Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Ben dilimi konuşmak isterim kendini bilmez 3-4 kişi kalkıp siyasetimi üstlenir;bölücü oluveririm.Ben inandığımı yaşamak isterim ve yine kendini bilmezler siyasetimi üstlenir şeriatçı olurum.Vay anasına ben neymişim de haberim yok!

Gönderi tarihi:
Siz kendini yetiştirmiş bir beyin olarak karanlığa yelken açmış giderken, onca kendini yetiştirmemiş beyinlerin hangi yöne doğru yelken açıp gittiklerini soruyormusunuz kendinize acaba? Bu kendini yetiştirmemiş beyinlerin nelere kadir olabileceğini hiç düşündünüz mü? Bunların geçmişte neler yapabileceklerini gördük, bu yüzden gelecekte neler yapabileceklerini tahmin etmek o kadar zor olmasa sanırım.

Eğer kendini yetiştirmek, Avrupalı olmak sözde çağdaş olamanın gereği ,Avrupanın yaptıklarını yapmak inancı hiçe sayıp kendimi bir maymun görmekten ve tesafüfden ibaret geldiğimi düşünmektense, bende sevgili siyasetin karanlığına gitmeye razım.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Yani modernizm sadece birilerinin başörtüsüyle ilgili.Ya birilerinin taktığı başörtüyü alıp başından çekmek neyin ğereğidir.Bu haksızlığa hangi kılf uydurulabilinir ki? Bakın anlamaya çalışıyorum,bu ülke de bazı kaygılar var diyorum;ama yine de bu kadar da olmaz diyorum.

Anlamaya çalışıyorsanız şayet, öncelikl bu ülkede başörtüsü tartışmasını, basit bir şekilde ve masumca dinin gerekliliğidir şeklinde yorumlamayı bırakıp ve kafanızı kaldırıp ülke üzerinde dönen oyunları görmeniz gerekiyor. Burada başörtüsüne karşı çıkan hiç bir insanın, sokağa çıktığında inancı doğrultusunda eşarp takan insanlara sözü olacağını sanmıyorum. Neden yıllardır türban tartışması yaşanoyor? Neden bu kadar matah birşeymiş gibi üniversitelere sokmak isteniyor? Elbette mini etek giyebilen bir bayan kadar hakkı vardır başını örtmeye insanların. Ancak, burada dönen oyunlar farklı ama *** milletimiz bu kadarını görebiliyor işte...

Gönderi tarihi:

Niye ısrarla başörtü mü diyorum?Çünkü çok ***** yasakların ve olmadık gerekçelerin bedelini ödeyen o normal örtüyor deddiğiniz insanlar.Lailkik nedir?Benim bildiğim genel anlamıyla din ve devlet yönetiminin ayrılmasıdır.Laiklik kalkıp birilerini siyaseti alet ederek şucu veya bucu nitelemek değildir.Laiklik bir din değildir dolayısıyla onu kalkıp da dinle karıştırmak da bana göre değil!

Gönderi tarihi:
Niye ısrarla başörtü mü diyorum?Çünkü çok ***** yasakların ve olmadık gerekçelerin bedelini ödeyen o normal örtüyor deddiğiniz insanlar.Lailkik nedir?Benim bildiğim genel anlamıyla din ve devlet yönetiminin ayrılmasıdır.Laiklik kalkıp birilerini siyaseti alet ederek şucu veya bucu nitelemek değildir.Laiklik bir din değildir dolayısıyla onu kalkıp da dinle karıştırmak da bana göre değil!

:crying:

:crying:

Gönderi tarihi:

Kuşkunuz olmasın, başörtüsüyle tesettürü ayırt etmesini bilen insanlarız.

Laikliği dinsizlik olarak algılayanlar ve dini siyasete alet edenler sizlersiniz.

Gönderi tarihi:

Tamam ben de o zaman o oynanan oyunlarla aldatıyım kendimi.Tabi başörtü takan kardeşlerim,çıkarın şunu ne ki o hem bir sürü kötü adam var o senaryolar da bakın biz demokrat çağdaş bir ülkenin özgür evlatlarıyız.Ama olmaz ki...

Üniversitelere sokulmak isteniyor çünkü insanlar başını açarak okumak istemiyor.Yıllardır var olan bi sorun çünkü biz kendi içimizde halledemedik.Oynanan oyunlar,oyunlar....Bunların farkında olmamak ne büyük bir gaflet.Emperyalist ülkeler dört yandan,Ortadoğu desen zaten oyunlarla perişan.Uyanık olalım ama bu ülkenin insanlarına da ambargo koymayalım.

