Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CHP Lideri Deniz Baykal İstifa Etti


gloria

Önerilen İletiler

En Son Alınan bir habere göre Denzi Baykal Chp'den İstifasının ardından yeni parti kurma çalışmalarına başlamış,yeni partinin ismininde chp olacağı ve Deniz Baykal'ın bu partide başkan olacağı yardımcılarınınsa Nuri Alço ve Coşkun olacağı söyleniyor,.... biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok yanlış şeyler söyleniyor. Ciddiyet dışı ve çirkin imalı çamurları cevaba bile değer bulmayıp bir kenara bırakırsam diğerlerini değerlendireyim:

 

Baykal herhangi bir kadının adını ağzına almak bile zorunda değildir. Bunun sözünü etmek, savunmasını yapmak bile dedikodudur, dedikoduya fayda sağlar. Dedikodular çerçevesinde bir kadının adını telaffuz etmek bile o kadını yaralar. O bakımdan çıkıp "filan ile ilişkim yoktur" demek ne zorundadır, ne de böyle bir açıklamanın hiç bir değeri vardır.

 

O düzenbaz ve ahlaksızlar çıksın ilişkisini kanıtlasınlar. Buyursunlar, istifa da etti, bir etkisi de olamaz. Köşesine çekildi. Buyursunlar, hodri meydan. Görüntü dedikleri kendi müfteri ahlak çukurları, bir şey kanıtlamıyor.

 

Hodri meydan, "varan 2" yi görelim! Daha ne kadar çirkefleşip çukura batacaklarını görelim! Görelim de Baykal'ı siyaseten gömelim! Ne diyorsunuz siz yahu? Ortada ne var da neye açıklık getirecek? Ortada olanın adi ve ****** bir düzmece olduğunu söyledi, daha ne desin ki? Yemin billah mı etsin, ne bekleniyor, anlamıyorum.

 

İnsan olan insanlar, insanların böyle adi düzmecelerle karalanamayacağını söyler, başka hiç bir şey söylemez. Ne doğru olup olmadığını açıklamaya davet ederler, ne bunun imasını bile yaparlar. Birilerinin insanlık sınavı sonucu: Sıfır!

 

Ben Baykal'ın Pensilvanya lafı etmesinden hiç hoşlanmadım. Ama hoşlanmadığım bir kişidir diye vur abalıya yapmam. Bu insanlık değildir... Siyaset çok çirkin bir bataklığa sürükleniyor ve bunun arkasında politika dostumun dediği gibi amacına ulaşmak için papaz cüppesi giyerim diyen, bence ise ruhunu şeytana satacak, nasılsa tanrının ruhunu geri alacağını düşünecek kadar Makyavel'e bin rahmet okutacak takiyyeci insanlık dışı bir zihniyet vardır.

 

Baykal çarşaf açılımı, kutlu doğum açılımı derken Ecevit'in yoluna girip o da Fetulla'nın cübbesini yakaladı. Yanlış yapıyor, ama bu ona benim de belaltı vurmaya katılmamı gerektirmez...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim de anlamadığım velev ki deniz baykal'ın böyle kaçamakları var( ki hiç sanmıyorum bariz montaj )

 

Öyle ya da böyle olayda bir montaj olduğu kesin :)

 

Beni de hiç ilgilendirmiyor. İlgilendiren kısım bundan sonra muhalefetin yeni liderinin kim olacağı ve nasıl bir rota izleyeceği, hatta Baykal'a göre iyi mi yoksa kötü mü olacağıdır.

 

Baykal'ın yerini alabilecek ve keskin muhalefet yapabilecek bir isim (ki buna çok ihtiyaç var) ben de göremiyorum. Kılıçdaroğlu dürüst ve çalışkan bir isim. Peki ne derecede aktif ve atik?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim senin milletin dememden kastım yani birisinin ırkçılık yaparak türkleri,almanları vs. gibi savunması yada üstün tutması yada belli bir bölgede yaşayan etnik kökeni olamasada orada yaşayanları savunması mesela abd'nin etnik bir kökeni yoktur ama abd'toptraklarında yaşayanları savunmak onları üstün görmek yani hiç bir topluluğun başka bir topluluktan üstün olmaması hatta hiçbir bireyin diğerinden üstün olmaması gerekir adalet olsun çünkü adalet eşitlik demektir kimsenin kimseden üstün olmaması demektir.

