Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İslam neden iddiasını kaybetti?


democrossian

Önerilen İletiler

Tanrınız kendi dininden olmayanı cezalandıracak mı yoksa cezalanmdırmayacak mı? Cezalandıracaksa eğer, tanrınız veya dini laik mi?

 

 

ne alakasi var ? tanri bir padisah degil ki herkesi tek tek karsisina alip sozluye ceksin ;

 

Kuranda bunu andiran uslup

sadece yasalari yaradanin Tanrinin tekelinde olmasindan kaynaklandigi icindir ;

 

 

 

onun haricinde insani tabi kendi kendi kazandiklari neticesinde kendi vicdani cezalandiricaktir !

 

 

 

 

 

ayetler acik ; siz susarsiniz elleriniz, diliniz, derileriniz konusur (ayet ) diyor ...

 

 

 

yani bilinc alti bi cesit hipnoz altinda, yalaniyla dogrusuyla aciliyor olumun ardindan, ve inkar edebilicek bir ozgur irade kalkiyor ;

 

adam mi oldurdun; bahanen kalkiyor ; ofkeyle yaptiysan ofkeni itiraf etmek zorunda kaliyorsun ...

 

 

 

 

iste bunu Allah yapiyor ama kendi vucudu ile degil ; yarattigi kanun tecilli etmis oluyor !

 

 

bunu bu dunyada zaten goruyoruz hipnoz vs ilimler ile ; adam 20 yil oncesinin buzdolabinda neler oldugunu bile hatirlayabiliyor hipnoz ile ! iste bu Allahin gizli bir ilmidir..

 

''yapip ettiklerinizi bir bir size gosterecegiz'' der Kuran . bu tabi ki senin bilinc altindaki bir yazici melegin kayit tutmasi ile mumkun oluyor ..

 

 

biz ilimlerin asil sahibinin Allah olduguna inaniyoruz o kadar .. tipki bitkilerin ve canlilarin yaraticisinin Allah olduguna inandigimiz gibi

 

 

 

yani Allah keyfine gore degil ; adalete gore bir sistem isletiyor diyoruz ...   ama adamlar bunu bile tehlike olarak algiliyor ve elestirebilmek icin islama iftira atiyorlar .. iftira atinca da aleni halde elestirmek kolay oluyor iste ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ne alakasi var ? tanri bir padisah degil ki herkesi tek tek karsisina alip sozluye ceksin ;

 

Her zaman yaptığın gibi yine şirke düştün. Bak kendisi ne diyor;

 

Hûd  7  

 (Mekkî 52) O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır.

 

Sen yukardaki soruma cevap ver..  Tanrın kendisine inanmayanı cezalandıracak mı, cezalandırmayacak mı?

 

Cezalandıracaksa eğer, kedisine inanmayanı hoş görmüyor. Dolayısı ile laik değil. Ona inanmayanı hoş göreni(laik'i), hoş görür mü?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sen yukardaki soruma cevap ver..  Tanrın kendisine inanmayanı cezalandıracak mı, cezalandırmayacak mı?

 

kendisene inanani da inanmayani da ;

 

 

inandigindan dolayi kayiracak degil ; inanmadigindan dolayi yakacak degil ;

 

 

ayetin dogru ; ameline gore diyor orda ;

 

 

O, hanginizin amelinin daha güzel olacağı hususunda sizi imtihan etmek için, Arş'ı su üzerinde iken, gökleri ve yeri altı günde yaratandır.

 

 

 

 

 

inanan kisiler hafizasinda temel hakikatleri canli tutup, gaflete  ve rehavete kapilmamak icin iman ederler ...

 

inanmayanlar ise duruma gore degisebilirler ; mesela Allah icin degil ; kisilerin tipine gore davranislar sergileyebilirler . yakinlarini kayirabilirler vs .. bunu da son derece hakli gorerek yaparlar .. misal verdim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demokrasiden bahseden ayet istemiştim, insanları birbirine düşürüp kan dökülmesini sağlayan ve bundan zevk alan allah anlayışı çıktı ortaya. Gerçi numarasını vermemiş ama, bahsedilen ayet 2/251 olsa gerek.

 

Doğrudur, nasıl ırkçılar insanları rengi kaşı gözü şöyle böyle diye ayırıp düşmanlaştırıyor, bölüyor birbirine kırdırıyorlarsa, din de bunu inanç bazında yapmaktadır. Bak neye tapıyor gördün mü, işte düşman! Öldür onu! Din belasının yaptığı da budur. Güzel itiraf yani. Tebrikler.

 

Zaten muhammed ölür ölmez sahabeleri birbirine girmiştir. Hangi sahabe denilen adam varsa biri katil, biri maktül mutlaka. Birbirini öldürmeyeni yok bu adamların. Din işte budur. Senin gibi inanmayanı öldür! Yalnız dincilik ırkçılıktan çok daha tehlikelidir, onu söyleyeyim. Irkçı öldürür, kini, nefreti tatmin olur. Dincinin ise öldürmekle bile nefreti geçmez. Onu cehenneme yanmaya gönderdiğine, onunla arasındaki ayrımın sonsuza kadar bağdaşmayacağına inanır. Bununla da yetinmez, o sonsuza kadar işkenceler çekerken kendisinin sonsuz zevklere dalacağına inanır. Dünyada nefretin, ayrıştırmanın, düşmanlaştırmanın bundan kötüsü icat edilememiştir. Din, düşmanlaştırma ve nefretin tartışmasız şampiyonudur. Başka kimse bu kadar derin ve bağdaşmaz bir ayrım, böylesi öldürmekle de tatmin olmayan, sonsuz işkenceci bir nefret ve sonsuz zevkçi bir bencillik icat edememiştir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Zaten muhammed ölür ölmez sahabeleri birbirine girmiştir.

 

 

4 halife de sehit edilmis ve

 

ve geriye kalanlar hicret etmek zorunda kalmislardir .

