Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 İran ulusalcı bir anlayışa sahip diyebiliyorsanız bu sizin şahsi fikriniz olur ancak birde realite var, şöyle ki, Ulus bilinci nedir önce onu konuşalım, hangi etnik kökenden gelirse gelsin ait olduğu ülkenin bir ulus devlet olması sebebiyle bütün vatandaşlarının eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu ulusun bütünselliğini savunan anlayıştır ulusalcılık... Peki İran'da ulusalcılık ne boyutta? Bildiğimiz kadarıyla İran'da mollalar iktidarı ele geçirdiğinden bu yana hak ve özgürlükler son derece kısıtlanmış, İran'da yaşayan Türkmen ve Azeriler yönetimde söz sahibi değil, üstelik nüfusları çok kalabalık olmasına rağmen... Peki bu ulusalcılığın neresine dahil oluyor? İran kendi ülkesel çıkarlarına yönelik hareket ediyor dersek bu daha doğru bir ifade olabilir... Yani toplumsal özgürlük ve eşitlik yok ancak dışarıya yansıtılan İran kendi milli çıkarlarına göre plan yapıyor... Bölgede söz sahibi olacak kadar güçlü bir askeri güce ve iktidara sahipmiş gibi yansıtılıyor... Tabi ne kadar gerçek orasını kestiremiyoruz... Amerika'da olduğundan çok daha güçlü gösteriyor kendini değil mi... İran'da insan haklarından ve özellikle kadın haklarından söz edilemeyeceğini sanırım sizde biliyorsunuzdur... Adının Cumhuriyet olması orayı özgürleştirmiyor sonuçta dine dayalı bir yönetim şekli var ve şeriat kanunları geçerli... Yani kişi suç işlesin ya da günaha girsin farketmiyor, şeriate göre cezası neyse infazı gerçekleşiyor... Bunun insan hakları, demokrasi ve özgürlükle alakası olamaz... Dini siyasete karıştırdığımızda bir takım din bezirganı işlenen günahın bedelini Allah'tan emir almışcasına uygulayabiliyor... Bunlar kendilerine mücahit diyor... Böyle bir anlayışın dünyada yeri yok... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 elektrige yapılan son zam sayesinde nelerin değiştiği hakkında bir fikriniz varmı? mesela nukleer enerji santralleri konusunda onemli anlasmalar imzalandı bu arada avrupada nukleer enerji santrallerinin yapılmasını yasak oldugunu kim biliyor? doğalgaz zengini olan rusya neden doğalgazla calısan elektrik santrali kullanmıyor hic dusundunuzmu? neden hidroelektrik santralleri konusunda yatırım yapılmıyor? elektrik idaresi neden satılmaya calısıyor hic dusundunuzmu? enerji konusunda onumuzdeki on sene boyunca dısarıya bagmlı olacagımızı anlasmalarla taahhut altına aldık... rusyadan aldıgmız dogalgaz pahalı diye oraya heyet gonderdik..sonra ukrayna 300 dolara dogalgaz alıyormus biz onlardan ucuza alıyoruz diye örtbas edildi. oysa cernobil faciasının tazminatı olarak onumuzdeki 20 sene ukrayna dogalgaz icin rusyaya para ödemeyecek bunu kac kişi biliyor? giden heyet aldıgımız dogalgazın parasının arttırılmasını sagladı... elektrikler kesilip duruyor her yerde kimin dikkatini cekiyor? ve faturalar ikiye katlandı kimin umrunda? ulke icin hayati önem tasıyan anlasmalar yapılıyor ulkenin en önemli kaynakları satılıyor ve cıkarılan yasalarla özellestirmeler uzerindeki yargı gölgesi ortadan kaldırılıyor. anlayamayan arkadaslar icin Türkcesi şu: bundan sonra satılan ulke kaynakları icin kalkıp kimse neden sattın kaca sattın niye sattın diye soramıyacak... ama derdimiz türban... ne cok din bezirganı varmış ulkede... kalkıp inanclı ve inancsızları hemen belirlediler... bari soylesinler kim cennete gidecek kim gitmeyecek bosuna ugrasmayalım burda..!!!! iranda son iki aydır gazetelerde türkiye icin yazılan yazılardan kimin haberi var? adamlar kendieriyle gurur duyuyorlar rejim ihrac ediyoruz diye... guclu bir ittifak kazanıyoruz diyorlar... haberiniz varmı? haberi olanların zaten istedigi bu..olmayanlar ise kimden ogrenecek ki basın onların elinde... şimdi kalkmış türbandı ozgurluktu dindi diyorsunuzya.. merak ediyorum aslında cok basit bir soru var... Turban İslamın sartıysa takmayanlar dinsizmi oluyor? cunku devlet bunu belirlemiş oluyor yapacagı yasayla... yoksa bir cok İslam dinimi var basını ortenlerin İslamiyeti ortmeyenlerin İslamiyeti diye... simdi sözyleyin basını ortenmi daha cok musluman ortmeyenmi? buna kim karar veriyor sayın recep tayyip erdogan hazretleirmi? bırakın lafları kıvırmayı dolandırmayı acıkca söyleyin basını örtmeyen kadın munafıkmı dinsiz mi? İslamın sartları tartısılımaz bir sartına uymayan dinsizdir imansızıdr katli vaciptir yanılıyormuyum? mademki turban inanc geregidir. mademki okumak isteyen kızlarımız inancı geregi bunu takıyorlar yani İslamiyet geregidir bunu takmayan kadınların dini nedir? kıvırmayın acıkca söyleyin... soru basit... turban nedir? din geregi yapılan bir uygulamaysa buna uymayanların akıbeti nedir? yok siyasi bir simgeyse sayın yök baskanı dediya universitede siyasetin işi ne? sayın yök baskanı sıkıysa boyle konusmasın erkek derim adama...!!!! ama dogru demiş he bu arada kimsenin umrunda değil dimi... ulke kaynakları bir bir peşkeş cekildi ve halk gırtlağına kadar soyuldu... siz turbanı konusmaya devam edin... verdiler elinize çelik comak oynayın durun..!!!! akp yarın obur gun siz aclıktan ölmeyin diye gelip size erzak yardımı yapacak sizde gidin oyunuzu ona verin.. hatta uye olun akpye hatta sirket kurun ihale alın ihya olun... ihya olmassanız sizi yöke falan atarlar bir kadro bulurlar..durmak yok yola devam... yazık.... ama kusura bakmayın hepiniz bunu hakediyorsunuz.... bu kadar açık yapıyorlar bunu biz hala kalkmıs turbanı konusuyoruz... butun kadınları evlere hapsedin sokaga cıkarmayın insan yerine koymayın belki iran kadar gelişmiş bir ulke olursunuz... iş kadın kafasındaysa eger keselim hepsini kafasını hic derdimiz kalmaz... ama sakın kadınları konusturmayın..!!! ortacagda avrupada konusan kadınları yakmak zorunda kaldılar:p nede olsa biz onları 500 yıl geriden takip ediyoruz ya sıra onada gelicek demektir... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 İran yakın gerçeği?? Bilin bakalım neden yakın??Açık bayanların,açık bayan subayların,açık bayan öğretmenlerin bulunduğu İran,nasıl bu hale geldi?Bilin bakalım açıklık yanlıları kimleri hiçe sayıp,kimleri nerelerden men edip,nasıl bir büyük çoğalmaya sebep oldu??Bu çarşaflı tipler nasıl egemen oldu herşeye.??Bir krallıktan şeriata nasıl geçildi?? Kimlerin damarına nerde nasıl basıp,nerelerde hata yaptılar da bir ülke bu derece değişti.. Söz konusu din olunca hassasiyetin ve gerekirse tehlikenin idrakine varamamanız ne acı..Savunun bana 18 yaş altındaki çocuklara din eğitimi verilemeyeceğini,savunun bana imam hatip liselerinin kapatılması gerektiğini,savunun bana ufacık çocukların zorla örtünmesindeki yanlışlıkları,savunun din için ,dinini seçmek için insanların en az reşit olmasını..Ama savunmayın bana 19 unu aşmış insanın ateistliği ya da kapanmayı seçişindeki inanç özgürlüğünün yasaklarla engellenebileceğini.Sarık diyosunuz,cübbe diyorsunuz,ama giymeyen cübbeli zihniyetin okuyor oluşunu engelleyemiyorsunuz.Cübbeli şeyhler eline okumayan bayanları esir ediyorsunuz.Bir de hiç Kuran okumamış gibi, kapanmayanın dövüldüğü,içki içenin idama mahkum edildiği uygulamaya İslam diyorsunuz.Siz okumuş bir türbanlının,İslam nedir noktasındaki bu insanlara en büyük tehdidi oluşturduğunu bile görmüyorsunuz.Sizin masal hurafe diyerek inanan insanlara yaklaşımınız ile,bir inanana Kuran da bu böyle değil ki,oku da benimle tartış demekte ki ezici gücü idrak edemiyorsunuz.Benim gibi bir türbanlı,sizden çok daha güçlü bir çarşaflı karşısında görmüyorsunuz.Benim uyduruk dinleri önündeki en büyük engel,benim ve ben gibi niceleri..Siz yasağınızla okuyan bayanı dikmediniz önüme,siz yasağınızla şeyhlerin müridlerini diktiniz önüme.Siz Tanrının çocuklarını dikmediniz önüme,siz iblisin çocuklarına hizmet ettiniz farkına bile varmadan ve güya istemeden..İnsanların inancına dokunmanın,din elden gidiyor saçmalığında lanse edilişini bile hiçe saydınız,en büyük destekçisi oldunuz bu yaklaşımların.Din elden gidiyor,laiklik elden gidiyor...ya size noluyorrrrr... Alın benden öneri:Zorunlu eğitim 11 sene olsun,imamhatip vs din eğitimi veren yerler tamamen kaldırılsın.Okullarda verilecekse din dersi,İncil,Kuran,Budizm,şu bu akla ne geliyorsa yanlısı olmadan bilgilendirme yapılsın..Tarihiyle,gelişimiyle,ne olduklarıyla bilgilensin insanlar karma olarak.Varsın ondan sonra kim ne ile nerde okuyacaksa okusun.Varsın ondan sonra kimileri ilahiyat seçip din yolunda gitsin,varsın biri bilim desin ilim öğrensin.Varsın devletin resmi dairelerinde dini sembollü şekilliler çalıştırılmasın,kurallar olsun,ama dışarda olana da daha öcü muamelesi yapılmasın. Ya herkes herkese düşman kesilmiş ülkede,herkes herkesi kınar olmuş..Noluyor bi anlasak... Medyayı medya olarak bir algılasanız da ,her bilgiyi lop diye yutmasanız artık şu ülkede.Çok mu şey değişir ne yanlı yazılardaki yanlı yolları farkedebilseniz...Herkes kendi tarafının kendi düşüncesine yakın tutumuna o kadar odaklanmış ki,karşı tarafın kendisine neden karşı taraf olduğunun kendi gibilerden yorumunda takılmışlar.Bir de arada karşı tarafı öğrenselerde,neden karşı taraf olduklarını kavrasalar... Alıntı
Misafir karabekir Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Başörtüsü yasağına dair bir yasa yoktur. Zaten de olamaz. Kıyafetler kurumların yönetmeliklerince düzenlenir. Başı kapalı üniversiteye girmeyi engelleyen de yönetmeliklerdir. Bir de bu yönetmeliklerin yasaya, anayasaya aykırılığı iddiasıyla başvurular nedeniyle alınmış anayasa mahkemesi kararları vardır. Yasal prosedür de budur. Kıyafetle ilgili yasa olmaz. Yönetmelik düzenlemesi olur. Hatta bunlar önce kıyafetle ilgili anayasa maddesi koymaya kalkıştılar da sonra ayıktılar. Bu kadar da acemi ve bilgisiz değillerdir, ama menfaat için iktidara yamanmıştır bu sözde hukukçular. Fakat yönetmelik değişikliği tabii ses getirmez, artı puan da yazmaz, yerel seçimlerde oy artışı sağlamaz. Sessiz sedasız yönetmelik değişecek de, başörtülüler girecek, uzun hikaye. Amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek. Sansasyon, oy kaygısı. Halk nasılsa böyle zokalara iyi geliyor, yuttur gitsin. (Önce koyun demişti, şimdi de halka sazan dedi olacak ama neyse.) Hukuçusu böyle, aydını böyle, halkı böyle... Vah Türkiyem... Gerçekten, samimi olarak içim acımıyorsa en adi insan olayım. Seviyorum bu ülkeyi ama, olmuyor, beceremiyor bu toplum çağdaş dünyada yerini almayı... Bir iddiayı desteklemek için hukuka takla attırmalarına bayılıyorum yahu. Yönetmelikle özgürlüğü ortadan kaldırabileceksiniz vay canına. Yönetmelik değişikliği ses getirmezmiş. Yönetmeliği çıkarmaya kim yetkilidir sizce. YÖK...Yök bu zamana kadar yönetmeliği değiştirdi mi? Her ne ise; Yönetmelik çıkartılması çok basit bir işlemdir. Yönetmeliği değiştirdiniz ve Örtü serbest oldu diyelim. 3 yıl sonra tekrar değiştirilirse pardon 1 ay sonra diyecektim. Amaç ne olursa olsun bağcı yediği dayakla kalmıyor anlaşılan. Bağcı niye dayak yediğini bir anlasa bir daha dayak yemeyecek ama...22 Temmuzda niye dayak yediğini bir anlasa...O yönetmelik kaç defa değişti biliyor musunuz...Yönetmeliği değiştirtiğinizde ne olmuştu DANIŞTAY'a gidilmişti hatırlıyor musunuz...Nereden hatırlayacaksınız amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Hadi hayırlı tıraşlar benim ihtiyacım yok tepeden tırnağa kelim... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Türban, Eğer laik Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği üzerine koparılan bir didişmenin simgesi durumuna gelmişse, bu gidişi durdurmak için şu haftalarda çeşitli toplum kesimlerince ortaya konacak eksik tutumlar etkisi belki de yıllarca sürecek bir yenilgiye yol açabilir. Tüm Cumhuriyetçi güçleri seferber etmek ve sonuna kadar mücade etmek Atatürkümüz bize bıraktı azim ve kararlılığı sonuna kadar kullanmak Ülke vatandaşı olma gereğinin sorumluluğudur... Saygılar... Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Bir kaç gündür iletileri şöyle bir izliyorum da, açıkça "biz şeriat isterük" diyemeyen kalemler yavaş yavaş bir zafer havasına girmiş ve söyleyemedikleri taraflılıklarını da belli etmeye başlamışlar. Halklar kaderini tayin edermiş. Ediyor işte... Daha ne olsun? ******** ******* O zaman şöyle söyleyelim: bu insanlar bunu istiyor! Her zaman demişimdir zaten: bu halk bunu hakediyor! Tarihten okuduğumuz gibi, hasta bir adam ve ölmesi için uğraşan yüzlerce gücü görmek zor değil sanırım. Hani, geçmişinden ders almayanlar hatalarını tekrar edip duracak kadar ....... deriz ya... Gelin objektif düşünelim: sorun nerede? Önce Tayyipin söylediği, ya da söylediği hayal edilen, ya da söylese bile yeri olan, ya da söylemekte haklı olduğu cümleleri hatırlayalım: HALA ANLAMAYANLARA TEKRAR EDELİM Tayyip Diyor ki ; Ey benim okuyup araştırmayan halkım : 1- Şehidinize hakaret ettim, anlamadınız 2- Ermeni yahudi demeden ülke varlıklarını sattıp, egemenliğimizi devrettim, anlamadınız 3- Kendi ülkemi bölen projenin Eş Başkanı'yım dedim, anlamadınız 4- Erbakan bile "AKP' yi siyonistler kurdurdu" dedi ki doğru, anlamadınız 5- Türkiye yi katmerli bir borcun altına soktum, toprakları sattım,anlamadınız 6- Barzani ve Talabani ile kolkola girip kendi askerimizi dışladım, anlamadınız 7- Din, müslümanlık,islam dedik 4 yıl boyunca rekor sayıda Kilise açtırdım, bu nasıl müslümaklık demediniz ve yine anlamadınız. 