Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Gençlik, yani fikirde yenilik, yani genç fikirlilik... İşte 19 Mayıs'ın özü ve sözü... Atam'ın armağan ettiği bayramın sahipleri, yani bizler... Genç olanlar değil, genç fikirli olanlar... Hepimizin bayramı kutlu olsun...

Tarih 19 Mayıs 1919, İstanbul'dan Samsun'a doğru yola çıkan bir avuç Genç fikirli...

Kolordu Müfettişi Mustafa Kemal (Atatürk)

III. Kolordu Komutanı Kurmay Albay Refet (Bele) Bey

Müfettişlik Kurmay Başkanı Kurmay Albay Manastırlı Kazım (Dirik) Bey

Kurmay Başkan Yardımcısı Kurmay Yarbay Mehmet Arif (Ayıcı) Bey

Karargah Erkan-ı Harbiyesi İstihbarat ve Siyasiyat Şubesi Müdürü Kurmay Binbaşı Hüsrev (Gerede) Bey

Müfettişlik Sağlık Başkanı ve Doktor Albay İbrahim Tali (Öngören) Bey

Müfettişlik Topçu Komutanı Topçu Binbaşı Dr. Refik (Saydam) Bey

Binbaşı Kemal Doğan

Emir Subayı Teğmen Hayati

Müfettişlik Başyaveri Cevat Abbas (Gürer) Bey

Kurmay Mülhakı Yüzbaşı Mümtaz (Tünay)

Kurmay Mülhakı Yüzbaşı İsmail Hakkı (Ede)

Müfettişlik Emir Suayı Yüzbaşı Ali Şevket (Öndersev)

karargah Komutanı Yüzbaşı Mustafa Vasfi (Süsoy)

Kurmay Başkanı Emir Subayı ve Müfettişlik Kalem Amiri Üsteğmen Arif Hikmet (Gerçekçi)

İaşe Subayı Üsteğmen Abdullah (Kunt)

Müfettişlik İkinci Yaveri Teğmen Muzaffer (Kılıç)

Şifre katibi

Birinci Sınıf Katip Faik (Aybars)

Şifre Katibi Yardımcısı

4. Sınıf Katip Memduh (Atasev)

19 Mayıs 1919 Cuma günü, öğleden sonra "Bandırma" adındaki bir eski vapurla Galata Rıhtımı'ndan ayrıldılar. Kafalardaki tek düşünce BAĞIMSIZLIK ve ÖZGÜRLÜKTÜ... Devrin padişahı, Mustafa Kemal'in bağımsızlık düşüncesini bilir ve hatta desteklerdi... Ancak özgürlük yani ULUSAL EGEMENLİK düşüncesini öğrenir öğrenmez görevine son vermişti... Yani yolculuğuna bir "asker" olarak başlayan Mustafa Kemal, Samsun'a ayak bastıktan birkaç gün sonra artık bir asker değil "sivil" olarak hayatına devam edecekti.. O günlerde her tarafı İngiliz kuvvetleri tarafından işgal edilmiş olan Samsun'da, halk kendisini bile koruyamayacak kadar güçsüz hale gelmişti... Fakat tüm bunlara rağmen bu yolculuk Türk milletinin dönüm noktası ve kurtuluşunun, özgürlüğünün, bağımsızlığının başlangıcı ve TÜRK CUMHURİYETİ'NİN İLK ADIMI olmuştu...

Bu yazının hemen altında göreceğimiz gazete haberleri o güne ait gazetelerden seçilmiş haberlerden bazılarıdır... Bu haberlerde topraklarımıza dikilmiş gözleri, ve onu ele geçirmeye çalışan beyinleri ve devamında buna direnen yorgun ama tüm yorgunluğuna rağmen kurtuluş inancını YÜREĞİNE SEVGİLİ YAPMIŞ halkın direnişini göreceksiniz...

74762293wm2dd1.jpg

32399694jd3jx8.jpg

29281961em0ow2.jpg

89935321sf1nb8.jpg

81969171oc3.jpg

96138605cq0.jpg

62972896pf7.jpg

10wv6.jpg

Halkın gücü asla ve asla gözardı edilmemelidir. Ne asker, ne yasa, ne devlet, ne hükümet hiç ama hiçbir güç halktan daha üstün değildir... Kendini herşeyden üstün sananlar, unutmamalıdır ki devlet de, asker de, yasa da, hükümet de herşey halkı korumakla görevlidir. Korunduğumuz ihtiyacı aynı zamanda içimizde hissettiğimiz güven duygusudur... Güvenimiz yıktıkları anda ise gücümüzle karşı karşıya kalacaklardır...

Tüm gençlerin demiyorum, tüm genç fikirlilerin, 19 MAYIS 1919 GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

ata_10_kasimfeat.jpg

Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. Buna gerçekten sevinmekteyim. Fakat beraber yaşadığımız sürece benim hedefime yürümenizi hepinizden istemek, geçerli bir hakkım olarak tanınmalıdır.

M. Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:

Bu bayram gençlerin ve ümit ederim bu bayramı kutlayacak genç nüfusumuz herzaman bulunur..:closedeyes:

Geleceğimizin mimarları;Önünüz aydınlık Bayramınız Kutlu Olsun..

:clover:

turkeyflag01ch9.gif

Gönderi tarihi:

Cumhuriyete,Atatürk ilke ve inkilaplarina Demokratik Laik Türkiyenin üniter yapisina bagimsizligina yürekten bagli,ic ve dis düsmanlara karsi elbirligi yapmaya hazir kim varsa hepsinin 19 Mayis Genclik ve spor bayrami kutlu olsun.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Bu büyük çağdaşlaşma ve bağımsızlık mücadelesinin mimarlarına teşekkürler. Bize armağan ettiğiniz değerlerin sonuna kadar savunucusu olacağız.

19 MAYIS 1919'da YAKILAN MEŞALE ASLA SÖNMEYECEK !

Gönderi tarihi:

19 Mayıs 1919'da başlayan bağımsızlık mücadelesi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının yürekli ve fedakar gayretleri ile bize ve gelecek yeni nesillere aydınlık, barış ve huzur dolu, gelişmiş, çağdaş bir uygarlık kazandırmıştır.

Onun adı Cumhuriyet, Samsun'a ayak bastığı gün Atamızın doğum günü sayılır... İyiki Doğmuşsun Mustafa Kemal Atatürk... Senin bize emanet ettiğin bütün mirasa tıpkı sende ve arkadaşlarında olan yüreklilikle sahip çıkacağıma söz veriyorum...

Atatürk'ü anma, gençlik ve spor bayramı... Gazi ne demişti, ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim... Ve yine ne demişti, yeni nesil Cumhuriyeti biz kurduk onu sizler yaşatacaksınız, ayrıca Türk gençliği ile gurur duyuyorum diyerek bize çizdiği yolda yürüyebilmek için gayret vermişti...

Atatürk'ün daha iyi ve doğru anlaşılacağı, Cumhuriyetimizin ve ilkelerinin dahada sağlamlaştırılarak ülkemizin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacağı günler diliyorum...

Bayramımız kutlu olsun...

Gönderi tarihi:

Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum. Buna gerçekten sevinmekteyim. Fakat beraber yaşadığımız sürece benim hedefime yürümenizi hepinizden istemek, geçerli bir hakkım olarak tanınmalıdır.

M. Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:

Genclik ve Spor Bayraminiz Kutlu Olsun Arkadaslar.. :clover:

saygilar

Gönderi tarihi:

Tüm Türkiye'ye hayırlı olsun...

:zorro:

Gönderi tarihi:

Bayramımız kutlu olsun !!

Ne mutlu Türk'üm diyene

Gönderi tarihi:

Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin sınırı yoktur. İşte parola budur.

Bu millet, tarihini iftiharla doldurmuş bir millettir. Türk milletinin geleceği, bugünkü evlatlarının doğru görüşü, yorulmak bilmez çalışkanlığı ile büyük ve parlak olacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Gönderi tarihi:
Tüm gençlerin ve tüm genç fikirlilerin,

19 MAYIS 1919 GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLU OLSUN...

:clover::clover::clover:

Gönderi tarihi:

M. Kemal Atatürk

Gönderi tarihi:

29 Ekim

23 Nisan

19 Mayıs

30 Ağustos

Bu günlerin bayram olarak kutlanmasını sağlayan Cumhuriyet, Egemenlik, Bağımsızlık ve Zafer kelimeleriyle anlam kazanmaları. Bu günlerden biri 19 Mayıs bağımsızlık meşalesinin Samsun'da yakıldığı gün. Bağımsızlık Ruhunu anlayamadan 19 Mayısı sadece gençlik ve spor bayramı olarak algılamak, Atatürk'ü törenlerle anmak ama anlamamak. Çok uzun yıllardan beri bizler bayramlarımızı bu sığ düşünce ile kutlamıştık. Ama bu yıl ruhunuda yakaladığımıza inanıyorum. En azından kemalistler bu ruhu yakaladılar.

Bundan sonraki milli bayramlarımızın ve özellikle 29 Ekim'in çok daha büyük bir coşku ile kutlanacağını düşünüyorum.

Bağımsızlık ve Atatürk'ü anlama bayramı kutlu olsun.

Gönderi tarihi:

bayramlarımızı ıcımız kan aglaya aglaya kutluyoduk

ama artık o kotu gunlerı umarım gerıde bırakacagız

yenıden o buyuk coskuyla sevıncle bayramlarımızı kutlayacagız

Gönderi tarihi:

Bütün kendini genç hissedenlerin ve genç düşünenlerin 19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI' nı kutlarım :):clover:

• 5 yıl sonra...
Gönderi tarihi:
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN !!!

60361852318612774438911.jpg

Gönderi tarihi:

Aslinda yukaridaki karikatur, bu 19 Mayis'ta pek gerceklesmedi. Cunku iktidar bile gostermelik bile olsa kutlamalar duzenledi.

