Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

O GELİYOR

Yıl 1919

Mayıs'ın on dokuzu.

Kızaran ufuklardan kaldırıyor başını

Yeryüzüne can veren,

Cana heyecan veren

Al yüzlü Oğan güneş.

Takanın burnu nasıl Karadeniz'i yırtar ?

Siz de bir an öyle yırtınız uykunuzu.

Uyanın Samsunlular!

Kurutacak gözlerde umutsuzluk yaşını

Al yüzlü Oğan güneş.

Bugün Çaltıburnu'ndan gülerek doğan güneş.

Yıl 1919

Mayıs'ın on dokuzu.

Uyanın Samsunlular.

Uyumak ölüme eş.

Diriltir ruhunuzu,

Ufukta bir gemi var.

Fakat bu gemi niçin böyle yavaş geliyor ?

Fakat yolu mu az, yoksa yükü mü ağır ?

Bu gemi umut yüklü, insan yüklü, hız yüklü !

İçinde bu vatanın derdiyle yanan bağır.

Kurulacak yarını düşünen baş geliyor.

Bir baş ki, gökler bir küme yıldız yüklü.

Bu gemi onun için böyle yavaş geliyor.

Yıl 1919

Mayıs'ın on dokuzu.

Ufukta duran gitgide yaklaşıyor.

Sanki harlı bir ateş

Yakıyor ruhumuzu.

Beklemek üzüntüsü her gönülde taşıyor.

Üzülmemek elde mi ?

Hız yüklü, iman yüklü, umut yüklü bu gemi.

O umut yayıldıkça ruhlara sıcak sıcak,

O hız, doldukça bütün damarlara kan gibi,

Gizli inleyen her yürek canlanacak.

Ateşler püskürecek uyuyan volkan gibi.

Gittikçe büyükleşen

Gölgene dikilmekten karardı gözlerimiz.

Koş, atıl gemi, sana engel olmasın deniz.

Ak saçlı dalgaları birer birer kes de gel !

Kuşlar gibi uç da gel, rüzgar gibi es de gel !

Celal Sahir EROZAN

Gönderi tarihi:

Başbakan törenlere katılmayacak

Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarına katılmayacağı açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gözünde beliren sağlık sorunu nedeniyle doktorların tavsiyesi üzerine bugünkü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılamayacağı bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

“Gözünde beliren bir sağlık sorunu sebebiyle doktorların ısrarlı istirahat tavsiyesi üzerine Sayın Başbakanımız, yarınki (19 Mayıs) programlarına katılamayacaktır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Sayın Başbakanımızı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek temsil edecektir.”

Gönderi tarihi:

Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarına katılmayacağı açıklandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gözünde beliren sağlık sorunu nedeniyle doktorların tavsiyesi üzerine bugünkü 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılamayacağı bildirildi.

Hay Allah! Tam da 19 Mayıs'ta gözünde çıban çıkmış. Umarım başka yerlerinde sorun yoktur.

Gönderi tarihi:
ATATÜRK'Ü anma ve anlama gününde onu anlamayanlar törenlere katılmasalar daha uygun olur zaten gözüne pansuman yapsın sayın başbakan.

evet ne yazik ki onlarin bu törenlere katilmalarini müritleri seyhleride istemiyor? onlarin anliyabilecegi bir tören vardir,, zikir töreni

:shuriken:

Gönderi tarihi:
Hay Allah! Tam da 19 Mayıs'ta gözünde çıban çıkmış. Umarım başka yerlerinde sorun yoktur.

var var hani o Atin tekmesini yemisti ya Artislik yapayim derken,, o günden beri birtürlü psikolojisi düzelmedi hep istiyorki hep yolum Manisaya düssün hep mesir macunu dagitayim? sevgili müritlerime, gerci son dagittiginda üzmez olayi patlak verdi ya! neyse o onlarin sorunu onlar ayri dünya..

:shuriken:

Gönderi tarihi:

ATATÜRK'TEN SON MEKTUP

Siz beni hâlâ anlayamadınız,

Ve anlayamayacaksınız çağlarca da,

Hep tutturmuş "yıl 1919, Mayısın 19'u" diyorsunuz,

Ve eskimiş sözlerle beni övüyor, övünüyorsunuz.

Mustafa Kemal'i anlamak bu değil,

Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil.

