Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Öcalan’ın yol haritası


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Abdullah Öcalan'ın 21 sayfadan oluşan mektubu Kandil'e ulaştı. İşte Öcalan'ın mektubunun ayrıntıları...

İmralı'ya giden ikinci BDP heyeti, Öcalan'ın 21 sayfadan oluşan 4 aşamalı çözüm önerisini önceki gece Kandil'e ulaştırdı. Buna göre:

1- PKK, kaçırdığı kamu görevlilerini bu hafta içinde serbest bırakacak.

2- 21 Mart'taki Nevruz'a kadar eller tetikten çekilecek.

3- Mart-Haziran ayları arasında silahlı unsurlar dışarı çıkacak.

4- Silah bırakma müzakereleri başlatılacak.

Yeni Şafak'ın haberine gore: Abdullah Öcalan ile MİT yetkilileri arasında kasım ayından bu yana sürdürülen görüşmelerin ardından, nihai çözüm için hareketlilik başladı.

Uzun tartışmaların ardından, İmralı'ya ikinci heyet yollayan BDP, Öcalan tarafından dile getirilen 21 sayfalık görüşme notlarını gece yarısından sonra Kuzey Irak'ın Süleymaniye kenti üzerinden Kandil'e ulaştırdı.

Aynı saatlerde Öcalan'ın hazırladığı 61 sayfalık 'Çözüm Planı' 3. bir kanal üzerinden Kandil'e ulaştırıldı. Örgüte iletilen 4 aşamalı plana göre, 21 Mart Nevruz bayramından önce örgütün elindeki devlet görevlilerini serbest bırakılarak, hükümetin ve Türk kamuoyunun sürece desteğine güven verilmesi sağlanacak. Ardından hükümetten resmi olmasa da filli ateşkes çağrısı beklenecek ve eller tetikten çekilecek. Mart-Haziran ayları arasında ise mevsim koşulları ve açılacak koridorlardan geri çekilmenin başlaması planlanıyor.

3 MESAJ HAYATA GEÇTİ

Kaynaklar, Öcalan'ın BDP heyeti ile yaptığı ilk görüşmede ilettiği 3 önemli mesajın kısa sürede hayata geçtiğine dikkat çekerek, Öcalan'dan gelecek mesajların örgüt içinde hemen kabul göreceğini ifade ediyorlar. Kaynaklar, Ahmet Türk ve Ayla Akat'tan oluşan BDP heyetinin Öcalan ile yaptığı görüşmede, Öcalan'ın Suriye'de PYD ve PYD ile iş birliği yapan grupların Esed rejimi yanında yer almak yerine farklı bir konsepte yer almalarını istediğini ve bu önerinin hemen kabul gördüğünü, ardından eylemsizlik pozisyona girildiğini ifade etti.

KUCAKLAYICI ANAYASA

Öcalan'ın görüşmede yeni hazırlanacak anayasanın ülkedeki her kesimi kucaklayan ve nötr vatandaşlık vurgusu yapan bir anayasa olması, her kesimin kültürel haklarının korunması ve anayasal güvenceye alınması gerektiğini söylediği belirtiliyor. Öcalan'ın darbelerin Türkiye'de yarattığı sıkıntılar ve her darbe sonrasında Kürt sorunun daha çok derinleştiğini anlattığı vurgulanırken, demokrasi dışı güçlerin ve yapıların yeniden darbe ortamları oluşturamaması ve demokrasinin korunması için yasal düzenlemelerin yapılmasına ihtiyaç olduğu vurgusu yaptığı ifade edildi.

Herkes barışa hazır

Öcalan'ın, görüşmede, tarihi bir süreçten geçildiğini, bütün tarafların bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olması gerektiğine vurgu yaparak, 'Şehit anneleri, yakınları ve derneklerinden gelen destek çok anlamlıdır. Toplumun tüm kesimleri barışa hazır' dediği öğrenildi. Öcalan'ın, çatışma ortamının barış ortamına evrilmesi için tüm kesimin üstüne düşeni yapmasını istediği vurgulayarak 'Demokrasi güçlerinin sürece vereceği desteği önemseyin' dediği öğrenildi.

Rehine yakınları İmralı öncesi BDP'lilerle görüştü

Örgütün 18 aydan buyana elinde tuttuğu Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, Astsubay Abdullah Sörfçeler, polis memuru Nadir Özgen, uzman çavuş Kemal Ekinci ve uzman çavuş Zihni Koç'un ailleri İmralı görüşmesi öncesinde BDP heyeti ile bir araya gelerek çocuklarının bırakılması için Öcalan'a bu talebin iletilmesini istedi. Heyet, ailelerin bu isteğini iletti ve Öcalan örgütün elindeki rehinelerin bırakılması için gerekli koşulların oluşturulması gerektiğini belirtti. Öcalan'ın bu istediği İmarlı dönüşü Kandil'e ulaştırılan ilk mesaj oldu. Rehinlerin mart ayının ilk haftasında bırakılması gündeme alındı.

