Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

asaf-ı sahaf

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    38
  • Katılım

  • Son Ziyaret

asaf-ı sahaf tarafından postalanan herşey

  1. asaf-ı sahaf doğum gününüz kutlu olsun!

  2. sorun bu zaten ergenkondan birileri içeri alınıca kıyamet kopuyor.. bilm adamları türkiye sevdaıları nasıl içeri alınır diye bu insanları içeri alanların adamı gül e " şüpheli " dynce diğerleri kıyameti koparıyo.. kimse hukuka güvenmiyo.. herkes istediği yorumu yapıyor.. sonrada bizi niye ab'e almıyorlar diyoruz.. niye niye geri kaldık denir.. daha hukuku tam oturmamış.. nasıl alsın elin abesi bizi
  3. YAZIK ONARA İSLAMI GERÇEK MANADA BİLMİYORLAR! Bunların aynısını zamnında talibanda yapıyordu afganistanDA. yakında pakistan da yapacAK gibi Ancak şunu belirteyim. ******* sanki tecavüz edilince kız günahkar olacak! Aksine belki o zulme uğradığı için Allah Onu yanına alacak!
  4. asaf-ı sahaf

    TÜRKAN SAYLAN’I KAYBETTİK

    Türkan Saylan İster Onların Dedikleri Gibi Din Düşmanı Olsun İster Anti Türban olsun UMRUMDA DEĞİL kendisi türkiyenin yetiştirdiği en seçkin en değerli insanlardan biridir onların da en önlerinde yer alır eğitime ve sağlık alanında yaptıklarını henüz hiç bi hükümet yapamadı Kendisie Allahtan Rahmet dilerim. Bir de Vakit Gaztesine Bşe Dcem " eğer onlar o hakaretleri din adına yaptık diyorlarsa BEN O DİNDEN DEĞİLİM KARDEŞİM"
  5. Danıştay saldırısından önce " işte bunlar türbana karşı olan kafirler(!) - sen kimsinki kafir veya değil karar veriyosun- diyen bunlar Kanser tedavisi gören saylana hakeret edende bunlar! bunlar bilmezmiki islam dini sevgi dinidir. bilmezlermiki o ismini andıkları allah merhamet doludur bu vakit yazarları bilmezmi ki amcasını öldüren insanı affeden bir peygamberleri var Yok Yok! Adamlar irticayı bile ellerine yüzlerine bulaştırıyor.. yazıklar olsun
  6. Dostum haklısın ama şunu belirtmem gerekiyor. Hükümet İrtica yapıyor,yani anayasal şekli değiştirmek istiyor. Asker Darbe yapıyor Demokrasiyi yerlere alıyor. Atatürkün partisi CEHEPE Atatürk'ün ilkelerinden halkçılıkla hiç alakası olmayan bir şey olup çıkıyor. Atatürkçüyüm diye geçinen diğerleride kimilerine göre irtica yapıyor. Ayrıca İmam hatiplerin açılışına gitmek gayet iyi birşey.. çünkü daha düne kadar hatta günümüzde bile örenekleri var. öss 1.leri o liselerden çıkıyor. türbanla üniversiteye gireyen kızlar başka ülkelerde okul 1.si oluyor . nese konu imamhaitp değil. ne de irtica KONU 19 MAYIS Atatürkçü diye geçinenlerin tek bildiği laiklik. hangisi halkçı? hangisi çağdaş? çağdaşlık sadece laik olmak değil. çağın gerektirdiği şekilde hareker etmektir. hangi ülkede türbanla okula girmek yasak hangi ülkede darbeler bu kadar sık oluyor? hemde aynı sebeple herkese sorarım yalnız " dnyahpmzn " sözlerim sana değil yanlış anlamayınız.
