Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

NUH TUFANINI YAZAN KİTAPLAR KUTSAL BİR KİTAP OLAMAZ


evrensel-insan

Önerilen İletiler

nuh o gemiyi yapmistir ; hatta buharli bi gemi yapmistir ..

.

.

.

ayette gokten sofra indirmelerini istiyorlar mesela ; iste yobaz kafasi biggrin.png gokten sofra inse zaten dunya bitmis ahirettesindir ; dunya bitene kadar kanunlar gizli mucizelere bakar !

 

 

Dennise dostum bilirsinki Nuh tufanı sırf ibrahimi dinlerde değil başka  dinlerdede yer alır fakat hiçbirisindede bizim dinimizdeki gibi ifade edilmez..Nuh'un sözlerini ve O'na karşı verilen cevapları iyice bir bakarsak  "Biz seni apaçık bir şekilde sapıklık içinde görüyoruz" "Atalarımızınkini red edipte seninkine mi tapalım" gibi ifadeler yer alıyor

 bu gibi sözlerin hepsi Muhammede edildi..Dolayısıyla ayetlerde yazan Nuh bir bakımdan Muhammed ve O'nu inkar edenlerde Kendisini inkar edenler..

 

 

117. Onların bu dünya hayatında harcadıkları malların durumu, kendilerine zulmeden bir topluluğun

ekinlerini vurup mahveden kavurucu ve soğuk bir rüzgârın durumu gibidir. Allah, onlara zulmetmedi.

Fakat onlar kendi kendilerine zulmediyorlar.

 

Bak bu ayette nasıl manalı anlatmış..Allah'ın en büyük cezası insanları Tanrı sevgisinden edebiyen uzak bırakılmasıdır..

 

Son kısımda söylediğin gökten inen sofrada sembolik bir mana taşır..Bu sofrayı İsanın öğrencileri istemiştir ve İsada onlara bu sofrayı verir..Sence bu sofra gerçektende mi gökten indi ?

 

Şimdi dostum şunuda söyleyimki Nuh ile Muhammed ortak özelliği ikiside peygamber olması..Allah Nuh'u inkar edenleri tufanla cezalandırdıysa Muhammede inkar edenlerede aynısını yapmalı..Bana göre aynısını zaten yaptı sen dediğimi anlamışsındır original.gif

 

Hz.Muhammed peygamberliğini ilan ederken hepsi dalga geçiyor küfür ediyorlardı..Saygıdeğer Muhammed olarak anılan kişi vahiyden sonra sapık olarak anıldı..Birde şimdi görüyoruzki o adamların çocukları hakaret ettikleri kişinin adını her duyduklarında saygıyla eğiliyorlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi dostum şunuda söyleyimki Nuh ile Muhammed ortak özelliği ikiside peygamber olması..Allah Nuh'u inkar edenleri tufanla cezalandırdıysa Muhammede inkar edenlerede aynısını yapmalı..Bana göre aynısını zaten yaptı sen dediğimi anlamışsındır original.gif

 

 

nuh tufani bir kavim helakidir ;

 

Hz. Muhammed sav doneminde kavim helak olmadi ..

 

fikren malup oldular ...

 

 

 

 

bircok Peygamber ona bakarsan sehit olmustur ; bircok Peygamber basariya ulasmistir

 

bir cok Peygamber ise kavim helaki ile vazifelenmistir ..

 

bircok peygamber bolgesel hakimiyet kurmusken ; hz, Suleyman kuresel bir hakimiyet kurmistur ...

Peygamberlerin temel vazifeleri ortaktir ; ama gelismelerin ne kadar farki olabilecegini Kurandaki esneklikten gormekteyiz ..

 

 

 

Son kısımda söylediğin gökten inen sofrada sembolik bir mana taşır..Bu sofrayı İsanın öğrencileri istemiştir ve İsada onlara bu sofrayı verir..Sence bu sofra gerçektende mi gökten indi ?

 

 

tamam iste onu diyorum ;

 

aklin tecrubelerini bozguna ugratan bir mucize olmamistir ;

 

Hz. Isadan bunu istediler ; kendilerinden gecmek istediler mucize karsisinda ...

 

 

Hz. Isa beklemedikleri bir anda hesapta olmayan gelismelerin tam zamaninda meydana gelmesi ile onlara bir sofra sunmus ise ;

 

buradaki tilsim ve mucizeyi anlamadilar ; hem istedikleri anda sofralarina oturdular ama yine de o harikayi ''tesaduf'' olarak degerlendirdiler ...

 

 

 

 

 

iste tasaduflere inanmak boyledir ; insanin aklini iyice orter .. 

 

 

 

 

 

gokten sofra inse zaten firavun bile iman ederdi ; maksat gokten sofra inmeden aklini acmak ; agaca gunese bakip kendine bakip ben nasil bir varligim diye sorarak mucizeyi anlayabilmek makbuldur !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

mesela ISa as a sart kosuyorlar ;

 

bu aksama kadar bir sofrada yemek yememiz imkansiz diyorlar ; O da Allah kadirdir diyor ;

 

 

aksam vakti ise oyle bir gelisme oluyor ki belki bir tuccar belki bir yetistiricinin yetistirmesi ile harika bir sofra kuruluyor ve inkar edenler davet ediliyorlar ..