4. Yargı Paketi'nden sonra ilk jest

Önümüzdeki hafta için parlamentoda görüşülecek olan 4 yargı paketinin hemen sonrasından örgütün ateşkes kararı öncesinde 18 aydan bu yana elinde tuttuğu devlet görevlilerinin bırakılması için hareket geçilecek. Örgütün bir kaç gün içinde BDP'ye 'Tutsakları almak üzere muhatap olabileceğimiz kurumlarla diyaloga geçin' talimatı vermesi bekleniyor.

Geri çekilmeler iki koridordan

Samimiyet testinin ardından görüşmeler için start verilmesi planlanıyor. Örgüt, geçtiğimiz çarşamba günü itibari ile İmralı ile başlatılan sürece destek amacı ile Öcalan'dan gelecek olan mesajı beklemeden "Eller tetikten çekilsin, askeri operasyon alanlarından uzak durun" talimatı verdi. Nevruz sonrası Hakurk ve Haftanin hattına açılacak olan iki koridordan geri çekilmelerin başlaması sağlanacak. Bu bölgede PKK'lılar için herhangi bir sabotaj ihtimaline karşı Barzani kontrolünde bir merkez oluşturulacak.

Fidan, 6 Ocak'ta Erbil'deydi

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın 6 Ocak'ta Erbil'e geldiği ve yeni Oslo süreci için Kürt yetkililerin nabzını tuttuğu belirtilirken, Kürt yöneticilerin ev sahipliğini yapmaya hazırız mesajı ile Ankara'ya döndüğü ileri sürüldü. Fidan'ın Erbil'de kimlerle görüştüğü konusunda açıklama yapılmadı. Fidan'ın kısa bir süre sonra tekrar Erbil'e gelmesi bekleniyor. Başlatılan görüşmeler süreci ile birlikte kanlı eylemlere bulaşmış ve talimatını vermiş isimlerin Kürt medya kuruluşlarına açıklama yapmamaları konusunda uyarıldığı belirtildi.

Radikal isimler açıklama yapmasın

Örgütün Kandil ayağı, geçtiğimiz Çarşamba günü itibari ile Türkiye kırsalındaki birimlerine askeri alanlardan uzak durmaları ve operasyonlar olmadıkça eylemsel durumuna geçmemeleri uyarısı yapıtı. Örgütün, "Görüşmeler süresince süreci sabote edecek her türlü olumsuzluktan uzak durun" uyarısı yaptığı belirtiliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tüm Sırlar Ortaya Döküldü Öcalan'ın Mektubu ile PKK-MİT Anlaşmasının Tam Metni Yayınlandı! İşte... spacer.gif 9 Şubat 2012 - 08:35   spacer.gif   spacer.gif

Bugün gazetesi, Oslo'da terör örgütü PKK ile yapılan görüşme sonucu varıldığı ileri sürülen ve KCK operasyonunda ele geçirildiği belirtilen bir mutabakat metni yayınladı.

spacer.gif

 

Bugün gazetesi tarafından hazırlanan haberde metnin KCK operasyonlarında ele geçirildiği, Hakan Fidan ve yardımcısı Afet Güneş'in PKK ile vardığı mutabakatın metni olduğu iddia edildi. Gazetenin haberi şöyle:
 
Hakan Fidan ve yardımcısı Afet Güneş’in Oslo’da terör örgütünün elebaşlarıyla vardığı mutabakat metni de KCK operasyonunda ele geçirildi.
 
İşte o şok metin:
 
OSLO X TOPLANTISI
 
TARİH: 12-13 Mayıs 2011
 
Türkiye ve PKK temsilcileri arasında yapılan görüşmelerde mutabakata varılan hususlar Yaşanan çatışmalı sürecin Türkiye’de şiddet, can vemal kaybına neden olduğu gerçeğinden ve kalıcı barış, güvenlik, uzlaşı ihtiyacından hareketle; taraflar Oslo toplantıları sürecinin devamı konusunda hem fikirdirler. Taraflar, demokrasi, insan hakları ve evrensel hukuk ilkeleri temelinde Kürt sorununun çözümünde diyalog vemüzakere yolunun esas alınması konusunda görüş birliğine ulaşmış ve bir an evvel müzakerelere başlamanın gerekliliğine inanmaktadırlar. Oslo sürecinin başlangıcından bugüne dek yürütülen çalışmalar ve atılan olumlu adımlar, Kürt sorununun siyaset zemininde ve kamuoyu nezdinde tartışılabilir hale gelmesine ciddi katkı sağlamıştır.
 
Üzerinde mutabakata varılan hususlar
 
1-) Taraflar, süregelen Oslo ve İmralı süreci bağlamında Kürt sorununun çözümü konusundaki kararlılıklarını koruduklarını bir kez daha belirtmişlerdir.
 
2-) Taraflar, bu güne kadarOslo ve İmralı süreçlerinde vurgulanan Kürt sorununun kalıcı çözümüne yönelik temasların sürdürülmesi ve yürütülecek çalışmaların Anayasal ve yasal çerçevede sonuçlandırılmasının esas alınmasının gerekliliği konusunda varılan mutabakatları teyit ederler.
 