  7. hmm.. bak ne diyeceğim. 1950 öncesi tek parti chp henüz çok partili seçim yok tam demokrasi olmadığı için halkın gerçek anlamda kimi istediği belli değil 1950 sonrası 3 darbe bilmem kaç muhturaya rağmen halk hala ısrarla irticacı(!) partileri hükümete getiriyor Cumhuriyet HALK (!) Partisi ise halktan çok uzakta. arasıra irticayı önleme kampanyaları başlatıyor ve sen diyorsunki " Ne Zaman Ki Halka Seçim Hakkı Verdik,İrtica Başladı " Ve irticacılar 60 yılda bi türlü islam devleti kuramadı. hala uğraşıyorlar.. askeri ele geçirdiler(!) bu kez kesin kurcaklar dinciler.. kesin
  8. Arkadaşlar,şu soruyu sormak durumundayım. Sizce Kürt vatandaşlarımız neden bole davranıyorlar? Yani hiç yoktan sebepten mi kendilerine hak verilmesini istiyorlar? " siz bole yaparak yüce türk milletine katkıda bulunuyorsunuz,yoksa kavgadan bize kar çıkar diye düşünen insanlara mı?" ayrıca ben kesinlikle eminimki Pkk,Ekonomik Şartlar,Bazı asimilasyon poltikaları doğudaki insanlara haklı olarak " yeter artık " dedirtmiştir. konuşup halledelim ne özerklik verelim ne 2. resmi dil ne pkkla masaya oturalım ne dtpyi kapatalım Konuşmadan dinlemeden çözülemez. Kürt Arkadaşlara da bir diyeceğim var. Ordaki şartların bir kısmı (ekonomik, ticari,ulaşım,elektrik su vs.de ki problemler) aynı şekilde memleketim olan karadenizde de var ancak onlar ne devleti zor durumda bırakıyorlar ne de bizde hak isteriz diyorlar. ayrıca ben inanmıyorumki günümüzde kürtler istediklerini yapamıyorlar. hiç bi kürt çıkmazki ben kürtçe konuşamıyorum ve ya kürtçe eğlenemiyorum ve ya bana iş vermediler kürt olduğum için belki önceleri vardır ama günümüzde çok ama çok azaldı. ne biz taviz verelim ne de siz hakkınızdan mahrum olun "kürt ve türk kardeştir"
  9. Arkadaşlar şuna bi açıklık getirelim bence. Öncelikle darbecilerin yargılanması gerektiği konusunda hemfikiriz. Zira onların yaptıkları tamamen halkım egemenliğini hiçe saymaktır. Ancak bazı arkadaşlar darbecilerle beraber,ya yargı darbesi yapan ve ya darbeye zemin hazırlayanlarında yargılanması gerek diye düşünüyor. Darbe yapmak kanunen suçtur.Dolayısıyla yargılanmalı gereklidir. Ancak ben Darbeye zemin hazırlamak suçmudur bilmem! Bu Tecavüze zemin hazırlayan çok seksi giyinen bir kadın içinde geçerli midir? veya malını iyi saklamayıp hırsıza kolay lokma hazırlayan mal sahibi gibi birşeymidir bu? Şaka bi yana Medeni Kanunda 52. Madde de Meşru Müdafaa için bile bazı şartlar öne sürmüşken ( saldırnın fiilen başlaması,fiil hukuka aykırı olmalı,saldırı ila müdafaa dengeli olmalı vs. ) Anayasa hükümer tarafından çiğnendiği için darbe yapılması sizce doğru mudur? Ayrıca Anayasayı ihlal edip darbeye zemin hazırlayan hükümeti deviren ordu bunu yasadışı yolla yapması uygun mudur? Bu Sorularıma ek olarak Değerli Arkadaşım " Politika " ya " anaysa ihlal edilirse ne olur ,nasıl engellenir " sorusuna cevap verdiğimi düşünüyorum. SAYGILAR!
  10. maalesef haklısın arkadaşım. biri gelir darbe yapar diğeri gelir istediğini içeri atar öbürü gelir 367 krizi çıkarır obürü gelir irtica geliyor der diğeri din gidiyo der yazık ülkemize yazık
  11. 1.Pardon CHP başka bir kesimin desteğiyle mi iktidara gelmişti ? hakkında padişahın idam, şeyhülislam'ın katli vaciptir fermanı verdiği, devrin enbüyük gücü olan Büyük Britanya İmparatorluğu'nun yakalamak ve öldürmek için peşinden koştuğu Atatürk ve arkadaşlarının halk desteğinden başka bir güçleri mi vardı ? 1.dostum ben çok partili seçimden bahsediyorum. Halkın o vatana yararı olmayan ist.hükümetinden ve atatürkten başka seçeneği varmıydı? yani demek istediğim halka bir kaç seçenek verilen ilk seçimdir. 2.Hükümet ve Anayasa farklı şeylerdir. Anayasalar içerikleriye, ruhlarıyla, esaslarıyla değerlendirilir. Halihazırda yürürlükte olan Anayasa'da bir darbe ürünüdür. Ve ne ürünü olursa olsun, Anayasalar halk tarafından onaylanmadıkça (referandum) yürürlüğe giremez. 2.dostum bir düşün sence halk elindede silah olan kişilere karşı çıkabilrmi? ayrıca 82 anayasasında eğer anayasa kabul edilmezse ne olcağı belli değildi.zaten zor durumda olan halk kabul etmek zorunda kaldı. 3.Bu dediğin ancak 1965 seçimlerinden sonra gerçekleşmiştir. 3.dostum bu zaten ondan sonraki ilk seçimdir. zira DP seçilmiş,60 da darbe olmuş,61 de anayasa yapılmış ve 64 seçimler yapılmıştır ancak DP nin yasağı olduğu için girememiştir. SAYGILAR!
