Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

GERCEKTE TANRI YOKTUR


Romantik_Sovaylye

Önerilen İletiler

                            TANRI GERÇEKTEN KÖTÜ BİR TANRIDIR, İŞTE GERÇEK İSPATLAR:

 

 

 

insanların açlıktan ölmesine, birbirlerine işkence etmelerine, aralarındaki savaşlara kısacası yeryüzünün pisliğine bakarak o'nun kötü olduğunu düşünmek doğru mudur?
 
insanoğlunu kötü olma ihtimaliyle yarattığı için o da kötü müdür?
 
atomun parçalanabildiğini bulduğu için albert einstein kötü müdür? yoksa o atomu bomba yapmak için parçalayan insanlar mı kötülüğü seçmiştir?
 
birisini bıçaklayıp öldüren katil, ekmek kesmeye de yarayan bıçağı icat eden adama suç atabilir mi?
 
bir yerlerde türdeşleri tarafından cayır cayır yakılan insanlar, ateşi bulan mağara adamını mı suçlamalıdır? halbuki o ateş ısınmak için de kullanılamaz mı?
 
dünya nüfusunun % 20'si mineral kaynaklarının %80'ine hakimken ve fakir insanların yarısı zengin ülkelerde yaşıyorken açlıktan ölen insanlar için tanrı'yı suçlamak doğru mudur?
 
EVET TANRIYI SUÇLAMAK BURADa YAPILACAK EN MANTIKLI ŞEY OLUCAKTIr HİÇ ŞÜPHESİZ,hammadeyi yaratırken sadece insanöğlunun hizmetine yararlı şekilde yaratmaması tanrının en büyük kusurlu haraketidir!!!!!!!!!!!!
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

original.gif Demek uyarı fayda vermedi. Tabii, neye inanacağı herkesin kendi bileceği iş. Ama tanrıya inanmaktan daha kötüsü, kötü bir tanrıya inanmaktır. Konu ile ilgisi yoksa da ekleyeyim: Tanrıya tapmaktan daha berbatı, şeytana tapmaktır.

 

Mesele tanrıya inanıp inanmamakta düğümleniyor. İnandıktan sonra iyi, kötü olması, ortaklarının olup olmaması bir şeyi değiştirmez. İnanmadığın anda şeytandan da, meleklerden de, cinlerden de, tüm mitolojik hurafelerden bir anda kurtulur, derin karanlıklardan aydınlıklara çıkarsın. O karanlıklarda gizlenen tüm düş ürünü hayaletler yok olur.

 

Tanrıya inanmak, karanlıklardan, hayaletlerden hoşnut olmak anlamına gelir. Düş dünyasında yaşamayı seçmektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tanrıya inanmak insanoğlunun her yaptığını görmezden gelip yan gelip yatmaktır

Tanrıya inanmak şeytanın insanoğlunu sonsuza dek kandıracağına inanmakatır

Tanrıya inanmak her kötülüğe inancı yüzünden eyvallah demektir

 

Daha çoğaltılabilir ama mobilden şarjım bitmek üzere hoşcakalın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tanrıya inanmak, en saçma ve olmayacak şeye ahfeş keçisi gibi kafa sallamaktır.

 

Tanrıya inanmak, sömürü içinde boğulmaktır.

 

Tanrıya inanmak, karanlıklar içinde kalmak ve o karanlıkta hayali iblislerle bitmeyecek bir boğuşmaya girmektir.

 

Tanrıya inanmak, kendi gölgesiyle savaşmaktır.

 

Tanrıya inanmak, insanları inanç bazında ebedi düşmanlaştırmak, barışı sonsuza kadar yok etmektir.

 

Tanrıya inanmak, özgürlüğe, tüm insanlık erdemlerine düşman olmaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

 

 

Tanrıya inanmak, karanlıklardan, hayaletlerden hoşnut olmak anlamına gelir. Düş dünyasında yaşamayı seçmektir.

tanrıya inanmamak aynı zamanda  şu anlamlarda gelir  sevgili dostum demo bu arada saygılar  sevgili dostum düş dünyasında yaşamak, kendi bildiğini okumak,kendine tapmak,çizgi filimlere tapmak kendi  akılcı sandığı teorileri oluşturmak,kendini tanrı zannetmek,hatta kendi bildiğini zannetiiği sahte tanrı 

 

imajını oluşturmaktır. örnek vermek gerekirse; peygamberlere tapmak(kölelik etmek)

 

kitaplara inanmak (kitaplara tanrı yerine koyup tapmak manasına gelir)

 

örf ve adetlere inanmak(tapmak)

 

insanoğlunun kendi koyduğu katı ve sahte tanrı kurallarına inanmak.