Bırakın o altın yaprağı artık,

Bırakın rahat etsin anılarda şehitler,

Siz bana neler yaptınız ondan haber verin,

Hakkından gelebildiniz mi yokluğun, sefaletin,

Mustafa Kemal'i anlamak yerinde saymak değil,

Bana muştular getirin bir daha,

Uygar uluslara eşit yeni buluşlardan;

Kuru söz değil iş istiyorum sizden anladınız mı,

Uzaya Türk adını Atatürk kapsülüyle yazdınız mı,

Mustafa Kemal'i anlamak avunmak değil,

Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil

Hâlâ o acıklı ağıtlar dudaklarınızda,

Hâlâ oturmuş 10 Kasımlarda bana ağlıyorsunuz,

Uyanın artık diyorum, uyanın, uyanın,

Uluslar, fethine çıkıyor uzak dünyaların.

Mustafa Kemal'i anlamak göz boyamak değil,

Mustafa Kemal ülküsü sadece söz değil

Beni seviyorsanız eğer ve anlıyorsanız,

Laboratuvarlarda sabahlayın, kahvelerde değil,

Bilim ağartsın saçlarınızı, kitaplar,

Ancak böyle aydınlanır o sonsuz karanlıklar.

Mustafa Kemal'i anlamak ağlamak değil,

Demokrasiyi getirmiştim size, özgürlüğü

Görüyorum ki hâlâ aynı yerdesiniz hiç ilerlememiş;

Birbirinize düşmüşsünüz halka eğilmek dururken,

Hani köylerde ışık, hani bolluk, hani kaygısız gülen,

Mustafa Kemal'i anlamak işitmek değil,

Arayı kapatmanızı istiyorum uygar uluslarla,

Bilime, sanata varılmaz *********,

Bu vatan, bu canım vatan sizden çalışmak ister,

Paydos öğünmeye, paydos avunmaya, yeter, yeter,

Mustafa Kemal'i anlamak aldatmak değil,

Halim Yağcıoğlu

Bu şiir yabancı dilde yazılmadı özbe öz Türkçe ve basit kelimelerle yazılmış anlaşılır bir üslupla.Şiiri muhatap almayanlara bir şey denmez de şiiri muhatap alanların haline ne demeli?

Başbakan katılmıyor o ruhu anlamıyor anladık,o ruhu yaşıyanlara da yaşamayan insanların verdiği mutluluk yetiyor da artıyor galiba.Biz ondan daha Atatürkçüyüz tesellisine ve de gülmeye devam...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Yukardaki siir büyük anlamlar iceren bir siirdir,ama o siiri nedense kullananlar hep Atatürk karsiti kesim oluyor,neden acaba dersiniz.Yukardaki siir hem Atatürkcü gecinenler hemde zoru görünce Atatürkcü olanlar icin yazilmis bir siirdir,gercek Atatürkcüler Atatürk'ün yolunda yürüme imkanini 1950 yilindan buyana bulamadilar cünkü yüzü Atatürk'cü beyni irtica olanlar hep iktidardaydi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Bu şiir yabancı dilde yazılmadı özbe öz Türkçe ve basit kelimelerle yazılmış anlaşılır bir üslupla.Şiiri muhatap almayanlara bir şey denmez de şiiri muhatap alanların haline ne demeli?

Başbakan katılmıyor o ruhu anlamıyor anladık,o ruhu yaşıyanlara da yaşamayan insanların verdiği mutluluk yetiyor da artıyor galiba.Biz ondan daha Atatürkçüyüz tesellisine ve de gülmeye devam...

MUHABBETLE...

Burada duyulan mutluluk ; "laikliğin , demokrasinin teminatıyız " diyerek ülkeyi dini bir rejime taşımak için , " 5 senedir dişini sıkan " adamların yüzündeki maskelerin artık , iyice düşmesinden kaynaklanıyor. Atatürk tam bağımsız bir ülke için uğraştı , ülkenin malvarlıklarını yabancılara satmak için değil. Geçenlerde bir gazetenin ekonomi sayfasında şöyle bir haber vardı:

