Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

raif bostan

Φ Üyeler
  • İçerik Sayısı

    664
  • Katılım

  • Son Ziyaret

1 Takip eden

Profil Bilgileri

  • Cinsiyet
    Belirtmemiş

raif bostan - Başarıları

Yetkin

Yetkin (10/14)

  • İlk İleti
  • Ortak Nadir
  • Başlık ve İleti Makinesi Nadir
  • Birinci Hafta Tamamlandı
  • Bir Ay Sonra

Son Rozetler

2

İçerik İtibarınız

  1. inanışa göre allah sırf kendine inanmadı diye insanları cehenneme atacak ya yani inanmayanlara işkence yapacak.ben allaha inanmıyorum diye sonsuza dek işkence göreceğim bu insalığa ve insan haklarına aykırıdır dolayısıyla inananlar dinin insan haklarına uygun en doğru şey olduğunu savunur buda dinin ne kadar saçma olduğunu ortaya koyuyor işkence insanlık dışı bişiydir ve kimseye kimsenin işkence yapma hakkı yoktur dolayısıyla dinin getirdiği inançlar saçmalıktır.
  2. toplumun başının açtırılmasının niçin gerekli olduğunu anlattım yukarda sen hala yasak getirldi haksızlık yapılıyor diyorsun bu yasağın sebebi var toplumu örtünmek doğrudur ve kadın örtünmelidir ve herkes dine uymalıdır anlayaşını yıkmak için getirlmiştir yoksa bizim kadınlarımız yine başlarını kapamak zorunda kalırdı.
  3. şimdi dine inanların dünya görüşü herkes örtünmelidir ve herkes dine uymalıdır görüşü vardır bu görüş insanın özgürlüğüne ve insan haklarına aykırıdır işte bu insan haklarına aykırı düşüncenin tamamen ortadan kaldırılması ve bu düşünceyi savunan insanların insanlar üzerinde baskı kurmasını önlemek için başörtüsü yasaklanmalıdır çünkü bu düşünceye sahip insanlar kapanmayı doğru gördükleri için bilinçsiz olan çocuklarını kapatıyorlar ve onlarada bu yanlış düşünceyi aşılıyorlar bunun bertaraf edilmesi gerekir eskiden niye kadınlar kapalıydı çünkü toplumdaki anlayış kadın kapanmalıdır anlayışına sahipti ve kadınlarda toplumdan korktukları için açık gezemiyorlardı durum günümüzde devletin yasak getirmesiyle birazdaha iyileşti ama hala kadın örtünmelidir anlayışı devamettiği için kadınlar yine ilk önce bu görüşte olan ailesi ve sonra toplum tarafından baskı altına tutulmaktadır mesela ben ramazan ayında açıktan yemek yiyemiyorum neden çünkü millet toplumun dine uyması gerektiğini düşünüyor ve uymayana ise kötü gözle bakıyor ve insanda bu insanlardan çekindiği için rahat olamıyor. işte bu yüzden bu düşünce yapısın toplumdan tamamen silinmesi gerekir ama bunun için laik olan devletin diyanet gibi din doğrudur aşılayan kurumlar gibi kurumları kapatması ve dini desteklememesi gerekir ve insanlara insan hakkına saygıyı ve insan hakkının ne olduğunu ilk okuldan başlayarak anlatılmalı yani eğitimi ve öğretimi verilmeli yani bu konuda bence ders verilmeli derste yetmez her platformda buna değinilmeli yani insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşayabileceği anlatılmalı ve herkesin hayatını istediği gibi yaşama hakkı olduğu öğretilmelidir ama tabiki herkes dine uymalıdır gibi dini inançların insan haklarına aykırı olduğu anlatılmalıdır.
  4. arkadaşım sana daha önce ne dedim osmanlıdan çıktığımızda kadının açık gezmesi mümkün bile değildi çünkü insanlar kapanmanın doğru olduğunu ve herkesin kapanması gerektiğini ve herkesin dine uyması gerektiğini düşünüyorlardı ama kılık kiyafet kanunuyla kadına özgürlük geldi ve dine inanmayanlarada özgürlük geldi öyle olmasaydı günümüzde bu özgürlüğü bulamayacaktık ve bu düşünce hala devametmektedir yani kapanmak doğrudur ve din doğrudur ve bunlara herkes uymak zorundadır düşüncesi hala vardır ve bence bu özgürlüklere aykırı bağnaz düşüncenin bertaraf olması için bu yasak devametmelidir.
