» iLyAdA Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var Yaşadıklarımdan ögrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel muzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiç bir şeyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana Ataol Behramoğlu Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2007 Güzel Arkadaşım bu şiir beni nerelere götürdü bir bilsen. Ortaokulda çok sevdiğim bir arkadaşım vardı.Hala da görüşüyoruz.Evlerine gider kalırdım o da bizde gelir kalırdı onların evinde kaldığım zamanlar içimde hep bir burkulma olurdu.Çünkü babaları tarafından sarılıp sarmalanırlardı heran. İçim cız ederek,imrenerek izlerdim onları.Şimdi diyecen ki;" kızım seni baban sevmiyomudu"? Valla anneme sorarsan diyo ki"Baban sizi uyurken seviyo".Ama bunu ben bilemem valla ben annemin yalancısıyım Ha bide az çakırkeyif olunca öpüp kokladığını hatırlıyorum.Hatta azcık demlensede beni kucaklasa diye düşündüğümü de hatırlıyorum.ÇOCUK AKLI İŞTE Gerçekten bana çok uygun bir şiir seçmişsin.Ben hakikaten de; Sevilmeden sevmeyi Koklanmadan koklamayı, Sarmalanmadan sarmayı, Öpülmeden öpmeyi Yaşayarak öğrendim... Şimdi inanırmısın kendi çocuklarımı öyle sarmalıyorum ki,bayılcak gibi oluyolar Hayat öyle bir armağan ki herşeyin değerini vermek lazım.Anımızın kıymetini bilmek lazım.... Kırımamak kırılmamak lazım. Yediğimiz yemeğin içtiğimiz suyun herşeyin ama herşeyin hakkını vererek yaşamak lazım....sevgiyle kal Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 geçen gün edindiğin büyüteç şinci işine yarıyacak işte..hade kolay gelsin.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Yok kız azcık ilerleme var.Fena değil bu boyut Bu sefer büyütece hacet yok yani.Teşekkür ederim şimdi atıyom kendimi o tarlaya Alıntı
Φ Bayan_Pipo Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2007 unut beni UNUT BENİ IHLAMURLAR altında slayt IHLAMURLAR ALTINDA SEVGİLERLE... TIKLAMANIZ YETERLİ Alıntı
Φ sezerayse Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2007 Teyzesinin biriciği... Prensesim benim... Sen büyüdün...Anne oldun ama hala benim küçük prensesimsin...Sana Tanrı öyle güzel bir kalp bahşetmiş kii bunu ancak o kalbin güzelliğini görmeyi başarabilenler anlayabilir...! Sen bir Annenin sahip olabileceği ender evlat, bir eşin sahip olabileceği çok özel bir eş ve bir evladın isteyipte sahip olabileceği harika bir annesin...!Ben senin için ne diyeyim ki? Seni nasıl anlatabilirimki ....? Kelimeler yetmez... Seni tanımak için seni yaşamak lazım... Ben senin için, senin mutluluğun için hergün dua ediyorum ve edeceğim... Dilerimki hayat sana hep benim gözümle baksın prensesim. SENİ ÇOK SEVİYORUM... Alıntı
Φ egzorsist Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2007 Seni sevmek mor denizlerdi biraz Ne kadar gidilse bir o kadar bitmeyen Umutlar ve yıkılmalar ardında direnilen Seni sevmek mevsimler içinde en güzel yaz Seni sevmek yaşamın aşılmaz büyüklüğü Seni sevmek kan dolu yüzyılları korkutan Ve sığınıp ılık kıyı kentlerinde biraz akşam Seni sevmek çocukların düşlerinde gördüğü Varılırdı daha saydam günlere isteseler İsteseler yalnızlık giremezdi evlere Seni sevmek bir kırlangıç olacak bekleseler Ve uçacak durmadan adasız denizlere Kim bulacak cam kırığı gözlerinde sevgimi Sonra yalnız kalmak gibi yoksulca uğuldayan Bütün okyanusların baş eğdiği