Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Egzersiz Haberleri


Önerilen İletiler

  • Admin bu başlık sabitledi
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

"55 kilo verdim ve her zamankinden daha sağlıklıyım ama bunun için utandım"

Massachusetts'ten pasta şefi Catriona Kalmanovitch, en ağır haliyle yaklaşık 235 lbs ağırlığındaydı ve "muhtemelen bundan daha ağırdı, ama tartıdan korktum".

Ağırlığı acısına neden oluyor ve işini etkiliyordu. 10 yaşından itibaren fazla kilolu olduğu için zorbalığa uğradığını hatırlıyor. Ancak, kilo vermek için en iyi egzersiz makineleri, sağlıklı beslenme ve yaşamı değiştiren bir ameliyat sayesinde, Catriona şimdi 100 libre düştü ve daha kaliteli bir yaşam sürüyor. hayat.

Catriona, kardeş YouTube kanalımız Truly'ye şunları söyledi: "Eskiden bayılacak, neredeyse kusacak ya da sadece şiddetli acı çekecek kadar yemek yerdim. Yemek her şeydi."

"Cildim berbattı, saçlarım berbattı... Yeterince iyi olmadığımı, bende bir sorun varmış gibi, mutluluk ya da zevk açısından diğer herkesin sahip olduğu şeyleri hak etmediğimi hissettiriyordu. şeyler."

Catriona tüp mide ameliyatı olmaya karar verdiğinden beri çok kilo kaybetti. Pahalı ve kişisel bir seçim olan ameliyat herkes için değildir ve tek bir kilo verme çözümü de değildir. Bununla birlikte, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve hatta hulahop derslerinin (ince bir bele nasıl sahip olunacağına dair en iyi ipuçlarımızdan biri) yanı sıra, Catriona 100 libre kaybetti.

Catriona'nın ilham verici kilo verme hikayesini izleyin
Ancak, zorbalık bununla da kalmadı. "Sanırım [sıska utandırma] ile ilk deneyimim, eski işimde daha küçük bir üniforma istediğimde ve 'çizburger yemem' söylendiğinde oldu."

"Bazı olumsuz yorumlar bana geliyor, ama bazen 'Caty, güzelsin. Hayal ettiğim vücut ve hayat bu ve buna tutunuyorum."

Catriona'nın en sevdiği egzersiz biçimleri koşu bandına çıkmak ve en iyi egzersiz bisikletidir. Bunların ikisi de yeni başlayanlar için egzersiz yapmak için harika yollar: En iyi koşu bantlarının yastıklı kayışları, sert yol yüzeylerinden daha fazla koşmak için daha bağışlayıcıdır ve bir çalışma, egzersiz bisikletiyle 45 dakikalık düşük etkili bir sürüşün metabolizmanızı hızlandırabileceğini buldu. 14 saat sonrasına kadar.

Catriona, kilo verme ameliyatı ile bir gerçek olan çok fazla gevşek deri ile bırakıldı, ancak şunları söyledi: "Kilo kaybı hayatımı değiştirdi çünkü bana bir hayat verdi. Bana bir gelecek ve yeni fırsatlar verdi."

AAUJ69s.img?w=768&h=597&m=6

Fit&Well Ödülleri kapsamında hikayenizi paylaşın ve bir kürek makinesi kazanın!

Sağlık, zindelik ve gerçek hayat hikayelerinde en iyileri kutlayan Fit&Well ödülleri 2022 için geri döndü. Size büyük bir değişiklik yapmanız için ilham veren, harika bir şey elde etmenize yardımcı olan veya sağlık ve zindelik yoluyla topluluğunuza hizmet etmeyi kolaylaştıran teknoloji, ürün ve hizmetleri inceliyoruz.

Kaynak: Fit&Well

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Herhangi bir ekipman olmadan kalça kaslarınızı güçlendirmek ve tonlamak için yedi hareket

AAVYeIa.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Gluteus maximus, vücuttaki en güçlü kaslardan biri olarak kabul edilir ve popüler görüşün aksine, ağırlık kullanmadan kalça kaslarınızı gerçekten güçlendirebilir ve tonlandırabilirsiniz. Önde gelen çevrimiçi kişisel antrenör Kayla Itsines'in sunduğu bu alt vücut antrenmanıyla, yedi ağırlıksız hareket kullanarak bu alanda önemli bir güç oluşturabilirsiniz.

Ekipmansız antrenmanlar, spor salonuna gitmek için gün içinde her zaman bir boşluk bulamayan veya kadınlar için en iyi koşu ayakkabılarımızdan bazılarını giyerek uzun bir koşuya çıkamayan yoğun programları olan bizler için son derece kullanışlıdır. Bunun yerine, bazen en iyi glute egzersizlerinden bazılarını bir rutine dahil ederek evde hızlı bir antrenman yapmak aynı derecede faydalı olabilir.

Avustralyalı kişisel antrenör ve Sweat uygulamasının kurucu ortağı olan Itsines, bu alt vücut egzersizi için yaptığı gönderide kas geliştirmenin 'herkes için hedef olmadığını' vurguluyor ve size nasıl güçlendirip tanımlayabileceğinizi göstermek için bu temel vücut ağırlığı egzersizlerini paylaştı. herhangi bir ekipman olmadan glutes. Kas geliştirme, kas hipertrofisini (kas kütlesinde artış) harekete geçirmeyi amaçlarken, kuvvet antrenmanı kasların fonksiyonel yeteneğini geliştirmeyi amaçlar.

