Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Tolstoy yanlış sözler söylemiş. Hepsinin yanlış olduğunu kanıtlayabilirim. Bunlar duygusal ve gerçeği yansıtmayan sözler. Gerçek farklı. Ha, ama keşke Tolstoy doğru söylüyor olsaydı, o ayrı. Doğru olmalarını temenni etmemiz, doğru olduklarını göstermez. 

Tanrı olsaydı iyi olabilirdi ama olmadığı gibi. Tabii kötü bir tanrının olması, tanrının olmamasından da kötü... 

Gönderi tarihi:

formül belli aslında!!!tek çözüm insanoğlunun yeryüzünden silinmesi ve gezegenin asıl sahibi

hayvanların yaşaması sonsuza dek mümkün tanrı bunu çok iyi biliyor!!!

ama tanrının insanları neden yarattığını bulmalıyız bence asıl sorulması gereken  ha ha  soru bu  yoksaaa   hayvansız da yaşayabilir insanlar..tanrı insansız bir hayatı yaşıyabilir ama insanoğlu tanrısız yaşabilirmi?

işte en büyük soru bu!!!tanrının varlığını yada yokluğunu ispatlamak için bu evren yeterlimi!!bende böyle soru var!!çevap ise çok ve nettir!! tanrı vardır.ve bir yaşam vardır,tanrı yoktur yaşamda yoktur!!

aksi ispa tedilmediği sürece bu kaçınılmaz bir gerçektir aslında aksini ispatlanmadığı sürece!!!

işte ispatı eğer bu anlattıklarım tersi ispatlanmış olsaydı,,1. cerndeki büyük deney asla olmayacaktı.

2..bu anlattıklarımın tersi ispatlanmış olsaydı şimdi ben bunları değil asıl gerçekleri yazıcaktım!!!

Gönderi tarihi:

İlla tanrı var ve kötü bir tanrı diye direttin @@pach of neo. Ne yapalım, daha ısrar edemem. Umarım bu kötü tanrın ile başa çıkmak için bir planın vardır... Hayali bir düşman yaratarak başarı şansı sıfır olsa da başarılar dilerim.

Gönderi tarihi:

ne enteresam değilmi? dostum demo,sen kesin yoktur diyorsun ben kesin vardır diyorum,ama şunu farkettinmi? bilmiyorum, her ikimimizdede araştırmalara dayanan müthiş teoriler var,her ikimizdede,sonuçları gayet mantıklı olan olağan sonuçlar mevcut, oldu halde

buna rağmen,ortada ispatlanmış en ufak bir  olağan üstü bir durumun olmaması  zaten yeterince canımı sıkıyor,  eminim seninde bu belirsizlikler oldukça canını sıkıyordur,

örnek vermek gerekirse dinazorların yaşadığına ben asla inanmıyorum,,ben asıl şuna inanıyorum bu gezegenin asıl sahibi

ve hakedeni insanoğlu deyil, hayvanlardır, bizler sadece misafiriz,v egünü geldiğinde 

neslimiz tamamen yok olucaktır

nedeni!!ise bunu açıklamak zorundayım  bizler bu gezegene başka bir gezegenden geldik,yani biz insanların asıl mekanı başka bir gezegendir bu dünya değil ,,

belkide asıl gezegenimiz yok olduğu için bu gezegende yaşıyoruz sence bu anlattıklarım  mantıksızmı?yada mantık nedir?

bu anlattıklarım ne kadar mantıksızsa  tanrının varlığını  yada yokluğunu bilmek bir insan  için o derece mantıksızdır!!!

Gönderi tarihi:

Ben deterministim, benim için belirsizlik yalandır ve hiç canım sıkılmaz... Raslantının (bile) nedenleri vardır. Tanrının olmadığı %99,99999... kaç 9 eklesem bilemedim ama, o kadar kesindir. %100 veya %1500 original.gif demeyişim, evrende hiç böyle bir kesinlik olamadığı için...

Gerisi laf, güzaf... Beş paraya saymam bu gerçeklikten başka hiç bir safsatayı...

Gönderi tarihi:

yüz milyar kere yüz miyar kere yüzmilyar kere yüz milyar...   tanrının yaratılış mantığı, ve sağladığı düzen. çok açık ve net olarak. kötü bir sistemdir. buda tanrıyı. anlamamıza ve bilmemize .yeterli bir kavramdir. çok sevgili ve değerli arkadaşım demo!! original.gif

Gönderi tarihi:

Yukaridaki cumle ne zaman ve hangi nedenden ve nerde soylenmis?

sakın yanlış anlama sevgili dostum, bu adamı desteklediğim için,bu resmi ve o yazıyı koymadım, oraya,richard dawkins, zaten safkan bir ateisttir,bunu bilmeyen yoktur, sanırım,

asıl anlatmak istediğim,evrenin kuramıyla ilgili söylediği,sözlerden biz insanoğlu ne kadar ders ders çıkartabiliriz.

dikkat edersen insanöğlunun tanrının varlığıyla yada yokluğuyla ilgili

araştırmalar her nedense bir sonraki yüzyılda, başka bir araştırmacı tarafından,çürütülüp,

sürekli  değişmekte olup,,araştırmalar bile aslında birer evrim geçirmekte, zamanla!!!

Gönderi tarihi:

sakın yanlış anlama sevgili dostum, bu adamı desteklediğim için,bu resmi ve o yazıyı koymadım, oraya,richard dawkins, zaten safkan bir ateisttir,bunu bilmeyen yoktur, sanırım,

asıl anlatmak istediğim,evrenin kuramıyla ilgili söylediği,sözlerden biz insanoğlu ne kadar ders ders çıkartabiliriz.

dikkat edersen insanöğlunun tanrının varlığıyla yada yokluğuyla ilgili

araştırmalar her nedense bir sonraki yüzyılda, başka bir araştırmacı tarafından,çürütülüp,

sürekli  değişmekte olup,,araştırmalar bile aslında birer evrim geçirmekte, zamanla!!!

