Φ lena Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Bundan seneler evvel nasadan calinmis bilgi ve fotaraflarda appola kac oldugunu unuttugum un ana medülünün ayin arkasindan gecerken cektigi resimler de cok büyük üc kollu iki makinanin tozu dumana katarak iki kirater de calistigini gördüm, genis aeaziyi kapsiyan foto da catlak veya bunu andiran iz görünmüyordu, ayin karanlik kisminin neresi oldugunu da bilemem. Alıntı
Φ Pantheaa Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Bundan seneler evvel nasadan calinmis bilgi ve fotaraflarda appola kac oldugunu unuttugum un ana medülünün ayin arkasindan gecerken cektigi resimler de cok büyük üc kollu iki makinanin tozu dumana katarak iki kirater de calistigini gördüm, genis aeaziyi kapsiyan foto da catlak veya bunu andiran iz görünmüyordu, ayin karanlik kisminin neresi oldugunu da bilemem. Ayın Karanlık Kısmı: Ay, dünyanın etrafında, Dünyanın kendi etrafındaki dönüş hızına eşit bir hızda ve dünya ile biraber günşin etrafına Helezon bir yörüngede seyreder. Bunun doğal sonucu olarak, Dünyadan ayın hep bir yüzü görünür. hangi gün bakarsanız bakın, hep aynı yüzünü görürsünüz ayın. Karanlık kısım dene yer, aslında güneş görür ancak, biz orası aydılıkken, dünyadan hiç bir zaman göremeyiz ve o yüzden o kısmı Karanlık Kısım olarak nitelendirilir. Uzaya çıkan astronotların, bu kısımda "Işıklı Oyunlar" (artık ne demek bu bilmiyorum) gördüklerini söylemeleri kimi insanların, Ayın bu kısmının dünyadan görünmemesini fırsat bilen Uzaylıların, bu tarafı üs edindikleri iddiasına neden olmuş. Bide bazı hesaplamalarda bulunmuşlar; güya ay'ın ağırlığı, boyutuna göre olması gereken ağırlıktan hafifmiş. ve ay'ın oluşumu hakkında kesin bir teoride yokmuş. Bu yüzden bazı kimselerde Ayın yukarıdaki uzaylı teorisini destekleyerek şöyle bir teori sunmuşlar... güya ay, uzayda seyahat etmeye çok müsait yapıda bir uzay aracı imiş ve dünyanın oluşumunda, burada ileride bir canlı formu üretecek olan uzaylılar, kasten dünyanın yörüngesine oturtmuşlar ve dünyayı buradan takip etmişler. o arkadaki yarıktanda ay'ın içndeki sisteme giriyomuşlar. Ay'ın hafifliğinin nedeni, içini üs olmasındanmış... falan falan işte... bi ton iddia var böyle... ama iddiaları gördükçe insan şaşıyo... insan aklı neler üretiyo yaa... ilginç valla... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Ayin kütlesi dünyanin geveletesyonuna uygun deyil ayi zaptedemez, icinin üst kabugun dan 5 mil altinda kisim kisim 50 millik bosluklar bulunmakda ilk atilan sonar uydusu aya kondugunda 2 saat can gibi ötmüstür bu da gösteriyorki icinin dolu olmadigini. Iyi bir mimarda bos bir planeti uzay gemisine cevirebilir cünkü enerji sorunu yoktur, görünmüyen kismi hic bir zaman günesi görmez günes sistenimim iki gezegeninde ters dönen ay vardir. Üstünde ucan bir cisme bende teloskopumla 1980 yazinda rasladim ayni olayi alman astironomu kitabinda belirtdi, ayin ic kisimlarinda yasam mevcut, 25 sene ara verilisinin sebebi var. Alıntı
Φ can_ali Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 KADERIMIZ CIZILIYSE NEDEN YASIYORUZKI?diye soruyor arkadas,sorarken allaha inanan insanlarin bu kadar basit bilinecek bi sey görmeden bosu bosuna iman etmelerine bi anlam veremiyordur mutlaka....kader allahin her seyi bilmesidir,olmus,olacak ne kadar bilgi varsa bunlari önceden bilmesidir,bunlari yapmasi degildir...aslinda buraya kitaplar yazilsada bi fayda vermiyecektir...cunku kader konusu kaza konusu imani olaylardir...hak dinlere bakildiginda özunde yatan insanlarin akliyla dusunup yoktan varolmanin mumkun olmuyacagi bi yaratanin olacagi hakikatini cözmesidir nitekim peygamberler tarihine bakildiginda hepsi imana davet ile gelmislerdir..allahin varligini ispat etmeye veya benzeri sorulari cözmeye degil...isin basi ve sonu iman etmektir...onun icin resullah bu tur insanlara senin dinin bana benim dinim bana demistir..birde kalp muhurlendiyse o zaman allah adaletsiz davraniyor diye yazmisti biri..mutlaka sucta israr belli bi sure sonra affetme,sans verme islemleri biter..bu dunyadada böledir...adaletsizlik degil,sucta israrin verdigi bi neticedir...saygilarimla Alıntı