Şimdi bu antrenmanın tamamlanması gereken üç seti var, bu yüzden yanınızda en iyi su şişelerinden birine sahip olduğunuzdan ve poponuzda gerçek bir yanma hissetmeye hazır olduğunuzdan emin olun. Her egzersizi 15 tekrar yapacaksınız (her iki bacağı da kullananlar için toplam 30 tekrar) ve setler arasında kısa molalar vermeyi unutmayın.

Kayla Itsines'in kalça kaslarını güçlendirme egzersizini izleyin

Toplamda, gluteus kasları gluteus maximus, gluteus medius ve gluteus minimus olarak bilinen üç ana kasa ayrılabilir. Kalça kaslarınızın daha güçlü ve daha belirgin olduğunu görmenin ve hissetmenin en iyi yolu, antrenmanınızda tüm bu kasları çalıştırmayı hedeflemektir.

Itsines, işleri kolaylaştırmak için yedi hareketlik alt vücut antrenmanına çeşitlilik ekledi. Bu rutini denemek istiyorsanız aşağıdaki egzersizleri ve her birinden kaç tekrar yapmanız gerektiğini okuyun.

Yedi hareket kalça egzersizi

Double Pulse Squat - 15 tekrar
Glute Bridge - 15 tekrar
Squat ve Lunge - 30 tekrar (her iki tarafta 15)
Kalça Ekleme - 30 tekrar (her iki tarafta 15)
Jump Squat - 15 tekrar
Eşek Tekmeleri - 30 tekrar (her iki tarafta 15)
Deniz tarağı - 30 tekrar (her iki tarafta 15)
Güçlü ve işlevsel kalça kaslarına sahip olmak, kalça ve diz gibi eklemlerdeki (eklemler için en iyi takviyelerden bazıları ağrıyı hafifletmek için de iyidir) olduğu kadar bel yaralanmalarından kaçınmanıza veya iyileşmenize yardımcı olabilir, iyi hizalama seviyeleri oluşturarak ve istikrar.

Bu kas grubu üzerinde çalışarak, duruşunuzu iyileştirmeye ve diğer sporlardaki performansınızı artırmaya da yardımcı olabilirsiniz. Medicine & Science in Sports & Exercise dergisinde yayınlanan bir araştırma, güçlü kalça kaslarının koşucular arasında sprint performansında önemli bir rol oynadığını ortaya koydu.

Burada daha fazla büyüme görmek istediğinize karar verirseniz veya sadece glute egzersizlerinizi bir adım öteye taşımaktan hoşlanıyorsanız, topluluğumuzdaki en iyi direnç bantlarından bazıları, antrenmanınıza eklemek için harika, küçük ve taşınabilir bir egzersiz aksesuarıdır.

Kaynak: Fit&Well

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Sabah rutinime plank egzersizi ekledim ve sonuçlara şaşırdım.

AAX0ZMz.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Görünür karın kaslarına sahip olmak için bir arayış içindeyim ve elbette, onların mutfakta yapıldığı fikrini biliyorum ve onu yakmak çok daha zor, ama bu beni tuhaf ve harika şeyler eklemekten alıkoymadı. günlük rutinim için egzersizler. 30 gün boyunca günde 30 mekik ile başladım, sonra bir hafta boyunca günde 100 ölü böcek denedim ve şimdi tahtalara geçtim. Henüz kaya gibi sağlam bir çekirdeğim var mı? Pekala, rutinime bir plank eklemeye çalıştığımda ne olduğunu görün.

Neyse ki benim için, sonuç almayı düşündüğünüz sürece bir tahta tutmanıza gerek yok - bir araştırmacı, çekirdeğinizi çalıştırmak için hareketi yalnızca 10 saniye tutmanız gerektiğini öne sürüyor. Plank, vücudunuz pozu korumak için yerçekimine karşı çalışırken, hareketsizlik sırasında güçlendirmek için tasarlanmış izometrik bir egzersizdir.

Form hakkında konuşarak başlayalım. Plank sırasındaki pozisyonunuz hem omurganızın sağlığı hem de absinizdeki sonuçlar için zorunludur. Plank pozisyonuna doğru bir şekilde girmek için, kollarınız omuzlarınızdan biraz daha geniş olacak şekilde ve vücut ağırlığınız elleriniz zemine ya da hangi varyasyona bağlı olarak ön kollarınıza dayalı olarak, bir baskı pozisyonunda başlayın. tercih edin. Topuklarınızdan başınızın tepesine kadar düz bir çizgi oluşturarak çekirdeğinizi birleştirmeyi düşünün.

Ayrıca, benim vücudumda işe yarayan şeyin sizin için doğru olmayabileceğini ve yeni bir egzersiz rutini üstleniyorsanız doktorunuza veya kişisel antrenörünüze danışmak iyi bir fikir olduğunu belirtmekte fayda var. Kendimi nispeten formda buluyorum ve normal fitness rutinim haftada dört koşu, toplamda yaklaşık 20 mil ve ağırlıklar ve Pilates dahil olmak üzere üç kuvvet seansı içeriyor.