 

bu son madde yüzünden tanrı bir müdahale etmediği sürece kaos asla bitmeyecektir!!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1. Tanrı vardır.
2. Tanrı’nın var olduğunu bilebiliriz. 
3. Tanrı’nın var olması için bazı nedenler sayabiliriz. 
4. Tanrı’nın var olma nedenleri, Tanrı’nın varlığıyla ilgili kanıtları oluşturmaktadır. 
5. Bu kanıtlar bilimsel değildir. Ancakolağandışı bir şekilde geniş anlamda bilimsel sayılabilirler:

 

İman’, günümüzde yanlış bir şekilde kullanılan ve yanlış bir şekilde anlaşılan bir sözcük. Günümüzde bir çok insan, 'imanın' insanların neye inanmaları

 

konusunda düşündükleri şeylerle ilgili nedenlere karşı kullanılan bir şey olduğunu düşünüyorlar. Günümüzde imanla ilgili popüler düşünce, insanların yoğun bir irade eylemiyle ruhsal umudu zorla ortaya çıkaran

 

, dini bir hüsnü kuruntu olduğudur. Bu ifade bazı inanç sistemlerini betimliyor olabilir ama Kutsal Kitap’a uygun olan Hıristiyanlığın nitelikleri böyle değildir. Gerçek Hıristiyan inancı kanıtların olmadığı bir ortamda sadece inançtan oluşmaz. Aksine kanıtlar karşısında verilen doğru karşılıktır. Hıristiyan inancı kanıtlara önem verir. Olgular önemlidir.aslında ama buda yeterli değildir. aslında,sanuçta sadece teoriden öte gitmezler, bu büyük 4 kitap gene olarak bakıldığında ayetlerin tamamnına yakını aralarında benzerlikler taşırlarki bu çok enteresamdır, aslında bu bile bize kitapların madein human icadı olduğuna dair bir ispattır aslında hemde çok güçlü bir ispattır!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

ben bir program yarattım, ve adına  dünyaadını verdim amacımda,insan denen varlığı test etmektir, bu doğru bile olsa tanrının iyi olduğunu değilde kötü olduğunun bir ispatıdır,nedeni ise çok basit

 

aslında programı, insanınaçok dnası olarak ele alırsak tanrı her yarattığını:

 

farklı kodlarla yarattığı için olsa gerek:her bireye farklı düşünme ve farklı yaşam hakkı tanımıştır :

 

bunun sonucu olarakta zengin fakir iyi ve kötü ayrımcılığı hortlamıştır:

 

aslında bir ateist le bir bir müslümanın tek ortak yanı iki tarafında  kesin olduklarınainandıkları bir hayatı yaşamalarıdır:

 

tanrı var kesin(müslüman) tanrı kesinlikle yoktur. (ateist)

 

bence bırakalımda buna evreni yaratan  varlık karar versin en mantıklısı budur ( yaratıcı)

 

 

sonuçta tanrıda bir varlıktır kusursuz olduğunu kim ispatlayabilir, tanrı bize göre kusursuz olabilir ama ya kendisine göre durum çok farklı olabilir:

 

asıl anlatmak istediğimi anlıyormusunuz? bilmiyorum  tanrı kötü bir ruh olarak insanı yarattı bende kötü karakterde bir program yarattım tanrı iy ibir ruh yarattı bende iy ikarakterde bir program yarattım:

 

 

 arasındaki en belirgin benzerlik ise ikisininde köle olarak doğmasıdır ,artık bunudaanlamdıysanız yuh diyorum:

 

uyanın artık hepimiz köleyiz:

 

güçlü olanın kazanması kesinliklebenim suçum değil aynı zamanda bir insanın suçu olamaz.(iyi insan akarakteri) o zaman bu suç tanrının olabilirmi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

http://www.youtube.com/watch?v=uQyWMFypPXU     

 

bunu tanrı seyredinde ne hissediyor?çok merak ediyorum.aşamak için herkesin faklı nedenleri vardır, kimisi paraya tapar kimiside aşka tapar,kimiside aile bireylerine tapar,bu kadar farklı düşüncelerin hakim olduğu bu gezegende insanın neye gönülden inanması gerektiğine tanrı değilde bir insanın karar vermesi şu sonucu doğurmuştur malesef bitmeyen savaşlar bitmeyen yaşam mücadelesi bitmeyen mezhep kavgaları.hadi diyelim bizademle havvadan geldik ademle havva siyah tenli iseler buğün herkesin zenci olması gerekir şayet beyaztenli iseler buğün herkesin beyazolması gerekir bu tez bana aittir bu bile ademle havvanın bir masal kahramanı olduğuna çok güçlü bir ispattır, ademle havvwa beyaz tenli iseler gerçekten o zaman zenciler ve çekik gözlü japonlar ve çinlilerin ataları kimdir? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilk kez organ üretildi.avrupalılar neyle? uğraşıyor.biz ise mezhep savaşları yapıyoruz. 

 

 

 

İlk kez organ üretildi bilimde müthiş adım
Ölümsüzlüğe giden yol olarak görülen organ yetiştirmede bir ilk başarıldı, ilk kez tümüyle yeni bir organ yetiştirildi.

 

İskoçya'da ilk kez, bir hayvanın gövdesinde, tümüyle yeni bir organ yetiştirildiği açıklandı. Bilim dünyasını heyecanlandıran adım, organ nakilleri için büyük önem taşıyor.

Nature Cell Biology dergisinde yayımlanan habere göre, fare gövdesine nakledilen bir grup hücre, bağışıklık sisteminin önemli bir parçası olan timüs bezine dönüştü.

Organ nakillerinde yeni seçeneklere kapı açabileceği belirtilen bulguların umut verici olduğu belirtilmekle birlikte, insan vücudundaki tedavilerde uygulanabilmesi için daha uzun yıllar geçmesi gerektiği kaydedildi.

Timüs bezi, kalbin yakınında yer alıyor ve hastalıkla savaşan bağışıklık sisteminin bir parçası olan T hücre üretiyor.

