Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 "Büyük olmak için hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın. Memleket için gerçek ülkü ne ise onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes sana karşı çıkacaktır, önüne sonsuz engeller yığacaklardır, fakat sen bunlara dayanıklı olacaksın. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, kimsesiz ve araçsız kabul ederek, hiç kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak, bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana "büyüksün" derlerse, bunu söyleyenlere güleceksin." Bir daha gel desek gelmezsin artık degil mi? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 O genç ve dahi Türk Şefi nin o esnada Çanakkale de bulunması, müttefikler bakımından tarihin en acı darbelerinden biridir. Alan Moorehead (Yazar) Herhangi bir olayı derinliğiyle kavramak, çıkar yolu görüp birdenbire harekete geçmek iktidarı, O nun eşsiz otoritesinin başlıca kaynaklarından biridir.(1923) Grace Ellison (Gazeteci) Atatürk, eskimiş bilimlerle boş yere kafasını yormamış olduğundan daha taze ve cesur düşünen bir önderdir. Kendisi için, bugünkü Avrupa nın en güçlü Devlet Adamıdır diyebileceğimiz Atatürk, hiç şüphesiz devlet adamlarının en cesur ve orijinalidir. Herbert Sideabotham (Yazar) Kuvvetli karakterli ve dünya ulusları arasında kendi ulusunun haklı durumu üzerinde kesin ve pratik görüşlü bir adam olarak O, hiçbir zaman kişisel söhret ve yükselme peşinde koşmadı. Yurdunun çıkarları her şeyin üstünde tutan ve ulusu için en faydalı sonuca varmaya çalışan bu zat, gücünü damarlarına işlemiş görev duygusundan alıyordu. A. RAWLINSON (İngiliz Yarbay) Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım. Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal de büyük bir ruh kudretinin esrarı var.(1922). Sir Charles TOWNSHEND (İngiliz Generali) Mustafa Kemal Atatürk, kuşkusuz 20. yüzyılda dünya savaşından önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiçbir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkilapcı olmuştur. (1963) Ben Gurion (İsrail Başbakanı) Türkiye yi yaratan, tarihimizin bu en Büyük Adam ını başımı en derin hürmetle eğerek selamlarım. Prof. MORRF Yalnız bir asker değil, aynı zamanda yüzyılımızın bir daha göremeyeceği bir dahi idi. Prof. SEKRETAN Üstün iradesi, tükenmez cesareti ve eşsiz sezişi ile hasımlarını dize getirdi. Fazilet ve ciddiyeti, üç yılda memleketine yalnız askeri değil, aynı zamanda tam ve doyurucu bir siyasi zafer kazandırdı. F.Perrone Di San Martino (Yazar) Hayatının sonuna kadar milleti nin mutlak güveni ile kurduğu devletin başında muzaffer kumandanının kişiliği, eşi görülmemiş bir karakter örneğidir. Comte Carlo SFORZA Büyük adamlar, kuşaklarının başındadır. Türk Milleti nin başındaki büyük ve dahi Atatürk, politika ve savaş alanlarında yılmayan büyük ve yurtsever bir insandı. KERAMA (Lübnan Başbakanı) Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Bugun bu ulkede, bu ulkenin kurucusuna saygı duyanları ve onun izinde yuruyenleri bulmak ve biraraya getirmek icin internete ilan veriliyor.. İlanla bu ulkenin vatandasları Ata'sına saygıya davet ediliyor.... Bircokları da Ata'sından nefret etme yolunda kıskırtılıp aleyhinde eğitiliyor... Ötesi varmı bunun? Her 10 Kasım'da Anıtkabir'de sap dikilmekten rahatsız olanları bu ulkenin basına getirip sahipligini verdik... Simdi huzurlu bir sekilde uyumasını temenni etmekten baska birsey gelmiyor elimizden.. Asıl canımı yakan, insanların bugun kalkıp O'unu o