 

putlar yeniden dikilmis ; asri sadet donemi sona ermistir ..

 

 

 

Allaha yine inanmislardir fakat ona sirk kosmaktan da geri kalmamislardir ..

 

 

iste az once sozu gecen ayetlerdeki ''musrikler ancak pisliktirler'' ifadesi buna bakar ;

 

cunku dindar gorunumludur ama malina zarar gelince dini unutuverir ve birden donek bir tavir sergiler ...

 

hosgorusu bozulur, sevgisi kesilir; gozterdigi tatlilik yapmaciktir ve garez haline gelir birden ..

 

ruhlarindaki satilmislik hissine Kuranda ''miskinlik(pislik)'' denmistir

 

 

 

 

turkce mealindaki ''pislik'' tercumesi kufre calan hakaret anlaminda degil ; dogrudan elestirmeye yonelik bir hitaptir ...

 

Kurana garezi olan icin ise kufrun alasidir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Basbakanin,"bir insan hem Laik hem müslüman olamaz"sözü bu tehlikeli zihniyetin acikca ifadesidir.

 

Fecaat bir söylem. Dinciliğin, kinciliğin açık ifadesi. İslama uygun mudur, islama aykırı mıdır orası ayrı konu. Ama bu ifade inanca kota koyan, standart getiren, inancı kalıplayan, biçimleyen, dolayısıyla inancı siyasete alet eden son derece fecaat, korkunç bir söylem. Bu sözü dağda çoban, köy kahvesinde okul okumamış biri söylese neyse, ama bir başbakanın söylemesi korkunç derecede vahim. 

 

Bunu belirledikten sonra, bu ifade islama uygun mudur, değil midiri ayrı ele almak gerekir. Şurası apaçıktır ki islam laik bir sistemi öngörmüş filan elbette ki kesinlikle değildir. "Sizin dininiz size, benim dinim bana" sözü, muhammedin elinde hiç bir gücün olmadığı Mekke döneminde söylenmiş bir sözdür. 

 

Muhammed Mekke'yi işgal ettikten sonra müşriklerin görüldükleri yerde öldürülmelerini, ancak namazı kılar, zekatı verirlerse salıverilmelerini emretmiştir. Tevbe suresi bu amaçla yazılmıştır. Hiç bir dinde olmadığı gibi islamda da laiklik filan tabii ki yoktur, sözünü bile etmenin bir yolu bulunamaz. 

 

Ona kalsa muhammed elinde güç yokken "dinde zorlama yoktur" da demiştir. Ama bu sözünün hükmü, gücü ele geçirinceye kadardır. Bugünkü müslümanların yapmak istediği de aynısıdır. Gücü ele geçirinceye kadar milleti kerizle, hoşgörü diye uyut, ne zaman gücü ele geçirdin, kırbaçla namaza zorla götür. Yapacakları aynen ve kesinlikle budur. İslama en küçük hoşgörü göstermenizi hiç tavsiye etmem. Sizi parçalamak isteyen kurttan başını okşayarak kurtulamazsınız. Parçalamaya elinizden ve kolunuzdan başlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslüman demek iyi insan demektir,yani baskasina kötülük düsünmeyen,herkesin inancina saygi duyan,insanlari seven dogruluktan sasmayanlara müslüman denir.Bu tanimlamaya giren herkes müslümandir.Kendini müslüman sanan bircok insanlik düsmani oldugu gibi,insanlari sevmeyi kendine prensip edinen milyonlarca insan vardir.

 

Inanclara göre,yukaridaki kriterlere uyan herkes mükafatlandirilir uymayanlar ise cezalandirilir.Dünya yasaminda da bu böyledir,suc isleyen cezasini ceker.suc islemeyenler ise huzurludurlar.

 

Erdogan neyi dogru söylüyor pek anlamadim ama tekrar ediyorum,Tanri herkesi bir digerinin inancina saygili olmayi emreder.Dolayisiyla laiklik inancin temel diregidir.Bu da demokrasidir.Demokrasi  herkesin hakkini cignemek  degildir.demokrasi herkesin haddini bilmesi demektir.Ben bir baskasinin yasam alanina müdahale edemem bir baskasida benim yasam alanima müdahale edemez.Bu laikliktir dolayisiyla demokrasidir Islamda bu vardir.Ha siz bu inanclari saptiranlarin carpitanlarin anlattiklariyla dini yorumlarsiniz ama ben öyle yorumlamam.

 

Islam üzerine yapilan yorumlari okuyorum aslinda hicbirisi gerceklerle bagdasmiyor cünkü bu yorumlarin hepsi carpitilmis ve de malum kesimlerin yapmis oldugu yorumlardir ve bu yolla, insanlara inancsizligi telkin ederler.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi tabii bu kısas kıssasından bir hisse çıkarmak gerekiyor.

 

Kurandaki hüre hür, köleye köle, dişiye dişi kısas yapılması ifadesinin ele alınır bir yanı olmasının hiç bir yolu yok. Bu bir insanlık suçu ve bunu kabul etmek insanı insanlıktan çıkarır.

 

O halde islam dini bize insanlıktan çıkmayı öneren bir din, öyle değil mi? Evet. Hatta öneren değil, buna zorlayan bir din. Bu dayatmaya karşı çıkmak ise bir insanlık görevidir. Böyle sınıf ayrımına dayalı hukuk getiren bir dayatmaya karşı çıkmamak, insanlıktan istifa etmek anlamına gelir.

 

Ayet öyle açık, öyle net ki o yana bu yana çekmenin hiç bir yolu yok. Eğer hür bir adam bir kadını öldürdüğünde bu ayete göre kısas yapamayacağını kabul etmezsen, daha korkunç bir anlam çıkıyor: İlla kısas yapılır diye ısrar edersen daha beter bir batağa saplanıyorsun. Katilin yakını bir kadına kısas yapılacağını kabul etmek zorunlu oluyor.

