Φ önce@vatan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Çünkü bakalım toplumlara az gelişmişinden çok zenginine ve analiz edelim japonyada deprem oluyor kac kişi ölüyor 1 kişi ölüyor şiddeti kac 7.8 ne var burada akıl var aklı biraz az olan yere bakalım kim türkiye deprem oluyor kac kişi ölüyor 30.000 bin deniliyor bence çok daha fazla gelelim çok cahil olan bir insan topluluguna iranda deprem olur kac kişi ölüyor toprak evlerede dahi 60.000 kişi ölüyor yani tanrı japonları damı çok seviyor hayır ama akıl var egitim var adamların dini onları dogru yönlendiriyor şimdi bir tespit daha yapalım ABD çok zengin yıllık geliri 4 katrilyon dolar bizimki 350 milyar dolar şimdi düşünelim tanrı ABDyi çok mu seviyor yok insanlar seviyormu yok katlimam yapıyormu evet peki neden güclü yoksa gücünü tanrıdanmı alıyor hayır işte akıl bu islam alemine bakalım ıraka bakın ABD yi bırakmışlar bir birlerini öldürüyorlar ne adına din adına biri şiiymiş biri sünnüymüş bence ikiside aptal topluluklar bunlar ben benim dinimin iyi oldugunu biliyorum ama çok laf ********* laf gibi herşeyi doldurmuşlar ve şekilci oluyorlar allah bir metre bezemi bakıyor bunu din yiye lanle edenler halbuki kendi kuyularını kazıyorlar yok oluyorlar farkında degiller bence bu peygambere ihanettir neden derseniz o mübarek bu dini insanlara kabul ettire bilmek için çok mücadele verdi ama bizler bunu hovardaca harcayıp bitirdik ben şunu bi,liyorum yaşasaydı bu gün versaceden giyerdi en güzel kıravatları takardı çünkü akıllıydı ya şimdiki ******** kendi cıkarları için dini alet ediyorlar nereye kadar Alıntı
Φ önce@vatan Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Şeriat hakkındaki benim fikrim ise şudur zamanında terbiye edilmemiş insanlar çogunluktaydı.Yani ayıbı bilmeyen, merhameti olmayan, acıma duygusu olmayan, temizligi bilmeyen insan toplulukları vardı ve peygamberimiz akıllı bir insandı ve din ve şeriat diye bugunkü siyasi bir rejim gibi yani.Ve o zamanın insanları bunu kabul etti yani daha acıkcası terbiye edilmemiş bir aslanı düşünün kırbacla terbiye ediliyor o zamanın insanlarıda aynı kırbacla terbiye ediliyordu.Şeriat katı kuralları olan bir rejim ama kimi aptal insanlar döneminden kalma ilkel bir düzen şayet bugün bunu savunan insanlar hala var ise onlar hala kırbaclanmak istiyorlardır bırakalım kırbaclansınlar onlar onu hakediyorlar Alıntı
Φ aydnlk Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2006 Şeriat bir yaşam biçimi yönetim şekli, kuran-ı kerimin şer-i hükümlerinin günlük yaşama yansıtılması.Ancak kuran'ın şer-i hükümlerini bu güne göre yorumlayamayız. çünkü din kendini yenilemez sabit bir şekli vardır. o sebebten şeriat yoplumların çok gerisinde kalmış bir yaşam biçimidir.Bizim kurandan almamız gereken onun öğretisi ve vermek istediği ahlaktır.Rejimlerin en güzeli cumhuriyettir bence. Alıntı
Φ enkas Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2006 selamı üzerinize olsun kardeşim şeriatler asırlara göre değişir ama dini özü aslı ilk inen vahydede son inen vahydede aynıydı,yalnız şeriatlerfarklıydı,çünkü kainat bir tekamül sürecinden geçiyor herşey evrime tabii,yani maddi olan herşey ama değişmez sabit hakikatler vardır bunlar soyuttur mesela 2kere 2=4 eder hakikati her asırda aynıdır,namus,güzellik ,şefkat,düzen hakikatleri değişime tabii olmayan hakikatlerdir. bu yüzden vahyin özü bir olmakla birlikte şeriatler değişir Alıntı
