Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ahmet Atakan katledildi !


Evrim

Önerilen İletiler

Polis Ahmet Atakan'ı böyle katletti!

Armutlu'da polis saldırısı: 22 yaşındaki Ahmet Atakan yaşamını yitirdi

Antakyalıların Tuzluçayır, ODTÜ ve Okmeydanı direnişini selamlamak için gerçekleştirdikleri yürüyüşe polis saldırdı. Çatışmalar sırasında gaz bombasıyla kafasından vurulan Halkevleri üyesi Ahmet Atakan hayatını kaybetti.


armutluda-polis-saldirisi-22-yasindaki-a
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:
 

Antakyalıların Tuzluçayır, ODTÜ ve Okmeydanı direnişini selamlamak için gerçekleştirdikleri yürüyüşe polis saldırdı. Çatışmalar sırasında gaz bombasıyla kafasından vurulan 22 yaşındaki Ahmet Atakan hayatını kaybetti. Hastane önünde bekleyenlere polis saldırdı. Halk, Ahmet’in vurulduğu yerde sabaha kadar nöbet tuttu.

Antakya'da her pazartesi gerçekleştirilen Abdullah Cömert ve direniş şehitleri anmasında bu sefer Tuzluçayır, ODTÜ, Okmeydanı’na selam gönderildi. Uğur Mumcu Meydanı’nda toplanan Antakya direnişçileri Armutlu’ya yürürken BP önünde oturma eylemi yaptı ardından polis saldırdı.

Çatışma gece yarılarına kadar sürerken polis ilerleyen saatlerde saldırıyı artırarak barikatı tomayla aşıp akreplerle ara sokaklara saldırmaya başladı. Saldırı sırasında Halkevleri üyesi Fırat Nişli omuzundan yaralandı, bir direnişçi nefes darlığı geçirerek, bir direnişçi de bayıldığı için hastaneye kaldırıldı.

Ardından Halkevleri üyesi Ahmet Atakan 5 metre mesafeden hedef gözetilerek başına atılan gaz bombası nedeniyle Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uzun süre yaşam mücadelesi veren Atakan,  tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Aralarında Abdullah Cömert'in abisinin de olduğu Antakya halkı ise Ahmet’in kaldırıldığı Hatay Devlet Hastanesi önünde nöbet tutmak istedi. Polis hastane önünde bekleyenlere de saldırdı, 2 kişi yaralandı.

Saldırının ardından halk Armutlu'ya geri dönerek, Atakan'ın vurulduğu yerde nöbet tutmaya başladı. Yaralanıp hastaneye kaldırılan bazı direnişçiler de omuzlarda getirildi. Ahmet anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Ahmet’in öldürüldüğü yerde mum yakılarak beklemeye geçildi.

Sabah saatlerine kadar nöbet ve polis saldırısı devam etti. Atakan'ın cenazesi şafak vakti Adana'ya gönderildi.

'Ahmet çatıdan filan düşmedi, her şey gözlerimizin önünde oldu'
Ahmet Atakan'ın ölüm nedenine ilişkin Hatay Valiliği tarafından yapılan ''devriye geçen güvenlik güçlerinin 1 kişinin binadan düştüğü ihbarı üzerine'' olay yerine gittiği açıklamasına cinayetin görgü tanıkları yanıt verdi.

Antakya AKA-DER tarafından görgü tanıklarının aktarımlarına yer verilen açıklamada cinayetin sorumlusunun Ahmet Atakan'ın bulunduğu sokağa gaz bombası atan Akrep cinsi polis aracı olduğu belirtildi. Ötekilerin Postası haber portalında yer alan Antakya AKA-DER imzalı açıklama şöyle:

Ahmet çatıdan filan düşmedi, her şey gözlerimizin önünde oldu, akrepler artık çok az kalan kitleyi de dağıtmak için Armutlu içine Gündüz caddesine girdi ve evlerden, damlardan taşlar, su depoları ve şişeler üstüne yağınca hızlarını alamayıp her yeri gaza boğdular ara sokaklara ardı ardına gaz fişekleri atıldı, Ahmet de kaçmaya çalışırken başından gaz fişeği ile vuruldu, yere düştü. Akrep ilerlerken, Ahmet'in yattığı yere üst üste gaz yağdırdı insanlar yanına yardıma gidemesin diye, Ahmet'in dört bir yanından gazlar havaya doğru yükseldi, ambulansı aradık ama mahalleye giremeyeceklerini söylediler ve mahalledekiler özel bir araba ile Ahmet'i hastahaneye götürdüler, olay bundan ibarettir, tekelci polis devleti içimizden birini daha katletti, burjuva medya polisleri ve bu devleti aklamak için haber uyduruyor.

