Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Otistik çocuklar ve inanç üzerine skandal açıklamalar!


Radya

Önerilen İletiler

Skandal sözler: 'Otistik çocuklar doğuştan ateist, onları inançlı hale getireceğiz'

otistikcocuklar1.jpg

 

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya, otistik çocuklar ve inanç üzerine skandal açıklamalarda bulundu.

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya, "otistik çocukların beyinlerinde Allah alanı gelişmemiş, onun için ibadet etmeyi, Allah’a inanmayı bilmiyorlar" diyerek, adeta bir imam gibi şu sözleri kullandı: "(Otistik çocukların) bir yaratan olduğunu insanların buna inanıp ibadet ettiğini anlaması, kavraması, içselleştirmesi gerekiyor."

İHA'da yer alan habere göre, Kaya otistik çocukların, bir temel özelliğinin de, beyinlerinde inanç alanı, Allah alanı, gelişmemiş oturmamış olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Onun için ibadet etmeyi, Allah’a inanmayı bilmiyorlar. Otistik çocuklara uygulanacak farklı terapi yöntemleriyle, çocukta farkındalık yaratmak gerekiyor. Bu farkındalığın içinde bir, duyularının iyi gelişip karşısındakiyle empati kurmayı öğrenmesi gerekiyor. Normal insanların yaptıklarını neden yaptığını öğrenmesi gerekiyor. Bunun sonucu olarak da bir yaratan olduğunu insanların buna inanıp ibadet ettiğini anlaması, kavraması, içselleştirmesi gerekiyor. Böylece beyinlerinde inanç alanı oluşturulabilir."

"Farkında olmadan doğuştan ateist"
Otistik çocukların farkında olmadan rahatsızlık nedeniyle doğuştan ateist olduğunu belirten Kaya, "Bunun farkında değiller. Araştırmalar doğal olarak otistik çocuklar ile ateistler arasında bir bağlantı var diyor. Araştırmacılar ABD ve Kanada da, ateizmin, otizmin bir farklı versiyonu olduğunu söylüyor. Resmi bile tanımlayamayan çocukların Allah’ı tanımlamasını bekleyemeyiz. Otistik çocuğa yapılan terapi ile nesnelerin ne olduğunu fark ettirmemiz lazım. Bu da beyinde bulunan duyu alanlarına hükmederek yapmak gerekiyor" dedi.

"İnançlı hale getireceğiz"
Kaya, Yüreğir Belediyesi ile ortaklaşa çalışarak Kültür Evleri’nde otistik çocuklara ücretsiz terapi merkezleri açılacağını belirtirken, terapi merkezinden kastını ise "burada otistik çocukları inançlı çocuklar haline getireceğiz" sözleriyle ortaya koydu.

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

bence mukemmel netice verir

 

ama tebligatin mukemmel olmasina dikkat etmeliler ;

 

''ateizt otistik cocuklari dindar yapacagiz'' ifadesi cok tutucu ve kati .. musrikce ve putperestce bir yaklasima giriyor ..

 

 

 

yaratilisin ve ustun bir aklin heryeri sarip kusattigi uzerinde bilimsel calismalar daha faydali olur ;

 

iman esaslari ve ibadet rituelleri ile ASLA baslanmaz; akla hitap etmeden ezbere dayali uygulamaya tesvik etmek Kuranda apacik putperestliktir ..

 

 

 

''otistik cocuklari dindar yapacagiz''

 

otistik cocuklar icin bu yaklasim benim bile icimi darladi .. ezberci yetistirecegiz diyor gibi sanki ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tam bir ortacag zihniyeti. Iste ulkenin ve toplumunun geldigi nokta.

 

Turkiye gitgide insan olanin yasayamayacagi bir ulke haline geliyor.

 

Yazinin ve aciklamalarinin elle tutulur hic bir tarafi yok. Bu tip beyinler, aslinda kendileri tedaviye muhtac beyinlerdir.

 

Birde utanmadan sosyolog unvani almis!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Farkında olmadan doğuştan ateist"

 

 

 

buna katiliyorum ; ateizmin materyalizmin darvinizmin ruhta bazi kapilari kapattigi dogrudur ;

 

mesela bu ideolojiler ruha tam anlami ile bir intihar davetiyesi cikartirlar .. materyalizmde ruh yoktur mesela : )) ruhu tanimaz materyalizm - hele darvinizm insani hayvan gibi goren biyolojik bir imha silahidir ! insanin ve hayvanin canli organizmalar olmasi bunu degistirmez !

