Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"GÜLER ZERE ÖLÜRSE TÜRKİYE EKSİK KALIR"


Ahmet AY

Önerilen İletiler

O sıradan bir tutuklu değil.O birçok insanın katilidir suçsuz insanların kanına giren bir katil sıradan bir suçlu sayılmaz ve sıradan bir suçlu gibi muamele görmez.

Siradan bir tutuklu oldugunu söyleyenmi var? Sucsuc insanlarin kanina girenler arasinda ve hala yakalanmayip belkide büyük ihtimalle öldürmelerine devam eden resmini kendinize örnek aldiginiz Yesil de var. katilin iyisi kötüsü olmaz. Katil katirldir. Bu kadar cifte sitandart uygulayanlarin nasil bir hukuktan yana olduklarida asikardir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ülkede herkesin sevdiği karşısındakinin ise katil gördüğü birileri ziyadesiyle var.Dolayısıyla herkesin karşısındakine göre sevdiği bir katili var.

 

Hukuk hangi kararla hangi vicdanı rahatlatacak, kimin katiline sahip çıkacak?Nihayetinde o da bir görüşü olan, bir hukuğa,adalet felsefesine inanan insanların elinde hakemlik yapıyor.

 

Herksesin bir birine göre sevdiği bir katili olduğu gibi bir de kendi hukuğu olursa ee artık denk gelmez hukuk terazisinin kefeleri.

 

Hukuk da hangi hukuk, kendi ideolojin için mi, kendi sevdiğin insan için mi yoksa hukuk hukuk olduğu için herkes için mi?

 

Kendi ideolojine ters gelen hukuk muhasebesi yapıldığında bağırıp başka ideolojiyi hukuk dışı mahkum eden hukuğa ses çıkarmıyorsan bahsetme hukuktan, bahsetmeyelim hukuktan; kendi sevdiğimiz insanı hukuk dışı yagıladıklarında bahsediyorsak hukuktan; başka birinin sevdiği insanı hukuk dışı yargıladıklarında, muameleye tabi tuttuklarında çıkmıyorsa sesimiz eee artık susalım da hukuk kavram olarak bari kalsın, dilimizle onu da bozmayalım.

 

Muhabbetle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

O sıradan bir tutuklu değil.O birçok insanın katilidir suçsuz insanların kanına giren bir katil sıradan bir suçlu sayılmaz ve sıradan bir suçlu gibi muamele görmez.

 

Emperyalist sömürgeciliğin dünyayı cehenneme çevirdiği ve mazlum 3.dünya halklarının, emperyalizme göbekten bağımlı 'Muz Cumhuriyetleri'nde köleye dönüştürüldüğü, küresel sermayenin at oynattığı bir dünya da ilk sorular şunlardır:

 

Terör ne, terörist kim?

 

Suç ne, suçlu kim?

 

Kıssas ne, katil kim?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haberlerde duyduğumuza göre Güler ZERE ömür yeterse "tedavi olmak üzere" artık serbest.

Ancak bir kaç hususa değinmem gerektiği kanaatindeyim.

1. Hiç kimse bu yazı bağlamında "Güler ZERE uçsuzdur" dememiştir. Suç, suçlu yargılarına kamuoyu vicdanından öteye Kamu adına bağımsız(sa) yargı belirler.

2. "Güler ZERE avfedilsin" diyen de olmadı; sadece "amansız bir hastalıktan dolayı mahkûm terörist, gagster vs. olsa da daha insani ve sağlıklı koşullarda tedavisi yürütülmeli ve iyileşince de cezasına devam edilmeli" dedik. Böylesi durumlarda -ZULU kabileleri ve bu anlayıştaki ülkeler hariç- her devletin tanıdığı haktır.

3. İdeolojik olarak, dünya görüşü ve okuyuşu babında Mahkûm ve hasta olan Güler ZERE ile hiç bir yakınlığım söz konusu değildir. Ancak "insan"lık ortak paydası ve bir İnsan Hakları Aktivisti olarak "mağdur her kim olursa olsun yanında olmamın gerekliliği" temel ve vazgeçilmez ilkesince böyle bir yazıyı kaleme aldım. Dilerim bir daha bir mahkûm böylesi bir hastalığa yakalanmaz. Ancak hangi suçtan olursa olsun, dünya görüşüne bakmadan yanında olacağımı burada ilan ediyorum.