3-) Taraflar, 10 Mayıs 2011 de İmralı da yapılan görüşmede SayınÖcalan tarafından sunulan, Türkiye’de Temel Toplumsal Sorunların Demokratik Çözüm İlkeleri Taslağı, Türkiye’de Devlet ve Toplumİlişkilerinde Adil Barış İlkeleri Taslağı ve Kürt Sorununun Demokratik Çözüm ve Adil Barışı İçin Eylem Planı Öneri Taslağı adı altındaki taslaklar konusunda, en geç Haziranın ilk haftasına kadar görüş ve önerilerini sunarlar. Kürt tarafı, sözü edilen taslakları memnuniyetle karşılar, prensip ve ilkesel olarak kabul eder.
 
4-) Taraflar, ayni süre içinde yukarıda adı geçen taslaklarda zikredilen Anayasa Konseyi, Barış Konseyi,Hakikat ve Adalet komisyonu için isimdüzeyinde çalışma yaparlar ve netleştirdikleri isimönerilerini sunarlar.
 
5-) Türk tarafı, seçimlerden sonra en kısa zamanda Örgütü temsilen iki kişinin SayınÖcalan’ı ziyaret etmesi, yukarıda adı geçen konsey ve komisyonlar kurulduktan sonra, birer alt komisyonlarının da Sayın Öcalan’la ilişkilendirilmesini taahhüt eder.
 
6-) Kürt halkının siyasi ve legal temsilcileri, basın yayın organları ve çalışanlarına yönelik uygulanan baskı, tutuklama ve çalışmalarını engelleme vb. yönelimlere son verilmesi ve KCK adı altında gerçekleşen siyasi operasyonlarda tutuklananların serbest bırakılması sürecin yumuşatılması ve çözüm yönünde ilerlemesi için önemli bir adım olacaktır. Bu çerçevede Türk tarafı ilk adım olarak Newroz ve sonrasında tutuklanan Kürt siyasetçileri bırakmayı taahhüt eder.
 
7-) Taraflar, seçimlerin güvenli bir ortamda geçmesi ve ortamın normalleşmesi için, en üst düzeyde kamuoyuna açık çağrı yapacaklardır.
 
8-) Kürt sorununun nihai çözümünün, ancak çatışmasızlık zemininde gerçekleşebileceğinden hareketle tüm askeri, siyasi ve diplomatik operasyonların ve eylemlerin durdurulması ve uygun tedbirlerin karşılıklı geliştirilmesi esastır. Bu çerçevede taraflar, 15 Hazirana 2011 e kadar her türlü operasyon ve askeri eylemlerini durdururlar.
 
9-) Taraflar, müzakereleri derinleştirmek ve gündemdeki konuları tartışmak üzere hazırlıklarını yaparak 2011-Haziran ayının ikinci yarısında bir araya gelmeyi kararlaştırmışlardır. Üç paragraflık giriş ve 9 maddeden oluşan iş bu mutabakatmetni, taraflar arasında arabuluculuk yapan HD (Hakem Devlet) temsilcileri tarafından, taraflar adına imza altına alınmış ve aslı HD merkezinde arşive alınmıştır. Operasyonda ele geçirilen Öcalan’a ait el yazması bir mektubun da MİT tarafından KCK Yürütme Konseyi’ne ulaştırıldığı tespit edildi. Mektupta KCK’nın alternatif devlet kurma girişimi olduğu belirtiliyor.
 
OSLO'YA KATILANLAR
 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Yardımcısı Afet Güneş’in katıldığı Oslo görüşmesinde PKK adına terör örgütü elebaşları Sabri Ok, Mustafa Karasu ve Zübeyir Aydar ile koordinatör ülkelerin temsilcileri hazır bulunmuştu. Görüşmelerin 2.5 yıl sürdüğü ve 5 kez gerçekleştiği iddia ediliyordu.

 

Kaynak: BUGÜN GAZETESİ

 

 

 

BDP'de MİT’in ses kaydı
İddiaya göre; PKK/KCK soruşturması kapsamında 13 kişinin tutuklandığı 13 Ocak 2012’de gerçekleştirilen operasyonda BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yapılan aramalarda; MİT heyeti ile kırmızı bültenle aranan terör örgütü yöneticileri arasında yapılan ve Oslo görüşmelerini tamamlayıcı nitelikte olduğu öne sürülen toplantılara ait 12 adet ses kaydı, Öcalan’ın KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’na yazdığı 6’sı el yazısı olmak üzere 19 doküman bulundu.
Ele geçirilen belgelere göre, MİT heyetinin istihbarat toplama ve bilgi edinme görevinin dışında örgütün yönetilmesine aracılık etme ve örgütün yönetilmesine olanak sağladığı iddia edildi. Silahlı faaliyet yürütmesi en baştan beri öngörülen KCK yapılanmasının MİT heyetinin gözetiminde tamamlandığı ileri sürüldü.
İddiaya göre, MİT gerek doğrudan temaslarında gerekse örgüt içindeki ajanları aracılığıyla elde ettiği saldırı ve eylem talimatlarının önlenmesi ve engellenmesine yönelik harekete geçmedi. MİT’in eylem talimatlarını, yerine getirecek olan Kandil ve kırsal kadrolara iletilmesine aracı olduğu, MİT’in istihbarat toplama vazifesini aştığı ileri sürüldü. Operasyonlarda yeni Anayasa’da Özerk Kürdistan’a imkan tanınması, Öcalan’ın önce ev hapsine ardından özgürlüğüne kavuşması, PKK’nın özerk Kürdistan’da polis gücü olarak kullanılması, Birleşmiş Milletler veya NATO’nun bölgeye müdahalesini de içeren mutabakat metinlerine ulaşıldığı öğrenildi.
 