Ya bu arada modernizmi biri bana anlatsın!

Gönderi tarihi:

Ben benim için Laiklik nedir sorusuna yanıt getirdim de dinsizlik demedim.Arkadaşım beni nasıl anladın bilmiyorum ama ben kapalı da değilim.Sadece hak ve hukuk diyorum.Ya laiklik bir din veya doğrudan yönetim şekli değil bana göre.Dinle ilgisi olmayan bir terimin dinsizlik olarak algılanmasıda ezber zihniyetin bir ürünü olsa gerek!Bu arada biz ne zamandan beri Arap ülkelerini örnek alıyoruz?Merakımı mazur görün.

Gönderi tarihi:
Tamam ben de o zaman o oynanan oyunlarla aldatıyım kendimi.Tabi başörtü takan kardeşlerim,çıkarın şunu ne ki o hem bir sürü kötü adam var o senaryolar da bakın biz demokrat çağdaş bir ülkenin özgür evlatlarıyız.Ama olmaz ki...

Üniversitelere sokulmak isteniyor çünkü insanlar başını açarak okumak istemiyor.Yıllardır var olan bi sorun çünkü biz kendi içimizde halledemedik.Oynanan oyunlar,oyunlar....Bunların farkında olmamak ne büyük bir gaflet.Emperyalist ülkeler dört yandan,Ortadoğu desen zaten oyunlarla perişan.Uyanık olalım ama bu ülkenin insanlarına da ambargo koymayalım.

Ya bu arada modernizmi biri bana anlatsın!

Modernizm tanınmış gelenekleri kıran bir üslubu anlatmak için kullanılmıştır. Yeni bir çağın da duyarlılığına daha yerinde formları yaratmayı amaçlamıştır.

Gönderi tarihi:
Modernizm tanınmış gelenekleri kıran bir üslubu anlatmak için kullanılmıştır. Yeni bir çağın da duyarlılığına daha yerinde formları yaratmayı amaçlamıştır.

Bu tanınmış gelenekler nelerdir daha doğrusu neleri kavramsallaştırır.Yeni bir çağ yeni fomatları gerektirdiği su götürmez bir gerçek olmakla birlikte siz de takdir edersiniz ki zaten din genel anlamda bir değişimi barındırmasa dahi,gerekli gördüğü yeni çağa ait yeni formatları kendi iç dinamiklerinde barındırır.Sizlerle bunları tartışmak oldukça güzel ve doyurucuydu.Hepinize saygılar...

Gönderi tarihi:
Eğer kendini yetiştirmek, Avrupalı olmak sözde çağdaş olamanın gereği ,Avrupanın yaptıklarını yapmak inancı hiçe sayıp kendimi bir maymun görmekten ve tesafüfden ibaret geldiğimi düşünmektense, bende sevgili siyasetin karanlığına gitmeye razım.

Saygılar.

********* Avrupali olmaktan kaciyor maymun degilim diyorsunuz ama Araplarin en pejmurde kiyafetlerini alip müslümanlik kiyafeti yapiyorsunuz,neyin ugruna,tesettür ugruna.Demekki Avrupaya gelince maymun oluyorsunuz ama Araplara gelince adam!

Avrupa asirlar öncesinden araba yapmaya basladi biz hala montajiyla ugrasiyoruz,Avrupa silahini kendisi yapmaya asirlar önce basladi biz hala Amerikaya ambargo uyguluyamiyoruz cünkü bütün savunma sistemimiz onlara bagli.Avrupa fezaya gidiyor,Avrupa ilmin doruguna cikmis eger siz bunlari yapmayi maymun olmakla bir tutuyorsaniz kusura bakmayin ama Avrupalinin arabasini kullanmak helede o arabanin camindan bakmak *********.Bunuda maalesef Avrupayi sabah aksam elestiren Avrupali gavurdur diye hakaretler eden dincilerimiz daha cok yapmaktadir.Ben Avrupaliya laf söyleyebilmek icin onun cok cok ötesine gecmem gerekir.Eger adam olabilseydik bugün Avrupanin kapilarinda sürünmezdik,haysiyetimizi iki paralik ettirip AB ne girelim diye kendimizi sartlandirmazdik.Milyonlarca insanimiz Avrupalarda ikinci ücüncü sinif insan muamalesi görmezdi.Insan gibi giyinmek insan gibi yasamak maymun olmak degildir.Cagdasliga ayak uydurmak cagdas bir toplum olmak maymun olmak degildir.Cagdasligi savunmak Avrupaliyi savunmak hic degildir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Saygılar.

