Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 İç savaş sebebidir gözlerin Sen bilmezsin Göz göze gelince Bulut bulut çekilince içimden bir şeyler El bombasının pimi gibi mesela Yenilmiş ordular gibi Adına aşk desinler o vakit Eğer sağ bırakırsa beni bu şehir Bilmiyorsun İç savaş sebebidir gözlerin Geceyle gündüzün birleştiği yerdir Diyalektiği ve estetiğidir direnişin Dedim ya bilmiyorsun İç savaş sebebidir gözlerin Nasıl anlatılır Yokluğun da, Bir kaç okyanusun bir olup boğmasıdır Varlığın da, Hele bir de baktığında Cihanın Turan olmasıdır Kımız sarhoşluğun da sevda şiiridir Diyorum ya Başlı başına iç savaş sebebidir gözlerin Senin haberin bile olmaz Bir deli sarhoşudur gözlerinin Almıştır silahını çıkmıştır dağlara Bir kaç milyon kötülüğün katilidir Sebebi gözlerin Yemin olsun Sıradağlar kere Gözlerinin güzelliği kere Yüzbin kere yemin Gözlerin ihtilale zemin İç savaş sebebidir gözlerin. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 ÖZLEM Yaşamak yaşadıkca mutlu olmak değil Yaşadıkca insanlardan nefret etmekmiş Meğersem sevmek acı çekmekmiş Ölesiye sevmek Umutsuzca yaşamak gibiymiş Zamansız gülmek denizdeki yosunlari bile yok edermiş İstemezsiniz sevmezsiniz yosunları ama Zamanı gelince denizde yosunları özlermiş..... Atilla iLHAN Alıntı
Φ apolyont Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 cile cekmek aglamak bilmezdim ben! seni tanidim ve aglamak cile cekmek nedir anladim ben! sanirdimki hep beraber kalirdik! sonsuza beraber yasardik! ayni eski filimdeki gibi bizde bir birimize kavusurduk! ama nerde bu hayaler simdi? nereye gitdi bu sevgi? nerde yeminimiz? nerde o güzel sözlerimiz? söyle artik be cektirme.. aglarim sabaha kadar düsünürüm kara kara birakip gitdin beni buralarda seni gözlerim takip edemez yollara düsdün sen kafani alip gitdin beni düsünmedin artik ne sözüm var sana ne de kalbim belki bi kere görüsürüz ya ben senin mezarin önünde yada.... sen benim mezarimin önünde Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 Kırmızı Gül Geçen yıl sonbaharda, Kırmızı bir gül, Bırakmıştım kapına, Onu alıp kokladın mı, Kurutup koynunda sakladın mı, Baktıkça beni hatırladın mı? Kırmızı gül aşkı anlatırmış, Aşkımı anlatabildim mi? Bu sonbaharda da, Kırmızı güllerle geldim kapına, Binlerce kırmızı gülle, Evini gül bahçesine, Yüreğimi aşk cennetine Çevirecektim... Kapın kapalıydı, Sen yoktun, Gitmiştin, Kırmızı güller kaldı elimde, Bir acı var yüreğimde, Kırmızı güller kurudu, Sahipsiz öksüz kaldı, Bense bi çare, Kapında nöbetteyim hala... Alıntı
Φ İsyankar_Kız Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Her sözün zehirli bir ok Senin bende gözün yok Karşılıksız aşklara karnım tok Beni kırdın yine kalpsizce Sanki bir yabancıyım sana Sanki sevdiğim kişi bir başka Yeter bu ızdırap bu çile Bundan böyle başkasını dene Ayrılsın yolumuz ebediyen Belki seven birini bulurum bende Mutlu ol bensiz bundan sonra sende Izdıraplar oldu sonsuz seninle Ne yapsam ne etsem olmuyor doğru Beni bu sevgin bir hayli yordu Koştukça peşinden gönlüm yoruldu Beni kırdın yine kalpsizce Paylaşımlarınız çok güzel emeğinize sağlık buda benden size hediyee Alıntı
Φ İsyankar_Kız Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 ALİ ME[İNSAFSIZIMA] Karşılıksız sevginden medet beklerken Aşkın için kahrolup ölürken Bense buralarda yalnız kalmışken Benim için bir an olsun ağladınmı ALİM Hasretin yüreğimde yanarken Sensizliğe göz yaşı dökerken Hayalin yağmur gibi üstüme yağarken Seni sevdiğimi bir an olsun düşündünmü ALİM Ay ışığı süzülürken penceremden Kadehim senin için kalkarken Başımı çaresiz duvarlara vururken Benim varlığımı bir an olsun düşündünmü ALİM Sevdalara tövbe etmişken İçimdeki ateşi yeniden yakmışken İmkansız aşklara umut bağlamışken Beni sevebileceğini bir an olsun düşün mü ALİM Alıntı