tek kaptan Sana verdim geç diye bütün denizlerimi Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2007 Artık hayatımdan çıksan diyorum Bu ikili delilik sona erse Ikimiz için de en hayırlısını diliyorum Hiç olmamış gibi davranabilmeyi Bu yok ediciliği anlayabilmeyi Bir bilsen ne kadar yürekten istiyorum Lütfen Görmeyeyim seni Bir yerlerde karşima çıkma Konusmayalım, bakışmayalım Ne olursun Daha fazla tükenmeye takatim yok Sanki aski öğütmeye programlı gibiyiz Aslında bakarsan insan olarak iyiyiz Ama daha fazlasını isteme benden yalvarırım Ben bittim artık kalmadım Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2007 Sevgili Babacım; Şu babalar günü beni hep ağlatır çünkü senle ilgili birsürü keşkem var İşte bazıları: Keşke beni omuzlarına alıpta gezdirdiğin çocukluk anlarımı hatırlıyabilsem Keşke beni sadece uyurken sevip okşamasaydın,uyanıkkende yapsaydın bunu Keşke küçükken eve geleceğin zamanları korkuyla bekleyeceğimize iple çekseydik Keşke karne aldığım zaman karneme merakla bakıp takdirle başımı okşasaydın Keşke beceremediklerimi hiddetle karşılamayıp bana öğretmeye çalışsaydın Keşke gittiğimiz tatillerden kavga döğüş değilde güle oynaya dönseydik Keşke evimizden hep kahkahalar yükselseydi Keşke seni öpmek istediğnde araya elini koyup beni uzaklaştırmaya çalışmasan Keşke şu an torunlarına gösterdiğin şevkatin binde birini bana gösterseydin(şimdi onları suçluluktan böle kucaklıyosun biliyorum) Daha ne diyim ben sana be babacığım.Herşeye rağmen beni sevdiğini biliyorum.Bunu en çok ne zaman anlamıştım biliyomusun.Gelin arabasına binip giderken arkama baktığımda.Sen hıçkırıklara boğulmuştun.O anda o arabadan inmek istemiştim ama çok geçti Biliyomusun herşeye rağmen seni çok seviyorum.Allah sana uzun ömür versin.Acınıza nasıl katlanırım bilmiyorum Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Güzel Arkadaşım bu şiir beni nerelere götürdü bir bilsen.Ortaokulda çok sevdiğim bir arkadaşım vardı.Hala da görüşüyoruz.Evlerine gider kalırdım o da bizde gelir kalırdı onların evinde kaldığım zamanlar içimde hep bir burkulma olurdu.Çünkü babaları tarafından sarılıp sarmalanırlardı heran. İçim cız ederek,imrenerek izlerdim onları.Şimdi diyecen ki;" kızım seni baban sevmiyomudu"? Valla anneme sorarsan diyo ki"Baban sizi uyurken seviyo".Ama bunu ben bilemem valla ben annemin yalancısıyım Ha bide az çakırkeyif olunca öpüp kokladığını hatırlıyorum.Hatta azcık demlensede beni kucaklasa diye düşündüğümü de hatırlıyorum.ÇOCUK AKLI İŞTE Gerçekten bana çok uygun bir şiir seçmişsin.Ben hakikaten de; Sevilmeden sevmeyi Koklanmadan koklamayı, Sarmalanmadan sarmayı, Öpülmeden öpmeyi Yaşayarak öğrendim... Şimdi inanırmısın kendi çocuklarımı öyle sarmalıyorum ki,bayılcak gibi oluyolar Hayat öyle bir armağan ki herşeyin değerini vermek lazım.Anımızın kıymetini bilmek lazım.... Kırımamak kırılmamak lazım. Yediğimiz yemeğin içtiğimiz suyun herşeyin ama herşeyin hakkını vererek yaşamak lazım....sevgiyle kal aynı duyguları paylaşan,aynı şeyleri yaşayan büyük bir çocuk grubuymuşuz bakınca..... kendimizi yalnız hissedip , babalarının sebepsizce sarıldığı çocukları görünce daha bir hüzün kaplamış minicik yüreklerimizi ...... sen azıcık demlensede beni öpüp koklasa demişsin bense demlenince verdiği sevgisini elimin tersiyle itmişim hep. oysaki tek suçları bilmemekmiş..... sevginin