Bir hafta boyunca her sabah plank yaptım - işte olanlar

Bu meydan okumadan önceki hafta, çoğu sabah 100 ölü böcek yapıyordum (mükemmel formda ölü bir böcek nasıl yapılır), bu yüzden güne bir çeşit ab-tabanlı işkence ile başlamaya alışmıştım. Meydan okumaya, formumdan ödün vermeden ve sırtımı kamburlaştırmadan, içimdeki karın sarsıntısını vermek için yeterli hissettiren bir dakikalık bir tahta ile başladım.

İkinci ve üçüncü günlerde, kişisel bir meydan okuma olarak tahtayı her gün 10 saniye yukarı kaydırdım. Siyatikten muzdarip olduğum için, kalçalarımı doğru pozisyonda tuttuğumdan emin olmak için aynanın önünde egzersiz yaptım - eğer kalçalarınız çok yüksekse, çekirdeğin yükünü biraz alarak tahtayı kolaylaştıracaksınız. ve eğer çok alçaklarsa, belinize çok fazla baskı uygulayabilirsiniz.

Kalaslar antrenman rutinimin oldukça düzenli bir parçası, ama onları her gün yapmak beni tekniğim hakkında gerçekten düşünmeye zorladı - mide kaslarımı omurgama çekmek ve kalça kaslarımı tahtaya çekmek.

Dördüncü gün, yatmaya giderken bütün gün ofiste olduğum için henüz plank yapmadığımı fark ettim. Bir göz yuvarlama ile, enerjik Cocker Spaniel'im ekstra çekirdek antrenman için midemin altına girmeye çalışırken PJ'lerimde 1 dakika ve 30 saniyelik bir plank yaptım. Sürdüğüm göz alıcı bir hayat.

Beş ve altıncı günlerde, tahtaya biraz hareket ekleyerek işleri karıştırmaya karar verdim - zamanlayıcıyı bir dakikaya düşürdüm ama tahterevalli hareketleri ekledim - vücut ağırlığımı ileri geri sallayarak ve kalça dipleri, bir tane düşürerek hareketi yoğunlaştırmak için kalçayı yere, sonra diğer tarafa indirin. Bunlar kesinlikle beni daha çok çalışmaya zorladı ve onları ileriye dönük temel antrenmanlarıma ekleyeceğim.

Ve sonunda, yedinci gündeydim. Meydan okumamın son gününde, zamanlayıcıyı 2 dakikaya ayarladım ve hayatımın en uzun 120 saniyesi boyunca titreyen çekirdeğimi görmezden geldim.

Bir haftalık tahtalardan sonra öğrenilen dersler? Tabii ki yoga matımdan altılı paketle kalkmadım, daha önce de belirttiğimiz gibi, tanımlanmış karın kasları düşük vücut yağ yüzdesine bağlıdır. (Vücut yağ yüzdenizi nasıl hesaplayacağınız aşağıda açıklanmıştır.) Ama çekirdeğimin oldukça güçlü olduğunu hissettim.

Ölü böcek mücadeleme benzer şekilde, günlük plank'ın koşarken, Pilates dersleri sırasında veya sadece köpeği gezdirirken çekirdeğimi daha iyi çalıştırmama yardımcı olduğunu da buldum. Bir fitness eğitmeninin eğlenmek için bağırdığı bir şey gibi görünse de, çekirdeğinizi meşgul tutmak performansınızı gerçekten artırır ve daha iyi bir duruşla koşmanıza, yürümenize ve antrenman yapmanıza yardımcı olur.

Kişisel düzeyde, ölü böceklerin sırtım için tahtalardan daha nazik olduğunu gördüm, ancak onları ileriye dönük rutinimde tutacağım. Sorduğunu duyduğum bir sonraki ab meydan okuması nedir? Bu alanı izle.

Daha fazla egzersiz ilhamı mı arıyorsunuz? Carrie Underwood'un bacak egzersizini denediğimde ve karın egzersizlerimi daha yoğun hale getiren 20 dolarlık Amazon satın aldığımda olanlar.

Kaynak: Tom's Guide

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

65 Yaşındaki Denise Austin, 50 Yaş Üstü Kadınlar İçin Mükemmel Squat Egzersizini Paylaşıyor: 'Yapabilirsin'

AA10lysG.img?w=768&h=385&m=6&x=376&y=109

Denise Austin, en son antrenman videosunda bacaklarını ve kalça kaslarını nasıl şekillendirdiğini açıklıyor.

“50 yaş üstü” kadınlar için mükemmel olan çömelme varyasyonlarını paylaşıyor.

Austin, leg lift squat, yan squat ve kat squat hareketlerinin nasıl yapıldığını gösteriyor.

