Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

yazılanları okudukça hayretler içinde kalıyorum kimse en azından .................

 

Klavyenizde noktalama işaretlerine ait tuşlar çalışmıyor mu acaba?

Hayır, yazınızdan hiç bir şey anlayamıyorum o yüzden söyleyeyim dedim... Yazınızı takip etmek biraz zor yani...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Cevaplar 116
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

o zaman daha anlaşılır bir dille ifade edeyim. formu okudum ve şunları gördüm.

1- insanlar dinlerini doğmatik olarak, anne ve babadan alır. dini yargılayamaz ve körü körüne bağlanır.

2- kader saçma bir şeydir ve neden vardır kader varsa yaşamanın mantığı nedir.

3- ALLAH varmıdır isbatı nerede.

CEPAPLARI

 

1- hiç bir insan değerlerini yargılamadan yaşayamaz. insanlar düşünmek üzere kodlanmışlardır. öyle olmasaydı ilk öğrendiğimiz bütün değerlere bağlı yaşardık, oysa insanlar hayatının bütün evrelerinde doğrularını bir çok kez değiştirmişlerdir. hemde bütün insanlar, yalnız, burda unutulmaması gereken en önemli şey değiştirdiği, yani yeni edindiği fikrin ilkinden daha mantılı olması lazımdır ki, insan beyni mükemmeldir ve mantıksızlığı asla kabul etmez. o bunun için verilmiş bir nimettir.insanların çoğunluğu bu yüzden ALLAH ı asla inkar etmez. çün ki ondan daha mantıklı bir açıklama (kuran ı kerim) gelmemiş ve yapılamamıştır. sizin anneleriniz babalarınız ve çevreniz neye inanıyor. eminim bir çoğu ALLAHA inanıyor fakat bakın siz inanmıyorsunuz o zaman, sadece siz mi yargıladınız bunu, hayır her insan yargıladı, ama salt çoğunluk, insanın aklının alamayacağı, genlerin(bilim konusudur ve en çok uğraşılan ve ödenek ayrılan bir bilim dalı) içinde meydana gelen bozulma nedeniyle milyanlarca insanın ölümüne neden olan bozulmanın ( kanser) karşısında çağresizliğini görüyoruz. ölmesi gereken hastaların tabi ki bilime göre, yaşadığını, yaşaması gerekenlerinse öldüğünü görüyoruz. darvin kendi tezinin. eğer ara fosiller bulunmazsa ve ortaya çıkmazsa hükmünün kalmayacağını ve başarısız olacağını söylerken. ve darvine inanan yıllardır fosil arayan bilim adamlarının, her bir fosil çıkarışlarında yüzlerine hakikat vurulurken. ve bir çoğu bu inançtan vaz geçmiştir. bir tane ara fosil bulunamamış. çıkarılan fosillerin tamamı aniden ve kusursuz bir şekilde meydana geldiği araştırmacılar tarafından söylenmiş. ve kendileri bile bu görüşü savunmaz hale gelmişken halaa,bunu savunan ve körü körüne bağlanan insalar idealarını açıklamak yerine karşılarına daha mantıklı hiç bir şey çıkaramadıkları. kuran ı sorgulamaya kalkıyorlar.

 

2- Kader değiştirilemez bir şey değildir. fakat , anne baba gibi değiştiremediğimiz, boyutlarıda vardır tabiiii. islamı bildiklerini ve anladıklarını , sonrada mantıklı bulamadıkları için inkar ettiklerini söyleyen arkadaşlar, kaderin değiştirilemez olduğundan, yazılanların yaşanması kadar saçma bir şey olamayacağından bahsediyor. fakat islamla az bi alaksı olanlar. şunu çok iyi bilirler islamın mübarek günlerinden yalnız bir tanesi olan berat kandilinde, insanların yaptıkları yani tercih ettiklerine göre (bu hepimizin özgür iradeye ve özgür olduğumuzu gösterir ) ömrünün uzayıp kısalmasından, tutunda bir çok şeyin tekrar o gün yazıldığını yani değiştirildiğini blir. bu bize bağlıdır ki , onun için insan melekten üstündür. kötüyü yapma hakkı varken iyiyi tercih eder veya etmez. yine bu insanın özgür olduğunun kanıtıdır. tercihlerine bağlı olarak kendi akibetini belirler ki, buda dünyanın varoluşunun amacıdır.

 

3- bir şeyi gösterememek onun varlığının olmadığı manasına gelmez. havayı görmemek ve gösterememek onun olmadığı manasına gelmez. fakat onun varlığının olduğuna dair elimiz de kanıtlar vardır ve bu kanıtlar neticesinde ona ınanırız yani ( inanmak iman etmek demektir.) ALLAH ında varlığını destekleyen milyonlar ca kanıt vardır aynaya bakarsan bile anlarsın. yada şöyle bi şey sorayım bir hurdalık yapalım, içine parçalar yerleştirelim. ve birde fırtına oluşturalım. yani sizin dediğiniz gibi şartları müsait kılalım. bu fırtına hurdalığın üstünden geçerken. parçaları havaya kaldırıp, bir araya getirerek bir uçak yapabilme olasılığı nedir. dünyanın her tarafı hurdalık olsa. bu ihtimali yükseltmeye yetmez. bir uçak bile şartlar sağlandıktan sonra bile meydana gelemezse. insanın bir hücresinin tesadüf eseri oluşmasına imkan yoktur. helede bütün evrenin hiç yoktur. sevginin, acının v.b şeylerin hormonlar tarafından meydana geldiğini yani maddeye bağlı olduğu fikri oldukça zekice, burdan anlaşılıyor ki şeytan vesvese konusunda işinde oldukça iyi, peki ruh o neye bağlı onuda mı hormonlarla açıklayacaksınız. ruhun varlığı bilim tarafından kesin suretle kabul edilmiş ve ısbatlanmıştır. hatta bilmin en büyük dallarındandır. peki şimdi ruhu inkar mı edelim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o zaman daha anlaşılır bir dille ifade edeyim.