 

Arkadaşım önce şunda bir anlaşalım :

 

Eğer herhangi bir milletin oluşmasında aynı ırktan olmak bağlayıcı değilse,

Bir milletin başka bir milletten kendini üstün görmesine Irkçılık değil Şovenizm denir.

 

Eski Alman milleti ve benzerleri yaklaşımı için bu iki terim bir arada kullanılabilir şimdi yumuşamış durumda, o ayrı. Amerikan, Fransız milleti gibi diğerleri için dediğim geçerlidir. Hiçbir milletin kendini üstün görmemesini haklar bazında sağlamak gerekir ama bu günümüz dünyasında mümkün görünmemektedir. Günümüzde elinde gücü olan hakları kendi lehine çevirebilmektedir. Bu birey bazında da devletler-milletler bazında da böyledir.

 

Bu tüm dünyada olsun ülke bazında olsun bir sistem sorunudur. Haklar açısından eşitlik sağlamanın yolu sadece tek bir kapitalist dünya devleti değildir. Bu devlet aynı zamanda sosyalist bir devlet olmalıdır. Şimdi düşünelim bakalım, senin dediğin gibi, tüm dünya Amerika gibi tek bir devlet olarak birleşse, görünürde fırsat eşitliği olsa da, haklar eşit görünse de aynı hastalıktan yine şikayet edeceksin. Parası daha fazla olan kendini yine üstün görecektir, miras vs. ile imkanları baştan daha iyi olan 1-0 önde başlayacaktır hayata.

 

Yok sorunun o devletin resmi ortak dili ne olacaktır ise bunun tek olması pratik olarak kaçınılmazdır. Tarihsel koşullarda oluşmuş ortak dilin geçmişteki bir etnik kökene ait olması ırkçılık olmaz. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İşte dostum bu kısmında soru işareti büyük. Baykal neden bu görüntülerin gerçek olmadığını söylemiyor ? Yani, böyle bir olayın gerçekleşmediğini söyleyip, görüntülerin incelenmesi için Tübitak'a ya da başka bir bilimin kurumuna gönderip sonucu bekleyebilirdi. Neden istifa etti ?

 

Baykal, evet benim Nesrin hanımla bir ilişkim var. Bu özel hayatımdır. Benim siyasi rakiplerin, özel hayatımı bu şekilde teşhir ederek bana ve partime zarar vermeye çalışmıştır. Partimin yıpranmaması için istifa ediyorum dese idi.

 

Ya da

 

Bu tamamen yalandır. Görüntüler sahtedir. Böyle bir ilişkim yoktur. Hem bana, hem de Nesrin hanıma atılan bir iftiradır, deseydi. Benim gözümde iki açıklama da aynı değerde olurdu.

 

Fakat sorun şuradadır. Baykal açıklamasında böyle bir şey dememiştir.

 

Dostum herkes senin gibi değerlendirse zaten ortada sorun kalmaz.Ama burası Türkiye...O söylediğin açıklamaların her ikisi de aynı etkiyi yaratır buralarda. İkincisine bir de inkar ediyor derler o kadar. Politika nickli arkadaşın dediği gibi ülkedeki Tübitakı olsun, emniyeti, yargısı olsun güvenirliğinin kalmadığı bir ortamda bu konu üzerinde spekülasyona müsaade etmemek ve CHP'nin yıpranmaması adına böyle bir karar vermiş olması doğru olabilir. Fakat tam aksi bir sonuç doğurduğu da ortada...gerçekten zor bir durum.

 

Konuşmasında açıkça reddetmemiş olması zımnen kabul etmiş anlamına gelmez. Ben aşağıdaki cümleleri bir ret olarak anlıyorum ve üslubu olayı kişilere indirgemekten çekinip, bayağılaştırmamak adına diplomatik ve kibar olarak değerlendiriyorum.

 

'' Bu bir kaset olayı değildir. Bir komplodur. Komplo hukuk dışı ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken, insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız kesersiniz biçersiniz montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Duvarlara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Haneye tecavüz edersiniz. ''

 

'' Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Bir komplo imal edilmiştir. ''

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Komplo Teorisi bu ya;

O görüntüleri Fethullah Gülen tayfası yapıp da,

Belki de daha kötü görüntüler için

"Bak dahası da var, eğer istifa etmezsen!" demiş olabilir.

Tabii ki istifa ederken Baykal'ın da Fethullah'ı aklaması koşulu ile elini-kolunu bağlamış olabilirler...

 

Olur mu olur...

Bana çok da mantıksız gelmiyor...