 

hayatin anlamsiz oldugunu farkettiriyor bu ogretiler insanlara ..

 

derin dusunen insanlar bu ideolojileri sorguladikca cikmaza girerler .. ilerleme kaydedemezler ve sikisirlar , yeni seyler ogrenemezler ogrenseler bile o ogrendikleri bilgilerle bilgi coplugune donerler ..

 

 

altyapi en onemli seydir .. ustun bir aklin delillerini gorme gozu ile bilimi takip etmek insani tam tatmin ederken aksinde insan kendini kaybeder Allah gostermesin !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Kelin melhemi olsa, kendi basina surer"

 

Her turlu kapiyi kapatan iman olarak tamamen teslim olmaktir.

 

Dogru inanirin yasaminin anlami yasam sonrasi yani olmek ve olmayan cennete gitmek.

 

En azindan bilimsel olarak dusunebilenbler, yasamdan baska bir degerin olmadigini algiliyorlar ve yasamlarini metafizigin uydurma mekanlarina feda etmiyorlar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Kelin melhemi olsa, kendi basina surer"

biggrin.png

Her turlu kapiyi kapatan iman olarak tamamen teslim olmaktir.

bilim Allaha teslim olmustur ..

 

bilimsel butun gelismeler Allahin maddeye ve evrenin kanunlarina boyun egdirmesini gosterir ..

 

 

Dogru inanirin yasaminin anlami yasam sonrasi yani olmek ve olmayan cennete gitmek.

 

bu dunyayi yasayabilecek en guzel sekilde yasar insan .. yaslandikca guzellesir ; olume yaklastikca ruhu veferan eder ..

 

En azindan bilimsel olarak dusunebilenbler, yasamdan baska bir degerin olmadigini algiliyorlar ve yasamlarini metafizigin uydurma mekanlarina feda etmiyorlar.

 

biggrin.png

 

omur teknik olarak 1 saat surer .. butun yillar 1 saatte gecmistir ; insan birkac saat yasar .. o kadar ..

 

bu dunyada insani umutlari yasatir .. yani pozitif ruh hali ile insan mana bulur ..

 

 

yoksa dunyanin materyalinden kaynakli bir yaratma kasti yoktur ;

 

dunyanin maddesi ; o maddeye boyun egdiren akli kesfedebilmek icindir ;

 

dunya maddedir ; materyalist icin ruhu olduren sikici bir bilgidir dunyanin hareketleri ; 

 

ama inanir olayin ic yuzunu gorur ;

 

insan sucuk kizartirken nasil iki tarafini cevire cevire kivamda tutuyorsa(amac ve akil var) ; dunya da ayni sekilde kendini kivamda tutmaktadir ;

 

kendi ekseni etrasinda donmese ; fotosentez olusmicak ve bitkiler otmosferi zehirlicetir ;

 

dunesin etrafinda donmese ; mevsimler sabitlenicek ; su dengesi bozulucak ve kuraklar ve yagislar sabit bolgeleri tahrip edicektir ..

 

 

dunyanin oyle kombinasyonlu ve agirbasli bir tecrubeli akli ile oyle teknik bir zekasi vardir ki tum bu canlilari milyonlarca yil kivamda tutabilmek ancak organizatorunun kusursuzlugunu haykirir..

 

bunu ateistler farkedemez ; akilli bir sinyal frekansini alamaz ateist beyinler : )) maddenin ardindaki sirra kilitlidirler .. bilim ancak Allahin aklini ve sanatini ogrenme kasti ile faydali ve yararli olur .. aksinde oldurur ! ruhu intihar ettirir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kusura bakma ama senin ile uyari almadan yazismak mumkun degil. Yazdiklarinin hic bir elle tutulur bir tarafi yok. O yuzden polemige girmemek adina artik sana yanit yazmiyorum.

 

Cunku hala algilayamamissin.

 

Ben, ne ateist, ne darwinist, ne de materyalistim. Ben herseyden once konulara teolojik ontolojik ve fizik otesi bakmiyorum, etik te bakmiyorum.

 

Benim bakis acim bilgi temelli bilimsel ve bilissel.