 

Daha düzgün yazdığınız için teşekkürler...

 

formu okudum ve şunları gördüm.

1- insanlar dinlerini doğmatik olarak, anne ve babadan alır. dini yargılayamaz ve körü körüne bağlanır.

2- kader saçma bir şeydir ve neden vardır kader varsa yaşamanın mantığı nedir.

3- ALLAH varmıdır isbatı nerede.

 

Burada (forumda konuyla ilgili) yazılanların tümüne katılmamakla birlikte bazı düşünceleri ben de paylaşıyorum. Şimdi ben de görüşlerlerimi belirteceğim.

 

1- hiç bir insan değerlerini yargılamadan yaşayamaz. insanlar düşünmek üzere kodlanmışlardır.

 

İnsanlar kodlanmamışlardır. Öğrenirler... Düşünen varlıklar oldukları için kendilerini de sürekli geliştirirler ki sonuçta düşünceleri gelişir ve değişir.

 

yani yeni edindiği fikrin ilkinden daha mantılı olması lazımdır ki, insan beyni mükemmeldir ve mantıksızlığı asla kabul etmez. o bunun için verilmiş bir nimettir.

 

Bu dediğiniz tam anlamıyla doğru olsaydı insanların hiç birinde mantıksız davranışlar görmezdik. Kaldı ki mantık işi de göreceli olrak değerlendirilebilir. Size mantıklı gelen bana mantıksız geliyorsa ne yapacağız? İkincisi, nimet dereden çıktı? Varolan somut şeyler üzerinden konuşurken bir anda neden soyuta ihtiyaç duydunuz?

 

insanların çoğunluğu bu yüzden ALLAH ı asla inkar etmez.

 

Bu işin "çünkü"sü bu değildir. İnsanlar, açıklayamadığı/bilemediği/korktukları olaylar karşısında tanrıya (soyut dünyaya) inanma ihtiyacı duyar. Bocaladığı anda ise mantıksız şeyler üretir. Eğer herkes mantıklı düşünseydi bu dünyada soyut varlıklara inanan olmazdı. Çünkü soyut varlıkların ortaya çıkışı mantığın bittiği yerde başlar!

 

 

çün ki ondan daha mantıklı bir açıklama (kuran ı kerim) gelmemiş ve yapılamamıştır.

 

Daha mantıklı olanı bilimin kendisidir. Bilimin açıklayamadığı olayları ise, mantık yürütme ihtiyacı duymadan soyut kavramlar yardımıyla açıklamak mantık işi değildir! Sadece bir kabul ve inanıştır...

 

sizin anneleriniz babalarınız ve çevreniz neye inanıyor. eminim bir çoğu ALLAHA inanıyor fakat bakın siz inanmıyorsunuz

 

Bu hiç bir şeyi göstermez ki...

 

genlerin(bilim konusudur ve en çok uğraşılan ve ödenek ayrılan bir bilim dalı) içinde meydana gelen bozulma nedeniyle milyanlarca insanın ölümüne neden olan bozulmanın ( kanser) karşısında çağresizliğini görüyoruz.

 

Çaresizlik?? Lütfen bir kez daha düşünün... Eğer bu mantıkla hareket etseydik bugün en basit hastalıklar bile hala ölümcül olacaktı.

 

ölmesi gereken hastaların tabi ki bilime göre, yaşadığını, yaşaması gerekenlerinse öldüğünü görüyoruz.

 

Eee? Bu neyi gösteriyor sizce? "Ömür" mü?

Lütfen biraz gerçekler üzerinden tartışalım. Ölmesi gereken hastalar ölmüyorsa ölmesi gerekmiyormuş demektir! Bu da bilimin hatası anlamına gelir ki, bilim sihirbaz değildir! Hataları elbette vardır.

 

darvin kendi tezinin. eğer ara fosiller bulunmazsa ve ortaya çıkmazsa hükmünün kalmayacağını ve başarısız olacağını söylerken. ve darvine inanan yıllardır fosil arayan bilim adamlarının, her bir fosil çıkarışlarında yüzlerine hakikat vurulurken. ve bir çoğu bu inançtan vaz geçmiştir.

 

(Yazınızı hala takip edemiyorum, konu bütünlüğü yok maalesef...)

 

Evrim kuramı Darwin ile sınırlı kalmamıştır. Günümüzdeki evrim kuramı Darwin'in çok ötesindedir. Bu konuda HY sitelerinden başka, bilimsel dergileri okumanızı tavsiye ederim!

 

Bir taraftan, hergün yeni bulunan fosiller ve diğer taraftan genom bilim dalındaki gelişmeler "evrim kuramı doğrudur" diye basbas bağırırken siz hangi dayanağı kullanıp evrimin çöktüğünü söyleyebiliyorsunuz? HY sitelerindeki asılsız bilegilere ve teorilere dayanarak mı? Bilimsel şeyler tartışacaksanız öncelikle bilimi, bilimsel kaynaklardan takip edin!