Sayın kaplan, ben Avrupalı olmalıyız, Avrupanın yaptığını yapmalıyız dedim mi? Muhakkak, inanan insanlar neye inanmak istiyorlarsa ona inanacaklar, fakat bu da kendi özümüze sadık kalınarak olmalıdır.

Hem ayrıca, bir insan nereden geldiğini elbette düşünecek. Biz bu dünyada düşünmek için varız, birilerinin basma kalıp fikir ve görüşlerini kabullenmek kolaycılıktır bence.

Gönderi tarihi:

aradakifarkoh3.jpgaradakifarkfj4.jpg

Aradaki farkı bulun.

:)

Gönderi tarihi:
Dini konularlar ne alakası var :angry: inanclara saygı bumudur!

Ne alaka...

Bunların her ikiside kendilerine göre dinsel giysiler değilmi...

İnanca saygı falan filan bilmem ama...

Bildiğim tek şey...

Biri Türiye gibi bir ülkenin tepesine hiç yakışmayan biri...

Diğeri ise sadece rahibe ve görevini yapıyor ve dünyanın hiçbir ülkenin rahibesi kiliseden çıkmaz ve başbakanı ve hiç bir dini bizim gibi ülkeyi yönetmey meraklı değil...

Böyle bir inanca neden saygı duyulur ki...

Böyle bitap düşmün bir halkın dini inancını kullanarak buralara onları getirenler **********...

Gönderi tarihi:

arkadaşlar ne hıristiyanlıgı biliyor

ne de zaten İslamı

batının geçirdigi evreleri bilmeyen, bu günkü batıyı ve kavramsal dünyasınıda anlayamaz.

ne kiliseyi bilirler ne aydınlanmayı anlayabilirler.

camiyide bilmediklerinden hiç bir şeyi anlamlandıramıyorlar.

batı kendi sosyal-siyasal kavramları hakkında, degişen şartlara göre istedigi kadar tasarrufda bulunur.

kavramları emanet olan ise tassarrufda bulunamaz

bulunamaz çünkü emanettir, kendisinin degildir kavramlar ve dünyası.

süreç içerisinde bu kavramlar fetişleştirilir, ee dogal olarak.

Cemil hoca ''idraklerimize giydirilmiş deli gömlekleri'' der, kendimizin dogal yansıması olmayan kavramlar için.

ne kadar dogru söylemiş...

yaklaşık yüzelli yıldır bu deli gömlekleriyle ugraşıyoruz millet olarak....

Gönderi tarihi:
Arkadaşım bakıyorum yazılarına..

Sanıyorum bir sistem takıntısı var sizde tutturmuşsunuz sizin sizteminiz vs...

Soruyorum...

Siz hangi alternatif sistem özlemi içindisiniz...

Lütfen söylermisiniz...

60 yıldır sağ iktidarlar sizleri kuzu gibi yaptı ve tam olgunlaştırdıktan sonra bugün aldığınız cesaretle istenildiği gibi tam da emperyalist güclerin bülbülü yaptı...

Ve bizlerde burda canla başla bu bülbüllere yılmadan içinde bulunduğumuz tehlikeli süecin bizleri nerlere, kimlerin kucağına, parçalanma tehlikesine ve laik, Atatürkçü yapının bozulmaması gerekliliğini var gücümüzl anlatmaya çalışmak kalıyor...

Ama bundan da gocunmuyoruz, ayıflanmıyoruz...

Çünkü Büyük bir ülkenin, Büyük bir lideri olan Mustafa Kemal Atatürk gibi bir hiç solmayacak bir ışığı rehber edinmişiz..

Öyle bez barçasına bağlanmış bir dinin değil,doğmayla politikanın iç içice gerçirerek halkı kandırmasıyl değil, Hicazeti ABD'den alan ve oğluna çürük raporu alarak askerlik yaptırmayan liderleriyle değil, Taliba önünde diz çöken zihniyet ile değil... Bu durumda Siz değilde benmi başımı bağlayacağım...

Ben Sosyalistim sadece Laiklik,Demokrasi vb... kavramları kendi cıkarlarınıza göre yorumlamalarınız benim canımı sıkıyor ben ne şeriatticiyim ne de Kemalist... benim elestirdigim budur....

(İslam dinine cok sempati duyorum sonradan inanan ve kalben anne babanın ögrettigi dısında, kendi dogrumu bulduguma inaniyorum ama bu benim sosyalist olmama engel diil sanırım...)

budur vaziyetim Marks'ıda okurum İbni Rüşd'ü de....