 

Ama ve maalesef senin butun ufkun ve kendince ustelik yanlis bilgilerle elestirdigin bu uc genel konu beni hic baglamiyor.

 

Yalniz ne yazikki  bilgi dagarcigin bu kadar.

 

O yuzden sana ateizmin, darwinizmin ve de materyalizmin ne oldugunu bile izaha gerek yok. Cunku imanin kendince yanlis bilgilendigin konularda ezberini bozmaya yeterli degil.

 

O yuzden senin ile bir dialog kurulmasi neredeyse imkansiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

otistik cocuklara bilimsel agirlikli ve yaratilistaki akli ve yaradanin sanatini olabilicek en pozitif sekilde verebilmek

 

ruhlarini anlamli ve kaliteli bir derinlige ulastirir ..

 

yoksa insan ateist kafayla sonsuz uzay boslugundan dahi korkar ; panige bile kapilabilir ; hersey Yaradanin yaratmasindaki akla layik olabilme ile ruhu tatmin eder .

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kusura bakma ama senin ile uyari almadan yazismak mumkun degil.

 

uyari almak sana ozgu bisey degil : )

 

Yazdiklarinin hic bir elle tutulur bir tarafi yok.

 

fikrini soleyip birakmak en isabetlisi olur ben oyle yapmaya calisiyorum .

 

 

O yuzden polemige girmemek adina artik sana yanit yazmiyorum.

 

bana laf anlatmak tamam zor da ; ortaya konusabilmek onemli .. sana da laf anlatmak zor biggrin.png ben ortaya konusmayi severim ..

 

 

 

Cunku hala algilayamamissin.

 

 

Ben, ne ateist, ne darwinist, ne de materyalistim.

 

bunun bi onemi yok ki zaten ;

 

tasaduflere ve raslantisal bir pervasizliga yonelik bir yaratilma aciklamasi tarzin  var ;

bu da dis telkinlerden yani darvinizm ve materyalizmin sinyallerinden yayiliyor ..

 

akilli ve itinali bir yaratmayi kabul ediyor musun ? her bilimsel bulgunun bir akilli tasarima ispat hukmunde oldugunu rahatlikla soleyebiliyor musun ?

 

e soleyemiyorsun ..

 

 

 

 

Benim bakis acim bilgi temelli bilimsel ve bilissel.

 

 

benimki de oyle ;

 

ne zaman bilimsel verileri carpitarak alintiladigimi gordun ? bilimsel olan ne varsa oldugu gibi aliyorum smile.png degisiklige de ugratmiyorum .

 

 

Yalniz ne yazikki  bilgi dagarcigin bu kadar.

 

sitem mi var burda ?

 

O yuzden sana ateizmin, darwinizmin ve de materyalizmin ne oldugunu bile izaha gerek yok.

 

daha once izah etmistin ; ben de ne anlatmaya calistigini anlamistim ; ama bana yetmemisti o kadar ..

 

Cunku imanin kendince yanlis bilgilendigin konularda ezberini bozmaya yeterli degil.

 

bilimsel verileri degisiklige ugrattigimi soleyemeyecegine gore ; bu bilimsel verilerden cikan en dogal sonuca da mudahale etmemelisin .. sen de ayni verileri kullan ve birak  ; bunu sonuca baglayan kisiye ne karisiyosun ; senin ilgi alanin sonuc degil ; olayilarin gozlemi .. ben sadece 1 adim ileri gidiyorum Allah var diyorum , sen o kadarini demesen de olur cnm aaa aaa aaaa :D

 

neden beyinsiz yesillikler sen yasa diye senin kirli havani sana surekli oksijen olarak geri donusturmek zorunda olsun ? buna karar veren ne ?

 

bak ; bilimsel verilerde hatam yok smile.png yesillikler oksijen verir diyorum kisaca ..

 

 

 

O yuzden senin ile bir dialog kurulmasi neredeyse imkansiz.

 

 

soliceni soledikten sonra

 

ince ince igneliyecegini ingeledikten sonra

 

bunu solemek biraz bosuna olmus biggrin.png

 

bana laf anlatamazsan beni muhattap alip kitleye yonel ; ben oyle yapiyorum ; boylesi daha hikmetli oluyor 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben sana yoneliyorum nezaketen : )

 

ama amacim tabi ki seni etkilemek degil ; seni elestirmek te degil ; senin amacini bilemem ne

 

muhabetin populer olmasini hedefliyorum o kadar ...

