Φ ELiFLE Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2010 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2010 Aşksız olma ki, ölü olmayasın Aşk ile öl ki, diri kalasın... MEVLANA Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2010 Bazı öldürmeler, kesmeler, darbeler hayat verir. Bahçıvan ağaçları budamasa dallar gelişir mi?Terzi kumaşı parça parça etmese elbise çıkar mı? HZ MEVLANA 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2010 Ey burnu kanasa hemen kadere küsüp yüzünü ekşiten. Gülden hiç ders almıyor musun? Bütün yaprakları tek tek yolsan gül yine de gülmekten vazgeçmez. Hale razı oluş şükürdür. Gül de daimi bir şükür makamındadır. Hem bilmez misin ki başına gelen sıkıntılar aslında daha büyük bir sıkıntıya set olur da başındaki belayı def ederler. O halde yüzün gülsün.. Hz. Mevlana 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2010 ''Neyi arıyorsan sen O'sun, zulmün peşindeysen zalimsin, aşk'ı arıyorsan aşık'' (Hz. Mevlana) Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2010 Nice kişiler surette kaldı, özü göremedi. Göz aslında bir yağdır; gönülle birleşirse nur olur Sen gözü gönülle destekle de nuru gör, sureti aş. Hz. Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2010 Ayım ŞEMS,güneşim ŞEMS,gecem ŞEMS,gündüzüm ŞEMS,hayatım ŞEMS,ruhum ŞEMS,Vallahi Ya ŞEMS!Sen olmasaydın;Ne Allah ı bilir, ne de Rasulünü tanırdm {Hz Mevlana} Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2010 Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, Sevmek ve Sevilmek için çareler arayın.. ...[Hz Mevlana] Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2010 söz; harften, sesten ve soluktan ayrıldı mı hepsini bırakır, deniz kesilir..harfi söyleyen de ,duyan da, hatta harfler de; bu üçü de sonunda can olur.." Mevlana Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2010 Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük! Bir başka bahar için sadece yaprak döktük. -Mevlana- Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2010 Konuşsam dilim yanar, sussam kalbim. Önce duruyorum. Sonra susuyorum. İçimden çıkan lafların etrafı , yangın yerine çevireceğini düşününce kilit vuruyorum dilime. Yan! diyorum içime!. Sadece sen yan! Ve Dayan! diyorum gönlüme!. Herkes mutlu olsun! Sen dayan!. Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2010 Sanki içimde susmanın pek değerli olduğunu bilen hoş sözlü yüz kişi varda onların hepsi ellerini dudaklarına götürmüşler'bu bahsi bırak,sus' diye bana işaret ediyorlar..HZ MEVLANA Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2010 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2010 Olanlar oldu, gitti dostum benim. şu dünya bir altüst olsa, ağlasa yeri var. öylesine topraklar altında kalmışım. Mevlana Celaleddin Rumi Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2010 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2010 Aşk, sevgiliden başkasını seyre dalarsa, bu aşk değildir. Aslı yok bir sevdadır… Hz.MevLânâ Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2010 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2010 "Gönlüm dilime dargın, dilim gönlüme...Gönlüm duygularını anlatamadığı için kızarken dilime. Dilim anlatamayacağı şeyleri düşündüğü için kızıyor gönlüme..." Mevlana 1 Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2010 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2010 Ne olursan ol, Göründüğün kadarsın. Nasıl görünürsen görün; Karşıdakinin seni gördüğü kadarsın .. Mevlana Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2010 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2010 Ben bir balığım, aşk ise daldığım bir derya... Aşktan gözlerim yaşlı olsa da o derya göz yaşımı nerden bilir? Başımı o denizden çıkarayım desem, balığım ya; Nefesim kesilir...! -Mevlana- Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2011 "üzülme! dert etme can! görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan... ne mutlu sana! elinde olmayanları söyleme bana... elinde olanlardan bahset can! üzülme! ...geceler hep kimsesiz mi geçecek? gidenler dönmeyecek mi? yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede, veya bir bahar sabahında karşına çıkmış... bil ki! güzellikler de var bu hayatta... gel gitlerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin? hüzün olgunlaştırır, kaybetmek sabrı öğretir." Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 5 Ocak , 2011 Aşkına dalmışım ben, nasihat neye yarar? Zehir içmişim ben; şeker neye yarar? Benim için: "ayağına zincir vurunuz!" diyorlar. Divane olan gönüldür, ayağıma zincir vurmak neye yarar?.. ... Mevlâna Alıntı
Φ Aries Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2011 Gönderi tarihi: 10 Ocak , 2011 Ey Gözyaşı! Mademki gözümün kapısından çıktın gidiyorsun, bari sevgilinin kapısına git de başını Onun eşiğine koy. Hz.Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2011 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2011 Dertli insan içi duman dolu bir odaya benzer.Onu dinlemek; O odaya bir pencere açmak gibidir. Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 8 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2011 "Dilini terbiye etmeden önce yüreğini terbiye et. Çünkü söz yürekten gelir, dilden çıkar". Mevlana... 1 Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 16 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2011 Öfke rüzgar gibidir, Bir süre sonra diner; ama birçok dal kırılmıştır bile". Mevlâna Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 22 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 22 Mart , 2011 MEVLANA der ki; Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme. Sen dağları seyret. Yenik düşüyorsan özlemlerine aldırma, kalbindeki o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset. Işıklar sönmüşse ve karanlıksa onada aldırma, ay ışığını seyret.SABRET... Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin ve sonsuz olsun. Sabret ki herşey gönlünce olsun...!! Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2011 ''Sabır önceleri zehirdir; Huy edinirsen bal olur...'' Mevlana Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2011 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2011 "Ört de, senin de ayıbını örtsünler.Kendinden emin olmadıkça kimsenin haline gülme." Mevlana 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.