'Fesatçının karşısında dimdik duruyorum'
Ahmet Atakan, 25 Ağustos'ta sosyal paylaşım sitesi facebook'ta yazdığı mesajda, "Fitnecinin fesatçının karşısında dimdik duruyorum çünkü benim vicdanım şeref dolu yüerğim delikanlı" demişti.

atakan.jpg

 

 

Kaynak: birgun net.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Avrupanın en büyük adalet sarayını yaptık diyorlar, hani adaletiniz nerede?

adalet saraylarınız, savcılarınız, hakimleriniz neden var?

seri cinayetler gibi polis sokak ortasında insan öldürecek bir tanesinin katilini teslim etmeyeceksiniz sonra da adaletten bahsedeceksiniz.

sözün bittiği yer, bu ülke mezarlıklarda büyüyen ölümler, zulümler ülkesidir.

 

hoşçakal Ahmet Atakan...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Face-Book'a gönderilen ve Cevik Kuvvet Polisi oldugunu söyleyen birisinin mesajinda;Aynen sunlar yazili:Bir ---------- öldürdüm cok mutluyum.

 

Isim  vererek gönderilmis olan bu mesaj öyle saniyorum ki bir saka degildir.Gercegin ta kendisidir cünkü vicdani ve serefi olan hic kimse öldürdügü birisi icin "Bir serefsizi öldürsüm cok rahatim"diyemez Eger bunu diyorsa ve böyle bir mesaj gönderiyorsa o kisi KATILIN Kendisidir.Bekleyelim görelim bakalim ki ünvanlari Cumhuriyet Savcisi olan Ergenekon ve Balyoz sahinleri bu mesaja nasil bir reaksiyon göstereceklerdir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gencecik bir çocuğumuzun daha hayatı elinden alındı.Ailesine,sabır ve baş sağlığı dilerim..:(

 

KİMSE YALNIZ ÖLMEZ.

Sadece Ahmet mi öldü ?...

Anası,babası,kardeşleri de...
O'nu seven kızlar da,
O'nun sevdiği kız da öldü...
Çocukları öldü,
Torunları da...
Sevdiği,
Kediler,köpekler de öldü...
Düşleri,rüyaları,
Önündeki baharlar,
Yazlar da öldü...
Hayalleri öldü...
Bir insan ;
Bir dünyadır.
Bir dünya öldü...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Daha ne kadar yol gitmeli ki bir insan,

ona adam denilebilsin?

Daha ne kadar denizlere yelken açmalı beyaz bir güvercin ,

gün gelip kumda yatabilsin?

Daha ne kadar uçuşmalı ki mermiler,

sonsuza dek yasaklanabilsin?

Yanıtı dostum esen yelde,

esen yelde yanıtı......

 

 

Daha kaç yıl var olmalı ki bir dağ,

eriyip denize kavuşsun?

Daha kaç yıl varolmalı ki bazı insanlar,

bir gün özgür kalabilsin?

Daha kaç kez başını çevirebilir ki bir insan,

görmezden gelebilmek için?

Yanıtı dostum esen yelde,

esen yelde yanıtı..........

 

 

Daha kaç kez yukarı bakmalı ki bir insan,

gökyüzünü görebilsin?

Kaç kulağı olmalı ki adamın,

ağlayan insanları duyabilsin?

Daha ne kadar insan ölmeli ki,

bu kadarı da fazla densin?

Yanıtı dostum esen yelde,

esen telde yanıtı......

 

Bob Dylan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KISA VE ÖZ: Dün akşam POLİS #Ahmet Atakanı ÖLDÜRDÜ!..

 

Sonrada Yalancının mumu yatsıya kadar yanar öz deyişini akıllarına bile getirmeden "Yüksekden düşerek öldü" diye insanları kandırmaya kalktı...

 

Bu feryatlar dinmez kardeşim bunu yaptıran ve yapanlar O çığlıkların altında kalır!

 

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/54482/0/1/22-yasindaki-genc-hayatini-kaybetti.aspx

 

Aşağıdaki Fotoğraf daha da derine gömüyor sözcükleri!