Φ akıncı Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 22 Eylül , 2006 önce@vatan evet oturup hadi islamı sorgulayalım diyeceğim ama bu seninle olmaz. Çünkü yazından atalarımın "elifi görse mertek zanneder" dedikleri insanlardan olduğun anlaşılıyor. Biraz kuran, tefsir, usulu tefsir, hadis, usulu hadis, rical ilmi, fıkıh, usulu fıkıh, kelam, tasavvuf oku ondan sonra bir konuşalım. Alıntı
Φ muta Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2006 Önce vatan diyen logon da da Türk bayrağı var sen önce o şanlı bayrakta ki ay ve yıldızın ne anlama geldiğini öğren ondan sonra islamı tartış.Her medeniyetin her milletin inişi çıkışı olur burada ki hata yönetim ilim bilim sanayi toplumuna geçememe vs olur ama islam dedinmi orada dur. Evvela ne biliyorsun derli toplu onu söyle ondan sonra bildiklerini tartışalım tamammı. Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Şeriat bir yaşam biçimi yönetim şekli, kuran-ı kerimin şer-i hükümlerinin günlük yaşama yansıtılması.Ancak kuran'ın şer-i hükümlerini bu güne göre yorumlayamayız. çünkü din kendini yenilemez sabit bir şekli vardır. o sebebten şeriat yoplumların çok gerisinde kalmış bir yaşam biçimidir.Bizim kurandan almamız gereken onun öğretisi ve vermek istediği ahlaktır.Rejimlerin en güzeli cumhuriyettir bence. ---------------------------------------------------------------------------------- selam. Rejimlerin en guzeli cumhuriyetmi.? Nerde yaziyor.? Nen seirati bu bune yorumlayamiyoruz.? Bizim kurandan almamız gereken onun öğretisi ve vermek istediği ahlaktır. \demissiniz.\ ----------------------------------------------------------------------------------------------------- ogretiyi saadece bilgi edinmek icinmi alacaksin.? Oysa kuran edindigin bilgiyi uygulamayi ogut verir. [005.048] [DI] Kuran'ı, önce gelen Kitap'ı tasdik ederek ve ona şahid olarak gerçekle sana indirdik. Allah'ın indirdiği ile aralarında hükmet; gerçek olan sana gelmiş bulunduğuna göre, onların heveslerine uyma! Her biriniz için bir yol ve bir yöntem kıldık; eğer Allah dileseydi sizi bir tek ümmet yapardı, fakat bu, verdikleriyle sizi denemesi içindir; o halde iyiliklere koşuşun, hepinizin dönüşü Allah'adır. O, ayrılığa düştüğünüz şeyleri size bildirir. [042.013] [DI] Allah Nuh'a buyurduğu şeyleri size de din olarak buyurmuştur. Sana vahyettik; İbrahim'e, Musa'ya ve İsa'ya da buyurduk ki: «Dine bağlı kalın, onda ayrılığa düşmeyin.» Ortak koşanları çağırdığın şey onların gözünde büyümektedir. Allah dilediğini kendine seçer, kendisine yöneleni de doğru yola eriştirir. [042.021] [DI] Yoksa, Allah'ın dinde izin vermediği bir şeyi onlara meşru kılacak ortakları mı vardır? Eğer kesin yargı bulunmayacak olsaydı aralarında hemen hükmedilirdi. Doğrusu, zalimlere can yakıcı azap vardır. [045.018] [DI] Sonra seni de din konusunda bir şeriat sahibi kıldık, ona uy; bilmeyenlerin heveslerine uyma. Kurana uyanlara, selam. Evren. Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 İslam dinini sorgulamak yerine muslumanların kendini sorgulaması lazım İslam dini hep aynı ve kyamete kadar da aynı ve taze kalcak... Din adamlarının kendini sorgulaması lazım muslumanım diyenin kendini sorgulaması lazım, İslam dini ilk gün gibi taze ama Muslumanlar ilk gün gibi mi ? Alıntı