  5. başka türde demek istedim baştürde değil ve allaha hizmet eden sadece uzaylılar değil dünyalı insanlardanda allaha tapmış ve onun herdediğini yapan hizmetkarları vardır tabi derin dünya devleti elemanları bunlardan olsa gerek.
  6. kardeşimmelek diye bişiy yoktur belkim allaha çok bağlı uzaylı yani bizim gibi yada baştürde canlılar vardır ve bunların ölüleri ve canlıları bü dünyada ve ruh boyutunda ona hizmet ediyorlar bu tabir onlar için olabilir ama bir kanadı dünya kadar olan ayrı tip bir canlı yada cennet yada cehennem yoktur bunlar masaldan başka bişiy değil işte bu masalı insanlara aşılayan ve kendine ve bu masalına bağlı insanlar yaratmaya çalışan allah bu konuda tam bir bencillik yapmıştır ama cansıkıntısı yüzünden evreni yaratması olumlu bir olay.
  7. evet çarşaflada dolaşırsın ama örtünmek doğrudur ve yapılması gereken örtünmektir dedinmi ozaman özgürlüklere aykırı bir düşünceye sahip olursun doğru olan örtünmek değil insanın istediği gibi hatta çıplak bile dolaşma hakkının varolduğunu kabuletmektir ama dine inanlar ve bizim bu kültürümüz doğrunun örtünmek olduğunu düşünüyor ve açık gezenlere kötü gözle bakıyor yanlış olan budur işte bu düşünce bertaraf edilmelidir.eğer dindarlara kalsaydık herkes örtünmek ve dine uymak zorunda kalırdı ama nitekim devlet laik ama yine kadınlar üzerinde toplumun bir baskısı var yine kapalı gezmek zorunda kalıyorlar ayrıca insan başkalarının hakkını yemeden hayatını istediği gibi yaşama hakkı olduğundan erkek yada kadın istediği kişiyle beraber olma hakkına sahiptir ama bizim toplum istediğiyle beraber olmuş bir kıza kötü gözle bakıyor ve evlilik dışı cinsel ilişkiler kötüleniyor oysaki insan istediğiyle beraber olur buna kimse karışamaz bu doğal bir haktır önemli olan kimsenin hakkına tecavüz etmeden gönül rızasıyla olmasıdır isterse erkek erkekle kadınla kadınla yada hem erkek hem kadınla yada toplu olarak cinsel ilişkiye girebilirler bizim toplum daha henüz medenileşememiştir hala eski bağnaz zihniyetini korumaktadır.
  8. tanrı egoistmidir evet egoisttir çünkü egosu olmayan tek canlı bile olamazda ondan egosuz canlı olmaz dolayısıyla allahta egoisttir peki onun egosu nasıldır onun egosu bence cansıkıntısını gidermek için eğlenmeye dayalıdır işte allah inanca göre bizi yaratmadan önce yanlızdı ve bence cansıkıntısından tüm evreni yarattı ve bence en büyük egoistliği dindedir allah islam inancı gibi saçma bir inancı insanlara aşıladı ve kendisine koşulsuz bağlanacak köle istedi bu bence tam bir egoistliktir cansıkıntısından evreni yaratması iyi bir egoistlik ama bu din zırvalığı bencil bir egoistlik.
  9. başörtüsü kadının istediğini giyme hakkına vurulan bir kelepçedir insan çıplak bile dolaşma hakkına sahipken kadını kapatmaya çalışmak tam bir zorbalık ve haksızlıktır işte türkiyede bu zihniyeti yani kadın örtünmelidir düşüncesini bertaraf etmek için başörtüsü yasağı getirilmiştir yoksa osmanlıdan çıkan türkiye yine o bağnaz anlayışta kalırdı.
