Kadınca
Kadınca sohbet ve paylaşımlar bu dizine
Alt Dizinler:
-
Annesiniz ve kendiniz gibi olanlarla iletişime geçmek istiyorsunuz. Bu bazı şeyleri öğrenmek veya paylaşmak için olabilir veya bilmediğiniz şeyleri sormak için. Benim gibi anneler size sıcacık bir ortam verecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz...Anneler burada iletişim kurabilir, destek arayabilir, günlük yaşamı paylaşabilirler. Kendileri gibi bir sürü anne ile herşeyi paylaşabilecekleri bir ortam yaratmaya çalışabilirler.
Kendimi tam olarak buraya ait hissediyorum...! Diyorsanız hemen başlayabilirsiniz...26.259 ziyaret -
0-6 yaş, 6-12 yaş, 12-18 yaş, Çocuk Sağlığı, Çocuk Oyunları, Çocuk Bakımı, Öneriler
- 181 ileti
Gönderen: Admin, -
İş Yaşantısı ve Kariyer, Aile ve Kariyer, Kişisel Gelişim vs.
- 20 ileti
-
Evleniyorum, Ev Hazırlıyorum, Evlilik Hazırlıkları, Gelinlik Modelleri, Gelin Saçı, Düğün, Evlenenlere Öneriler vs., Evlilik Sorunları
- 190 ileti
-
Doğum Kontrol Yöntemleri, Hamile miyim? Anne Olmak İstiyorum, Gebelik Öncesi, Gebelik Dönemi, Doğum, Doğum Sonrası
- 36 ileti
-
El sanatları, Örgü, Dikiş-Nakış, Bahçe İşleri, Ev Dekorasyonu, Takı Tasarımı, Ahşap Boyama vs.
- 512 ileti
Gönderen: Radya, -
Kadın Örgütleri, Kadın Hakları, Tarihte İz Bırakan Kadınlar, Feminizm vs.
- 82 ileti
-
Vücut bakımı, Cilt Bakımı, Saç Bakımı, Makyaj, Estetik, Diyet, Spor, Giyim Kuşam, Alışveriş...
- 338 ileti
131 başlık bu forumda
-
Kadın - Kadınlar Hakkında Bütün Haberler Buraya
-
- 11 cevap
- 4,9b görüntü
-
-
Çoğunuzun bildiği gibi 5 yaşında Alp isminde bir oğlum var.Bazen aramızda öyle diologlar geçiyor ki ben şaşırıp kalıyorum... Sorduğu sorular bazen beni gerçekten zorluyacak cinsten oluyor.Burada birçok arkadaşımla bunları paylaşıyor ve yardımlarını istiyorum. Ama ben düşündüm ki; madem böyle bir bölüm var, ben niye bunları daha fazla kişiyle paylaşmıyayım ve düşüncelerinden faydalanmıyayım... Alp çok soran sorgulayan ve birçok konuda düşünce üretip anlatabilen bir çocuk ve buraya yazacağın cümleleri olduğu gibi kendine ait yani onun deyimiyle ORJİNAL... BU SABAH: Alp'in değişmez kahramanı her ne kadar Spiderman olsa da,izlediği filmlere göre çeşitlil…
-
-
- 87 cevap
- 44b görüntü
-
-
Derli toplu bir ev için 15 dakika yeter Hem derli toplu olmasını hem de size has olan kargaşanın yerinde durmasını mı istiyorsunuz? İşte size önericeğimiz bu 5 ipucuyla dağınıklığın önüne geçip düzeni elinizde tutabilirsiniz... Dolap ve çekmeceleri “temizlemek” işin en kolay kısmıdır. Bakım onarım mesai ister. Kargaşa ve dağınıklıklarla mücadele günlük bir iştir ama hayatınızın tümünü ele geçirmek zorunda da değildir. 1. İpucu: Günde sadece 15 dakika evde fırtına gibi esin ! Gece yatağa girdiğinizde evinizin geri kalanını son derece derli toplu olduğunu bilmek inanılmaz güzel bir duygudur. Fakat sizde belki fark etmişsinizdir, sabah uyandığınızda v…
-