FARE CENİNİNDEN ÜRETİLDİ

Edinburg Üniversitesi Rejeneratif Tıp Merkezi'ndeki araştırmacılar, çalışmalarına bir fare cenininden aldıkları hücrelerle başladı.

Bu hücreler genetiksel olarak "yeniden programlandı" ve timüs bezinde bulunan türde hücreye dönüşmeye başladı. Bu hücrelere diğer destekleyici nitelikli hücreler eklendi ve farelerin gövdelerinin içine yerleştirildi.

Hücreler, farelerin içinde, işlevsel timüs bezlerine dönüştü.

GEÇEN YIL İNSAN BEYNİ YETİŞTİRİLMİŞTİ

Geçen yıl da, laboratuvarda yetiştirilen insan beyni 9 haftalık bir ceninin boyutlarına ulaşmıştı.

Çok daha basit bir organ olan timüs bezi, yürütülen bu deneylerde tamamiyle işlevini yerine getirebilen boyuta ulaştı.

TIPTA DEVRİM OLACAK

Araştırma ekibinde yer alan Prof. Clare Blackburn, ekibin, elde ettiği sonucu farkettiğinde büyük bir heyecan yaşadığını kaydetti.

Prof. Blackburn, BBC'ye verdiği mülakatta, "Son derece basit bir yöntemle yeniden programlanan hücreleri, tam anlamıyla işlevini yerine getirebilen eksiksiz bir organa dönüştürebilmemiz, bizim için tam bir sürpriz oldu. Bu çok heyecan verici bir gelişme. Rejeneratif tıp alanında da çok umut verici bir adım." dedi.

İLİK NAKLİ İÇİN UMUT

Bu çalışmanın ilik nakline ihtiyaç duyan hastalar veya doğuştan itibaren timüs bezleri çalışmayan çocuklar için yararlı olabileceği kaydediliyor.

Timüs bezi yaşlanmayla küçüldüğü ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açtığı için, timüs bezinin güçlendirilmesinin yaşlı hastalar için de yarar sağlayabileceği belirtiliyor.

Ancak bu araştırmanın, hayvanlar üzerindeki çalışmalardan hastane ortamına taşınması önünde çeşitli engeller var.

Şimdiki yöntemde cenin kullanılıyor. Bu da, geliştirilen timüs bezinin, hastanın kendi dokusuyla aynı olmayacağı anlamına geliyor.

Araştırmacıların ayrıca, nakledilen hücrelerin kontrol dışı büyüyerek kanser tehlikesi yaratmayacağından emin olmaları gerekiyor.

 

Kaynak: Cumhuriyet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yorumsuz.

 

 

Ölüyü diriltecekler! Hayvanda başarılı olundu, insan için izin bekleniyor - Doç. Dr. Neva ÇİFTÇİOĞLU BANES

 

Bu hafta sizi çok yakın geçmişte keşfedilen, son 7-8 aydır bilimsel arenada sıklıkla tartışılan ama basının nedense pek yer vermediği ilginç buluşlardan birkaçıyla tanıştırmak istedim.

Bir araştırmanın kalitesi, gerçekleştiren ekibin güvenilirliği, önemi, halkın gösterebileceği ilgi ihtimali bilim haberleri yapan medyanın haber seçme kriterleri olarak kabul edilir. Lakin bu kriterlerden tam puan aldığı halde basının yer vermekten çekindiği bilim haberleri de vardır. Bunun ardında üç sebep yatar: Para, dini inançlar, siyasi engellemeler ve tepki alma korkusu. Bu yüzden bilim dünyası sırf halktan ilgi görmediği için maddi destek alamayıp silinip yok olmaya yüz tutmuş ilginç bilimsel araştırmalarla doludur.

İşte size 3 örnek:

ÖLÜMDEN GERİ DÖNÜŞ MÜMKÜN MÜ?

Arizona Üniversitesi araştırmacılarından Peter Rhee, yaklaşık 1 ay önce yaptığı basın toplantısında şu sözlerle konuşmasına başladı: “Vücut ısınız 10 dereceye kadar düşmüşse, beyin fonksiyonunuz durmuşsa, kalbiniz atmıyor, kanınız damarlarınızdaki yolculuğuna son vermişse doğal olarak ‘Öldü’ teşhisi konulacaktır. Ama emin olun geliştirdiğimiz bir teknikle sizi hayata geri getirebiliriz.” İnanamayan gözlerle bakan basın mensuplarına bu sefer de Maryland Üniversitesi araştırmacılarından Samuel Tisherman açıklamalar yaptı: “Evet! Dr. Rhee’nin sözlerinde hiçbir abartı yok. Araştırmalarımızı çeşitli hayvanlar üzerinde yaptık ve çok başarılı sonuçlar elde ettik. Bütün detaylarıyla açıkladığımız bu devrim yapacak buluş nedense bilimkurgu gibi algılanıyor. Aynı araştırmayı insanlar üzerinde yapmak için ‘etik kurulundan’ izin bekliyoruz. Sanırız ondan sonra hak ettiğimiz ilgiyi göreceğiz.”

