçanı, keyiflerince yaşayanların kararmış kalplerini yıka Ya Rab.

_____________________________________________

Kaynak:http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=169627

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 52
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

fft1_mf15177.Jpeg

270320082146264471686.jpg

Hacca gitmek vicdanını rahatlatır mı

Savcı, türbanıyla dikkati çeken çete liderine bakın neler söyledi? İşte sorgu sırasındaki ilginç diyaloglar

 

Kokaİn ticareti yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 8 kişilik şebeke dün İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. ’Uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan daha önce 4 yıl cezaevinde kaldığı belirtilen kadın sanık Remziye Çiçek ifadesinde, “Ben hacıyım. Hacca gittim. Hacdan geldikten sonra bu işleri bıraktım” dedi. Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş bu sözler üzerine sanığı azarladı: “Her bir gram için bir insan ölüyor. Vicdan muhasebeni ona göre yap. Hacca gitmekle vicdan azabından kurtulamazsın.” 8 sanıktan 7’si tutuklandı.

DIN TÜCCARLARI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bu tip haberlerle, olaylarla son zamanlarda fazlaca karşılaşmaya başladık. bununbir raslantı olması mümkün değil. bilerek isteyerek yapılıyor bu. biz tepki vere vere artık tapkisiz hale geleceğiz. bunu amaçlıyorlar. ancak dikkat ederseniz bu tip olaylara eskiden daha fazla tepki gösterilirdi. acaba alışmaya mı başlıyoruz ? aynı şeyleri yaşamak tabi ki insanlara bıkkınlık getiriyor ancak sonuna kadar protesto etmemiz gerelmekte.

dikkat ettm, kimse bu konuya cevap yazmamış. oysa ki bu durum tam bir skandaldır. bu kitapların, bildirilerin akpli belediyelerin ve yöneticilerin haberi olmadan dağıtılması mümkün değil. herkes de biliyor onların bu konularda bilgi sahibi olduklarını. zaten cuma namazı çıkışlarında kendi dağıttıkları bildirileri de gördük biz. kadınları iz bırakmadan dövebilirsiniz, vs.

ama giderek tepkisizleşiyoruz farkındaysanız.. yavaş yavaş amaçlarına ulaşıp bizi bıktırıp baskı altına almayabaşlıyorlar. kendi sayılarını bizden çokmuş gibi göstermeye çalışıyorlar. ancak bu kesinlikle doğru değil. siz %46 ya bakmayın. bu oyun içerisinde kömüre, nohuta oy verenlerin sayısı çok. eğitimsiz kesimden alırlar tabi ki bu kadar oyu. isterse %70 oy alsınlar, bu ülkede çağdaş, demokratik, laik devlet isteyen,atatürk devrimlerine bağlı insanların sayısı br hayli fazla ve her zaman fazla olacaktr. ancak asla bıkmadan, usanmadan onları protesto etmeliyiz. mitinglerle, toplantılarla, imza kampanyalarıyla biz onları bıktırmalıyız, onlar bizi bıktırmadan...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

********************

dindar ya da dinsiz,hepimizin tek ortak noktası bence Türkiyedeki tehlikeli gidişat.Etrafımızdaki herkese ama fırsat buldukça herkese şeriat öncesi ve sonrası İran gibi başlıklarla youtube da bulunan videoları seyrettirebildiğimiz kadar seyrettirelim.Ben şahsım adına işim de sayesinde olabildiğince yayıyorum ,Erdoğan ın cüppelilerin önünde diz çöküp oturduğu falan nice görüntü,nice ülkemiz adına tehlikeli demeç,ne ararsanız var...biz zaten takip ediyoruz,etrafımızdaki insanlara da ettirelim..Biraz olabilecekleri görsünler..Çok etkili oluyor,inanın oluyor ve benim çevremde arkadaşımın arkadaşları falan derken epey yayıldı diyebilirim.Sizlerde yayın..Şahıs olarak ne yapabilirsek artık..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

geri adım atmasın bakalım külhanbeyimiz, bu ülkeyi kim geriyor 6 yıldır ortada ama üstüne alınmıyor VI. Murat hazretleri :)

 

Geri adım atmazmış, kim atacak yargımı geri adım atacak, gerçi bunu savunan birileride var onların mantık yapısını anlamak imkansız ama azıcık akıll düşünseler empati yapsalar belki bir ihtimal anlarlar...