Dünyayı utandıran kadın istatistikleri Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle dünyayı utandıran istatistiklerin bazılarını sıraladı:? -Türkiye'de kadınların şiddet görme oranı yüzde 30 ile yüzde 70 arasında değişiyor. Başbakanlığın araştırmasına göre evli kadınların yüzde 25.2'i şiddet görüyor. -Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan araştırmaya göre; Etiyopya'da kadınların yüzde 71'i, Japonya'da ise yüzde 15'i fiziksel ve cinsel şiddete uğruyor. -Öldürülen kadınların yüzde 40-70'inin katili, yakın ilişki içinde olduğu partneri oluyor. -DSÖ verileri…
-
- 25 cevap
- 14,1b görüntü
-
-
Kadin aksam isten çikar, Çocugu yuvadan alir, Markete geçer ispanak alir, Kostura kostura eve döner, Çocugu soyar elini yüzünü yikar, Kendi üstünü degistirir, Mutfaga kosar... Bi yandan ispanaklari yikar bi yandan çocugun sorularina ve ihtiyaçlarina cevap verir.Bi yandan sofrayi hazirla O DA NE YOGURT ALMAYI UNUTMUSTUR! Yogurtsuz ispanak olmaz. Hemen kocasini arar. BURAYA KADAR HER ŞEY NORMAL Kocadan Kocaya degisen cevaplar: 1) Ben geç gelecegim. Toplantim var Yogurtsuz yiyin (Laçkalasmis koca) 2) Ben geç gelecegim Çok üzgünüm tühhhhhh simdi ispanak da yogurtsuz olmaz ki E yogurt getireyim kapidan birakayim hemen döneyim toplanti bu kaçirsam olma…
-
- 21 cevap
- 9,5b görüntü
-
-
Cehennemden kaçarak buraya ulaştım. Hissettiğim tek şey acıydı. Tükenmiş durumdaydım. Bugüne kadar geçen yılları hayatımdan çalınmış zaman dilimi olarak görüyorum... ” Bu sözler Afrika ülkesi Ruanda’da, tam on dört yıl önce 100 gün içinde 800 bin Tutsi ve ılımlı Hutu’nun katledilmesiyle sonuçlanan soykırımdan kaçmayı başararak, 3 yaşındaki çocuğuyla birlikte 2000 yılında İngiltere’ye sığınma talebinde bulunan tecüvüz mağduru Stella Mpaka‘ya ait. Uzun süren hukuk mücadelesinde bir sonuç alamayan Mpaka Londra’da faaliyet yürüten Crossroad Women’s Centre’da, ‘Tecüvüze Karşı Kadın Grubu’yla tanışmasının sonunda ve tam 7 yıl süren bir hukuk mücadelesinin ardından İngilte’de …
-
- 20 cevap
- 16,1b görüntü
-
-
Çapkın eş nasıl yaklanır… Fatih Altaylı'nın Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazısı; Kadınların aklıyla baş etmek çok zor. Bunu söyleyen çapkın ama çapkınlığı ile tanınmayan ünlü bir isim. Geçenlerde çapkınlık yaparken eşi telefonla arıyor. Neredesin sorusuna yanıt İşteyim, çalışıyorum oluyor. Bunun üzerine eşinden minik bir talep geliyor. Ayakkabının topuğuyla yere vur. Ayakta ayakkabı olsa yere vuracak ama ayakkabı ayakta değil. Hatta olay yerine biraz uzakta. Kalkıp almaya gitse olmayacak. Panikliyor ve yatağın yanındaki komodine eliyle vuruyor. Eşi Allah belanı versin deyip telefonu kapatıyor. Peki ben bunu niye yazıyorum! Kadın okurlarımıza k…
-