Her şeyi anlatıyor insanın kalbi parçalanıyor..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Güç bende artııııık!" diye haykıran ve efsanevi güçlere sahip olan He-man bile sorumsuzca ve cahil cüretiyle masumları öldürmüyordu. Bunlar çocukken çizgi film de izlememişler. O kültüre bile sahip olamamışlar. O kültüre bari sahip olsalar gözlerini kin, nefret ve cinayet hırsı böylesine bürümezdi. Bunlar bol bol dogmatik eğitim alıp "müşrikleri gördükleri yerde öldürmeyi" öğrenmişler. Başka ise, hiç bir şeyi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ve işte insanlığın bitmiş olduğu nokta:

 

Cafcaf adlı "islamcı mizah dergisi" polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden Ahmet Atakan'a ilişkin skandal bir "karikatür" yayınladı.

 

Polis şiddetini aklamaya çalışan Cafcaf'ın Yahya Alakay imzasıyla yayınladığı "karikatür" insanlıktan nasıl çıktıklarını da ortaya koydu:

 

Dergi karikatürün adını: Taştan daha etkili(!) | #AhmetAtakan olarak koymuş

 

qni7.jpg

 

Karikatürün altına da açıklama olarak Cafcaf dergisi şöyle yazmış:

 

Bugüne kadar Gezi sürecinde yukarıdaki gibi bir düşme/atma olayı 3 ayrı vakada dile getirildi. Her vaka da da marjinaller polisi, polis marjinalleri suçladı. Ancak bu olaylardan kendine pay çıkartanlar her defasında sadece “marjinal sol” diye kendini adlandıranlar oldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ethem Sarısülüğün askerde çekilen fotoğraflarına da terör kamplarında çekilmiştir diye basına servis etmişlerdi.

Ali İsmail'i arkadaşları dövdü dediler.

şimdide Ahmet Atakan için arkadaşları çatıdan atmıştır diyorlar.

bunlar: omurgasız, iktidara yaranmak, yerlerini korumak için insana dair hiçbir değer sistemi olmayan yaratıklar.

ne yaparlarsa yapsınlar insan onuru onların bütün pisliklerinin üzerindedir.

tarih onları yazmayacak, kimse hatırlamayacak.

insanlığın eşitlik ve özgürlük mücadelesinde ölenler ise bundan öncekiler gibi: Ethem, Abdocan, Medeni, Ali İsmail, Ahmet Atakan'da unutulmayacak!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şehitler gerçekten ölmüyorlar. Belleklerde yaşıyorlar. İnsan anıları ile yaşayabilen bir canlıdır. Geçmişi hatırlayan ve geleceğini çizen bir canlı. Haklı bir mücadelede kaybedilen insanlara şehit demek ve onları sonsuza kadar yaşatmak insanlık görevimiz, onurumuz ve fani dünyada en büyük değerimizdir. 

 

Ethem Sarısülük... Abdullah Cömert... Mehmet Ayvalıtaş... Ahmet Atakan... Bu isimleri asla unutmayacağız. Onur, emek, özgürlük mücadelesinin sonsuz dalgalanan bayrakları oldular...

 

Onlardan sayıca daha fazla bu onur ve özgürlük mücadelesinde hayatta sahip oldukları en değerli varlıklarını, gözlerini, sağlıklarını, evlatlarını kaybedenler... Onlara borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz. Onlara hep borçlu, karşılarında ezik ve saygı dolu olacağız. Onların verebildiklerini biz veremedik... Genç yaşında bir gözünden olmak ne demektir? Bir katilin silahını bir masumun gözüne doğrultup, kafasına doğrultup sıkması kadar korkunç bir cinayet var mı?

 

Bu utanca imza atanları ise tarih sonsuza kadar lanetleyecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Fasizme karsi verilen mücadelelerde cok hayatlar sönmüstür,bu sadece ülkemizde degil fasizmin oldugu her ülkede böyledir.Cünkü fasizm insanlik düsmanidir,polisiyle,askeriyle,profesörü ile,yargisi ile fasizm bir veba salginidir.Önü alinmadigi sürece insan hayatina kasteder.Bu ugurda cok canlar verildi.