 

Bu kısasın yapılmamasından çok daha korkunç bir durum. Öncekinde katil cezasız kalıyordu, bunda katil cezasız kaldığı gibi onun yerine bir suçsuz insan cezalandırılıyor.

 

Yani bu ayeti insanlıkla, vicdanla, adaletle, hak ve hukukla bağdaştırmanın hiç bir yolu yok.

 

Ben bu konuda savunu yapabilmek için bu "hüre hür, köleye köle, dişiye dişi" ibaresinin Kurana Emeviler tarafından sonradan eklendiğini savunan müslüman da gördüm. Yani ayetin orijinali şöyleymiş: 

 

"ey inananlar kısas size yazıldı ama affederseniz sizin için daha hayırlıdır vs vs..."

 

Emeviler şu hale getirmiş:

 

"ey inananlar kısas size yazıldı hüre hür köleye köle dişiye dişi ama affederseniz sizin için daha hayırlıdır vs vs..."

 

Bunu doğru kabul etsek bile ayet eleştiriden yine kurtulamaz o ayrı ama, insanların ilave yapabildiği bir Kuran fikri islamı yerle bir eder. Başka ne ilaveler yapıldı ne bileceğiz vs... konular gündeme gelir. Bu durumda bile ayet fecaat: Ölenin kardeşi para karşılığı katili affediyor. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Bu insanlık dışı bir şey. Ayetin olur tutar tarafı yok. E bunun tamamını mı Emeviler yazdı yahu? Oh ne ala, adam babasının mirasını paylaşmak istemediği kardeşini kiralık katile öldürtsün, katil ile beş bine kardeşini öldürmesi için anlaşsın, al sana on bin, ver bana beş binini diyet olarak! Beş bine pazarlık tamam, hadi affettim! Kepazelik yani, böyle şey olmaz.  

 

Özetle ben bu işin içinden çıkabilen müslüman hiç görmedim. El ezherden allamelerinin feriştahını getirseler bu işin içinden çıkma yolu yoktur.

 

Bu işin içinden çıkmanın tek yolu var: İslamdan çıkmak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

hüre hür, köleye köle, dişiye dişi

 

ewt bu ayet var : ))

 

dogru da ...

 

caydirmaya yonelik bir ayet

 

ama caymaya yonelik oldugu kadar da sikiysa dene diyen bir ayet ...

 

 

bu ayet kan davalarinin yaygin oldugu kabile ve asiret duzeni icin inmistir ...

 

 

caydirmaya yoneliktir cunku derebeylik sisteminde ; her adam oldurmeyi dusunen kabile kendi saglam adamlarindan birinin eksilebilecegini goze almak durumunda birakilmistir !

 

 

 

 

kole koleye ; hur hure ; kadin da kadina denk tutulmustur ..

 

 

bu donemin kanunudur !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gunumuzdeki kanun ne ? parasi cok olan oduyor askerligini askere gitmiyor ; garibanlar sinirda ulkeyi kolluyor ;

 

suc mu isledi ? para cezasi ile oluyor ; yani suc islemeye hak kazanmis oluyor da diyebiliriz .. ama kisasa tabi tutulsa elini kolunu sallaya sallaya karakola giremicek !!!

 

 

 

 

 

sen burasini anlamadin ; ilgili ayet derebeylik sisteminin gecerli oldugu bir yonetim sekli uzerinden isleniyor ; ve caydirma kasti iledir ..

 

kabileler var ama hepsini yargilayacak bir mahkeme yok, hal boyle olunca adalet en hikmetli sekilde kisiler degil ; topluluklar uzerinden verilmistir ..

 

buradaki adalet kisiler uzerinden degil topluluk uzerinden verilmistir ..

 

 

 

 

 

ve evet dunya tarihi son derece cetin donemler atlatmistir, bunu es gecemeyiz ..

 

eminim ki gene anlamadin biggrin.png cay-dir-ma kasti vardir .. t-e-s-v-i-k ten men etme vardir ..

 

 

 

sen beni oldurucek olsan bu sartlar altinda iki kere dusunurdun cunku annen baban tehlikeye girerdi : )) ya da ne bilim karin cocugun ; )) misal ..

 

 

 

ilgili ayette ne diyor ?

 

kisasta sizin icin hayat vardir (Kuran) yani toplum kargasasi kalkmis ve hayata baglayan bir ortak nokta yayginlastirilmistir ..

 

 

nitekim Peygamber donemine asri saadet donemi denmesinin sebebi kafirlerin bircok olaydan sonra caymaya baslamalaridir !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuranda yuzlerce sevgi , hosgoru , affedicilik ayetleri varken birkac tane caydirma ve azginlari urkutme ayetine bu kadar kafayi takan adamlar oldukca - islamiyet cig gibi yayilir .. hem de kendiliginden Allah vesile eder .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tanri herkesi bir digerinin inancina saygili olmayi emreder. Dolayisiyla laiklik inancin temel diregidir. Bu da demokrasidir.Demokrasi  herkesin hakkini cignemek  degildir.demokrasi herkesin haddini bilmesi demektir.Ben bir baskasinin yasam alanina müdahale edemem bir baskasida benim yasam alanima müdahale edemez.Bu laikliktir dolayisiyla demokrasidir Islamda bu vardir.Ha siz bu inanclari saptiranlarin carpitanlarin anlattiklariyla dini yorumlarsiniz ama ben öyle yorumlamam.

 

Çarpıtan sensin. İnsanların söylediğini değil kaynağını söylüyoruz. Sen de bunu çarpıtıyorsun. Dinin emirlerini yerine getirmeyeni öldürün sözünü demokrasinin neresine koyacaksın?

 

İkincisi ve kasten görmediğiniz ise, tüm dinlerin asıl amacı insanların sosyal yaşamına müdahale etmek için oluşturulmuş olması. Sen de kalkıp yaşam alanına müdahale etmez diyorsun. Bu çarpıtma değil de nedir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ewt bu ayet var : ))

 

dogru da ...