 

inanmadiklari seye inanmalari gerekirken ; bu sefer de ayni sofranin gokten inmesini sart kosuyorlar ;

 

 

 

 

Allah ta diyor ki ;

 

iclerinde o inkar oldukca onlara gokten meleklerle sofra indiricek olsak yine de inanmazlardi, biz yarattigimizi en iyi biliriz (ayet)

 

 

olum ile tehdit gormedikce bir kafir istedigi bir mucizeyi gorse bile ona inanmaz ; cunku Allah onlari olu yaratmistir(ayet) ; onlar 2. bende yasarlar ..

 

o imkansiz diye tabir edilen mucizeye bir an icin sasirsalar da 5. dakkadan sonra alisirlar ; bir 3d televizyon tecrubesi insanda harika etki biraksa bile daha 2. dakkada ona alisiyor ya ayni hesap

 

 

firavun olucegini anlamasa hala inanamazdi .. olucegini anlayinca iman etti biggrin.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sozun ozu Kurandaki mucizeler silsilesi ancak basiret gozu ile bakan icin tekrar tekrar anlasilir haldedir .. hatta o kisiyi benzer Kuran mucizeleri kusatmaya baslar artik .. gordugu gibi yasamaya baslamistir cunku

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"mesela ISa as a sart kosuyorlar ;

 

bu aksama kadar bir sofrada yemek yememiz imkansiz diyorlar ; O da Allah kadirdir diyor ;

 

 

aksam vakti ise oyle bir gelisme oluyor ki belki bir tuccar belki bir yetistiricinin yetistirmesi ile harika bir sofra kuruluyor ve inkar edenler davet ediliyorlar ..

 

inanmadiklari seye inanmalari gerekirken ; bu sefer de ayni sofranin gokten inmesini sart kosuyorlar ;"

 

 

Dostum sen karıştırdın sanırım..İsadan sofrayı isteyenler öğrencileridir..Açlıktan dolayı istedikleri bir sofra değil bu Tanrıdan bir delil olması için istemişlerdi

 

 

 

112. Hani havariler de, “Ey Meryem oğlu İsa! Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?” demişlerdi. İsa
da, “Eğer mü’minler iseniz, Allah’a karşı gelmekten sakının” demişti.


113. Onlar, “İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalplerimiz yatışsın. Senin bize doğru söylediğini bilelim ve ona,
(gözü ile) görmüş şahitlerden olalım
” demişlerdi.

 

 

 

"Allah ta diyor ki ;

 

iclerinde o inkar oldukca onlara gokten meleklerle sofra indiricek olsak yine de inanmazlardi, biz yarattigimizi en iyi biliriz (ayet)"

 

Bak bunuda karıştırmışsın Allah buradada öyle birşey demiyor.

 

115. Allah da, “Ben onu size indireceğim. Ama ondan sonra sizden her kim inkâr ederse, artık ben ona
kâinatta hiçbir kimseye etmeyeceğim azabı ederim” demişti.

 

Fakat bundan önce İsada şöyle söylüyor

 

"Ey Allahım! Ey Rabbimiz! Bize gökten bir sofra indir ki; önce gelenlerimize
(zamanımızdaki dindaşlarımıza) ve sonradan geleceklerimize bir bayram ve senden (gelen) bir
mucize olsun. Bizi rızıklandır. Sen rızıklandıranların en hayırlısısın”(Maide 114)

 

Yine soruyorum sence bu sofra birebir gökten inen bir mucize mi ? Yoksa güzel bir mecazi anlamımı var ? Eğer birebir yazdığı gibi olmuştur dersen hata çıkar..Çünkü sofra görünüşte havari ve İsanın doyması için inmiştir,bütün Hristiyanlara sofra inmediğine göre İsanın başka birşeyden bahsetmek istediği ortada  tekrar bakınız (dindaşlarımıza ve sonradan geleceklerimize bir kutlama )  İsa bunu karnı doyması için söyleyemez :D

 

 

 

"sozun ozu Kurandaki mucizeler silsilesi ancak basiret gozu ile bakan icin tekrar tekrar anlasilir haldedir .. hatta o kisiyi benzer Kuran mucizeleri kusatmaya baslar artik .. gordugu gibi yasamaya baslamistir cunku"

 

Kalpleri vardır görmez,kulakları vardır duymaz,gözleri vardır görmez ayetine nasıl baktıysan Kuran'ın bütününe öyle bak inanki çok çarpıcı şeylerle karşılaşıcaksın..Senin bu ayeti birebir olduğunu iddia etmediğini biliyorum çünkü maksadı kolayca anlaşılır bir ayet..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nuh Tufan'i bütün kutsal yani GÖK DINLERI olan üc din de de belirtilmistir.Bu olayi hemen kutsal olamaz diye reddetmek cok bilimselciler! icin belki dogaldir ama gerceklere baktigimizda Nuh Tufan'inin meydana geldigi M:Ö:3000 yilinda bahsedilen sekilde bir felaketin yasandigi yapilan arastirmalarla sabittir.Eger bu facia üc dinin kitabinda da yaziliyorsa bu dinsel bir olaydir bence.Cünkü Nuh veya baska dillerde Noah diye anilan kisi bir peygamberdir.

 

Nuh Tufani bazilarinin anlattiklarinin tersine sadece kendi kavmini helak ettigi  bir gercektir yani insanligi degil sadece kendi kavmini veya irkini helak etmistir.