Φ netman Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 KADERIMIZ CIZILIYSE NEDEN YASIYORUZKI?diye soruyor arkadas,sorarken allaha inanan insanlarin bu kadar basit bilinecek bi sey görmeden bosu bosuna iman etmelerine bi anlam veremiyordur mutlaka....kader allahin her seyi bilmesidir,olmus,olacak ne kadar bilgi varsa bunlari önceden bilmesidir,bunlari yapmasi degildir...aslinda buraya kitaplar yazilsada bi fayda vermiyecektir...cunku kader konusu kaza konusu imani olaylardir...hak dinlere bakildiginda özunde yatan insanlarin akliyla dusunup yoktan varolmanin mumkun olmuyacagi bi yaratanin olacagi hakikatini cözmesidir nitekim peygamberler tarihine bakildiginda hepsi imana davet ile gelmislerdir..allahin varligini ispat etmeye veya benzeri sorulari cözmeye degil...isin basi ve sonu iman etmektir...onun icin resullah bu tur insanlara senin dinin bana benim dinim bana demistir..birde kalp muhurlendiyse o zaman allah adaletsiz davraniyor diye yazmisti biri..mutlaka sucta israr belli bi sure sonra affetme,sans verme islemleri biter..bu dunyadada böledir...adaletsizlik degil,sucta israrin verdigi bi neticedir...saygilarimla Yazdıklarımı sadece eleştirmek amacıyla okuduğunuzdan,acelecilik edip,bu yazdıklarımın benim sorularım olduğunu düşünüp cevaplama gayretine girmişsiniz...Daha dikkatli okumanız dileğimle Saygılarımla... Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 KADERIMIZ CIZILIYSE NEDEN YASIYORUZKI?diye soruyor arkadas,sorarken allaha inanan insanlarin bu kadar basit bilinecek bi sey görmeden bosu bosuna iman etmelerine bi anlam veremiyordur mutlaka....kader allahin her seyi bilmesidir,olmus,olacak ne kadar bilgi varsa bunlari önceden bilmesidir,bunlari yapmasi degildir...aslinda buraya kitaplar yazilsada bi fayda vermiyecektir...cunku kader konusu kaza konusu imani olaylardir...hak dinlere bakildiginda özunde yatan insanlarin akliyla dusunup yoktan varolmanin mumkun olmuyacagi bi yaratanin olacagi hakikatini cözmesidir nitekim peygamberler tarihine bakildiginda hepsi imana davet ile gelmislerdir..allahin varligini ispat etmeye veya benzeri sorulari cözmeye degil...isin basi ve sonu iman etmektir...onun icin resullah bu tur insanlara senin dinin bana benim dinim bana demistir..birde kalp muhurlendiyse o zaman allah adaletsiz davraniyor diye yazmisti biri..mutlaka sucta israr belli bi sure sonra affetme,sans verme islemleri biter..bu dunyadada böledir...adaletsizlik degil,sucta israrin verdigi bi neticedir...saygilarimla Sevgili arkadaşım meseleyi izahta, kırmızıyla işaretlediğim anlatımınız biraz eksik kalıyor .kader için derizki Allah bilmiştir ve yaratmıştırda.zorlama akıllara gelmesin.cebr konusu değil demek istediğim. alttaki diğer reknli kısım konu olarak çok isabetli ancak yazım yanlışı var.Doğrusu; benim dinim bana sizin dininiz size olmalıydı. saygılar Alıntı