 

caydirmaya yonelik bir ayet

 

ama caymaya yonelik oldugu kadar da sikiysa dene diyen bir ayet ...

 

Lafı uzatıp karmaşa yaratmaya ne gerek. Kadın öldürenin, suçsuz karısının öldürüldüğü bir hukuk. Böyle bir mantık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

caydirma kasti iledir ..

 

Şu asılsız astarsız savunmaların hiç bir geçerliliği olamayacağını iddia sahibi kendi de biliyor, içinden vicdanı bas bas bağırıyor, "hiç bir amaçla suçsuz bir insanı suçlunun yerine öldüremezsin, caydırma, kaydırma, baydırma, hiç bir amaçla bunu yapamazsın" diye vicdanı avaz avaz bağırıyor da...

 

İşte ne yaparsın dogma... Bu illet vicdanı da kör eder, her türlü hakkı, hukuku, erdemi de katleder. İnsanlık tarihinde dogma kadar berbat ve korkunç bir illetle daha karşılaşmamıştır. Tüm zamanların en korkunç felaket illeti dogmadır. En büyük kötülükleri, katliamları, haksızlıkları, zorbalıkları doğru gösteren dogmadır. 

 

Buna çırpındıkça boğulma denir. Buna özrü kabahatinin ellinci kuvveti denir. Buna kaş yapayım derken kafayı uçurma denir. Rezalete bakar mısınız, suçluyu sınıf farkına dayalı cezalandırmamak durumunda kalmamak için ne yapıyor?

 

Suçluyu cezalandırmadığı gibi, yerine başkasını cezalandırıyor.

 

Bu tükeniştir, bu iflastır, bu bitiş ve bu tükeniştir. Ben bu kişinin yerinde olsam değil artık konuşmak, utancımdan yerin dibine girer, ters taraftan çıkıp uzaya kaçardım. benim savunduğum bir kitapta, örneğin Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'unda böyle bir şey yazıyor olsa, ben utancımdan ölürdüm. İnsan içine çıkıp yüzümü yerden kaldıramazdım. 

 

Şu dogmaya bakın ki birilerini insanlıktan çıkarıyor, ama insanlıktan çıkmakla iftihar ettiriyor!

 

Korkunçluğun boyutlarını buradan anlayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Islami,Islam düsmanlarinin carpitarak yazdigi kitaplardan okuyup aha ben Islami ögrendim zehabina kapilanlar herzaman gerceklere aykiri tanimlamalar yaparlar.

Islamda dinin emirlerini yerine getirmeyen öldürülür diye hicbir saptama yoktur bu tamamen akil disi bir iddiadir.

 

Bazi cezai müeyyideleri Islama yüklemekse tamamen vicdana aykridir.Nasil ki idam cezasi varsa Islami yönetimlerde de bazi suclara verilen cezalar vardir.Ama bu cezalar dinin emirleri yerine getirilmedi cezasi degildir.

 

Bir konuda tartsirken objektif kalarak tartisilir etik olan budur.Insanlar inanmadiklari konular üzerinde de bilgi sahibi olabilirler bu cok dogaldir.Yani Islamda bu yok demek icin illaki inanc sahibi olmak gerekmiyor ama objektif olunabilir olunmalidir.Sadece Islam konusunda degil her konuda objektif olabilmek cok önemlidir.Islamda olmayan bir sey varmis gibi ileri sürmek etki bir davranis degildir.

 

Tekrar ediyorum;Islamda dinin emirlerini yerine getirmeyenlere ölünm cezasi yoktur ama Islamda her rejimde oldugu gibi cezai müeyyideler vardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Lafı uzatıp karmaşa yaratmaya ne gerek. Kadın öldürenin, suçsuz karısının öldürüldüğü bir hukuk. Böyle bir mantık.

 

sen benim karimi oldursen ben ister seni ister karini oldururum : ))

 

burada kendinden korkmuyorsan sevdiklerinden endise etmen hic te anormal degil ; ))

 

 

simdi diceksin ki karimin ne sucu  var w00t.gif

 

e sana bagli rolleyes.gif

 

 

 

 

kaldi ki effetmek emrediliyor ; bu konustugumuz sadece urperti vermesi icin : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Islami,Islam düsmanlarinin carpitarak yazdigi kitaplardan okuyup 

 

Çok yanılıyorsun dostum. İslam konusunda itibar ettiğim tek kaynak Kuran'dır. Hadisleri bile ayetler ile örtüşmedikçe baz almam.   Bunun nedeni Kuran'ın doğru bir kaynak olması değil. Müslümanlar değişmediğini iddia ettikleri için. Herhangi konuda açar Kuran'a bakarım nedir diye. 

 

Bu tür yanlış bilgi verildiği iddialarında bulunabilmek için, doğrusu olduğunu düşündüğün şeklini söylemek gerekiyor. Burada da hüre hür, köleye köle, dişiye dişi demek benim dediğim şekilde demek değilse, ne demek açıklamak, yanlış açıklıyorsun diyene düşer. Doğru olduğunu sandığın açıklamayı yazarsın, bakarız gerçekten seninki mi doğru diye.

 

Çarpıtma varsa nerde, hangi gerçek çarpıtılmış? Bunu yazmadan çarpıtılmış demenin bir anlamı oluyor mu? Hayır. Bilgiye en kolay ulaşılan çağda yaşıyoruz. İslami konulara yanıt verdiğini iddia eden bir yığın islami site bir tıkın ucunda. Yetmedi, çeşit çeşit mealler, ayetlerin kelime kelime çözümleri, Arapça bilmeyenler için çeviri hizmetleri, bunların hepsi sadece bir tıkın ucunda. 