 

Hayvanlara gelince,öyle bir felakette herkes can derdine düsmüsken hayvanlari düsüneceklerini düsünmek gerceklere aykiridir.Yani Nuh Tufan'i efsanelestirilmis ve bir sürü ilavelerle gerceginden saptirilmistir.Kuran'da:BU TUFAN'IN  SADECE NUH'un kavmini helak ettigi bildirilir.Kuran ayetleri henüz tahrif edilmedigi icin bu anlatim dogrudur.Hayvanlar öyle dinozorlar filler veya ne bilim hikaye hayvanlari degildir evcil hayvanlardir gemiye alinan,kedi köpek tavuk ve benzerleri.daha dogrusu Tufan'in yasandigi cografya da veya Nuh'un yasadigi bölgede mevcut olan hayvanlardir gemiye alinan.

 

Amerikali arkeologlarin yaptiklari arastirmalar insanliga o tarihte dogadan kaynaklanan bir felaketin yasandigini belgelemislerdir ve kutsal kitaplarda özellikle Kur'an da bahsedilen Nuh'la ilgili surede anlatilan Tufan'in yasanmis oldugu belgelenmistir.Simdi bunu kutsal kitapti degildi diye farkli alanlara cekenler Agnostik zihniyetin ürünlerinden nemalananlardir.

 

Ayrica Nuh basarisiz olmamistir.Kabul edilmesi gerekir ki tek bir kisi bir kitleye hakim olamaz.Nuh elinden geleni yapmis fakat kavmini dogru yola sokamamis ve Tanri tarafindan ne yapmasi gerektigi kendisine bildirilmis ve o da ona göre hareket ederek kendine inananlar kurtulurken inanmayanlar yani Tanrinin emirlerine karsi gelenler helak edilmistir.Nuh'un kavmi yeniden gelismis ve daha sonra Lut peygamber zamaninda da yine azginlasmis ve bu seferde ayri bir felaketle cezalandirilmislardir.

 

Kutsal olan herseye karsi olmak materyalistlerin hobisidir.Materyalistler yaradilisa inanmaz ve insanoglunun ecdadini hayvandan gelme olarak gösterirler.Muhakkak ki herkes özgürce düsünme ve konusma hakkina sahiptir.Ancak bilim adamlari bugün dünden daha cok Tanrinin varligina inanmaktadirlar.Cünkü dinin kendisi degil kendilerinde din adina yetki görenlerdir bilime karsi olanlar.Din bilimden bahseder din adami dedigimiz bazi sarlatanlar bilime karsidirlar.Aynen RASATHANEYE ALLAHIN ISINE KARISILMAZ DIYEREK KARSI CIKAN SEYHÜLISLAMLAR GIBI.Veya Hazerfen Celebi'nin ucmasini (ilk ucan adam)zindik kafayi yemis diye zindana atilarak caninin alinmasi gibi veya matbaanin icadindan 300 sene sonra Osmanliya gelmesi gibi.

 

Kur'anda bilimden bahseden bilime yardimci olan ayetleri safsata,uydurma,benzetme olarak tanimlama ustaliginda öncü olan Agnostikler hala insan beyninin muhtesemligine cevap verememektedirler.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"mesela ISa as a sart kosuyorlar ;

 

bu aksama kadar bir sofrada yemek yememiz imkansiz diyorlar ; O da Allah kadirdir diyor ;

 

 

aksam vakti ise oyle bir gelisme oluyor ki belki bir tuccar belki bir yetistiricinin yetistirmesi ile harika bir sofra kuruluyor ve inkar edenler davet ediliyorlar ..

 

inanmadiklari seye inanmalari gerekirken ; bu sefer de ayni sofranin gokten inmesini sart kosuyorlar ;"

 

 

Dostum sen karıştırdın sanırım..İsadan sofrayı isteyenler öğrencileridir..Açlıktan dolayı istedikleri bir sofra değil bu Tanrıdan bir delil olması için istemişlerdi

 

 

 

112. Hani havariler de, “Ey Meryem oğlu İsa! Rabbin bize gökten bir sofra indirebilir mi?” demişlerdi. İsa

da, “Eğer mü’minler iseniz, Allah’a karşı gelmekten sakının” demişti.

 

113. Onlar, “İstiyoruz ki ondan yiyelim, kalplerimiz yatışsın. Senin bize doğru söylediğini bilelim ve ona,

(gözü ile) görmüş şahitlerden olalım” demişlerdi.

 

 

 

"Allah ta diyor ki ;

 

iclerinde o inkar oldukca onlara gokten meleklerle sofra indiricek olsak yine de inanmazlardi, biz yarattigimizi en iyi biliriz (ayet)"

 

Bak bunuda karıştırmışsın Allah buradada öyle birşey demiyor.

 

115. Allah da, “Ben onu size indireceğim. Ama ondan sonra sizden her kim inkâr ederse, artık ben ona

kâinatta hiçbir kimseye etmeyeceğim azabı ederim” demişti.