 

bir tane ara fosil bulunamamış.

 

Kim diyor bunu???

Nerede bulunamamış???

Her taraf arafosil kaynıyor! Günümüzde yaşayan canlılarda bile araformlar mevcut! Bırakın artık bu HY cümlelerini!

 

çıkarılan fosillerin tamamı aniden ve kusursuz bir şekilde meydana geldiği araştırmacılar tarafından söylenmiş.

 

Hangi araştırmacılar tarafından? Para karşılığında yanlış bilgi satanlar mı? Bilimsel literatürde adı bile duyulmamış olanlar mı? Bir tane ciddi makale yazmamış, yazamayan, yazsa da bir kere referans olarak gösterilmemiş, üniversitelerde adı bile duyulmamış araştırmacılar mı? Bırakalım, geçelim bu konuyu!

 

2- Kader değiştirilemez bir şey değildir.

 

Kader konusunda çok şey tartıştık. İlgili forum başlıklarında kader kuramının çıkmazlarını okuyabilirsiniz. Bulamazsanız size link gönderebilirim...

 

 

islamı bildiklerini ve anladıklarını , sonrada mantıklı bulamadıkları için inkar ettiklerini söyleyen arkadaşlar, kaderin değiştirilemez olduğundan, yazılanların yaşanması kadar saçma bir şey olamayacağından bahsediyor.

 

Bir de sizden dinleyelim bakalım... Kuran yetmedi, hadisler yetmedi, diyanet yayınları yetmedi. Bakalım doyurucu bilgiler verebilecek misiniz?

 

fakat islamla az bi alaksı olanlar. şunu çok iyi bilirler islamın mübarek günlerinden yalnız bir tanesi olan berat kandilinde, insanların yaptıkları yani tercih ettiklerine göre (bu hepimizin özgür iradeye ve özgür olduğumuzu gösterir ) ömrünün uzayıp kısalmasından, tutunda bir çok şeyin tekrar o gün yazıldığını yani değiştirildiğini blir.

 

Bilir??? Bilmek terimi ispatlanmış olmayı gerektirir. Bunun deneysel bir kanıtı yapılmış mı?

Ayrıca, özgür iradeden bahsediyorsan kader var diyemezsin, kader var dersen özgür iradeden bahsedemezsin...

 

Allah bizim en küçük adımımızı bile baştan biliyorsa "kader" vardır; "özgür irade yoktur"

"Özgür irade varsa", "kader" yoktur, Allah baştan bilmiyordur; ki bu kurama göre mümkün değil!

 

 

bu bize bağlıdır ki , onun için insan melekten üstündür. kötüyü yapma hakkı varken iyiyi tercih eder veya etmez. yine bu insanın özgür olduğunun kanıtıdır. tercihlerine bağlı olarak kendi akibetini belirler ki, buda dünyanın varoluşunun amacıdır.

 

Tercihler baştan biliniyor mu yoksa bilinmiyor mu? Siz bunu düşünün...

 

3- bir şeyi gösterememek onun varlığının olmadığı manasına gelmez. havayı görmemek ve gösterememek onun olmadığı manasına gelmez. fakat onun varlığının olduğuna dair elimiz de kanıtlar vardır ve bu kanıtlar neticesinde ona ınanırız yani ( inanmak iman etmek demektir.)

 

Evet... Hava zaten bir maddedir... Bunu biliyorsunuzdur her halde...

Rüzgar gibi, manetik alan gibi kavramları ise ispatlayabilir, izleyebiliriz. Görünmediği, var olmadığı anlamına gelmez...

 

ALLAH ında varlığını destekleyen milyonlar ca kanıt vardır aynaya bakarsan bile anlarsın.

 

Allah'ın milyonlarca kanıtı yoktur. Sadece ve sadece etrafında gördüğün şeyleri buna yorumlarsın... Çelişkili cümleler kurmayalım, bizi yanlışa götürür...

 

yada şöyle bi şey sorayım bir hurdalık yapalım, içine parçalar yerleştirelim. ve birde fırtına oluşturalım. yani sizin dediğiniz gibi şartları müsait kılalım.

 

Hangi şartları???

Şartları biliyor musun da oluştura bileceksin?

Şartların içinde ömrümüzün yetmeyeceği (hatta hayal bile edemeyeceğimiz) kadar uzun bir zaman da var...

Desteksiz deneyler yapmayalım... Atmasyon olur :)

 

 

bu fırtına hurdalığın üstünden geçerken. parçaları havaya kaldırıp, bir araya getirerek bir uçak yapabilme olasılığı nedir. dünyanın her tarafı hurdalık olsa. bu ihtimali yükseltmeye yetmez. bir uçak bile şartlar sağlandıktan sonra bile meydana gelemezse. insanın bir hücresinin tesadüf eseri oluşmasına imkan yoktur.

 

Sen şimdi bütün şartları biliyorsun ve oluşturdun; baktın olmuyor...

Bence bu deneyini bilimsel bir dergide yayımla.. Nobel ödülü bile alırsın ve kuramın üniversitelerde okutulur...

 

 

 

 

Sonuç olarak mantık yürütürken, bir şeyi savunurken, bir şeye itiraz ederken birazcık bilinçli olmakta fayda var... Ne dersiniz???