 

1980 Darbesinden önce,bu ülkenin bagimsizligi,cumhuriyet ve demokrasi ,özgürlük icin mücadele verenlere karsi olusturulan blokta;Dinciler yani Islamistler,Ülkücü adi altinda calisan cinayet sebekeleri vardi.Bunlar solcu avina cikmistilar.Ha denebilir ki diger kesimden de birileri ülkücü avina cikiyordular,dogrudur ama bu ülkenin bagimsizligi icin mücadele verenler sol denilen kesimdi.Yani bugün capulcu dedikleri kesim dün ülkücülerin hedefindeydi.

 

Peki hic düsünüyormuyuz;bu kadar olaylar oluyor,polis resmen Atatürk posteri ve bayrak tasiyanlara karsi zulmederken,dayak atip biber gaziyla zehirlerken,gaz fisegiyle öldürürken,bu vatansever! ülkücülerden neden bir tepki dogmuyor?Ülkücülerin basbugu Devlet Bahceli denilen kisi,hükümete veryansin edip,mangalda kül birakmazken,ülkeyi bölenlerin gösterilerini seyreden polise onlara izin veren makamlara karsi sessiz kalmaktadir?Hani bunlar milliyetciydi,bunlar sehitlerin kaninin yerde kalmayacagini haykirp dururlardi,Sehit cenazelerinde,Kurt isareti yaparak "sehitler ölmez vatan bölünmez"diye nara atarlardi,peki simdi nereye kayboldu bu vatansever Ülkücüler!?Ülke elden gidiyor,bayrak yakilip cigneniyor,Atatürke resmen küfrediliyor peki bu ülkücülerin neden sesleri cikmiyor.

 

Ya müslüman adi altinda bir örgüt "Anti-Kapitalist Müslümanlar"bile Atatürkcü ve Laik genclerin eylemlerine destek verirken neden bu ülkücüler sus pus oldular?

Bunun tek bir cevabi vardir:Ülkücüler ve Islamistler ayni catinin altinda birlesiyorlar.Laik ve Atatürkcü Cumhuriyete karsidirlar.Eger öyle olmasaydi inanin ki bugün AKP hükümeti bu kadar zulmü yapma cesaretini gösteremezdi.

 

Erdogan'i mitinginde ön siralarda yer alan Ülkücüler aslinda AKP ve MHP'nin ayni hedefe ama ayri kulvarlarda kostugunu bize anlatan bir belgedir.

 

Avrupa'da Ülkücülere ait olan klüp ve derneklerde,Osmanli Padisahlarinin portreleri yan yana yer alirken Atatürk'ün portresini göremezsiniz,Eger varsa o da bilhassa benim kisisel gayretlerimle asilmis olan siyah beyaz bir resimden ibarettir.Türkiye'de Atatürkcü ama yurt disinda baska olanlardan Gezi Eylemleri icin katki beklemek sadece bir hayaldir.

 

Unutmayalim,Kahraman Maras ve Corumdaki katliamlar MHP tarafindan islendi.Katledilenler Alevilerdi.Bugün AKP'nin Alevi karsitligina ragmen onun dümen suyunda giden parti hangi partidir?MHP.

 

Bu ülkede bircok aydin kahpece katledildi,hicbirinin faili bulunamadi,Günümüzde ise ne bir gazeteci öldürülmektedir ne  de bir prof.Tabii ki öldürülmelerinden yana olamayiz ama bir neden olmasi lazim neden böyle cinayetler artik islenmiyor diye.Öldürülen aydinlar bagimsiz Türkiye icin yazan cizen konusan aydinlardi.Bugün ülkenin bagimsizligina karsi bir mücadele verilmektedir.Bölücüler resmen bastaci edilmektedir.Aydin diye gecinen isimler cumhuriyete,bagimsizliga,Kurtulus Savasina ve onu verenlere en agir hakaretleri yapmakta ve Türklüge saldirmaktadirlar.Peki hani Türklügü yere göge sigdiramayan ÜLKÜCÜLER nerede?