 

yargı demek kanun demek değil mi, ortada suç yoksa başbakan neden endişe ediyor, partisine ve kendi geçmişine ait gerçeklerden mi korkuyor? bir suç unsuru değil yüzlerce suç unsuru taşıyor ve hep karanlık eller tarafından korunuyor, kanunlara, yasalara, TC ne uymuyor kendisine uydurmak istiyor... böyle bir anlayışın adı nedir?

 

suçlu psikolojisi olmasın sakın :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk ve açık kadınlara hakaret dolu kitap, camilerde dağıtıldı

.

.

.

MÜFTÜNÜN HABERİ YOK

Gültepe Cami Derneği Başkanı Ali Taş ise kitabı kimin bıraktığı görmediklerini ve kitabı okuyan cemaatin de tepki gösterdiğini belirterek, "Öğle namazına geldiğimizde cami girişinde koli gördük. Kolinin içinde `cemaatimize ücretsizdir' diye not vardı. Kitabı okumaya başladığımızda çok şaşırdık. Ben dahil tüm cemaat tepki gösterdi" diye konuştu.İl Müftüsü Mehmet Köse de böyle bir kitabın camilerde dağıtıldığından haberi olmadığını, ancak bu tür kitapların dağıtımına izin vermelerinin mümkün olmadığını savundu, cami görevlilerini uyaracaklarını dile getirdi.

 

[/size][/font]

 

bu ne ya....İyicene abartdılar artık...Allah'a şırk koşmak diye bir şey var vardır...

Yüce Anayasa Mahkemesi umarım bu kapatma olayını en hızlı şekilde neticelendirir

 

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.. :wub:

Antalya (AA)- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Bizim laiklik anlayışımızla, sayın Baykal'ın laiklik anlayışı birbirine uymayabilir. Sayın Baykal'ın laiklik anlayışı, daha çok laikçiliktir'' dedi.

Bakan Çelik, Antalya'da bir gazetecinin ''Sayın Baykal'ın 'Tayyip Bey'e nasıl güveneceğim. AK Parti'ye nasıl güveneceğim. AK Parti'nin laiklik anlayışı değişecek mi? Hüseyin Çelik Milli Eğitim Bakanı olmaya devam edecek mi' ifadesini nasıl değerlendiriyorsunuz'' şeklindeki sorusu üzerine Çelik, Anayasada Cumhuriyetin vasıflarının açıkça sıralandığını, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu söyledi.

 

eee kardeşim demezler mi adama ;

SAYIN BAKAN H.ÇELİK LAİKLİK ANLAYIŞI KİŞİLERE GÖRE DEĞİŞMEZ.AYRICA BAŞBAKAN BİR DEMECİNDE " KİŞİLER LAİK OLMAZ"DEDİ .SEN NEZAMANDAN BERİ KİŞİLERİN LAİK OLDUĞUNU SAVUNUP BAŞBAKANLA TERS DÜŞÜYORSUN SAYIN BAKANIM.LAİKLİK KRİTERLERİ BELLİDİR.ACI KATINCA ACI ŞEKER KATINCA TATLI OLMAZ. UYUŞTURMA DEMEÇLERİ BAŞLADI

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayin Bezgin,onlar küfürlerine devam edecekler,onlar Atatürkcülere saldirmaya devam edecekler,onlar sucsuz insanlari sirf ulusalci diye iceri tikmaya devam edecekler,onlar Laiklige dil uzatmaya devam edecekler buna ragmen Anayasa mahkemesi kapatma davasini reddedecektir,bu artik biliniyor.AB kendini Erdogan'in arkasina yerlestirdi,kaz gelen yerden tavuk esirgenmez hesabina döndü bu.Anayasa mahkemesi üyelerinin cogusu AKP lidir.ve bu dava geri cevrilecektir.Hic merak etmeyin,Yargitay bassavcisida yakinda Ergenekoncu olarak bir gece yarisi tutuklanir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yargitay bassavcisida yakinda Ergenekoncu olarak bir gece yarisi tutuklanir.