 

Böyle bir bilgi çağında iddiada bulunup da kanıtlamamak düşünen insanlara yakışmaz. Ben kanıtladım. Ayetin Arapçasını ve kelime kelime çözümlemesini verdim. Yanlış verdin demek için örneğin şöyle yapacaksın:

 

Kısas: Masal anlatmak.

Hür: Huriye

Abd: Abdullah

Ünsa: Ünsiye

 

Muhammede bir adam gelmiş, üç çocuğum var, birinin adı Huriye, birinin adı Abdullah, en küçüğü de Ünsiye demiş. Bunlara nasıl masallar anlatayım diye sormuş. Muhammed hepsine yaşına ve cinsiyetine uygun masallar anlat demiş. Huriye'ye Huriye masalı, Abdullah'a Abdullah masalı ve Ünsiye'ye Ünsiye masalı anlat demiş. Adam da mutlu mesut evine gitmiş.

 

Buna benzer bir iddiada bulunman, ayet bu anlama geliyor demen lazım. Yoksa senin verdiğin anlam yanlış demekle bir yere varılmaz. O zaman doğrusunu sen vereceksin. Biz de bakacağız senin verdiğin anlam mı doğru, benimki mi diye...

 

Korkarım bu önerdiğim uyduruk ve akıl dışı ironik anlama sarılan müslüman bile çıkabilir! İroniyi ciddiye alan müslümanlara çok rastlıyoruz. Çünkü tutunacak dal olmayınca, ne görseler denize düşmüşçesine sarılıyorlar. Yarın bakarsın bir yerde ayetin anlamının Huriyeli Abdullahlı Ünsiyeli anlamı ciddi ciddi savunuluyor görebiliriz! Müslümanlara hiç belli olmaz. 

 

Karısı öldürülen adam da gider katilin karısını öldürür diyenlerden artık beklenmeyecek bir şey yok! Bunu diyenden her şey beklenir. Bu kadar akıl dışı, mantık ve insanlık dışı bir savunuyu yapmak artık her hezeyanı olası kılar. Katil bekarsa, aksiliğe bak kız kardeşi de yoksa artık halasını mı teyzesini mi öldürecekler, ne yapacaklar bilemiyorum!

 

İnsanlığın, vicdanın, aklın dogma çukurunun dipsiz karanlığında kaybolup yitirildiği an...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Islamda dinin emirlerini yerine getirmeyenlere ölünm cezasi yoktur 

Tevbe suresini hiç okumadığın anlaşılıyor. Müşrikleri öldürün diyor, yani inançlarına dayalı ölüm emri veriyor. Suçları allahtan başka tanrılara da inanmak. İnanç suçuna ölüm cezası yani! Daha berbatını da yazayım:

 

"size ne oluyor da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız allah onları kazandıklarından dolayı baş aşağı ederek küfre döndürmüştür allahın saptırdığını yola getirmek mi istiyorsunuz allah kimi saptırırsa sen onun için asla bir çıkış yolu bulamazsın

 

sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız o halde hicret edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin" (Kuran 4/88-89)

 

Apaçık ki ,sadece müşrikleri değil, dinden dönenleri de öldürme emri apaçık şekilde var. Hicret etmemek bile dinden çıkmak ve öldürülme gerekçesi.

 

Tekrar söylüyorum: Canavarın başını okşamakla ondan kurtulunmaz, seni yemeye elinden başlar. Müslümanların gizleme ve süslemelerine, takiyye ve taktiklerine aldanmak ölümcüldür.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız o halde hicret edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin" (Kuran 4/88-89)

 

 

 

harika bir ayet daha !   kirmizi yerlere dikkat !

 

simdi iyice inceleyelim ;

 

 

Kuranda ''sizin dininiz size bizim dinimiz bize'' der

 

ama ayete bakiyoruz inananlari da kendileri gibi saptirmak derdindeler ! yani ozgur bir inanc ortamindan bahsedilemiyor : )) bunu inanmayanlar tesvik ediyor

 

 

 

 

 

''oldurun'' dedigi yeri iyi oku ! biggrin.png

 

eger diyor ; yuzcevirirlerse diyor ; onlari diyor ; buldugunuz yerde diyor ; oldurun diyor !

 

yuzcevirmezlerse oldurmuyoruz yani biggrin.png inanmiyorlarsa da oldurmuyoruz ; ne diyor ayet '' sizin dininiz size bizim dinimiz bize''

 

 

yuzcevirmek yani doneklik yapmak ; arkadan vurmak ; fitne sokmak vs anlamlara geliyor,,

 

 

 

buradaki ayet en azili munafiklara ve fitne cikarmak icin muslumanlarin arasina sizan sinsi kisilere bakiyor ! adam inanmiyorsa inanmiyordur halbuki : )) ama demek ki garezi var ki ugrasiyorlar muslumanlarla .. hem de en sinsi sekilde . bu her devirde oluyormus hakkaten

 

acik ayet var inanmayanlar neye isterse ona inaniyor : ))

 

yani delil olarak verdigin ayet  te caydirici bir ayet .  son derece yerinde ve sakasi olmayan bir ciddiyete sahip .. ciddi ve guven verici bir ince denge kuruyor ..

 

 

 

 

 

 

 

 

kaldi ki devletin icine sizan ajanlar yakalandiklarinda bunun cezasi olum degil mi ? olabilecek en caydirici bir ceza ile buna yeltenen bunu goze almis demektir : ))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Karısı öldürülen adam da gider katilin karısını öldürür diyenlerden artık beklenmeyecek bir şey yok!

 

katil neden adamin karisini oldursun ? orasini hic konusmuyorsun biggrin.png

 

Kuran ayetinin hikmeti - o katil o adamin karisini oldurmeye yeltenirse ; kendisinin de bir karisi oldugunu anlar : )) kendi pervasizliginin cezasini kendi ameli ile karisina yukleyen zaten o katil olmus oluyor ..