İddia ettikleri projeye kısaca bir göz attım. Gerçekten çok ilginç. Bir canlı hayatını kaybetse de kan ve organlar bir süre özelliğini kaybetmeyebilir. Fakat nefesin durmasıyla birlikte oksijensiz kalan organlarda (özellikle beyinde) büyük bir “hasarlar zinciri” başlar. Araştırmacıların yaptıkları testlere göre bu hasarı engellemek mümkün. Bunun için ölümün gerçekleşmesinin hemen ardından beden 20 derece kadar soğutularak hücre metabolizması yavaşlatılıyor. Daha sonra vücuttaki kan, serum fizyolojikle değiştiriliyor. Bu sırada vücutta oluşan hasarı gidermek için yapılması gereken müdahale (örneğin ameliyat) gerçekleştiriliyor. Tedavi sonrası ölen kişinin kanı yeniden bedenine pompalanıyor. Kanın damarlarda dolaşmaya başlamasının ardından kalbin atmaya başlama oranı % 90. “Öldü” teşhisi konulan canlı gözlerini açıyor ve yaşamına devam ediyor. Yapılan incelemelere göre hafıza kaybı yok, öğrenebilme yeteneği ise yerli yerinde...

Domuz ve fare gibi memelilerde gerçekleştirilen bu testler bilimsel etik kurulundan yanıt alınır alınmaz sıraya giren (çoğunluk kanser hastası) gönüllülerde uygulamaya sokulacak. Araştırmacıların en çok odaklandığı kullanım sahası insanlı uzay misyonları. Geliştirilen bu teknik yıllarca sürecek yolculuklarda astronotların yolculuk boyunca uyutulabilmelerine bir ön adım olarak gösteriliyor.

MARS’TA KEMİĞİN NE İŞİ VAR?

Bu haber de geçen haftadan. Biliyorsunuz NASA Mars’a robotlar göndererek çeşitli test ve fotoğraflarla hayat izleri araştırıyor. Çekilen binlerce fotoğraf tek tek aylarca uzmanlar tarafından inceleniyor. Curiosity (merak) adı verilen robot Ağustos 2012’den bu yana dünyaya göndermiş olduğu resimlerin en ilgincini gönderdi. Fosilleşmiş, uyluk kemiği benzeri bir yapı. Bu fotoğraf daha önce fosilleşmiş omurga benzeri yapıların fotoğraflarıyla bir araya getirildiğinde daha da anlam kazandı. Bundan birkaç ay önce bilim insanları arasındaki ateşli tartışmalar sonucunda “geçmişte mikroskobik canlıların olma olasılığının çok yüksek olduğu”na karar verilmişti. Fakat çekilen kemik resimleri sonucunda her nedense hiç kimse “Acaba memeli canlılar da mı vardı?” sorusunu dile getiremedi. “Kemiğe benziyordur” deyip geçildi. Diğer yapılan tahminler bana göre “komik ötesi”. İşte size ciddi bir bilim insanının basına yaptığı şaka olmayan ciddi yorumu: “Dünyaya göktaşları çarptığında ölen dinozorların kemikleri fırlayarak Mars’a düşmüş olabilir!” Bu açıklamayı ilk duyduğumda “Demek ki garip açıklamalar ve yorumlar yapmak için profesyonel politikacı olmaya gerek yok” diye aklımdan geçirdim...

Geçen hafta Houston semalarında onlarca farklı insanın farklı konumlardan çektiği UFO resimleriyle pekişen bu haber, “Uzayda hayat var” tartışmalarının en azından konuya ilgi duyan halk tarafından başlatılmasına sebep oldu.

TELEVİZYON İÇİNE HAPSOLMUŞ ÇOCUKLAR:

Bütün gün yorulup akşam rahat bir nefes almak isteyen birçok çocuklu anne-babanın aklına gelen ilk çözüm: Televizyon! Bir çizgi film ya da rengârenk görüntülü herhangi bir belgesel, yanında biraz çerez, bir bardak meyve suyu...Oh dünya varmış! Çocuk bağrışmasının ardından gelen sessizlik dinlenmek için tam bir fırsat. Yale Üniversitesi sosyologlarından Nicholas Christakis, 2011 yılından bu yana her fırsatta aileleri uyarmaya devam ediyor: “Bir çocuğun beyni doğduğu anda 333 gram. Bu rakam bebek 2 yaşına gelene kadar 3 kat artıyor. Dolayısıyla beyinsel gelişmenin olduğu bu dönemde özellikle o yaşlarda çocuğun neye baktığı, neye konsantre olduğu çok önemli. Onun için çocuklar televizyon önüne oturduğu an seyretmesi için seçilecek film ve televizyon önünde oturma süresi gelecek hayatını çok büyük bir oranda etkiliyor. Okul çağında günde 1.5 saatten fazla televizyon seyreden çocuklarda okul derslerine konsantrasyon bozukluğu görülüyor. Maximum 1.5 saat TV seyredip diğer bilgisayar oyunlarından uzak tutulan çocuklar, anlayışlı, yardımsever, başarılı ve idealist bireylere dönüşüyor. Kısacası sessiz bir ortam için “televizyon içine hapsettiğiniz” çocuklarınız büyüdüklerinde “o kafesten” sorunlu insanlar olarak çıkabiliyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

herkesin asagi yukari ortak bir noktasi vardir ( TEK TANRI )

 

tek tanri var ise neden herkes tanri yi tasvir ediyor ve neden farkli yasiyor. sayet o tanri hepinizin tanrisi ise neden bu kaos.