Kuryelik iddiası
Öcalan’ın terör örgütünün Avrupa ve kırsal kadrolarıyla iletişiminde, avukatların cezaevinden Öcalan’ın kaleme aldığı mektupları çıkaramadığı için bunu MİT heyeti üstünden sağladığı, MİT’in Öcalan’ın 6 Temmuz 2011’deki “KCK Yürütme Konseyi Başkanlığına” başlıklı el yazısı mektubu da Avrupa kadrolarına ulaştırdığı iddia edildi.
Öcalan’ın görüşme notlarında birçok defa MİT heyetiyle görüştüğünü, mektup trafiği yaşandığını açıkladığı da belirtildi.
PKK-MİT Oslo görüşmeleri”ne dair ses kayıtları da deliller arasında yer aldı. Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in kayıtlarda Öcalan ile Avrupa’daki örgüt yöneticileri arasında mektup iletişimini yürüteceğini söylediği tespit edildi.
Ses kayıtlarında; MİT heyetinin İmralı’ya gittiklerinde ilk olarak örgüt tarafından hazırlanan notu Öcalan’a verdikleri, hiç ses çıkarmadan okumasını bekledikleri, Öcalan’ın notu 1.5 saat boyunca okuduğu, ardından cevabını mektubun arkasına yazdığı, bunun da 45 dakika sürdüğü, kısa yazmasını istedikleri, İmralı ile böyle bir kanal kurulmasının büyük bir fırsat olduğunun söylendiği öne sürüldü. Kayıtlarda Afet Güneş’in, mektup trafiğinin hukuksuz olduğunu söylediği de iddia edildi.
 
Gizli tanık Bahar anlattı
Soruşturmada bir gizli tanık da yer aldı. MİT heyetinin bir taraftan hükümet adına bu görüşmeleri sürdürürken öte yandan da hükümeti zor durumda bırakacak provokasyonların ortaya çıkmasını sağladığı öne sürülürken gizli tanık Bahar, bunu şu ifadelerle anlattı:
“Habur olayını organize edenlerle Öcalan’la görüşenler aynı kişilerdir ve Habur hükümete karşı bir operasyon gibi planlanmıştır.” MİT heyetinin örgüte ulaştırdığı Öcalan’ın yazdığı bir mektup üzerine 14 Temmuz 2011’de DTK tarafından demokratik özerklik ilan edildiği öne sürülürken MİT heyetinin özerklik ilanından haberdar olduğu hatta bu talimata aracı olduğu iddia edildi. Soruşturma kapsamındaki diğer iddialar ise şöyle:
 
KCK’lılar için taahhüt
- MİT heyeti, Öcalan ve örgüt üst yöneticileri ile yaptığı görüşmelerde örgüte vaatlerde bulunarak devlet birimlerine görüşmelerin iyi gittiğini, operasyonların durmasını sağladığını söyledi. Bazı olumlu girişimlerine hükümetin ve bazı birimlerin engel olduğunu örgüte şikayet etti.
- MİT heyeti ile örgüt arasında yapıldığını öne sürülen ve Diyarbakır’da ele geçirilen mutabakat metinlerine göre; KCK tutuklularının serbest bırakılması için MİT taahhütte bulundu.

 

Kaynak: MİLLİYET

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

katil oldu sayın, hayal olan bir çok şey AKP ile gerçek oldu. Demokrasi diyerek teröristlerle masaya oturup, bebek katillerini muhatap alanlar zaten çok az olan demokrasiyi yıkmak için her yolu mübah görmektedirler. Demokrasi sorunu sadece bir bölgenin sorunu değil ülkenin problemidir. Demokrasi naraları atanlar siyasi partiler kanunu, seçimler, seçim barajı, dokunulmazlık gibi konulardan hiç söz etmemekteler. Bu barış masalını da kendi ali menfaatleri için uydurdular. Terörü önlemek için bir yol haritası da ben çizeyim.

  Kendine saygısı olan, şehit ve gazilerine borcu olduğunu düşünen mağruru bir devlet önce terörün kaynağını kurutmak için çalışır. Teröristler nerede yuvalanıyor, Kuzey Irak da değil mi? Biz ne yapıyoruz, Barzani ile gurur duymuyor muyuz? Teröristlere yataklık eden Kuzey Irakla her türlü ilişkimiz var, ekonomik, sosyal, kültürel...Dünyada kendisine büyük dediğimiz ülkeler bu işi ambargoyla başlatıyor netice alamazsa onbinlerce km mesafeden gelip terör destekçilerinin üzerine bomba yağdırıyorlar. 

  Terör örgütünü kimler destekliyor, geçtiğimiz günlerde Fransa da yaşanan olay olmasa Fransa nın pkk ya destek verdiğini bilemeyecek miyiz? Suriye ye meydan okuyanlar pkk destekçilerine ne dediler veya ne gibi tedbirler, yaptırım kararları aldılar? 