65 yaşındaki Denise Austin, özellikle iş egzersiz söz konusu olduğunda, yaşın sadece bir sayı olduğunu bilmemizi istiyor. Menopoz ipuçlarından sırlarını açığa çıkarmaya ve süper tonda karın kaslarına kadar, fitness ikonu her zaman en iyi şekilde görünmenin ve hissetmenin sırlarını paylaşıyor. Ve şimdi, sosyal medyada takipçilerine yaşlandıkça egzersizden nasıl zevk alacaklarını göstermek için kullandığı bir hashtag olan “#FitOver50” ile 50 yaş üstü kadınlara iyi bir squat egzersizi yapmanın önemini gösteriyor.

Fitness yıldızının en son Instagram videosunda, yoga matında görünüyor ve klasik squat'ın üç çeşidiyle "ganimetinizi nasıl kaldıracağınızı ve sıkılaştıracağınızı" göstereceğini açıklıyor. Austin bazı harika ipuçları veriyor ve yaptığı her şeyin işe yaradığı açık. Durum ve nokta olarak geçen ay Miami Swim haftası Sports Illustrated Swimsuit pistinde payandasını alın. Podyumdan sonra, diğer kadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamanın “hayattaki görevi” olduğunu açıkladı ve 50 yaş üstü kadınların fitness hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olma konusunda ne kadar tutkulu olduğunu vurguladı.

“Squat, yapabileceğiniz EN İYİ egzersizlerden biridir!! Ne kadar çok kasınız varsa, vücudunuz o kadar fazla yağ yakar…” diye açıklıyor Austin. “Ve squatlar vücudunuzdaki en büyük iki kası (dörtlü ve ganimet) hedefler... Bu farklı varyasyonları bir deneyin!! Ve bir hamlede ustalaştıkça, diğerine geçebilirsin!! #FitOver50”

Siz de #fitover50 yolculuğunun bir parçası olabilirsiniz.

Squat artı bacak kaldırma

Austin, bu çömelme varyasyonunun "o alt yarısını yeniden şekillendirmenin harika bir yolu" olduğunu söylüyor. Dizlerini bükerek ve klasik bir squat yaparken kollarını önünde uzatarak harekete başlar. Ardından, ayağa kalkmak için vücudunu düzeltirken (normalde hareketin bittiği yerde), kollarını hafifçe geriye doğru sallayarak bir bacağını arkasına tekmeliyor. "Kıçını sık," diye talimat veriyor Austin. “Arkadan harika görünüyorsun!”

yan çömelme

Yan çömelme için Austin, "bu bacakları çalıştıracak" ve "ganimetinizi tonlayacak" "yan tarafa ve dışarı doğru hareket etmek" isteyeceğinizi açıklıyor. Harekete elleri kalçasında başlar ve sol bacağını matın sol tarafına doğru uzatır. Ardından, sağ bacağını sola getirmek için getiriyor ve hareketi soldan sağa tekrarlıyor.

kat çömelme

Austin, üçüncü hareket "iç ve dış uyluklarınızı çalıştırıyor" diye açıklıyor. Standart bir çömelmeye benziyor - ancak bazı önemli farklılıklar var. Daha geniş bir bacak duruşunda, ayak parmakları dışa dönük ve elleri kalçalarında bir çömelme pozisyonuna inmeden önce başlıyor. Austin, “50 yaşın üzerindeyseniz ve diz sorunlarınız varsa, yolun yarısını gidin” diye açıklıyor. "O da işe yarıyor." Harekete devam ederken Austin kamerayı işaret ediyor ve bize "o kalçayı sıkmamızı - sen sıkmazsan başka kimse sıkmayacak!" diye hatırlatıyor.

Austin'in her hafta kadınlara en iyi benlikleri olmaları için ilham vermeye devam etmesini seviyoruz. İster podyumda bir başka payanda olsun, isterse yeni bir antrenman videosu olsun, fitness yıldızı için sırada ne olduğunu görmek için heyecanlıyız.

All Out Studio'da Erkek Sağlığı, Kadın Sağlığı, Önleme ve daha fazlasından 200'den fazla evde egzersiz videosunu 14 gün boyunca ücretsiz deneyin!

Kaynak: Prevention

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
  • Admin

Influencer kıyafetlerini paylaşıyor ve süper fit büyükannesiyle spor salonuna gidiyor

Aralarında 43 yaş fark olmasına rağmen düzenli olarak kıyafetleri paylaşan ve spor salonuna giden torun ve büyükanneyle tanışın.

AA13JizT.img?w=768&h=403&m=6&x=140&y=70&

64 yaşındaki Lesley Maxwell, Melbourne, Avustralya'dan kişisel bir antrenör ve düzenli fiziği için düzenli olarak manşetlerde bulunuyor.

Ancak bazıları, 21 yaşındaki torunu Tia Christofi'den çok daha büyük görünmediği için yaşı hakkında yalan söylediğini düşünüyor.

Çift, spor salonunun ciddi hayranları ve düzenli olarak birlikte antrenman yapıyorlar. Ayrıca sıkı vücutlarının fotoğraflarını Instagram'da yan yana paylaşmayı severler, bu da sosyal medya kullanıcılarının yaşları konusunda kafalarının karışmasına neden olur.

Büyükannesiyle sık sık kıyafetlerini paylaşan Tia, gelecekte olduğu kadar iyi görünmeyi umuyor.

Tia, "Büyükannemin özü genç ve ikimiz de sağlık ve zindelik tutkusunu paylaşıyoruz.