 

İyi de dostum, o videoyu izlediysen, başta '' İşte CHP Ahlakı-Varan 1-Genel Başkan '' diye bir yazı geçiyor. Benim bundan anladığım Varan 2, başka CHP yöneticileri ile ilgili olacaktır. Nitekim Baykal da böyle anlayıp bir demecinde bunu söylemiş.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

En Son Alınan bir habere göre Denzi Baykal Chp'den İstifasının ardından yeni parti kurma çalışmalarına başlamış,yeni partinin ismininde chp olacağı ve Deniz Baykal'ın bu partide başkan olacağı yardımcılarınınsa Nuri Alço ve Coşkun olacağı söyleniyor,.... biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

:lol:Belki Siirt ve çevresinden de iyi oy alır ha ne dersin ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Baykal'ın yerini alabilecek

Yazılarını yeniden gördüğüme sevindim eski dost...

 

Baykal şu anda mecliste bulunan en zeki siyasetçidir. Bu saldırıyı lehine çevirecek yetenek ve zekaya sahiptir. CHP yi yeniden yapılandırmak için bu altın tepside gelen fırsatı değerlendirecektir. Parti içi muhalefet bile bir anda silindi, CHP tek yürek haline geldi. Çünkü yapılan çok adi ve çirkin bir tezgah, alışık olduğumuz üzere... Tam ters tepmeye müsait çok adi bir tezgah.

 

Ya tekrar aday olur, ya Kılıçdaroğlu'nu getirir. Hangi olasılığın ağır basacağını kestiremiyorum. Baykal kurultaya kadar bunu iyice tartacaktır. İki olasılık da sürpriz olmaz. Sürpriz, Süheyl Batum gibi bir seçenektir. Buna sürpriz derim.

 

Fakat şu "Pensilvanya" meselesini halen düşünüyorum ve bir çözüm ürettim: Bu tabii ki Baykal'ın muhafazakarlara yakınlaşma politikasının bir parçası. Bunun işaretlerini zaten verdi ve muhafazakar oylarını çekmeden iktidar olamayacağını biliyor. Orası öyle de, tezgahtan Fetullayı aklayan karşılıklı açıklamalar neyin nesi?

 

Benim buradan çıkardığım mesaj şu: CİA artık Gülen'i kullanmayı da bıraktı, ona ve avanesine bile ihtiyaç duymadan direk kendisi operasyonlara başladı.

 

Ya da Amerika AKP yi gözden çıkardı, CHP yi iktidar yapmaya karar verdi, CİA işbirlikçileri saf saf AKP ye hizmet ettiklerini sanırlarken CHP ye hizmet ediyorlar, CİA onları ayakta uyutuyor. Gülen ise bu gerçeği biliyor ama henüz cemaatini buna alıştırma aşamasında. Gerçi sürü liderinin peşinden her yere giden yünlülerden (bu gerçeği yetkili bir ağızları ile de itiraf ettikleri üzere) en küçük farkları yoksa da, onları bile ürkütmeden alıştırmak gerek bu dönüşe...

 

Yani yoksa bu yıllarca tutukluluk gibi inanılmaz hukuksuzluk pisliklerini temizleyemezler. Bu insanlık dışı hukuksuzlukların hepsi birer karşı dava konusu. "Ya işte oldu bir kere, unutalım, bakın işte bir dönem kapandı gitti, bitti geçti gitti işte..." ayakları ile işi kapatacaklar.

 

Gülen memlekete tantana ile dönüp yurtlarına yuvalarına hız vermesine tam destek sözünü sağlamca alacak, cemaate vereceği direktif: "Haydi şimdi bütün oylar CHP'ye!" İnanılmaz görünse de Ecevit'i hatırlamanızı tavsiye ederim... Adama büyü mü yapıldı neydiyse Gülen diyor da bir daha diyordu, hatırlayın!

 

Ordu da Ergenekonla hizaya getirildi, artık o iş de bitince rahat bir soluk alıp hiç itiraz etmez...

 

Çok mu senaryo oldu? Yanılmıyorsam "burası Türkiye" diye bir laf vardı ve geçerliliği o kadar sık görüldü ki! Hareketli bir siyasi gündem göreceğiz, önümüzdeki günlerde... Sürpriz karşılıklı ataklar olacak... İlk aşamada merak ettiğim, varan 2 ve varan 3, ... olacak mı? Gerçekten çok saftiriklerse devam ederler. Ellerindeki malzeme hep bu kadarsa CHP ye kan ve can verirler.