  Türk Halkı nın kandırıldığı bir konu da teröristlerin yurt dışına çıkacağı, zaten ülke dışındalar, nereye çıkacaklar? 

  Ülke bölünmek isteniyor dediğimizde buna paranoya diyorlar, verilen yol haritasına bakılınca teröristler olacak güvenlik gücü, yönetim özerk,.. bunun Kuzey Irak dan ne farkı var?

  Tüm bunlara rağmen gözümüzün içine baka baka bunun bir af olmadığı söyleniyor. Şehit ve gazilere karşı işlenen suçları devlet affedemezmiş bunu ancak şehit ve gazilerin aileleri affedermiş, evet öyle olması gerekir ama icraat böyle mi? Adama sormazlar mı Habur da yapılan neydi, teröristlerin ayağına mahkemeyi şehit ve gazi aileleri mi götürdü? Hem teröristler başka ülkelere gidebilir diyeceksiniz hem de af yok diyeceksiniz. Son yıllarda bir gün önce söylediğinin tersini ertesi günü yapmak moda oldu, bizim medyamız da bu yalanları kılıfına uydurup halka bir güzel kabul ettirmekte ustalaştı. 

  Tüm bu olanların bir tesadüf olmadığı, bebek katilinin paketlenip bize teslim edildiği halde idam edilmesine izin verilmemesi ile zaten anlaşılıyor. ABD yıllar öncesinden senaryoyu yazmış oyuncular da bu barış naralarını atanlar. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden olsaydı şu başlıkta yer yerinden oynardı. Bir mavi marmara olayında siyasi konularda hem fikir olduğumuz insanlarla bile birbirimize girmiştik. Bir devlet, dünyada söz sahibi olduğu söylenen bir devlet teröristlerle masaya oturuyor, teröristler tarafından tehdit ediliyor ülke genelinde olduğu gibi burada da tık yok.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eskiden olsaydı şu başlıkta yer yerinden oynardı. Bir mavi marmara olayında siyasi konularda hem fikir olduğumuz insanlarla bile birbirimize girmiştik. Bir devlet, dünyada söz sahibi olduğu söylenen bir devlet teröristlerle masaya oturuyor, teröristler tarafından tehdit ediliyor ülke genelinde olduğu gibi burada da tık yok.

Iste aci olan da tarih ile yuzlesememek. Bunun saklanmasi mi guzel olurdu, yoksa bir kisinin tum ciplakligi ile tarihte ne oldugunu bilmesi ve yuzlesebilmesi mi?

 

Rsmi tarih ermeni katliamlarini sakladi da ne oldu? Bir kisi kendi toplum ve cografyasinin ve de ulkesinin tarihini bilmiyor ya da yanlis biliyorsa; o ulkesi icin verecegi savasim da yanlis olur.

 

Iste bu temelde her turlu dusunce ve ifade ozgurlugu ve tarihte asil olanin aciklanmasi herkesin neyin ne oldugunu bilmesidir. Kimse tarihinden dolayi sorumlu tutulamaz. Yalniz tarihi bilmek ulke ve toplumun bugunlere nasil geldigini algilayabilmek ile esdegerdir.

 

Yalnis ve saklanan/gizli tarih, bizlere (buradaki biz sizsizolan tum Turkiyedir) bu gunleride aciklatamaz. Cunku bugunler dunun devamidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iste aci olan da tarih ile yuzlesememek. Bunun saklanmasi mi guzel olurdu, yoksa bir kisinin tum ciplakligi ile tarihte ne oldugunu bilmesi ve yuzlesebilmesi mi?

 

Rsmi tarih ermeni katliamlarini sakladi da ne oldu? Bir kisi kendi toplum ve cografyasinin ve de ulkesinin tarihini bilmiyor ya da yanlis biliyorsa; o ulkesi icin verecegi savasim da yanlis olur.

 

Iste bu temelde her turlu dusunce ve ifade ozgurlugu ve tarihte asil olanin aciklanmasi herkesin neyin ne oldugunu bilmesidir. Kimse tarihinden dolayi sorumlu tutulamaz. Yalniz tarihi bilmek ulke ve toplumun bugunlere nasil geldigini algilayabilmek ile esdegerdir.

 

Yalnis ve saklanan/gizli tarih, bizlere (buradaki biz sizsizolan tum Turkiyedir) bu gunleride aciklatamaz. Cunku bugunler dunun devamidir.

Kim neyi saklıyor anlamadım, açık yazarsanız anlaşılacak. Ney ile yüzleşmemiz gerekiyor, 40 bin kişinin katilinin muhatap alınmasının ne gibi meşru sebebi olabilir?

Evet bir kişi kendi tarihini bilmiyor veya yanlış biliyorsa vereceği savaş da yanlış olur tıpkı sizin yaptığınız gibi. Ayaklanmaların bastırılmasına, karşılıklı öldürme olaylarına Ermeni Katliamı diyen biri ya bizim tarihimizi bilmiyordur veya başkalarının tarihine benim tarihim diyordur. Biz ne kadar saklasak da diğer ülkelerin arşivlerinde de bu olaylar var. Rus arşivlerini inceleyen tarihçi ve yazarlara göre böyle bir katliam yok hatta Ermenistan Başbakanlarının itirafları bile var ama adamlar şaşıracak " biz bile katliam demezken Türkler katliam olduğunu kabul ediyor" diyecekler.