4. Yorum ve eleştirileriyle katkı sunan herkese minnettarlığımı sunuyorum.

Saygılarımla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Adalet Bakanlığı, kanser hastası hükümlü Güler Zere’nin af kapsamında olduğuna ilişkin raporu Cumhurbaşkanı Gül’e sunulmak üzere Köşk’e gönderdi. Taraf’a konuşan baba Haydar Zere, kızının karara çok sevindiğini belirterek “Hiç olmazsa kalan birkaç ayımı ailemle geçireceğim” dediğini aktardı

 

Adalet Bakanlığı, kanser hastası hükümlü Güler Zere’nin af kapsamında olduğuna ilişkin raporu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulmak üzere Çankaya Köşkü’ne gönderdi. Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı, Zere için İstanbul Adlî Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu tarafından verilen sürekli hastalık raporunun yer aldığı dosyayı incelemeye aldı.

Raporun çıkmasının ardından Elbistan Savcılığı’na başvurarak infaz erteleme talebinde bulunan avukatların talebi ise reddedildi.

 

Dört ay önce bırakılsaydı

190 günü aşkın bir süre Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin önünde oturma eylemi yapan Güler Zere’nin babası Haydar Zere ise dört gözle kızının serbest bırakılmasını bekliyor. İyi haberi önceki gün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan alan baba Zere, kızını İstanbul’a götürerek Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatırmayı planladıklarını söyledi.

Taraf’a konuşan Haydar Zere, kızının da karara sevindiğini belirterek “Hiç olmazsa birkaç ayımı ailemle geçireceğim” dediğini aktardı. Adlî Tıp’ın kararı geciktirdiğini söyleyen baba Zere, “Güler, dört ay önce tahliye edilseydi, tekrar sağlığına kavuşma ihtimali yüksekti” dedi.

 

Adlî Tıp Başkanı’na tepki

Öte yandan önceki gün NTV’ye konuşan Adlî Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, kurumun önünde eylem yapanları suçladı. Karar verirken hastanın yararı kadar, toplumun bazı kesimlerinin düşüncelerini de düşünmek zorunda olduklarını savunan İnce “Adlî Tıp, bu hasta için hak etmediği bir baskıyla karşılaşmıştır. Yaklaşık 85 gün kurumun kapısına çadır kurdular. Her çadır kurana biz istediği raporu verecek olursak bilimsel kimliğimizin ne anlamı kalır” dedi.

Bu sözlere tepki gösteren Zere’nin avukatı Oya Aslan İnce’nin görevinin toplumsal konularda yorum yapmak olmadığını, hasta kişiler hakkında bilimsel çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. “İnce eylemlerden rahatsız olmuş. Acaba evrakların geç gelmesinden, rahatsızlık duydu mu? Zere’nin sağlığının kötüleşmesinden dolayı vicdan azabı çekti mi?” diye soran Avukat Aslan, “İlk muayeneyi beş dakika yaptılar. Onların görevi toplumsal konularda yorum yapmak değildir” diye konuştu.

 

Hastalık süreci ve ihmaller

Diş ağrısı şikâyetiyle cezaevi doktoruna başvuran Zere’ye ağrıları için antibiyotik verildi. Sağlık durumu ağırlaşınca 27 ekim 2008’de hastaneye sevkedildi. Muayenede, ağzındaki yaraların tümör olduğu tespit edildi. 5 Şubat 2009’da Balcalı Hastanesi’nde biyopsi örneği alınmasının ardından Zere, ilk ameliyatını geçirdi. Avukatlarının cezasının ertelenmesi için yaptığı başvuru kabul edilmedi. 4 mayısta kanserin yayıldığı tespit edildi. Mahkûm koğuşunda yer olmadığı için ancak bir ay sonra ameliyat edilen Zere’nin damak bölgesi alındı. 2 temmuzda Çukurova Üniversitesi Adlî Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı ‘Ölüm riski var’ şeklinde rapor hazırladı. Raporun ardından avukatların başvurusu üzerine Elbistan Savcılığı dosyayı Adlî Tıp’a gönderdi. Ertesi gün kara yoluyla 14 saat süren bir yolculuğun ardından İstanbul’a getirilen Güler Zere, beş dakika süren muayenenin ardından Adana’ya geri gönderildi.