Anladim. Benim dedigim gozlem vermeyen hic bir kavramin bilimselligi yoktur. Cunku yanlislanamaz.

Bu acidan her turlu teolojik tanrinin varligi tartismasi bilimsel degildir.

Bilissel olarak ta bu tartisma ve deger sahiplenmenin insanoglu toplumu uzerindeki sosyo-psikolojik sorunu etkisi ve gozleminin verilerle dile gelmesidir, bilimsel olan budur.

Bilimin bilim kisileri eliyle teolojiye bulastirilmasi tamamen emperyalist zihniyetin teslim alma cikarinin bir politikasidir.

Gönderi tarihi:

Anladim. Benim dedigim gozlem vermeyen hic bir kavramin bilimselligi yoktur. Cunku yanlislanamaz.

Bu acidan her turlu teolojik tanrinin varligi tartismasi bilimsel degildir.

Bilissel olarak ta bu tartisma ve deger sahiplenmenin insanoglu toplumu uzerindeki sosyo-psikolojik sorunu etkisi ve gozleminin verilerle dile gelmesidir, bilimsel olan budur.

Bilimin bilim kisileri eliyle teolojiye bulastirilmasi tamamen emperyalist zihniyetin teslim alma cikarinin bir politikasidir.

işte benim demek istediğimi  sen mükemel bir şekide özetledin zaten, tanrının varlığını bile ticaret konusu yapabilen insanoğlu, gelecek çaglarda neler? yapmaz düşünmesi bile,*********,ve korkunç,sanırım,insanoğlunun büyük bir kısmı,böyle düşünüyor,herşey ticaret, doğallık yok olmak üzere, bilmem anlatabiliyormuyum?

Gönderi tarihi:

işte benim demek istediğimi  sen mükemel bir şekide özetledin zaten, tanrının varlığını bile ticaret konusu yapabilen insanoğlu, gelecek çaglarda neler? yapmaz düşünmesi bile,****,ve korkunç,sanırım,insanoğlunun büyük bir kısmı,böyle düşünüyor,herşey ticaret, doğallık yok olmak üzere, bilmem anlatabiliyormuyum?

Emperyalist zihniyet, tanriyi oynuyor.

Gönderi tarihi:

Emperyalist zihniyet, tanriyi oynuyor.

aynı fikirdeyim,nedenmi?ortada bir zihniyet var, var ama, tanrıdan en ufak bir iz yokken, ortaya  atılan  binlerce emperyalist zihniyet tanrıyı kullanmak adına, dünyanın geleceği ile oynamaya devam etmekte, bunu nen büyük zararını, önce hayvanlar, sonrada fakir insanlar  ve en sonundada, onalara sıra geliceğini bile bile, bu senaryoya devam etmelerini,

tek bir şeye bağlamak mümkündür..napolyonunda dediği gibi  1..  para   2.. para...3... para bir gün gelecek nesiller bunun ne demek olduğunu asla bilemeyecek nedeni  yakın tarıhte 3. dünya savaşı çıkacaktır ve sonunda çok az insan 

hayatta kalacaktır.  hayatta kalanlar ise  parayı asia  bilemeyecek ve paranın esiri olmayacaktır,,

işte asıl anlatmak istediğimde buydu bir gün gelicek herşey resetlenecek ve doğal yaşama geri dönülecektir...

Gönderi tarihi:

aynı fikirdeyim,nedenmi?ortada bir zihniyet var, var ama, tanrıdan en ufak bir iz yokken, ortaya  atılan  binlerce emperyalist zihniyet tanrıyı kullanmak adına, dünyanın geleceği ile oynamaya devam etmekte, bunu nen büyük zararını, önce hayvanlar, sonrada fakir insanlar  ve en sonundada, onalara sıra geliceğini bile bile, bu senaryoya devam etmelerini,

tek bir şeye bağlamak mümkündür..napolyonunda dediği gibi  1..  para   2.. para...3... para bir gün gelecek nesiller bunun ne demek olduğunu asla bilemeyecek nedeni  yakın tarıhte 3. dünya savaşı çıkacaktır ve sonunda çok az insan 

hayatta kalacaktır.  hayatta kalanlar ise  parayı asia  bilemeyecek ve paranın esiri olmayacaktır,,

işte asıl anlatmak istediğimde buydu bir gün gelicek herşey resetlenecek ve doğal yaşama geri dönülecektir...

Bu da ancak zihin devrimi ile olur.

Gönderi tarihi:

Zaten dini din ile yanlislamak icin dusunen beyinler gerekiyor.

Gönderi tarihi:

İnsülin salgılayamayan pankreas nasıl hiç bir şeyse, kanı süzemeyen böbrek nasıl hiç bir şeyse, düşünemeyen beyin de öylece hiç bir şeydir. Biz buna bitkisel hayat, yani daha Türkçesi "ot yaşamı" diyoruz...

Gönderi tarihi:

Ummet demek "minnet eden demektir. Minnet etmeyen de "nankor" olarak algilanir.

Demekki diktatore karsi minnet eden ummet yerine nankor millet gerekiyor.

Gönderi tarihi:

Umm sözcüğü "ana, esas, kök" gibi anlamlara geliyor diye biliyorum. 

Iste o yuzden algida minnet etmek "kacinilmaz" oluyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.