gun yaptıklarını bugunun kosullarıyla degerlendirip onu suclamaya cürret gostermesi... Bugun elindeki buyuk imkanlar ve kendisine bahsedilen guclerle yapamadıklarını, o günün yapılamayanlarla kıyaslayıp kendilerini haklı cıkarıyorlar.... Hatta o gun bunlar yapılmadı diye O'nu suclamaya cürret ediyorlar... Bugün internetteki sitelere ilan verilerek Atatürk'çüler aranıyor... Sanki O baska bir ulkenin atasıymış gibi, O'nun cocukları bugün utanıp sıkılmadan onu inkar ediyorlar.... Bugün, simdi burada bir Türk olarak yazabiliyorsak ve nefes alıp özgür bir sekilde yasayabiliyorsak O'nun sayesinde oldugunu kabul etmekten bile aciz, O'na saygı duymaktan bile aciz zavallılar tarafında cevrelendik... BUtun dunyanın saygı duydugu bir Önder'e.... Bugunlerin gelecegini bize yüz yıl oncesinden haber veren ve yinede yanılmayan bir Önder... Rahat uyu Ata'm... emanetine sahip cıkamıyorsa bu milletin sucudur... Sen elinden geleni yaptın... Hakediyorsa esareti bu milletin isteğidir.... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2007 2 Hafta önce ''çocuğunun'' doğumgününü kutladık bugün onu ölüm yıldönümünde anıyoruz..O;Bizim için yapabileceğinin eniyisini ve belki de fazlasını yaparak,müthiş öngörüsüyle yaşadığımız döneme ve geleceğimize de,sözleriyle ışık tutarak yaşamını tamamlamıştır..Artık ondan birşey beklemek haksızlıktır,bencilliktir..Emaneti olan bu ülke ve Cumhuriyetimiz için yapılacak birşey varsa artık elimizi taşın altına sokacak olan bizleriz..Yerinde rahat uyu Ata'm,neslin neslim,emanetin evlatlarımızın emanetidir.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 ATAM IZINDEYIZ ARTIK BUNUN DÖNÜSÜ YOK Dünyanin neresindeysek artik ordan yola cikma zamani geldi Artik lobiyse lobi ,yoldayiz ATAM istenen bir cansa canlarimiz canimiz kanlarimiz yolda ARTIK YOLDAYIZ ATAM yolumuz zalimler medeniyet yolu degil ,mazlumlarin medeniyetini yaratma yoludur frankfurt,dan yola ciktik ATAM geri sayim basladi ,hislerine tutkun bir okadarda hircin yürek saati akiyor durduramiycaklar bizi ATAM canlar durmaz akar HIRCIN BIR VOLKAN GIBI YAYILIYOR YERYÜZÜNE ATA,MIZIN IZINDE. Efendi Türkler Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 gençiz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz... Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 MUSTAFA KEMAL'IN GÖK YAZILARI Ben Mustafa Kemal, elimde tebeşir, Kocaman, Mavicek bebelerin, ak kızların, Taş ninelerin, çatal dedelerin gözleri, kocaman, Bir 1O Kasım gecesi Yazıyorum ateşten çağrımı karşınıza: -Ey Türk gençliği... Ben Mustafa Kemal, doyamadım haykırmaya, Şimdi destan ellerimle yazıyorum, Yeşiline suyun, Kuşun, Yelin, Yaprağın: "Ne Mutlu Türküm Diyene." Ben Mustafa Kemal, önümde kırk bin köy, Kırk bin ovaya karşı bir tek dağ gibiyim Bayraklarım değerken evren bayraklarına şimdi, Elimde tebeşir Yazıyorum kara gecenin üstüne Yazıyorum armağanımı: "Övün, Çalış, Güven." F. Hüsnü DAĞLARCA Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Ata'nın 69. ölüm yıldönümünde emperyalizme karşı ulusal direniş bilincini, kurtuluş ateşini, kuruluş coşkusunu, laik demokratik Cumhuriyeti, Atatürk devrimlerinin kazanımlarını kararlılıkla koruyacağız... Kaybetmeyeceğiz Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur! Kalbimizdesin Atam Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 devrımcıler olur ama devrımler yasar.atamızı etıyle kemıgıyle topraga gomduk ama acısını kalbımıze fıkırlerını dusuncelerını ıse beynımıze gomduk.bızler ataturkun devrımlerıne sahıp cıktıgımız surece ataturk her zaman yasayacaktır.