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

görüyorum ki, sizinle iletişim kurmak bayağı zor. anlamak istediğiniz yerden konuyu ele alıyorsunuz

 

oysa basit cümlelerle ifade etmek istedim fakat siz anlamamakta zorluk çekiyorsunuz. hava bi örnekti, o zman ruhu açıkla bununla başlaya biliriz.ben her insan mutlaka mantıklıdır ama mantıklı davranır demedim. olması gereken budur. birileri bunu sizin gibi yapmamakta direniyorsa bu gerçeği değiştirmez, bilime çok önem veren arkadaşım istisnalar kaydeyi bozmaz. elbette matıksız insanlar çıkacak. gerçek aklı olan herkezin kabulleneceğidir. dikat etmekte fayda var ben islamdan bahsetmiyorum aklın hangi din olursa olsun ALLAH ı kabulleneceğinden bahsediyorum. benim imanım islam üzere o da ayrı bir konu.

 

uçak örneği bilimsel olsun ödül alsın diye verilmiş bir örnek değildi, şartları tek tek sıralamak örneğin ana fikrini değiştirmeyecektir. benim anlatmak istediğim şey bütün şartlar oluşturulsun ve iş tesadüfe bırkılsın bakalım uçak oluşacak mı ne demek istediğim açık ve net. anlamak veya anlamamak senin elinde.

 

siz örnekler verirken araştırmacı oluyorsunuz, biz verirken cahil mi oluyoruz benim diyer kaynakları araştırmadığım kanaatine nerden vardınız. dünyanın en saygın 12 üniversitesi darwini ve onun yolunda giden bilim adamlarının tezlerini kesin bir dille yok saymışlardır. elinde internet olan her kez buna ulaşa bilir.

 

önemli!!!!!!!!!!!!!! lütfen ara fosiller bulundu diyorsun nerde sergileniyor veya nerde? böyle bir şey olsa bügün dünya yerinden oynardı oysa bügün her kez: fosillerin hala hiç bir ısbatının olmamayışından dolayı bu tez i kesin dille eleştiriyor ve idda edenler bunun yakın olduğunu söylemek acizliğinden başka bir şey söyleyemiyorlar. ha bide unutmadan , sizin deyiminizle , saygın bilim adamları bundan 4 sene önce bir fosil çıkardılar. dünya yerinden oynadı fakat fosilin tamamen sahte olduğu anlaşılınca kendi arkadaşları tarafından aforoz edildi.

insan kafatasına yeni ölmüş bir orangutan çenesinin eklenmesi ile oluşturulan ve 40 yıl boyunca bilimsel delil olarak sergilenen Piltdown adamı sahtekarlığını örtbas etmişlerdir. Bir domuza ait azı dişini Nebraska adamı olarak ilan edip, onun ailesiyle birlikte sosyal hayat içinde rekonstrüksiyonlarını çizmekten çekinmemişlerdir. Darwinistler, ağaç gövdelerine açık ve koyu renklerde güveler yapıştırıp, bunu tüm dünyaya bilimsel bir evrim delili olarak göstermeye yeltenmişlerdir. Dinozor fosiline tüy eklemiş, sahte embriyo çizimleriyle insanın gelişim safhalarında evrimin gerçekleştiği iddiasında bulunmuşlardır. Darwinistler, Kambriyen dönemine (543-490 milyon yıl önce) ait olağanüstü komplekslikteki fosil örneklerini, evrim teorisini tamamen geçersiz kıldıkları için, 70 yıl boyunca Smithsonian müzesinin deposunda saklamakta sakınca görmemişlerdir. İşte Darwinizm tarihi, bilim adına yapılmış ve insanları kesin olarak aldatmayı amaçlamış inanılması güç sahtekarlık örnekleri ile doludur.

 

Darwinizm, moleküler biyolojide, genetikte, paleontolojide, biyomatematikte yaşanan gelişmeler karşısında çaresiz kalmıştır. Çeşitli bilim dalları tarafından ortaya konulan sayısız bulgu, evrimin hiçbir zaman gerçekleşmediğini çok açık ve kesin olarak göstermektedir. bilime dayandırılan kuramlar bügün bilim tarafından yok sayılmaktadır.

 

"Modern bilimin liderleri, kendilerini 'dini fundamentalistlere' -yani bir Yaratıcı'nın var olduğunu ve bu dünyadaki olaylarda rol oynadığını kabul edenlere- karşı girişilen bir savaşın öncüleri olarak görmekteler... Darwinizm ise, 'fundamentalizme' karşı girişilen bu savaşta yeri doldurulamaz bir ideolojik rol oynamaktadır. İşte bu nedenle, bugün bilim çevreleri, Darwinizm'i test etmeyi değil, ne olursa olsun korumayı kendilerine amaç edinmişlerdir. Bilimsel araştırmaların kuralları da, bu ideolojiyi doğrulayacak şekilde belirlenmektedir." (Philip Johnson, Darwin on Trial, 2.b. Illinois: Intervarsity Press, 1993, s. 155)

 

bu sefer dünyaca tanınmış bilim adamlarıyla örnek vereyim yukarıda adı yazan kitabı okursan bir çok bilim adamının (dallarında dünyanın en iyileri arasındadırlar.) kitapta görüşlerini bilimsel ısbatlarını görürsün.

 

 

Johnson'ın da belirttiği gibi, Darwinizm'e inananlar bilimsel gerçeklere nedeniyle değil, dinin reddedilmesi gerektiğine kendilerini şartlandırdıkları için Darwinizm'i sahiplenirler. Ve kendilerine evrimi geçersiz kılan ne kadar çok bilimsel gerçek gösterilirse gösterilsin aksine ikna olmazlar. İşte bu nedenledir ki, asıl ************** olan evrim teorisine ********** inanan bu çevrelerdir.