AA13JEIO.img?w=750&h=903&m=6&x=244&y=112

"Çoğu büyükanne ziyarete kek getirir ama benimki organik yumurta, organik böğürtlen getirir ve karabuğdaylı krep yapar. Ben onun yaşındayken onun kadar iyi görünmek istiyorum.

'Harika görünüyor ve onun yaşına geldiğimde kesinlikle sağlıklı bir yaşam tarzı yaşayacağım. Her hafta, çoğunlukla evdeki spor salonumda birlikte bir seansa uymaya çalışıyoruz.

'Çoğunlukla birlikte ağırlık çalışıyoruz, bacak ve ganimet çalıştırmayı tercih ediyorum ve üst vücudunu çalıştırmayı seviyor.'

Instagram'da 117.000 takipçisi olan Lesley, torunuyla egzersiz yapmaktan başka bir şey sevmiyor ve etkileyici fiziğini çiftin sık sık yaptığı spor salonu seanslarına borçlu.

Lesley, "Tia ile gurur duyuyorum ve benzer ilgi alanlarımıza sahip olmamıza bayılıyorum" dedi.

'Sık sık kıyafetleri ve hatta bikinileri paylaşıyoruz, bu da bir bonus.

AA13JpNq.img?w=768&h=934&m=6&x=275&y=149

'Haftada beş kez yaklaşık bir saat çalışıyorum. Spor salonuna gitmekten, bir başkasının içki içmeyi sevmesi kadar zevk alıyorum.

"Bence Tia başlı başına çok etkileyici ve böylesine sevimli bir torunum olduğu için çok mutluyum."

İkili ayrıca birlikte modellik yaptı ve kısa süre önce Avustralyalı perakendeci MESHKI için bir çekimde yer aldı.

Avustralyalılar yaz mevsimine girerken, kışın derinliklerine yaklaşıyoruz. Karanlık ve soğuk akşamlarda egzersiz yapmak gittikçe zorlaşıyor ama Lesley'nin size yardımcı olacak bazı ipuçları var.

Her şeyin yaşam tarzınızda küçük değişiklikler yapmakla ilgili olduğunu söylüyor.

“Tahıllara karşı çıkıyorum, moda diyetlere veya oruç tutmaya inanmıyorum” diye açıkladı.

AA13JwWU.img?w=768&h=768&m=6&x=339&y=152

Günde altı kez yemek yiyorum ve yemeklerim protein ve yağlardan oluşuyor.

'Tabii ki, soğuk havalarda kanepeye sarılmanın daha kolay olduğunu ve belki de besleyici değeri olmayan yüksek kalorili yiyeceklerin cazibesine kapılmanın daha kolay olduğunu anlıyorum, ancak kilo alabiliriz.

'Daima küçük başlayın ve işleyin.

'Kendinize sadece birkaç dakikalığına kalkıp egzersiz yapmanızı söylerseniz, bunu daha uzun süre yapmaya başlarsınız.

'İlk aşamayı aşmanız gerekiyor ve bu bir alışkanlık haline geliyor.

'Her zaman terlemem ama tutarlıyım ve vücuduma saygım var.

'Bir yarış atınız varsa, onu göstermek ve tembellik etmesine izin vermemek istersiniz.

"İnsanlar her zaman sağlıklı ve güçlü bir vücuda hayran kalır, bu seni seksi hissettirir."

Kaynak: Metro

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Hailey Bieber'ın Egzersiz Rutini, Bacak Günü Egzersizlerini İçerir

Hailey Bieber'ın tonlarca inspo sunmakla meşgul olduğu bir sır değil. Insta'ya layık evinden çikolatalı proteinli pankekler gibi tarifler paylaşan harika bir ev şefi olmasının yanı sıra Bieber, kendi Rhode cilt bakım serisi ve ilişkilendirilebilir TikTok'ları ile evde şarap ve şarapla nasıl basınç açılacağını gösteren bir sağlıklı yaşam kraliçesidir. en sevdiğin tv programı Yeni yılda spora geri dönmek veya bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız, Hailey Bieber'ın egzersiz rutini, spor salonuna bir sonraki gidişinizde kendiniz denemek isteyebileceğiniz bir şey.

AA15IqKI.img?w=500&h=585&m=6&x=198&y=99&

Sadece evde egzersiz yapıyor olsanız bile, hangi egzersizleri yapacağınız konusunda Bieber'ın liderliğini takip edebilirsiniz. 2020'de model, evde aktif kalmak için Pilates ve kardiyo gibi çeşitli egzersizleri içeren "karantina egzersiz rutinini" paylaştı. Bieber, Pilates'i "en sevdiği egzersiz" olarak nitelendirdi ve "Eskiden dansçıydım, bu yüzden Pilates'i seviyorum çünkü kaslarımı gerçekten uzatıyor ve güçlendiriyor." Kardiyo için, model, "Kombinasyonları hatırlamanın ve vücudunuzu boksta nasıl hareket ettireceğinizi öğrenmenin ruh sağlığı için iyi olduğunu buldum" diyerek boksu seçti.