Gönderi tarihi:
Ben Sosyalistim sadece Laiklik,Demokrasi vb... kavramları kendi cıkarlarınıza göre yorumlamalarınız benim canımı sıkıyor ben ne şeriatticiyim ne de Kemalist... benim elestirdigim budur....

(İslam dinine cok sempati duyorum sonradan inanan ve kalben anne babanın ögrettigi dısında, kendi dogrumu bulduguma inaniyorum ama bu benim sosyalist olmama engel diil sanırım...)

budur vaziyetim Marks'ıda okurum İbni Rüşd'ü de....

Ne kadar yanılgı içindesin, ne kadar...

Yaşını bilmiyorum ama...

Bu yutturmacaya kaptırmış gibisin...

Bak sevgili arkadaşım... Ülkemizde son zamanlarda yani daha açık bir ifadeyle avamlaştırılmış bir ülkede sosyalistlerin Müslümanlarla ittifakı gibi gereksiz bir konuya lüksü yoktur, olamaz da zaten...

Bugünün gerçekliğiyle yola çıkacak olursak ve tarihteki süreci iyi analiz edebilirsek (İran örneği) Ülkemizde de ancak İslam`a dayalı siyaset büyür büyür / büyütülür, büyütülür ve onlar sizler gib Marksistleri de dahil önlerine çıkan her şeyi yutup bitirirler...

Birkere bunu bilmelisin...

Bugün ne yazıkki Ülkeye egemen siyasetin amacı`Beyaz Türkler`denen kısmı toplumun her alanından tasfiye edip bunun yerine kendi adamlarını koymak siyasetleri temel sürecinin doğal bir gelişme aşamasıdır.

Ve bunu görmezliktek gelinmemelidir...

Diğer taraftan ise; Marksistler kendi sınıfsallıkları, ortaklaşları ve diğer sol ile asgari müştereklerde uzlaşıp barışıp, Ne yapıp ne edip İslami politikalara var güçleriyle dur demelidirler.

Bilinen Marksist geleneğe yakışan/yakışık alan da budur.

Maalesef bahsettiğiniz konu Sosyalistlerle, Marksistlerin İttifak arayışı ise hem çok komik hem de geleneğe bir ihanettir...

Son olarak size bir önerim var ve Marks'ın diyalektiğini iyi okumanı tavsiye edebilirim...

Haydı kolaylıklar...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ya benim anlamadığım şu;neden ısrarla aynı şeyi söylüyorsunuz.

Bir gün bir gurup arkadaş yolda yürürlerken içlerinden biri...

"Güneş" demiş, "Ne kadar da parlak"

"Evet" demiş bir diğeri "üstelikte bu gün çok sıcak"

Bir üçüncü atılmış " Güneş yuvarlaktır, dünyada öyle"

Bu ara içlerinden bir başkasının dikkatini tarladaki karpuzlar çekmiş,

"Karpuz zamanıda geliyor, olgunlaşsada yiyebilsek" demiş...

Üçüncü yine atılmış " Evet demiş karpuzlarda yuvarlak sayılır.."

yine içlerinden biri karşıdan gelen taşıtı göstermiş diğerlerine,

"Kenara çekilin kocaman tekerlekli bir kamyon geliyor" diyerek...

Üçüncü yine atılmış "evet kocaman yuvarlak tekerlekleri var." ...

Herkes dönüp bakmış üçüncüye...

Üçüncü yine atılmış" Ne o niye bakıyorsunuz..."

Garipsendiğini anlayıncada devam etmiş...

"Anlayamadığım şu; hem ısrarla aynı şeylerden bahsediyorsunuz...

" Sonrada hepiniz aynı şeyi yapıp yüzüme bakıyorsunuz..."

İçlerinden biri durumu özetlemiş,

"Aslında ifadeler ve anlatılanlar farklı ama sen ısrarla aynı şeyi algılıyorsun"...

"Kafanda yuvarlak kavramını takıntı yapmışsın, herşeyin yuvarlak tarafını görüp"...

"Aynı şeyleri söylediğimizi sanıyorsun"

Gönderi tarihi:
Neden ısrarla başörtüsü diyorsunuz. Başını normal bir örtüyle kapatanlara biz söz söylüyor muyuz?

Başını normal örtmek nasıl oluyor sevgili muki..Başa örtülen öetüye baş örtü denir adı üstünde...kara çarşafı baş örtüsü olarakmı görüyorsunuz?..sizce normal bir örtüyle kapatılan şekil nedir?

saygılar.