Artık satılacak bir şey kalmadığı için , yabancı sermaye girişi durdu. Savunduğunuz adamlar yüzünden herhalde. Ülkenin malvarlıklarını yabancılara peşkeş çekmeyi, ilerlemek ve çağdaşlaşmak olarak algılıyorlar sanırım. Size de din adına, ortaçağ karanlığına götürenlerciyiz tesellisine devam etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Gönderi tarihi:
Burada duyulan mutluluk ; "laikliğin , demokrasinin teminatıyız " diyerek ülkeyi dini bir rejime taşımak için , " 5 senedir dişini sıkan " adamların yüzündeki maskelerin artık , iyice düşmesinden kaynaklanıyor. Atatürk tam bağımsız bir ülke için uğraştı , ülkenin malvarlıklarını yabancılara peşkeş çekmek için değil. Geçenlerde bir gazetenin ekonomi sayfasında şöyle bir haber vardı:

Artık satılacak bir şey kalmadığı için , yabancı sermaye girişi durdu. Savunduğunuz adamlar yüzünden herhalde. Ülkenin malvarlıklarını yabancılara peşkeş çekmeyi, ilerlemek ve çağdaşlaşmak olarak algılıyorlar sanırım. Size de din adına, ortaçağ karanlığına götürenlerciyiz tesellisine devam etmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Ne oldu zaman makinesi mi icat ettiler?Bana dünyadan bir örnek versene gerçek demokrasiyle yönetilmiş demokrasinin tadına varmış bir ülkenin insanları bundan sıkılıyorlar ve kendilerini geriye götürmesini istedikleri bir anlayışı başa getiriyorlar.Veya şöyle diyeyim geriye götürmeyeceğiz diye geliyorlar ama asıl niyetleri ortaya çıkıyor halk nerde bu arada cevap hakkı mı alınıyor elinden?Artık geriye gittikleri için demokrasi ortadan kalktığı için seçim yapılmıyor mu?Peki bu arada halk niye hakiki demokratları desteklemiyor yoksa halk sevmiyor mu demokrasiyi?Diyeceksin ki din olgusu var onu kullanıyorlar e sende doğruları anlat halkı aydınlat elinden mi alıyorlar?Halk hakiki demokratları inanmıyorsa bu halkın suçu mu?Demokratlar halkın güvenini sarsmak için bir şeyler yapmış olmasınlar.Suç kimde bir düşünsek mi?Nedense ''halk''da diyenler geliyor aklıma.Söyleyenler kimler demokrasi bekçileri.85 yıllık Cumhuriyet'te halk niye inanmadı bugün demokrasi bekçisi,halk sevgilisi olduğunu söyleyenlere?Süre mi az geldi?Niçin halk 85 yıl sonra dinci tabir ettiğiniz rejime düşman dediğiniz bir partiyi başa getiriyor?Halk işte neylersin deyince sorunlar çözülüyor mu?Demokrasinin tadını alamadık galiba ki değerini bilmeyip sahip çıkamıyoruz.Demokrasinin tadını demokratlar niye halka tattırmazlar burası da ilginç geliyor bana.Halkı suçlamaya,halkı rejime karşı düşman görmeye devam.Halka halkın değerleriyle inilir,halka doğruyu göstereceksen halktan biri olacaksın.Önce dışla sonra suçla...Devam edebiyata...

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:
Yukardaki siir büyük anlamlar iceren bir siirdir,ama o siiri nedense kullananlar hep Atatürk karsiti kesim oluyor,neden acaba dersiniz.Yukardaki siir hem Atatürkcü gecinenler hemde zoru görünce Atatürkcü olanlar icin yazilmis bir siirdir,gercek Atatürkcüler Atatürk'ün yolunda yürüme imkanini 1950 yilindan buyana bulamadilar cünkü yüzü Atatürk'cü beyni irtica olanlar hep iktidardaydi.

saygilarla

İdrakinizin keskinliği ve şiirin kullanılmasıyla ilgili yapmış olduğunuz tesbit hakikaten takdire şayan.O şiiri Atatürk düşmanı biri olarak kullanmadım;ama sürekli Ben Atatürkçüyüm,ben laiğim,ben vatanseverim,ben halkçıyım diyenlere orda anlatılanların hangilerini yapmışlar ve de eleştirilen hallerin hangilerini sergiliyorlar bir daha düşünsünler manasında bir emare olsun düşüncesiyle kullandım.Kim kullanırsa kullansın orda anlatılanlar yapıldı mı yapılmadı mı önemli olan o.