 

Ilerde cok gencler öldürülecektir cünkü uyuyan toplumun yanisira milliyetci ayaklarinda gezinen sahtekarlar var.Bu iki unsur Türkiye'nin kuyusunun bu kadar kolayca kazilmasinda bas rolü oynamaktadir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ülkücü kesime serzenişin çok haklı politika dostum. Gezi sürecine katkıları yok denecek kadar cılız oldu. Halbuki bu, barış adına, bütünlük adına, faşizme ve dogmatizme direniş adına kaçırılamayacak çok tarihi bir fırsattı. Bu fırsat hâla kaçmadı ama dogma... Bu onları maalesef frenleyecek ve treni kaçıracaklardır. Kaçan tren, ülkemiz adına kaçıyor. Uygarlık, özgürlük treni...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sn politika siz Türkiye de mi yaşıyorsunuz bilemem .Ancak Türkiye deki eylemlerde , Bahçelinin tüm uyarılarına rağmen bir çok ilçe örgütü ve ülkücü dernekler gezi eylemlerine katıldılar. Buna bilfiil şahidim.Tıpkı AKP ye oy veren bir sürü insanın katıldığı gibi. Bunun dışında MHP nin AKP ye sürekli koltuk değnekliği yaptığını hepimiz bilyoruz. Bu nedenle de , sırtımızı rahatlıkla dönebileceğimiz  bir grup değiller. Ancak geziye samimiyetle destek veren vatansever ve kendisini ülkücü olarak vasıflandıran insanların da haklarını yememek lazım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Atakan'ın Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopsi tutanağına ulaşıldı.

Ahmet Atakan 'ın otopsi tutanağında kafatasının sol tarafından 6x5 santimetre çapında ancak bir darbe sonucunda oluşabilecek bir yara olduğu görülüyor. Ayrıca tutanağa göre, Atakan’ın vücudunda kemik kırığı bulunmuyor.

Ahmet Atakan’ın Antakya Devlet Hastanesi’ndeki ön otopsi tutanağı şöyle:

“Sol pariyetal arkada (kafatasının sol tarafı) etrafından 6x5 cm’lik alanda ekimoz bulunan kenarları kısmen düzenli, dudaklar arasında doku köprüleri bulunan, künt vasıfta yara mevcut olduğu görüldü. Kulakta kan akmakta olduğu görüldü. Sol omuz üstte ve dış yanda ekimozlu (morluk) sıyrık, sol dirsek dış yanda, sol kol altı dış yanda, sol dirsek arkada yer yer sıyrıklar bulunan ekimoz, sol el bileği iç yüzde üç cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsekte 7x2 cm’lik ekimozlu sıyrık, sağ dirsek iç yüzde 2x1 ve 1cm’lik ekimoz, sağ dirseikte 3x1,5 cm’lik sıyrık, lomber (omurga) sol arkada paravertebral (omurga) bölgede 11x2,5 cm’lik üst kısımda ekimoz, sağ dış malleolde (ayak bileği) 1,5 cm’lik ekimoz bulunduğu görüldü. “
Ahmet Atakan nasıl öldü?

Otopsi tutanakta ayrıca Antakya Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahadele Ahmet Atakan’ın ciğerlerinden 1,1 litrelik kan boşaltıldığı ifade edildi.

 

Çelişkili bilgiler

Öte yandan, Hatay'da Ahmet Atakan'ın ölüm sebebiyle ilgili çelişkili bilgiler geliyor...

İlk otopsi raporuyla ilgili Adalet Bakanlığı 'ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı' derken; Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, 'Buna dair kanıt yok' dedi. Adana'da hazırlanan raporda çıkan kırığın nedeninin belirlenemediğini, bu nedenle örnek ve bulguların kesin sonuç için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Hatay'da dün düzenlenen eylemler sırasında Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Antakya'da dün gece ODTÜ protestolarına destek vermek ve ‘Gezi Parkı’ eylemlerinde vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için düzenlenen gösteriye polis müdahale etti. Müdahale sırasında 22 yaşındaki Ahmet Atakan hayatını kaybetti. Atakan'ın başına gaz kapsülü isabet etmesi sonuçu öldüğü iddialarına, Adalet Bakanı Başdanışmanı Adnan Boynukara, Twitter'dan cevap verdi.

Boynukara Twitter'da şunları yazdı: Ahmet Atakan'ın otopsi işlemi tamamlanmış ve şuanki verilere göre ölüm sebebi yüksekten düşmeye bağlı ölüm olarak açıklanıyor.

 

Olayla ilgili Emniyetten açıklama: Müdahale yoktu

Emniyet, Hatay'da izinsiz gösteriler sırasında binadan düşerek hayatını kaybettiği iddia edilen Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili olarak, olaylar sırasında polis müdahalesinin olmadığını açıkladı. 

Tüm bilgi ve belgelerin gönderildiği İçişleri Bakanlığı, konuyla ilgili müfettiş görevlendirdi.

