Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liderler

1. democrossian

Φ Üyeler
    3
    Puanlar
    1.954
    İçerik Sayısı
  2. Radya

Φ Süper Üye
    2
    Puanlar
    12.979
    İçerik Sayısı
  3. gloria

Φ Süper Üye
    1
    Puanlar
    10.937
    İçerik Sayısı

Popüler İçerikler

Üzerinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor: 08-01-2019 bütün bölümler

1. 1 puan
    OKJA Vejeteryan/vegan dostu bir film olan Okja, kısaca gıda sektörü için laboratuvar hayvanları üreten bir şirketin birçok farklı ülkede yetiştirdiği hayvanlardan biri olan Okja ile onu yetiştiren küçük Mija’nın dostluklarını ve onların gıda endüstrisinin acımasızlığına karşı verdiklerini amansız mücadeleyi anlatıyor. Sıcacık, enfes bir dostluk hikayesi. Yönetmen: Joon-Ho Bong Oyuncular: Seo-Hyun Ahn, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal devamı Tür: Macera, Bilimkurgu, Dram Ülke: Güney Kore, ABD For 10 idyllic years, young Mija (An Seo Hyun) has been caretaker and constant companion to Okja-a massive animal and an even bigger friend-at her home in the mountains of South Korea. But that changes when a family-owned multinational conglomerate Mirando Corporation takes Okja for themselves and transports her to New York, where image obsessed and self-promoting CEO Lucy Mirando (Tilda Swinton) has big plans for Mija's dearest friend. With no particular plan but single-minded in intent, Mija sets out on a rescue mission, but her already daunting journey quickly becomes more complicated when she crosses paths with disparate groups of capitalists, demonstrators and consumers, each battling to control the fate of Okja...while all Mija wants to do is bring her friend home. Deftly blending genres, humor, poignancy and drama, Bong Joon Ho (Snowpiercer, The Host) begins with the gentlest of premises-the bond between man and animal-and ultimately creates a distinct and layered vision of the... Written by Netflix
  2. Bana bu ara “kilo almışsın” diyene uçan tekme atarım 👿
  3. Bird box Geçenlerde izlediğim başka bir gerilim filmle karşılaştırılıyor. O film de hiç ses çıkarılmıyordu şimdi adını unuttum...😀 Ama bird box açık ara daha iyi bence..
  4. Hamile Kadınlar İçin Zika'dan Daha Tehlikeli Bir Virüs Bir araştırmacı, “Zika" virüsünün plasentaya etkisini yan yollarla olur diye tanımlamış, Rift Vadisi Ateş virüsü express yolla ulaşıyor demiş. Rift Vadisi ateşine neden olan sivrisinek kaynaklı virüs, yeni araştırmalara göre, hamilelik sırasında anneler tarafından taşınırsa insan fetüslerini ciddi şekilde yaralayabilir. Science Advances dergisinde geçen ay yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar virüsün plasentayı nasıl hedeflediğini keşfetmek için enfekte sıçanlar ve insan fetal dokusunu kullandılar. Sonuçlar, virüsün, 2015'te küresel bir krize neden olan ve Orta Amerika ve Güney Amerika'daki binlerce bebeği ağır doğum kusurları ile terk eden Zika virüsünden daha fazla zarar verebileceğini gösterdi. Araştırmayı yönlendiren Pittsburgh Üniversitesi bulaşıcı hastalık uzmanı Amy Hartman, “Zika herkesi şaşırttı” dedi. “Doktorlar Zika’nın doğum etkilerini bilseydi, hamile kadınları ve bebekleri korumak için daha fazlasını yapabilirlerdi. Rift Vadisi ateşi ile eğrinin önüne geçmeye çalışıyoruz. ” Rift Vadisi ateşi, esas olarak Sahra altı Afrika'daki hayvanlarda meydana gelir; buradaki salgınlar, sürüdeki gebe ineklerin yüzde 90 ila 100'ünün düşük maliyetli veya ölü doğmuş buzağılar vermesine neden olur, genellikle önemli bir ekonomik kayıptır. Ancak her yıl insanlarda yüzlerce vaka meydana gelir ve bu da flulike semptomlara ve ciddi karaciğer problemlerine neden olur. Hartman'a göre, salgınlar Afrika'nın ötesine geçti: 2000 yılının sonlarında Suudi Arabistan'daki bir salgın 100.000'den fazla insanı etkiledi ve en az 700 kişinin ölümüne yol açtı. Hastalığı taşıyan sivrisinek, Avrupa ve Amerika'da da bulunur. Harman, “İklim değişikliği ortaya çıkan bulaşıcı hastalıkların yayılma şeklini değiştirebilir” dedi. “Sivrisinek popülasyonları hareket