Son cümlenizde de sığındığınız bahane ne kadar gerçekci ve de mantıklı naçizane biraz düşünün derim.Sürekli bu soruyu sormaktan ve de sizin o söylediğiniz cümleyi görmekten gınaa geldi.Gerçek Atatürkçüler başa geçmedi.Tamam da niçin geçmedi?Halk seçmiyor tamam da niçin seçmiyor?Şu sence de komik değil mi?Halk gerçek Atatürkçüyüm diyenlere rağbet etmiyor sözde Atatürkçüyüm diyen din hassasiyetli anlayışları başa getiriyor.Şunu da düşünmek lazım gelir acaba o başa geçenler niçin sözde de olsa Atatürkçü olduklarını söylüyorlar?Bunun gereği ne?Hakikileri dururken?Kime karşı bunu söylemek zorunda kalıyorlar halka karşı mı?Halk hakiki Atatürkçülere iktidarı reva görmüyorsa acaba hiç mi suçu yok onların?

Bütün bunları ''Gerçek Atatürkçüler başa gelmedi...''gibi bir cümleyle açıklamak tatmin edici mi,gerçekci mi sorarım size?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

umarım :P

saygilarla

sevgili politika,

şimdi sende gayet iyi biliyorsun "işlerine geldiği gibi konuşan" insanlar o kadar çok ki.

Akp ne demişti bizden daha Atatürk'çüsü yok, biz bu sözdeki yalan ve imayı gayet iyi görüyoruz ve yüzlerinede bunu vuruyoruz ya bu sefer şiirleri diledikleri gibi yorumlamaya kalkıyorlar, ama tabi 48 beden vücuda 36 beden kıyafet olmuyor.

Mustafa Kemal ülküsünün ne olduğunu biz gayet iyi biliyoruz zaten bildiğimiz için tahammül edilemiyoruz ya.

Fuzuli arkadaş,

O şiirde yazılanlara satırı satırına katılıyorum ve zaten işte o şiirde olduğu gibi düşünenlerin sayısının azlığından "takiyeci"ler bu kadar çoğunlukla övünüyorlar. O yüzden bu mücadelede emperyalizme hizmet eden herkes Atatürk karşıtıdır diyoruz, Atatürk'çü olmak çok zor doğru ama bir kere bu yola girdiyseniz artık sizin için başka sevda yok demektir. O sevda Bağımsızlık Sevdasıdır buna inananlar o dediklerinizin hepsini ve daha fazlasını zaten yapacaklar ve herkes gibi sizde buna şahit olacaksınız.

Yalancılara ve milleti dolandıranlara göz yumacağımızı mı sanıyorsunuz?

Gönderi tarihi:

okullarından ayrılıp gönüllü olarak çanakkale cephesine giden ve neredeyse tamamı 18- 19 Mayıs muharebelerinde şehit olan tıbbiyeli öğrencilerin cumhuriyetten sonra her yıl dönümünde darülfünun tıbbıye mektebi öğrencileri tarafından anılmasıyla başlayan bir gündür. Bu gün 1938 yılında gençlik ve spor bayramı olarak kabul edilmiştir.

Aynı zamanda 1915 19 mayısında yine Atatürk'ün Çanakkale savaşındaki başarılarından dolayı terfi ettirildiği ve 1919 da Samsun'a ayak bastığı gün olduğu için daha sonra Atatürk'ü anma günü olarakta kabul edilmiştir.

Şüphesizki milli mücadeleyi başlatan adımın atıldığı gün olarak kutlanması gibi yüce bir anlamıda taşımasının yanında. Gönüllü olarak cepheye gidip bir daha geri dönemeyen o pırıl pırıl tıbbiyelilerin anısına Atatürk tarafından gençik bayramı olarak kabul edildiğinide unutmamak ve o gençlerin aziz hatırasınıda taçlandırmak gerekir.

Gönderi tarihi:

Halk neden Atatürkcüleri degilde Atatürkcü gecinenleri iktidara secer diye sormuslar bana;Bu sorunun cevabini soran insanin bilmesi gerekirken heralde benden ögrenip birkez daha neden hep Irticanin iktidarda oldugunun tasdik edilmesini istemektedir.