 

Yok, eğer varan 1 ilk uyarı ateşiydi, esaslı salvoyu daha sonra patlatacaklar ve bu kez tam iş üstünde gösteren malzemeler süreceklerse piyasaya, sanmıyorum. İlk deneme o kadar adice bir düzmece ki, gerisi gelmesi... Pek sanmıyorum. Yani tamam, eşzamanlı çift kamera, yüksek teknoloji filan ama, bu teknoloji bile birlikte bir şey yapmayan insanları yapıyor gibi gösteremiyor. Hani Avrupa Yakası'nda Kubilay Peynircioğlu ikizine: "Şu anda seni kucaklamak istiyorum kardeşim, ama bu teknik açıdan olanaksız!" diyordu ya! :D

 

Baykal değil başkası hakkında olursa bilemem. Bakalım, görürüz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yazılarını yeniden gördüğüme sevindim eski dost...

 

Teşekkürler sevgili demirefe...

 

Tespitlerin ve yorumların güzel ve düşündürücü.

Ancak ben bu kadar olacağını sanmıyorum. Bu olay bence iktidarın iyi zamanlanmış bir oyunu. Olay CHP'yi süreçten elemekti. Ancak Baykal'ın yerinde hareketi ve CHP'nin kenetlenmesi seyri ters yönüne çevirdi diye düşünüyorum. Baykal bu süreçten sonra geri dönerse yoluna ve politikalarına bu olaydan en az yara almış şekilde dönmüş olur. Yok geri dönmezse, kendisinin yerini alabilecek bir kişi ile CHP daha da güçlü bir biçimde yoluna devam eder. Yani her iki durum da CHP'nin lehi bir şekle büründü bence. Yine de "Pensilvanya"mesajı benim için de hala bir bilmece.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence Deniz Baykal'ın istifa etmesi en çok AKP'ye zarar verecek.Deniz Baykallı bir CHP ve muhalefet partisi farkına varmak istemediği belki de varamadığı gurur duyduğu siyasetiyle AKP'ye çok güzel destek oluyordu, besliyordu, AKP'yi dik tutuyordu.Bu olayı sahneye koyanlar CHP'ye zarar vermek niyetiyle yola çıktılarsa yanlış bir mantık yürütmüşler ben öyle görüyorum burdan bakınca.smile.gif

 

Artık çekilse iyi olur laflarının çokca dillendirildiği bir zamanda kendi isteğiyle değil de hoş olmayan kontrol dışı bir sebeple çekildi Sayın Baykal.Bu durumu hangi niyetle sahneye koydular ve kimler yönetmen gerçekten merak ediyorum.

 

Sarıgül'ün bu filme gücü yetmezse, Fethullah Hoca'yı da Deniz Bey akladıysa AKP hangi mantıkla niçin yapsın?Kafayı mı yedi yoksa?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşım önce şunda bir anlaşalım :

 

Eğer herhangi bir milletin oluşmasında aynı ırktan olmak bağlayıcı değilse,

Bir milletin başka bir milletten kendini üstün görmesine Irkçılık değil Şovenizm denir.

 

Eski Alman milleti ve benzerleri yaklaşımı için bu iki terim bir arada kullanılabilir şimdi yumuşamış durumda, o ayrı. Amerikan, Fransız milleti gibi diğerleri için dediğim geçerlidir. Hiçbir milletin kendini üstün görmemesini haklar bazında sağlamak gerekir ama bu günümüz dünyasında mümkün görünmemektedir. Günümüzde elinde gücü olan hakları kendi lehine çevirebilmektedir. Bu birey bazında da devletler-milletler bazında da böyledir.

 

Bu tüm dünyada olsun ülke bazında olsun bir sistem sorunudur. Haklar açısından eşitlik sağlamanın yolu sadece tek bir kapitalist dünya devleti değildir. Bu devlet aynı zamanda sosyalist bir devlet olmalıdır. Şimdi düşünelim bakalım, senin dediğin gibi, tüm dünya Amerika gibi tek bir devlet olarak birleşse, görünürde fırsat eşitliği olsa da, haklar eşit görünse de aynı hastalıktan yine şikayet edeceksin. Parası daha fazla olan kendini yine üstün görecektir, miras vs. ile imkanları baştan daha iyi olan 1-0 önde başlayacaktır hayata.