 

Fakat bundan önce İsada şöyle söylüyor

 

"Ey Allahım! Ey Rabbimiz! Bize gökten bir sofra indir ki; önce gelenlerimize

(zamanımızdaki dindaşlarımıza) ve sonradan geleceklerimize bir bayram ve senden (gelen) bir

mucize olsun. Bizi rızıklandır. Sen rızıklandıranların en hayırlısısın”(Maide 114)

 

Yine soruyorum sence bu sofra birebir gökten inen bir mucize mi ? Yoksa güzel bir mecazi anlamımı var ? Eğer birebir yazdığı gibi olmuştur dersen hata çıkar..Çünkü sofra görünüşte havari ve İsanın doyması için inmiştir,bütün Hristiyanlara sofra inmediğine göre İsanın başka birşeyden bahsetmek istediği ortada  tekrar bakınız (dindaşlarımıza ve sonradan geleceklerimize bir kutlama )  İsa bunu karnı doyması için söyleyemez biggrin.png

 

 

 

"sozun ozu Kurandaki mucizeler silsilesi ancak basiret gozu ile bakan icin tekrar tekrar anlasilir haldedir .. hatta o kisiyi benzer Kuran mucizeleri kusatmaya baslar artik .. gordugu gibi yasamaya baslamistir cunku"

 

Kalpleri vardır görmez,kulakları vardır duymaz,gözleri vardır görmez ayetine nasıl baktıysan Kuran'ın bütününe öyle bak inanki çok çarpıcı şeylerle karşılaşıcaksın..Senin bu ayeti birebir olduğunu iddia etmediğini biliyorum çünkü maksadı kolayca anlaşılır bir ayet..

 

 

 

ayetleri hikmeten genel bir degerlendirme ile verdim ; numaralarina bakip tam kalibina gore yazarim bundan sonra ; elbette ki haklisin ..

 

 

kisaca geceyim ;

 

Yine soruyorum sence bu sofra birebir gökten inen bir mucize mi ? Yoksa güzel bir mecazi anlamımı var ?

 

zaten bunu anlattim ; aklin dunyevi tecrubelerinin disinda , sebep-sonuc iliskisi olmadan meydana gelen bir mucize zaten dunya tarihinde hic olmamistir ;

 

 

cunku bu dunya bir imtihan meydanidir ; akla ve imana kapi aralanir ama aklin ahireti verilmez .. 

 

 

 

 

 

 

 

simdi gokten sofra inse zaten aklin tecrubeleri direk kalkacagi icin iman ahiretteki gibi olur .. halbuki dunya ile ahiret keskin bir kanunlar butunu ile ayrilmistir ve her ikisine de ancak kapi aralanmistir ..

 

 

 

 

 

alay bu ;

 

 

 

 

nuh tufani ise yasanmistir ; bolgeseldir ve bir kavim helakidir .. Hz. Musa denizi ikiye yarmistir ama klasik akla geldigi gibi degil;  oradaki mucize denizin cekilmesidir ; Allah tam cekilme oldugu yere denk getirmistir ama bunu farkedememislerdir :) :) Allah ise musaya asasi ile denizi isaret etmistir! .. bu ise kaderdeki zaten cizilen ve kimse farkinda degilken yurudukleri yolun onlari getirecegi bir dogrultu ile Allahin yonlendirmesi ile olmustur ..

 

 

 

 

nuh tufanina macazlastirmak ; diger kavim helaklarini da mecazlastirmayi gerektirir ;

 

kaldi ki kiyamet te bir kavim helaki olucaktir ; en genel helak kiyamet iledir ki onu bile mecazlastirmak gerekicek senin dedigine gore ... halbuki kiyametin bilimsel ispatlari orrada .. .

 

 

 

 

 

 

 

nuh tufaninin neden mecazlastirilmasi gerektigini anlamadim ; cok acik ve net islenmis ..

 

isanin 12 talebesi vardi sadece ; nuhun da belki az bir talebesi olmasi bunlarin gemi ile sele karsi koymalari neden zor bir ihtimal olmali ?

 

tufanin ayetlerindeki uslup muhkemdir bu cok belli ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Su nuh mitolojisinin birisi tarihini ve jeolojik donemini v.s. ortaya koysa da; ondan sonra tartismanin bir temeli olsa.

 

Yoksa aklin uydurdugu ve kendini inandirdigi mitolojileri tartismak sadece fikir yaristirmak ve yaristiranin kendsi aklini tatmin etmesidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nuh Tufani M.Ö.3000 yillarinda oldugu dinsel kitaplarda yazilidir.Bu dinsel tarihi,Amerikali arkeologlarin;yaptigi kazilar güclendiriyor.O tarihte bir doga felaketinin yasandigi ispatlanmistir.

 

Halbuki o kitaplarda adi gecen tüm olaylar müspet ilmin isiginda aydinlanmis ve ispatlanmistir.Bunlarla hikaye diye alay etmek cagdas kafalara yakismaz.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Deniz dostum kızma ama Kuran'ın bütünü bir mecaz,diğer kavimlerden tut Musanın asası,Süleymanın karıncalarla konuşması,Muhammedin Ayı ikiye bölmesi,Kıyamet,Cennet Cehennem vs hepsi kutsal kitapların tümünde mecazi işlenmiştir..

 

 

64. Derken kavmi onu yalanladı. Biz de onu ve gemide onunla beraber bulunanları kurtardık. Âyetlerimizi
yalanlayanları da suda boğduk. Çünkü onlar (vicdanları hakka kapalı) kör bir kavim idiler.

 

Bak burada açıkça gösteriyor dostum..Kör kavim olarak mecazlaştırılan insanlar kim Nuh'u inkar edenler..Muhammedi inkar eden araplarda kördü ki bana göre onlarda tufanda boğuldular.. :D

 

Demek ki Allah onlara zulmediyor değildi,ama onlar kendilerine zulmediyorlardı.