biri bana icindeki tanri yi anlatsin !!!

kendini üstünlüklerden yada aşağılanmalardan oluşan kimliği bünyelerimizden çıkarmayı başarabilirsek ortada kaos yerine Allah kalır ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Arkadaşlar bu çok derin bir konu bizim burada yazılanları insanlar yıllardır tartışıyor.. Din bana göre felsefesi yapılacak bir konudan çok saygı duyulması gereken bir konu. İnsanların hangi dine yada neye inandıklarının nedenlerini araştırmak ancak sosyolojinin,psikolojinin konusu olabilir onun dışında kim hangi dine inanıyorsa ona saygı duymak gerekir. tabiki herkes düşüncelerini de aktarmalı... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Ya hu kardeslerim her maddenin bir sanatkari var degilmi. Bir masa ustasi olmasa kendi kendine meydana gelirmi. Ben sana su masa kendiliginden bu hale geldi desem inanirmisin bana . Tabiki inanmayacaksin. Velhasil o basit maddelerin bile sanatkari varken bu mukemmel fabrika olan insanin mukemmel bir sani-i hakîmi olmazmi. Bana kendiliginden meydana gelen bir masa getirdiginizde bende ateist olacagim :) inanmadiginiz Allah, uzerinizden rahmetini cekmesin insallah :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
Misafir eren Bektaş beklenen

Tanrı var mı yok mu varsa nerde yoksa bız nerdeyız Heriry soru soru soru Yanrı var mıdır yok mudur hıssederım ama bılmem ama olması benım ışıme gelır en azından ölünce gıdecek yerın var derım hayat bana kebap bu konu karışık deyıl sıtandart deyıl açıklayıcı olmalı şimdi eyer tanrı yoksa dunyamızdakı düzen nasıl var bırıne evınızı temuzlemesı ıçın tutarsınız ona anlatmazsınız neyı nereye koycanı oda arap dacına dondrtır yanı bır duzenı toz zerresı yaratsada o duzeneyı yerleştıremez karışık olur ve eyer yoksa Tanrı bu düzen nasıl var oldu mesala yoksa bız nasıl evrımleştık yok olan uydurma bır tanrıya kıtap yazıldı ıse bu kıtaptakı her şey bu kadar nasıl bılım ıçerır kuran sahte ıse mımroskopu nerden bılıyo sahte ıse bılım adamlarının daha yenı bulduğu ınsanın neden yanı sudan oluştunu nasıl bılebılır bırakın daldan düşen yaprağı nefes alan herşeyı bunlar eskıyen kelımeler bana soylemelısın kara şövalye kuran olmadan rum savaşını nerden bılıyodu hatta sureye bole rum suresı denıyo eyer yoksa bırbırınden habersız 124 bın nebı velı nıye tek tanrı dıyo bırı nıye 2 tanrı demıyo yada ben tanrıyım nıye drmıyo bu adamlar o kadar dın dışındakı toplulukların onu oldurecenı bole bole nıye lades der veya Hz Muhammet bugün olan savaşları nerden bılıyodu soru soru soru tanrının olmasının zararı yok o ona kyfredılmesıne ramen susuyo susuyo neden mı cunkı ınsan tanrıya deyıl kendıne kufredıyo bız vahdetı vucuduz onun parçasıyız o deyılız onun nuruyuz tüm canlılar hepımız kendımızı arıyoruz o da tabı bugün bılmedımız bır dunyadahatra uzaydayız bılmıyoruz hıç bışey ve gayrette etmedımız gıbı bulduranada karşıyız bunun sebebi batı olan tek göz dur decal ama hayyat hep acımasızdır ama adaletı sunar geçte olsa erkende bunun bılıncındeyız hantal olmamalıyız yere düşünce Ali Muhammet yetış demek yerine kalkıp sılkelemelıyız ustumuzu ılla bu Atatürk e gerek yok Bız Atatürk olmalıyız ancak o zaman sorular cevap bulur tanrı ve Bız yapoozu tamamlarız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

evet bu konuda haklısın Tanrı yoktur,ama söyle özetleye biliriz;

 

Kainat denen nesne de her şey zıttı ile var olmuş tur bu olmazsa olmaz bir kuraldır örneğin gece gündüz hayat ile ölüm hastalık ve sağlık aklına neyi getirirsen getir her şeyin illa bir karşıtı yer almaktadır ve bunların zaman zaman bir birine galip gelmektedir hiç biri bir diğerinden daha fazla zafer elde edememiştir durum böyle ise, Bu yaşamın içinde bulunan hiç bir şey beka sahibi değildir! işte burası önemli ve en hasas olan yanı..... peki öyleyse ney? hayat bu şekilde olmak zorundadır eyer yaşantımız hayallerimizdeki gibi mükemmel olsaydı yaşamanın hiç bir anlamı kalmazdı,kaybetmenin ne olduğunu bildiğimiz için kazanma savaşı veriyor olmamız gibi bir şey..ve çok basit kazanımlar bile bizi mutlu etmeye yetiyor...keşifler olmazdı insanlar daha basit ve tek düze bi yaşam sahibi olurdu hayat tek bir renkten öteye geçemezdi VS..VS..VS...peki biz burda Allahı nerde aramalıyız....bu kadar zıtlığın olduğu ve bir birlerinin zıtlığına ihtiyaç duyduğu anını ve zamanını yaşadığımız olayların hiç biri tesadüf olmayıp gerçek bir programlamının eseri olduğunu bir şekilde kabul etmeliyiz en başta belirtiğim gibi eyer bu dünya denen nesne beka sahibi olsaydı ben de ALLAH ı red ederdim ama hiç bir şey tek başına kendine yetmeye yetmeyecek kadar aciz İşte bu kadar basit     

 

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bu oldukça tuhaf bir savunu, "tanrı var ama kötü." 