 

Sümer efsanelerinin 1800'lü yıllarda tekrar gündeme getirilmesiyle ortaya atılan Darwinizm, 19. yüzyılın ilkel bilim anlayışı içinde bir yer edinebilmişti. Ne var ki, 20. yüzyılın özellikle ikinci yarısında meydana gelen bilimsel gelişmeler, evrim teorisinin kesinlikle yanlış olduğunu yüzlerce delil ile ortaya koydu. Bugün evrimcilerin ne paleontoloji, ne mikrobiyoloji, ne anatomi, ne jeoloji ne de ilgili diğer bilim dallarında evrimin doğru olduğuna dair gösterebilecekleri tek bir delili dahi bulunmamaktadır. Bugüne kadar evrimin ispatı olarak gösterdikleri deliller ya sahte çıkmış, ya da gelişen bilim ile geçersizlikleri anlaşılmıştır. Ancak, evrimciler bunlara rağmen evrimden vazgeçmemektedirler. Bunun nedeni yukarıda da belirtildiği gibi evrim teorisinin bilimsel değil ideolojik bir anlamının olmasıdır; bu anlam ise evrimin ateizme ve materyalizme sahte bir bilimsel açıklama getirmesidir.

 

Günümüzde bilim tarafından reddedilen bir teoriyi sahiplenmenin ilericilik değil gericilik ve bağnazlık olduğu açıktır. Nitekim 21. yüzyıla girerken son derece iç açıcı ve ümit verici gelişmeler yaşanmıştır ve dünyanın dört bir köşesinde Darwinizm'in bu büyüsünden kurtulan insanların ve özellikle bilimadamlarının sayısında büyük bir artış gözlemlenmiştir. Bugün dünyanın dört bir yanında evrim teorisinin geçersizliği anlatılmaktadır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

o zaman daha anlaşılır bir dille ifade edeyim. formu okudum ve şunları gördüm.

1- insanlar dinlerini doğmatik olarak, anne ve babadan alır. dini yargılayamaz ve körü körüne bağlanır.

2- kader saçma bir şeydir ve neden vardır kader varsa yaşamanın mantığı nedir.

3- ALLAH varmıdır isbatı nerede.

.

.

.

ruhun varlığı bilim tarafından kesin suretle kabul edilmiş ve ısbatlanmıştır. hatta bilmin en büyük dallarındandır. peki şimdi ruhu inkar mı edelim.

 

Rüzgarın o hurdaları ucak yapamama gibi bir özelliği olmadıgı ıcın yapamıyordur buyuk bır ıhtımalle misal arılar bal yapıyor arınında ınsanlar gibi düşündüğünü kimse ispatlayamaz ınsanın dusunemedıgı mılyarlarca konular vardır.Ve Bilim İlerliyor ve ilerlemesi gerekiyor Ben Ölümsüzlüğünü Bulacagını İnanıyorum varsayım değiL.

Bunu bilim bulursa allah heralde bilim olacak! Çünkü biz çok kısa düşünen varlıklarız her şeye aklımız yetmıyor daha dogrusu ve her şeyi bir şeye baglama çabasındayız. Allah'ı Biz Mi? Yaratıyoruz Yoksa Allah'mı? Bizi YAratıyor ? :sweatingbullets:

 

Varolan her şey???

 

Var olmayan ne var???

 

Var olmadığı nasıl açıklanabilir???

 

:zorro:

 

Varolan her şey ?

 

Eğer ki her şeyin var olduğuna ınanıyorsan her şey vardır.İnanmıyorsan her şey varedilmemiştir.

 

Var olmayan ne var ?

 

Var olmayan bir şey bulursan ne mutlu sana Bu soruya cevap veremıyorum :)

 

Var olmadığı nasıl açıklanır ?

 

O şeyin olmadıgını soyleyerek olmadıgını soylebiliriz ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

görüyorum ki, sizinle iletişim kurmak bayağı zor. anlamak istediğiniz yerden konuyu ele alıyorsunuz

 

Şimdi konuyu öncelikle bir kenara bırakıp etikten bahsedelim.

Bu tür sitelede (forumlarda9 düşünceler paylaşılır tartışmalar yapılır.

Sıradan konuların (eğlence gibi) yanısıra, fikirlerin tartışıldığı ortamlarda insanlar birbirlerinin fikirlerini dinlemek/okumak isterler.

Etik sahibi insanlar bu tür yazıar yazarken kendi cümleleri ile kendi düşüncelerini ortaya koyar, kendi cümleleri ile kendi düşünclerini kullanarak karşı görüşleri eleşştirir.

 

Bazı durumlarda "alıntı" yapılır. Hangi durumlarda?

Başka sitelerden alınan bilgiler aktarıldığında...

Başka forumlarda yazılan yazılardan bilgiler/cümleler aktarıldığında...

Bu gibi durumlarda "alıntı" yapılır ve kaynak belirtilir...

 

Bu bir etik davranışıdır. Emeğe saygıyı gösterir ve samimiyetin belirtecidir!

 

Diğer taraftan bazı arkadaşlarımız ordan burdan kopyaladıkları cümleleri buraya kendi görüşleri gibi aktarmaktan hiç çekinmezler!

Bu da etik sahibi olmayan kişilerce yapılan etik dışı bir davranıştır!

Yanlış mıyım?