Gercek Atatürkcülerle Atatürkcü gecinenlerin arasindaki en önemli fark,Gercek Atatürkcülerin takiye yapamadiklarindandir.yani halki dini inanc yönünden sömürememektedirler,halkimiz yeterli egitime sahip olamadigi icin maalesef bu din tacirlerinin yani sahte Atatürkcülerin tatli su yalanlarina cabucak kanmaktadirlar.Atatürkcü gecinenler dini kendilerine alet olarak kullandiklari icin halki aldatabilmektedirler.Atatürkcüler ise dinin yerinin ayri devletin yerinin ayri oldugunu,dinin kisinin kendi kendisiyle bir sorunu olarak kalmasi gerektigini savunduklari icin karsi tarafin yani sahtelerin karalamalarina hedef olmaktadirlar.Eminimki simdi bunada bir karsi tez üretecektir bana soru soranlar.

Atatürkcülük bu ülkede Atatürkcülerin iktidari ile yasatilmis olabilseydi,halkimizin egitim yönü bugünkünden daha farkli ve daha cagdas bir düzeyde olacakti.Halkimizin egitmli olmasi dini yöndende saglikli bilinclenmis olmasini da birlikte getirecekti,yani halkimiz sunu cok iyi bilecektiki din Arapca ögrenmekle degil kitap okumakla bilim yapmakla ögrenilir diye.Halkimiz en azindan sunu cok iyi bilecektiki,Kuranda türban diye bir kavram yoktur,ve türbani inancim geregi takiyorum diyenlerin Allahin emretmedigi bir seyi inanc geregi diyerek Allahin isteklerine ilave yapmaktadirlar.Yine halkimiz cok iyi bilecektiki Allah icin önemli olan takvadir en büyük takva ise kalbin temizligidir.Dolayisiyla ibadet denilen sartlar aslinda kisinin Allaha yönelmesinden baska birse degildir ve sadece kendisi icindir.Dolayisiyla din devleti diyerek bugünkü sisteme ve o sistemin kurucusuna karsi olmak aslinda bozgunculuktur,fitne fesattir,vede dine aykiridir,iste gercek Atatürkcülerin özenle kacindiklari ve inanci kisinin kendi özgür alani icersinde yasamasi gerektigini savunmasina karsi sahte Atatürkcüler halkin inancini hep kendi cikarlari icin kullanmislardir.Aradaki fark budur,bu nedenle gercek Atatürkcüler iktidara gelememislerdir bugüne kadar.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

“Gözünde beliren bir sağlık sorunu sebebiyle doktorların ısrarlı istirahat tavsiyesi üzerine Sayın Başbakanımız, yarınki (19 Mayıs) programlarına katılamayacaktır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde Sayın Başbakanımızı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Cemil Çiçek temsil edecektir.”

Bizde inandiydik. Seriatci ve takiyeci bir basbakndan da herhalde baska bir davranis beklenemezdi.

Gönderi tarihi:
Ne oldu zaman makinesi mi icat ettiler?Bana dünyadan bir örnek versene gerçek demokrasiyle yönetilmiş demokrasinin tadına varmış bir ülkenin insanları bundan sıkılıyorlar ve kendilerini geriye götürmesini istedikleri bir anlayışı başa getiriyorlar.Veya şöyle diyeyim geriye götürmeyeceğiz diye geliyorlar ama asıl niyetleri ortaya çıkıyor halk nerde bu arada cevap hakkı mı alınıyor elinden?Artık geriye gittikleri için demokrasi ortadan kalktığı için seçim yapılmıyor mu?Peki bu arada halk niye hakiki demokratları desteklemiyor yoksa halk sevmiyor mu demokrasiyi?Diyeceksin ki din olgusu var onu kullanıyorlar e sende doğruları anlat halkı aydınlat elinden mi alıyorlar?Halk hakiki demokratları inanmıyorsa bu halkın suçu mu?Demokratlar halkın güvenini sarsmak için bir şeyler yapmış olmasınlar.Suç kimde bir düşünsek mi?Nedense ''halk''da diyenler geliyor aklıma.Söyleyenler kimler demokrasi bekçileri.85 yıllık Cumhuriyet'te halk niye inanmadı bugün demokrasi bekçisi,halk sevgilisi olduğunu söyleyenlere?Süre mi az geldi?Niçin halk 85 yıl sonra dinci tabir ettiğiniz rejime düşman dediğiniz bir partiyi başa getiriyor?Halk işte neylersin deyince sorunlar çözülüyor mu?Demokrasinin tadını alamadık galiba ki değerini bilmeyip sahip çıkamıyoruz.Demokrasinin tadını demokratlar niye halka tattırmazlar burası da ilginç geliyor bana.Halkı suçlamaya,halkı rejime karşı düşman görmeye devam.Halka halkın değerleriyle inilir,halka doğruyu göstereceksen halktan biri olacaksın.Önce dışla sonra suçla...Devam edebiyata...