 

Vedalaşma ve huzur hakkı

Avukatlar, Adlî Tıp’ın 16 temmuz tarihli kararına itiraz etti. Dosya 27 ağustosta Adlî Tıp Genel Kurulu’na gönderildi. 3 eylülde Zere’nin radyoterapi tedavisi bitti. Bir ay sonra kanser Zere’nin boynunun sağ tarafına sıçradı. 12 ekimde Zere üçüncü ameliyatını oldu. 22 ekimde Genel Kurul tekrar toplandı ancak yine dosyaya ilişkin karar vermedi. 26 ekimde Türk Tabipleri Birliği Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanlığı’na acil çağrıda bulundu. TTB, Güler Zere’nin geriye dönüşü olmayan bir evrede olduğu ve kendisine “Vedalaşma-huzur hakkı” tanınmasını istedi. 3 kasımda kanserin Zere’nin akciğerine sıçradığı anlaşıldı. Tüm yaşananların ardından önceki gün Zere’nin affı için rapor çıktı. Cezanın ertelenmesi için yapılan başvuru dosyası ise Adlî Tıp Kurumu Genel Kurulu’nda hâlâ görüşülmeyi bekliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devleti 'alimizin' Zere'ye bu ''iyiliği'' yapacağını pek sanmıyorum..

 

Hep kendime sormuşumdur:

 

Ölmek mi daha kötüdür/iyidir sürünmek mi?

 

 

Neden iki seçenek var..bu kadar dar bir alandamı yaşıyoruz..sadece ölmek ve sürünmek seçeneklerimi var önümüzde.. :D siz şuraya bir kaç seçenek daha ilave edin Sn.JAN.. :)

Dağda sağlıklı iken daldan dala keklik gibi sekerken, Güler Zere çok Mutluydu..Hayat bu..yarın ne olacağımız belli değil..acısıda tatlısıda, birlikte HAYAT buluyor bizde.. :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Devleti 'alimizin' Zere'ye bu ''iyiliği'' yapacağını pek sanmıyorum..

 

Hep kendime sormuşumdur:

 

Ölmek mi daha kötüdür/iyidir sürünmek mi?

 

Devlet aliniz terörist zereye bu iyiliği yaprt malesef.Yanıldınız devlet yine sizi ve sizingibi düşünenleri yanılttı.

 

Gündeme getirilmesinin sebebi zaten belliydi.

 

Bakın, yanlız terörist zere değilmiş onundan beter olan mahkumlarda vardı ne hikmetse bu adalet yine teröristten yana oldu,terörist zere sayesinde diğerleride kurtuldu.

 

Ama Allahın adaletinden kaçamaz...Belsını çekecektir belkide daha ağır ödeyecektir..iŞTE ISLAKLIĞI....

 

-http://haber.mynet.com/detay/guncel/guler-zere-affedildi/478784-

 

Güler Zere affedildi

Cumhurbaşkanı Gül, Güler Zere'nin cezasını affetti.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, aralarında hükümlü Güler Zere'nin de bulunduğu 4 kişinin kalan cezalarını kaldırdı.

 

Elbistan E Tipi Cezaevi'nde yatan ve hastalığı nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin mahkum koğuşunda tedavi gören Güler Zere için İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu sürekli hastalık halini belirtir raporu Cumhurbaşkanlığa sunmuştu.

 

Zere ile birlikte, Şirin Aydın ve Nurettin Ateş de affedildi. Köşk'ten yapılan açıklama şöyle:

 

"Sayın Cumhurbaşkanımız, dosyaları Adalet Bakanlığınca gönderilen Nurettin Ateş’in felçli olduğunun; Şirin Aydın’ın vücudunun sol tarafını kullanamadığının ve ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığının; Fehmi Akar’ın istemsiz hareketler yaptığının ve desteksiz ayakta duramadığının; Güler Zere’nin ise kanser olduğunun hastaneler ve Adlî Tıp Kurumu 3 üncü Adlî Tıp İhtisas Kurulu tarafından tespit edilmesini ve bu Kurumlarca düzenlenen raporlarda belirtilen ayrıntılı tıbbi bulguları dikkate alarak, Anayasanın 104 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (B) bendinde sözü edilen “sürekli hastalık” sebebi ile ilgililerin kalan cezalarını, söz konusu madde uyarınca kaldırmışlardır"

 

 

MYNET

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

 

ilker01.. smile.gif

 

 

apo biji nin sarayına sekiz koç yiğit! daha gitti biggrin.gif ..fakaaaattt..bu kişiler terörist aynı zamanda pisikopat..biji apoyu indirmesinler adada,atmasınlar balıklara biggrin.gif ..nedir bu başımıza gelen..diye.. biggrin.gif

 

apo meclise..Türkiye eksik kalmasın diye.. biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

 

Benim yazımda sadce ve yalnızca ölümle pençeleşen kanser hastası bir mahkumun affıyla ilgiliydi. Buralara çekmeyi insafla bağdaştırmıyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Güler ZERE'nin cezasını çektiğini/çekmekte olduğunu ve çekmesi gerektiği konusunda bir itirazımız olmadı.