 

Kötü bir tanrı varsaymanın dayanağını ve gerekçesini anlamak zor. Bu, iyi bir tanrı varsaymaktan daha zor değil tabii ama...

 

Tanrı iyi mi kötü mü sorunu yerine, tanrı var mı yok mu sorunu olması gerekiyor. Her şeyden sorumlu, tüm suçları ona yükleyeceğimiz bir varlığı neden illa gerekli görüyorsun @@pach of neo? Bunun şeytan varsayımından bir farkı olmuyor. Ya da kötü tanrı Ehriman varsayımından. Aslında kötü kedi Şerafettin'den de...

Burada konu varlık yokluk veya iyilik kötülük değil. Savunduğun şeyi ispatlayacak elinde veri var mı. Yoksa bende aksini savunuyorum diyor, benim doğru olmadığımı nereden biliyorsun diyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

11188319_1655150908051587_91334978499690hz: şeytanın özel ayeti:madem yaratıyorsun sorsana insana seni yaratıcam ama ben geleceği görüyorum senin kötü bir kaderin olucak, yaratılmama hakkını kullanmak istermisin? ben ne ? istersem olmak zorundadır, aileni ben seçiyorum özgür iraden yok yaşam alanlarını ben belirliyorum yine özgür iraden yok genlerini bile ben belitliyorum özgür iradeni bile ben belirliyorum . özgür irade yok işte bu yüzden yaratılışta bile özgür irade yokken hala nasıl?iyi bir tanrı olduğunu düşünüyorsunuz, bu saydıklarım ispat değilmi? yoksa işinizemi? gelmiyor eyyyy münafıklar.savaş yeni başladı, sizler yok oluncaya kadarda bu savaş asla bitmeyecek bu kaderinizde ben belirliyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

11174937_1654743628092315_54007312817774gnostik inciller yoksa!! gerçek incilmi(original incil)m.ö 3500. ile m.ö.4000 yılları arasında gerçek isanın yaşadığını söyler, ve ekler gerçek incil sadece aramicedir, tıpkı kuranında asıl alfabesinin arapça değil aramice olduğu gibi, incilde zamanla ibraniceye ve yünancaya çevrilmiştir. m.ö 600. hatta incilin arapçaya çevrildiği parşomentler bile mevcuttur, m.s:800.. ve aynı şekilde kuranında ingilizce ve ibranice ve yünanca mealleri olduğu parşomentler bile gizlenmiştir.. muhammed zamanında m.s:700.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Burada konu varlık yokluk veya iyilik kötülük değil. Savunduğun şeyi ispatlayacak elinde veri var mı. Yoksa bende aksini savunuyorum diyor, benim doğru olmadığımı nereden biliyorsun diyor..

tabiki var sevgili meraklı ama bu ne? anlamda olucağına baglı ben diyorumki yaşam hayat kader bunlar birer ispattır. bu senin bakış açınada bağlıdır sen bunların ispattan çok bir amaç uğruna olduğunu düşünüyorsan işte o zaman tanrınında kötü olduğunu kabul etmiş oluyorsun. zaten. sence daha mantıklı bir ispat olabilrmi?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah her şeyi niçin bir ölçüye göre yaratmıştır?

Allah evrende yarattığı her varlığı belirli bir ölçü içinde, özenle yaratmıştır. Bu nedenle Allah'ın yarattığı varlıklarda güzellik, uyum ve denge vardır. Bu konudaki ayetlerden bazıları şöyledir:
"... Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" (Furkan suresi, 2) 
"...Onun katında her şey bir ölçü (miktar ) iledir.(Rad suresi, ayet 8)
" Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık" (Kamer suresi, ayet 49)

Allah, evrendeki yarattığı her varlığa yapacağı işe uygun yapı, biçim, özellik ve yetenek vermiş; onların yaratılışını bir takım amaç ve hikmetlere dayandırmış, boş ve yersiz hiçbir şey yaratmamıştır. Bu konuda Yüce Allah Kur'an'da şöyle buyurmaktadır:

"Biz gökleri yeri ve ikisi arasındakileri bir oyun ve bir eğlence olsun diye yaratmadık. Biz onları hak ve hikmetle yarattık." (Duhan suresi, 38-39. ayetler)

"Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah'tır. Allah, bunları boş yere yaratmamıştır. O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor." (Yunus suresi, 5)

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ BİTKİLERİ!!!