 

neticede alt alta zit fikirler surekli siralancak ki ayni bilimsel verilerin farkli mukayeselerdeki dusunmeye sevk eden yonunu kiyaslamanin keskin ayriminda ortaya koymaya calisicaz ..

 

yoksa senin yazdigin bilimsel veriyi onaylarim ... ama bilimsel verilere gerek duymadan sirf bilim sole bilim bole diyorsun ..  sen bilimin bulgularini yazip birakicaksin 100 de 100 bilimsillik boyle olur .. onu kimin neye yordugu bilimin isi degil ki senin isin olsun :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilimin bilimselligini onu yazanlar degil; sen ben degil, sadece bilimsel yontem kanitlar.

 

Bu da basta gozleme dayanir.

 

Sonra olguya dayanir.

 

Bu ister gozlem ile teoriye ister teori ile gozleme tasinsin fark etmez.

 

O yuzden bir bilim kisisinin kendi kisisel aciklamalari baskadir, bilimsel aciklamalari baskadir.

 

Onlarin kisisel aciklamalari bilimi baglamaz.

 

Ayrica aciklamalari yanlislanmissa ya da artik bilimsel olarak gecerli degilse, bilimi de baglamaz.

 

Bu temelde ne inanc ne Allah ne de diger dini inanclar ya da tanrilar, ne ateizm, ne darwinizm, ne de materyalizm bilimsel degildir.

 

Umarim en azindan bu aciklamam algilanir.

 

Cunku sen bilimsel olmayan bir seylere karsi cikiyor, yine bilimsel olmayan bir seyleri bilime mal ediyorsun.

 

Iste bunun elle tutulur bir tarafi yok.

 

Ornek verirsek, sen, konusturdugun Allah'in ile bilime atifta bulunuyorsun. 

 

Allah zaten konu ve kavram olarak bilimsel degildir. Metafizigin teolojik teizminin sadece olan binlerce yaraticilarindan bir tanesidir.

 

Bu temelde ancak kendi gibi diger inanirlar ve yaraticilar ile tartisabilir. Cunku alani bu.

 

Eger ben baska bir dini ya da yaraticiyi one cikarirsam, benim ile o zaman Allah'i tartis. Ama ben boyle bir yazim sunmuyorum ki!

 

Allah'ini konusturarak ancak teizmi dini inanci ve imani tartisirsin, bilimi degil.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bilimin bilimselligini onu yazanlar degil; sen ben degil, sadece bilimsel yontem kanitlar.

ewt ; bilimsel yontemler benim isime geliyor ;

 

mesela DArvinizm bilimsel yontemle curudu ... 

 

 

O yuzden bir bilim kisisinin kendi kisisel aciklamalari baskadir, bilimsel aciklamalari baskadir.

 

kendi kisisel aciklamalarinin bilimsel temeli mutlaka vardir : ))

 

Onlarin kisisel aciklamalari bilimi baglamaz.

 

 

baglamaz tabi ; bilimsel yasa boyun egdirilmis bir yasadir ; bilim bir iddia makami degil ; ispat makamidir ; bilimi nasil baglasin yahu biggrin.pngbiggrin.pngbiggrin.png guldurme adami

 

altini ciziyorum ; bilim bir iddia makami degil ; ispat makamidir !

 

 

ne inanc ne Allah ne de diger dini inanclar ya da tanrilar, ne ateizm, ne darwinizm, ne de materyalizm bilimsel degildir.

 

bilimsel olan seyler ne ise sen ondan haber ver ... son bilimsel gelismeleri arastir ve bizimle paylas ; kim ne dusunurse birak dusundun ; sen bilimsel gelismelerden baska hicbir yorum yapabilecek durumda degilsin ;

 

 

madem 100 de 100 bilimsel ve bilisselsin .. o halde kimin nasil tepki vereceginden de bilimsel olarak sorumlu degilsin ; uzerine duseni biliyor olmalisin ;

 

sen bize bilimin en aktuel gelismelerini aktar, senden bilim soyledir bilim boyledir demeni degil ;

 

bilimin somut bulgularini duymayi bekliyoruz artik ..

 

 

 

 

Umarim en azindan bu aciklamam algilanir.

 

ayni dili konusanlar degil ; ayni duygulari paylasanlar anlasabilir ;

 

ben seni anliyorum ama yetersizlik hissediyorum ; yetersizlik yani bilimsel gelismeleri bizimle paylasmiyorsun ..