Yargının açık anayasa ihlalini görmezden gelmesi durumunda ne gibi gelişmeler olacağını düşünmek bile istemiyorum. Umuyorum böyle bir gaflet olmaz. Cumhuriyet tarihinin en kritik günlerini yaşıyoruz. Hani "iyi saatte olsunlar" veya "üç harfliler" diye adı bile anılmaktan korkulan sanal varlıklara inanılır ya... Tıpkı onun gibi olası gelişmeleri anmaktan bile çekinirim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

....................

dindar ya da dinsiz,hepimizin tek ortak noktası bence Türkiyedeki tehlikeli gidişat.Etrafımızdaki herkese ama fırsat buldukça herkese şeriat öncesi ve sonrası İran gibi başlıklarla youtube da bulunan videoları seyrettirebildiğimiz kadar seyrettirelim.

....................

:clover:

 

..............

acaba alışmaya mı başlıyoruz ? aynı şeyleri yaşamak tabi ki insanlara bıkkınlık getiriyor ancak sonuna kadar protesto etmemiz gerelmekte.

dikkat ettm, kimse bu konuya cevap yazmamış. oysa ki bu durum tam bir skandaldır.

..............

:clover:

 

Müthiş çözüm bulunmuş...

 

işte çok düşündürücü kilit noktası !

 

kaosun sebebi

 

saygılar

 

Yaptıklarını demokrasi adına savunarak mı?

Saygılar

:clover:

 

Galiba...

Çözümcüler(utangaç demokratlar) artık demokrasiyi savunuyorlar(!).

 

Asıl kaosun Atatürk'ün ilkelerini yok saymakla, onları savunmamakla geleceğini göremiyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye 80 sonrası hız verilen yozlaştırma ve hipnotize etme (dini en etkili araç olarak kullandılar) ile doğruyu/yanlışı ayıramaz bir konuma getirildi.

 

şimdi ortada Türkiye ve akp ayırımı var birilerine göre ortamı chp geriyor (!) oysa biz chp'nin çok etkisiz kaldığını düşünüyoruz. yani akp'nin dışında şuan hiç bir parti etkili ve yetkili değil RTE bu gücünü kullanıyor bütün sözleri maksatlı bütün yaptıkları ve demeçleri planlı, Türkiye bir seçime zorlanıyor insanlara (ne olup bittiğini anlamamış olanlara) gidip sorun Türkiye'de bir din kavgası var sanıyorlar OYSA TÜRKİYE'DE FAŞİZMİN DAYATMASI VAR.

 

başbakanın dünki yorumlarını dinledim ağlanacak halimize güldüm, ya bir başbakan böylemi yorum yapar hala % 47'yi yok sayıyorlar diyor, yahu bu % 47 size suç işlemeniz için mi, TC anayasasını ihlal etmeniz için mi, Türkiye'yi şeriat devletine döndürmeniz için mi oy verdi? çoğunluğun ne düşündüğü ve ne yaptığı çok önemliyse, çoğunluk doğru olanı yapıyorsa o zaman KÜRESEL ISINMAYA KARŞI DÜNYA ÇOĞUNLUĞU NE YAPIYOR?

 

Dünyaya baksınlar çoğunluk nereye gidiyor, sanat, edebiyat, spor nereye gidiyor?

 

Geçsinler artık bu çoğunluğun oyunu aldık çekemiyorlar ayağını, % 85 alsan yanlış yanlıştır, yalan yalandır, suç suçtur...

 

Çoğunluğun Türkiye'de nelerle ilgilendiği ortada, sabahları Seda Sayan'la uyanan, akşamları Varmısın Yokmusun ile uyuyan kitle, sorsan hükümet kabinesini sayamaz ama başbakanın külhanbeyi açıklamalarına hayran kalır, hatta çok yakışıklı olduğunu düşünür, hatta ne güzel bacak bacak üstüne attı Bush'un önünde diye sevinir...

 

Gerçekleri kabullenmek ve gerçeği aramak çoğunluğun işi değil dünya tarahinde de böyle olmadı. Pek az insan gerçeklerle ve doğrularla ilgilenir... Aksini savunmak popilizmdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Asıl kaosun Atatürk'ün ilkelerini yok saymakla, onları savunmamakla geleceğini göremiyorlar.