 

Yok sorunun o devletin resmi ortak dili ne olacaktır ise bunun tek olması pratik olarak kaçınılmazdır. Tarihsel koşullarda oluşmuş ortak dilin geçmişteki bir etnik kökene ait olması ırkçılık olmaz. :)

şimdi tüm dünya toplumunun birleşmesi eşit ve adil bir şekilde olursa problem yaratmaz.bence dünyadaki en ufak toprak parçasına bile tüm dünya toplumu ortak olmalıdır yani tüm dünya toplumu tüm dünyadaki toprakların üzerine eşit hakkı olmalıdır,bu sayede ayrımcılık olmayacaktır ve bence bu düşünce temel alınarak yeni bir dünya devleti inşa edilmelidir.bu topraklar hiç bir zaman başka bir kişiye devredilmemeli bu topraklar tüm dünya toplumunun ortak malı olmalıdır.bu sayede ancak adil bir paylaşım söz konusu olabilir yoksa dünyanın ırkçı devletlere bölünüp dünyanın bu ırkçı toplumlar tarafından paylaşılması doğru değildir.

 

dünyada bence ayrıca serbest piyasa ekonomisi uygulanmalıdır zira özgürlüğe en uygun sistem serbest piyasa sistemidir ve kişilerin haksızlığa uğramması ve hakettiğini alabilmesi için serbest piyasanın olması gerekir yani bence kişi özel teşebbüsle belli bir emek sarfederek hakettiği parayı alması gerekmektedir.devlet tüm toplumu düşünmeli ama özgürlükleri kısıtlamaması bu manada özel teşebbüse izin vermelidir devlet özel teşebbüsün hizmet vermediği yada yapamadığı hizmetleri halka vermelidir çünkü halkın ihtiyaçlarını karşılamalıdır ama asla özel teşebbüse müdahale etmemelidir.

 

baykala yapılan bu video ve diğer türkiyedeki oyunlar ve hatta dünyadaki yapılan olaylar derin dünya devleti tarafından oynan maktadır.2.dünya savaşıda bu derin dünya devleti tarafından çıkarılmıştır yani derin dünya devleti dünayada çeşitli oyunlar oynamaktadır ve dünyayı böylesi ırkçı devletlere bölende yine bu güçtür biz adil bir dünya istiyorsak derin dünya devletinin bu oyununa kanmayıp herkesin eşit hakka sahip olduğu adil bir düzen oluşturmamız gerekmektedir ve yukarda bahsettiğim gibi toprakların üzerinde herkesin eşit hakkı olacak ve herkesin eşit hakkının olduğu kimsenin kimseden üstün olmadığı bir düzen oluşturmamız gerekmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. Deniz Baykal'ın Gülen'i aklaması bir anlaşmalı manevra olabilir. (Büyük olasılık)

 

2. Gülen CİA tarafından by-pass edilmiş olabilir. (Zayıf olasılık)

 

3. Gülen işi biliyordur ve halen CİA ile birlikte hareket ediyordur, ama avanelerine henüz bunu söylememiştir, alıştıra alıştıra söyleyecektir. (Birinci olasılıkla bağlantılı)

 

4. AKP hala arkasında CİA ve Gülen var sanıyor, ama feci şekilde yanılıyordur. (En belirsiz olasılık)

 

Olasılıklar bunlar...

 

AKP, CİA ve Gülen... Bu ahbap çavuşlar içinde yaş tahtaya basma olasılığı en düşük olan CİA. En yüksek olan ise AKP... Gülen'in de basmayacağı olasılığı daha ağır basar... Avanesi değil ama, kendisi yeterli düzeyde zeki bir adamdır.

 

Ha, bir olasılık da aslında hiç birinin yaş tahtaya filan basmadığı, bakın o da olabilir. Bu durumda yaş tahtaya basanın Baykal olması gerekiyor.

 

Benim bildiğim Baykal yaş tahtaya asla basmaz. İstifası büyük alanlı bir manevranın belirtisi. Öyle ufak alanda filan top çevirmiyor. Hatta hamleyi biliyor ve ne yapacağını da biliyordu diye bile şüpheleniyorum. İstifa CHP için çok yararlı bir şok yaratmıştır, bu kesinleşti. Ama bu durumda iş bilmeceye dönüyor. Biri yaş tahtaya bastı, ama kim?

 

Zaman gerek, anlarız... CHP sıratta gibi yürümeli, en büyük zaafı iktidar özlemidir. Zaaflardan ise hep başkaları faydalanır.

 

Kılıçdaroğlu ve daha eli yüzü düzgün, yüze göze bulaştırılıp berbat edilmeyen yeni bir Kürt açılımı projesi olasılığını da hiç akıldan uzak tutmamak gerekir. Baykal istifada kararlı olur ve Kılıçdaroğlu seçilirse bunu hatırlayın, aklınızda tutun, gelişmeleri izleyin. AKP yıprandı, yüzüne gözüne bulaştırdı ve beceremedi, batırdı. ABD ise vaz geçmez, at değiştirir sadece...