 

Şimdi de bunun bir örneğini görelim:

 

Yazdığınız iletide size ait olmayan cümleler zaten sırıtmakta (örneğin dilbilgisi bakımından)...

Bu cümleleri arama motorlarına kopyalayıp arama yaptığınız zaman, benim bir önceki iletimde "bırakın artık HY sitlelerini de gerçek bilimi okuyun" dememe rağmen, karşınıza o cümlelerin HY ve uzantılı sitelerde mevcut olduğunu görürsünüz.

 

Ben bir iki cümlenizi denedim, iki site elde ettim :) Yazınızın tümü araştırılsa ne olur bilemem. Gerçi sanmıyorum ki ikiden fazla sitede araştırma yapıp buraya kopyalama yapmış olasınız... Bu şekilde bir araştırma ruhuna sahip olsaydınız, yanılgılarınızı kendiniz zaten görebilecektiniz :)

 

Sonuç olarak, sizinle tartışmak istemiyorum. Çünkü siz tartışmıyorsunuz ve samimi değilsiniz... !!!

 

Saygılarımla...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

aslında süylediklerin mantık açısından doğru olabilir.bence ataist insanlar aciz insanlardır.dediin gibi yaptkları yanlş bir harakatin k,cezasını hemen almak isteyen yetersiz kişilikler yane.oysa bu insanlar araştırma ruhuna sahip olmayan kişilerdir.araştırıp da kolaya kaçmadan inansalar keşke birşeeiya ataisizm bana çok saçma geliyor.insan inançsız nasıl yaşar ya.kendini neye nasıl bağlar.bu tamamen cahil ve bilgisi yetersiz insanların yapabilecei bir şey bence.birşeyleri araştırsa da kendince yeterli cevaplar bulup o yolda ilerlese.ama ataistlik çok mantıksız ve boş bir durum benceeeeeeeeee......

 

aslında süylediklerin mantık açısından doğru olabilir.bence ataist insanlar aciz insanlardır.dediin gibi yaptkları yanlş bir haraketin cezasını hemen almak isteyen yetersiz kişilikler yane.oysa bu insanlar araştırma ruhuna sahip olmayan kişilerdir.araştırıp da kolaya kaçmadan inansalar keşke birşee.ya ataisizm bana çok saçma geliyor.insan inançsız nasıl yaşar ki.kendini neye nasıl bağlar ya da.bu tamamen cahil ve bilgisi yetersiz insanların yapabilecei bir şey bence.birşeyleri araştırsa da kendince yeterli cevaplar bulup o yolda ilerlese daha doüru olur kendi çapında.ama ataistlik çok mantıksız ve boş bir durum benceeeeeeeeee......

 

Evet Ateistler O kadar ******* sadece kendilerine güveniyor ama sen "katreee" kime guvenıyorsun.Tabi ki AllaH'a 2.bir kişiye ne gerek var.Senin allah'ın gercekten seni koruyacagına ınanıyormusun Büyük Bir İhtimalle o inanc oldugu ıcın guveneceksın ama sadece inançtır.19.yy.da Bilim Adamlarının (%99.9)'u allah'a ınanmıyordu.Ve mantıksız düşünselerdi Bilim adamları biLimde bu kadar ılerleyemezdi. ;) ateistler inkar etmez inancsızda değildir inancsızlıgı sadece allaH'a ınancıgımızı dusundugunuz için inançsız dersiniz...

Bütün nesnelerin adını insanlar koymuştur.Ve Hıcbır nesnenin hıcbır anlamı yoktur.Kalem'e neden kalem demişiz.. Ve Kur'an-ı Kerim'de 2 insan figürü oayntılıyor hz.Adem ve hz. Hawa ve cocukları oluyor AllaH'ın nesnelerı hz.Adem'e öğrettiği söylenıyor.ama suanda hıcbır nesnenın anlamı oldugunu soylıyemeyız.hitap ettiğini düşündüğümüz için o nesnenin olduguna ınanırız.kur'an kerim hala çözülemedi

.Arabistanda o dönemlerde nesir,atasözleri,özdeğişler gelişmiştir.Bundan ne cıkarılabılır.Hz.Muhammed Cok Zeki Bir İnsan Buna İnanıyorum.Ya bir yazar'ı ele alalım o yazar öyle anlatır ki alattıgı konuyu sanki içinde varmışsın gibi hissedersin.Sihirli kelimeler denir bunlara.Hz.MUhammed Gelmiş Gecmiş En Büyük Yazar bence Devrimci.Ahiret vs.. inanclar ve gunumuze kadar gelen toplumlarda inanc kavramı olmuş.Kimisinde Yanına en sevdiği esyayı koyarak obur tarafta olacagını dusunerekten sadece ınanc oluştururlar ve bızım kıde aynı sekılde.ahıret ınancı meleklere ınanc cennet-cehennemin olduguna vs.. şeyler peki diğer inancta(yani yanına koyulan esyanın obur tarafta olacagına sen ınancakmısın ? ) Evet bızım ıslam dını mantıklı diyeceksin onlarada o anlamlı geliyor.ve zamanında musluman olan bır cok ınsan ve bu da mantıklı geldği için bu mantıklılıga uymak ya da uymamak Insanın kendi iradesinde.Gerçekten allah'ın bır seylere Ihtıyacı var mı? ben allah'ı düşününce kendimi pinokyo sanıyorum ve o kuklayı oynatanda ALLAH.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
aslında süylediklerin mantık açısından doğru olabilir.bence ataist insanlar aciz insanlardır.dediin gibi yaptkları yanlş bir harakatin k,cezasını hemen almak isteyen yetersiz kişilikler yane.oysa bu insanlar araştırma ruhuna sahip olmayan kişilerdir.araştırıp da kolaya kaçmadan inansalar keşke birşeeiya ataisizm bana çok saçma geliyor.insan inançsız nasıl yaşar ya.kendini neye nasıl bağlar.bu tamamen cahil ve bilgisi yetersiz insanların yapabilecei bir şey bence.birşeyleri araştırsa da kendince yeterli cevaplar bulup o yolda ilerlese.ama ataistlik çok mantıksız ve boş bir durum benceeeeeeeeee......