MUHABBETLE...

Ne zamandan beri Türkiye'de demokrasi tam anlasilir ve uygulanir sekilde var, önce bunu ögrenmek isterim. Cumhuriyetin kurulusundan günümüze kadar demokrasi ve cumhuriyet düsmanlari amansiz mücadele yaptilar ve hala da yapiyorlar. Buna birde ülkemizdeki irkci akimlarida eklersek ismizin ne kadar zor oldugu su gibi berrak. Olmayan bir seyin halk nasil tadini alsinki. Yillardan beri insanlarimizin egitimine deger vermezsek ve siyasilerimiz sadece koltuk ugruna okul yerine imamhatip ve camiilerin acilisina gidip ve onlara destek cikarsa herhalde cikan sonucta normal olur. daha düne kadar 8 yillik egitime karsi olanlar kimdi ve neden karsi cikiyorlar?? Bunun cevabini biliyorsak cogu sorunlarimizi da iy sekilde anlayabiliriz. Ataatürkü herkes agzina aliyor ve kendi emelleri icin kullaniyor. Sayin erbakan hocada aynisini yapti ve yapiyor, onun ünlü bir lafi vardir hatirlatayim; "Atatürk mezardan ciksa Refah partili olur". Edebiyat yapanlar belli.......

Gönderi tarihi:
Bizde inandiydik. Seriatci ve takiyeci bir basbakndan da herhalde baska bir davranis beklenemezdi.

Bilgi edinmek adına yorumlarımızın daha inandırıcı olması adına haberleri izlemenizi,izlerken de -kameralar başbakanın gözünün durumunu yakın çekim gösteriyor- bakmanızı tavsiye ederim.Yok inanmıyorum diyorsanız muane etme imkanınız varsa muane edin biz de bilgilenelim ne nedir ne değildir...

MUHABBETLE...

• 11 ay sonra...
Gönderi tarihi:

emrecengiz_turkgucu_19_Mayis__.jpg

Yol aldın hırçın Karadeniz'de

Umuda ve geleceğe doğru

İnandı sana Türk milleti

Ve uyandı derin uykusundan

İşte bak! geliyor ardından

Başlattığın bir savaştı

Esaretten özgürlüğe,

Karanlıktan aydınlığa ve...

Bir sözün yetti,

inançla doldu yürekler

adımlar uygun adım

yürüyüş başladı Samsun'dan

19 mayıslar kutlanıyor, kutlanacak

Atam, bu yürüyüş hiç durmayacak!!!

Gönderi tarihi:

saygilarla

hmm..

bak ne diyeceğim.

1950 öncesi

tek parti chp henüz çok partili seçim yok

tam demokrasi olmadığı için halkın gerçek anlamda kimi istediği belli değil

1950 sonrası 3 darbe bilmem kaç muhturaya rağmen halk hala ısrarla irticacı(!) partileri hükümete getiriyor

Cumhuriyet HALK (!) Partisi ise halktan çok uzakta.

arasıra irticayı önleme kampanyaları başlatıyor

ve sen diyorsunki

" Ne Zaman Ki Halka Seçim Hakkı Verdik,İrtica Başladı "

Ve irticacılar 60 yılda bi türlü islam devleti kuramadı.

hala uğraşıyorlar..

askeri ele geçirdiler(!)

bu kez kesin kurcaklar dinciler..