Yılbaşı gibi özel bir geceyi, daha şık bir hale getirmek sizin elinizde. Eviniz rahatsa evinizde, arkadaşlarınızla paylaşmaktan hoşlandığınız mekanlar varsa orayı tercih edebilirsiniz. Fakat unutmayın, ev her zaman ortam olarak, daha rahattır. istediğiniz müzik, istediğiniz yiyecekler ve istediğiniz eğlence programı. Saat 00:00 olduğunda tüm iyi dilek ve mutluluklarınızı iletin göklere… Evde geçirmeyi planladığınız çok özel ve renkli parti ortamı için, muhakkak bir kaç gün önceden plan yapmalısınız. Evet günler öncesinden… Bu özel geceyi çok şık geçirebilmek için, en ince ayrıntıları bile hesaplamaya ihtiyacınız var. Avizenize asacağınız dönen renk ve ışıltı paletler…
-
-
- 15 cevap
- 13,4b görüntü
-
-
Bayan arkadaşım anlattı, ben de sizlere sorayım istedim: Arkadaşım ve eşimin sevişirken kullandıkları fantezi bayan arkadaşımın üstsüz olarak denize girmesiymiş. Bunlar bir ay sonra denize gidecekler. Ama arkadaşımın eşi illa ki gittiğimizde denize üstsüz gir diyor (Otelin plajında). Bu bir bayan olarak bana tuhaf geldi. Bir bay olarak siz ne düşünüyorsunuz böyle bir konuda?
-
- 13 cevap
- 18,1b görüntü
-
-
Hem evli hem kendini salmış olamazsınız "HİÇBİR kadın aldatılmayı hak etmez!" Acaba hangi anlamda söyleniyor bu? "Hayatına bir kadın girdiğinde, erkek bunu eşiyle/sevgilisiyle açıkça konuşup ilişkiyi tez günde bitirmelidir" anlamındaysa eğer, tamamen katılıyorum. "Örneği var mıdır bu söylediğinin?" diye sorarsanız... Vardır elbet. Lakin "denizde damla" misali. Daha çok iki tarafı idare etmeye çalışan erkekler görürüz. Etraftan o yönde pompalar gelir çünkü. "Karda yürüyüp izini belli etmeyeceksin oğlum!" Daha ötesi, kadın da istemez, "Bak karıcığım ayrılmamız lazım" diyen erkeği. Kadınların çoğuna "adam" değil "koca" lazımdır çünkü. * * …
-
- 13 cevap
- 5,8b görüntü
-
-
İşte erkeklerin gözüyle 'ideal kadın'ın özellikleri... Erkeklerin gözüyle 'ideal kadın'ın özellikleri bir listede toplandı. Bu listeye göre ideal bir kadının okuma alışkanlığı olmalı. Erkekler gazetelerin sadece ilk ve son sayfalarını okuyan ve gündemi takip etmeyen kadınları sohbet arkadaşı olarak görmüyorlar. Telefonla gerektiği kadar konuşmalı. Kadınların telefon konuşmalarını saatlerce uzatmaları erkeklerin sinirlerini bozuyor. Ağır makyaj yapmaktan, aşırı parfüm ve çok çarpıcı ojeler kullanmaktan kaçınmalı. Böyle görünen kadınlar daha çok ilgi çekse de erkeklerin tercihi doğal ve masum güzellikten yana oluyor. Televizyon dizilerine bağımlı olmam…
-
-
- 12 cevap
- 4,3b görüntü
-
-
KUTLU OLSUN ANNELER GÜNÜNÜZ... Tüm annelere en içten ve sevgi dolu öpücükler
-
- 12 cevap
- 4,4b görüntü
-
-
Hanımlar, cüzdan, kravat, ayakkabı, gömlek, kazak… Hediyeden çok zorunluluk gibi duran bütün bu tarz şeyleri geçmenin vakti geldi. Yani harbiden, kim erkek arkadaşına cüzdan veya kravat hediye eder ki? Bugünlerde babalar bile böyle hediyelerden nefret ediyor. Bana inanmıyor musunuz? Babam bir sonraki doğum günü için bir PlayStation 3 istediğini söyledi ve bunu ben uydurmuyorum. Bana güvenin. Konu erkek arkadaşlar olunca, gerçek şu ki; olması gereken eşsiz bir şey, gerçekçi bir şey, kalbine ulaşabilecek bir şeydir. Hele de bu hayatınızın erkeğinin doğum günü ise? Hanımefendi, şimdi bu hayatınızın en önemli günlerinden biri ve başınızın şimdi ne derecede döndüğünü çok iyi a…