8- Ogluma acık acık gemi aldım, alenen 4 senede onu da trılyoner yaptım anlamadınız 9- Malıye bakanıyla elele verıp yedı sulalemıze yetecek paraları goturduk anlamadınız 10- Teroristbasına sayın dedim anlamadınız 11- Ulkeyi en yuksek faizle borçlandırdım anlamadınız 12- 2002 dekı secım oncesi dokunulmazlıkları kaldıracam diye Yalan soyleyıp sonra bı daha lafını bıle etmedım anlamadınız 13- Derdini söyleyen vatandaşa ***** çektim anlamadınız. Üstüne üstlük bütün bunları tembel muhalefette size iyi anlatmayınca, sandıktan hooop ben çıktım. Şimdi bir 5 yıl daha sizleri ben Sevmeyim de kimler sevsin. Bu 5 yılda da yapacagımı yaparım, ondan sonra ister seeeç Ister seçme. Nasıl olsa kalkıp yüzünüze sövsem yine %30 alırım . Şimdi siz böylesi insanlardan oluşan bir topluma hadi anlatın bakalım doğruyu... Hadi gösterin bakalım nasıl çağdaş olunacağını... Kadın haklarını, özgürlüklerini vs.vs.vs; anlatın da görelim... Bu insanlar görür de öğrenemez (diğer islam ülkeleri örneklerini), yaşar da öğrenemez de(ders çıkaramadığı örnekleri); sizin anlatmanızla mı öğrenecek? Biz hükümeti eleştirdiğimizde aydın sandığımız kimseler bile çıkıp "e iyi de bunları tüm hükümetler yapmıştır" diyorsa ben daha ne yapayım? Bir arkadaşımızın iletisinde İranlı gazetecinin cümlelerinde geçiyordu: "insanlar ne kadar aşağılanırsa aşağılansın bir süre sonra alışıyor" gibi bir cümleydi yanlış hatırlamıyorsam... İran örneğini veriyoruz, en uç örnektir, yakınımızdadır, aynı yollardan geçiyoruz diye... Kalkıp biz onlardan farklıyız diye itiraz ediyorlar Yapma yaa? demek farklı yapılardayız... Yok bir de aynı yapıda olsaydık... Anlatılmak istenen bumu?! Senin anlamak istediğin ne?! Arkadaşlar siz kime örnek veriyorsunuz ki? Yarısı zaten İran gibi olmak istiyor, yarısı da olan bitenden habersiz "özgürlük" diyor, anlamını bile bilmeden! Arkadaşlar, halkımız kendi kaderini tayin ediyor işte. Görünen köy klavuz istemez! Bu insanların umrunda değil kadın haklarıymış, çağdaşlıkmış, bilmem neymiş... Kadınıyla erkeğiyle seçtiği yol bu! Bu insanlar ölüm korkusu, cennet vaadleriyle yaşayıp ölecek, yaşarken yaptıklarıyla kalacak (verdiği zararla)... Farkındalar ya da değiller! Şimdi çıkmış birileri konuşuyor: Anayasanın değişmez maddleri diye Korkmayın diyorlar Ne korkması ya ne korkması? Bu hasta adam sizinle ilk defa yüzleşmiyor ki, ilk defa savaşmıyor ki, ilk defa yenmeyecek ki bu hastalığı? Ama hastalığın (kanser) tipi belli, yayılması belli! Sen ne diyorsun be adam! Bu ne gaflet uykusudur! Cumhuriyet yıkılmalıdır diyen insanlar devleti ele geçirmiş, adım adım ilerliyor, bunlar hala uyuyor! Yoksa uyumuyor da uyur numarası mı yapıyor? Yoksa bunlarada mı sus payı verdiler? Her şey beklenir! Sözde milliyetçiler sizi ya!!! *************************** Saygılarımla... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 MHP nin türbana karsi verdigi destegi protesto icin bir araya gelen emekli pasalardan olusan birkac dernek MHP ye siyah celenk birakmak isteyince gözü dönmüs MHP lilerin saldirisina ugradilar.Özellikle yasli insanlardan olusan bu heyetin karsisina MHP li genclerin cikmasi bu genclerin yarin Türkiye'de neler yapabileceklerinide birkez daha ortaya koymustur.Ne kadar ilgincki,Türkiye'nin satilmasina ses cikarmayanlar,DTP nin eylemlerine göz kirpanlar,ceket önü ilikleyip DTP lilerle görüsenler emekli pasalara karsi aslan kesilmisler.Ve bunlar secimden önce meydanlarda Erdogana ip atiyordular Bunlarmi Türkiye'nin ülkücü denilen gencligi.Bu mudur mecliste oturan PKK yandaslarina ses cikaramayan ama emekli insanlara saldirarak davalarini savunanlar. Türkiye'nin yüzde 7 hain kontenjani var demisti rahmetli ATILLA ILHAN.Bence biraz az söylemis yüzde 15 ler demeliydi. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Sevgili Yersoy o kadar haklısın ki arkadaşım Türkiye Cumhuriyetinin yıkılışını bekleyen aç kurtlar bu uğurda mücadele eden satınalınmışlar bir taraftan din bir taraftan etnik ayrım ajitasyonlarıyla ülkemizi karanlığa sürüklerken kalkıp bu terörist başına kızmak komik oluyor... Bu şahsiyetsiz adamın en azından ne olduğu belli e tabi kolay ona küfür etmek, peki asıl kendilerini başka gösterip bu milletin kanını emen sülüklere neden tek laf edemezler, çünkü bir nokta var ki orada birleşiyorlar... Gözünü seveyim milliyetçi geçinenlerin... Çok kolay aldanıyor bu millet artık iyi niyetten mi, saflıktan mı, bilmiyorum... Ama kolay aldanıyor işte bir tarafta özgürlük ve eşitlik diyen etnik ayrımcılar, bir tarafta eşitlik ve özgürlük diyen dinciler... Farkları yok birbirlerinden... Çanakkaleyi Çanakkale yapan ruh bu değil... O dönemde bu dincilerin dedeleri halkımızı işgalin olmadığına inandırıyordu, Kürt ayrılıkçılar başka taraftan ayaklanıyordu... Hiç birşey değişmiyor şükür ki gerçeği görenlerde var... Seninde söylediğin gibi ilk defa çıkmıyor bunlar inlerinden bu ilk karşılaşmamız değil... Belli ki sonda olmayacak... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Sevgili Yersoy o kadar haklısın ki arkadaşım Türkiye Cumhuriyetinin yıkılışını bekleyen aç kurtlar bu uğurda mücadele eden satınalınmışlar bir taraftan din bir taraftan etnik ayrım ajitasyonlarıyla ülkemizi karanlığa sürüklerken kalkıp bu terörist başına kızmak komik oluyor... Bu şahsiyetsiz adamın en azından ne olduğu belli e tabi kolay ona küfür etmek, peki asıl kendilerini başka gösterip bu milletin kanını emen sülüklere neden tek laf edemezler, çünkü bir nokta var ki orada birleşiyorlar... Gözünü seveyim milliyetçi geçinenlerin... Çok kolay aldanıyor bu millet artık iyi niyetten mi, saflıktan mı, bilmiyorum... Ama kolay aldanıyor işte bir tarafta özgürlük ve eşitlik diyen etnik ayrımcılar, bir tarafta eşitlik ve özgürlük diyen dinciler... Farkları yok birbirlerinden... Çanakkaleyi Çanakkale yapan ruh bu değil... O dönemde bu dincilerin dedeleri halkımızı işgalin olmadığına inandırıyordu, Kürt ayrılıkçılar başka taraftan ayaklanıyordu... Hiç birşey değişmiyor şükür ki gerçeği görenlerde var... Seninde söylediğin gibi ilk defa çıkmıyor bunlar inlerinden