Φ selim us Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2008 İslam yönetim şekli önermez, zulmün olmadığı olamayacağı ortamın oluşması için ilkeler verir,insanlardan bir kısmı,bu ilkeleri bir yönetim tarzı şeklinde algılar adınada şeriatle yönetim ve kutsallıklarından vs den bahseder fakat ne var ki,bu islamı hatalı bir algılamadır, kısaca islamda şeriat=ilkeler vardır ve bu ilkeler çevresinde samimi olarak oluşturacağınız yönetim,ister krallık ister cumhuriyet olsun fark etmez ve işler, Daha kuranın sistemini ve Allahın murat ettiğini anlamamış yığınların çoğunluğu oluşturma ve yönetilme eğilimleri,dinden kasıt şeriat nidalarıyla yezitten çok kan akıtır. Alıntı
Φ trueagle Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2008 önce@vatan senin için en iyi sözü akıncı söylemiş aslen Yaşı ufaktır dedim ama 44 görünüyor. Ama gerçekten kimseyi kırmak istemem ancak herşeyi bildiğini sanıp aslında hiç bişey bilmeyenlerdensin sen kardeşim inan çok araştırman gerek en basit bir örneği ikinci kısım yazından vereyim. Şeriatteki cezalardan Mesela Ölüm cezası Sence Geri kalmış bir rejim olan Şeriatte var. Amerikayı övüyor Türkiye yi yerden yere vuruyorsun. Ah be kardeşim peki neden Amerikada İdam varda Türkiye de yok. Bu ters değilmi biraz. Destesiz atıyorsun tüm yazında. Kuran da islamda bana bir yer göztersene binalarınızı sağlam yapmayın yazan. Bizde bina yapmak sanattı be kardeşim bir zamanlar. Mimar Sinana Padişah bana bir eser yap bin yıl ayakta kalsın dediğinde Mimar Sinan ona. Padişahım ben bin yıl ayakta kalabilen Binaya Eser demem ki demişti. Sence biz dinimizi düzgün yaşadığımız zamanlardamı dediğin gibi saçma şeyler yapıyorduk yoksa şimdilerde dinimizden koparıldığımız günlerdemi saçmalamaya başladık. Ekonomimiz Gücümüz dinimizden uzakkenmi yoksa çok bağlı olduğumuz asırlardamı daha iyi durumda idi. Konuşacak çok şey var ama kusura bakma demeden edemeyeceğim. Bence senin Rumuzunda yalan sende yalansın. Belki sen Müslüman yada Türk de değilsin. Belki diyorum çünkü bilinmiyor sen gibileri. Ama ben Müslümanım ve Türk üm diyorsan Çok bilgisizsin kardeşim oda olmadı... Oku. yaradan Rabbinin adıyla oku. (Okumaktan bilgiden zarar gelmez) ve Türk Öğün Çalış Güven. Sende hiç birisi yok nerede Önce vatan ?? Sen Vatan için yapılması gerekenleri yapmamışsın ki dostum. Senin analizin aynı Temelin Şu fıkrasına Benziyor. Temel kahvehane de Günlük Hükümet devirip Hükümet kurdukları rutin günlerden birinde arkadaşlarına der ki "Ben memleketi kurarmanın yolunu buldum" Derler ki hele anlat bakalım nedir. "Şimdi der. Analiz ettim ( Aynı Önce vatan gibi)japonya ve Almanyaya baktım bunlar savaştılar Yenildiler bugün ise güçlü birer ülkeler. Öyle bişey yapalım ki savaş çıksın biz yenilelim sonra güçleniriz. Zira biz Kurtuluş savaşını kazandık geri kaldık (Fıkra devam edecek ama senin analizinin Temeli burada bitti ) Derler ki nasıl yapalım. Der: Amerikanın özgürlük anıtına bomba koyalım bunu Türkler yaptı diyelim onlarda bize saldırır yener istediğimiz olur. İdriste Derki Ula iyi diyorsunda Şunu hiç düşündünmü daa? Ya onlar bizi değilde biz onları yenerse. Oz aman İşimiz hepten yaşdır daaa. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ İstersen bende senin mantığınla bir Analiz yapayım. Çinliler Dünya piyasasını ele geçirmeye başladı. Çinliler Köpek yiyor. Bizde köpek eti yiyelim bizimde Dünya pazarında payımız artsın. .) Fesupan Allah Selametle.... 1 Alıntı