  10. başörtüsü kadının özgürlüğüne karşı bir kelepçedir çünkü insanın hayatını başkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı vardır dolayısıyla istediği elbiseyi giyme hakkı vardır hatta insan çıplak bile dolaşabilir çünkü beden kendi bedenidir ister örter ister açar bu onun bileceği bişiydir buna kimse karışamaz ama derin dünya devleti bunu istememektedir özellikle orta doğuda bu inancı hakim kılmak istemekte elinden gelse tüm dünyayı bu inanca boğacak çünkü örtünmek bedenin gizli kalacağı için insanda daha çok merak uyandıracak ve şehvet kemale erecektir kadın cinsel obje olarak dqaha bir önemi artacaktır derin dünya devletinin istediği budur.
  11. arkadaşım fuzuli evet bu sistem kendiliğinden oluşamayacakkadar karmaşık ama felsefi olarak yani mantiken düşündüğümüzde bir yaratıcı olması gerek ama bu yaratıcı birmi birden fazlamı ve nasıl bir canlı olduğunu onu görmediğiz için bilmiyoruz sadece akıl yürüterek böyle bir yaratıcının yada yaratıcıların olabileceğini düşünebiliriz daha ötesine geçemiyoruz çünkü bilim allahı bulup buna bir açıklı getirmiş değil yani kise allahı görmüş değil.
  12. bilim gözle görülen yani somut olan şeyleri inceler allahın varlığı hakkında somut bişiy yoktur ama felsefi olarak bu kadar komplike bir yapının insan kendiliğinden oluşamayacağını düşünebilir ve yaratıcı olacağı kanısına varabilir ama bunun birmi birden fazlamı ve nasıl bir yaratık olduğunu bilemez çünkü onun gözle görmemiş yani elle tutulur bir bilgisi yoktur işte bu yüzden allahın varlığı felsefi olarak mümkün gözüksede birmi birden fazlamı ve nasıl bir canlı olduğu belli değildir.
  13. allahın varoluşunun sebebi vardır oda evrenin yapı taşı olan enerjinin varlığının sebebidir biz enerjinin varlık sebebini araştırırsak onu buluruz bu konuda teoriniz varsa paylaşın saygılarımla.
  14. arkadaşım insan başkaların hakkını çiğnemediği sürece hayatını istediği gibi yaşama hakkına sahiptir dolayısıyla ona kimse karışamaz.ben evrenin sistemi yanlıştır demiyorum cennet cehennem kavramları ve din insan haklarına aykırıdır diyorum ve dinin açıkladığı insancıl davranma merhamet adalet gibi kavramlara zıt olduğunu ifade ediyorum çünkü hiç kimse insanlığın dışına çıkamaz çıkarsa zalim olur insan haklarını çiğnemiş olur nasıl hırsılık yapmak kötüyse ve o kişi kötüleniyorsa işkence yapan zulmeden kişide kötülenmeli ve o savunulmamalıdır ama siz yine allah işkence yapabilir diyorsunuz ben işkence yapsam doğru olurmu bu adalete terstir değilmi işte allah yaratıcı dahi olsa kimseye işkence yapma hakkına sahip değildir kimse kimseye benim dediğimi yapacaksı yoksa sana işkence yaparım diyemez bu yaratıcı dahi olsa böyledir çünkü insanın hayatını b aşkalarının hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı vardır kimse o insana karışamaz ve ona kendi isteklerini yapmadı diye işkence yapamaz yapan kişi allah bile olsa yanlış yapıyor demektir ve asla bunun savunulacak bir tarafı yoktur nasılki ben bir kişiye dediğimi yapmadı diye işkence yaptığımda savunulacak bir tarafım yoksa bunu allahyta yapsa bu savunulamaz çünkü kimse insanlığın dışına çıkamaz bu insan haklarına aykırı olur ve bu inanç dinin öğütlediği insanlık kurallarına aykırıdır hem insanlığı öğütleyeceksin hem insanlık dışı davranacaksın yani saçmalık diz boyu.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.