-
Marilyn ve Rabia Marilyn Monroe, ölümünün üzerinden geçen yarım yüzyıla rağmen hâlâ bir efsane. Gayri meşru olarak dünyaya gelen ve annesini tımarhanede yitiren Marilyn’nin, mutsuz bir çocukluk geçirdiği ve bakımevlerinde istenmeyen bir eşya gibi görülme duygusuyla yaşadıkça didiştiği bilinir. Rabia’yı ise, Diyarbakır’da bir aşiret reisi olan Hacı Hüseyin’in kızı olmasına rağmen, aile çevresi dışında kimseler tanımaz. Rabia, Marilyn’e kıyasla, annesiyle birlikte mutlu bir çocukluk geçirmiş, beş kardeşin en güzeli ve en küçüğü olarak bir dediği iki edilmemiştir. Bu iki kadının Hollywood kökenlisi, gençlik yıllarından itibaren ünün doruğunda, baş dö…
-
Harun Resit, savasta esir aldigi dusman generale -Hayatini bagislarim, der, ama bir sartim var: Kadinlar hayatta en cok ne ister, budur bilmek istedigim. Bu sorunun yanitini getir; kurtar kelleni.' der.General sorar sorusturur, bu cetin sorunun yanitini arar veKafdagi'ndaki bir cadinin bunu bildigini ogrenir. Gunlerce gecelerce at kosturur, cadiyi arar bulur ve sorar - Kadinlar hayatta en cok ne ister?'Korkunc cadinin, yanit icin oyle bir sart ileri surer ki yenilir yutulurdegil. -Evlen benimle, o zaman ogrenirsin istedigini.'Bu olumcul teklifi, kabul eder General ve dogru yaniti alir almaz kosar Harun Resid'e: -Kadinlar, en cok kendi ozgur iradeleriyle hareket etmek i…
-
- 10 cevap
- 5,8b görüntü
-
-
Yılbaşında harika bir eğlenceye var mısın? 2012 yılını geride bırakıp 2013 yılına merhaba diyeceğimiz şu günlerde yeni yılın coşkusunu nasıl karşılayacağınıza ve gece boyu ne yapacağınıza dair karar vermediyseniz soğuk yılbaşı gecesi sizler için sıcacık şirin bir program hazırladık. Haydi durmayın ! Arkadaşlarınızı yılbaşında evinize davet edin. Harika bir ev partisi sizi bekliyor Önce birkaç samimi arkadaşınızı davetten bir gün önce çağırarak eğlenceyi organize edin. Aranızda iş bölümü yapın. Biriniz evdeki süslemeleri ayarlarken diğeriniz yemeklerle içecekleri bir diğeriniz ise gece boyu ne tarz eğlenceler içinde olacağınızın ayarlamasını yapsın. Müzik ve foto…
-
California Üniversitesi’nce yapılan araştırmada, sarışın kadınların hırs ve agresiflik konusunda esmer veya kızıl saçlı kadınlara göre önde olduğu görüldü. İngiliz Sunday Times Gazetesi’nin haberine göre, araştırmada farklı fiziksel özelliklere sahip 156 kadın üniversite öğrencisinin davranışı gözlendi. Araştırmanın sonunda olaylar karşısında esmerlerin daha “olumlu” davrandığı görülürken, sarışınların, “savaşa gidelim” havasında oldukları belirlendi. Araştırmada ayrıca, çekici kadınların kontrollerini daha çabuk kaybettiği de görüldü. Uzmanlar, bu etkinin genetik olmadığını vurguluyor. Zira sarışın olmayan, fakat saçlarını sarıya boyatan kadınların da kısa süre sonra…