Φ Marsık Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2009 Şeriat Kuran ve süneti esas alan bir yönetim biçimidir.Günümüz toplumunda yeri yoktur.Bu düzeni günümüzde de uygulayan ülkeler bulunmaktadır.Halleri de ortadadır.Bu sefaletin kaynağı Kuran ve sünnettir. İnsan hakları açısından meseleyi ele alacak olursak,Kuranda kadının ikinci sınıf vatandaş olmasını isteyen ayetler vardır.İki kadının şahitliği bir erkekle eş tutulur.Mirastaki payı erkeğin yarısıdır.Kadın gerektiğinde erkek tarafından dövülebilir,ama kadının erkeği dövme hakkı yoktur.Bu uygulamalar günümüz insan hakları ile çelikmektedir.Denebilir ki:İnsanların koyduğu bu yasalar,ilahi kabul edilen yasalardan daha adildir. Kurana göre kölelik müessesesi kaldırılmamaıştır.Esir alınan insanlar kadın ve çocuklar köle ve cariye olarak kullanılabilir.Bu ayetlerde günümüz insan haklarına aykırıdır.Dolayısıyle kabul edilemezler. Kuran ekonomisi fetihler üzerine kurulmuştur.Ülkeler fethedilecek,insanlar esir alınacak ,köle ve cariye olarak çalıştırılacak,ayrıca feth edilen ülkelerden elde edilen ganimetler aralarında bölüştürülmektedir.Öyleki bu ganimetin 1/5 peygambere verilmektedir.Bu gerçek hadislerle sabittir. Günümüz ekonomilerinde tasarrufun sağlanabilmesi için Faiz önemli bir enstrumandır.Eğer şeriatla idare edilecekseniz bu enstrumanı kullanamazsınız. Bunun yanısıra günde 5 vakit namaz kılmayı gelenek haline getirdiğinizde hiç bir fabrikada doğru dürüst bir üretim gerçekleştiremezsiniz. Aklıma geldikçe yazarım. Saygılar. 1 Alıntı
Φ fittirik Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 19 Ağustos , 2009 avrupa avrupa diye girerken sorgulamak olmaz.herkez özgür.suçlulara af çıksın.sapiklara çikmasin.dincilere sorsunlar.onlar nederse öyle olsun.biz rahat duralım.konuşmayalım.avrupadaki dinciler sorsun. Alıntı
Φ AFRASİYABHAN Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2009 anaaaa abi cok sasırdım bu ne iş bole bu once-vatan abimiz ne kadar cahil aklım hayalim şaştı yavuz hanın çaldıran zaferini ENDÜLÜS emevi devletinin uygarlık düzeyini İSLAM ALİMLERİNİN keşiflerinin tarihlerini hic mi bilmiosun sen abi naptın sen bole bilip bilmeden yazma bunları lafı agzına tıkarlar işte boyle Alıntı
Φ Lailahe ilallah Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Selamün aleyküm arkadaşlar,yeni olmakla beraber konuya girmek istedim. Bazı arkadaşların İslama olan eleştirileri gerçekten çok basit.Arkadaşlarımız biraz daha oturaklı eleştirilerde bulunsalar daha mantıklı olur bence. Alıntı
Φ Kemend Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2009 Şeriat Kuran ve süneti esas alan bir yönetim biçimidir.Günümüz toplumunda yeri yoktur.Bu düzeni günümüzde de uygulayan ülkeler bulunmaktadır.Halleri de ortadadır.Bu sefaletin kaynağı Kuran ve sünnettir. İnsan hakları açısından meseleyi ele alacak olursak,Kuranda kadının ikinci sınıf vatandaş olmasını isteyen ayetler vardır.İki kadının şahitliği bir erkekle eş tutulur.Mirastaki payı erkeğin yarısıdır.Kadın gerektiğinde erkek tarafından dövülebilir,ama kadının erkeği dövme hakkı yoktur.Bu uygulamalar günümüz insan hakları ile çelikmektedir.Denebilir ki:İnsanların koyduğu bu yasalar,ilahi kabul edilen yasalardan daha adildir. Kurana göre kölelik müessesesi kaldırılmamaıştır.Esir alınan insanlar kadın ve çocuklar köle ve cariye olarak kullanılabilir.Bu ayetlerde günümüz insan haklarına aykırıdır.Dolayısıyle kabul edilemezler. Kuran ekonomisi fetihler üzerine kurulmuştur.Ülkeler fethedilecek,insanlar esir alınacak ,köle ve cariye olarak çalıştırılacak,ayrıca feth edilen ülkelerden elde edilen ganimetler aralarında bölüştürülmektedir.