 

Fiziksel bir kavim helakı olsa nasıl insanlar kendilerine zulmediyor denilebilir ? Yine örnek veriyorum Muhammedi inkar edenlerde kendilerine zulmetti ve onlarda Tufanda boğuldular..Anladığından eminim :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nuh Tufani M.Ö.3000 yillarinda oldugu dinsel kitaplarda yazilidir.Bu dinsel tarihi,Amerikali arkeologlarin;yaptigi kazilar güclendiriyor.O tarihte bir doga felaketinin yasandigi ispatlanmistir.

 

Halbuki o kitaplarda adi gecen tüm olaylar müspet ilmin isiginda aydinlanmis ve ispatlanmistir.Bunlarla hikaye diye alay etmek cagdas kafalara yakismaz.

 

saygilarla

Bilimsel yönden tufan inancı

En eski insanlığın ve evrenin yaratılışı ile ilgili kozmogonik inanışın bir parçası olan tufan efsanesinin gerçekle ilgisi yoktur. Bu inanışın tabiat kanunlarına aykırılığı genellikle bilinmektedir. Tarih ve bilim açısından sabit değildir. Eski âlemin büyük bir kısmına yayılmış olan kavimlerin kaynaklarında ve folklorunda tufanın önemli bir yerinin olduğu ve çeşitli jeolojik tabaklarda fosilleri bulunan hayvan türlerinin tufan sonrasında görülmediği gibi iddialarla gerçekleştiği ispat edilmeye çalışılan tufanın, en eski yazılı tufan efsanelerinin kaynağı olan Mezopotamya’da ve başka ülkelerde arkeolojik yönden ve tabiat tarihi ile ilgili bir delili ortaya çıkmamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Deniz dostum kızma ama Kuran'ın bütünü bir mecaz

 

butunu degil ;

 

ayet var ;

 

Ondan bir kısım ayetler muhkemdir ki onlar kitabın anasıdır. Diğerleri ise müteşabihtir. (ayet)

 

kizmak olmazz : )  ; tek bir Allahin catisi altinda elbette ki herkez fikrini soyler ..

 

 

 

 

 

 

kavimlerden tut Musanın asası,Süleymanın karıncalarla konuşması,Muhammedin Ayı ikiye bölmesi,Kıyamet,Cennet Cehennem vs hepsi kutsal kitapların tümünde mecazi işlenmiştir..

 

elbette ... 

 

 

 

64. Derken kavmi onu yalanladı. Biz de onu ve gemide onunla beraber bulunanları kurtardık. Âyetlerimizi

yalanlayanları da suda boğduk. Çünkü onlar (vicdanları hakka kapalı) kör bir kavim idiler.

 

Bak burada açıkça gösteriyor dostum..Kör kavim olarak mecazlaştırılan insanlar kim Nuh'u inkar edenler..Muhammedi inkar eden araplarda kördü ki bana göre onlarda tufanda boğuldular.. biggrin.png

 

tamam iste ... ayni sey ;

 

hangi sart altinda olursa olsun ugradiklari son aynidir ; kaderin kimyasi surekli reaksiyona giriyor

 

 

 

 

 

Demek ki Allah onlara zulmediyor değildi,ama onlar kendilerine zulmediyorlardı.

 

Fiziksel bir kavim helakı olsa nasıl insanlar kendilerine zulmediyor denilebilir ? Yine örnek veriyorum Muhammedi inkar edenlerde kendilerine zulmetti ve onlarda Tufanda boğuldular..Anladığından eminim smile.png

 

kendilerine zulmetmek demek o anlamda degil ; 

 

 

inkarcilar inat ve kibir damarlari ile baskalarina huzursuzluk verdikleri gibi kendi ic dunyalarina huzursuzluk ve azap verirler ; cimri ve bencil tutkular kendi iclerini yakar ; bu kisiler asla huzurlu olamadiklari gibi baskalarini da huzursuz etmek isterler ;

 

 

bazen o kadar ileri giderler ki Allah kendilerine zulmetmeleri dolayisi ile onlari helak eder ..

 

 

 

 

egosuna agir gelen bir kiskanclik krizi ; kisinin kendisine zulmetmesidir ! Allah guzel bir seyi kisi kiskansin diye degil Allahin adini yuceltsin diye yaratirken ; kisi kiskanarak onu ziyan etmek ister ; yani Allah ona zulmetmez o kendi kendine zulmeder  ;

 

 

 

 

buradaki vurgu karakterdeki bir karadelik etkisi ile kisinin surekli ofke ve intikama dayali bir ruh haline burunen insanlaradir ..

 

 

 

 

 

 

kendine zulmeden kisilerin bir ozelligi daha var ; ancak bu yolla desarj oluyorlar ; ancak kendilerine zulmettikce hayatta kalabiliyorlar ; o kisilerin yasam enerjisi kinleri ile geliyor .. bunu terkedemeyecek sekilde yaratiliyorlar ... Allah o kadar guzel bir sistem kurmus ki ; ilahi adaleti ile zalimleri kendi iclerinde kahrediyor ama bu onlara yetmiyor zira bununla ayni zamanda besleniyorlar ;

 

 

 

ayette azaba ne kadar da dayaniklidirlar (ayet) diyor .. yani azaptan kahroluyorlar ama yine de kendilerine zulmediyorlar ..

 

 

 

 

 

bunun nasil bisey oldugun musluman bilmez ... kimyasi geregi bilmez ama hayatinin her aninda bu gibi insanlari tecrube edebilir ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah ayni zamanda akillanmayan insanlara da vurgu yapiyor ;

 

 

kisi inadinin en cok kendine zarar verdigini bilir ama bunu bile bile inadina inada bindirir :D

 

bile bile olan bisey ; kendi kendine cektiriyor olmasini Allah haber veriyor ; bu kisiler sucu surekli Allaha atarlar ve Kurana ofke duyarlar ..