Resmi tarih, gizli tarih, ben AKP liyim deyin de bitsin bu iş...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kim neyi saklıyor anlamadım, açık yazarsanız anlaşılacak. Ney ile yüzleşmemiz gerekiyor, 40 bin kişinin katilinin muhatap alınmasının ne gibi meşru sebebi olabilir?

Evet bir kişi kendi tarihini bilmiyor veya yanlış biliyorsa vereceği savaş da yanlış olur tıpkı sizin yaptığınız gibi. Ayaklanmaların bastırılmasına, karşılıklı öldürme olaylarına Ermeni Katliamı diyen biri ya bizim tarihimizi bilmiyordur veya başkalarının tarihine benim tarihim diyordur. Biz ne kadar saklasak da diğer ülkelerin arşivlerinde de bu olaylar var. Rus arşivlerini inceleyen tarihçi ve yazarlara göre böyle bir katliam yok hatta Ermenistan Başbakanlarının itirafları bile var ama adamlar şaşıracak " biz bile katliam demezken Türkler katliam olduğunu kabul ediyor" diyecekler.

Resmi tarih, gizli tarih, ben AKP liyim deyin de bitsin bu iş...

Sen bir mesaj once demedin mi "eskiden olsa kimse bunlari dile getiremezdi" diye? neden gercekler dile gelmesin?

 

Burada Ocalan'in yol haritasi beni hic ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren herkesin her konuda kendi dusunce ve ifade ozgurlugunu kullanabilmesi.

 

Bir de MIT denen kurulusun ve ABD'nin "bizim cocuklarinin" bu konuda verdigi destek.

 

Son cumlen hem bir terbiyesizlik hem bir saygisizlik hem de bir algisizliktir.

 

Aslinda bu sizin beyin ufkunuzun ne kadar kapali oldugunu gosterir. Size gorte bir kisi ya sizden ya da AKP'den 21. yuzyilda ufkunuzu genisletin ve o aklinizda sabitlediginiz ve sorgulamadan iman olarak inandiginiz degerlerinizi yoklayin.

 

Kimseye de "siz susunuz" deme hakkini ustelik algilayacak bir akil ufkunuz olmadan kendinizde bulmayin.

 

Evet bu cok aciktir ki herkese turk dedirten dusunce ve davranis olmasa ve herkes sadece kendi milliyetini kendi olabilse idi, bugun ne PKK ne de AKP olurdu.

 

Bencde siz once bugunlere gelmis Turkiye'de kendi payiniza dusen hatanin ve sorgulanmazlarinizin hesabini ve ozelestirisini yapin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Resmi tarih, gizli tarih, ben AKP liyim deyin de bitsin bu iş...

 

Algı bilincine bağlı..

 

Okuduğum, fikirlerinizi takip ettiğim kadarıyla etik, etnik, inanç, ezber takıntılarla emperyalizmin tuzağına düşmüş olanlar sizlersiniz. Emperyalizm, hizmetine dahil etmek için bu değerleri arar, kollar.

 

Arkadaşımız, sizleri bilmeyerek AKP ve görevlisi olduğu emperyalizme hizmetinizden alıkoymaya çalışıyor. Eh, tabi algı bilincine bağlı.. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP sadece taserondur ve almis oldugu ayristirma görevini ,Kürt sorunu adi altinda kitlelere empoze etmektedir. Türkiye'de Kürt Sorunu yoktur terör ve bölücü sorunu vardir.

 

1980 darbesi önceside Türkiye'de ayni sorun ama farkli isimler altinda yasatilmaya calisildi hergün insanlar öldürüldü sonunda darbe olunca herkes demokrat kesilip askere veryansina basladi.Insan öldürürken demokrat olamayanlar darbe olunca demokrasiyi hatirladilar.

 

Insan gibi yasamayi beceremeyenler yok olmaya mahkumdurlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu savasin son bulmasi gerekiyor, zamani geldide gecti bile. Apo'nun yakalanmasi zaten devlet ile PKK'nin Kürt sorununu cözmeye calistiklari belliydi. Iyikide cözüm icin ugrasmislar. Bu isin icerisinde sirf AKP yok, gelmis gecmis tüm iktidarlar ve develtim kurumlari. Su an muhalefetin karsi geliyor olmasi sadece göz boyama. MHP degilmi idami kaldiran iktidarin ortagi? Here iktidara ve dolayisiyla her siyasi partiye bu konuda bazi görevler verildi. Herhalde nihai cözümde AKP'ye verildi. Baris olsunki tüm Türkyie kazansin, kan akmasin, gencler ölmesin,....

Böylecede rantcilar kendilerine baska kapi arasinlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP sadece taserondur ve almis oldugu ayristirma görevini ,Kürt sorunu adi altinda kitlelere empoze etmektedir. Türkiye'de Kürt Sorunu yoktur terör ve bölücü sorunu vardir.