 

Ben bağımsız bir gözlemciyim, çünkü bu bahsettiğim siyasi oyunculardan hiç birine taraf değilim. Mecliste beğendiğim, desteklediğim biri yok... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

AKP oyları=Cemaat oyları gibi bir denklemden hareket etmek, AKP'ye oy verenlere büyük haksızlık olur. AKP tabanının çekirdek oyları cemaatçilerden oluşabilir ama Türkiye'de yaşayıp da hatırı sayılır ortalama yüzer-gezer oyların olmadığını bilmemek için sırça köşklerde yaşıyor olmak gerekir.

 

CHP'nin çekirdek oy tabanı da barajın altında kaldığında görülmüştür. Bu tüm partiler için geçerlidir. Onun için Baykal'ın Pensilvanya göndermesinin, cemaatçi olmayıp, çeşitli vesileler ve çarpıtmalarla şimdiye kadar AKP medyası tarafından '' din karşıtı '' yaftası yapıştırılan CHP'ye, ortalama yüzer-gezer oyların sahibi, fazla sorgulamadan FG'ye dini hassasiyetleri nedeniyle ılımlı bakan ortalama Türk insanının desteğini almak amacıyla yapılmış, '' Çarşaf Açılımı '' vs. gibi yine başarısız bir Gürsel Tekin hamlesi olduğunu düşünüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dostum herkes senin gibi değerlendirse zaten ortada sorun kalmaz.Ama burası Türkiye...O söylediğin açıklamaların her ikisi de aynı etkiyi yaratır buralarda. İkincisine bir de inkar ediyor derler o kadar. Politika nickli arkadaşın dediği gibi ülkedeki Tübitakı olsun, emniyeti, yargısı olsun güvenirliğinin kalmadığı bir ortamda bu konu üzerinde spekülasyona müsaade etmemek ve CHP'nin yıpranmaması adına böyle bir karar vermiş olması doğru olabilir. Fakat tam aksi bir sonuç doğurduğu da ortada...gerçekten zor bir durum.

 

Konuşmasında açıkça reddetmemiş olması zımnen kabul etmiş anlamına gelmez. Ben aşağıdaki cümleleri bir ret olarak anlıyorum ve üslubu olayı kişilere indirgemekten çekinip, bayağılaştırmamak adına diplomatik ve kibar olarak değerlendiriyorum.

 

'' Bu bir kaset olayı değildir. Bir komplodur. Komplo hukuk dışı ahlak dışı bir tertip demektir. Bir komplo yaparken, insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız kesersiniz biçersiniz montaj yaparsınız çarpıtırsınız. Duvarlara gizli kameralar yerleştirirsiniz. Haneye tecavüz edersiniz. ''

 

'' Yıllardır bekletilen bir kaset yoktur. Bir komplo imal edilmiştir. ''

 

Evet iyimser bir yaklaşım ama, ben Baykal'ın Bülent Ersoy'un kendisinden rüşvet istediği iddiasına verdiği cevabı da hatırlıyorum "kuyruklu yalan. Hormonlu yalan" şeklinde bir cevaptı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet iyimser bir yaklaşım ama, ben Baykal'ın Bülent Ersoy'un kendisinden rüşvet istediği iddiasına verdiği cevabı da hatırlıyorum "kuyruklu yalan. Hormonlu yalan" şeklinde bir cevaptı.

:)Ben onu da şöyle açıklarım : '' İkisi çok farklı durumlardır ''

 

Rüşvet almak Deniz Baykal'ın düşünce dizgesinde çapkınlık yapmaktan daha ağır bir suçlama olabilir. Buna karşılık halkın genelini göz önüne aldığımızda yani Türkiye koşullarında ( benim memurum işini bilir :) ) normal bile sayılabilir yani yatak olaylarından daha vahim değildir. Siyasi sonuçları daha az zorlayıcıdır. Onun için şiddetle reddedip, istifa etmemiştir.