 

Atatürk ilkeleri yok sayılmıyor, amaç laikliğin açılımını yapmak (Atatürk ilkeleri yok sayılırsa, çok haklı bir darbe olur ! kimse bunu göze alamaz !)

 

 

Öyle bir laiklik tanımı var ki ne olduğu belli değil, "din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması"

 

ee ? sonra ?

 

o kadar

 

bu mudur laiklik ?

 

Çoğunluğun Türkiye'de nelerle ilgilendiği ortada, sabahları Seda Sayan'la uyanan, akşamları Varmısın Yokmusun ile uyuyan kitle, sorsan hükümet kabinesini sayamaz ama başbakanın külhanbeyi açıklamalarına hayran kalır, hatta çok yakışıklı olduğunu düşünür, hatta ne güzel bacak bacak üstüne attı Bush'un önünde diye sevinir...

 

O zaman cumhuriyet sistemimiz yanlış ! halka seçtirmeyeceğiz kimseyi, onlar bilmez, anlamaz, uyuyorlar !

 

Bahçeli, Ecevit, Yılmaz koalisyonu bu halk bitirmedi değil mi ?

 

Var mısın, yok musun yarışmasını bende ilgiyle izlemekteyim ! reyting rekorları kırdığına göre bende bu halkın içinde haybolmuşum gitmişim demektir !

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Halk açlıktan kırılıyor.

Halkın evlatları birbirini kırıyor...

Vay efendim Tayyip üzülmesinmiş.

Halk Hakkın değil mi?

Halkı üzmeye kimin hakkı var?

Halka küfür etmeye kimin ne hakkı var?

Halka saygısı olmayanın Hakla ne alakası var?

Kendini Halkdan bilmeyen Hakdan da uzaktır.

Bütün bu zulümlerin sorumlusu halka halk adına hükmedenlerdir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Atatürk ilkeleri yok sayılmıyor, amaç laikliğin açılımını yapmak (Atatürk ilkeleri yok sayılırsa, çok haklı bir darbe olur ! kimse bunu göze alamaz !)

 

Öyle bir laiklik tanımı var ki ne olduğu belli değil, "din ile devlet işlerinin birbirinden ayrılması"

 

ee ? sonra ?

 

o kadar

 

bu mudur laiklik ?

 

"Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz." 1930

 

"Softa sınıfının din simsarlığına izin verilmemelidir. Dinden maddi menfaat temin edenler. ****** kimselerdir. İşte bu duruma karsıyız ve buna müsaade etmiyoruz." 1930

 

"Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar." 1924

 

ATATÜRK

 

Laiklik, yalnız din ile siyasetin arasında bir alaka kurulmaması değil, sosyal hayatın her yönü ile din arasında bir münasebet kurulmamasıdır.

 

Laiklik bumudur soruna buradan (uzmanından)cevap alabilirsin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Din ve mezhep hiçbir zaman politika aleti olarak kullanılamaz." 1930

 

"Softa sınıfının din simsarlığına izin verilmemelidir. Dinden maddi menfaat temin edenler. ****** kimselerdir. İşte bu duruma karsıyız ve buna müsaade etmiyoruz." 1930

 

"Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar." 1924

 

Laiklik yalnız din ile siyasetin arasında bir alaka kurulmaması değil, sosyal hayatın her yönü ile din arasında bir münasebet kurulmamasıdır.

 

ATATÜRK

 

Laiklik bumudur soruna buradan (uzmanından)cevap alabilirsin.

 

:clover::clover:

Eğitim şart!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Laiklik bumudur soruna buradan (uzmanından)cevap alabilirsin.