 

1980 darbesi önceside Türkiye'de ayni sorun ama farkli isimler altinda yasatilmaya calisildi hergün insanlar öldürüldü sonunda darbe olunca herkes demokrat kesilip askere veryansina basladi.Insan öldürürken demokrat olamayanlar darbe olunca demokrasiyi hatirladilar.

 

Insan gibi yasamayi beceremeyenler yok olmaya mahkumdurlar.

Akil kendisini bir seye iman olarak inandirir ve bunu ideoloji altinda sorgulanmaz kilarsa; bes duyunun algiladigina bie ters duser. Cunku bes duyunun sinirsiz beyindeki algisi olani gorebilendir. Iman ise OLANI KENDI INANDIGINA VE IMANINA UYARLAYANDIR.

 

Evet, turkiyede kurd degil, turk sorunu var. Zaten bu cozulurse diger milliyet ve etnik sorunlarda cozulur. Cunku diger milliyetlerin cozumu turk sorununun cozumune baglidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Teröristlere güç yetmeyince mecbur silahları bırakmalarını nazikçe isteniyor smile.png Bükemediğin eli işte böyle öpeceksin..Öcalan ve BDPte bu konuda olumlu bakıyor gibi.Eminimki yarın öbür gün rehinelerde gelicektir..

Kimsenin kimseden bir sey istedigi yok. Hersey emperyalist guclerin ayarladigi gibi. Yani AKP ve BDP/PKK sadece emir kulu olarak denileni yapiyorlar. Tabi TOPLUM VE FARKLI HALKLARI IZIN VERIRSE!

 

2002 oncesi sadece emperyalist guclerin emir kullari PKK disinda farkli adlar da idi, o kadar. Zaten PKK'yi icerideki emir kullarina kurduran da emperyalist guclerdir.

 

TC, "emperyalizmin zayif halkasi" dir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nasıl kimsenin kimseden birşey istediği yok ? Başbakan haftalardır silahı bırakmaları için yalvarıyor

Sen de yalvardigi icin mi birakacaklarini zannediyorsun?

 

Sadece kitle onunde tiyatro oynaniyor. Oyuncular AKP/Basbakan, PDP/PKK senaryo- ABD/Israil

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben artık Abd ve İsrail'in arka planda oynadıklarını hiç düşünmüyorum..Dedim ya bütün ülkelerde hep bu çeşit iddialar var..Amerikada bile Obamanın başka birileri tarafından kontrol edildiğini iddia ederler işimiz bu iddialara kulak vermek olacaksa karmakarışık bir tablo bizi bekliyor :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben artık Abd ve İsrail'in arka planda oynadıklarını hiç düşünmüyorum..Dedim ya bütün ülkelerde hep bu çeşit iddialar var..Amerikada bile Obamanın başka birileri tarafından kontrol edildiğini iddia ederler işimiz bu iddialara kulak vermek olacaksa karmakarışık bir tablo bizi bekliyor smile.png

Peki sen bana neden ulkemizin toplumumuzun daimi olarak bir kaos ve sicak ortamda bulunmasini neye gore aciklarsin?

 

Yani hic dusunmeye zaman kalmadan devamli bir sicak ortam.

 

 

Yani bir normalligin, sivilligin, sosyalligin, oturmuslugun, durgunlugun saglanamamis olmasi ve iktidarlarin TC kuruldugundan bu yana, ya turk  hakimiyet ile, ya da sunni hakimiyeti ile teklestirme politikasini ve tek farkin biri iktidarda iken digerinin muhalefette olmasini. 

 

Birde bunlarin tam tersi olan Anadolu tarihi cografyasi ve toplumumun hem dini hem de milli inancsal cesitliligini ve sesli mozayigini.

 

Birde butun bu daimi kilanan kaosun kimlere nasil ve neden yaradigini ve cikar sagladigini dusun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nasıl açıklayım bilmem ama Amerikanın yıllar öncesinden türk komutanlarına emredip kürtlere zulüm yapacağını,kürt diline taviz verdirmeyeceğini,kürtlerin örgütlenip silahlı bir kol oluşturacağını ve ayrıcada BUNU MIT'E yaptıracağını,sonra zamanın biri gelip bir adamın başbakan olacağı,barış sürecine girip 2023 hedefinde çalıştıracağı dahada sayacak solursak binbir çeşit olayları yapacağını hiç mi ama hiç gerçek görmüyorum.

 

Pkk'nın neden var olduğu bilinir..Kürt sorunun ne olduğuda bilinir..Türklerin geçmişte ne yaptığıda bilinir..Medyanın neleri görmezlikten geldiği ve sakladığıda bilinir

 

Şimdi bütün bunları mayın ve silah markaları onların diye iki devlete bağla.. Yahu bunların yaşanması için perde arkasından teşvikleyen,planlayan sinsi güçlere hiç gerek yokki..

 

Silah satmak için mi planlanıyor herşey ? Topraklara kendileri hakim olmak için mi piyon olarak kullanılıyor herkes ? Sebep nedir ? Silah satıp para kazanmak isteyen devlet kendisinden başkasında olmayan silahlardan bir tanesini satsa pkk ve tsknın bütün maliyeti kadar para kazanır..Topraklara hakim olmak istese daha önce girdikleri gibi yine girmeyi denerler..