gizli olacağı öğretilmiş onlara,onlarda ne öğrendilerse onu yapmışlar. bunları anlayabilmek için bizimde büyümemiz gerekiyormuş ne yazık ki. keşke çocuk aklımızlada bunları düşünebiliyor olsaydıkta onca kırık dökükle dolmasaydık..... Sevgili Babacım; Şu babalar günü beni hep ağlatır çünkü senle ilgili birsürü keşkem var İşte bazıları: Keşke ....... Biliyomusun herşeye rağmen seni çok seviyorum.Allah sana uzun ömür versin.Acınıza nasıl katlanırım bilmiyorum Allah onların eksikliğini hiçbir zaman vermesin ablacığım.... Dilerim biz çok daha iyilerini yapabiliriz. Onlar bu kadarını öğrenmişti bizede öğrendikleri kadarını verebildiler. Ama eminizki bizi her zaman çok seviyorlar. En azından ben eminim ben onun ilk göz ağrısıyım, tamam oğullarını kayırıyor olabilirler ve şükürler olsun ki senin çocuklarına yaptığın gibi , bizede sevgisini heran gösteren bir annem var. iyikide var...... Allah yokluklarını göstermesin. Herikisinide her şeyden çok seviyorum. Ve her geçen gün onları biraz daha anlayabiliyorum. Böyle bir ailem olduğu için ben hergün şükrediyorum. Senin içinde dilerim ki ; inşallah senin çocuklarında ilerde size bakıp şükrebilirler..... seni seviyorum ablacığım..... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 kızlar yukarda babalarınızla ilgili yazdıklarınız beni çok duygulandırdı.. ne tuhaf değil mi..?sevdiklerine dokunamamak..uzaktan,gözleriyle sevmek..hele bu babanızsa..benim babam böyle değildi..ama hissettiklerinizi anlıyabiliyorum.. bazı şeylerin eksikliği ömür boyu hissediliyor..hep bi eksiğimizi kapatma telaşıyla geçiyor günlerimiz.. bir şiir okudum demin..çok sevdim..umarım sende seversin Radya'cım.. sen gidiyorsun ya işine yetişmek için saçlarını, gözlerini, ellerini neyin varsa toplayıp gidiyorsun ya her seferinde bir şey unutuyorsun sıcak termometrede yükselen çizgi kimbilir nerelerde soğuyorsun senin gözbebeklerin var ya kadın kadın gülen insan insan bakan gözbebeklerin beni tutsa tutsa gözlerin tutar ayakta beni yıksa yıksa gözlerin yerle bir eder ne gelirse onlardan gelir bana çalışma gücü yaşama direnci mutluluk gibi kazanılması zor mutluluk gibi yitirilmesi kolay bir açarsın ki mutluyum bir kaparsın ki herşey elimden gitmiş Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Canım ablacım bir aksilik çıkmazsa 7 temmuzda sendeyim Bak bütün planlarını ona göre ayarla tamam mı.... Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2007 Ayıp ettin hemen yaptım planlarımı: Geldiğinizin ilk günü hemen çarşılara atıcam kendimi. Uzun süredir Alsancağa gitmedim şöleee bütün gün vitrinlere bi bakim Sizmii? siz tabiki Hayduta bakıcaksınız Sonra ki günlerde de ne kadar alışveriş merkezi varsa hepiciğini gezicem.Tabi siz yine evde hayduta bakacaksınız Eeee teyzesi deilmisin zaten biliyom çok özledin Ay nasıl iyi olcak gelişiniz bu yıl çok kapandım eve çokkk.Nasıl da özledim sizi.... Ayrıca iş bölümü de yaptım: Yemekler teyzeme ait... Sen cam kapı halı silmeyi özlemişindir dimi.Hiçç merak etme bütün özlemini gidertecem sana Bak şimdi nasılda sabırsızlandım iple çekiyorum gelişinizi Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Ya ablaa yaaaa !!!!! Damarıma basıyosun.... bak şimdi aslında düşününce yaparım bu dediğini yapmam değil. Canım o benim bitanem.... Ama.... sen böyle yazmışsın ya düzgün cevap verecek tarafımın değil ister