Φ İsyankar_Kız Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 karşılıksız Bazı sevdalar vardır ya anlatılamayan Benim sevdam gibi işte o sevda varya Senden ayrı kaldığım günlerde Yüreğimde fırtına içimde yaradır Seni bir görebilsem,dokunabilsem,konuşabilsem Keşke bütün sevdaların sonu keşke ile bitmez mi? Şu anda senden uzaklardayım Ama şunu bilki kalbim hep senin için atacak Bilki seni asla unutmayacağım Bir gün benden daha uzaklarda olacaksın belki Belki başka bir kız olacak hayatında Kimbilir belkide ona vereceksin gönlünü Biliyorum yüzyüze bakacağız ama olmayacak Belki belki de, kavuşurum seninle Gözlerin dipsiz bir kuyu beni içine çeken Aşkım kanamıyorum yüzüne,gözlerine,ellerine Ve kollarından süzülmek isterdim adeta Dudaklarının sıcaklığı ile erimek Seni seviyorum demek isterdim binlerce defa... Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 13 Mayıs , 2006 özlem Yaşamayan bilemez Özlemin nasıl bır duygu olduğunu Özlersin ama kavuşamassın Yüreğındeki alevi söndüremessin Gelemeyeceğini bile bile beklersin Bazen kapıdan bahçede uçuşan kuşları Bazende gece yarısı pencereden yıldızları seyredersin Bir yıldız kayınca da yine aynı dileüi tutarsın = KAVUŞMAK= Kadehlerde ararsın onu Bulamayınca da çılgına dönersin Kendine gelemessin Sahil kenarlarında martılara denizcilere sorarsın Cevap alamayınca yollara düşersin Daüları delersin yine kavuşamassn Ve en sonunda anlarsın ki "ÖZLEMEK İNSANI KAHREDİYOR" Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 ağlarım anne Sensiz bayramlar gelipte geçer, Ben sensiz oturup ağlarım ağlarım ANNE, Herkes annesinin elini öper, Bensensiz oturup ağlarım ağlarım ANNE. Güneş batar gece olur yıldızlar doğar, Herkes annesinin koynunda yatar, Her sabah annesinin öpücüğüyle kalkar, Bensensiz oturup ağlarım ağlarım ANNE. Günleri ayları yılları sayarım, Her yeni yılda bir dilek tutarım, Her anneler gününde yine kırılır umutlarım, Ben sensiz oturup ağlarım ağlarım ANNE. Gurbet elde kavruldu yüreğim, Yollar oldu benim meskenim, Her sokak basında senin gelmeni beklerim, Bir ana görünce dolar gözlerim, Ben sensiz oturup ağlarım ağlarım ANNEM.............. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2006 Arayış Bir tas zehir verin bana iceyim Tek unutmak icin acilarimi Baksana; kirdilar kapilarimi Yagmalandi kalbim, ömrüm, herseyim Kursuna dizdiler anilarimi Yenik düstüm bu savasta neyleyim Bir mezar nasilsa iste öyleyim Unuttum en güzel sarkilarimi Gündüzü yok upuzun bir geceyim Yitirdim umut kirintilarimi Sevgimi, nesemi, bütün varimi Caresiz bir yoklugun icindeyim Gömdüm icime yikintilarimi Ariyor bir yarim öbür yarimi Ümit Yaşar Oğuzcan Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Unutmuş Gibi Daha önce yaptım yine yaparım Aşkını içimde yaşatırım Kimseye göstermem üzüntümü Gündüz gülerim, geceleri yalnız ağlarım O hoş sesini duyamam belki ama… Çareyi fotoğraflarında ararım Geçmiş günleri hatırlarım Düşlerimde ellerini tutarım Gözlerine bakarım Ben bu aşkı sensizde yaşatırım Beklerim ölene dek… Dönecek der umutlarım… HERŞEYİME… Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 DÜŞÜN Kİ Düşün ki, Gam yüklü duvarda asi, kırık bir aynaymışsın Hep yarım, hep eksik, hep mahçup.. Ayna karşısında kırık bir bakış, Kaybolan diğer yarısındaki tılsım.. Bir yağmur olmuşsun Ve tanelerin düşermiş pembe düşlerimin düştüğü yere.. Düşün ki, bir orada bir burada Bir gurbette bir sılada İsminin yalın, yanlızlığımın çoğul halinde.. Ve arkasına saklanmış binlerce yürek O binlerce yürekten düşen..Tek bir düş Ve ılık bir nefesinde üşümüş... Düşün ki, Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Ayrılık Günü Ben nice ayrılıklar gördüm ömrümce Kuşlar gördüm; kırılmış kolu, kanadı Ayrı düşmüş sevdiğinden kuşlar gördüm Hiç bir ayrılık bana bu kadar komadı Ayrılığın bir ağrıdır vurur şakaklarımda Ve büyür gözlerimde bir okyanus kadar Derinden ses verir içimde bir tel Sonra, birdenbire kırılır, kopar