Beyaz Yılankökü

Katil Gözlü Bitki

Melek Boruları

Kargabüken

Porsuk

Su Baldıranı

Güzel Avrat Otu

Hintyağı Bitkisi
Hintyağı bitkisi, Akdeniz havzasının, Doğu Afrika ve Hindistan’nın yerlisi olsa da dekoratif amaçla yaygın olarak yetiştirilmektedir. Risin adlı toksin tüm bitkide bulunmakla beraber tohumlarda (hintyağının üretiminde kullanılan kısım) yoğunlaşmıştır. Tek bir tohum bir insanı iki gün içerisinde öldürmek için yeterlidir ve bu ölüm uzun, oldukça acı verici ve durdurulamaz bir şekilde gerçekleşmektedir. İlk semptomlar bir kaç saat içerisinde kendisini gösterir. Ağız ve boğazda yanma hissi, karın ağrısı, kanlı ishal ve kusma bu semptomlar arasındadır. Zehirlenme başladıktan sonra engellenmesi imkansızdır ve son olarak dehidrasyon sebebiyle ölüm gerçekleşir.
Bu tohumlara karşı en büyük hassasiyeti insanlar göstermektedir, zira 1-4 tohum ile yetişkin bir insan, 11 tohum ile bir köpek ve 80 tohum ile bir ördeği öldürmek mümkündür...

NEYMİŞ EFENDİM ALLAHINIZ HERŞEYİ FAZLA MÜKEMMEL YARATMIŞ. AYARI TUTTURAMAMIŞ.ÖZELLİKLEDE ZEHİRLİ MANTARLARI!!! sinirli.gif sinirli.gif sinirli.gif sinirli.gif sinirli.gif sinirli.gif 

 

 

10439379_1654073031492708_50061122762852

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kelimelere takılmak istemem ama tanrı kelimesi yaratan anlamına gelir ve allah kelimesini karşılamaz.Allah yaratan rızk veren merhamet eden vs her sıfatı içinde taşıyan kelimedir.tanrıdan kasıt Allah sa o birdir.farklı yaşam stillerine gelince Allah her kavme din göndermiştir ama her kavim bu dinleri tahrip etmiştir. ve gerçek din islam inmiştir.

Bİ DE NOT İNANÇSIZ KAVİM YOKTUR BİREY VARDIR.....

ATAEİZM=İNANMADIĞINA İNANMAKTIR...(aksini iddia eden var mı?bence yok)

:wink:<wink.png>

Peki hiç mi aklınıza gelmez şu soru : Bu mükemmel yaratıcı islamdan önceki dinleri indirdi de bu dinler insanoğlu tarafından nasıl tahrib edildi. Tahrib edilebileceği Allah tarafından öngörülemedi mi. Üstelik bir iki defa da değil. Hak din dediğimiz 4  kitabı baz alalım örneğin.. İlki indi insanoğlu tarafından tahrib edildi. Sonra Allah hmm bu olmadı, tutmadı, bir de şöyle bir yeni model geliştireyim umarım bu tutar. Böyle bir şey olabilir mi ? Bu mükemmel yaratıcı fikri ile çatışmıyor mu ?  Allahın tüm insanlığa indirdiği bir uygulama sistemini, insanoğlu cüz-i iradesi ile nasıl bertaraf edebilir. Allahın ol dediği olmazmı ? Kudretinden sual olunur mu ? Hele üstelik en son model olan islama baktığımızda durum iyice içler acısı. Dünya haritasını alıyorum koyuyorum önüme. Oğlum da 8 yaşında.. Bak oğlum buralar islam coğrafyası. Afganistan, Pakistan, Irak , İran, Suriye, Filistin. Arap yarımadası ve afrika kıtasındaki bazı ülkeler ve bizim ülkemiz... Ne müreffeh , ne düzgün , ne yaşanası ülkeler diyememek ne acı... Bana kimse hikaye anlatmasın. Yada anlaşılması güç eski ama söylerken etkileyici kelimeler kullanmasın.. Madem en son model son din. Niçin olmadı. Oldu daha ne olacak ne güzel işte diyeniniz de olacaktır elbet.. Ancak hani Kuran da yazıyor ya onların gözlerine perde inmiştir ve onlar görmezler işitmezler vs diye.. Aynen iade ediyorum... İcraata bakın değerli arkadaşlar . Açın gözlerinizi. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya hu kardeslerim her maddenin bir sanatkari var degilmi. Bir masa ustasi olmasa kendi kendine meydana gelirmi. Ben sana su masa kendiliginden bu hale geldi desem inanirmisin bana . Tabiki inanmayacaksin. Velhasil o basit maddelerin bile sanatkari varken bu mukemmel fabrika olan insanin mukemmel bir sani-i hakîmi olmazmi. Bana kendiliginden meydana gelen bir masa getirdiginizde bende ateist olacagim smile.png inanmadiginiz Allah, uzerinizden rahmetini cekmesin insallah smile.png