istemez cadaloz tarafımın sesi ağır basıyor bilmem anlatabildim mi ????? iyi sen alış verişe git. bende ev partileri düzenlerim sonra benide aranıza alın diye ağlama ama Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Ayıp ettin hemen yaptım planlarımı: Geldiğinizin ilk günü hemen çarşılara atıcam kendimi. Uzun süredir Alsancağa gitmedim şöleee bütün gün vitrinlere bi bakim Sizmii? siz tabiki Hayduta bakıcaksınız Sonra ki günlerde de ne kadar alışveriş merkezi varsa hepiciğini gezicem.Tabi siz yine evde hayduta bakacaksınız Eeee teyzesi deilmisin zaten biliyom çok özledin Ay nasıl iyi olcak gelişiniz bu yıl çok kapandım eve çokkk.Nasıl da özledim sizi.... Ayrıca iş bölümü de yaptım: Yemekler teyzeme ait... Sen cam kapı halı silmeyi özlemişindir dimi.Hiçç merak etme bütün özlemini gidertecem sana Bak şimdi nasılda sabırsızlandım iple çekiyorum gelişinizi .. Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Ya ablaa yaaaa !!!!! Damarıma basıyosun.... bak şimdi aslında düşününce yaparım bu dediğini yapmam değil. Canım o benim bitanem.... Ama.... sen böyle yazmışsın ya düzgün cevap verecek tarafımın değil ister istemez cadaloz tarafımın sesi ağır basıyor bilmem anlatabildim mi ????? iyi sen alış verişe git. bende ev partileri düzenlerim sonra benide aranıza alın diye ağlama ama kapıyı içten kitleyin..anahtarıda içinde bırakın..anahtarı varsada açamaz..kapı pencere bacayıda kapatın..üstelik yalıtımda yaptırın sızamaz..hani kapalı kaldınız sıcak olur..içerde tüm klimalarıda açın..dışarıdan..hani duyulmazda ..yine de sesi bastırır diyosanız..AÇIIINNN KAPIIYIII.. EYLENMEK BENİMDE HAKKIM.. gibi sesçikler duymamanız açısından..müziğin volümünü yükseltin..hadi size iyi eğlencelerrrr.. ..... Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 kapıyı içten kitleyin..anahtarıda içinde bırakın..anahtarı varsada açamaz..kapı pencere bacayıda kapatın..üstelik yalıtımda yaptırın sızamaz..hani kapalı kaldınız sıcak olur..içerde tüm klimalarıda açın..dışarıdan..hani duyulmazda ..yine de sesi bastırır diyosanız..AÇIIINNN KAPIIYIII.. EYLENMEK BENİMDE HAKKIM.. gibi sesçikler duymamanız açısından..müziğin volümünü yükseltin..hadi size iyi eğlencelerrrr.. ..... yaaa zaten o beni bırakıpta alış verişe falan gidemezzzzzzz kıyamaz kardeşine o melek gibidir benim ablam hem kıyarsadaaaaaaaaaa bilemiyorum yaniiiii canım ablammmmmm benimmmmm Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 21 Haziran , 2007 kapıyı içten kitleyin..anahtarıda içinde bırakın..anahtarı varsada açamaz..kapı pencere bacayıda kapatın..üstelik yalıtımda yaptırın sızamaz..hani kapalı kaldınız sıcak olur..içerde tüm klimalarıda açın..dışarıdan..hani duyulmazda ..yine de sesi bastırır diyosanız..AÇIIINNN KAPIIYIII.. EYLENMEK BENİMDE HAKKIM.. gibi sesçikler duymamanız açısından..müziğin volümünü yükseltin..hadi size iyi eğlencelerrrr.. ..... Benim ışınlanma özelliğim var figgaro engelleri aşarım Onlar önce işleri bitirsinlerde belkiii yaparlar parti Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 offff çok sıkıldım yaaaa !!!!!!! deniz istiyorum,güneş istiyorum, kum istiyorum,akşam üstü sahilde oturmak istiyorum,biramı yudumlamak istiyorum...... offff !!!! offff!!!!!! Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2007 Seni çokkk seviyorum canım Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.