Öyleki bu ganimetin 1/5 peygambere verilmektedir.Bu gerçek hadislerle sabittir. Günümüz ekonomilerinde tasarrufun sağlanabilmesi için Faiz önemli bir enstrumandır.Eğer şeriatla idare edilecekseniz bu enstrumanı kullanamazsınız. Bunun yanısıra günde 5 vakit namaz kılmayı gelenek haline getirdiğinizde hiç bir fabrikada doğru dürüst bir üretim gerçekleştiremezsiniz. Aklıma geldikçe yazarım. Saygılar. Deveye demişler boynun eğri. Bu yazının neresini düzeltilir. Arkadaşım bilmiyor olabilirsin ama yazmak zorunda değilsin. Kimse seni bu konuda yazı yazmaya zorlamıyor, bilmeye de zorlamıyor. Yapma kardeşim, bildiğin konularda yaz lütfen. Alıntı
Φ buketcim34 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2009 allah askına islamı sorgulamak ne haddimize.. islam son dindir ve kıyamete kadarda bu böyle devam edecek.. islam barış ve kardeslik dinidir.. ama bugunkü müslümanlar kardeşlikten çıkmış sadece menfaatler söz konusu olmus.. Allah ıslah etsin.. Hele vatani duyguları ve dini kıyaslamak çok saçma.. Nasıl ki insan bilime, sürekli bilgi üretmeye, yeniliklere ihtiyacı varsa, dine ve inancada ihtiyacı vardır. Bilim, vatan tek başına tapılacak bir ilah degildir. Elbetteki ülkeni ve ülkenin kurucusu olan Ata'nı seviceksin, koruyacaksın. Ama dini geri çağdan kalma bir felsefe gibi de göremezsin. Allah vardır ve kullarını olanlardan ve olacaklardan haber etmek için de elçiler ve kitaplar göndermiştir. Kuran-ı kerimi iyice araştırmadan okumadan böyle seyler yazmanız çok üzücü.. eger iyice okuyup anlarsanız kuran ında bir bilim kitabı gibi herseyi açık ve net bildirdiğini görürsünüz. Bir insan inançsız nasıl yaşayabilir? Siz resmen atayı vebal altında bırakıyorsunuz.. her insan farklı düşünür.. Yeri, Göğü, bulutları, güneşi, ayı, yıldızları yaratan, sizlere şah damarından yakın olan sizi her an izleyen Rabbinizden korkmuyor musunuz? din yoksa neden ÖLÜM var.. ölüm en büyük kanıt değil mi? Bedeninize bakın insan nekadarda kusursuz ve mükemmel yaratılmıştır.. Evren ve kainat ne kadar kusursuz bir şekilde ilah-i kudretin emriyle dönmektedir.. İster kabul edin ister etmeyin.. Son Din İSLAM'dır, Son Peygamber Hz.Muhammed (S.A.V)dir.. Son Kitap Kuran-ı Kerim'dir. İslam dini barış ve kardeşlik dinidir.. zorlama yoktur.. dini vatani duygularla kıyaslamayın lütfen.. nekadar boş desenizde hepinizin nüfus cüzdanında dini islam yazar.. kusura bakmayın.. din ve vatani duygu farklı değerlendirilmeli.. AllaH'a şükürler olsun ki müslüman doğdum.. Ve AllaH'a yine şükürler olsunki türk evladıyım.. saygılar.. Alıntı
Φ akıl Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2010 Değerli arkadaşlar İslam’ı sorgulayın bunu Allah ta emreder zaten düşünmez misiniz akıl etmez misiniz der. Ben sorguluyorum sorguladıkça İslam’a olan muhabbetim artıyor. Korkmayın dinden çıkmazsınız. Anlamak için sorgularsanız daha bir bağlanırsınız. Sonra öğrenmiş olursunuz bilerek yaşarsınız. Ama sorgularken de bir sayfadaki bir ayetin bir kelimesini sorgulamayın bazı ateistler gibi tamamını sorgulayın. Alıntı