Ancak böyle bir hastalığa yakalanan biri (hangi suçu işlemiş olur ise olsun) sağlığına kavuşturlmalıdır.

Ve bunun için af da dahil her seçenek göze alınmalı.

Bunu istemek farklı, cezasız kalsın farklı birer yaklaşımdır. Güler ZERE öldürme eylemine katıldı diye hastalıklı bir halde ölüme terk edilmemelidir.

Evet,

Önce Güler ZERE sağlığına kavuşturulmalı.

 

 

O Konuda Ben Sizinle Aynı Düşüncede Değilim.....

Bu Zamana Kadar Cezaevlerinde Bi çok kişi O hastalığı yaşadı yaşıyor.... O hastalık Yaşayanlardan Kaç kişi Serbest Bırakıldı... ?

 

Tamam Hadi Diyelim Yaşamak insanın en doğal Hakkı...

 

Peki Şehit Ettikleri İnsanların Hakkı Ne oldu ?? Onların Yaşam Hakkı Yokmuydu ? Onların Sağlıklı Olma Hakkı Yokmuydu ? O insandıda Onlar insan Değilmiydi ?

Sağlığına Kavuşacaksada Cezaevinde Kavuşşun sağlıgına....

 

Bir Çok Cezaevinde O hastalığı yaşayıpta Sağlıgına tekrar Kavuşan insanlar gibi....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Simdi bir de Dersim'de 1938'de katledilen 16 bin kisinin, ve surulen binlerce kisinin hesabini verin isterseniz!

Ya da 17600 faili mechul cinyaetin! Zira mechulleri ortada!

 

Sonra gelip Zere hakkinda yerme de bulunabilirsiniz!

 

smile.gif

Vooovv

Şimdi birde başımıza Dersim çıktı.İllede 16 binde16 bin,diye tuttururlar artık.Bakalım daha neler göreceğiz.

Bu devlete verdiğiniz zararların faturasını çıkartırsak buradan bizim köye yol olur.(Pkk ve onun yolundan giden,Türkiye CUmhuriyet'ini ve Ulus Devleti sindiremeyenlerden bahsediyorum.Hemen başka taraflara çekmeyin).

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Vooovv

Şimdi birde başımıza Dersim çıktı.İllede 16 binde16 bin,diye tuttururlar artık.Bakalım daha neler göreceğiz.

Bu devlete verdiğiniz zararların faturasını çıkartırsak buradan bizim köye yol olur.(Pkk ve onun yolundan giden,Türkiye CUmhuriyet'ini ve Ulus Devleti sindiremeyenlerden bahsediyorum.Hemen başka taraflara çekmeyin).

Dersimde bir şeycikler olmamış mı?

İnsaf tarihimize bakalım yeter...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Simdi bir de Dersim'de 1938'de katledilen 16 bin kisinin, ve surulen binlerce kisinin hesabini verin isterseniz!

Ya da 17600 faili mechul cinyaetin! Zira mechulleri ortada!

 

Sonra gelip Zere hakkinda yerme de bulunabilirsiniz!

 

smile.gif

 

Siz bana;

Halka, halkın kendi egemenliğini vermemek için o halkı kandırarak ve koşullayarak silah önüne, kendileri uğruna süren ağaları yaratan ve halkımızı ilkelliğe mahkum eden o ilkel aşiret kültürünün hesabını verdiğiniz gün, size vermem gereken bir hesabın olmadığını kavramış olursunuz.

 

Siz bana;

Halka, halkın egemenliğini tanımak koşuluyla gerçekleştirilmiş bir Devrime karşın, hala halka egemenliğini tanımak istemeyen aşiret kültürünün; halkımızı kendi uğruna ölüme ve ilkelliğe mahkum eden aşiret kültürünün hesabını verdiğinizde, size vermem gereken bir hesabın olmadığını kavramış olursunuz.

 

Cümleyi iki farklı biçimde tanımladım ki, birisi anlaşılmaz ise diğerine baş vurulsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Güler Zere affedildi,Allah onun katlettiklerine rahmet etsin,cünkü onlari ölümden kimse kurtaramadi.