  12. Soruna cevap vereyim o zaman. Kanun değişikleri ,kanun hükmünde kararnameler ,kanun veya anayasada değişkilk için mecliste oylama yapılır. ve oylamada kabul edilse bile henüz resmileşmez.önce .c başkanının onayı gerekir. ancak,bu oylamalarda anayasanın belirttiği şekillere uyulmazsa ( toplantı yeter sayısı,karar yeter sayısı vs.) ve ya bu sözkonusu kanundaki herhangi bir hüküm anayasaya aykırı ise veya iddia ediliyorsa 1. C.Başkanı 2.Hükümet 3.Anamuhalefet partisi 4.Mecliste bulunan milletvekillerinin 1/5 i nin isteğiyle ANAYASA MAHKEMESİ'ne Dava açılabilir. ( anayasa madde 148, 150 ) Bu 61 anayasasından beri ülkemizde uygulanmaktadır. dolayısıyla 61 den sonraki yıllarda eğer bir hükümet anayasaya aykırı bir eylemde bulunursa, bu, saydığım bu kurumlar tarafından anayasa mahkemesine başvurarak bu eylemin iptalini isteyebilir. Dolayısıyla Asker Kendisini Anayasa koruyucusu olarak göremez.Görüyorlar ama.. Ayrıca, Koruduklarını sandıkları anayasada DARBE yapmak suçtur.
  13. Dostum, o zaman bağımsızlık mücadelesi veriliyordu,millet için hayat-memat meselesi idi,şimdi sen kalkıp hükümetin yaptıklarını kendilerine göre yanlış bulan kişilerin yaptıkları darbeleri atatürk inkilaplarıyla,atatürk ve türk milletinin istiklal mücadelesiyle bir mi tutuyorsun? Ayrıca,Darbeden sonra Türkiye'de neler oldu ne değişti, Atatürk'ün darbesinden (!) sonra neler oldu bi karşılaştır. ayrıca atatürk arkasına milleti aldı darbeciler gibi milletine karşısına almadı.
  14. Dostum üzüntüyle soylemem gerekiyorki baı şeylerde ciddi manada yanılıyorsun. 1. Anaysayı çiğnediğnin soylediğin hükümet anaysayı çiğnemedi. o zamnki anaysa ( 24 anaysası) modern bir anaysa olmayıp sadece tek partili hükümet için hzrlnmış bir anaysa ve dolayısıyla DP hükümeti anaysaya aykırı herhangi bir şey yapmadı,yani o zamn yapılanlar şmdi son derece antidemokratik olsalarda o zaman için anaysaya uygundu. 2.o zamnki anaysada anaysaya aykırı eylemler için herhangi bir yaptırım öngörülmemiştir.dolayısıyla o zamn için suç olmayan bir işten dolayı onları ŞİMDİ yargılamak hukuk la bağdaşmaz.Ancak darbe yapmak herzamn suçtu. 3.demokratik bir seçimle başa gelen bir hükümet sadece seçimle gider.her ne olursa olsun. 4.anaysa çiğnendiği zaman mudahaleye açık bir kapı bırakılıyor demişsin,ole olsaydı her yanlış şeye mudahele gerekirdi,türbanda darbe,dtp açılımda darbe,telekomun satılmasında darbe vs. .Ki bu iyi mi sence? 5.DP Dönemimde anayasada seçim sistemi şimdi ki gibi değildi.bir ilde en çok oyu alan tüm milletvekillerini alıyordu dolayısıyla DP %50 oy almakla beraber meclisin yarısından fazlasına sahip olumştur. ve bu onlar kibirlenmeye ülkenin tek sahibi olduklarını düşünmeye başlamış ve istediklerini yaptırmaya çalışmıştırlar. bu büyük bir yanlıştır ancal İnönü ne kadar darbeye karşı olsada bu onun işine geldiği için -ki istese durdururdu zira o asker kökenli biri- ses çıkarmamıştır. Darbe yapanlar yargılansın demiyorum adamlar öldü nerdeyse.. bence onları yargılamak yerine hala aynı zihniyette olan insanları yargılamak lazım. nasıl irtica istemek suçsa darbe leyhtarı olanlarda yargılanmalı. zira ikiside t.c anaysal şeklini değiştirmek istiyorlar. SAYGILAR ve SEVGİLER
  15. Umarım bende sizin gibi gerçekleri görebilirim. zaten amacımızda o değil mi? tartışmak ve sonunda en doğrusunu bulabilmek.