-
- 9 cevap
- 4,1b görüntü
-
-
Kurtlar Vadisi'nin Polat' Necati Şaşmaz, kadınlar için ilginç bir benzetme yaptı.Zaman gazetesine konuşan Necati Şaşmaz’ın kadınlar konusunda yaptığı açıklamalar tartışmaya yaratacak gibi. Hiç aşık olmadığını söyleyen Şaşmaz, "Bu kimyanın bozulmasını istemediğim için güçlü kalmayı tercih ediyorum. Nuh devri zamanlarında insanlar seyahatler için helva yaparlarmış. Yolda tapınma ihtiyacı olur, helvadan put yapar ona tapınmaya başlarlarmış. Acıktıkları zaman da onu yerlermiş. Şimdi ben kadına hak ettiğinden fazlasını vermenin yanlış olduğu noktasındayım. Yani helvayı alıp put yapıyorsun. Sonra ona tapıyorsun. Acıkınca yiyorsun. Bunu yapma. Ama helvaya değer ver, senin nimeti…
-
- 9 cevap
- 6,4b görüntü
-
-
KADIN NEDİR? Bir kadın çocuktur aslında.Çocuk gibi davranmayı sever. Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefk...ati göstermesini de ister. Bir çocuğu okşar gibi incitmekten korkarak okşamalıdır erkek kadını. Ama hiçbir kadın çocuk muamelesi görmek istemez. Söylediği şeyler çocukça da olsa dinlenilmesini, dikkate alınmasını ister. Yani bir kadının çocukluk yapmasına izin vereceksiniz ama asla onu bir çocuk olarak görmeyeceksiniz. Bir kadın güçlüdür aslında. Hatta erkeklerden çok daha güçlüdür. Ama bu gücünü her zaman ortaya koymasını sevmez. İster ki erkeğin gücü kendisine huzur versin. Kendi kendine yapabileceği şeyleri bile erkeğin yapmasını bekler. Böylece hem…
-
- 8 cevap
- 2,5b görüntü
-
-
Kadinlar giderse.. Kadinlar gittiklerinde, arkalarinda daha buyuk bosluklar birakirlar. Onlar bir gun cekip gittiklerinde, peslerinde yetim-oksuz kalan cok olur. Mutfaktaki dolap, perdeler, kavanozun icindeki eski dugmeler, ozenle saklanmis kuculmus giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler... Sabah karanliginda mutfaktan gelen tikirtilar susar, yetim kalmistir tabaklar. Bir kadin gittiginde hep suyu unutulur saksilarin. Sik sIk boynunu buker sarikiz. O teki kalmis eski bardagin anlamini bilen olmaz, degerini kimse anlayamaz krom hac tasinin. Balkon artik sessizdir, koridor kimsesiz. Hep boyle olur; bir kadin gittiginde; ovguler, uyarilar, yakinmalar, dualar yetim k…
-
- 7 cevap
- 4,6b görüntü
-
-
Kadınlar, fazla kilodan şikayet edip zayıflamanın yollarını aramasına rağmen biraz fazla kilonun kadınlara yararlı olduğu ortaya çıktı. İsveç'te yapılan bir araştırma, ortalamanın biraz üzerindeki bir kilonun, kadınların aynı anda birkaç işi daha iyi yapabilmesine ve daha zeki olmasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı. İsveç'in dünyaca ünlü araştırma merkezlerinden birisi olan Karolinska Enstitüsü'nce yapılan araştırmada, biraz fazla kilosu olan kadınların vücutlarının daha fazla östrojen hormonu salgıladıkları ve bunun da beyin fonksiyonlarını pozitif yönde etkilediği ortaya konuldu. Araştırmayı yürütenlerden Petra Thilers, bu konuda basına bilgilendirmede bulun…