Evde bir Pilates rutini denerken veya birkaç boks kombinasyonunu ezberlemek ter atmak için harika bir yol olsa da, Bieber'ın eğitmenlerinden biri ağırlık temelli antrenmanlarını Instagram'da paylaştı - ve bunları evde veya ofiste tekrarlamak çok kolay Jimnastik. Alt vücudunuzu şekillendirmek istiyorsanız, bu egzersizlerden birkaçını egzersiz programınıza ekleyin.

Kızak itme

AA15Io4G.img?w=500&h=979&m=6

Başlamak için, Bieber egzersiz rutinine bir kızak itme ile başlar. Kızakla itme, yalnızca futbol filmlerinde gördüğünüz göz korkutucu bir egzersiz hareketi olabilir, ancak bacaklarınız ve kalça kaslarınız için harika bir egzersizdir. Bir spor salonu antrenmanı için daha uygun olsa da, evde deneyebileceğiniz bir kutuya ağırlık koymak ve onları zeminde itmek gibi kızakla itme alternatifleri vardır.

Alttan Kavrama Barfiksleri

AA15IbEU.img?w=500&h=973&m=6

Daha sonra, Bieber spor salonunda şınav çekerken görülebilir. Bu egzersiz vücudunuzun alt kısmına odaklanmasa da sırtınız, omuzlarınız ve kollarınız için harikadır. Tıpkı bacak gününü atlamak istemediğiniz gibi, tüm vücudunuz için egzersiz rutininizi tamamlamak için kollarınız için birkaç egzersiz yapmak istersiniz.

Bu set için Bieber, chin-up olarak da adlandırılan, el altından bir tutuş yapmayı seçiyor. Byrdie'ye göre, barfiks hareketleri geleneksel barfiks hareketlerinden biraz daha kolaydır, bu nedenle yeni başlayanlar için harikadır. Duruşunuz üzerinde çalışıyorsanız, barfiks hareketleri de idealdir ve kendinizi koltuğunda çökmüş bulan biriyseniz, antrenmanınıza barfiks hareketlerini dahil etmek isteyebilirsiniz.

Amazon'da girişiniz için oldukça uygun fiyatlı barfiks çubukları var. Sadece düzgün bir şekilde kurduğunuzdan emin olun, böylece bir çekme çubuğu kapısı başarısız olmaz.

Ağırlıklı Sumo Squat

AA15IqKT.img?w=500&h=981&m=6

TV karşısında yapabileceğiniz süper kolay bir bacak egzersizi ağırlıklı ağız kavgasıdır ve Bieber rutininde sumo ağız kavgası yapmayı seçer. Bunun için ayak parmakları dışa dönük ve sırtını dik ve yukarıda tutmaya özen gösteriyor. Formunda ayrıca ayakları kalçalarından daha geniş konumlandırılmış ve Heathline bacaklarınızı yaklaşık bir ila dört fit birbirinden ayırmayı hedeflemeniz gerektiğini söylüyor.

Bu ağırlıklı bir squat olsa da, bunun için kendi halterlerinize ihtiyacınız yok. Bazı su şişeleri veya konserve ürünler de işe yarayacaktır.

Ters V Plank

AA15IqKW.img?w=500&h=977&m=6

Bu egzersiz tam olarak göründüğü gibi. Tahta pozisyonundan başlayarak vücudunuzla ters bir V oluşturursunuz. Bieber bunu spor salonunda bazı ekipmanlarla yaparken, siz evde yoga matınızın üzerinde ters V'ler yapabilirsiniz. Dirsekleriniz yerde olacak şekilde tahta pozisyonunda başlayın. Ters bir V'ye geçmeden ve geri dönmeden önce bunu bir saniye basılı tutun.

Bunu yapmak için kalçalarınızı havaya kaldırın ve göğsünüzü geriye ve bacaklarınıza doğru hareket ettirin. Kollarınızda gerçekten bir yanma hissedeceksiniz, ancak karın kaslarınızı hedeflemek için merkez bölgenizi de çalıştırdığınızdan emin olun.

Halter Çömelme

AA15IlO7.img?w=500&h=982&m=6

Bieber'ın yaptığı ağırlıklı çömelmenin bir başka versiyonu da halterle. Çömelme pozisyonunda yükselirken bir ucunu yukarı kaldırıyor. Bunu evde bir halterle veya sadece koltuğunuzun bir tarafını kaldırarak yapabilirsiniz.

Bieber'ın bu ağırlıklı çömelme formu, sumo çömelmesi ile aynıdır. Ayak parmakları dışa dönük ve bacakları kalça genişliğinden daha fazla açık. Kalkarken sırtınızı incitmemek için bacaklarınızı ve kalça kaslarınızı tuttuğunuzdan emin olun.

Dağ tırmanıcıları

AA15Itej.img?w=500&h=978&m=6

Matınızdan bu dağcıları da yapabilirsiniz. Standart bir tahta pozisyonundan, dizleriniz neredeyse dirseklerinize değecek şekilde bacaklarınızı birer birer getirin. Bieber'ın yaptığı bir varyasyon, çapraz vücut dağ tırmanıcılarına benzeyen obliklerini devreye sokmak için karşı dizini dirseğine getirmektir.

