Φ Radya Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2012 "Ey sevgili; sana yazdıklarımı görenler senin bir suretten ibaret oldugunu sanırlar.. Ama bilmezler ki bu Aşk ta hiçbir suret yok ve bilmezler ki Mevla'dan başka "Aşk'' ta yok." Hz.Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2012 Lisanı ağızda olana değil, lisanı gönülde olanlara yar et bizi. Tebessümü simasında olana değil, tebessümü gönülde olanlara kat bizi. Aşkı tende sanana değil, aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi. Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2012 Ben üzümüm, tekmeler altında dönüp duruyorum. Aşk, beni nereye çekerse, oraya gidiyorum. Bana “Ne diye benim çevremde dönüyorsun?” dedin. Ben, senin çevrende değil, kendi çevremde dönüyorum. Hz. MEVLÂNÂ Alıntı
Φ tülvent Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2012 Gönderi tarihi: 23 Kasım , 2012 Etme Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun, etme. Başka bir yar, başka bir dosta meylediyorsun, etme. Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı? Hangi hasta gönüllüyü kastediyorsun, etme. Çalma bizi, bizden bizi, gitme o ellere doğru. Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun, etme. Ey ay, felek harab olmuş, altüst olmuş senin için... Bizi öyle harab, öyle altüst ediyorsun, etme. Ey, makamı var ve yokun üzerinde olan kişi, Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun, etme. Sen yüz çevirecek olsan, ay kapkara olur gamdan. Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun, etme. Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan. Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun, etme. Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer; Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun, etme. Ey, cennetin cehennemin elinde oldugu kişi, Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun, etme. Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize, O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun, etme. Bizi sevindiriyorsun, huzurumuz kaçar öyle. Huzurumu bozuyorsun, sen mahvediyorsun, etme. Harama bulaşan gözüm, güzelliğinin hırsızı. Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun, etme. İsyan et ey arkadaşım, söz söyleyecek an değil. Aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun, etme Dünya tuzaktır. Yemi de istek. İstek tuzaklarından kaçının. Irmak suyunu tümden içmenin imkanı yok ama susuzluğu giderecek kadar içmemenin de imkanı yok. Gürzü kendine vur. Benliğini, varlığımı kır gitsin. Çünkü bu ten gözü, kulağa tıkanmış pamuğa benzer. Ey altın sırmalarla süslü elbiseler giymeye, kemer takmaya alışmış kişi. Sonunda sana da dikişsiz elbiseyi giydirecekler. Eşeğe, katır boncuğuyla inci birdir. Zaten o eşek, inciyle denizin varlığından da şüphe eder. Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir. Oruç tutmak güçtür, çetindir ama Allah’ın kulu kendisinden uzaklaştırmasından, bir derde uğratmasından daha iyidir. Mevlana Celaleddin Rumi 2 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2012 Aşk'la beraber ol, birlikte yaşa! Çünkü Aşk, canın cevheri, özü, mayasıdır. Gelip geçici sevdaların peşinde koşma, ebediyyen senin olacak dostu ara! Canına dert olana, gam olana, can diye seslenme! Eğer o, senin ekmeğin bile olsa, onu kendine haram say! Hz. MEVLÂNÂ 1 Alıntı
Φ noktadomains Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2012 ne olursan ol gel harika Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2013 Ham meyve dalına sıkıca yapışır. Olgunlaşıp tatlılaşınca da dalda duramaz, düşer.Dünyaya sımsıkı sarılmak hamlıktır, olgunlar daha hayırlı olanla ağızları tatlılaştığı için dünyaya soğumuştur.Hz. Mevlana / Mesnevi Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2013 Ham meyve dalına sıkıca yapışır. Olgunlaşıp tatlılaşınca da dalda duramaz, düşer. Dünyaya sımsıkı sarılmak hamlıktır, olgunlar daha hayırlı olanla ağızları tatlılaştığı için dünyaya soğumuştur. Hz. Mevlana / Mesnevi Bence Mevlana'nın sözleri özellikle irdelenmeli.. Mevlana burada gizlice, olgun bir insanın dünyadan soğuyup diğer tarafa odaklanması gereğinin mesajını vermekte. Mevlene din adamıdır. Doğruluğun referansını dinlerden alır. Bana göre olgun insan aksini yapıp dünya gerçeklerine kenetlenmeli ki, tecrübesiz(ham) insan onun tecrübelereniden yararlansın, problemlerin üstesinden gelinsin. Zira olgunluk bilinç kazanmış, bilgili, akil insan anlamındadır. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2013 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2013 Mevlana burada gizlice, olgun bir insanın dünyadan soğuyup diğer tarafa odaklanması gereğinin mesajını vermekte. Sevgili meraba; bence Mevlana burada dünyadan soğumak derken; nefsimizi doyurduğumuz dünya nimetlerinden bahsediyor.. Ey Benlik! Şu geçici dünyaya yaslanma! Dünya ehlinin değerli saydığı mevkiye tamah ederek aldanma dünyaya! Niceleri var ki; gözünde devleştirdiği şeyden kopmadıkça anlayamaz o şeyin ne denli küçük olduğunu! Tıpkı saç gibi, baştayken sahibi ona kıymet verir ve hizmet eder. Ayrıldığında onu pislik sayar ve bir kenara atıverir! Beydeba/İbnü'l-Mukaffa, Kelile ile Dimne 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 13 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2013 Sevgilim, belki vefa ve merhametin coşar da, kapıyı açarsın; "Orada, ne bekliyorsun kalk, içeri gir!" diye seslenirsin ümidiyle ben senin kapında oturmuş bekliyorum.Mevlana/Divan-ı Kebir 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 13 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2013 Misafirsin bu hanede ey gönül,umduğunla değil bulduğunla gül,ne kimseye sitem eyle,ne de üzül...Mevlana 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 17 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2013 Aşk; gülü dikeniyle avuçlamak,kanayan ellerin hesabını gülden sormamaktır...Hz. Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2013 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2013 Bakışlarında diyar diyar gezdiğin değil;Bir bakışıyla, diyarına gittiğindir "AŞK!.."Mevlana Celâleddin-i Rumi 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2013 Oruç, özlem çekenlerin gönüllerini, canlarını öylesine tazeleştirir ki zavallı balığı bile su o kadar tazeleştiremez. Savaş erinin bedeninde, gönül maksadına erişme yolunda oruç yüz binlerce canın yaşayışından da daha iyidir. * İman beş direk üstüne kurulmuştur ama vallahi o direklerin en büyüğü oruçtur. Tanrı, her beşinde de orucu, orucun kaderini gizlemiştir; zâti oruç kadir gecesi gibi gizlidir. Hani yüz eşek yükü taş vardır da kimsecikler bakmaz bile... maden içindeki taşı güneş nasıl lâ'l yapıyorsa, oruç da o taşları lâ'l haline getirir. Sen nasıl arslan olabilirsin ki tilkiden bile tir tir titriyorsun; fakat oruç seni ormandaki arslanlara bile üst eder. Midesine düşkün olan, çok mide ağrısı çeker, horlanır durur... midesine bağlı olanların talihlerinde oruç yoktur. Ya Süleyman saltanatını bağışlayan yüzüktür oruç, yahut da bir taçtır oruç, onu seçkin kişilerin başlarına giydirir. Oruçlunun gülüşü, oruçsuzun secdedeki halinden yeğdir; çünkü oruç onu Rahman'ın sofrasına oturtacaktır. HZ. MEVLÂNA (k.s) Divan-ı Kebîr ( VII-2 8550) Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2013 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2013 “Kadın HAKK nurudur, sevgili değil; sanki yaratıcıdır yaratılmış değil”HZ.MEVLÂNÂ (k.s)Mesnevî-Şerif 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2013 Aşk iddiasında bulunmak kolaydır. Fakat buna delil ve kanıt olmalıdır. Mevlana Celaleddin-i Rumi Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 17 Ağustos , 2013 "Gerçekte birdir benimle senin cânınHem ortadayız hem gizli; oyunu bu devrânınHamlığımdan halâ ben ve sen diyorumNe sen kaldı; ne ben; onlar sadece bu dünyanın."Mevlânâ, Divan-ı Kebir, Rubai; No: 1566 Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2013 Cahil olanların merhameti ve lütfu azdır. Cahil kimsenin yanında kitap gibi sessiz ol. Çünkü cibilliyetsize ilim öğretmek, eşkıyanın eline kılıç vermektir.Mesnevi, 2 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2013 "İnsan suret bakımından (mikrokozmos), mana bakımından (makrokozmosdur). Sen surette küçük, fakat manada, yani hakikatte en büyük âlemsin. Surette meyve ağaçtan doğmuş ise de, hakikatte ağaç meyveden doğmuştur." Mevlana Celaleddin 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2013 .. mey görür engûrdan âkıl müdâmşey' görür ma'dûmdan âşık tamâmdüşkün/tutucu , şarabı üzümde,âşık ise üzümde, yaradanı görür .. 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 Mecnûn, Leylâ'ya bir mektup yazmak istedi; eline kalemi aldı, şu beyti söyledi:Hayâlin gözümde, adın ağzımda;Anışın gönlünde, nereye yazayım?Mâdem ki hayâlin gözü durak edinmiş, adın ağızdan gitmiyor; anışın can evinde; peki, mektubukime yazayım; buralarda dolaşıp duruyorsun sen, dedi de kalemi kırdı, kâğıdı yırttı.Mevlânâ, Fîhi Ma-Fîh 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2013 .. burada, "anışın gönlünde, nereye yazayım?" cümleciğindeki virgülü kaldıralım.. şöyle yazalım; "anışın gönlünde nereye yazayım.." anışın gönlü: feza ya da elektromagnetik gaib/unseen alanında sen her zerredesin.. görünür-görünmeyen alemlerin her noktasında sen varsın.. mektuba ne hacet! merhaba.. .. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.