 

aslında süylediklerin mantık açısından doğru olabilir.bence ataist insanlar aciz insanlardır.dediin gibi yaptkları yanlş bir haraketin cezasını hemen almak isteyen yetersiz kişilikler yane.oysa bu insanlar araştırma ruhuna sahip olmayan kişilerdir.araştırıp da kolaya kaçmadan inansalar keşke birşee.ya ataisizm bana çok saçma geliyor.insan inançsız nasıl yaşar ki.kendini neye nasıl bağlar ya da.bu tamamen cahil ve bilgisi yetersiz insanların yapabilecei bir şey bence.birşeyleri araştırsa da kendince yeterli cevaplar bulup o yolda ilerlese daha doüru olur kendi çapında.ama ataistlik çok mantıksız ve boş bir durum benceeeeeeeeee......

 

sevgili katre kendi görüşüne sahip olmayan insanları aciz diye sıfatlandırmak kanaatimce sana yakışmaz;

belki de şöyle demeliyim; seni KATRE olmaktan HABBE olmak derecesine kalbeder.

 

Saygılarımla.DoğanGülbudak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet Ateistler O kadar ******* sadece kendilerine güveniyor ama sen "katreee" kime guvenıyorsun.Tabi ki AllaH'a 2.bir kişiye ne gerek var.Senin allah'ın gercekten seni koruyacagına ınanıyormusun Büyük Bir İhtimalle o inanc oldugu ıcın guveneceksın ama sadece inançtır.19.yy.da Bilim Adamlarının (%99.9)'u allah'a ınanmıyordu.Ve mantıksız düşünselerdi Bilim adamları biLimde bu kadar ılerleyemezdi. ;) ateistler inkar etmez inancsızda değildir inancsızlıgı sadece allaH'a ınancıgımızı dusundugunuz için inançsız dersiniz...

Bütün nesnelerin adını insanlar koymuştur.Ve Hıcbır nesnenin hıcbır anlamı yoktur.Kalem'e neden kalem demişiz.. Ve Kur'an-ı Kerim'de 2 insan figürü oayntılıyor hz.Adem ve hz. Hawa ve cocukları oluyor AllaH'ın nesnelerı hz.Adem'e öğrettiği söylenıyor.ama suanda hıcbır nesnenın anlamı oldugunu soylıyemeyız.hitap ettiğini düşündüğümüz için o nesnenin olduguna ınanırız.kur'an kerim hala çözülemedi

.Arabistanda o dönemlerde nesir,atasözleri,özdeğişler gelişmiştir.Bundan ne cıkarılabılır.Hz.Muhammed Cok Zeki Bir İnsan Buna İnanıyorum.Ya bir yazar'ı ele alalım o yazar öyle anlatır ki alattıgı konuyu sanki içinde varmışsın gibi hissedersin.Sihirli kelimeler denir bunlara.Hz.MUhammed Gelmiş Gecmiş En Büyük Yazar bence Devrimci.Ahiret vs.. inanclar ve gunumuze kadar gelen toplumlarda inanc kavramı olmuş.Kimisinde Yanına en sevdiği esyayı koyarak obur tarafta olacagını dusunerekten sadece ınanc oluştururlar ve bızım kıde aynı sekılde.ahıret ınancı meleklere ınanc cennet-cehennemin olduguna vs.. şeyler peki diğer inancta(yani yanına koyulan esyanın obur tarafta olacagına sen ınancakmısın ? ) Evet bızım ıslam dını mantıklı diyeceksin onlarada o anlamlı geliyor.ve zamanında musluman olan bır cok ınsan ve bu da mantıklı geldği için bu mantıklılıga uymak ya da uymamak Insanın kendi iradesinde.Gerçekten allah'ın bır seylere Ihtıyacı var mı? ben allah'ı düşününce kendimi pinokyo sanıyorum ve o kuklayı oynatanda ALLAH.

 

merhaba değerli arkadaşım yazdıklarını okuyunca hayatımda az rastladığım türden olduğunu yani dürüstlükle ve içtenlikle yazılmış olduğunu ve de nasıl olmuş bilemiyorum ve seni tebrik ediyorum ki bir ateistin elinden çıkmış olduğunu görmek, beni mutlu etti sizin adınıza ve kendi şahsım adına.

Şu an birden fazla yerde açtığım konuları takip ediyorum en kısa zaman da senin iletişime geçmek temennimdir.

Saygılar.Doğan Gülbudak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

merhaba değerli arkadaşım yazdıklarını okuyunca hayatımda az rastladığım türden olduğunu yani dürüstlükle ve içtenlikle yazılmış olduğunu ve de nasıl olmuş bilemiyorum ve seni tebrik ediyorum ki bir ateistin elinden çıkmış olduğunu görmek, beni mutlu etti sizin adınıza ve kendi şahsım adına.