Bu egzersiz aynı zamanda tüm vücudunuzu da çalıştıracaktır, ancak daha çok merkez bölgenize ve karın kaslarınıza odaklanır. Bacaklarınızın pozisyonunu değiştirmek, vücudunuzun farklı kaslarını ve bölgelerini hedef alabilir. Örneğin, bacaklarınızı içeri girerken dışarı çıkardığınız örümcek dağcıları, alt karın kaslarınız ve oblikleriniz üzerinde daha çok çalışır. Bu dağcı varyasyonunu uygulayarak, Marvel sizi MCU için bir sonraki Örümcek Adam olmaya davet ederse tamamen hazırlıklı olacaksınız.

Bu altı basit egzersiz çok fazla gibi görünmeyebilir, ancak vücudunuzdaki birçok kası hedef alırlar, böylece gerçekten tam bir vücut rutini elde edersiniz. Fazla mesai, bacaklarınızı şekillendirmeye ve daha enerjik hissetmenize yardımcı olduklarını fark edeceksiniz. Hatta sonrasında kendinize bir Strawberry Glaze Smoothie ısmarlayabilirsiniz. Şimdi bu bir kazan-kazan.

Kaynak: Elite Daily

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Amerikalılar egzersiz yapma şeklini değiştirdi. İşte spor salonlarının uyum sağlama şekli

Yoğun saatlerde spor salonuna gitmeyi mi planlıyorsunuz? Açık bir eliptik makine bulma şansınız, bench press, squat rack veya 30 kiloluk dambıllardan çok daha fazla olacaktır.

Ağırlık antrenmanı veya direnç antrenmanı olarak da adlandırılan kuvvet antrenmanının popülaritesi, sağlık yararları üzerine yapılan yeni araştırmalar, CrossFit gibi yüksek yoğunluklu spor salonlarının büyümesi ve vücut geliştirmenin sadece erkekler için olduğu klişelerini bir kenara atan daha fazla kadın tarafından yönlendirildi. Bu, Amerikalıların egzersiz yapma biçiminde on yıllar boyunca meydana gelen bir dizi radikal değişikliğin en sonuncusu.

Spor salonu sahipleri ve endüstri uzmanları, pandeminin daha fazla insanı ağırlık antrenmanı yapmaya yönelttiğini söylüyor. Spor salonlarının 2020'nin sonlarında ve 2021'in başlarında Covid-19 güvenlik kısıtlamaları nedeniyle yeniden açılmasının ardından, daha fazla insan ağırlık kaldırmak ve evde erişemedikleri ekipmanları kullanmak için koşturdu.

Pandemi sonrası, ağırlık antrenmanının popülaritesindeki artış, spor salonu endüstrisinin toparlanmasına yardımcı oldu. Fitness endüstrisine yönelik bir ticaret birliği olan IHRSA'nın en son verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki spor salonu üyeliklerinin sayısı 2021'de pandemi öncesi seviyelere göre %3,6 arttı.

AA1838F0.img?w=768&h=432&m=6

Spor salonları, talebe ayak uydurmak için daha fazla dambıl rafı ve diğer ağırlıklar ekledi. -

Aboneliğe dayalı bir fitness uygulaması olan ClassPass'a göre, kuvvet antrenmanı son iki yılda rezerve edilen en popüler egzersiz sınıfı oldu. 2022'de kuvvet antrenmanı derslerinde bir önceki yıla göre %94 artış oldu.

New School'da tarih doçenti ve "Fit Nation" kitabının yazarı Natalia Mehlman Petrzela, "Kuvvet antrenmanı çok daha geniş çapta benimsendi ve estetik, kilo kaybı, kemik sağlığı ve denge gibi her türlü sonuç için kabul edildi" dedi. Amerika'nın Egzersiz Takıntısının Kazanımları ve Acıları.

Aynı zamanda, eliptik makineler ve koşu bantları gibi sabit kardiyo ekipmanlarının spor salonlarında kullanımında bir düşüş görüldü.

Planet Fitness CEO'su Chris Rondeau Perşembe günü bir kazanç görüşmesinde "Covid öncesine kıyasla [daha az] kardiyo için harcanan dakika var," dedi. Planet Fitness üyeleri daha fazla ağırlık çalışması ve şınav ve squat gibi fonksiyonel egzersizler yapıyor dedi.

Planet Fitness (PLNT), bazı spor salonlarında kardiyo için mevcut alanı azaltıyor ve fonksiyonel antrenman ve kettlebell antrenmanları için daha fazla alan ekliyor. (Planet Fitness (PLNT) hissesi, Covid ile ilgili bir düşüşten tamamen kurtularak geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken Life Time %17 arttı.)

İnsanların egzersiz yapma biçimindeki değişiklikler, daha fazla dambıl ve squat rafı içeren yeni spor salonu tasarımları ve hamleler, ölü kaldırmalar ve diğer ağırlıklı egzersizler için açık alanlar ile spor salonlarını uyum sağlamaya zorladı.

AA182Zgt.img?w=768&h=432&m=6

Planet Fitness ve diğer spor salonları, kardiyo makinesi kullanımında bir düşüş gördü.