 

 

Ağzımızda sakız olan laftan başka birşey değil bunlar..Hani bir laf vardır ya adım çıktı 9'a inmez 8'e diye cuk diye oturuyor :D Amerika,İsrail'in yanında Fransa iddiasıda vardı şimdi Fransanın pkk desteği kesmesi ve birkaç pkklıyı göz altında tutması sınıfını değiştirdi gibi..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nasıl açıklayım bilmem ama Amerikanın yıllar öncesinden türk komutanlarına emredip kürtlere zulüm yapacağını,kürt diline taviz verdirmeyeceğini,kürtlerin örgütlenip silahlı bir kol oluşturacağını ve ayrıcada BUNU MIT'E yaptıracağını,sonra zamanın biri gelip bir adamın başbakan olacağı,barış sürecine girip 2023 hedefinde çalıştıracağı dahada sayacak solursak binbir çeşit olayları yapacağını hiç mi ama hiç gerçek görmüyorum.

 

Pkk'nın neden var olduğu bilinir..Kürt sorunun ne olduğuda bilinir..Türklerin geçmişte ne yaptığıda bilinir..Medyanın neleri görmezlikten geldiği ve sakladığıda bilinir

 

Şimdi bütün bunları mayın ve silah markaları onların diye iki devlete bağla.. Yahu bunların yaşanması için perde arkasından teşvikleyen,planlayan sinsi güçlere hiç gerek yokki..

 

Silah satmak için mi planlanıyor herşey ? Topraklara kendileri hakim olmak için mi piyon olarak kullanılıyor herkes ? Sebep nedir ? Silah satıp para kazanmak isteyen devlet kendisinden başkasında olmayan silahlardan bir tanesini satsa pkk ve tsknın bütün maliyeti kadar para kazanır..Topraklara hakim olmak istese daha önce girdikleri gibi yine girmeyi denerler..

 

 

Ağzımızda sakız olan laftan başka birşey değil bunlar..Hani bir laf vardır ya adım çıktı 9'a inmez 8'e diye cuk diye oturuyor biggrin.png Amerika,İsrail'in yanında Fransa iddiasıda vardı şimdi Fransanın pkk desteği kesmesi ve birkaç pkklıyı göz altında tutması sınıfını değiştirdi gibi..

Emperyalizm karmasadan, kaostan, savastan ortaligin karisikligindan, kiskirtmadan, ayrimciliktan yalandan, dolandan, v.s. beslenir.

 

Yukaridaki cumleyi nasil aciklarsin?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Üstelik hangi emperyalizmden bahsediyoruz..Kendi ülkemiz için bakarsak İsrail Amerika,müslüman ülkeler için bakarsakta böyle,İsrailli olarak bakarsak sadece Amerika,Amerikalı olarak bakarsak İlluminati,kürt olarak bakarsak İsrail,başka ülkelerin gündemlerinede baksam muhakkak bulurum birkaç tane daha..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İkiz kulelerin yıkılmasını Amerika planladı diyenler bile var ne yapacağız şimdi emperyalizm saçmalığa her söylenileni ekleyelim mi evrensel insan ? 

Sen aksini mi dusunuyorsun?

 

O iki ucagin o iki kuleyi carparak tuzla buz edemeyecegi bilimsel olarak aciklanmistir. Ayrica pentagon'a carptigi soylenen ucaktan bir parca bile bulunamamistir. 

 

Ikiz kuleler SSCB yikildiktan sonra emperyalist zihniyetin ortadogu ve uzak doguya saldirisinin ve "yeni" emperyalizmin baslangicidir.

 

Afganistan, Irak, Libya ve siradaki ulkeler.

 

Simdilik burada birakiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Üstelik hangi emperyalizmden bahsediyoruz..Kendi ülkemiz için bakarsak İsrail Amerika,müslüman ülkeler için bakarsakta böyle,İsrailli olarak bakarsak sadece Amerika,Amerikalı olarak bakarsak İlluminati,kürt olarak bakarsak İsrail,başka ülkelerin gündemlerinede baksam muhakkak bulurum birkaç tane daha..

Ben emperyalizmden ulkeden ziyade zihniyet olarak bahsediyorum. Bugun A ulkesi basi cekebilir, yarin B ulkesi.

 

Yukarıdaki cümleye inanmıyorum

Gozlem inanc gerektirmez. Afganistan'da, Irak'ta ve en son Libya'da ve su anda da Mali'de neler oldugunu soyler misin?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet aksini düşünüyorum..Irak Afganistanda olanlarla damga yiyen Amerika şimdi Suriyeye niye girmiyor demokrasi getirmiyor diye söyleyenlerde var girse bir dert girmese bir dert..

 

İkiz kulelerin hiçbir şekilde Amerikanın oyunu olduğuna inanmıyorum bunu söyleyenlerde çoğunlukla terörist şeriatçıları ak çıkarmak isteyen insanlar..Onlara göre öldürülen Ladin de Amerikanın adamı,ipte asılan Saddamda..Yersek smile.png

 

Yine yazıyorum bunca zamandır ülkemizde var olan olayların var olması için Amerika yada İsraile gerek yok..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.