 

Allah ise sucun kendilerinden kaynaklandigini dogru bir bakis acisina sahip olmadiklarini hikmetlice aciklar ;

 

 

 

 

 

supesiz Allah size hicbiseykilde zulmetmez siz ancak kendi kendinize zulmediyorsunuz AYET

 

 

 

 

 

 

kendi kuyunuzu kendiniz kaziyorsunuz ! kendi kazdiginiz kuyuya dusuyorsunuz ! Allah acikca bu kadar da ''ahmak'' olamazsiniz diyor : ))) ama bakiyoruz yine de akillanmiyorlar :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

69653_485308591528563_1710784917_n.jpg

 

 

 

ne kadar sacma ;

 

ayette yaratilistaki bir uyumdan soz ediyor Allah ; gemilere bakinca bile Allahin doga kanunlarini tasarlamasindaki ince akli goruyoruz ; buna dikkat cekiyor Allah ve ince dusunmeye sevkediyor !

 

 

ruzgari da bizim faydamiza verdigini (ayet) soyluyor ;

iyi bakin ;

 

bir seyin onemini kavrayabilmek icin en hikmetli yol ; o sey olmadan acaba nasil olurdu diye bir kestirebilmektir ;

 

ayete bakalim ; dilerse ruzgari keser de ruzgar gucu ile calisan o tekneler olduklari yerde kalakalir (mealen)

 

 

 

 

boylece o seyin(burada ruzgar) akilli yaratilistaki rolu bir derece anlanabilir .. olay bu ; sukretme vesilesidir bu

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...

tufan bolgesel oldugu icin bolgedeki hayvanlar esastir olay bu .. biraz mantik ; Kurandaki mucizeler son derece mantikli olmalari ile dikkat cekerler !

Cübbeli Tüm dünyada oldu diyor..

 

 

Nihat hatipoğlu da bölgesel değil diyor

 

Bayındırda sular 2000 metre yükseldi cudiye kadar diyor..

 

ya sen ya onlar yalan söylüyor olmalısınız

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

ya sen ya onlar yalan söylüyor olmalısınız

 

 

 

''yalan soyluyor'' aceleci bir tabir

 

 

fikir anlasmazligi olabilir ; onemli olan ayetlerin vurguladigi kadarinda tam muttefik olmaktir .. gerisi kisinin kavrayisina kalir inanmak ta farz degil ; kesinligi de yok ..

 

ayetin vurguladigi kadarina indirgersen olayi gorursun : )) onemli olan tufanin cografyasi da degil zaten ; bir elcinin uyarmasi ve onu alaya almalari ile gelen gecikmis pismanlik anlatilir smile.png) elcilerin mucadeleleri hep ayni temelde ama farkli olaylarla karsimiza cikiyor , onemli olan bu ;

 

gunumuzde de putlar sekil degistirmistir; spor arabalari, guzel evleri de put edinenler olabiliyor, sevgilisini put edinebiliyor  .. gunumuzde de koleler vardir ; zihinsel koleler .. Kuranin gunumuze isabetli bi sekilde uyarlanabilmesi icin ozune ve psikolojisin yapisina inmek gerek ; ilim gozu ile bakmak gerek

 

sen ozune degil ; dallanip budaklanmis haline takiyorsun ; e tabi ki formulize edemezsin oyle bakarsan

 

 

kaldi ki tufan

bolgesel olsa nolcak kuresel olsa nolcak : ))

 

ana fikir o degil ki ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

tufan bolgesel oldugu icin bolgedeki hayvanlar esastir olay bu .. biraz mantik ; Kurandaki mucizeler son derece mantikli olmalari ile dikkat cekerler !

 

 

bu lafimi elestirmissin ; ben cubbeliye katilmiyorum ; olay bu

 

ya sen ya onlar yalan söylüyor olmalısınız

 

ben cubbeli sarikli kimseye katilmiyorum hemen hemen .. cubbelinin yaptigi mantik hatalarinin ne ilki ne de sonu bu ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

benim gibi olsaydi

 

cubbe giymezdi ;

 

 

nuru gitmis yuzu kisik kisik kapanmazdi ... simasi silinmis gevezelikten derinligi kaybolmus olmazdi

 

 

 

benim gibi olsaydi yakisikli olurdu bi kere : ) boyu da en az 20 santim daha uzun olurdu zannimca smile.png

 

 

diger bir deyisle ben de bidaplara uysaydim onun gibi olurdum .. ama benim tarikatim baska : )) pardon cemmatim baska .. podyum cematindeyim ben ; muzik ve dans esliginde : P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İslamda Müzik de dans da günahtır..

Ebedi cehennemde yanacaksın

 

islamda temiz olan ve ruhu acan ne varsa helaldir ve sukur vesilesidir ;

 

sukretmek ruhun cosmasi ile kendiliginden olan bir reaksiyondur : )) buna da nimetler vesile olur

 

 

ayet ;

 

 

eger Allahin nimetlerini saymaya kalkisicak olursaniz onlari genelleme yaparak bile sayamazsiniz (ayet mealen)

 

muzik bir genellemedir ..

 

 

mevsimler, cicekler, sevimli hayvanlar, muzik , dans, deniz, gunes , plaj .. aklina gelebilecek ne varsa helaldir ..