Şu an birden fazla yerde açtığım konuları takip ediyorum en kısa zaman da senin iletişime geçmek temennimdir.

Saygılar.Doğan Gülbudak

 

 

Tşkrederim Doğan Gülbudak iletişim kurabiliriz.Hem ben aydınlanırım hem de siz

 

Saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha düzgün yazdığınız için teşekkürler...

.

.

.

Sevgili yarasa;

 

öncelikle bu denli donanımlı ve akli ve mantıki izahate bağlı kalabilecek ateistlerin varlığını, şahsını öne sürerek ''ateizm sahipsiz değildir'' ben hazırım

manası yüklenebilecek (en azından benim tarafımdan) ve mecazen ''her soruya cevap verilir, kaçılmaz'' diye tanımlanabilecek tarzdaki bir cesaret örneği

gösteriyor olman sebebi ile bir inanan olarak;

 

seni tebrik ve takdir ediyorum...

 

Saygılarımla. Doğan Gülbudak

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

(Sitede yeniyim,bu konuyla ilgili araştırma yaparken(ateistlik) bu sayfa karşıma çıktı ve yazılanların hepsini okudum.İki tarafta kendine göre haklı yanlarını savunmuş vs..Ama azınlıklar azınlık oldukları için biraz hor görülmüşler gibi geldi bana..Her neyse ben bazı cevaplar almak için burdayım.Tartışan arkadaşların hepsinin yeterli bilgi düzeyinde olduğunu söyleyemiyeceğim sadece körü körüne fikrini savunanlarda mevcut yinede sizden net cevaplar bekliyorum ..)

uzun zamandır bu konuyla ilgileniyorum en azından büyümeye başladığımdan beri.. Müslüman bir ailenin çocuğuyum fakat nüfus cüzdanımda dini bölümünde islam yazdığını görüp neden müslümanım sorusunu kendime yönelttiğimde cevabını vermek benim için hiç kolay olmadı, düşündüm .. Soyut olan birşeyi kabullenemeyecek kadar maddeye önem veriyorum.Varolan Herşeyin sebebi, sonucu, mantıksal 'kanıtı' olmalıdır bence.Kutsal kitapları kabul edemiyorum nedense ,çünkü onun yaratıcı tarafından gönderildiğine dair kesin bişeyler bulamıyorum bulsamda aklıma yatmıyor.Peki ya tanrı?Bunu kanıtlamak içinde:İnsanın yaratılması tesadüf olamaz demişsiniz yani illaki biri yaratmışsa , insanları yaratanı kim yarattı ?Bu mantıkla gidersek cevapsız sorularda kaçınılmaz oluyor.Kendi kararını vermek için Yüreğinin sesini dinlemekten bahsetmişsiniz ben duygularımı duyamıyorum sadece mantığım bana yardımcı oluyor, zaten benim için duygular her zaman 2. plandadır çünkü mantığım beni asla yanıltmaz .

 

--Çelişki içinde miyim ?Evet. Peki neden?Çünkü inanmak yada inanmamak konusunda iki taraftada yeterli kanıt yok.Mantık diyorsam inanmamayı mı tercih etmeliyim ? (Dinle mantığı bir arada düşünemiyorum lütfen dikkate alın)Bu sorunun cevabını benden başka kimse veremez sadece fikirlerinizi duymak istiyorum çünkü kafam çok karışık yaşıtım olan insanlarla bunları paylaşamıyorum algılama güçlüğü çekiyorlar birde bu düşüncelerden dolayı dışlama gibi bir tavır var toplumumuzda sanırım sorunumu kendimce anatabildim..Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Galileo Galile siz dönmüyor deseni de dünya yine dönüyor demiş ya, ateistler yok dese de Allah var. Ateistlik bir seçimdir. İnanmayanlar kolayı seçiyorlar çünkü sorumluluk almak istemiyorlar. Günah, haram, cehennem kavramlarını es geçip rahat yaşamak istiyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Ateistlik secilir tabi cnm niye secilmesin : ))

 

akilci bi aciklama getirebildikten sonra gonul rahatligi ile secilebilir bana gore

 

Musluman kardeslerimiz sunu bilmeliler ;

 

bir ateist, ateist gorunumu ile Allah katinda herhangi bir muslumandan cok daha ustun bir konumda olabilir

 

ateizmi direk elestiren kisiler gordum ;

 

Allah koru korune inanmayin der ; sorgulayin ve tarafsiz bakin der

 

ateist demek sade ve pak demektir cok onemli bir yonu ile

 

mevlana en cok ateistleri severdi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Madde ile ilgili cok tartisma olmus ;

 

Madde atom yiginidir . Atomu inceledigimizde ise karsimiza oldukca sasirtici bir yapi cikiyor ;

Atom bir hareketlilikten ibarettir .

 

bir elmanin atomlari, hareketliligini durdursa o elma durdugu yerde silinir , yok olur

 

kokusu, tadi vs ozellikleri ile o elma siliniverir ...

 

 

big bang teorisi tamam patlama da ; ole valkanik bir patlama degil ;

 

maddenin yapi tasi olan ilk atomik dengenin olusmasi icin meydana gelen ;

 

sifir hacim sonsuz yogunluktaki bir duzenin islemeye baslamasidir ... sifir hacim ve sonsuz yogunluk matematikte sifirdir

 

ve bilim kainatin yoktan yaratildigini kabul ediyor

 

 

Kurana baktigimizda ayni izahlari goruyoruz

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.