 

O uzman diyorki

 

 

Laiklik, Türkiye?nin yakın târihinde en fazla tartışılan, hakkında en çok yazılıp çizilen, fakat o nisbette de üzerinde belirli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Prof.Dr.Fahri ÜNEN öyle diyebilir aksini söyleyen prof.larda var.Ali Fuat Basgil'de farkli söylüyor.Hangisini referans olarak alacagiz.Hem neden bu kadar kavga,Laiklik dinsizlik olmadigina sadece bir yönetim tarzi olduguna göre ne yapmamiz gerekiyor,Laikligi kaldirip Islam devletinemi gecelim,yoksa Cumhuriyeti tümden kaldirip Halifeligi gerimi getirelim,nasil olsa AKP bir baslangic yapti birakalim nereye giderse gitsin nasil olsa halkin cogunluguda Erdogan'i halife olarak görme hevesinde,Talibandanda icazeti var iyide becerir halifeligi,böylemi yapalim,Laiklik bize uygun degil cünkü biz cogunlugu müslüman bir milletiz Laiklik hiristiyanlara iyi uyar, o zaman Allahin emirlerine göre yönetilmemiz lazim.Fetoyuda seyhülislam yapalim oldu olacak adamin nekadar hizmeti var ülkeye!

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O uzman diyorki

saygılar

 

Bakalım ne diyor...

 

"Binâenaleyh, bugün tartışılması ve taraftar olunması gereken laiklik anlayışı, kanaatimizce, “Şu halde lâyik hukuk deyince bundan dinî olmayan, esaslarını dinden almayan hukuk; lâyik devlet deyince de dinî akide ve esaslara dayanmayan devlet anlamak lâzım gelir.” cümlesinde ifâdesini bulan anlayış olmalıdır. Türkiye Cumhûriyeti laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tavsif olunduğuna göre, mesele, ideolojik değil hukûkî laiklik temelinde ele alınmalıdır. Esâsen “evrensel laiklik” de bunu gerektirir."

(Prof. Dr. Fahri UNAN)

 

Okunup anlaşılacağını sanmıştım. Fahri UNAN'da anlaşılmadığını görmüş olacakki o da alıntılanan görüşünü söylemiş.

 

Laiklik, Türkiye?nin yakın târihinde en fazla tartışılan, hakkında en çok yazılıp çizilen, fakat o nisbette de üzerinde belirli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur (Prof. Dr. Fahri UNAN)

 

Galiba bir kez daha tekrarlamak gerekiyor ki:

 

:clover::clover:

Eğitim şart!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu konuda ne diyorlar biliyor musunuz?

 

Bu haberler AKP'yi yıpratmak için çıkarılıyormuş....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Okunup anlaşılacağını sanmıştım. Fahri UNAN'da anlaşılmadığını görmüş olacakki o da alıntılanan görüşünü söylemiş.

 

demekki genel görüş alıntıladığım görüştür, sizin alıntıladığınız görüş kişisel görüşüdür, çıkarımıdır ! bu sadece hocamızı anlayabilenleri ilgilendirir !

 

mühim olan görüş ise, genel görüştür

 

nedir O hocamızın genel görüşü ? tekrar belirteyim

 

Laiklik, Türkiye?nin yakın târihinde en fazla tartışılan, hakkında en çok yazılıp çizilen, fakat o nisbette de üzerinde belirli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur (Prof. Dr. Fahri UNAN)

 

 

Yani hocamızın kendi görüşünüde belirttiği gibi, ne derse desin, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, laiklik, belli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur !

 

 

saygılar

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

demekki genel görüş alıntıladığım görüştür, sizin alıntıladığınız görüş kişisel görüşüdür, çıkarımıdır ! bu sadece hocamızı anlayabilenleri ilgilendirir !

 

mühim olan görüş ise, genel görüştür

 

nedir O hocamızın genel görüşü ? tekrar belirteyim

 

Laiklik, Türkiye?nin yakın târihinde en fazla tartışılan, hakkında en çok yazılıp çizilen, fakat o nisbette de üzerinde belirli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur (Prof. Dr. Fahri UNAN)

 

 

Yani hocamızın kendi görüşünüde belirttiği gibi, ne derse desin, ne kadar uğraşırsa uğraşsın, laiklik, belli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur !

 

saygılar

 

Tarafsız; bak güzel kardeşim, en basit, anlaşılabilir konuları bile anlamamakta israr ediyorsun. Tartışmaya açıyorsun. Bu da konu dışına çıkılmasına neden oluyor. Sen hep böyle yapıyorsun.

 

Uzman hoca, laikliğin ne olduğu konusunda bilimsel bir makale yazmış. Girişinde senin alıntıladığın yazı var ama devamını okumamışsın. Bak ne diyor devamında.