 

 

 

 

 

Kuranda kapanmak tedbir maksatlidir bu cok acik ; kadinlar evlerde veya guvenilir insnalarin yaninda diledigi gibi giyinebilirler ..

 

kapanmanin bile bir taktik oldugunu goruyoruz ; ama hayatinin sonuna kadar kapali veya carsafli bir giyimi tercih eden kesime de saygi duymak gerek .. yapilcak bisey yok ; onlar da ozgur ..

 

 

 

 

 

eglence vardir Kuranda ... ibadet eglencedir ; takva ve husu denen o agir karizma hali de harika bir karakter lezzetidir ;

 

affetmek, hosgormek , latife yapmak ; surpriz yapmak, bunlar hayata baglayan hususlardir ..

 

 

 

 

 

Peygamberimiz gozlerine surme cekerdi iki yana dogru ; saclarini 4 serit halinde geriye dogru ordururdu, vucudu bicimli ve kiyafetleri olaganustu cekiciydi .. saka yapmadan konusmazdi .. sosyaldi ; donemin aktivitelerine agirlik vermisti ;

 

gures, deve yarisi, yuzme , okculuk vs .. hem bir emektar hem de bir tesviktar idi ...

 

esleri ile kovalamaca oynayan, onlari yakaladikca simdiki sarip yeniden birakan ve yeniden yakaladigi gibi goge kaldiran bir Peygamber ! (incelik var burda dozu yavas yavas arttiriyor-sahabeden)

 

 

 

sen ne zannediyorsun biggrin.png hurafeler din degildir ; hayat veren seye din denir ; hayat sonduren seye degil !

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

islamda temiz olan ve ruhu acan ne varsa helaldir ve sukur vesilesidir ;

sukretmek ruhun cosmasi ile kendiliginden olan bir reaksiyondur : )) buna da nimetler vesile olur

ayet ;eger Allahin nimetlerini saymaya kalkisicak olursaniz onlari genelleme yaparak bile sayamazsiniz (ayet mealen)

muzik bir genellemedir ..

mevsimler, cicekler, sevimli hayvanlar, muzik , dans, deniz, gunes , plaj .. aklina gelebilecek ne varsa helaldir .Kuranda kapanmak tedbir maksatlidir bu cok acik ; kadinlar evlerde veya guvenilir insnalarin yaninda diledigi gibi giyinebilirler ..

kapanmanin bile bir taktik oldugunu goruyoruz ; ama hayatinin sonuna kadar kapali veya carsafli bir giyimi tercih eden kesime de saygi duymak gerek .. yapilcak bisey yok ; onlar da ozgur ..eglence vardir Kuranda ... ibadet eglencedir ; takva ve husu denen o agir karizma hali de harika bir karakter lezzetidir ;

affetmek, hosgormek , latife yapmak ; surpriz yapmak, bunlar hayata baglayan hususlardir ..

Peygamberimiz gozlerine surme cekerdi iki yana dogru ; saclarini 4 serit halinde geriye dogru ordururdu, vucudu bicimli ve kiyafetleri olaganustu cekiciydi .. saka yapmadan konusmazdi .. sosyaldi ; donemin aktivitelerine agirlik vermisti ;

gures, deve yarisi, yuzme , okculuk vs .. hem bir emektar hem de bir tesviktar idi ...

esleri ile kovalamaca oynayan, onlari yakaladikca simdiki sarip yeniden birakan ve yeniden yakaladigi gibi goge kaldiran bir Peygamber ! (incelik var burda dozu yavas yavas arttiriyor-sahabeden)sen ne zannediyorsun biggrin.png hurafeler din degildir ; hayat veren seye din denir ; hayat sonduren seye degil !

 

Müslümanlarda Türklerdeki gibi halk oyunları varmıdır?

Peygamberim herkesin 15 yaşında evlendiği çağda neden evde kaldığını hiç düşünebildin mi?

Evde kalmışken neden 53 yaşına kadar 6 çocuklu bir nine ile (hatice) yaşamak zorunda kaldığını..istersen bikere aklını zorla çalıştır..

 

İslamda sanat resim müzik günahtır..

iyi ve güzel olan hiçbirşeye izin verilmez..

yavaş yavaş İslamı öğreneceksin

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Müslümanlarda Türklerdeki gibi halk oyunları varmıdır?

 

turkler muslumandir ; demek ki muslumanlarin herturlu nimete yatkinligi vardir ;

 

arap toplumu ile darlandirma kafani .. muslumanligin yelpazesi daha genis .. Arap toplumu muslumanligin sadece bir kolu olabilir ..

 

 

Peygamberim herkesin 15 yaşında evlendiği çağda neden evde kaldığını hiç düşünebildin mi?

 

Kuranda her kavimden ornekler verilmistir ; hz. yusuf doneminde modern ; hapisaneler vardi ; hz. Musa donemi gocebe yasayan topluluklari anlatir ;

 

hz, Suleyman donemi kuresel bir dunyayi anlatir ..

 

 

Sahabe donemi de o denemi anlatir ; Kuranda her kavim yapisina uygun yonetim sekilleri vardir ; sen Peygamberin yasadigi sapkin doneme takili kalma .

 

Kuran orfu tanir ; ama Kuranda 15 yasinda evlenmeye tesvik var mi ? ona bak ! e YOK biggrin.png

 

Evde kalmışken neden 53 yaşına kadar 6 çocuklu bir nine ile (hatice) yaşamak zorunda kaldığını..istersen bikere aklını zorla çalıştır..