Φ Pantheaa Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Ayin kütlesi dünyanin geveletesyonuna uygun deyil ayi zaptedemez, icinin üst kabugun dan 5 mil altinda kisim kisim 50 millik bosluklar bulunmakda ilk atilan sonar uydusu aya kondugunda 2 saat can gibi ötmüstür bu da gösteriyorki icinin dolu olmadigini. Iyi bir mimarda bos bir planeti uzay gemisine cevirebilir cünkü enerji sorunu yoktur, görünmüyen kismi hic bir zaman günesi görmez günes sistenimim iki gezegeninde ters dönen ay vardir. Üstünde ucan bir cisme bende teloskopumla 1980 yazinda rasladim ayni olayi alman astironomu kitabinda belirtdi, ayin ic kisimlarinda yasam mevcut, 25 sene ara verilisinin sebebi var. Bilgiler için sağol... ama Güneş tutulması sırasında Ay'ın o karanlık yüzü Güneş görür... ay dünya ile güneş arasına girmişken, bize; zaten hep dönük olan yüzü durur, güneşe ise o karanlık yüzü durur ve böylese güneş ışınlarının dünyaya gelmesini engellemiş olur... senede ortalama 10-12 kadar parçalı güneş tutulması olmaktadır. Arkadaşım Ay ile ilgili böyle bilgi, belge, fotoğraf, çizim falan varsa paylaşır mısın? Ay çok ilgimi çekerde... Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Bilimle Batılı bilim adamları kadar ilgilenmezsek ve bilimsel araştırmalara ciddi kaynaklar ayırmazsak bilime böyle seyirci kalmaktan öte bir şey yapamayız. Bana göre uzay bilimi ve biyoloji bilimi en başta bütün bilimlerle ciddi olarak ve akademik düzeyin üst sınırlarında bilim araştırmaları ve yatırımları yapmak şart. Batının araştırmalarından edindiği bilgileri onlardan dinliyoruz ve öğreniyoruz, ay'ın yüzeyi ya da iç derinlikleri hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değiliz sanıyorum. Oysa müslüman ve Türk bilim adamları ay'ın yüzeyinde kendileri araştırmalar yapsalar bu konuda daha fazla bilgi sahibi oluruz diye düşünüyorum. Bilimsel takibi batından almayı bırakıp kendimiz bilim üretmedikçe hep böyle seyirci kalacağız. Selametle Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Deyerli arkadasim gecmisde cok deyerli bilim adamlarini disari kacirdik duymusunuzdur, simdi de dahi cikabilicek genc beyinleri inanclar mucibince firenliyoruz. Bu nasil olucak, yeterince destek ve kaynak yok birde beyinleri programliyoruz. Alıntı
Φ can_ali Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Sevgili arkadaşım meseleyi izahta, kırmızıyla işaretlediğim anlatımınız biraz eksik kalıyor .kader için derizki Allah bilmiştir ve yaratmıştırda.zorlama akıllara gelmesin.cebr konusu değil demek istediğim. alttaki diğer reknli kısım konu olarak çok isabetli ancak yazım yanlışı var.Doğrusu; benim dinim bana sizin dininiz size olmalıydı. saygılar tessekurler duzeltmen icin...orda senin dinin sana yerine bana yazmisim...yazim hatasi....kader konusunda anlatmaya calistigim insanlarin yaptiklarindan sorumlu tutulma sebebi her seyi kendi hur iradeleriyle vermeleridir...ya degilse allah böle yaratti böle diledigi icin ben iyi veya kötu bi insan oldum diye kendini siyirmak degildir...mutlaka allah dilemese hic bir sey olmaz ama allah bize irade vermis ve secme hakkini bize vermistir...saygilarimla.. bide netman arkadasim konuyu acan sensin soruyu oraya yazan sensin o zaman bu sorunun muhatabida sen olmasin diye dusunuyorum ve ayrica ben sana bi sey yazmadim sadece konuyua cevap icin yazdim...konuyu kim acmis isme bile bakmadim ama sen böle yazinca baktim ve sen oldugunu gördum...saygilar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Sevgili lena bilim adamlarımızı dışarıya kaçırdığımız ve yeterli kaynağı ayrımadığımız için bugün bilime seyirci kalıyoruz ve teknolojiyi üretmeyen ama çokça satın alıp kullanan milletler arasındayız. Sanırım bunun pek çok sebebi var. Aslında inanç değil bunlara mani olan inancı yanlış değerlendirenler ve siyaside pek çok sebebi var. Ne zaman tam bağımsız ve akılcı bir millet olacağız o zaman belki bunları aşacağız. İslam dini bilimden ayrı durmayı emretmemiştir ama hurafeciler bilimi Allah'a ortak koşma olarak anladıklarından ve hurafeye bilgiden daha fazla değer verdiklerinden durum bugün malesef böyle. Nasıl aşacağımızı inanın bende bilmiyorum. Hurafeleri ve din tüccarlarını ayırmadıkça sanırım bu imkansız. Selamlar Alıntı