 

Bu olayda ise durum tam tersidir. Çapkınlık yapmak, Deniz Baykal'a göre hafif bir suçlama olmasından dolayı hafifçe reddetmiş, buna karşılık olayın siyasi götürüsünün fazla olacağını bildiğinden istifa etmiştir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:)Ben onu da şöyle açıklarım : '' İkisi çok farklı durumlardır ''

 

Rüşvet almak Deniz Baykal'ın düşünce dizgesinde çapkınlık yapmaktan daha ağır bir suçlama olabilir. Buna karşılık halkın genelini göz önüne aldığımızda yani Türkiye koşullarında ( benim memurum işini bilir :) ) normal bile sayılabilir yani yatak olaylarından daha vahim değildir. Siyasi sonuçları daha az zorlayıcıdır. Onun için şiddetle reddedip, istifa etmemiştir.

 

Bu olayda ise durum tam tersidir. Çapkınlık yapmak, Deniz Baykal'a göre hafif bir suçlama olmasından dolayı hafifçe reddetmiş, buna karşılık olayın siyasi götürüsünün fazla olacağını bildiğinden istifa etmiştir.

 

Sence de çok zorlama olmamış mı bu gerekçe dostum :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Böyle bir denklemin var olduğunu sanmıyorum. Yazar yerinde var mı? Bu denklemi iddia eden biri var mı? Olacağını sanmıyorum, çünkü olanaksız bir denklem...

 

Gülen memlekete tantana ile dönüp yurtlarına yuvalarına hız vermesine tam destek sözünü sağlamca alacak, cemaate vereceği direktif: "Haydi şimdi bütün oylar CHP'ye!" İnanılmaz görünse de Ecevit'i hatırlamanızı tavsiye ederim... Adama büyü mü yapıldı neydiyse Gülen diyor da bir daha diyordu, hatırlayın!

 

99 seçimlerini hatırlayalım. DSP %22 küsur, CHP %8 küsur oy aldı. Bunların toplamı da zaten 80 sonrası olağan sol oyların tamamına yakınını oluşturuyor. O zaman FG'nin cemaat katkısından dem vuramayız değil mi Ecevit için ?

 

Peki 2001 krizini nasıl açıklayacaksın böyle bir denklemle ? Yine o da tutmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sence de çok zorlama olmamış mı bu gerekçe dostum :)

 

:) Ama iyi zorlamışım değil mi ? Ama şöyle de bir şey var. Baykal yeni demecinde kaset için :

 

"Önemsemiyorum, tamamen düzmece"

 

"Tarih, bu tür şantajlar, düzmece haberlerle dolu. CHP'nin üzerine yıllardır haksız bir şekilde yapıştırılmaya çalışılan kötü, kabul edilemez bir yalanın yıkıldığı süreçte bu şantajın, bu iftiranın yapılması amaçlarını gösteriyor. Bunlarla mahkemede hesaplaşacağız.” demiş.

 

Kılıçdaroğlu'nu hatırlayalım. Almanya'ki sauna iftirası...o da öyle şiddetle yalanlamamıştı. Ama sonunda düzmece-sahte belge kullanıldığı ortaya çıktı dostum.

 

Yine Baykal'ın dediği '' CHP'nin üzerine yıllardır haksız bir şekilde yapıştırılmaya çalışılan kötü, kabul edilemez bir yalan ''ı açıkladığı sözleri de aşağıda :

 

"İnançlı yurttaşlarımızla hiçbir kavgamız olmadığı, halkımızın dinine, diline, giyim ve kuşamına müdahale etmediğimizi halkımız gördü. O kesimleri de sahiplenmemiz ve bilhassa son olarak Diyanet İşleri Başkanımızın davetlisi olarak Kutlu Doğum Haftası'na katılışım ve orada yaptığım konuşmanın mütedeyyin insanlarımız tarafından da takdirle karşılanması bu çevreleri ürküttü. Yıllardır sürdürdükleri yalanın ortaya çıkmasından, CHP'nin halkımızın her türlü dini inancına ve yaşam tarzına saygılı olduğunun anlaşılmasından korktular. Böyle ahlâk dışı iftiralardan korkup da yolumuzdan dönecek değiliz."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Baykal yeni demecinde kaset için :

 

Ufak ama önemli bir düzeltme :

 

Bu demeç yeni değilmiş, tarihe dikkat etmemişim. Olayın ertesi günü yani 08.05.2010 Cumartesi verilmiş Baykal tarafından. Bu da söz konusu suçlamayı reddetmediği, anında yalanlamadığı, sustuğu iddiasını çok net bir şekilde çürütmektedir.