Adamlarin aet niyetine bakin ki,birakin Güler Zere'yi'de Dersim'in hesabini verin deme cüretini gösteriyorlar,yarinda kalkip Öcalanin hesabini sorarlar bunlar.Yani sen ülkeyi bölmek icin ayaklanacaksin,eline silah alip devletin karsisina cikacaksin,kafan ezilince de hesap ver diyeceksin,piskinligin bu kadari ancak bir ülkeyi bölmek icin yemin etmis olanlarda olur.PKK'nin katlettigi insanlari faili mechul diye lanse edeceksin.Sonra da demokratik hak diye ortaya cikacaksin.

 

Türkiye Cumhuriyetini bugün yöneten iktidar sadece gaflet icinde degildir,iktidar ayni zamanda dalalet ve hiyanet icindedir.Dün Ingilizlere ülkeyi satanlarla bugün Kürtcülere satmaya calisanlarin hicbir farki yoktur,ayni soydandirlar.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Terörist zere şimdi evinde ailesi ile kim bilir ne kadar mutludur.

 

Ya bu teröritsitin şehit ettiği plislarin ailesi ,çocukları nasil haldedirler ?(akp)cumhurbaşkanı serbest bıraktı fakat ... Yüce adalet umarım yakasını bırkmaz.

 

Evet Güler ZERE çok mutlu;

Kalmış ise birkaç aylık ömrünün geri kalan kısmının ızdırabını ve kanserin verdiği dayanılmaz acısını ailesiyle hafifletecek.

Peki ya Yeşiller nasıl mutlu mudurlar?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yurdum Türkiyesini anlatan güzel satırlar, nede olsa herkesin katili kendince kahraman.

 

Devrimci nedir ? kendine öldürme yetkisi tanınan kişimidir.? Yoksa dünyanın her türlü sır'ını çözmüş Yahudi ideolojisinin anti-tezini uygulayan kişiyemi denir. ?

 

66. SONE

 

Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni,

Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez.

Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini,

Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz,

Değil mi ki ayaklar altında insan onuru,

O kızoğlan kız erdem dağlara kaldırılmış,

Ezilmiş, horgörülmüş el emeği, göz nuru,

Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş,

Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın,

Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene,

Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın,

Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen' e

Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama,

Seni yalnız komak var, o koyuyor adama.

 

 

William SHAKESPEARE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Evet Güler ZERE çok mutlu;

Kalmış ise birkaç aylık ömrünün geri kalan kısmının ızdırabını ve kanserin verdiği dayanılmaz acısını ailesiyle hafifletecek.

Peki ya Yeşiller nasıl mutlu mudurlar?

 

Bakin sizin su yukarda vermis oldugunuz yanit bile Güler Zere'nin katlettigi canlara bir hakarettir, bu farketmemenız mumkun degil.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet AY, 26 Kasım 2009 - 06:20 tarihinde, dedi ki:

 

Evet Güler ZERE çok mutlu;

Kalmış ise birkaç aylık ömrünün geri kalan kısmının ızdırabını ve kanserin verdiği dayanılmaz acısını ailesiyle hafifletecek.

Peki ya Yeşiller nasıl mutlu mudurlar?

 

 

Bakin sizin su yukarda vermis oldugunuz yanit bile Güler Zere'nin katlettigi canlara bir hakarettir, bu farketmemenız mumkun degil.

 

 

saygilarla

 

Siz ZERE'nin katlettiği (ama doğrusu katledip etmediğini bilmiyorum, sadece o çatışmalarda bulunmuş, neyse bu sorun değil. Onun çatışmada bulunması bile benim vicdanımda suçludur, işin bu boyutunu tartışmıyorum)insanlar benim insanlarım. Onlara sahip çıkma, onlar için yüreği kanamada ve onların hakkını aramada kimse bizimle yarışamaz. Bunu eksiksiz yapma gayretindeyiz. Güler ZERE insanlık için bir örnek davranıştı. Daha öncede yazmıştım; ben Güler ZERE ile ideolojik hiç bir yakınlık duymuyorum. Ancak o hasta ve kanser hastasıydı. İnsanlık adına (onun yaptıklarını bugün için hesaba katmadan) onun serbest kalması gerektiğine ve varsa çaresi tedavisini görsün iyileştiğinde de cezasını çekmeye devam etsin demiştim.

Ama fotoları avatarınız, sembolleriniz olan kişi Güler ZERE'den en az on,yüz kat daha katil ve cezayı hakkediyor. Siz onun fotosunu kullanırken biz mağdurlarına hakaret olmalı değil mi?

Değil;

Çünkü biz onu adam ve insan yerine koymuyoruz. Onun yapıp ettiklerini çok iyi biliriz.

Vesselam.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.