Φ Pantheaa Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Deyerli arkadasim gecmisde cok deyerli bilim adamlarini disari kacirdik duymusunuzdur, simdi de dahi cikabilicek genc beyinleri inanclar mucibince firenliyoruz. Bu nasil olucak, yeterince destek ve kaynak yok birde beyinleri programliyoruz. ne yani, Allah Ay'a çıkma mı diyo? yada Deney yapma mı diyo? ne biliim, belki Hayvan klonlamanın yasak olduğuna dair ayet falan gösterirsiniz bize, aydınlatıcı olursunuz... Belki de Araba yapmayın, benzini damıtmayın, uçak kullanmayın, sabun üretmeyin, organ bağışlamayın gibi ayetler bile bulursunuz bize... Kur'an-da, genç beyinleri frenleyen ayetlere bir kaç örnek verirseniz ayrıca sevinirim... İslamın hangi inancı Genç Beyinleri frenliyor onu merak ediyorum... Hazerfen Ahmet Çelebi'nin ceset çalıp incelediği söyleniyor, ki kendisi Müslümandı... hadi o dönemde yaşasak dicem, tamam haklısınız ama artık o çağı geride bıraktık... gidin bakın tıp fakültelerine Müslüman tıpçılar kadavraları kesip biçiyo, ne güzel tetkikler yapıyolar... Benim biyolog Müslüman kız bir arkadaşım, öğrenciliği gereği erkek kadavralar üzerinde çalışmalar yapıyordu... yani kardeşim Müslümanlık, inanç falan bilim önünde engel değildir... ama şunu söyleyeyim, sen bu anlayışınla Müslüman olsaydın eğer, kesin yobaz olurdun... yani inancın bilim'i engellediğini düşünen birisi, şüphesiz ki inansaydı, o yadırgadığı şey olurdu... çünkü sen inancı yobazlıkla karıştırıyorsun... yazık... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Peki ne olucak bu gidisat, merterde iki arkadasim tesettüt giyimi imalatindan tirilyoner oldular evelden dinimiz böylemi idi. Ben bunlara katiyen dinle ilgili olduklarina inanmiyorum eh bunlardanda bilim insani cikmaz bence. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Sevgili lena bilim adamlarımızı dışarıya kaçırdığımız ve yeterli kaynağı ayrımadığımız için bugün bilime seyirci kalıyoruz ve teknolojiyi üretmeyen ama çokça satın alıp kullanan milletler arasındayız. Sanırım bunun pek çok sebebi var. Aslında inanç değil bunlara mani olan inancı yanlış değerlendirenler ve siyaside pek çok sebebi var. Ne zaman tam bağımsız ve akılcı bir millet olacağız o zaman belki bunları aşacağız. İslam dini bilimden ayrı durmayı emretmemiştir ama hurafeciler bilimi Allah'a ortak koşma olarak anladıklarından ve hurafeye bilgiden daha fazla değer verdiklerinden durum bugün malesef böyle. Nasıl aşacağımızı inanın bende bilmiyorum. Hurafeleri ve din tüccarlarını ayırmadıkça sanırım bu imkansız. Selamlar "Nasıl aşacağımızı inanın bende bilmiyorum." Ben biliyorum sayın sardunya, "İslam dini bilimden ayrı durmayı emretmemiştir." Dinlerin uzaktan yakından bilimle en ufak bir ilgisi yoktur. Olmadığı gibi önünde de engeldir ayrıca. Bilimle ilgili en ufak bir emareyi de gösteremezsiniz. Dediğiniz gibi toplumda üç kesim bulunmakta; Hurafeciler, orta yolcular ve aydınlar. İşte bu orta yolcular, tarihte, toplumumuzda daha çok yönetimde olmuş kesimdir. Kararları genelde onlar vermektedir. Aldıkları kararlarda bazan hurafecilerdende etkilenmektedirler. Orta yolcular, hurafecilerin arka bahçeleridirler. "Nasıl aşacağımızı inanın bende bilmiyorum." "İslam dini bilimden ayrı durmayı emretmemiştir." Bu, iyi niyetli, fakat orta yolcu insanlar; Yukarda anlattığım nedenlerden dolayı, tüm kararlarını ve eylemlerini din ve ona endeksledikleri kültürle yürütmeye kalkışmışlardır da ondan. Alınacak doğru kararlar, ancak, evrensel kültüre bağımlı milli duygularla ve bilimsel analizlerle mümkündür. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 ne yani, Allah Ay'a çıkma mı diyo? yada Deney yapma mı diyo? ne biliim, belki Hayvan klonlamanın yasak olduğuna dair ayet falan gösterirsiniz bize, aydınlatıcı olursunuz... Belki de Araba yapmayın, benzini damıtmayın, uçak kullanmayın, sabun üretmeyin, organ bağışlamayın gibi ayetler bile bulursunuz bize... Kur'an-da, genç beyinleri frenleyen ayetlere bir kaç örnek verirseniz ayrıca sevinirim... İslamın hangi inancı Genç Beyinleri frenliyor onu merak ediyorum... Hazerfen Ahmet Çelebi'nin ceset çalıp incelediği söyleniyor, ki kendisi Müslümandı... hadi o dönemde yaşasak dicem, tamam haklısınız ama artık o çağı geride bıraktık... gidin bakın tıp fakültelerine Müslüman tıpçılar kadavraları kesip biçiyo, ne güzel tetkikler yapıyolar... Benim biyolog Müslüman kız bir arkadaşım, öğrenciliği gereği erkek kadavralar üzerinde çalışmalar yapıyordu... yani kardeşim Müslümanlık, inanç falan bilim önünde engel değildir... ama şunu söyleyeyim, sen bu anlayışınla Müslüman olsaydın eğer, kesin yobaz olurdun... yani inancın bilim'i engellediğini düşünen birisi, şüphesiz ki inansaydı, o yadırgadığı şey olurdu... çünkü sen inancı yobazlıkla karıştırıyorsun... yazık... Ben sizi kizdiracak kadar detaya inmedim ama yeri gelmisken konusalim, cumhuriyetden sonra tc. de felsefe yokken iki teyzem ingilterde okudu burda hizmet verdi biri hayatda ankarada canli sahit, dünyada bizlerden bir iki bilim adamindan baska sayabilirmisin sayarsan bende yobazligi kabul ederim. Dünyada % 10 üstünde dine inanan doktor göster gene yobazligi kabul ederim canim kardesim. saygilarimi iletirim Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 "Nasıl aşacağımızı inanın bende bilmiyorum." Ben biliyorum sayın sardunya, "İslam dini bilimden ayrı durmayı emretmemiştir." Dinlerin uzaktan yakından bilimle en ufak bir ilgisi yoktur. Olmadığı gibi önünde de engeldir ayrıca. Bilimle ilgili en ufak bir emareyi de gösteremezsiniz. Dediğiniz gibi toplumda üç kesim bulunmakta; Hurafeciler, orta yolcular ve aydınlar. İşte bu orta yolcular, tarihte, toplumumuzda daha çok yönetimde olmuş kesimdir. Kararları genelde onlar vermektedir. Aldıkları kararlarda bazan hurafecilerdende etkilenmektedirler. Orta yolcular, hurafecilerin arka bahçeleridirler. "Nasıl aşacağımızı inanın bende bilmiyorum." "İslam dini bilimden ayrı durmayı emretmemiştir." Bu, iyi niyetli, fakat orta yolcu insanlar; Yukarda anlattığım nedenlerden dolayı, tüm kararlarını ve eylemlerini din ve ona endeksledikleri kültürle yürütmeye kalkışmışlardır da ondan. Alınacak doğru kararlar, ancak, evrensel kültüre bağımlı milli duygularla ve bilimsel analizlerle mümkündür. Orta yolculardan biri oluyoruz size göre demekki. Ama orta yolcu olmak çoğu zaman kutuplarda olmaktan yararlıdır. Daha yapıcıdır. Ben ısrarla İslam dininin bilime engel olacak herhangi bir emrinin olmadığını iddia ediyorum. Aksine İslamın ilk müslümanlarından ve adı ilimle özdeşleşmiş kişisi Hz. Ali ilmin çok değerli olduğunu vurgulamıştır. Hz.Ali'yi (r.a) bilen bunu bilir. Bana İslamın bilimden uzak durmasını emreden bir ayet gösterebilirmisiniz? Selamlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Orta yolculardan biri oluyoruz size göre demekki. Ama orta yolcu olmak çoğu zaman kutuplarda olmaktan yararlıdır. Daha yapıcıdır. Ben ısrarla İslam dininin bilime engel olacak herhangi bir emrinin olmadığını iddia ediyorum. Aksine İslamın ilk müslümanlarından ve adı ilimle özdeşleşmiş kişisi Hz. Ali ilmin çok değerli olduğunu vurgulamıştır. Hz.Ali'yi (r.a) bilen bunu bilir. Bana İslamın bilimden uzak durmasını emreden bir ayet gösterebilirmisiniz? Selamlar Sayın Sardunya, "Ben ısrarla İslam dininin bilime engel olacak herhangi bir emrinin olmadığını iddia ediyorum." Günümüz koşullarında, İnançlar ayakta kalabilmek için bilime sarılmak, hükümlerine bilimsel bir kılıf(!) geçirmek zorundadır. Aksi takdirde yokolup gitmeye mahkumdur. Geçmişte toplumların izah edemeyeceği doğa olayları, bilimle (maddeyle) izahının mümkün olmadığı için, görünmeyen varlıklarla açıklamaya çalışmışlar, bunları daha sonra da inançlar haline getirmişlerdir. Farklı toplumların farklı tanımlamaları farklı dinleri oluşturmuştur. İnançların ruhlara dayandırılarak açıkladıkları hükümlerin birisi değil, tümü bilimsellik içermez. Selamlar. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Yanlis anlayislarla mevzuyu yokusa sürmeye gerek yok, hic bir din bilime karsi deyildir dinleri kulanan tarikat liderleri menfi sebeblerden dolayi deyistirirler, 20 sene evvel alman tarlkatlarindan bir toplum televizyonlarini kirmisti, gene alman tarikatindan bir gurup amarikada at arabalarinla yasamakda elektoronik cihaz kullanmamakdadir. Bu örnekleri dünya capinda cogaltabiliriz, yararli olacak insanlari inanc nedeniyle toplumda azinlik durumuna getiren kisi rahat yasarken ekmek calan kisi topluma zararli kisi oluyor, iste inanclar fertleri nasil karsi karsiya getiriyor. Alıntı
Φ Pantheaa Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Ben sizi kizdiracak kadar detaya inmedim ama yeri gelmisken konusalim, cumhuriyetden sonra tc. de felsefe yokken iki teyzem ingilterde okudu burda hizmet verdi biri hayatda ankarada canli sahit, dünyada bizlerden bir iki bilim adamindan baska sayabilirmisin sayarsan bende yobazligi kabul ederim. Dünyada % 10 üstünde dine inanan doktor göster gene yobazligi kabul ederim canim kardesim. saygilarimi iletirim Kardeşim, ben diyorum ki inanıp inanmamanın bilim adamı olmakla, bilimsel araştırma yapmakla falan bir alakası yoktur... ama örnek istiyorsanız, illa ki bir alakası vardır diyorsanız Oktay Sinanoğlu Kimya'da en genç Profesör ünvanı almış bir Müslüman olarak örnek verilebilir... kendisini tanıyorsunuzdur ve bir manada Tasavvufla ilgilendiğini de belirtir kitabında falan... Yani sizin meşguliyetiniz insanların dinlerini araştırmak mı bilmiyorum ama, madem o kadar iddialısınız, siz bana sayınız lütfen; Müslümanken bilimle uğraşıp Ateist olmuş bilim adamlarını ve hala Müslüman kalan bilim adamlarını... Ben İnancın Bilime Engel teşkil ettiğine inanmadığım için insanların inançlarıyla ilgilenmiyorum... hayır bu %10 genellemesini tüm bilim adamlarının inançlarının ne olduğunu tek tek tesbit ederek mi elde ettiniz merak ediyorum doğrusu. eğer böyle kesin bi tespitiniz varsa demek ki elinizde bir liste var ve yayınlarsanız çok memnun olurum, kim inanıyomuş kim inanmıyomuş merak edenler öğrenir ayrıca, hem sizde haklı çıkmış olursunuz... bırakın kardeşim böyle safsataları... Sanki tek bilim dalı Doktorlukmuş gibi de saçma bi çaba içersine girmişsiniz nedense... Tıp mıdır tek bilim dalı? Fizik, Kimya cart curt bi ton bilim dalı var... Dinin yada İnanmanın Bilime engel olduğunu düşünen bir kimsenin; Müslüman olupta İslamın Bilim'i yasakladığına inanan bir kimseden zerre kadar farkı yoktur... ayrıca sizin pek muhteren teyzeciinizle ne alakası var konunun onu da anlamadım... yoksa %10luk kısmı sadece ikisi mi oluşturuyor? teyzenizin İngilterede okumalarının yada Felsefenin o yıllarda Türkiyede olmamasının İnançla falan alakasını da kurabilmiş değilim affedin... Türkiye de Felsefe olmamasının nedeni Osmanlı devletinin yanlış eğitim politikasındandır... İslam Dünyasını incelerseniz sizin teyzelerinizden daha sağlam filozoflar görebilirisiniz... Farabi, İbn-i Sina falan bir çok isim saymak mümkün... Felsefenin de inançsızlıkla bir alakası yoktur ki zaten... Felsefe tamamen düşünme ve anlama çabasıdır... bu bir İnanç içinde olabilir bir Düşünce sistemi içinde olabilir... sorularınızı cevaplama yeteneğine sahip olduğunuz oranda inanırsınız yada inanmazsınız bir dine... yok yani teyzeleriniz kadar olamasakta Felsefeyle yada İslam Felsefesiyle uğraşmışımdır, anlarım yani ucundan biraz... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Sizin verdiyiniz örneklere bakicak olursak islam aglemi hiristiyan agleminden daha ileri teknolojisimi var diye süpheye düsüyor insan, yahutda kötü yönetim sözkonusu oluveriyor, efendim birakin diyer yönetimleri devletimizde son 30 senede dinimizde görmediyimiz türban olayini yasiyoruz, istiklal savasinda bile kadinlarimiz türbanli deyildi, ah bosuna tartisiyoruz her sey ortada kullandigimiz her teknoloji ejnebi bulusu. Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Sizin verdiyiniz örneklere bakicak olursak islam aglemi hiristiyan agleminden daha ileri teknolojisimi var diye süpheye düsüyor insan, yahutda kötü yönetim sözkonusu oluveriyor, efendim birakin diyer yönetimleri devletimizde son 30 senede dinimizde görmediyimiz türban olayini yasiyoruz, istiklal savasinda bile kadinlarimiz türbanli deyildi, ah bosuna tartisiyoruz her sey ortada kullandigimiz her teknoloji ejnebi bulusu. ****** sağlam senetle rivayet edilen hz aişenin şu sözünden de haberi yok; örtünme emri indiğinde ensar kadınları hemen örtünmeye başladılar sanki başlarına kargalar konmuştu ... veya peygamberimiz hz. esmaya hitaben; kızım müslüman bir kadın ergenliğe erince(esma ergenliğe ermişti) şunlardan başka yerini açması ona haramdır .dedi ve elleriyle yüzünü gösterdi. şimdi sen kurtuluş savaşını buna delil gibi sunmaya kalkarsan sana gülerler dostum. acaba nene hatunun resimlerinide gördümü bu adam .bu koca kadın dekolteylemi poz vermişti tövbe tövbe... adamı konuşturmayın kardeşim beeee... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Ejnebi teknoloji kesiflerini hazmedemiyince kapanma inanclarina döndük, su kapanma konusunu sümerlerden ele alalim, kimlerin kapanma mecburiyeti emredilmis arastirin bir kere, sonra günümüze kadar takip edin yanliz mezapotomyayi, 4 dinin tanrisinin bile ayni tanri olduguna inanmakta süpheye düsersin. Alıntı
Φ Pantheaa Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Sizin verdiyiniz örneklere bakicak olursak islam aglemi hiristiyan agleminden daha ileri teknolojisimi var diye süpheye düsüyor insan, yahutda kötü yönetim sözkonusu oluveriyor, efendim birakin diyer yönetimleri devletimizde son 30 senede dinimizde görmediyimiz türban olayini yasiyoruz, istiklal savasinda bile kadinlarimiz türbanli deyildi, ah bosuna tartisiyoruz her sey ortada kullandigimiz her teknoloji ejnebi bulusu. yav kardeşim, bu kadar da kör noktadan bakmayın yaa... İslamın neresinde yazıyo "şu ecnebi icadıysa almayın" diye bi şey... yapmayın gözünüzü seveyim yaaa... Ben dinime inandığım kadar bilimede inanıyorum, siz diyosunuz ki "yok şu ecnebi buluşu, şu ecnebi icadı" gibi bi anlayışa sahipmişiz... insaf arkadaşım... bakın, ecnebi buluşu olan internetten iletişim kuruyoruz... insaf yani... her neyse, bu bir yana da, siz bana Müslüman ve Müslümanken ateist olmuş bilim adamlarına dair bi liste vercektiniz, onu göreyim ben bi zahmet... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Sayın Sardunya, "Ben ısrarla İslam dininin bilime engel olacak herhangi bir emrinin olmadığını iddia ediyorum." Günümüz koşullarında, İnançlar ayakta kalabilmek için bilime sarılmak, hükümlerine bilimsel bir kılıf(!) geçirmek zorundadır. Aksi takdirde yokolup gitmeye mahkumdur. Geçmişte toplumların izah edemeyeceği doğa olayları, bilimle (maddeyle) izahının mümkün olmadığı için, görünmeyen varlıklarla açıklamaya çalışmışlar, bunları daha sonra da inançlar haline getirmişlerdir. Farklı toplumların farklı tanımlamaları farklı dinleri oluşturmuştur. İnançların ruhlara dayandırılarak açıkladıkları hükümlerin birisi değil, tümü bilimsellik içermez. Selamlar. Değerli