Yeryüzü çekilir altından ayaklarımın Geçer başıma çöken bir tavan gibi gökyüzü Durmadan çalınır kulaklarımda Şarkıların en hüzünlüsü Seni alıp uzaklara giden otobüs Benim üzerimden geçer hışımla Devrilir, bakakalırım ardından Bir sel gibi akan gözyaşımda... Artık ne yapsam boş, teselliler faydasız Karanlık gitgide en derinlere çeker beni Çaresiz, bütün sokaklarında bu şehrin Böyle perişan beklerim dönmeni Dolaşır birbirine yorgun ayaklarım Ellerimi koyacak bir yer bulamam Nereye gitsem, en koyusu acıların Ne yana baksam, çıldırtan bir akşam İstemem ben bu ömrü, bu talihi istemem Böyle durup durup senden ayrılmak varsa Orada bir mezar kazılır benim için Ayrılığın nerede başlarsa. Ümit Yaşar Oğuzcan Alıntı
Φ aysum Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Ağustos Çıkmazı Beni koyup koyup gitme, n'olursun Durduğun yerde dur Kendini martılarla bir tutma Senin kanatların yok Düşersin yorulursun Beni koyup koyup gitme, n'olursun Bir deniz kıyısında otur Gemiler sensiz gitsin bırak Herkes gibi yaşasana sen İşine gücüne baksana Evlenirsin, çocuğun olur Beni koyup koyup gitme, n'olursun Elimi tutuyorlar ayağımı yetişemiyorum ardından hevesim olsa param olmuyor param olsa hevesim yaptıklarını affettim seninle gelemeyeceğim Attilâ İlhan beni koyup koyup gitme, n'olursun. ATİLLA İLHAN Alıntı
Φ Mr. Alone Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 KARŞILIKSIZ Sen hiç sevdiğinin ismini yazıp, Sonra kimse görmesin diye karaladın mı masada? Hiç adını sayıklarken uyandın mı yıldızlı gecelerde?, Seninle olmadığını bile bile, Cadde de onu görür gibi oldun mu? Seslendin mi arkasından? Ve sadece onun için, En sevdiklerinden vazgeçip bir kenara attın mı? Hiç pişman olmadan. Bazen soğuk bir selamını almakla, Rüyaların toz pembe oldu mu? Kaçamak bakışlarla süzerken, İçinin kıpır kıpır olduğunu hisstettin mi? Söylesene sen hiç, SEVİLMEDEN SEVDİN Mİ? Alıntı
Φ nicomedias Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Karşılıksız aşk karşılıksız aşk değil bana yaşattığın ben, karşılıksız seviyorum seni… bir anlam vermenide beklemiyorum önümüzdeki beş, on yıl içinde hele, sahte aşklar tükensin gönlünde yalancı dostlar birer birer kaybolsunlar ömründe saçlarına aklar düşsün geri dönülmez yollara gir hele. karşılıksız aşk değil bana yaşattıkların gelecek günlerine bir emanettir sadece... Serkan Turna demiş Şair Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Ayrılık Şiiri Her satırı Mendireğe dizili karabataklara benzeyen Bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler icinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını Boğaz köprüsünün çaldıgı Araba vapurunun boş seferleri gibi yanlızca rüzgâr gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdıgım ayrılık siirini okudukca dalgalanır... Sunay Akın Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Mayıs , 2006 Karşılıksız Sevmektir Aşk Bazen ne söylersen söyle kelimeler yetmez anlaşmaya. Bütün mesele karşılıksız sevmekten geçer aslında. Görmediğin ama tüm kalbinle İnandığın Allah gibi mesela Karşılıksız sevmektir aşk Kelimeler yanıltmak için kullanılıyor olsa da Aşk acı vermemeli yaratanın adaletine inanana Madem aşk mutlulukla bir anılıyor bu hayatta Her sevgi arayışlarında sevgiye inanmalı insan Yaratanın yarattığı bazı kullar acımasız olsa da….. Serkan Turna Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Mayıs , 2006 Beceriksiz Kabuğunu koparmadan ne bir elmayı soyabildim ne de iyileştirebildim bir yaramı ama karşıma çıkınca kızmadım hiç elma kurduna bendim çünkü bıçağı saplayan onun yurduna Şair diyorlar benim için bilmiyorum oysa her şiire konmalı mı uyak her yere nedense konamıyor tayyare hay dilimi arı türkçe soksun; uçak Kaptan olmak isterdim aynanın karşısında eski bir sinema yıldızı gibi ağlayan İstanbul hatlarında bir fırça hafifliğiyle gidip gelen vapurlara Eskimo bir şair