  16. yani diyorsunki asker anayasayı çiğnediği için darbe yaptı peki sorarım o yüzden mi çiğnendiğini düşündüğü anaysayı değiştirdi? yani koruduğu anayasayı değiştirdi. bunu izahı var mı sayın arkadaşım?
  17. Cevabın içim inan çok teşkkür ediyorum, zira kuru içi boş tartışmalardan ziyade son yaptığın gibi boş konuşmadan yapılan tartışmalar hem daha verimli olur. umarım diğer arkadaşlarda suçlamakla beraber sebepleri de gösterir. ancak bu seninle aynı fikirdeyim demek değil. ben hala aynı fikirdeyim. akp dönemimde türkiye daha rezil olmadı ama daha iyi hale de hiç gelmedi. ve bence dış politikada daha ilerdeyiz,özellikle davutuğlu'nın bakan olması ilerisi için umut vaadiyor. saygı ve teşkkürlerimi sunarım.
  18. Haklı olabilirsin sadece gündemi değiştirp halkın gözüne iyi gözükmek için yapılmış olabilir ama ben bekleyelim görelim derim
  19. arkadaşım,bu konuda seninle diğer arkadadşların tartışmalarını kelimesi kelimesine okudum. tek anladığım ne senin ne de onların dinlediği. öncelikle sana şunu sormak gerekiyor.. yazında bir kaç ciddi suçlama var özellikle şu cümleler: "Dış politikada onurumuzu kaybettik öncelikle. Hep birilerinin sopasından korkup, parasından korkup, yaptırımından korkup istemediğimiz eylemleri yapmak durumunda kaldık. Ve kazandıklarımızı hep ekonomik olarak anlamlandırdık. Oysa kaybettiklerimiz parayla pulla alınabilecek, tedavi edilebilecek şeyler değildi." ... ne kaybettik? veya şole sorayım önceden çok mu iyi idikte bşeler kaybettik dostum.dış politikada onurumuz var mıydı? önceden birilerini uyarabiliyormuyduk? önceleri çok mu iş yaptık? YOK! Ayrıca AB'e üye olmak için yapılan reformlar,programlar neler kaybettirdi bize? para mı? toprak mı? onur mu? YOK! Tamam haklısın AB bizi almamak için herşeyi yapıyor... Ama senin çözümün nedir? T.C. ne yapmalı? nasıl bu kötü gidiş durdurulabilir? kürt sorunu nasıl çözülür? lütfen sürekli suçlayıp soru sorma.. bide kendi fikrini sole
  20. peki sayın politika arkadaşım senin çözümün nedir? pkk nasıl silahsızlandırılır? dtp nasıl susturulur? kürt sorunu ve ya şark sorunu bunu nasıl çözebiliriz? sen herşeye yok olmaz diyorsun.. senin çözümün nedir bide seninkini dinleyelim
  21. Arkadaşım evet haklısın. her konu hakkında o kadar soylenti var ki kafamızın karışmaması imkansız. şmdi bende bir sürü iddia yazayım şurayada kafamız iyice karışsın. 1. PKK israilin kurduğu bop için hazırlanmış bir örgüttür. 2. pkk Jitem in derin devletin işlerini daha kolay yapabilmek adına bazı isimlere korku salmak için kurduğu bir örgüttür. 3. pkk ermeni asala örgütünün bir uzantısı olup ASALA örgütü dağıldıktan sonra kuzay ırak'a kaçan ve daha sonra kürt kimli,ğine sarılan bir örgüttür. 4. pkk kürt milliyetçisi bir örgüttür. 5. pkk sağda solda dağa kaçmış bir kaç çapulcudur. ... EVET bu yazdıklarım soylentiden ileri gidemez ne bir belge var ne de bir açıklama.. işte arkadaşlara şunu belirtmeliyim.sağdan soldan duyduğumuz aslı astarı belli olmayan,soyleyenin kime çalıştığını bilmediğimiz kişilerin solediği şeyleri gelip burda sadece sizin kfanıza uyduğu için soylemeyin.. inanın hiç beklemediğiniz kişiler en ****** insanlara hizmet ediyo olabilir.. ve lütfen tek bir gazete okumayın.bir çok gazete alın.