 

 

Ornek verirsek, sen, konusturdugun Allah'in ile bilime atifta bulunuyorsun. 

 

bilimi gene savunmaya basladin ;

 

sen sadece bilimsel gelismeleri ve bilim adamlarinin kesvettigi buluntulari yaz bize ..

 

Allah zaten konu ve kavram olarak bilimsel degildir.

 

bilimsel gelismeleri yaz smile.png ben de o gelismeleri sana Allahin adini vermeden ve hic dikkat cekmeyen taraflari ile yorumlayayim

 

soz smile.png) Allah demicem ..

 

 

 

Allah'ini konusturarak ancak teizmi dini inanci ve imani tartisirsin, bilimi degil.

 

 

iman akil ve sahadet etme ile baslar ;

 

eskiden de bilim vardir simdi de var ; eskiden bilim gozlem ile yapilirdi ; agac meyve verir demek bilimdi .. ari ba lyapar demek bilimin o zamanki gelismislik duzeyiydi ;

 

AMMA kucuk bir puf nokta vardi ki ; dusunebilecek akli olmayan agac neden insana meyve versin ? neden o elmanin kabugu, taze tutan bir ambalaj gorevi gormek icin ozellikle tasarlansin : ))

 

 

gunumuz bilimine bakiyoruz ; agaclar daha da harika isler yapiyor ; insanlarin yasamasi icin insanlarin yapamayacagi bir geri donusturme makinasi gibi havayi surekli temizliyorlar .. bunun farkinda degiller ; ama bunu yapiyor olmalarini saglayan yaratilis amaclari dikkat cekiyor

 

 

akli olmayan bir bitki oksijene ihtiyac duyarak ve karbondioksut vererek insanlara engel de teskil edebilirdi ; ama kasitli bir yaratma var ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çarpık beyinli insanlar..

Otistik çocukları inançlı çocuklar haline getireceklermiş, bunlara inanç fazla gelmiş asıl bunlar için bir terapi merkezi kurulmalı... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ
Sosyolog Fehmi Kaya'nın bu sözlerine sosyal medya kullanıcıları da büyük tepki gösterdi. Metin Uca'nın paylaştığı twet paylaşım rekoru kırdı. Uca'nın yazdığı twet şöyle:

"Otizm tedavi edilebilen bir çocuk hastalığı ama sosyolog kılığında bir sığırın insana dönüştürülmesi tedavisi henüz bulunamadı!"

 

Sosyal medyadan, Kaya'ya ağır eleştiriler geldi:

Kendini tedavi etmeli.
Cahil adamdan bomba.
Sosyolog oldu ama maalesef akil olamadı.
Araştırın, kesinlikle diploması sahtedir.
Otistik çocuklar, ondan daha akıllıdır.
Kaya efendi, bu nasıl bir uzmanlık


DİN AKLA HİTAP EDER
PROF. Süleyman Ateş: Otistik demek normal düşünemeyen demektir. Din akla hitap eder. Bu kişilerin aklının tam olmadığını düşünürsek, din ile ve dini hükümlere mükellef değildir. Otistikleri böyle kabul etmeliyiz."

EĞİTİM İÇİN OLABİLİR
Prof. Dr. Saim Yeprem: Bana böyle bir konu intikal etti. Bir kişinin sorumlu olması için beyninin tam olarak çalışması şart. Eğitim açısından düşünülen bir çalışma varsa, son derece iyi bir davranış olabilir."

BU KABUL EDİLEMEZ
Sosyolog İsmail Öz: Açıkçası bu çalışmayı bilimsel olarak kabul etmek mümkün değil. Sosyolog Fehmi Kaya'nın yaklaşımı büyük çelişkiler içermektedir. Yorumları, bir cehalete yormak mümkündür.

NÖROLOG KARAR VERİR
Prof. Dr. Nilüfer Narlı: Otistik çocuklar, sosyologların değil nörologların alanına girer. Bu çok hassas bir konudur. Sosyolog Kaya'- nın açıklamaları, otistik çocukları ötekileştirir, bu hiç doğru değil.