Emniyetin açıklamasında Atakan'ın, ilk otopsi sonucuna göre yüksekten düşme sonucu hayatını kaybetmiş olabileceğinin değerlendirildiği ifade edildi.

 

 

 

'Böyle bir bulgu yok'

Ahmet Atakan’ın sabaha karşı götürüldüğü Hatay Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk otopsisine giren Hatay Tabip Odası Başkanı Selim Matkap, ilk verileri bianet’e anlattı.

Matkap, Hatay Valiliği’nden bu sabah yapılan “Elde edilen ilk verilere ve bilgilere yüksek bir yerden düşmüş olabileceği değerlendirilmektedir” şeklindeki açıklamaya da tepki gösterdi.
“Başında künt travma tespit edildi”

Dr. Matkap, olayın ardından Hatay Devlet Hastanesi’ne gittiğini ve ön otopsiye girdiğini ifade etti:
“Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması.”
“Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri. Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz.”

“Zaten Valiliğin peşinen açıklama yapmaması gerekir. Kesin bilgi elde etmeden açıklama yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Otopside yüksekten düşmeyi belirten tıbbi bulguya rastlamadık. Kemiklerde, bacağında, kolunda kırık yoktu. Düşenlerde genelde bu kırıklar görülür.”
 

Görgü tanıkları “gaz kapsülü” diyor

Otopsinin ardından olay yerine de giden Dr. Matkap, görgü tanıklarıyla da hem hastanede hem olay yerinde konuştuğunu belirtti:
“Görgü tanıkları da olayı şöyle anlatıyor: ‘Ana caddeye çıkan ara sokakta dururken iki akrep gelip ortaya gaz bombası attı, gaz bulutunda kaybolduk. Rüzgar dumanı dağıtınca Ahmet’in yerde yattığını gördük.’ Yanındaki arkadaşlarının tanıklığı böyle.”

 

“Abdullah için de böyle açıklama yapmıştı”

Hatay Valiği daha otopsi işlemleri tamamlanmadan, olayın hemen ardından yaptığı açıklamada, Atakan’ın “yüksek bir binadan düşüp öldüğünü” ileri sürdü.
Dr. Matkap, Hatay Valiliği’nin, Hatay’da öldürülen direnişçi Abdullah Cömert’in ölümüyle ilgili de böyle çelişkili açıklamalar yaptığını hatırlattı.

3 Haziran’da öldürülen Cömert’in ölümüyle ilgili ertesi gün açıklama yapan Valilik, önce ölüm sebebinin silahla yaralanma olduğunu söylemiş sonra bu açıklamasını geri çekerek, Cömert’in başına darbe aldığının tespit edildiğini belirtmişti.

Dr. Matkap, “Otopsi tamamlanmadı, sonucu belirlenmedi, Vali Ahmet’in yüksekten düştüğünü nereden biliyor?” diye sordu.

Ahmet Atakan’ın cenazesi, Hatay Cumhuriyet Savcılığı’nın isteği üzerine, incelenmek ve otopsinin tamamlanması için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

 

Cumhuriyet portal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

“pencerenizden dışarı baktığınızda güneşi saklamıyorsa gökyüzü sizden,

kıyılarınızdan çekilip gitmiyorsa deniz,

terkeden sevgililer gibi ıslak,

ve apak karınlarındaki dinamit yaralarını

sofralarınızdan saklıyorsa balıklar,

ve korku sarısı gözlerinize

birer tokat gibi inmiyorsa şafaklar,

ve onursuzluğun sancısı ağır bir tokat gibi inmiyorsa suratımıza,

birileri yaşadığınız günlerin diyetini ödediği içindir.”  Nevzat Çelik

 

 

Ahmet Atakan'ın kameralar önündeki son sözleri:

 

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aAFtZWgFwgY&noredirect=1

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yandaş kesimde ahlak kavramı tamamen sıfırlanmış durumda. İnsan adlı varlıkların bu kadar kin ve nefretin gözlerini bürümüş olması utanç verici. Bu artık belli de...

 

Daha da üzücü olan, bir Hatay CHP milletvekilinin ekrana çıkıp yüksekten düştü yalanına prim vermesi oldu. Yani bu CHP "sakın ha yanılıp yenilip bana oy vermeyin. AKP den hiç farkımız yok. Biz de onun yaptıklarının aynısını yapacağız" diye tellala verip davul çaldırsaydı bari! Cemaatle kol kola girmeler, yandaşlıkta yandaşlara taş çıkartmalar, yok mu bu CHP ye bir çeki düzen verecek, yenden Atatürk'ün partisi yapacak kimse?