bu ilk karşılaşmamız değil... Belli ki sonda olmayacak... Sayin Sardunyamsiz ne derseniz deyin ben onlarin nasil elllrini ogusturduklarini ve oh canima degsin,alin Atatürk'üzde sizin olsun Cumhuriyetinizde sizin olsun dediklerini görür ve duyar gibiyim,Suna o kadar eminimki Cankaya fatihi bile hanimi ile yalniz kaldiginda zaferlerine kahkaha atarak Demokrasinin icin böyle ettik diye gülüyorlardir.Siz ne derseniz deyin ortadaki gercek,artik Türkiye, din simsarlarinin zaferine teslim olmustur.Hemde hicbir direnis görmeden. saygilarla Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Teşekkürler sardunyam... Şimdi sorunun nerede olduğunu düşünürken, yaşadığım bir kaç olay aslında bir ip ucu da veriyor bana... Geçende otobüs bekliyorum. Durak kalabalık. Beklediğimiz otobüs, tam 50 dk olmuş gelmemiş. Hah! bir tane geldi! Ama durmadan geçip gitti. Neden? İçerisi tıklım tıklım, ön kapı ağzına kadar dolu! Otobüs önümüzden geçerken ve biz de suya düşmüş eve gitme hayalimizi yaşarken, otobüsün arka kısmının bomboş olduğunu gördük. Durakta herkes söyleniyor... "Bunlar ne biçim insan!" Küfür edenler dahi var... Kızmakta haklılar tabi. Daha sonra yeni bir otobüs geldi. Daha boş ve sakin. Ancak bindiğimizde bir de baktım ki, beklediğim duurakta binenler yine otobüsün ön kısmında yığılmış kalmış, arkada kimse yok... Biraz önce hakaret eden insanlar şimdi aynı şeyi yapıyor; bir de bunlar giyimiyle duruşuyla ben elit kesimdenim diyen insanlar . İki durak sonra hal yine aynı... Şimdi, hani yukarıda dedik ya bu insanlar ders çıkaramıyor, çabuk unutuyor, kendini ve karşısındakini değerlendiremiyor diye; balık hafıalıyız diye... Sorun aslında çok basit. Biz günlük yaşıyoruz. Otobüse binene kadar bizim muhalefetimiz. Balık hafızamız sayesinde, otobüse bindikten sonra çektiğimiz sıkıntıyı unutuyor ve kızdığımız insanların hareketini yapıyoruz. Onlar da böyle yapmışlardı... Balık hafızalıyız ve günlük yaşıyoruz. İşte Türk insanının sorunu bu. Günlük yaşıyoruz, çünkü bir torba kömüre (!) geleceğimizi satabiliyoruz... Balık hafızalıyız, çünkü o bir torba kömürün nereden gelip nereye gittiğini çabuk unutuyoruz... Yukardaki örneği de, eğitim görmüş elit kesimin yaptığını hesaba katarsak, sorunun eğitim-öğretim olmadığını da anlarız. Sorun, benimsenen yaşam biçimi. Kolaycılıkla gelen yaşam tarzı... Vurdumduymazlık! Şimdi baştan anlat hadi bu insanlara türbanı, AKP yi, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu ve getirdiklerini, Atatürk'ü, gelmiş geçmiş hükümetleri, faali meçhul cinayetleri vs.vs.vs.... Bugüün anlar yarın unutur. Yarın anlatırsın diğer gün "günü kurtarmak" adına unutur! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 İran ulusalcı bir anlayışa sahip diyebiliyorsanız bu sizin şahsi fikriniz olur ancak birde realite var, şöyle ki, Ulus bilinci nedir önce onu konuşalım, hangi etnik kökenden gelirse gelsin ait olduğu ülkenin bir ulus devlet olması sebebiyle bütün vatandaşlarının eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğu ulusun bütünselliğini savunan anlayıştır ulusalcılık... Peki İran'da ulusalcılık ne boyutta? Bildiğimiz kadarıyla İran'da mollalar iktidarı ele geçirdiğinden bu yana hak ve özgürlükler son derece kısıtlanmış, İran'da yaşayan Türkmen ve Azeriler yönetimde söz sahibi değil, üstelik nüfusları çok kalabalık olmasına rağmen... Peki bu ulusalcılığın neresine dahil oluyor? İran kendi ülkesel çıkarlarına yönelik hareket ediyor dersek bu daha doğru bir ifade olabilir... Yani toplumsal özgürlük ve eşitlik yok ancak dışarıya yansıtılan İran kendi milli çıkarlarına göre plan yapıyor... Bölgede söz sahibi olacak kadar güçlü bir askeri güce ve iktidara sahipmiş gibi yansıtılıyor... Tabi ne kadar gerçek orasını kestiremiyoruz... Amerika'da olduğundan çok daha güçlü gösteriyor kendini değil mi... İran'da insan haklarından ve özellikle kadın haklarından söz edilemeyeceğini sanırım sizde biliyorsunuzdur... Adının Cumhuriyet olması orayı özgürleştirmiyor sonuçta dine dayalı bir yönetim şekli var ve şeriat kanunları geçerli... Yani kişi suç işlesin ya da günaha girsin farketmiyor, şeriate göre cezası neyse infazı gerçekleşiyor... Bunun insan hakları, demokrasi ve özgürlükle alakası olamaz... Dini siyasete karıştırdığımızda bir takım din bezirganı işlenen günahın bedelini Allah'tan emir almışcasına uygulayabiliyor... Bunlar kendilerine mücahit diyor... Böyle bir anlayışın dünyada yeri yok... Sanırım ilk defa sizden bu kadar suçlamadan yoksun bir yazı okuyorum bana yönelmiş... Şimdi efendim; Ulusalcılıktan kasıt gayet açıktır aslında, bugün ana hatlarıyla bir küreselcilik-ulusacılık çatışkısı var ve İran gayet ulusalcı tavırlarıyla dikkat çekerek yerini belli ediyor... Yani sizlerin savunduğu dışa açılmadan kendi ulusal anlayışıyla yükselme hedefini onlar da taşıyor ama gerek toplumsal anlayışta gerek devletin hukukundaki farklarda bir şey diyemem... Ben burada daha çok işin siyasi yönüne değindim ki bu toplumsal ve hukuksal yönünü de etkiler bir şekilde... İçerdeki hukuk anlayışı ise zaten bambaşka ancak çağımızda ulus-devlet modeline uyum sağlamayan ya da sağlamaya çalışmayan bir yapı yok; bununla birlikte devletlerin karşısındaki en önemli seçeneklerden biri de küreselleşme... Sanırım Rusya ve Çin bu ulusalcılık-küreselcilik ikilemini kendi anlayışlarıyla küresel faydaları birleştirmeye çalışarak kullanmak istiyorlar; Çin'in sistemi bir örnektir zaten: Siyasette komünist geçmişin, ekonomide küresel gelişmenin izleri... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Bir forumdaşımız(sanırım adı lostsoul du) demiş en nihayetinde türban nedir??? Bakınız: Nerden araştırırsanız araştırın ulaşacağınız bazı bilgiler vadır: -Erkek görüntüden kadından daha fazla etkilenir(cinsel anlamda); -Kayıtsız koşulsuz cinsel yaşam, her türlü dinde ve ahlaki anlayışta genel olarak sınırlandırılmak istenmiştir ki bugün de özellikle sağlıksal, ruhsal ve toplumsal zararları gündemdedir; -Erkek egemenliği ve sapkınlıkla kadının aşağılanması, cinsel obje haline getirilmesi her zamanda görülebilen bir durumdur, "ben iyi niyetliyim" demekle değişmiyor işte doğanın kuralları belli bunu da en iyi erkek okurlarımız anlayacaktır zaten ; -Her insanın anlayışı kendinedir, başkasına zarar vermediği sürece kendisine müdahale edilmemesi bizzat günümüzün baskın anlayışınca da kabul görümüştür zaten... Bence örtünme mantıklıdır, dini yönünü Arapçaya ve genel olarak din bilgisine hakim insanlara bırakıyorum ya da en azından topluma hitap etme işini; ancak şunu da söyleyebilirim ki tesettür çok geniş bir ifadedir bir giyim kültürüdür ki kimisi çarşafa kadar gider kimisi daha modern bir anlayışı yeterli bulur... Yani "aman ne saçma" denilecek bir durum falan yok ortada... Gelelim siyasi yön olayına: "Bunları siyasi amaçlar için kapatıyorlar, baskı yapıyorlar!!!" Diyeceğimizi dedik; eğitimini alsın ki kendi bağımsızlığıyla kendi inancının gereğini yapsın, yoksa yasakçı zihniyetle bizzat siz kısır döngünün bir parçası haline gelirsiniz... Ama benim bildiğim burada esas sorun edilen doğrudan dini ifade yanı; zaten yasakçıları haklı bulmamamın nedeni de bu kimi diyor siyasi kimi diyor anamın örtüsü başka kimi de doğrudan diyor ki İslamla alakalı olduğu için giremez... Halbuki yasak karşıtlığının ifadesi belli: Siyasi de olsa dini de olsa bu yasakla insanların eğitimi engellenmemeli; he serbestinin genişliğini arayanlar olabilir burada da sonuçta aynı temelden çıkılmaktadır... Yani bir tarafta biribirinden çok farklı sebepler var ki biri oldu mu öteki istek bundan bambaşka oluyor... Türban-baş örtüsü ayrımı yaptılar, içi boş çıktı; siyasi simge dendi içi boş çıktı; dini sembol deniyor sembol olmamakla beraber laikliğe aykırı bir durumun olmadığı kesinlikle ortada ki batıdan daha mı özgürlükçü ve laikiz biz!!! "Buranın şartları farklı!!!" Başka bir başlıkta belirttim: Türkiye kendi şartlarını bahane ede ede bugün hala keskin kutupların tartışmasını barındıran meseleler üzerinde durmak zorunda... Alıntı
Φ ucansahin Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Bir forumdaşımız(sanırım adı lostsoul du) demiş en nihayetinde türban nedir??? Bakınız: Nerden araştırırsanız araştırın ulaşacağınız bazı bilgiler vadır: -Erkek görüntüden kadından daha fazla etkilenir(cinsel anlamda); -Kayıtsız koşulsuz cinsel yaşam, her türlü dinde ve ahlaki anlayışta genel olarak sınırlandırılmak istenmiştir ki bugün de özellikle sağlıksal, ruhsal ve toplumsal zararları gündemdedir; -Erkek egemenliği ve sapkınlıkla kadının aşağılanması, cinsel obje haline getirilmesi her zamanda görülebilen bir durumdur, "ben iyi niyetliyim" demekle değişmiyor işte doğanın kuralları belli bunu da en iyi erkek okurlarımız anlayacaktır zaten ; -Her insanın anlayışı kendinedir, başkasına zarar vermediği sürece kendisine müdahale edilmemesi bizzat günümüzün baskın anlayışınca da kabul görümüştür zaten... Bence örtünme mantıklıdır, dini yönünü Arapçaya ve genel olarak din bilgisine hakim insanlara bırakıyorum ya da en azından topluma hitap etme işini; ancak şunu da söyleyebilirim ki tesettür çok geniş bir ifadedir bir giyim kültürüdür ki kimisi çarşafa kadar gider kimisi daha modern bir anlayışı yeterli bulur... Yani "aman ne saçma" denilecek bir durum falan yok ortada... Gelelim siyasi yön olayına: "Bunları siyasi amaçlar için kapatıyorlar, baskı yapıyorlar!!!" Diyeceğimizi dedik; eğitimini alsın ki kendi bağımsızlığıyla kendi inancının gereğini yapsın, yoksa yasakçı zihniyetle bizzat siz kısır döngünün bir parçası haline gelirsiniz... Ama benim bildiğim burada esas sorun edilen doğrudan dini ifade yanı; zaten yasakçıları haklı bulmamamın nedeni de bu kimi diyor siyasi kimi diyor anamın örtüsü başka kimi de doğrudan diyor ki İslamla alakalı olduğu için giremez... Halbuki yasak karşıtlığının ifadesi belli: Siyasi de olsa dini de olsa bu yasakla insanların eğitimi engellenmemeli; he serbestinin genişliğini arayanlar olabilir burada da sonuçta aynı temelden çıkılmaktadır... Yani bir tarafta biribirinden çok farklı sebepler var ki biri oldu mu öteki istek bundan bambaşka oluyor... Türban-baş örtüsü ayrımı yaptılar, içi boş çıktı; siyasi simge dendi içi boş çıktı; dini sembol deniyor sembol olmamakla beraber laikliğe aykırı bir durumun olmadığı kesinlikle ortada ki batıdan daha mı özgürlükçü ve laikiz biz!!! "Buranın şartları farklı!!!" Başka bir başlıkta belirttim: Türkiye kendi şartlarını bahane ede ede bugün hala keskin kutupların tartışmasını barındıran meseleler üzerinde durmak zorunda... Sayin ali0_1 örtünmenin gerekli ve dogru oldugunu kedi aciklamalarinizla dile getiriyorsunuz; "Nerden araştırırsanız araştırın ulaşacağınız bazı bilgiler vadır: -Erkek görüntüden kadından daha fazla etkilenir(cinsel anlamda); -Kayıtsız koşulsuz cinsel yaşam, her türlü dinde ve ahlaki anlayışta genel olarak sınırlandırılmak istenmiştir ki bugün de özellikle sağlıksal, ruhsal ve toplumsal zararları gündemdedir; -Erkek egemenliği ve sapkınlıkla kadının aşağılanması, cinsel obje haline getirilmesi her zamanda görülebilen bir durumdur, "ben iyi niyetliyim" demekle değişmiyor işte doğanın kuralları belli bunu da en iyi erkek okurlarımız anlayacaktır zaten" Bu aciklamalar cercevesinde kadini örtünmekle erklerin cinsel tahriklerinden korumusmu oluyoruz yani?? ve buna herkes inanacak diyorsunuz. Örtünen bir bayan hic bir erkek tarafindan sizin anlattiginiz bir sekilde tahrik edilmeyecek yani. Ve örtünen kadinda hicbir zaman erkek gözünde sexobjekti olarak görünmeyecek diyorsunuz. Hepsi yanlis ve yalan. Kadini örtmekle sadece erkekegemenligi ortaya cikmis oluyor. Kendi nefsine sahip cikacagi yerde sucsuz olani kapatiyor erkekegemenligi, olacak ismi yani bu. Sanki türbanin yasandigi ülkelerde ve toplumlarda anlattiginiz sekilde kadina karsi bir tahrik olmuyor. Veya o ülkelerde az oluyor. Kendiniz bile inanmiyorsunuzdur bu hikayelere ama baska nasil anlatacaksinizki bu erkek egemenligini. Bildigim kadariyla bir kadin kocasinin razisi olmadan da cennete gidemiyor, yanlismi biliyoruz acaba??? Burada dami bir koruma yöntemi var acaba????? Kadinlar o kadar acizmiki devamli erkekler (tahrikciler) tarafindan korunsunlar???? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Ne kadar ****** bir tavır, durum ve anlayış... İnsan beyni bu kadar aciz mi, yoksa organlar mı yer değiştiriyor? Kıldan tüyden tahrik oluyorlar diye biz kadınları resmen paketlenmiş şeylere döndürmek istiyorlar... 1400 yıl öncesinin arabları ile aynı paralelde düşünüyor ve algılıyorsanız diyecek şey yok... ama unutmayın 1400 yıl öncesinin Türk ecdadı şaman inancında bile kadına böyle yaklaşmamıştır. Kadını Türk ecdadı başı üstünde taşımıştır, tahrik olma anlayışları bile ırktan ırka, zamandan zamana değişim gösterir... Yok hala gelişemedik, biz hala aynı yerden algılıyoruz diyorlarsa münkünse gözlerine bant çeksinler... Baskı ve zorlama hiç birşeyin önüne geçmez geçmemiştir... Niyeti bozuk olanın sorunudur o... Medeniyeti neresinden takip ediyorlar bilmiyorum! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 ******************* ancak şunu da söyleyebilirim ki tesettür çok geniş bir ifadedir bir giyim kültürüdür ki kimisi çarşafa kadar gider kimisi daha modern bir anlayışı yeterli bulur... Şimdi gelelim kendine hakim ol meselesine: Yığın yığın insana kendine hakim ol demeniz hiçbir şey ifade etmez; günah her zaman olmuştur, olacaktır da cezalandırma gününe kadar... Ben size insani gerçekleri sundum; erkek görsel öğeden etkilenir ve erkek toplumda baskın da olduğu için narin yapıdaki bayanların gururunu ve onurunu ayaklar altına aldığında yine toplumda sadece pişman olarak kendi gururu ve onurunu taşıdığı iddiası ile gezebilir kadınsa zorlu bir yolculuğa kendi zor geçmişiyle çıkacak demektir... Batısı doğusu da yok bu işin, bayanların yapısı narindir ve adeta bir beyaz kıyafet gibi en ufak kiri gösterecek bir konumdadır toplum içinde... Bu benim kendi anlayışımdan ya da başkasının anlayışından değil, bu insanın ve insanların oluşturduğu toplumun gerçeğidir... Burada örtünme bir giyim kültürüdür derken de kendini kurtlar sofrasından bir parça geri çekme, kendine dikkat etme; kadınlığının farkında olup kendine yakışan zerafetle zor ortamda temizliği ile kalabilmedir... ************** Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Ben size insani gerçekleri sundum; erkek görsel öğeden etkilenir ve erkek toplumda baskın da olduğu için narin yapıdaki bayanların gururunu ve onurunu ayaklar altına aldığında yine toplumda sadece pişman olarak kendi gururu ve onurunu taşıdığı iddiası ile gezebilir kadınsa zorlu bir yolculuğa kendi zor geçmişiyle çıkacak demektir... Batısı doğusu da yok bu işin, bayanların yapısı narindir ve adeta bir beyaz kıyafet gibi en ufak kiri gösterecek bir konumdadır toplum içinde... Bu benim kendi anlayışımdan ya da başkasının anlayışından değil, bu insanın ve insanların oluşturduğu toplumun gerçeğidir... Burada örtünme bir giyim kültürüdür derken de kendini kurtlar sofrasından bir parça geri çekme, kendine dikkat etme; kadınlığının farkında olup kendine yakışan zerafetle zor ortamda temizliği ile kalabilmedir... zorro yazdıklarını okuyup inandıysa TÜRBAN SORUNU diye bir sorun yoktur. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 MHP nin türbana karsi verdigi destegi protesto icin bir araya gelen emekli pasalardan olusan birkac dernek MHP ye siyah celenk birakmak isteyince gözü dönmüs MHP lilerin saldirisina ugradilar.Özellikle yasli insanlardan olusan bu heyetin karsisina MHP li genclerin cikmasi bu genclerin yarin Türkiye'de neler yapabileceklerinide birkez daha ortaya koymustur.Ne kadar ilgincki,Türkiye'nin satilmasina ses cikarmayanlar,DTP nin eylemlerine göz kirpanlar,ceket önü ilikleyip DTP lilerle görüsenler emekli pasalara karsi aslan kesilmisler.Ve bunlar secimden önce meydanlarda Erdogana ip atiyordularBunlarmi Türkiye'nin ülkücü denilen gencligi.Bu mudur mecliste oturan PKK yandaslarina ses cikaramayan ama emekli insanlara saldirarak davalarini savunanlar. Türkiye'nin yüzde 7 hain kontenjani var demisti rahmetli ATILLA ILHAN.Bence biraz az söylemis yüzde 15 ler demeliydi. saygilarla sevgili politika öncelikle o insanlar bütün paşaları temsil etmiyorlar, mhp içerisinde birçok emekli paşa ve asker bulunmaktadır,üstelik ister emekli paşa olsun isteremekli kral olsun hiç kimse bu hakkı kendinde göermez özellikle böyle kritik bir ortamda tansiyonun arttığı zamanda. o derneklerin amaçları açıkca bellidir Tahrik etmek.... Ee ne oldu bak şimdi mhp paşaları dövdü(kovdu)yapılmak istenilende buydu zaten... o dernek üyeleri mhp den tepki alırız ,onları bu ortam içinde tahrik ederiz diye hiçmi düşünmediler....bunlar bilinçli yapılan propagandalardır...bu oyunları artık yemezler O dernek üyeleri paşa olmuşlar daha öğrenememişlermi mhp gibi bir partinin baş örtüsüne karşı olmadığını...Eğer biliyorlarsa bu anlamsız protesto çelenginin ne anlamı var? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 ******************* Şimdi gelelim kendine hakim ol meselesine: Yığın yığın insana kendine hakim ol demeniz hiçbir şey ifade etmez; günah her zaman olmuştur, olacaktır da cezalandırma gününe kadar... Ben size insani gerçekleri sundum; erkek görsel öğeden etkilenir ve erkek toplumda baskın da olduğu için narin yapıdaki bayanların gururunu ve onurunu ayaklar altına aldığında yine toplumda sadece pişman olarak kendi gururu ve onurunu taşıdığı iddiası ile gezebilir kadınsa zorlu bir yolculuğa kendi zor geçmişiyle çıkacak demektir... Batısı doğusu da yok bu işin, bayanların yapısı narindir ve adeta bir beyaz kıyafet gibi en ufak kiri gösterecek bir konumdadır toplum içinde... Bu benim kendi anlayışımdan ya da başkasının anlayışından değil, bu insanın ve insanların oluşturduğu toplumun gerçeğidir... Burada örtünme bir giyim kültürüdür derken de kendini kurtlar sofrasından bir parça geri çekme, kendine dikkat etme; kadınlığının farkında olup kendine yakışan zerafetle zor ortamda temizliği ile kalabilmedir... ************** Tabi dediğim gibi burada sadece baş örtüsü kastedilmez; olayı sadece başı örtmeye indirgemekten dolayı sanırım hala sembol gözüyle bakıyor birileri olaya... ancak şunu da söyleyebilirim ki tesettür çok geniş bir ifadedir bir giyim kültürüdür ki kimisi çarşafa kadar gider kimisi daha modern bir anlayışı yeterli bulur... Bu alıntıya bu yüzden dikkat etmek gerekir... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 sevgili turban savunucusu arkadaslarıma bu aksamki meclis konusmalarını dinlemelerini önerirdim.. ''insanlar dini inancları gereği en temel haklarından biri olan eğitim hakkından mahrum bırakılamaz'' sözde savunmasıyla kendilerini ifade ediyorlar. sayın bakan Çubukçuda boyle bir acıklama yaptı. Chp ve Dtpli vekillerde cok basit bir soru sordular mademki insanlar inancları gereği dinleri dilleri ırkları gereği yasaklanamazlar o zaman bunu sadece türbana değil toplumun her kesimine yayalım. Mesela Alevi vatandaslarımızın haklarını tanıyalım demişlerdir. Ama sayın turban savunucu arkadasların tek derdi tek bir din olmalı yada tek dertleri tek bir dinin onundeki engelleri kaldırmak olmalı... İnandıkları özgurluk sadece bu dine mensup vatandaslarımız icinmi gecerli ki sanırım öyle oldugunu yavas yavas ortaya cıkartıyorlar... Sayın Çubukçuya sorulan bir soru daha vardı sanırım şöyleydi: -Yüksek ögrenim hakkı tanıdığınız turbanlı ogrenciler mezun olduktan sonra kamu kuruluslarında gorev almak isterlerse onlar icin ne yapcaksınız? Sayın Çubukçunun cevabı harikaydı...: -Bizim o yönde bir derdimiz yok derdi olan varsa kendisi çözüm üretsin.... Aynen böyle soyledi.. Bir soru daha vardı: -Ergen bir kız ögrenci 18 yasına geldiginde lisede okuyorsa hala basını ortmek isterse izin verilmeyecek mi? Basını örtme kıstası neye göre belirlenecek? Cevap: Elbetteki buna cevap yok... Diyorlarki turban yuksek ogrenimde serbest olacak baska hicbiryerde serbest olmayacak... Bir arkadasımız bana bunun mantıklı bir acıklamasını yapabilirmi? YUksek ogrenim alırken özgür olacaksınız ama iş hayatına girdiginizde bu özgurlugunuz kısıtlanacak.. hani derdiniz özgurluktu? tamamen serbest bırakın neden bırakmıyorsunuz? Bazı yuksek ogretim kurumlarında mesela tıp fakultesi gibi mesela ogretmenlik egitiminin verildigi fakultelerdeki gibi son bri kac sene ogrenciler kamu kuruluslarında staj goruyorlar ve calısıyorlar... Simdi kalkıp bana acıklayın lutfen okulda turbanlı ama kamu kurumunda turbansız ogrencimi calısacak..? Özgurlukmuş dini inancmıs hadi canım.... Sayın Çubukcu cok acık ifade etti. Biz turbanı okula sokalım gerisi bizim derdimiz değil dedi... Halk kamplara ayrılmıs okullarda sorunlar catısmalar cıkmıs bunlar sonraki konular ve sayın hukumeti ilgilendirmiyor... Böyle bir anlayıs var mı? ONumuzdeki gunlerde karsımıza cıkacak sorunlar bu kadar bariz dururken sayın hukumet gozlerini kapatıyor 3 maymunu oynuyor... dertleri gercekten dini inancı geregi basını ortmek isteyen kadınlarmıdır? Bazı arkadaslar hala buna inanıyorlar ve savunuyorlar... Bence bu saflık veya anlayamamazlıktan öte kasıttır... Ne demek istedigmi anlayan anlamıstır sanırım... BU arada bası acık kadından tahrik olacagımızı söyleyen bir arkadas vardı.. Siz insanlarınıza gerekli eğitimi vermezseniz cahil bırakıp tuhaf hurafelerle beynini yıkarsanız o erkekler bası acık kadından değil 'kadın' kelimesinden bile tahrik olurlar... Kadın saçından tahrik olan kac erkek var merak ediyorum bizim ulkemizde... Ama dersenizki kadının vucut hatlarından tahrik olunur. O zaman turbanı değil carsafı ve peceyi savunun bana... Meclisteki uzantılarınız gibi kıvırıp durmayın acıkca soyleyin biz kadınlardan tahrik oluyoruz onları carsafa sokmalıyız diye acıkca soyleyin sonra yeniden gelin konusalım.... He turbanı hallettik simdi sırada imam hatip liselileri universiteye sokmak var.. onlarında derdini cözelim.. Ondan sonra her sokaga bir Kuran kursu ve bir cami sorunu var bunları cözelim.. ondan sonra tekke ve zaviyelere tarikatlara özgurluk ve yasal statu verelim... onlarında buyuk derdi var.... Aclıktan nefesi kokan halka ayda bi cuval erzak verelim onları susturalım..!!!! He bu arada mecliste guzel bir goruntu vardı... İlk defa senelerden beri ilk kez sayın basbakanın yanında bir bayan milletvekili vardı.. Ve akpli konusmacılar agırlıklı bayanlardan olustu... Ama bu yasa deişiklikleri komisyonunda kac kadın vardı kimse sormadı...!!! Durmak Yok Yola Devam...!!!!!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Chp ve Dtpli vekillerde cok basit bir soru sordular mademki insanlar inancları gereği dinleri dilleri ırkları gereği yasaklanamazlar o zaman bunu sadece türbana değil toplumun her kesimine yayalım. Mesela Alevi vatandaslarımızın haklarını tanıyalım demişlerdir. Ama sayın turban savunucu arkadasların tek derdi tek bir din olmalı yada tek dertleri tek bir dinin onundeki engelleri kaldırmak olmalı... Ne dedi kendileri??? Biraz fazla yorum katılmış burada... Kadın saçından kim tahrik oluyormuş??? Bir yasak varsa ve toplumla uyuşmayan bir yasaksa kaldırılmak istenmesi neden diğer konular kadar önemli olmaz hem de bu yasak kanuni olmaktan öte uygulama ile alakalı ise??? Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Sanırım yazdıklarım cımbızlanıp aradan bazıları alınmış.. Bu ortak politikanızı meclisteki uzantılarınzda aynı sekilde yapıyor... Mesela Alevi vatandaslarımız okullarda zorunlu din dersi olmasını istemiyor... Bu toplumumuzun bir sorunu değil mi? Size göre değil... Kadın saçını neden örtmek gerektigni mantıklı bir sekilde acıklayabilecek bir arkadas var mı? YOksa İslam dininde mantıksız acıklamalarla konulan sartlar varmı? Belkide bizim aklımız ermiyordur bu sartı anlamaya... Bi zahmet savundugunuz yasa değişikliklerini haızrlayanları açın dinleyin ve nasıl kıvırdıklarının nasıl iki yuzlu davrandıklarını görün... Ama farkınız yok dimi.. derdiniz inanc özgurlugu değil... Derdiniz kendi amaclarınıza ulasmak yolunda ilerlemek.. Durmak Yok Yola Devam...!!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Sanırım yazdıklarım cımbızlanıp aradan bazıları alınmış.. Bu ortak politikanızı meclisteki uzantılarınzda aynı sekilde yapıyor...Mesela Alevi vatandaslarımız okullarda zorunlu din dersi olmasını istemiyor... Bu toplumumuzun bir sorunu değil mi? Size göre değil... Kadın saçını neden örtmek gerektigni mantıklı bir sekilde acıklayabilecek bir arkadas var mı? YOksa İslam dininde mantıksız acıklamalarla konulan sartlar varmı? Belkide bizim aklımız ermiyordur bu sartı anlamaya... Bi zahmet savundugunuz yasa değişikliklerini haızrlayanları açın dinleyin ve nasıl kıvırdıklarının nasıl iki yuzlu davrandıklarını görün... Ama farkınız yok dimi.. derdiniz inanc özgurlugu değil... Derdiniz kendi amaclarınıza ulasmak yolunda ilerlemek.. Durmak Yok Yola Devam...!!!! Cımbızlama değil, tam somut bir şeyden bahsedecek izlenimi verirken bir anda fazlasıyla yorum dolu cümlelere geçiliyor ondan sordum... Olay saçı örtmek değildir; olay örtünme dediğimiz giyim kültürünün bir parçasına yöneliktir zaten bu konuda çok farklı tarzlar mevcut örneğin kimileri kara çarşafa giriyor kimileri ise aşırı açıklığa gitmeyecek sade giyimi kendine yeterli buluyor(başı açık ya da kapalı); dini olarak açıklamaları da ilgililer yapmaya çalışıyor bildiğim üzere... Alevi vatandaşların sorunu engelleyici yasak değil, bu yüzden daha arkaplanda kalabilir ama tabii ki duyarlılıklar üzerinde durulmalıdır... Bana göre değil olduğuna nasıl karar verebiliyorsunuz o da apayrı bir konu!!! Ve son paragraf Ben iki tarafı karşılaştırmıştım zaten ama bunu yaparken karşımdaki üyeye bu şekilde hoş olmayan sözler yollamadım... Bir anında siyasi simge olarak görüp diğer anında ise "hayır, dini sembol olması yeter" diyerek her türlü karşı çıkma girişiminde bulunacağını gösterenlere karşı "bu yasakla hiçbir yere varılamaz" temelinden gelişen farklı düşünceler... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2008 BUnca zamandır meclis tv izlerim ilk defa bu kadar cok akpli kadın vekilin cıkıp konusma yaptıgını goruyorum. Son bes yıldır hic sesleri cıkmadı. hicbir konuda tepki gostermediler sanki ulkenin baska hic bir derdiyle ilgili değillermiş gibi bugunu beklediler... bence iyice konussunlar cunku bir daha onlara söz hakkı verilecegini pek sanmıyorum.... Turban özgurlugu cıkartıldıktan sonra dini inancını öne sürüp sarık takıp cübbe giymek isteyen ogrencilerimizin magduriyetini nasıl gidereceksiniz? onun icin nasıl bir düzenleme yapcaksınız? cunku ikiside dini inanc özgurlugu değilmi? yoksa derdiniz kadın kafasımıdır? Bugun istanbulun göbeğinde en kalabalık ilcesinde sokak ortasına kesik bir kadın kafası atıldı... Ama sizin böyle sorunarınız yok... Bu sizin icin hicte önemli toplumu ilgilendiren bir konu değil.. Bu yuzden once siz gidin turban sorununuzu halledin.. Kadınlarımız turban takacak basını koruyamayacak duruma geldiklerinde ne yapacaksınız? İstanbulda asayiş sorunu aldı basını gitti..belli saatlerden sonra sokağa cıkılmıyor.. ama bu toplumu ilgilendirmiyor... aclıktan insanlar zor durumlarda kalıyor ama buda önemli değil.. kadın basını örtmeli, ogretimine devam etmeli.. herkez biliyor istanbulda bazı semtlerde basını ortmeyen, diledigi gibi giyinen kadınlara kötü gozle bakılıyor, istemedikleri halde ortunmek zorunda kalıyorlar... ama bu sizin derdiniz değil... artık zaman örtunmeyen kadın dinsizdire gelmiştir zaten sizinde amacınız bu değil mi? kimin dindar kimin dindar olmadıgına karar verme yetkisini eline almıs bir siyasi partiden bahseidyoruz ve bunu tartısıyoruz... basını orten kadın musluman, dindar kadın inanclı kadın... örtmeyen? Durmak YOk yola devam..!!! Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 AKP - MHP ittifakı bir şeyi açıkça gösterdi: Bu ülkede misyonerlerin kesilmesi, papazların katledilmesi, aydınların yokedilmesi hep milliyetçi taşkınlıklar olarak gösterilip din bu suçlardan aklanır, vurun abalıya misali aşırı milliyetçilere suç yıkılıp "müslüman böyle şeyler yapmaz" klasik cümlesine sığınılırdı. Dünyada dinden beslenmeyen, salt saf ari ırkçılık diye bir şey olmamıştır, olamaz. Bir ırkın üstünlüğünü savunan, mutlaka o ırkı tanrının üstün yarattığı tezi ile hareket eder. En dine uzak ırkçı olarak tanımlayabileceğimiz nazi sembolü bile gamalı da olsa, haçtır. Türk - İslam sentezi iddiası bunun zaten en canlı örneği. Yok böyle bir şey, kimse herkesin kafatasını ölçüp, DNA şifrelerini çözüp kanı bozuk olanı dışlayıp da maddesel bir ırkçılık yapamaz, bu mümkün değildir. Irkçılık, faşistlik din ile beslenmeden ayakta duramaz. El ele vermeden özgürlükleri yok edemez. Bu gerçeğin açık kanıtını sunmakla bu ittifaka girerek en büyük hatayı yapmışlardır kendi açılarından, görebilen için ise en açık ipucunu vermişlerdir. İslam dinini Arap milliyetçiliğinden soyutlamanın bir yolu yoktur, istendiği kadar İslamda ırkçılık yok densin. Türk - İslam senteziyle de yeni bir din yaratmanın bir yolu yoktur. Tek yol, laik ilkedir. Anayasal vatandaşlık bağı ve milli misak sınırlarının kapsayıcılığıdır. Bunun dışında bağlamdan söz edilemez. Gerisi, başta din olmak üzere ırk, dil gibi bütün toplumsal motifler, tamamen kültür çeşnileri, dilin lehçeleri gibi renkliliklerdir. Bundan başka bir konuma yükseltgenmeleri düşünülemez. Bunu İLKE olarak benimseyip hiç bir biçimde taviz vermeme bilinci olmadıkça, demokrasi havada kalır. İlke, adı üstünde, vazgeçilmez, olmazsa olmaz, aşındırılamaz, etkisi kırılamaz, sulandırılamaz. Bunlar yapılırsa, ilke'nin dayanak olduğu şey yok olur, varlığı süremez. Hala daha "başörtülüler gidip örtünün diye baskı mı yapacak, cici cici arkadaş olup açıklarla gezecekler" deniyor. Bu bir İLKE sorunu, ben bilmem kim gelip ne yapacak, öyle de olabilir, böyle de. "Çarşafla gireceğiz, devlet ne hakla bana yasa ile kıyafet dayatıyor?" da diyebilirler. "Ben de sarıkla, kippayla, haçla gireceğim" de diyebilirler. Ondan sonra buyrun karnavala. Satanist de omzuna kurban ettiği kedi postunu atıp girmeye kalkar. Ama bunu da geçiyorum. Konu, DİNSEL SEMBOLLERİN AYRIMCILIĞA YOL AÇACAĞI VE LAİKLİK İLKESİNİ ZEDELEYECEĞİDİR. Üniversitede izin verip, işe başlayınca "yassah!" demenin nesi mantıklı? Bunun mantıksız olduğunu bal gibi biliyorlar. Yarın kendi mantıksızlıklarına kendileri karşı çıkıp "kamuda da türbana serbesti" yaygarasına başlayacaklar. Amaçları laikliği yok etmek. Demokrasiyi yok edip şeriat ilan etmek. 2x2=4 Dinsel sembol taşıyan doktor, avukat, savcı, hakim, öğretmen, devlet memuru tarafsızlığı zedeler. Konu sadece baş örtme değil. Her türlü dinsel sembol konu. Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2008 TBMM Genel Kurulu’nda, üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren anayasa değişikliği teklifinin 2 maddesi kabul edildi. Kabul edilen 10. madde 401, 42. madde 404 evet oyu aldı. Ret oyları ilk madde için 110, ikinci madde için 99 oldu. Üniversitelere başörtüsü serbestisi getiren anayasal düzenlemenin TBMM’deki ilk tur oylamasında, Anayasa’nın 10. ve 42 maddesinde değiklik öngören maddeleri kabul edildi. Birinci madde için 410 milletvekili evet oyu kullanırken ret oyu verenlerin sayısı 110 oldu. İkinci madde için ise 404 evet oyuna karşılık 99 hayır oyu kullanıldı. Teklifin maddelerine geçilmesi için yapılan ilk oylamada ise 113 ret oyuna karşılık 397 kabul oyu verilmişti. Oylamaya 517 milletvekili katılmış, 4 çekimser ve 3 oy da boş çıkmıştı. Teklifin 1. maddesiyle, Anayasanın, “Kanun önünde eşitlik” başlıklı 10. maddesinin son fıkrası, “... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenerek, “Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” şeklinde değiştiriliyor. Anayasa değişikliği teklifinin birinci turunda, teklifin 2. maddesiyle ilgili yapılan gizli oylamaya, 505 milletvekili katıldı. Oylamada, 1 çekimser ve 1 oy boş çıktı. Teklifin 2. maddesiyle, Anayasanın “Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesine, “Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir” şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor. İkinci tur oylama 9 Şubat Cumartesi günü yapılacak. (Alıntıdır) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.