ettikçe ve değiştikçe, bunun normal sınırlarının çok ötesine yayılma potansiyeline sahibiz.” Rift Valley ateşi için aşı veya tedavi yoktur. Dünya Sağlık Örgütü hastalığı potansiyel bir halk sağlığı acil durumu olarak adlandırdı. İki enfekte fetüs vakası belgelenmiştir. Bir bebek diğer semptomların yanı sıra genişlemiş bir karaciğer ve dalakla doğmuş; diğeri bir hafta içinde öldü. Hastalık hamile kadınlarda asemptomatik olabileceğinden, pek çok anormallik ve ölü doğum vakası yanlış tanımlanmış olabilir. Araştırmada kullanılan sıçanlar arasında, enfekte olmuş annelerden doğan yavruların yüzde 65'i, enfekte olmayan kontrollerden doğan yavruların yüzde 25'i ile öldü. Enfekte olan her anne en az bir yavru kaybetti ve enfekte olmuş annelerin yavrularının tümü virüsü kaptı. Gebe sıçanlar, Rift Vadisi ateşinden ölümcül olmayan sıçanlardan daha duyarlıydı. Araştırmacılar için en şaşırtıcı olanı, enfekte olmuş annelerin plasentaları, vücuttaki herhangi bir dokudan daha fazla virüs barındırıyordu - virüsün hasarının tipik olarak gözlendiği karaciğerden bile fazla. Hartman’ın laboratuvarında doktora sonrası araştırmacı ve çalışmanın önde gelen yazarlarından biri olan Cynthia McMillen “Alandaki hiç kimse bunu daha önce tanımadı” dedi. İnsan plasenta dokularında yapılan testler, Zika virüsünün aksine, Rift Vadisi ateş virüsünün, besinlerin aktığı plasenta bölgesini destekleyen özel bir hücre katmanını enfekte etme özelliğine sahip olduğunu ortaya koydu. Hartman, Zika'nın bir fetusa bulaştırmak için plasentaya “yan yollar” alması gerekirken, Rift Vadisi ateş virüsü “ekspresyonu” alabilir. “Fetus, onu etkileyebilecek yüz binlerce tehlikeden korunuyor” diye ekledi. “Sadece birkaç mikrop geçebilir ve bu onlardan biri.” Geçen hafta, Salgın Hazırlık Koalisyonu İnovasyonları, Rift Vadisi ateşine karşı insan aşıları geliştirme önerileri çağrısı yaptı. Bir açıklamaya göre, yaklaşık 48 milyon dolar Rift Vadisi ateşi ve Chikungunya virüsleriyle ilgili sekiz projeye finansman sağlayacak. McMillen, “Epidemiyoloji hakkında daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var - nasıl hastalığa neden olduğu ve nasıl önleneceği”. “Bu, Orta Doğu'da bulunduğu yerin ötesine yayılabiliyordu, bu nedenle farkındalığa şiddetle ihtiyaç var.”
  5. O lafı ben demedim yalnız. Hani derler ya deyip aktardım sadece! Yoksa hızıra inandığımdan filan değil! Hızır diye biri yoktur. Efsane. İlyas ile buluşup ikisi ortalığı filan da yeşertmezler! Masal bunlar... Masallara da bazen atıfta bulunulur. Normaldir.
  6. Hayır şimdi güzel şarkıları olan Feridun Düzağaç bile kadınlara hitap etmesini beceremiyorsa bu erkek milleti komple odun demektir, çıkar yolu yok! Ne demek yahu, "sana gitme demeyeceğim ama gitme"?! Böyle kelam mı olur yahu? Eğer kadın gidecekse ve sen gitme demezsen kadın hiç durur mu? Böyle konuşan bir adamı bir kadın umursamaz bile! Neymiş "yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim"miş! Evet tabii kadın da insan, yalanlara kanabilir ama yalan söylüyorum deyip söylersen asla! Hayır hiç yalan istiyorsan yalan söyleyeyim olur mu yahu! Yalan söylemek çok kötü bir şey tabii ama yalan söylüyorum bak ona göre deyip yalan söylemeyi önermek kötü bile değil berbat bir fikir! İyisi mi hiç yalan söyleme, onurunu bari kurtar! Ben bu adamcıkların bu kadınlar karşısındaki çaresizliğine ve ezikliğine çok gülüyorum. Sonra rezil kepaze olunca vaaay efenim ya benimsin ya toprağın! Çaresiz kalınca şiddet! Hayır ama olmaz bu adam milleti yahu, olmaz! Elinden gelen şiddetten başka hiç bir şey, o kadar aciz! Lan bir mert olun, bir dürüst olun be! Yok! Acizlik, eziklik ve çaresiz kalınca şiddetten başka bir numaraları yok! Hayır hemcinslerim ama hemcinsim olmalarından utanç duyuyorum ben bunların!
  7. Bir genç tanıdığım var, çıktığı kıza "ben yemek yapmak bulaşık yıkamak elimi sürmem anlamam öyle işlerden, mutfağa sadece yemek yemek için girerim" demiş. Kız telefonlarına çıkmayıverdi. Ne yaptıysa da arayı düzeltemedi, bitti...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.