Otizm platformu;

DERNEK ÜYEMİZ DEĞİL
Otizm Platformu Dönem Koordinatörü Ergin Güngör, haberde konu olan derneğin Platform’un tüzük ve amaçlarına aykırı davranışları ve talepleri nedeniyle, 2008 yılında azledildiğini ve halen Otizm Platformu’na üye derneklerinden biri olmadığını belirtti.
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

'Otistik çocuklar cennete gidecek'

Adana'da Sosyolog Fehmi Kaya'nın, "Bütün otistik çocuklar ateist" sözlerine Anadolu Otizm Vakfı Başkanı Burhan Özfatura'dan cevap geldi: Otistik çocuklar doğrudan cennete gidecek.

 

İzmir'de Anadolu Otizm Vakfı ile Ege Üniversitesi otistizmin bilimsel anlamda araştırılması, ailelere tanı, tedavi ve eğitim desteği verilmesi için protokol imzaladı.

 

Vakfın başkanlığı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, Turkiye 'de 600 bin, İzmir'de tahmini 5-6 bin otistik bireyin olduğunu, belirterek bunların ancak 200'de birinin bilimsel eğitim ve tedavi gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

 

"Elimizde dünyanın ilk 500'ü arasına giren Ege Üniversitesi gibi bir hazine var. Genetik birimi Türkiye'deki tüm talepleri karşılamaya yeterli. Bizim idealimiz buradaki tecrübeleri 80 ile aktarmak. Vali ve belediye başkanlarına dokümanları göndereceğiz ve diyeceğiz ki 'Sayın yönetici beldendeki evlatlara sahip çık. Bizim gibi sıfırdan başlama al sana çok değerli bilim insanlarının hazırladığı bilgi birikimi."

 

İlk etapta 40 önümüzdeki yıl 80 sonra Ege Koop'un bağışladığı arsada kampus yaparsak 700 kişilik eğitim kampüsü olacak. Eğitimle 0-10 yaş arasında çok ciddi başarılar elde etmek mümkün. Vatandaşın ilgisini ve bilgisini de artırmak istiyoruz. Niyet hayır, akıbet hayır" dedi.

 

AİLELERİN İSTİSMARININ ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Otistik çocuğu olan Vakıf Başkan Yardımcısı Nüvit Uyar, üniversitenin araştırmalarında pilot uygulama fırsatı elde edeceğini, bilimin ışığından vazgeçilmeyeceğini vurgulayarak, "Anne ve babalar bu konuyla mücadele ederken o kadar acılı ki her an başka yerlere savrulabiliyorlar. Bunu istismar eden maalesef birçok olayla karşılaşıyoruz. devlet politikası olarak sağlıklı bir model oluşturmanın çabası içindeyiz" dedi.

 

ÇARESİZLİK İNSANIN SAVRULMASINA YOL AÇAR

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, Türkiye'deki otistik sayısının net olmadığını bu protokolle farkındalığı bilimsel anlama ortaya çıkarmayı amaçladıklarını dile getirerek, "Çaresizlik insanın savrulmasına yol açar. Bunun bilim rehberliğinde doğru kanallara aktarılması lazım. Rehberlik, psikolojik danışmanlık bölümlerimiz var. Özel eğitim bölümü de açılacak" dedi.

 

ÖZFATURA'DAN TARTIŞMALI SÖZLERE TEPKİ

Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya’nın bütün otistik çocukların ateist olduklarını öne sürerek "Otistik çocukların beyinlerinde inanç alanı olmadığı için Allah'a inanmayı bilmiyorlar" demesi de toplantıda Burhan Özfatura’ya soruldu.

 

Özfatura o sözleri yine dini açıdan değerlendirerek şöyle dedi:

 

"Bu ciddiye alınacak bir söz değil. Çok basit bir dini bilgisi olan İslamiyette 'Akıl baliğ' diye bir kavram var. Yani iradenin aklın belirli bir düzeye gelmesi şartı aranır. Bu evlatlarımız İslam inancına göre doğrudan cennete gideceklerdir. Anne ve babalarına da şefaatçi olacaklardır. Bunun dışındaki tüm laflar safsata. Biz onu ciddiye almıyoruz. Adamı daha çok da meşhur etmek istemiyoruz. En küçük bir ilmihal kitabını alıp okurlarsa orada detaylı olarak göreceklerdir."

 

DHA - Elif DEMİRCİ

 

Al birini vur otekine.

 

Turkiye'de sosyolog diplomasini ilahiyat mi veriyor yoksa!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.