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 "Dağlarda tek tek ateşler yanıyordu. Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki şayak kalpaklı adam nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden güzel, rahat günlere inanıyordu ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında, birdenbire beş adım sağında onu gördü. Paşalar onun arkasındaydılar. O, saatı sordu. Paşalar : «Üç,» dediler. Sarışın bir kurda benziyordu. Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı. Yürüdü uçurumun başına kadar, eğildi, durdu. Bıraksalar ince, uzun bacakları üstünde yaylanarak ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak Kocatepe'den Afyon Ovası'na atlıyacaktı." Nazım Hikmet Ran "Milletin kaderini yine milletin azim ve kararı belirleyecektir.""Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben yapabilmek için mutlaka bağımksız bir milletin evladı olarak kalmalıyım. O halde ya istiklal ya ölüm." "Gerçekleri söylemekten asla korkmayınız." "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." "Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir." "Egemenlik ilim gereğidir diye verilmez, zorla ve güçle alınır." Kısaca Atatürk'ün hiç bir zaman "Ben yaptım, ben ettim" dediğine rastlamadım. Herşeyi Millet ile birlikte yapmıştır. Bu iradenin her önderde olmadığının farkındaysanız eğer Atatürk'çü olmak için başka bir neden aramaya gerek yoktur... Atatürkçü olmak demek kendini Bilime, Topluma ve Özgürlüğe adamak demektir... Ve şu an Milletin idaresini bu iradeden yoksun bilmezlere gümüş tepside "Biz" sunduğumuz için, "Rahat uyu Ata'm... emanetine sahip cıkamıyorsa bu milletin sucudur... Sen elinden geleni yaptın... Hakediyorsa esareti bu milletin isteğidir...., Lostsoul, doğru soyluyorsun arkadaşım..." ... Şeklindeki başlık ne kadar doğru ise de, AnıtKabrinden kalkıp bizi e-şek sudan gelinceye kadar dövmekte O'nun hakkı... Ama biz biliyoruz ki O yine de böyle bişey yapmazdı, şöyle söyler ve eyleme geçirirdi: "Egemenlik ve Özgürlük hiç kimse tarafından hiç kimseye, ilim icabıdır diye; görüşme ile, münakaşa ile verilmez. Egemenlik, Özgürlük kuvvetle, kudretle ve zorla alınır. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül yani Ak Parti iktidarı, Abd. gibi bir mandacı ile işbirlik içersine girerek, Türk milleti'nin egemenlik ve özgürlüğüne, Abd. ile danışıklı dövüşler yaparak milleti kandırmak sureti ile demokrasiyi gerçek anlamından uzaklaştırıp kendi çıkarlarına hizmet ettirecek şekilde kullanarak el koymuşlardır; bu musallat olmalarını bir kaç yıldan beridir beri devam ettirmişlerdir. Şimdi de, Türk Milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek, egemenlik ve özgürlüğünü, isyan ederek kendi eline açıkça almış bulunuyor. Bu bir olupbittidir. Söz konusu olan; millete özgürlüğünü, egemenliğini bırakacak mıyız, bırakmıyacak mıyız? Meselesi değildir. Mesele zaten olupbitti haline gelmiş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, mutlaka olacaktır. Burada herkes meseleyi tabiî görürse uygun olur. Aksi takdirde, yine gerçek gerektiği şekilde ifade olunacaktır. ..........." ve beni Atatürk'e bağlayan en güzel nutku: "Türk genci, inkilapların ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve inkîlapları benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, "bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır" demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silâhla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "polis henüz inkilap ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: "Demek, adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lâzım!" Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana; İsmet Paşa''ya, Meclis''e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki; "Ben inanç ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!" İşte benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!" Bu Nutkun uydurma olduğu iddia ediliyor ancak bildiğim kadarıyla Deniz Gezmiş'in mahkeme olunurken savunmasında bu nutku okumuştu ve yine bildiğim kadarıyla ve Süleyman Demirel bunu öğretim kitaplarından (ki var mıdı aslında ondan emin değilim) kaldırtmış, gerçekliğini şüpheli hele getirtecek yayınlar ve araştırmalarda desteklenmiştir. Kısaca millet olarak Ona ihanet ettik her cepheden... Kalkıp hesap sormak hakkıdır. Saygılarımla... Alıntı
Misafir huseyinn Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 "Devrimler başlar, ama devrimin bitişi diye bir şey yoktur. Başlamak ve bitmemek gerek doğada, gerek toplumda devrimin, evrimle benzer olan ortak yasasıdır." (K.Atatürk) Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Bugün saat 09.00.. Bir Büyükşehir..koşuşturan insanlar..kafalarda binlerce soru..her biri başka.. Saat 09.05.. İçimde bir yer sızlıyor..Atam için kaldırımda saygı duruşuna geçtim..az ileride küçük bir topluluk var sanırım bir kurum tören düzenlemiş..onun dışında hiçbir hareketlilik yok..benim durduğumu gören birkaç kişi daha saygı duruşuna geçti..geri kalanlar yürüyüp gittiler..yanımdan bir grup yeni yetme genç Atamız için gösterdiğimiz bu miniminnacık saygıyı bile çok görmüş olacaklar ki alay dolu sözleri kahkahalarına karışarak sahneye girdiler..kanım dondu..ellerim yumruk,gözümde yaş..sizler için mi..?..yazık..!!! öfkemi aşan bir başka duygu sardı benliğimi..utandım..ya Atam duyduysa..?? “Beni görmek demek,yüzümü görmek demek değildir..” demişsin..ben seni yüzünü görmeden sevdim.. şimdi de deli gibi özlüyorum.. Bugün burada yazan arkadaşlarım..sizler içimdeki sızıyı hafiflettiniz..o kadar duygulandım ki yazdıklarınızı okurken..yalnız olmadığımı hissettirdiniz.. Atam..gururların en büyüğü kurduğun Cumhuriyet’in çocuğu olmak..emanetin kutsaldır..ilkelerinin bekçisi, gösterdiğin yolun izcisiyiz.. RAHAT UYU.. Ben de etten kemiktendim elbet Ben de bir gün geçecektim elbet İki Mustafa Kemal var iyi bilin Ben işte o ikincisi sonsuzlukta Ruh gibi bir şey görünmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Hep kardeşliğe bolluğa giden yolda Bilimin yapıcılığın aydınlığında Güzel düşünceler soyut fikirlerde ben Evrensel yepyeni buluşlarda Geriliği kovmuşum ben dönmez İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Ata'm; Son günlerinde canın enginar çekmiş..İstanbul'da olmadığından Hatay'dan sipariş edilmiş.İstenen enginar gelmesine rağmen,ağırlaşan durumundan dolayı yemen nasip olmamış..Bugün senin için oturdum enginar yedim.. Ruhuna değsin.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2007 ***** Bütün Atatürkcülerin tekrar basi sagolsun diyor Atamizada rahmet diliyorum. saygilarla Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2007 Atatürk'e vefa zamanı ! Küllerinin bile temizlenmesi plananlanan bir milletin bağımsızlığını kazanmasında başı çekmiştir ! Keşke milletimiz, o tüm değerlerini yine silip atmaya kalkanların - 20. yüzyıldaki devletleri ele geçirmedeki metodlarında hangi maskeyi taktığını anlayabilse..neyse yakındır.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.