kesin

Gönderi tarihi:
Ne zamandan beri Türkiye'de demokrasi tam anlasilir ve uygulanir sekilde var, önce bunu ögrenmek isterim. Cumhuriyetin kurulusundan günümüze kadar demokrasi ve cumhuriyet düsmanlari amansiz mücadele yaptilar ve hala da yapiyorlar. Buna birde ülkemizdeki irkci akimlarida eklersek ismizin ne kadar zor oldugu su gibi berrak. Olmayan bir seyin halk nasil tadini alsinki. Yillardan beri insanlarimizin egitimine deger vermezsek ve siyasilerimiz sadece koltuk ugruna okul yerine imamhatip ve camiilerin acilisina gidip ve onlara destek cikarsa herhalde cikan sonucta normal olur. daha düne kadar 8 yillik egitime karsi olanlar kimdi ve neden karsi cikiyorlar?? Bunun cevabini biliyorsak cogu sorunlarimizi da iy sekilde anlayabiliriz. Ataatürkü herkes agzina aliyor ve kendi emelleri icin kullaniyor. Sayin erbakan hocada aynisini yapti ve yapiyor, onun ünlü bir lafi vardir hatirlatayim; "Atatürk mezardan ciksa Refah partili olur". Edebiyat yapanlar belli.......

Dostum haklısın ama şunu belirtmem gerekiyor.

Hükümet İrtica yapıyor,yani anayasal şekli değiştirmek istiyor.

Asker Darbe yapıyor Demokrasiyi yerlere alıyor.

Atatürkün partisi CEHEPE Atatürk'ün ilkelerinden halkçılıkla hiç alakası olmayan bir şey olup çıkıyor.

Atatürkçüyüm diye geçinen diğerleride kimilerine göre irtica yapıyor.

Ayrıca İmam hatiplerin açılışına gitmek gayet iyi birşey..

çünkü daha düne kadar hatta günümüzde bile örenekleri var.

öss 1.leri o liselerden çıkıyor.

türbanla üniversiteye gireyen kızlar başka ülkelerde okul 1.si oluyor .

nese konu imamhaitp değil.

ne de irtica

KONU 19 MAYIS

Atatürkçü diye geçinenlerin tek bildiği laiklik.

hangisi halkçı?

hangisi çağdaş?

çağdaşlık sadece laik olmak değil.

çağın gerektirdiği şekilde hareker etmektir.

hangi ülkede türbanla okula girmek yasak

hangi ülkede darbeler bu kadar sık oluyor? hemde aynı sebeple

herkese sorarım

yalnız " dnyahpmzn " sözlerim sana değil yanlış anlamayınız.

Gönderi tarihi:

Bunlar için 23 Nisan içlerine sindirebilecekleri bir şey. Meclisin açılışı... Ama Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, Milli Mücadelenin lideri olması, hele hele Kazım Karabekir'in fırsat eline geçmişken komutayı eline almayıp da şeriatçı bir devlet kurma fırsatını tepip Atatürk'e "emrinizdeyim paşam" deme gafletini!? göstermiş olması...

Çıldırdıkları, hazmedemedikleri bir şeydir. Tabii katılmazlar...

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:
okullarından ayrılıp gönüllü olarak çanakkale cephesine giden ve neredeyse tamamı 18- 19 Mayıs muharebelerinde şehit olan tıbbiyeli öğrencilerin cumhuriyetten sonra her yıl dönümünde darülfünun tıbbıye mektebi öğrencileri tarafından anılmasıyla başlayan bir gündür. Bu gün 1938 yılında gençlik ve spor bayramı olarak kabul edilmiştir.

Aynı zamanda 1915 19 mayısında yine Atatürk'ün Çanakkale savaşındaki başarılarından dolayı terfi ettirildiği ve 1919 da Samsun'a ayak bastığı gün olduğu için daha sonra Atatürk'ü anma günü olarakta kabul edilmiştir.

Şüphesizki milli mücadeleyi başlatan adımın atıldığı gün olarak kutlanması gibi yüce bir anlamıda taşımasının yanında. Gönüllü olarak cepheye gidip bir daha geri dönemeyen o pırıl pırıl tıbbiyelilerin anısına Atatürk tarafından gençik bayramı olarak kabul edildiğinide unutmamak ve o gençlerin aziz hatırasınıda taçlandırmak gerekir.

Bildiğim kadarıyla, İstanbul Lisesi'nin binası o zamanlar sadece sarı renktir.

Bu tıbbiyelilerin sehit olmaları üzerine binaya siyah renk ile kuşak çekilir.

İstanbul spor'un renkleri de bu yüzden Sarı-Siyahtır...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.