 

Bazı CHP milletvekillerinin hakkını gerçekten yemek istemiyorum. Ama genel manzara iç açıcı değil. Yerel seçimde bari CHP ye oy vereyim diyordum ama... Böyle giderse onu da veremeyeceğim, içimden hiç gelmiyor maalesef.

 

İçimden gelen, şu meclisi olduğu gibi süpürüp, hiç meclise girmemiş yeni kanları, yeni canları oraya oturtmak. Bunu yapmadan hiç bir çözüm olmayacak gibi görünüyor. Mecliste grubu bulunan hiç bir partiye oy verilmemesi lazım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahmet Atakan'i Müslüman Kardesler'in Türkiye ayagini olusturan AKP'nin polisi katletmistir,ayni polis Ahmet Atakan'in öldürülmesini protesto etmek isteyenlere karsi acimasizca saldirmaktadir.Ama nereye kadar?

 

Polis Devleti olma yolunda uygun adimlarla yürümektedir Türkiye.Polis gücüyle iktidard kalmayi amaclayanlar Cumhuriyeti ortadan kaldirmayida hedefine almistir.

Unutulmasin ki Yeniceri ocagi Padisahin koltugu icin kurulmustu ama o yeniceriler padisahlari bile katletmistiler.Kaynak Osmanli Tarihi.

 

Baskasi icin kuyu kazanlar o kuyuya ergec kendileri düsecektir ama bugün ama yarin belki yarindan da yakin!

 

Türkiye'de bir ic savas cikmasi Türkiye'nin fiilen bölünmesi anlamina gelir.Peki bu ic savas icin kim mücadele veriyor AKP ve onun Gestapo sefleri olan valiler,Icisleri Bakani,emniyet müdürleri ve polisler disinda?Bu saydiklarim kime karsi mücadele veriyorlar?Bu ülkenin bagimsizligini,birlik ve bütünlügünü,bayragini,sinirlarini,Laikligi,Atatürk Ilkelerini savunanlara karsi verilen mücadelenin amaci ne ola ki?Bu acik ve secik ortada degil mi,bu ülkenin iktidari,onun emrindeki polisi,askeri eger bu ülkenin bayragi,birlik ve bütünlügü,laikligi,Atatürk ilkelerini savunanlara  saldiriyorsa bunlarin amacini nasil aciklayabiliriz.

 

Polis Devleti Fasizm demektir.Türkiye bugün artik gizli ve sakli olmayan bir fasistin pencesindedir.Bu fasist iktidarda kalabilmek icin her melaneti yapmaya hazirdir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Eli palalı saldırganı tutuklamayan polis, silahını kafaya nişan alarak ateşleyen ve sakat bırakan, öldüren, fakat ceza almayan polis, düşmana saldırır gibi halkına saldıran polis, ve tüm bunları seyreden, daha ileri götüren yargı, polis devletinin şaşmaz ölçütüdür. 

 

Adalet olmayan yerde insanlık sona ermiştir. Adalet insanlara özgüdür çünkü... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

devlet ne geçmişiyle ne bugünüyle yüzleşmek istemiyor.

bu sebeple elinde silah olmayan en insani talepleri için sokağa çıkan insanlar katlediliyor.

sen benim kardeşimi, çocuğumu, yada adı her ne ise öldüreceksin ve katilini yenilerini öldürmek için gizleyeceksin.

hangi kitapta yazıyor bu söylesinler anlayalım.

bu tüm yaşananların devlet eliyle yeniden provake edilmesidir.

sokak hareketini kışkırtanda bu yok sayan, senin canın da umrumda değil diyen tutumdur.

açılımlarla gelmişlerdi bugün kurşun saçıyor, savaşa koşuyorlar.

gezi sürecinde insanlar kendilerine saldırmak için bekleyen polise çiçek verdiler, tatlı götürdüler, kitap okudular.

karşılığında ise ilk saldırıda Lobna Allami başından gaz kapsülüyle vuruldu ve hayatının kalan kısmını engelli geçirecek.

gözünü kaybeden, sakat bırakılan yüzlerce insan.

adalet olmayan yerde insanlık sona ermez. tarihte de sona ermemiş.buna inanıyoruz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.