  22. Arkadaşım, 1 ve 2 no'lu cevaplarına diyeceğim bir şey yok.Haklı olduğunu düşünüyorum. 3 e ise şunu soylemem lazım. ABD 'nin TSK üzerindeki etkisi büyük .Ancak hiç bir akıllı devlet ortadoğu'da güçlü bir türkiye istemez. oralarda rahat at koşturmak için zayıf devletlere ihtiyaç var.şu an arap ülkelerinde nasıl istediklerinin yaptırabiliyorlarsa aynısını bu topraklarda da yapmak amacı içerisindeler. olaya sadece " kürt-türk " davası şeklinde bakmak yerine bakış açınızı genişletip, bole bir kavganın kime ne çıkarı var şeklinde düşünürseniz daha iyi anlarsınız bence. " Ama kesinlikle Kurt Sorunu'nun nedeni dis gucler degil. " Ben buna katılmıyorum. T.C kurulduktan yıllar sonra İngilizlerin desteklediği " şehy said " isyanı ilk kürt-islam isyanıdır. Ve bu herkesin bildiği musul sorununda bizim güç kaybetmemize sebep olmuştur. şimdiki olayları bu çerçevede izlemeyi öneririm. Evet Kürt kardeşlerimize ayrımcılık yapoldı.sadece kürt olsuğu için yanlış şeyler YAPTIK.ancak bu hiç bir şekilde şu an yapılanların sebebi olamaz. HERKESE SAYGILARLA
  23. ispanya baas bölgesi ve ingilterede kuzey irlanda bölgelerinin bağımsızlığını isteyen partiler orda zamanında vardı. hatta terör örgütleri bile vardı. şmdi kuzey irlanda bğmsız sayılır ispanyada bas bölgeside özerk ama hala ETA terör örgütü saldırılar düzenliyor ve onların partiside halen ispanya meclisinde. .. .... ancak şunu belirtmeliyim. pkk terör örgütü kürt vatandaşları için savşmıyor bunu biliyoruz
  24. Evet Demokrat Parti ülkeyi yönettiği dönemde bir çok demokrasiyle bağdaşması mümkün olmayan işler yaptı.Dedidkleriniz büyük bir kısmı doğru.Ancak benim belirtmek istediğim bazı noktalar var ve bunları gözardı edemeyiz. 1.DP iktidarı her ne kadar antidemokrat bir çizgi çizmişsede hükümete halk desteğiyle gelen İLK partidir.Ben bunu DP yi övmek için değil bu tarihin önemini vurgulamak için soylüyorum. 2.Evet 61 anayasası son derece modern,demokrat ve özgürlükçü bir yapıya sahipti,ancak bir darbe ürünüdür.Ayrıca " En kötü hükümet,en iyi darbeden iyidir" anlayışı içerisindeyim. 3.14 Mayıs'tan sonraki tüm seçimlere birden çok parti girmiş ve türk halkı seçimini yapacak sağcısı, solcusu, milliyetçisi, komunisti, dincisi vs. her türlü parti bulmuştur.Dolayısıyla 14 Mayısı milad kabul etmekte hiç bir yanlış yoktur.O tarihten sonraki seçimlere bakmamız yeterlidir kendi naçiz fikirlerimce. 4.Ayrıca Demokrat Parti'nin yaptığını belirttiğimiz antidemokratik hareketler Anayasa tarafından hükümete yetki olarak verilmiştir. Burda DP yerine Anayasa suçlanmalıdır.Ayrıca hemen ilk seçimde demokrasinin herşeyi ile hayata geçmesi mümkün değildir..Zaman gerekldir ki bu konuda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.
  25. yazıda kendisinin kesimlkle haklı olduğunu düşünüyorum... mhp şu an amaçsız sebebsiz soylemler yapıyor.. ve sadece inkar politikasıyla rant amacı içerisinde
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.