arkadaşım Yok böyle bişey, din bilime sarılmaz, dini bilimden ayrı tutmak bilimin eksikliğidir. Eski çağlarda tabiat olaylarını tanrısal afetler sananlar yüzünden din gereksiz görülemez. bugün bilimin yeterli gelmediği meselelerde mevcut değil mi, en basiti tıp bilimi gribe bile çare olamamakta. Hastalık ne yaparsanız yapın kendi seyrinde ilerlemekte ve iyileşme vaktinde iyileşmekte insan.... sadece daha hafif atlatmaya yardımcı olan ilaçlar var. Ama ilerde bunada çare bulunur onu bilemem, şunu da bilemezsiniz, din hakkında gelişecek yeni fikirlerin ve bilimsel kanıtların olmayacağı.... Farklı toplumların farklı tanımlamalarının altında özde aynı olan bişey var asıl önemli olan da odur. Yoksa din sadece şekil olsaydı hangi şeklin doğru olduğunu tartışırdık. Ama öyle değil işte... İnsanın ölümünün bilimsel açıklaması nedir? Eti kemiği yerinde kan dolaşımı devam ederken ölen insan bir kaç günde çürümeye başlıyor onu yaşatan şey nedir? ve insan neden ölümsüz değil? selamlar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2006 Değerli arkadaşım Yok böyle bişey, din bilime sarılmaz, dini bilimden ayrı tutmak bilimin eksikliğidir. Eski çağlarda tabiat olaylarını tanrısal afetler sananlar yüzünden din gereksiz görülemez. .................. selamlar Değerli arkadaşım, Din ile bilimin örtüşmesine imkan yoktur. Çünkü din dogmatiktir, insan aklının hayali bir ürünüdür. Bu niteliğiyle, madde kaynaklı yorumları, fikirleri ve yaklaşımları kökünden reddeder. Bilim ise tam aksine; insan aklının şüpheciliğinin ve deneme yanılma yoluyla öğrendiği becerilerinin sistemli bir yapı içinde ele alınarak metotlu bir çalışma hiyerarşisidir. Göreceli mutlak doğrulara dönüştürme, bu doğrularla denge kurarak yaşamını sürdürme ve ilerleme çabasıdır. Bilimde, şüpheciliğin gereği olarak, hiçbir şey mutlak doğru değildir. Her şey zamanla değişir, gelişir, farklı yapılara bürünür. Dinde ise her şey Allah'ın yarattığı gibidir. Yani ne değişim vardır ne de dönüşüm. Her şey, Allah nasıl yaratmışsa öyledir. Ne değişerek gelmiştir, ne de değişerek gidecektir. Evren, öncesiz ve sonrasızdır. Bilim ise tersini söyler. Evrene ve her şeye ait bilgilerin tamamı ayetlerdir. (ilim) Dinin temeli olan imanın şartlarına bir göz atarsak, bilimle dinin asla uyuşamayacağını açıkça görürüz. İman, kayıtsız şartsız inanmak, asla şüphe etmemek, ruhunla ve bedeninle o şeye koşulsuz inanmak, teslim olmaktır. İmanın altı şartı vardır ve bunlardan birine bile muhalefet ederseniz, dinden çıkarsınız. Bu şartlardan biri "Meleklere iman"dır. Şimdi bu kavramı "bilimsel düşünce ve yöntemleri"yle bir sorgulayalım. Nedir melek? Elle tutulur, gözle görülür mü? Uzayda bir yer kaplarlar mı ? Ağırlıkları nedir? Boyları ne kadardır? Bu güne kadar hiç görülmüşler midir? Cinsleri, belli midir? Ne yer, ne içerler? Evleri barkları var mıdır? Eşeyli mi ürerler, eşeysiz mi? Biyolojileri, kimyaları, fizyolojileri nasıldır? Vs.Vs. Bu sorular çoğaltılabilir. Peki cevapları verilebilir mi? Hayır. O zaman nasıl oluyor da "VAR" olabiliyorlar ve biz bu bilimsel yöntemlerle tanımlanamayan varlıkla iman etmeye neden mecbur bırakılıyoruz? Mecbur bırakılmak bile başlı başına bir haksızlık değilmidir? Hiç kimse, hiçbir şeye kayıtsız şartsız inanmaya mecbur bırakılamaz. Allah neden bu ve bunun gibi elle tutulmaz gözle görülmez şeylere inanmamızı şart koşuyor? İmanın diğer şartları da aynı şekilde tartışılabilir. Ama hepsinden de aynı sonuç çıkar. İman kayıtsız şartsız inanmaktır ve kayıtsız şartsız inanmanın olduğu yerde ne bilim olur, ne de bilimin temeli olan özgür ve yaratıcı düşünce gelişir.Bu güne kadar gelişmediği gibi. Din ile bilimin örtüşmesine imkan yoktur. Selam. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.