 

 

 

yani sucu gunahi olmayan bir kisi oldurulucek ise ; bunun suclusu en bastan karsi tarafi olduren kisi ile baslicaktir !    bu cok zekice herkez anlayamiyor : )) kokten cozen bir yasa bu - cok zekice ; )

 

 

 

caydirici bir denge kurulmustur diyoruz adam hala kendi kinini ayetlere meyletme pesinde biggrin.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi her ne kadar konu başlığı islamın iddiasını kaybetmesi ise de, kısasta yoğunlaştı. Fakat bu konu dışına çıkıldığı anlamına gelmiyor. Çünkü başlığımızın anafikri özetle şuydu: Bilgi yaygınlaştıkça ve bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça, islamın akıl dışı ve insanlık dışı önermelerini gizlemek güçleşiyor. Öyle din tüccarı din baronlarının insanları kandırıp aldattığı gibi güzel şeyler yazmıyor bu dinin kitabında. Tersine insanlık dışı ve korkunç şeyler yazıyor.

 

Örnek olarak kısas konusunu seçmemin nedeni, en iyi örnek olması. Müslümanlar habire kısasın adalet olduğu propagandasını yaparlar. Ama kısasın sınıf farkı gözeterek uygulandığını, insana karşı insan olarak kesinlikle uygulanamadığını, yani tam bir adaletsizlik ve zulüm bataklığı olduğunu devlet sırrı gibi gizlerler.

 

Bu gerçeğin ucundan kıyısından ortaya çıkması bile islam propagandasını müthiş şekilde kırdı. Bir de bu bilginin yaygınlaştığını düşünün. Kitleler yaygın şekilde islamda kısasın ancak hüre hür, köleye köle, dişiye dişi uygulanabildiğini bir öğrenseler. Neler olur?

 

İslam tümüyle göçer.  

 

Müslümanlar niye can havliyle her ne pahasına olursa olsun tüm basını yandaş basın haline getiren faşist diktaya destek olmak için yırtınıyorlar? Çünkü basın yayın bir kere özgür oldu mu islam biter. İzi tozu bile kalmaz. Elalemin ağzı torba değil ki büzsen? Korku, baskı faşizm de kalmadı mı seyreyle sen coşkuyu... 

 

İşte bu din dogmasından özgürlüğün arefesindeyiz. Bunu bu kadar sıkmasalar, bu kadar da faşistçe bastırmasalar iyi olacaktı. Böyle yaptıkları için islamdan çıkış patlama şeklinde olacak ve aşırıya kaçabilir. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kisas ; adaletin en terazili olanidir : ))

 

adamin karisini oldurursen kendi karini oldurdun anlami ile bunu yaparsin ;

 

bunu senin yerine karsidaki yapar : )) ayriyetten de vicdan azabina karsi taraf degil ; bunu bile bile buna yeltendigin icin sen yakalanirsin ..

 

 

ama bu derebeylik ve kabile sistemleri icin soz edilen bir ayettir  ; burayi anladik sayiyorum ;

 

 

onun haricinde var diye soz ettigin sinif farki var iken Kuran onu da kaldirmistir ;

 

 

ustunluk irk ya da soyca degil ; takva iledir (Kuran)

 

 

 

 

az ve oz .

 

 

 

onun haricindekiler zamanla surekli degisebilecek statu farkliliklaridir ; isci , isveren , toprak sahibi vs vs //

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

asr-i sadet doneminde koleler de hurler de bunun farkina bile varmamislardir .. Allah sevgisi ile ve ahireti kavramanin verdigi gecici dunya ve imtihan olma suuru ile tum dengeler degismistir ..

 

 

hz, Yusuf ta kole idi .. ama kendini o statude hic gormedi .. Allahtan baska kimseye kulluk etmedi diye haksiz yere zindana atildi ..

 

ve sonuc ;

 

o Peygamber oldugunda kolelik yeniden kalkti !

 

asil kolelik materyalizmle baslar ! darvinizmle baslar ! asil irk ayrimini darvinizm ve materyaliz tesvik eder

 

maddesi cok olan ustundur ; az olan satin alinmalidir mantigini her devirde hak elciler kaldirmisitir

 

bir elime ayi bir elime gunesi de verseniz ben o'nu tebligden vazgecmem der PEygamber sav - dusunun artik neler neler vaadetmisler vazgecsin diye ..

 

 

gunumuzde de koleler var ; modern koleler ! para karsiliginda istenileni yapan koleler .. cunku din yok ; )) ahiret inkar ediliyor ve birkac senelik dunya cikarlari insanlari birbirlerine kirdirtiyor adeta ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demiştim ki kısas sınıf statü farkı gözetmeden de uygulansa yine insanlık dışıdır. Şimdi bunu açayım:

 

İnsan doğada evrimleştiği, hayvandan geldiği için aslen hayvandır. Bazen ender de olsa aslına çekmektedir. Örneğin kurta niye canavar denir? Çünkü kurt bir koyun sürüsüne daldığı zaman bir koyun kapıp kaçmaz. Öyle olsa canavar denmezdi. Kurt bir sürüye girdi mi öldürebildiği kadar koyunu öldürür. Yaralayabildiğini de yaralar. Bir koyun sürüsüne kurt girmesi sürünün felaketi olduğu için koyun besicileri kurta canavar der. En az altı yedi koyunu öldürür, onlarcasını sakatlar. 

 

İnsanın evrim çizgisi geçmişe gittikçe kurt ile kesişir. Tüm canlılar birbirinin soyundan gelmedir. Birbiri ile çok uzaktan da olsa akraba olmayan hiç bir canlı yoktur. En uzak geçmişte bir bakteri ile de, bir ot ile de akrabayız. 