Φ y.yılmaz Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2010 Değerli arkadaşlar İslam’ı sorgulayın bunu Allah ta emreder zaten düşünmez misiniz akıl etmez misiniz der. Ben sorguluyorum sorguladıkça İslam’a olan muhabbetim artıyor. Korkmayın dinden çıkmazsınız. Anlamak için sorgularsanız daha bir bağlanırsınız. Sonra öğrenmiş olursunuz bilerek yaşarsınız. Ama sorgularken de bir sayfadaki bir ayetin bir kelimesini sorgulamayın bazı ateistler gibi tamamını sorgulayın. İslam sorgulanmaz, araştırılır. Bu araştırma neye göre yapılır? İlim adamları kendileri anlaşamıyor, ciltlerle tefsirler yazılmış, mealler yazılmış yine de görüşler farklı. Kimine göre faiz haram, kimine göre değil, kimine göre baş örtüsü farz, kimine göre değil. İslamı kullanarak halkı sömürenler sorgulansa daha doğru bir neticeye varılır. İslamın nesini sorgulayacağız? Haşa Allah niye var, cennet var mı, cehennem var mı diye başlarsak dinden çıkar mıyız çıkmaz mıyız bir bilene sormak gerekir. İslam Dinin de herşey akılla izah edilemez. Ama birşeyden kesin eminim. Tarikatlar, cemaatler, şeyhler kesin sorgulanmalı. Bizi kimler kullanıyor, bunlara kim ve neden izin veriyor? Bunların sorgulanması gerekiyor. Saygılarımla... Alıntı
Φ akıl Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2010 Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2010 sorgu cevap içindir sorgularsın cevabınıda alırsın. tarikate girmeden onu sorgulamak zordur.fakat cemaat konusunda fikirlerinize kısmen katılıyorum. aklınızın ötesine geçmeye çalışmadığınız sürece her cevap vardır.ama siz dersenizki ben bu bilgisayarı 440 voltla çalıştıracağım .o zaman herşey yanar. Alıntı
Φ klasik Gönderi tarihi: 13 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 13 Mart , 2010 güzel kardesim bu senın fıkrın nısbeten dogru peygamber bu gun gelseydı heralda takım elbıse veya kıravat takardı ama sunnetullahta su var kafırlere muhalefet mesala onlar sakal uzatın ca peygamber (sas)kısaltır onlarkıs ca o uzatırdı yanı kısacası versaceden degıl belkı ama musluman bır fırmadan gıyıne bılırdı;şeriata gelince o yüce ALLAHın hükmüdür,onda indirim yapılmaz o zamanın insanları vahsıydı de sımdının kıler uygarmı?hayır kuranı kerim de insan piskolıjiside var insanlar yuz yıllar öncesi nasılsa yysonrasıda aynı belkide şiddetin ve vahsetin rengi ve şekli degişti dünyada örnk cok girmeye gerek de yok kısacası şerri hükümlere bugun de ihtiyacımız var,katılırsın veya katılmasın ama bana gore insanların hur ve kısıselhakları tam anlamıyla yasamaları kısas ve şeriat iledir eger bir insan bilseki karsıdakını baltayla öldürdü mü kendiside aynı şekilden can verecek eli degil baltaya bıçaga dahi terreddüt edecek veya afedersiniz ırza gececek tasla öldürülecek (hele kucuk cocuk laratecavuz)imkan harici cesaret dahi edemez bu örn leri cogalta biliriz rüsvet hırsızlık gıbı gordugunuz gıbı toplum ve ınsanlıgın bu hak kurallarına ıhtıyacı var insanı en iyi bilen onu yaratandır oherseyı hakkıyla bılendır.ALLAH bu dını anlamayı ve yasamayı bızlere nasıp etsın Alıntı
Φ ibn-i meymun Gönderi tarihi: 14 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2010 Ben 1 haftalık üyeyim. Epey de yazdım. Birçoğu son 10 iletiye bakıp adı ilgimi çeken konulara tıklayıp oldu. Sonra atlayarak bir kaç satır okur yazarım. Bu davranışım nedeniyle konuları saptırmış, tv tartışmalarındaki gibi konu ile uzaktan yakından akrabalığını bırakın komşu dahi olmayan şeyler yazmış olabilirim. Bu konuya da aynı yöntemle daldım. Konuyu açanın ilk satırı, derken ikinci falan tüm yazdıklarını okumuşum. İLK KEZ belki 2-3 de olabilir. Sonra moralim düzeldi, benim yazdıklarım gibi anlaşılmaz şeyler yazanlar varmış dedim kendi kendime. Teşekkürler arkadaş, Saygılar. Walla konu adı çok güzel, yoksa bunları yazmazdım Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2010 Islami arastirin ama müslümanlarin müslümanliklarini sorgulayin. Allah mükemmel müslüman