Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Bir adam, basit bir günlük alışkanlığa sadık kalarak yaklaşık 109 kilo (240 libre) verdiBir zamanlar 212 kilogram (467 libre) ağırlığında olan bir adam, sadece yürüyüşe odaklanarak —hiç diyet yapmadan— vücut ağırlığını yarı yarıya düşürdü.Aradan geçen iki yılı aşkın sürenin ardından, önerilen günlük 10.000 adım miktarının üç katını istikrarlı bir şekilde yürüyen 34 yaşındaki Anthony Piccaver, şu anda 101,5 kilogram (224 libre) ağırlığında.Mart ayında Reddit'te, 16 milyondan fazla adım attığını —neredeyse 13.000 kilometre— ve 22 çift spor ayakkabıyı eskittiğini paylaştı. Sadece geçen ay attığı adım sayısı 974.980'i buldu.Newsweek'e şunları söyledi: "Tarifsiz bir mutluluk yaşıyorum; vücut ağırlığımın yarısından fazlasını verdim ve hayatımı yeniden düzene sokmayı başardım. Sevdiğim yiyecek ve içecekleri tüketmeye devam ederken, yapmaktan gerçekten keyif aldığım bir aktivite buldum."İngiltere'nin Nottingham kentinde yaşayan ve perakende sektöründe çalışan Piccaver, kilo verme yolculuğunun bir kahve dükkanına gitmek için araç bulamadığında tesadüfen başladığını anlattı. Bunun üzerine, en sevdiği frappe'yi almak için bir mil (yaklaşık 1,6 km) yürümeye karar verdi; kısa süre sonra bu mesafe dört mile çıktı.Newsweek'e verdiği demeçte, "Günde 10.000 adım atmayı hedeflemeye başladım," dedi. "Şu anda günde ortalama 30.000 veya daha fazla adım atıyorum."Perakende sektöründe çalışıyorum; bu yüzden tüm gün ayaktayım. Kasa desteği için kasalara gidip geliyorum, ürün bulmaları için müşterilere mağaza içinde eşlik ediyorum ya da sevkiyat arabalarıyla depo ve satış alanı arasında mekik dokuyorum.""Çok hareketli bir işim var, bu yüzden şanslıyım," diyen Piccaver, işe yürüyerek gidip geldiğini ve bunun günde toplam dört mile (yaklaşık 6,5 km) denk geldiğini de sözlerine ekledi.Hafta sonları arkadaşlarıyla kafelerde buluşup bol köpüklü içeceklerin ve pastaların tadını çıkarıyor."Yürüyüşlerin bazen dozunun kaçıp 20 milden (yaklaşık 32 km) uzun, keyfi yürüyüşlere dönüşebileceğinin gayet farkındalar!" diyor.Piccaver, Newsweek'e verdiği demeçte, eskiden düzenli olarak tükettiği cipsi bırakmak dışında beslenme düzeninde önemli bir değişiklik yapmadığını söyledi."Normalden çok daha fazla yediğimi sanmıyorum ama uyumak dışında yaptığım her şey beni yoruyordu; zamanla kendimi giderek daha kötü hissetmeye başladım," dedi.Sürekli yorgunluk şikayetiyle yıllarca doktor kapısı aşındırırken hem işini hem de evini kaybetti. Amerikan Tabipler Birliği verilerine göre, ABD'de yaklaşık 30 milyon kişi uyku apnesi sorunu yaşıyor ancak bunlardan sadece 6 milyonuna teşhis konulabilmiş durumda. Yıllar süren belirtilerin ardından Piccaver'a nihayet 2017'de uyku apnesi teşhisi kondu ve kendisine sürekli pozitif havayolu basıncı (CPAP) cihazı verildi.Şöyle anlattı: "Uyuyakalmadan hiçbir şey yapamıyordum; enerjimi hissettiğim tek an yemek yediğim zamanlardı, bu yüzden yıllar içinde aşırı kilo aldım."Hayatımın en dip noktasıydı. Hayatımın bu şekilde dağılmış olması beni utandırıyordu; tüm sosyal medya hesaplarımı kapattım ve kendimi adeta soyutladım çünkü insanların sizi bu halde görmesini istemiyorsunuz."Piccaver artık bambaşka bir insan gibi görünüp hissetse de cihazı kullanmaya devam ediyor.Newsweek'e, "Mutluluktan havalara uçuyorum," dedi. "Vücut ağırlığımın yarısından fazlasını verdim ve yeniden toparlanmayı başardım."Hayatımda, bana tahmin edemeyeceğim kadar büyük destek olan harika insanlar var; sadece yanımda olarak ve bu çılgın maceralara bana eşlik ederek..." Bir birey olarak kendime çok daha fazla güveniyorum.Kaynak: NW
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.