dokunuyor omuzuma ve Kız Kulesi'ni göstererek bırak artık diyor üzülmeyi yedi tepeli bu şehirde şiir okunacak tek yer elbette denizin ortasındaki şu küçük buz dağı Terzi olsa da babam sökük dikmesini beceremem beni yalnızca sen anlarsın iğnenin deliğinden geçsin diye ipliklerin bir anlık ıslatıldığı dudaklara takılıp kalan annem..... Sunay Akın Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2006 Çünkü kendi yaşam yolculuğun için Ne varsa gönlünce değerli olan Gökkuşağı gibi saydam ve yalın Yüreğini yüreğinle bana yansıttın. Çünkü yolu senin yoluna karşıt Nice ayrı dünyaların insanlarını Anladın yıllardır sevecenlikle Hepsine de dost elini uzattın Çünkü umutları da hüzünleri de Ne güzeldi seninle başbaşa yudumlamak Yaramaz çocuklar gibi kıvancımı da Acılarımı da sevgiyle paylaştın Çünkü seviyorsun sen öz varlığını Tüm ruhunla önemsiyorsun kendini Her uzatışında sevgiyle ellerini Kalplerimizin sıcaklığına alıştın Çünkü doğal akışında yaşamın Barış adına dirlik düzenlik içinde Özenle, sevginle, yüce gönlünce Yeni dünyalar yaratmaya çalıştın Çünkü sen insanca onurunla varsın Gözyaşımı sildin saf duygularınla Sevda türküleri gibi rengarenk Açtın bana, benliğime karıştın İşte ben bütün bunlar için sevdim seni Ölünceye kadar da seveceğim seni..... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Telaşlı Penguen Askimiz bitti yuregim burkularak soyluyorum bunu cunku bir yangin kovasinin icindeki durgun suda beyaz bir kelebegin bogulmasi gibi garip oldu sonu Aşk ki ay degil gunes tutulmasidir diyordum dudak bukuyordun bana oysa ilkokul bahcesindeki cocuklar ellerindeki isli camlarin ardından guluyorlardi sana İnanmamistin askin bir elbise hirsizi olduguna ama kosesinde kedinin uyudugu bir yatakta cirilciplak birakmisti her ikimizi de Giderken bir buzdagi gibiydin sicak sulara dogru yuzen ve dorugunda bir cift bale pabucunun asıldıgını soluyordu eteklerindeki telasli penguen Bakakaldim bindigin taksinin ardindan onlar ki her mevsim sarı birer sonbahar yapragidir terk ettigin kentin sokaklarinda ruzgarla savrulan Sunay Akın Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Sen Söylemeden de Biliyorum Seziyorum ki kaçacaksın.. Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Cok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En buyuk acim olacak Ama isini birak bende Ayrimsiyorum ki unutacaksin Aci kursun bir okyanus Ama tadini birak bende Nasil olsa gideceksin Hakkim yok durdurmaya AMA KENDINI BIRAK BENDE Aziz Nesin Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Denizin Beklediği Seni sevmek mor denizlerdi biraz Ne kadar gidilse bir o kadar bitmeyen Umutlar ve yıkılmalar ardında direnilen Seni sevmek mevsimler içinde en güzel yaz Seni sevmek yaşamın aşılmaz büyüklüğü Seni sevmek kan dolu yüzyılları korkutan Ve sığınıp ılık kıyı kentlerinde biraz akşam Seni sevmek çocukların düşlerinde gördüğü Varılırdı daha saydam günlere isteseler İsteseler yalnızlık giremezdi evlere Seni sevmek bir kırlangıç olacak bekleseler Ve uçacak durmadan adasız denizlere Kim bulacak cam kırığı gözlerinde sevgimi Sonra yalnız kalmak gibi yoksulca uğuldayan Bütün okyanusların baş eğdiği tek kaptan Sana verdim geç diye bütün denizlerimi Afşar Timuçin Alıntı
Φ GµęštGΐяL Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mayıs , 2006 Aslında sevgilere hep karşılıksız başlarız ...Onun bizi sevip sevmeyeceğini bilmeden severiz, duygularımızı açarız korkusuzca. Ama karşılık bulamazsak da devam etmeliyizdir. Kozadan çıkmışızdır, geri dönemeyiz.. Alıntı
Φ nicomedias Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Aslında sevgilere hep karşılıksız başlarız ...Onun bizi sevip sevmeyeceğini bilmeden severiz, duygularımızı açarız korkusuzca. Ama karşılık bulamazsak da devam etmeliyizdir. Kozadan çıkmışızdır, geri dönemeyiz.. çok güzel Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.