-
-
- 7 cevap
- 7b görüntü
-
-
Kadınlar için en zor soru ? Kadınlar için yapılmış özel bir çalışma yapıldı. Kadınların kendilerine en çok sorduğu nedir sizce ? İşte cevabı. 16-60 yaş arası 2 bin 491 kadının katıldığı anketin sonuçlarına göre, bir kadının ne giydiği, o kadının kendisi hakkında ne hissettiğini direkt olarak etkiliyor. Buna göre kadınlar her sabah, hafta içinde 16 dakika, hafta sonunda ise 14 dakika boyunca ne giyeceğini düşünüyor. Gece dışarı çıkılacağı zaman ise bu süre 20 dakikaya kadar çıkıyor. Tatile çıkılırken kıyafet seçmek ise tam 52 dakika alıyor. Kadınlar ömürleri boyunca ortalama 287 günlerini ne giyeceklerini düşünerek geçir…
-
-
- 6 cevap
- 6b görüntü
-
-
Erkeklerin, kadın sürücü sorunu Araştırmaya göre erkekler, kadın şoförlü araçta rahat edemiyor. İngiliz online pazarlama araştırmaları şirketi "Onepoll.com"un, 3 bin erkek üzerinde yürüttüğü bir araştırmaya göre erkeklerin üçte biri kadınların kullandığı otomobillerde kendilerini güvende hissetmiyor. Araştırmaya göre, kadınların araç kullanırken yaptığı en büyük 10 hata ise şöyle: 1. Konsantrasyon bozukluğu 2. Frene çok geç basmak 3. Otomobili aniden hızlandırmak 4. Otoyol şeritlerine dikkat etmemek 5. Diğer araçlara çok yaklaşmak 6. Frene çok sert basmak 7. Radyo ile oynarken yola dikkat etmemek 8. Sinyal vermemek 9. Aracı aşırı hızlı kullanmak 10. Süre…
-
- 6 cevap
- 2,7b görüntü
-
-
Bir kadın hayatındaki her şey yolunda giderken, iyi bir işi, harika bir sevgilisi ve sadık dostları varken, istediği yere gidip istediğini yapacak maddi olanaklara sahipken, ufak tefek gündelik problemler dışında elle tutulur hiçbir sorunu yokken mutsuzluğun ve tuhaf bir boşluk hissinin pençesine düşebilir mi? Düşebilir, hem de kolayca… Rutin bir hayat sürmek, her sabah kalkıp bir önceki günün aynısını tekrarlamak, sık sık “Ben bu anı daha önce yaşamıştım” hissine kapılmak, her hafta sonu aynı mekanlara gidip aynı yüzleri görmek bazen insanı amansız bir hastalık gibi avucunun içine alan, ruhundaki enerjiyi tüketen, yaşama sevincini körelten bir can sıkıntısına neden olur.…
-
- 6 cevap
- 6,2b görüntü
-
-
Bir kadın hiç istemese ihtiyacı olmasa bile istediğinde evden ayrılıp,kendine ev kiralayacak kadar paraya sahip olmalı Bir kadın giyecek mükemmel bir şeye sahip olmalı ki patronu ya da hayallerinin aşkı bir saat içinde onu görmek isteyebilir Bir kadın dönüp baktığında hoşnut olduğu bir gençliğe sahip olmalı Bir kadın yaşlandığında yeniden anlatmayı dört gözle bekleyeceği yeterince ilginç bir geçmişe sahip olmalı Bir kadın bir tornavida setine,bir kablosuz matkaba ve bir siyah dantelli sütyene sahip olmalı Bir kadın onu her zaman güldüren ve onun ağlamasına izin veren bir arkadaşa sahip olmalı Bir kadın daha önce ailesinde kim…