Gönderi tarihi:
********* Avrupali olmaktan kaciyor maymun degilim diyorsunuz ama Araplarin en pejmurde kiyafetlerini alip müslümanlik kiyafeti yapiyorsunuz,neyin ugruna,tesettür ugruna.Demekki Avrupaya gelince maymun oluyorsunuz ama Araplara gelince adam!

Avrupa asirlar öncesinden araba yapmaya basladi biz hala montajiyla ugrasiyoruz,Avrupa silahini kendisi yapmaya asirlar önce basladi biz hala Amerikaya ambargo uyguluyamiyoruz cünkü bütün savunma sistemimiz onlara bagli.Avrupa fezaya gidiyor,Avrupa ilmin doruguna cikmis eger siz bunlari yapmayi maymun olmakla bir tutuyorsaniz kusura bakmayin ama Avrupalinin arabasini kullanmak helede o arabanin camindan bakmak *********.Bunuda maalesef Avrupayi sabah aksam elestiren Avrupali gavurdur diye hakaretler eden dincilerimiz daha cok yapmaktadir.Ben Avrupaliya laf söyleyebilmek icin onun cok cok ötesine gecmem gerekir.Eger adam olabilseydik bugün Avrupanin kapilarinda sürünmezdik,haysiyetimizi iki paralik ettirip AB ne girelim diye kendimizi sartlandirmazdik.Milyonlarca insanimiz Avrupalarda ikinci ücüncü sinif insan muamalesi görmezdi.Insan gibi giyinmek insan gibi yasamak maymun olmak degildir.Cagdasliga ayak uydurmak cagdas bir toplum olmak maymun olmak degildir.Cagdasligi savunmak Avrupaliyi savunmak hic degildir.

saygilarla

Sevgili politika gerçekten sizi anlamk çok güç,Ben ne avrupalı olurum nede arap,Ben arap olalım dedimmi? yada araplara övgü yazdımmı? ben türküm ve türk olarak kalacğım,örfümle ,adetimle, inacımla ve benliğimle gurur duyuyorum, avrupanın medeniyetini kabul etmemek, dünya ile ilişkisini kesmek anlamına gelmez sanırım.

Medeniyetide biz Avrupalılardan değil Avrupalılar bizden öğrendi,öğrenecek.

Verdiğiniz araba,silah örnekleri teknolojidir,teknoloji ile kıyafetin ne alakası var şimdi?

Başortüsünü'nün rahiplerden alındığını düşünen ve baş örtüsünü karanlığa açılmış yelken olarak gören düşüncelerden bahs ediyoruz sevgli politika, teknolojiden bahsetmiyoruz.

Şimdi türkiyede herkes başını açınca ekonomimi düzelecek?teknolojimi gelişecek?bakın kardeşim başörtüsü dediğiniz zaman genele söylemiş olursunuz o zaman'da yalnış olur.

Her zaman atatürkçüyüm diyorsunuz Atamızın annesi, kardeşi başörtülü değilmiydi?isalmı savunanlara AKP-YOBAZ damgası vuruyorsunuz, Atamızın dedeleri SOFİ VE HAFIZ DEĞİLLERMİYDİ?şimdi yine klasik kelime elma-armut o zaman söyleyin, başını ortenlerle sorunumuz yok sorunumuz akp ile...yada söyleyin baş örtülecekse bu şekilde örtülsün heryerdede serbest olsun.o zaman size söyleyecek lafımız olmaz elbet,ama her başı örtülüyü gerici olarak görmenizde kabul edilir değil yani..

Sonra insanlara AKP damgası vurursunuz...

Size M.K.ATATÜRK'ten örnek vereyim.

Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak evvela bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti hissen,fikren,fiilen,bütün iş ve hareketlerimizle gösterelim;bilelimki milli benliğini bulmayan milletler başka milletlerin avıdır.(sdv-s.147-1923)

SAYGILAR

Gönderi tarihi:
krkltrbancz3.jpg

iŞTE BAŞ ÖRTÜSÜNÜ siyasete alet etmenin diğer bir örneği...

Bu resimden rahatsız olacak ne var?hangi şekilde başını orterse sorun oluyor.

Size göre nasıl örtünürse rahatsız olmasınız açıklaya bilirmisiniz?

saygılar

Gönderi tarihi:
iŞTE BAŞ ÖRTÜSÜNÜ siyasete alet etmenin diğer bir örneği...

Bu resimden rahatsız olacak ne var?hangi şekilde başını orterse sorun oluyor.

Size göre nasıl örtünürse rahatsız olmasınız açıklaya bilirmisiniz?

saygılar

Vah vah ki vah vah...

Bir bez barçası...

Çoook komiksiniz...

Çoooooooooook

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.