 

"Bu mefhûmun çok sayıda târifini bulmak mümkündür. Târifi yapan kişinin bulunduğu yere ve benimsediği dünyâ görüşüne göre değişen bir laiklik anlayışı ile karşılaşmak, meseleyi daha da karmaşık hâle getirmekten başka bir işe yaramamaktadır."

 

Anlamadığın konu; "birisi genel görüş diğerisi kişisel görüş" değil. Orada anlatılan, toplumumuzda çok fazla tartışılmasının nedeni, laiklik tarifini yapan kişinin dünya görüşü farklılığından dolayı göreli olup, içinden çıkılmaz bir hal aldığıdır. Burada senin söylediğin gibi genel genel görüş değil, aksine genel (evrensel) görüşün olmadığını anlatıyor.

 

Olması gereken evrensel görüşü de makalesinin son tarafında vermiş zaten tekrar alıntılıyorum.

 

"Binâenaleyh, bugün tartışılması ve taraftar olunması gereken laiklik anlayışı, kanaatimizce, “Şu halde lâyik hukuk deyince bundan dinî olmayan, esaslarını dinden almayan hukuk; lâyik devlet deyince de dinî akide ve esaslara dayanmayan devlet anlamak lâzım gelir.” cümlesinde ifâdesini bulan anlayış olmalıdır. Türkiye Cumhûriyeti laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak tavsif olunduğuna göre, mesele, ideolojik değil hukûkî laiklik temelinde ele alınmalıdır. Esâsen “evrensel laiklik” de bunu gerektirir."

(Prof. Dr. Fahri UNAN)

 

Sosyal konuların tartışılması bilinç, dikkat ve içtenlik istiyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anlamadığın konu; "birisi genel görüş diğerisi kişisel görüş" değil.

 

Uzman diyorki;

 

"Binâenaleyh, bugün tartışılması ve taraftar olunması gereken laiklik anlayışı, kanaatimizce, ?Şu halde lâyik hukuk deyince bundan dinî olmayan, esaslarını dinden almayan hukuk; lâyik devlet deyince de dinî akide ve esaslara dayanmayan devlet anlamak lâzım gelir.?

 

 

Yai kendi kanaatine göre, laikliğin tanımınımı yapmış ama yinede bir ayrıntı yok ! halkta dolayısıyla bunu tam olarak anlayamayacaktır !

 

Orada anlatılan, toplumumuzda çok fazla tartışılmasının nedeni, laiklik tarifini yapan kişinin dünya görüşü farklılığından dolayı göreli olup, içinden çıkılmaz bir hal aldığıdır.

 

Uzman profesöründe bir dünya görüşü olabilir laiklik tarifini yaparken ! o da bizim gibi insan sanırım.

 

Olması gereken evrensel görüşü de makalesinin son tarafında vermiş zaten tekrar alıntılıyorum.

 

Evet belki olması gereken o dur ama bu görüş genel bir kabul görmemişki "Laiklik, Türkiye'nin yakın tarihinde en fazla tartışılan, hakkında en çok yazılıp çizilen, fakat o nisbette de üzerinde belirli bir anlayış birliğinin oluşmadığı bir mefhumdur" demiş !

 

Sosyal konuların tartışılması bilinç, dikkat ve içtenlik istiyor.

 

Siz, bilinç dikkat ve içtenlik sahibisiniz demekki, buna kim karar veriyor bilemem ama saygı duyarım.

 

 

Tarafsız; bak güzel kardeşim, en basit, anlaşılabilir konuları bile anlamamakta israr ediyorsun. Tartışmaya açıyorsun. Bu da konu dışına çıkılmasına neden oluyor. Sen hep böyle yapıyorsun.

 

 

Laiklik halk tarafından tam olarak bilinenememktedir, hatta evrensel olarak çok oturmuş bir sistem değildir, anayasamızda ise ayrıntısız olarak yer almaktadır. İktidarlar bunu kuruluşumuzdan beri tartışmaktadırlar, değindiğim konu buydu, herhangi bir problem yok. Zaten profesörde bir görüş birliğinin olmadığını söylemiş, kendi kanaatincede bir tanım yapmış ama bu onun kendi kanaatidir, herkes tarafından benimsenmeyebilir

 

 

saygılar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.