 

Bu gerçek nedeniyle insan da canavarlaşabilir. Örneğin beynimiz katmanlar halindedir ve en üst tabaka olan korteks insana özgü olsa da, alt beyin katmanları diğer hayvanlarla ortaktır. Örneğin beyin sapının hemen üstünde yer alan çekirdek beynimiz bir timsahın beyni ile aynıdır. Bu beyin tabakasına bu yüzden reptil beyin denir. Yani sürüngen beyni. 

 

Bu yüzden insanlar içinde bazen psikopatlar çıkar. Bu psikopatlarda hiç bir empati, acıma duygusu yoktur. İşkence ile seri cinayetler işleyebilirler. Hiç bir empati yapmazlar, acıma hissetmezler. Kurbanın çaresizliği onların öldürme duygularını daha da artırır. Hatta kendilerini de öldürtme eğilimi taşırlar. 

 

Kısas ise sadece öldürmeye karşı öldürme değildir. Katil kurbana ne yaptıysa aynısını yapmadır. Bu durumda ise kısas yapmak psikopata uyup psikopat olmak anlamına gelir. Kurbana işkence ettiyse katile de işkence edilecek. Katil kurbana tecavüz edip öldürdüyse ona da tecavüz edip öldürülecek.

 

İşte bu, insanlığın iflasıdır. Evriminde bozukluk olan bir psikopata uyup psikopat olunamaz. Ancak ona yeni kurbanlar vermemek için idam edilebilir. Çünkü tıp henüz psikopatinin tedavisini bulamadı. Bulunsa bunları tedavi ederdik. Tedavisi olmadığı için zorunlu idam ederiz. Yaptıklarını yaparsak biz de canavar bir psikopat oluruz.

 

Bu yüzden modern hukukta kısas olamaz. Ya müebbet hapis olur, ya idam. İdam da insan gibi, işkence çektirmeden yapılır. İsterse idam edilen psikopatın önde gideni olsun. Küçük bir çocuğu işkence ile öldürmüş olsun. Yine insanca idam edilir.

 

Görülüyor ki kısasın sınıf ve statü gözeterek yapılması bir insanlık faciası, öyle olmasa bile yine bir insanlık faciası. Özetle Kuranda önerilen hukuk kesinlikle kaale alınamayacak ilkel ve vahşi bir hukuktur. Böyle hukuk elbette ki olmaz, olamaz. Bu sözde hukukun layık olduğu yer vahşi çağların ilkel karanlıklarıdır. Orada yok olmaya mahkumdur.  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhammedin bir elime güneşi bir elime ayı verseniz davamdan vazgeçmem dediği bir rivayettir. Böyle bir şeyi gerçekten demiş olup olmadığını bilemeyiz. İş rivayetlere kaldıysa şöyle bir rivayet de var: Muhammed amcası Ebu Talib'in "tanrılarını inkar etmekle kavmini incitiyorsun, vaz geç bundan" demesi üzerine Muhammed şöyle diyesiymiş:

 

"Bilmiyorlar amca! Bilseler tüm ehli kitabı cizyeye bağlayacaklar, ganimetler, köleler ele geçirecekler, bu dine gelirler." Şimdi bu da rivayet yani. Bunu da görmek lazım.

 

Hadi ay güneş rivayeti doğru olsun. Muhammed ne yapsın Kureyş'in ulufelerini! Adamın hedefi büyük! Onu peygamber olarak lanse edip ihtiyaç duydukları ayetleri ısmarlayıp ona ürettiren Mekke o günkü muhalefeti, adamla anlaşmayı yapmış. Sen bize istediğimiz ayetleri üret, biz de sana istediğin kadar eş, cariye verelim, ganimetlerle zengin ol diye anlaşmışlar.

 

Muhammed de zaten ileri yaşına kadar dul ve yaşı büyük bir kadının hizmetini görmüş, cinselliğe aç bir adam. Tabii teklifi hemen kabul etmiş. Sonra da almadık kadın bırakmamış. İşe hemen tüm kuzenlerini kendine helal etmekle başlamış. İtiraz eden sakın çıkmasın, ayeti numarasıyla şak diye yapıştırırım. Ben asla ezbere konuşmam. Her söylediğimi kanıtlamaya hazır değilsem söylemem.

 

Sonra Mekke o günkü muhalefet ekibinden biri olan adamın küçük kızını almış. Yetmemiş kendini bana hibe eden bütün kadınlar gelsin, sayı sınırı yok demiş. Buna da itiraz olursa şak diye ayeti numarasıyla yapıştırırım. Sadece bana özel bir hak olmak üzere gelen her kadını alırım demiş. Hani bu adam en güzel örnekti? Nasıl kendine özel ayrıcalık çıkarıyor?

 

Daha da yetmemiş, evlatlığının karısına göz dikmiş. Onu evlatlığına boşattırıp almış. Bunun üzerine ekibi artık dayanamamış ve bundan sonra sana başka kadın yok, yettin artık sen demişler. Bundan sonra sadece cariye alabilirsin demişler. Buna da itiraz olursa ayeti şak diye numarasıyla yapıştırırım, isteyen herkes açar Kuranı aynen böyle olduğunu görür.

 

Bu adam bu kadar kadını almış da bir icraat yapmış mı? Hayır. Karıları hep isyanlarda, onları allahla korkutarak elinde tutmayı zor başarıyor. Genç karısı seferde kafileden geri kalıp gerdanlığımı aradım diye genç bir adamla birlikte geri geliyor. Muhammed aşk söylentilerini tehditlerle bastırıyor. Tabii ki bu bilgiler de Kuran kaynaklı.

 

Benim tahminim, bu bir tezdir: Mekke işgal edilip Muhammedin ayetlerine ihtiyaç kalmayınca ekip Muhammedi öldürtmüştür. Bunu da Ayşe'ye yaptırmışlardır. Muhtemelen ilaç diye zehir içirip adamı öldürmüştür. Çünkü bir ara uyanıp "bana ilaç içirmeyin demedim mi" diye bağırdığı rivayet ediliyor. Çocuk yaşta yaşlı bir adama verilen bir kızcağızın bunu yapması bence normal. Mekke işgalinden sonra çok yaşamadı. Tevbe suresini olasılıkla ekip yazmıştır zaten. Görevi biten Muhammede gerek bile duymadan yazmışlardır.