Ülke çapında konut ve ticari spor salonları tasarlayan bir mimar olan Daniel Allen, "Geçmişte 'bu odalara mümkün olduğu kadar çok ekipman sığdıralım' şeklindeydi" dedi. "Şimdi soru 'ne kadar boş alan ekleyebiliriz?'"

“Her zaman kettlebell yapan insanlar var” dedi. "İlk yerleşim planlarımızın çoğunu, bu egzersizler için açık bir alan sağladığımızdan emin olmaya dayandırıyoruz."

Amerika nasıl tatbikat yaptı

Ağırlık antrenmanının büyümesi, Amerikalıların geçen yüzyılın büyük bir bölümünde nasıl egzersiz yaptıklarına göre bir değişiklik.

Petrzela, "Fit Nation"da, yirminci yüzyılın ilk on yıllarında spor salonlarının "terli zindanlar" olarak görüldüğü ve oraya ağırlık kaldırmaya giden erkeklerin "akılsız veya beceriksiz" olarak görüldüğünü yazdı.

1938'de Oakland, California'da ilk kez bir kulüp açan modern fitness hareketinin kurucusu Jack LaLanne, "İnsanlar benim bir şarlatan ve kaçık olduğumu düşündüler" diye anımsıyordu. "Doktorlar bana karşıydı - ağırlıklarla çalışmanın gerektiğini söylediler. insanlara kalp krizinden hemoroide kadar her şeyi verirdi.”

Ayrıca egzersiz yapan ve doğurganlığı etkileyeceğinden endişe duyan kadınların şüphesi vardı.

Petrzela, kadınların genellikle kilo vermek için genellikle güzellik salonlarının yanında bulunan ayrı "küçültme salonlarına" veya "inceltme salonlarına" gittiğini söyledi.

Yüzyılın ortalarından kalma bir inceltme makinesinin reklamı, kadınlara kilo vermek için çok az fiziksel aktivite yapabileceklerini söylüyordu: "Lüks konfor içinde rahatlayın... Bir makineden diğerine geçmek yok."

1968'de Dr. Kenneth Cooper, sağlığı iyileştirmek ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak için koşmayı, koşmayı ve yüzmeyi teşvik eden çok satan "Aerobik"i yayınladı. Cooper'ın kitabı bir kardiyo devrimi başlattı ve Jane Fonda'nın VHS egzersiz videoları ile popüler oldu.

AA182Uxq.img?w=768&h=432&m=6

1983'te gösterilen bir Nautilus vücut geliştirme spor salonu.

1970'lerde ve 1980'lerde Nautilus ve Universal kuvvet antrenmanı ekipmanının gelişi, halteri daha geniş bir insan kitlesi için daha çekici hale getirdi. Bu makineler ulaşılabilirdi ve kullanımı kolay, ayarlanabilir ağırlık plakalarına sahipti.

Nautilus makineleri, kuvvet antrenmanını daha geniş egzersiz karışımına dahil etmeye yardımcı oldu. Adlarında Nautilus ve içinde şirketin ekipmanı olan kulüpler ülke çapında ortaya çıkmaya başladı.

'Herkes dambıl kullanıyor'

Ancak günümüzde serbest ağırlıklar, kuvvet antrenmanının daha popüler biçimi haline geldi. Ve ağırlık kaldırma, kısmen faydalar üzerine yapılan yeni araştırmalar nedeniyle son yıllarda arttı.

En son federal sağlık yönergeleri, orta veya yüksek yoğunluklu ve tüm büyük kas gruplarını içeren, haftada en az iki seans kas güçlendirme aktiviteleri önermektedir.

CrossFit'in yükselişi ayrıca squat rack'leriyle yapılan yüksek yoğunluklu antrenmanların daha geniş kitleler arasında, özellikle de kadınlar arasında daha popüler hale gelmesine yol açtı.

Petrzela, "CrossFit'ten önce, bu tür ekipmanlar vücut geliştirme ile ilişkilendiriliyordu" dedi. "Pek çok insanın fonksiyonel zindelik için bunu yaptığını görmek, onu aydınlattı."

AA1834qt.img?w=768&h=432&m=6

Fitness uzmanları, ağırlık kaldırmanın kadınlar arasında daha popüler hale geldiğini söylüyor. - David L. Ryan/Boston Globe/Getty Images
Chicago'daki Fitness Formula Kulüplerinin CEO'su Gale Landers, kulüplerinin daha fazla serbest ağırlık ve oturma sırasına yer açmak için kardiyo ekipmanlarının %10 ila %15'ini kaldırdığını söyledi. Fitness Formula, insanların fonksiyonel antrenman yapabileceği çim alanları da ekledi.

Çoğunlukla Orta Batı'da bulunan 61 spor salonundan oluşan bir zincir olan Genesis Sağlık Kulüplerinde, "içeri girip her bir squat rafının dolu olduğunu göreceksiniz" dedi CEO Rodney Steven.

Genesis kulüpleri, kuvvet antrenmanı ve küçültülmüş kardiyo alanlarına olan talebi karşılamak için daha fazla squat ve dambıl rafı ekledi.

Steven, "Serbest ağırlıklar, tüm kulüplerimizde gördüğümüz en büyük artış," dedi. "Herkes dambıl kullanıyor."

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.