derken,önce insanin kalbinin temiz olmasini sart kosar.Yani Islamin sarti diye dayatilan maddelerle degildir müslümanlik onlar kisilerin görevleridir yaparlar yapmazlar,bunun takdirini insanlar degil o görevleri veren bilir.Yani neymis önce insan olmak insani sevmek gerekir.Insan olan insani sever.Insani sevenin kalbi temizdir,namazini kilmasada orucunu tutmasada.Onlari yapmamak onu Allaha karsi sorumli kilar bunu baskalari Allahin adina yapamaz.Kalp temizligidir müslümani müslüman yapan.Müslümanin anlami selamete ermis demektir.Selamete ermis olabilmek ancak insan olmakla saglanir.Yüzde 90' i müslüman olan bir ülkede eger,insanlar parasizliktan evlenemiyorlarsa,fakat birileri her yil Hacca gidiyorsa bu iste bir yanlislik vardir.Yüzde 90'i müslüman olan bir ülkede,eger bazi müslümanlar sato gibi evlerde oturuyor Hiltonlarda altin agirlikli dügünler yapiyor ama ramazanlarda iftar cadirlarinin sayisi artiyorsa ve bundan birileri kendine müslüman adam payi cikartiyorsa bu iste bir yanlislik vardir.Eger bir ülkede basbakan cuma namazi kilacak diye tamtamlarla camiye geliyor fakat o camiye hergün gidip namaz kilan bir ihtiyar iceri alinmiyorsa bu iste bir yanlislik vardir.Islami arastirin ama müslümanlari sorgulayin. Önce Vatan arkadasin yazdiklari cok dogrudur,ona yanit veren coguda onu bilmemekle suclayip hatta dahada ileri gidiyorlar.Müslümanlar böyle yapmaz. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2010 herşey sorgulanmalı ama yalanla yanlışla karalamayla değil akılla, bilgiyle ve önyargısız... ayrıca dinler ve inançlar tamamen kişiseldir herkesin bir görüşü vardır ama kendincedir... belli bir dine inananların içerisinde büyük çoğunluk dogmatik ve sorgulamasız yaşar... inançlarının temelinde koşulsuz iman vardır, kime ve neye karşı koşulsuz olduğunu bile sorgulamazlar... aslına bakarsanız inanç bir ihtiyaçtır bana göre ihtiyacı olana inanır insan... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2010 herşey sorgulanmalı ama yalanla yanlışla karalamayla değil akılla, bilgiyle ve önyargısız... ayrıca dinler ve inançlar tamamen kişiseldir herkesin bir görüşü vardır ama kendincedir... belli bir dine inananların içerisinde büyük çoğunluk dogmatik ve sorgulamasız yaşar... inançlarının temelinde koşulsuz iman vardır, kime ve neye karşı koşulsuz olduğunu bile sorgulamazlar... aslına bakarsanız inanç bir ihtiyaçtır bana göre ihtiyacı olana inanır insan... Dogru söze ne denir,agziniza saglik sevgili sardunyam. Inananlar icin inandiklari dinin karakterleri,kriterleri vardir.Bu kriterlere göre kimi az kimi cok görevini yerine getirir.Inananlara karsi asagilayici karalayici yaklasimlar yakisiksiz olur.Isteyen istedigine inanip inanmamakta serbesttir.Ama inanan birisine,inanmayan birisinin "bence bu böyle degil böyledir "diye kisisel görüs belirtmesi düsünce bazinda hakli görülebilir fakat bir inancin kriterlerini,tespit edilmis degerlerini hicbir bilgiye sahip olmadan "yanlistir dogrudur"diye düzeltmeye calismak en büyük yanlistir. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Mart , 2010 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2010 İnanç nedir ne değildir asıl bunu sorgulamak lazım? inanç bilgi ile olur mu, yoksa bilgi bilmeyi mi getirir? sanırım inanç tamamen duygu ile alakalı hislerle alakalı ihtiyaçla alakalı ama bilmek çok kompleks birşey... bildiğinde inanmak ihtiyaç olmaktan çıkıyor... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.