 

Yaban tarzı bir '' Yalaaaaaaan... '' bekleyenleri tatmin etmeyebilir onu bilemem :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

şimdi tüm dünya toplumunun birleşmesi eşit ve adil bir şekilde olursa problem yaratmaz.bence dünyadaki en ufak toprak parçasına bile tüm dünya toplumu ortak olmalıdır yani tüm dünya toplumu tüm dünyadaki toprakların üzerine eşit hakkı olmalıdır,bu sayede ayrımcılık olmayacaktır ve bence bu düşünce temel alınarak yeni bir dünya devleti inşa edilmelidir.bu topraklar hiç bir zaman başka bir kişiye devredilmemeli bu topraklar tüm dünya toplumunun ortak malı olmalıdır.bu sayede ancak adil bir paylaşım söz konusu olabilir yoksa dünyanın ırkçı devletlere bölünüp dünyanın bu ırkçı toplumlar tarafından paylaşılması doğru değildir.

 

dünyada bence ayrıca serbest piyasa ekonomisi uygulanmalıdır zira özgürlüğe en uygun sistem serbest piyasa sistemidir ve kişilerin haksızlığa uğramması ve hakettiğini alabilmesi için serbest piyasanın olması gerekir yani bence kişi özel teşebbüsle belli bir emek sarfederek hakettiği parayı alması gerekmektedir.devlet tüm toplumu düşünmeli ama özgürlükleri kısıtlamaması bu manada özel teşebbüse izin vermelidir devlet özel teşebbüsün hizmet vermediği yada yapamadığı hizmetleri halka vermelidir çünkü halkın ihtiyaçlarını karşılamalıdır ama asla özel teşebbüse müdahale etmemelidir.

 

baykala yapılan bu video ve diğer türkiyedeki oyunlar ve hatta dünyadaki yapılan olaylar derin dünya devleti tarafından oynan maktadır.2.dünya savaşıda bu derin dünya devleti tarafından çıkarılmıştır yani derin dünya devleti dünayada çeşitli oyunlar oynamaktadır ve dünyayı böylesi ırkçı devletlere bölende yine bu güçtür biz adil bir dünya istiyorsak derin dünya devletinin bu oyununa kanmayıp herkesin eşit hakka sahip olduğu adil bir düzen oluşturmamız gerekmektedir ve yukarda bahsettiğim gibi toprakların üzerinde herkesin eşit hakkı olacak ve herkesin eşit hakkının olduğu kimsenin kimseden üstün olmadığı bir düzen oluşturmamız gerekmektedir.

 

liberteryen bir enternasyonal bakışa sahipsin anlaşılan. dediklerinin bi kısmı doğru. ancak daha önceki "mustafa kemale ırkçı devlet kurdurdular" iddian hala söylüyorum çok eksik ve yanlış. dünyada toplumların bağımsızlığını elinden alıp onları sürü haline getirenlerin istedikleri düzeni istedikleri komplolarla kurdurabildiği iddian doğrudur ama herşeyi de onların yapabileceğini iddia etmek tarihi yetersiz okumaktır. baykal'a yapılan komploya gelince ne mustafa sarıgül ne de uluslararası güçler yapmıştır. bunu sadece akp yapmıştır nedeni de akp'nin bütün derdi bu anayasa değişikliğini tamamlayabilmektir. chp'nin anayasa mahkemesine gitmesi ve ordan bu düzenlemenin dönmesi kadar akp'yi mahvedecek bir şey yoktur.

 

baykal'ı varan 2'yle tehdit edip chp'nin parçalanmasını istiyorlar. baykal ilk etapta pes etmedi bu tavrından başkası olsa hala anayasa mahkemesine gideceğz demezdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

nasıl açıklayacaksın böyle bir denklemle

Benden yaptığınız alıntı, AKP=FG oyları gibi bir denklem öne sürdüğüm savını kanıtlamıyor, hiç bir alıntı ile de bu denklemin öne sürücüsü olarak beni lanse edemezsiniz.

 

Yaban "yalaaaan"laması beklentisine ise ben de çok gülüyor ve hayret ediyorum, onda mutabıkız. Baykal demediğini bırakmamış, hala "açıkça yalanlamadı" denmesi son derece komik olmanın ötesinde trajik...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

fft5_mf433637.Jpeg

 

13/05/2010 02:00

 

Türk demokrasisinin en dikkat çekici eksikliklerinden biri, mantıklı muhalefetin olmamasıydı.

Gerici politikalarının Baykal'ı alaşağı etmemesi ve bunun için bir kasetin gerekmesi utanç verici.

Fakat şimdi CHP, dini eğilimli partiye alternatif sunan ilerici bir güç olarak yeniden doğabilir

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.