Toplumun her turlu farkli halklari da basta Ankara olmak uzere, ustelik kutlama yasagina ragmen; Turkiye'nin her bir kosesinde biber gazsiz, gaz bombasiz, jposuz kitlesel/yogun/kalabalik ve coskulu bayrakli, marsli, flamali bir 19 Mayis govde gosterisi yapti.

Ilginc olan Ankarada'ki uc farkli kutlama idi.

Biri resmi olan

Digeri CHP ve Tandogan

Ucuncusu de, Sihhiye-IP TGB ve Ataturkculer/ulusalcilar.  

Ilginc olan diger iki nokta da; Esbaskan'in ABD'de olmasi ve yandas basinin da Ataturkculuk oynayip ve sanki sozlesmiscesine, Yayinlarinda Ataturk'un "gelecek nesillere yaptigi vurguyu" iceren sozlerine yer vermeleriydi. 

Hani "dindar/kindar yetistirmek" var ya, iste o bakimdan!

Gönderi tarihi:

Reyhanli katliaminda verilen yanlis rakamlar birseylerin halktan saklandigini bize anlatmistir.AKP daha dogrusu basbakan Erdogan umdugunu bulamamanin vermis oldugu psikolojik korku ve baskinin telasi ile vatandasinin yanina kosmak yerine ,Obama'sina kosarak hem onun desteginin devam edip etmedigini test etmek hem de yeni talimatlar alarak kendisine dikte edilecek yeni görevi ögrenmek istemistir.

Bu arada basbakan vatandasinin yanina kosmayarak hem Türk milleti'nin basbakani olmadigini ispatlarken,Milletin 19 Mayis Atatürk'ü anma ve Genclik Bayramindan da kacarak bu milletin hicbir degerine saygisi olmadigini belgelemistir.

Yabanci Medya Organlari ki bunlar öyle bizdeki gibi müsvedde medya degil ciddi medya organlaridir.Bunlarin ortak yanlari attiklari mansette ölü sayisinin 100'ün üzerinde oldugu ve de iktidarin komik davranislarla olayi saptirmaya calistigini ve yayin yasagi ile de halktan gercekleri saklamaya calistigini haber yapmislardir.

Diger bir gercek ise,Hatay'lilar bile ölü sayisinin 50'nin cok üzerinde oldugu noktasinda birlesmektedirler.

Hani derler ya bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Gecen milli bayramlarda halka kan kusturan iktidar sanki günah cikarirmis gibi bu bayramda melek olmustur sadece o mu;yandas medya bile melekleri oynamistir.Atatürk'e küfreden medya birden Atatürkcü olmustur.Peki NEDEN???

Bu nedeni biz yine Reyhanli Katliaminda arayacagiz.Reyhanli katlimanindan sonra,basbakan sandi ki;Millet Esad'a kin kusacak,yumruk sallayacak ve Esad'a ölüm cigliklari atacaktir.Halbuki böyle olmadi.Peki ne oldu;ne oldugunu anlamak icin önce sunu sormamiz gerekir:polis neden protestoculara zulmü reva gördü.

Görmesi gerekiyordu cünkü iktidar halktan korkmaktadir.Halkin ayaklanmasi demek basbakan Erdoganin hükmünün sona ermesi demektir,o zaman acimadan halka karsi zulüm hak olmustur AKP'nin gözünde ve bu nedenle rejimin polisi tarafindan halk zehirlenmistir.

Not:Özak zehirlenmedi ama Türk halki zehirleniyor...!

Basbakan,halkin bu Reyhanli galeyani karsisinda paniklemis ve ABD'ye kacmistir.Bu galeyanin daha ileri boyutlara yükselmesini önlemek icin cemaatin polisi görevlendirilmistir.19 Mayis'a gelince:yandas medya ve iktidar halkin zivanadan cikmamasi icin 19 Mayis'ta hicbir siddet yoluna basvurmadan tamamen yaniltmaya yönelik bir dümen cevirmistir.

Basbakan ve onun akil hocalari herseyin farkindadirlar.Ergenekon'a,Balyoz'a,Casusluk davasina,TARAF'a,fasizme,diktaya ülkeyi ele gecirme cumhuriyeti yikma laikligi seriata yönlendirme cabalarina ve ellerindeki güce ragmen milletin Atatürk,Bayrak,Cumhuriyet,Bagimsizlik,üniter yapi sevdasindan vazgecmedigini vazgecmeyecegini sonuna kadar direnecegini anlamislardir.Yani Türk'ü köseye sikistirma ezme,alt yapiya indirme cabalarinin sonuc vermedigini anlayan basbakan ve iktidar yeni yeni yöntemler gelistirmek icin sevgili Obama'larinin huzuruna varmislardir.Bakmayin Obama'nin yaninda 32 disini gösterek siritmasina,bacak bacak üstüne atarak aynalama hareketlerine.ABD ona gereken uyariyi yapmistir.Yandas medyanin Svoboda-Kilicdaroglu üzerinden gündemi degistirme cabalari bosunadir.Takke düsmüs kel görünmüstür.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Geçmiş bayramınız kutlu olsun...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.