 

disardan gorundugu gibi degil .. kaldi ki isteyen istedigi kisi ile evlenebilir . bu onun mahremidir .. 

 

 

 

İslamda sanat resim müzik günahtır..

 

niyete bakar ; adamlar o kadar guzel ve ihtisamli heykeltraslar yapiyorlardi ki ; bunlara tapmaya basladilar biggrin.png

 

putlar son derece guzel islenmis sanat degeri cok yuksek etkilerici yapitlardi - filmlerdeki gibi degildir yani smile.png)

 

 

gunumuzde bir ferrari vs otomobil insanin aklini nasil basindan alabiliyorsa ve arabali genclere nasil ilgi ve ozen oluyorsa o denemlerde de boyle bir bozukluk hakimdi .. estetik herseyde olur ; arabada evde kadinda villada .. puta tapmak onun estetik cazibesinden kaynaklanir -

 

 

 

yasak olan sey sadece oncelik sirasinin Allahin yarattigina degil ; insanin yarattigina kafayi takmaktir ;

 

 

onun haricinde Hz. Suleyman doneminde ; heryer  havuzlarla, guzel heykellerle ve asmaliklarla suslenmisti ..

 

ince gor ; sanatin ozundeki o feveran eden uretkenlik Ancak yaradanin nimetini kendi eli ile kulunun aklina verip vesile ettiriyor olmasi iledir ; bu gozle bakinca ayetteki gibi ;

 

Allahin nimetlerini genelleme yaparak bile saymaya guc yetiremezsiniz (ayet)

 

 

 

iyi ve güzel olan hiçbirşeye izin verilmez..

 

bir diger husus ta ; sahabe cok klas idi ;

 

sakaci ve neseli idiler ; buna karsilik kafirler kaskati kesilirlerdi ...

 

 

 

 

musluman rahat ve disa donuktur ; Hz. Ali sohbetlerinde sahabenin gozlerinden yas getirircesine latifeler yapardi ; kendi gulmez gulmeye yakin bir ifade ile muhattaplarini heyelana getirirdi ..

 

 

 

iste kafir ve musrukler icin hersey haramdi ; onlarin kurallarinda yemek yerken, otururken, yururken belli kaliplar olmaliydi ; batila inanirlar ve muslumanlarin rahat hallerine anlam veremezlerdi ..

 

musrik sistem cok zordur ; ufurukler ; icinden gelmedigi halde cesitli ifadeler takinmalar ; yemekteki kirintilari bile parmagina tek tek yapistirip yemeler ... neler neler :D

 

gunumuz hurafeleri ancak o donemin yobaz kafasindan kalmistir .. Kuranda belli yasaklar (birkac) haricinde herseyin helal oldugu haber verilir ..

 

 

 

yavaş yavaş İslamı öğreneceksin

 

yavas yavas sohbet edelim ; keyfimize bakalim ..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ARAF-64.Derken kavmi onu yalanladı. Biz de onu ve gemide onunla beraber bulunanları kurtardık.Âyetlerimizi yalanlayanları da suda boğduk. Çünkü onlar kör bir kavim idiler.
MUMİNUN-31. Sonra onların ardından başka bir nesil yarattık.

Nuh Tufanından sonra Ademden sonra yeni başka bir nesil yaratıldığı Kuranda belirtilir.

Allah yeni nesil yaratmanın çözüm olamayacağını neden önceden bilemedi?

Yalnız Hindistan ve Çin de üç milyar ayetlerini yalanlayan insan yaşıyor.

Ayetleri yalanlayanları boğdu yazıyor.

 

Nuh’tan önce hangi kitap hangi ayetler vardı?

Tanrının bu ayetlerini neden bulamıyoruz?

Nasıl kayboldu bu ayetler?

Nereye yazılmıştı bu ayetler?

Dünyada yaşayan küçücük bebekler ve çocuklar bu ayetleri nasıl öğrenmiş!! yalanlamışlar ki boğuldular.
 

Nuh tufanı insanlar kötüleşti diye yapıldı yazıyor. Öyleyse Bebekleri ve Hayvanları boğmanın mantığı nedir?
 

Allah hayvanların ölmesini önleyecek başka bir çözüm bulamaz mıydı?

Amerika da ki bir Kızılderili bu ayetleri nasıl görüp yalanlamıştı da Allah onları suyla boğdu?

Allah ayetlerin yok olup gitmesine neden izin vermiştir?

Neden koruyamamıştır Nuh un yalanlanan ayetlerini?

İnsanlar ve bebekler hangi ayetleri yalanlamışlardır?

Amerika Kıtasındaki çocuklara bu ayetler nasıl anlatılabilmişler?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Allah çağına göre bir peygamber göndermiştir.Her din batıl olmaya mahkumdur,musevilik batıllaşınca yerine İsa Mesih gelerek Hristyanlık dini kuruldu.Hristyanlık batıllaşınca yerine Muhammed gelerek İslam kuruldu.İslamda batıllaşınca yerine Bahaullah gelerek Bahailiği getirdi.Zamanı gelicek Bahailikte buruşturulup yenisi getirilecek.

 

Bu sebepten ötürü her peygamber geldiğinde insanlar değişir artık yeni bir nesil yaratılmış olur.Ademden sonra Nuhtan yeni bir nesil yaratılmanın anlamıda bunun gibidir.Bu bir döngüdür ne zaman biter Tanrı bilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.