 

Zaten ölünce cesedi ile kimse ilgilenmemiş, toplu cenaze namazı bile kılınmamış, halife kim olacak tartışması yapılırken cesedi yatağında kokmuş ve gece alel acele gömülmüştür. Bu rivayetler islam tarihinde hep var. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demiştim ki kısas sınıf statü farkı gözetmeden de uygulansa yine insanlık dışıdır. Şimdi bunu açayım:

 

 

 

İnsan doğada evrimleştiği, hayvandan geldiği için aslen hayvandır.

 

evrimin en buyuk acmazi : RUH

 

insan maddeten bir hayvan fitratinda olsa da manen dunyayi ve galaxileri kusatabilecek ; tum hayvanlardan ustun bir yapidadir ..

 

ne var ki evrim teorisi maneviyat zehiridir ! evrime kitlendin mi ruhunun buyun bolumunu dondurdun demektir !

 

 

 

İnsanın evrim çizgisi geçmişe gittikçe kurt ile kesişir.

 

sadece kurt mu ? keci, kunduz, at, esek, sempanze ...

 

neden kurt ; neden aslan degil ?

 

ha cunku kurtlarin kuzulara ne yaptigini anlaticaksin ona zemin hazirliyosun :D

 

 

Tüm canlılar birbirinin soyundan gelmedir.

 

bu ispatsiz olmakla birlikte ; tesaduflerle ve raslantisallikla aciklamak icin oldukca uygun bir teori

 

zekice : ))

 

 

 

 

neden ? cunku belki bi raslanti rasgeldi de biseyler ardi ardina devam etti :D ama her canli ayri ayri yaratilmis diyebilmek icin bir akilli yaratmadan ve yaratan bir gucten bahsetmek zorundakaliyoruz ..

 

 

 

 

iste senin bahsettigin bilim bunu ispatliyor : ))

 

 

DNA !

 

dna evrim teorisini curuten tarihin ilk bilimsel gelismesidir ..

 

 

hatta oyle genis bir ispattir ki ; biyolojik bir terim olarak ortaya cikmis ve ayri bir bilim dali haline gelmistir ; GENETIK !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yüzden insanlar içinde bazen psikopatlar çıkar.

 

 

 

 

 

 

Katil kurbana ne yaptıysa aynısını yapmadır.

 

 

cok dogru

 

Bu durumda ise kısas yapmak psikopata uyup psikopat olmak anlamına gelir.

 

 

 

bu senin kendi cikarimindan ibaret ;

 

 

akilci degil son derece uc bir yaklasim : ))

 

 

 

 

Kurbana işkence ettiyse katile de işkence edilecek.

 

aynen oyle .. ama once affedebilmek icin bahane aranacak : )) burasini da gururla ekliyorum ayni ayetin tesviki ile  ; )

 

 

 

İşte bu, insanlığın iflasıdır.

 

kisasta sizin icin hayat vardir (ayet)

 

insanligin iflasi degil ; insanligi hayata baglayan bir seydir bu ..

 

ne gevsemek muvzubahis ne de cezalandirmak icin firsat kollamak ...

 

tam karsiligi ile ..

 

 

 

Evriminde bozukluk olan bir psikopata uyup psikopat olunamaz.

 

 

tabi ki olunmaz ; o yuzden affedilir ; veya makul bir ceza ile toplum duzenini ayakta tutucak kadar bir kisas uygulanir .. illa psikopatlasmak gerekmiyor !

 

bu senin kendi yorumun :D

 

 

 

Bu yüzden modern hukukta kısas olamaz.

 

ama pratikte insanlarin ilk tercihi olarak uygulaniyor : ))

 

illa oldurme olarak ele alma ; herturlu intikam kisasin hukmu geregidir ..

 

kaldi ki Kurandaki adaleti saglamanin tek yolu da kisas degil dir ! Kisas sadece taninan ve makul gorulen farzdir ..

 

onun haricinde fidye cezalari da cok yaygindir ;

 

tipki modern hukukta oldugu gibi ! para cezasi ; )

 

 

o ayetleri acmiyorsun bile :D isin gucun ayet saptirmak !

 

 

 

Bu sözde hukukun layık olduğu yer vahşi çağların ilkel karanlıklarıdır. Orada yok olmaya mahkumdur.  

 

 

1400 yil gecti hala yok olmadi

 

su an harika bir yerde ; hergun daha cok insan Kuran okuyor .. Kuran hergun daha da olaganustu oldugunu gostertiyor ...

 

 

 

 

 

 

 

mesela Kuran ile kamuoyunda alay eden kisiler oluyor ve bunlar ya yanginda yaniyor ; ya sakatlaniyor ya kismen felc geciriyorlar .. Kuran ozel bir korumada ve ozel kisileri lanetleyen bir kitaptir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kurandaki kısas ayetinin kabul edilemezliği daha bitmedi. Ne yandan alsan dökülen bir enkaz olduğunu açıklamaya devam edeceğim: 

 

Kesinlikle hukuka, insan haklarına aykırı bir başka yanı da öldürülenin kardeşinin para karşılığı katili affetmesidir. Zenginin istediği gibi adam harcamasının önünü açan korkunç bir hükümdür. Böyle bir şeyi kabul etmek için de insanlıktan çıkmak gerekir. Modern hukuk böyle bir şeyi kesinlikle kabul edemez. Öldürülenin tüm yakınları affettik deseler kamu davası devam eder ve katil cezalandırılır. Bu kamunun bir görevidir. 

 

Parayla adalet satın alınamaz. İnsan onuruna en büyük hakareti Kuranı yazan bilgisiz araplar yapmıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.