Hangi mükemmel insan ? Fizyolojik olarak mı ? Ruhsal olarak mı ? Nerede mükemmel insan ? 3 yaşındaki bir çocuğa tecavüz eden mükemmel insan mı ? Borcunu çoğunlukla zamanında ödemeyen(hatta imkanı olsa hiç ödememeyi tercih edecek olan) mükemmel insan mı ? Petrol, para hırsı için, mezhep din farklılığı için savaşlar çıkaran evlatları anne babaları öldüren binlerce ocağı söndüren mükemmel insan mı ? Hangi mükemmel düzen ? Hangi mükemmel insan ? Allah rahmet elini hiç çekmiyor insanoğlunun üzerinden siz hiç endişe etmeyin. Sürekli rahmetli oluyor insanoğlu pisipisine bir hiç uğruna zaten... Boş boş konuşmayın rica ederim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tanrı var mı yok mu varsa nerde yoksa bız nerdeyız Heriry soru soru soru Yanrı var mıdır yok mudur hıssederım ama bılmem ama olması benım ışıme gelır en azından ölünce gıdecek yerın var derım hayat bana kebap bu konu karışık deyıl sıtandart deyıl açıklayıcı olmalı şimdi eyer tanrı yoksa dunyamızdakı düzen nasıl var bırıne evınızı temuzlemesı ıçın tutarsınız ona anlatmazsınız neyı nereye koycanı oda arap dacına dondrtır yanı bır duzenı toz zerresı yaratsada o duzeneyı yerleştıremez karışık olur ve eyer yoksa Tanrı bu düzen nasıl var oldu mesala yoksa bız nasıl evrımleştık yok olan uydurma bır tanrıya kıtap yazıldı ıse bu kıtaptakı her şey bu kadar nasıl bılım ıçerır kuran sahte ıse mımroskopu nerden bılıyo sahte ıse bılım adamlarının daha yenı bulduğu ınsanın neden yanı sudan oluştunu nasıl bılebılır bırakın daldan düşen yaprağı nefes alan herşeyı bunlar eskıyen kelımeler bana soylemelısın kara şövalye kuran olmadan rum savaşını nerden bılıyodu hatta sureye bole rum suresı denıyo eyer yoksa bırbırınden habersız 124 bın nebı velı nıye tek tanrı dıyo bırı nıye 2 tanrı demıyo yada ben tanrıyım nıye drmıyo bu adamlar o kadar dın dışındakı toplulukların onu oldurecenı bole bole nıye lades der veya Hz Muhammet bugün olan savaşları nerden bılıyodu soru soru soru tanrının olmasının zararı yok o ona kyfredılmesıne ramen susuyo susuyo neden mı cunkı ınsan tanrıya deyıl kendıne kufredıyo bız vahdetı vucuduz onun parçasıyız o deyılız onun nuruyuz tüm canlılar hepımız kendımızı arıyoruz o da tabı bugün bılmedımız bır dunyadahatra uzaydayız bılmıyoruz hıç bışey ve gayrette etmedımız gıbı bulduranada karşıyız bunun sebebi batı olan tek göz dur decal ama hayyat hep acımasızdır ama adaletı sunar geçte olsa erkende bunun bılıncındeyız hantal olmamalıyız yere düşünce Ali Muhammet yetış demek yerine kalkıp sılkelemelıyız ustumuzu ılla bu Atatürk e gerek yok Bız Atatürk olmalıyız ancak o zaman sorular cevap bulur tanrı ve Bız yapoozu tamamlarız

Evet bir düzen var. İnsanoğlu da bu düzenin bir parçası. İnsanoğlunun zekasının bir sonucu olan teknoloji de bu düzenin bir parçası. Teknolojinin dünyamızın üzerinde yaratmış olduğu olumsuz etkiler de bu düzenin bir parçası. Buzul çağı , soyu tükenmiş binlerce tür. Soyu tükenmek üzere olan yüzlerce tür. Tüm bunlar bu düzenin bir parçası. Çok detaylı, iyi kötü işleyen bir düzen bir sistem var. Bu gerçek... Mükemmelliği tartışılır ama... İkinci olarak Kuranda vardı , kuranda yazıyordu diye bahsi geçen örnekler.. Peki bahsi geçen bu örnekler çok mu önemli şeyler. Rum savaşının önceden biliniyor olması Kuranı mucizevi mi kılar? Mikroskobun bahsinin geçmesi mi ? Hz Muhammedin bugünkü savaşları biliyor olması mı ? Öyle esnek ifadelerle yazılmış ki o kelimeye ne anlam yüklemek istersen yüklüyorsun. Ana cevap bu. Hadi farz edelim bu bahsedilen olaylar aynen yazılmış. Peki yazılmayanları ne yapacağız ? Her bilimsel buluş vardır diyebilir miyiz ? Sanırım diyemeyiz. Binlerce teori var hangi biri olacak ki ?  Peki her savaş yazılmış mı ? Sanmam. Yani en azından ben göremedim. Peki Hz Muhammed' in vefatının ardından çıkan savaşlardan bahsedelim mi ? Neyi paylaşamamışlar ? Konuşalım istermisiniz ? Bu savaşlar da geçmiyor mu Kuranda ? Mezhep ayrılıkları vs yok mu Kuran da ? Farklı islam yorumları da mı yok ? Şiilere müslüman demiyor afganlar .. Abi iran zaten müslüman değil ki şii onlar diyorlar. Şaşkınım. Oysa Ülkenin adı İran İslam Cumhuriyeti... Osmanlının çöküşü Hilafet in kalkması geçmiyor mu ? Geçseydi de tedbir alınsaydı iyi olmazmıydı. Hani İslamiyetin beşiğiydik ya yüzyıllarca. İlim bilim vs süper bir devletti ya Osmanlı. E biraz okuyaydık Kuranı da feyz alaydık. Matbaanın 300 yıl sonra gelmesinin kara cehaletinin sonuçlarını yaşıyoruz... Son olarak madem ki olay kehanet Nostradamus u nereye koyacağız peki ?  Şimdi herşeyi bir yana koyalım ona iman edelim o zaman... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.