∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2013 senin ezberlerin bozuluyor bence : ) ben klasik bir musluman degilim cunku : ) Eh Allah'ini kendin konusturmak ile gunah isledigin ve sirk kostugun dogru. Bu seni cehennemde yakmayacaksa, mesela yok. Cunku kimsenin yakilmasini istemem. Cunku insanlikdisi bir uygulama. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mart , 2013 Sen bir seyi daha algilayamamissin gibi gozukuyor. Yazinin basligi ve yazi bir inanira ait. O bile boyle bir efsanenin kutsal kitapa yakisacak kadar bir mantik tasimadigini ortaya koymus ve aciklamis. Sen hala mantiga sigmayan bir seyi savunuyorsun! En azindan yaziyi kaleme alan inanir, herhangibir mitolojinin kutsal kitaba yakisacak olup olmadigini sorguluyor, sen onu bile yapamiyorsun. Cunku sen dile getirdiklerin ile tamamen teslim olmus bir inanir goruntusu sergiliyorsun. Bugunun cocuklari artik gokten koyunun indigine, denizin yarildigina, ayin ikiye bolundugune v.s. inanmayacak kadar beyinlerini gelismis. Yani ne yapacaksin biliyor musun, sana bir oyku anlatayim. Adamin biri birgun baliktan donmus ve arkadaslarina "hava atmakta/atip tutmaktaymis" iste birbalik yakalamis bilmem ne agirliginda ve boyunda. Arkadasi da demiski "akil var mantik var, bu olta ile bu agirlikta ve boyda bir balik yakalanmaz" "ya baligi kucult, ya da oltayi buyult" Sen de bir seye inanmadan once aynisini yap ki, en azindan inandirici olsun. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2013 Sen bir seyi daha algilayamamissin gibi gozukuyor. Yazinin basligi ve yazi bir inanira ait. belli degil orasi bana ne bunu yazan kisinin inanir oldugundan cnm ... Allah inanan kisileri de elestiriyor ; kalplerinde hastalik olanlari ; imanlarindan sonra fesada sapanlari ; gonlu tatmin olmayanlari ; ilim eksikliklerinden dolayi ayetleri carpittiklarini Allah zaten haber veriyor ... bazi kisiler samimi olarak kanahat getiremeyebilirler tabi ama zaman icinde bazi seyler elbette ki belirgin hale gelir .. sen ise once dini hurafevari bir kaliba sokuyorsun ; ve onu elestirmek te kolay hale gelince harika zekani ortaya koyuyorsun .. yani kibirine yediremeyen herkesin yaptigi gibi ; baska bir sebep yok bunun altinda .. tarih boyunca bunun ana etkeni hep buydu .. seytanin kovulmasi ile insanin ruh kimyasinin mayalanmasi ilk o zamandan beri hep ayni .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 7 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 7 Mart , 2013 belli degil orasi bana ne bunu yazan kisinin inanir oldugundan cnm ... Allah inanan kisileri de elestiriyor ; kalplerinde hastalik olanlari ; imanlarindan sonra fesada sapanlari ; gonlu tatmin olmayanlari ; ilim eksikliklerinden dolayi ayetleri carpittiklarini Allah zaten haber veriyor ... bazi kisiler samimi olarak kanahat getiremeyebilirler tabi ama zaman icinde bazi seyler elbette ki belirgin hale gelir .. sen ise once dini hurafevari bir kaliba sokuyorsun ; ve onu elestirmek te kolay hale gelince harika zekani ortaya koyuyorsun .. yani kibirine yediremeyen herkesin yaptigi gibi ; baska bir sebep yok bunun altinda .. tarih boyunca bunun ana etkeni hep buydu .. seytanin kovulmasi ile insanin ruh kimyasinin mayalanmasi ilk o zamandan beri hep ayni .. Bilemem iste boyle senin gibi Allah'ini kendi konusturan inanirtlar da biribirleri ile gecinemiyorlar. O da senin gibi kuran'a sirk kosuyor. Sebep varda senin inancinda yok. En guzel sebep bu masalin her masalda oldugu gibi zamandan muaf olmasi. "Bir varmis/bir yokmus. Dere tellal iken, pire bakkal iken; ben babamin besigini tingir mingir sallarken" diye baslayan masallar. Ayrica su Allah'iniz seytani neden yaratir, yarattigi seytani nasil hukmu altina alamaz ve birde yarattigi seytan la nasil inat gider v.s. eee masal bu ya icinde yok, yok, yersen! Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Valla ne diyeyim evrensel insan..Benim nuh tufanına bakışım çok farklı..Arkadaşın üstünde durduğu şey bana ters değil Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Valla ne diyeyim evrensel insan..Benim nuh tufanına bakışım çok farklı..Arkadaşın üstünde durduğu şey bana ters değil Biraz daha cumleni aciklarmisin? Yani sence nuh tufani/gemisi olmus bir olay mi? Eger oyle dusunuyorsan tarihini ve jeolojik devrini rica edebilir miyim? Ondan sonra mantiksal olabilirlik olasaliklarina bakariz. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Bunlar çok uzun konular evrensel insan..Ayetler eşliğinde anlatmak istesemde tastamam biteremem..Nuh tufanını ilk dindar zamanlarımda kayıp mu kıtasına bağlardım kendim.Ama şu anki düşüncem ve inancım gelmiş geçmiş bir olay olmadığı yönünde..Fakat birçok dinin bu olaydan bahsetmesi gerçektende bir tufan yaşanmış olduğu hissi verebiliyor ama yinede öyle bakmıyorum.. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Bunlar çok uzun konular evrensel insan..Ayetler eşliğinde anlatmak istesemde tastamam biteremem..Nuh tufanını ilk dindar zamanlarımda kayıp mu kıtasına bağlardım kendim.Ama şu anki düşüncem ve inancım gelmiş geçmiş bir olay olmadığı yönünde..Fakat birçok dinin bu olaydan bahsetmesi gerçektende bir tufan yaşanmış olduğu hissi verebiliyor ama yinede öyle bakmıyorum.. Uc ibrahimi dinler disinda bahseden hangi dinler. Bir de biliyorsun ki jeolojik olarak dunya cesitli fiziksel yikimlar gecirmistir ve en sonuncusu dinazorlar ile ilgilidir. Yani insanoglunun evriminden bu yana dunyayi fiziksel olarak yikan buyuk bir olay da yok. Ayrica mu kitasi da bir efsanedir, ortada bilimsel bir sey yoktur. Bildigin gibi uc ibrahimi dinde cennet cehennem, adem/havva, kovulus v.s. ortaktir ve bunlar tarih olarak sumerlerle benzerlik tasir ve bunlarin atasi da HOROS'TUR. Zeistgeist belgeselini izleyebilirsin. Oradaki tum efsanelerin nasil tarihler boyu birinden digerine aktarildigini gorebilirsin. Nuh'un gemisi icerigi hayvanlar v.s. bunlar detaydir. Asil mesele boyle bir olayin olup olmamasi konusudur. Birde neden insanogluakli boyle bir mitoloji uydurmaya/yaratmaya gerek duymustur, bu da farkli bir konudur. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Zeitgeist belgesellerini daha öncedende izlemiştim..Dedim ya bunlar bana ters değil ben bu olaya çok farklı bakıyorum,birgün detaylıca yazarım yazabildiğim kadarını Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mart , 2013 Zeitgeist belgesellerini daha öncedende izlemiştim..Dedim ya bunlar bana ters değil ben bu olaya çok farklı bakıyorum,birgün detaylıca yazarım yazabildiğim kadarını Peki, tamam sen bilirsin; ne zaman istersen. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Bilemem iste boyle senin gibi Allah'ini kendi konusturan inanirtlar yoo her inkar her izah her olay her is ve olus zaten yaradanin marifetidir ; ayetlerle de patentlenmistir ... bunu ne iyi siz biliyorsunuz cunku dini elestirmek icin harika yonlerinden cok dinde olmayan hurafeleri israrla baz aliyorsunuz; harika zekice bir taktikle de dini hurafe uzerinden elestiriyorsunuz bunu herkez anladi ; sizin buna kilitli olmaniz ortada .. dikkati buraya cekmek te bizim isimiz oluyor : )) inanmayabilirsin ama uyum ve iradayi saptirmak icin asiri zeki ama ayni zamanda son derece bitik olmak gerekiyor seytan gibi Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Nuh'un gemisi icerigi hayvanlar v.s. bunlar detaydir. Asil mesele boyle bir olayin olup olmamasi konusudur. hayvanlar detaydir ewt bu kadarini anlatabildik hani dunyanin butun hayvanlarini toplamasi sana sacma geliyordu .. demek ki anlatabilmisisz bu olayin olup olmamasi konusunda ise gayet tabi olabilitesi son derece makul bir olaydir ; tarihte sadece Fatihin yillar boyunca urettigi ve o zamanin teknolojisinin disinda olan savas mekanikleri bile ayettir ! sana bu da sacma ve olanaksiz geliyor olmaliydi .. arastir Fatihin cag acip cag kapatan tekniklerini ! sana bu sacma gelmez ise apacik bir celiski icindesin ! kisacasi sen din ile ilgili bisey okuyunca hemen kapaniyorsun fatihin tarihe gecen hadisi bile var artik ; birebir Peygamberimizin SAV ovgusu ve sempatisine mashar olmustur ! Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 kisacasi nuh olayina inanmayabilirsin ; ama mumkunatinin olmadigini iddia edemezsin : )) neler neler mumkun oluyor da bir marangozun ongorusu ve ileri goruslulugu ile tufana karsi genis bir gemi yapip tedbir almasi mi sana sacma geldi ; kaldi ki vahiy almistir ! beyni ve zihni o vahyi harflere ve kelimelere endexlemistir ve tanri ile iletisim kurmustur ! kainati gucu altinda tutanin gucunu bilmistir ! Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 yoo . . . inanmayabilirsin ama uyum ve iradayi saptirmak icin asiri zeki ama ayni zamanda son derece bitik olmak gerekiyor seytan gibi Konu dini elestirmek degildir, Nuh mitolojisinin bir insanoglu yaratimi oldugudur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 hayvanlar detaydir ewt bu kadarini anlatabildik hani dunyanin butun hayvanlarini toplamasi sana sacma geliyordu .. demek ki anlatabilmisisz . . . fatihin tarihe gecen hadisi bile var artik ; birebir Peygamberimizin SAV ovgusu ve sempatisine mashar olmustur ! Ben burda "detay" derken, zaten "nuh gemisi mitolojisini algiladiktan sonra gerisi mitolojik detaydir", demek istedim. Bu suna benzer. Bir seyin basta mitolojik bir yaratim oldugu algilandiktan sonra o mitolojik anlatimin detayini tartismak zaten mantiksal degildir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 kisacasi nuh olayina inanmayabilirsin ; ama mumkunatinin olmadigini iddia edemezsin : )) neler neler mumkun oluyor da bir marangozun ongorusu ve ileri goruslulugu ile tufana karsi genis bir gemi yapip tedbir almasi mi sana sacma geldi ; kaldi ki vahiy almistir ! beyni ve zihni o vahyi harflere ve kelimelere endexlemistir ve tanri ile iletisim kurmustur ! kainati gucu altinda tutanin gucunu bilmistir ! Evet hersey bir inanc ve kendini inandirmasktir. Bu da ya bilincati bir yonlendirim ya da ihtiyac meselessidir. Ihtiyaci olan inanir, olmayan inanmaz. Bilincalti inanan da kendini inandirmak ve inanmaya devam etmek icin, her turlu icerigin inanilasbilir olduguna kendini bilincalti inandirmistir. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Konu dini elestirmek degildir, Nuh mitolojisinin bir insanoglu yaratimi oldugudur. konu dini elestirmek niyeti iledir ; nuh tufani ise zaten degisik kaynaklarda degisik degisimlere ugrayarak aciklanir .. o halde madem son hak kitap Kurandir ; Kurana mutabik bir bilgi kaynagi batildir mesela incil ; tavrat ; herangi bir kitap ta olabilir ... olay bu .. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Bu da ya bilincati bir yonlendirim ya da ihtiyac meselessidir. Ihtiyaci olan inanir, olmayan inanmaz. Bilincalti inanan da kendini inandirmak ve inanmaya devam etmek icin, her turlu icerigin inanilasbilir olduguna kendini bilincalti inandirmistir. mesele bilincaltinin nasil isledigi degil ; bunu zaten herkez bilir ; mesele nasil isledigini cok iyi bildigin bilinc ve bilinc altini en iyi sekilde onarip terbiye etymektir .. bu da kendi kendine Allahi telkin ederek degil ; zaten kendini belli eden Allahi iyice gorerek meydana gelir .. zorlama ile anca bitap duser insan ! insanin psikolojisi bozulunca kendini dine verir ama bu pismanliktan bir kacis amaci ile olunca kendini hemen kandirmak icin samimiyetsiz bir ibadet cabasi icine girer .. iste bu caba ona imanda bir etki ya da bir beceri kazandirmayabilir .. o kisi belki de hic olmadigi halde kendini bir zamanlar muslumanmis gibi ilan ederek, sonradan muslumanligi en acimasiz sekilde elestirebilir de ; bunun orneklerini bu forum gordu ... Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 konu dini elestirmek niyeti iledir ; Frkindaysan yazi birinanira aittir ama sen illa bir niyet okumaya gideceksen, bu senin bilecegin istir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mart , 2013 mesele bilincaltinin nasil isledigi degil ; bunu zaten herkez bilir ; . . . o kisi belki de hic olmadigi halde kendini bir zamanlar muslumanmis gibi ilan ederek, sonradan muslumanligi en acimasiz sekilde elestirebilir de ; bunun orneklerini bu forum gordu ... Bilemem sen neyin ne oldugu hakkinda kendini inandirmak adina istedigin gibi akil yurutebilirsin. Onemli olan bunlarin sadece senin fikrin oldugudur ve seni bagladigidir. Tabi bunlari Allah'inin sana soylettigi olarak ta algilayabilirsin. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 11 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2013 Bilemem sen neyin ne oldugu hakkinda kendini inandirmak adina istedigin gibi akil yurutebilirsin. kendilerini inandirmak aslinda Evrim teorisinde direten kisilerin mantiksal orgu cabalarinin icinde kaybolmalaridir ! gercekten de mantik cikmasi icinde kayboluyorlar : ) o kaybolmuslugun icinde de nereye yonelseler bir ilahi celme yiyorlar .. Onemli olan bunlarin sadece senin fikrin oldugudur ve seni bagladigidir. ben sadece Kuranin temel fikrine layik olma cabasindayim .. kendime ozgu olan tek sey uslubumdur ; hikmet Kuran hikmetidir : ) Tabi bunlari Allah'inin sana soylettigi olarak ta algilayabilirsin. daha once de dedigim gibi ; bu senin Allahi nasil tanimladigina gore bi konu .. Allahi insanin bir zihin oyunu olarak tanimladigin icin sana oyle gorunuyor ; gercekte Allah ise zinhin yapisini haber veren ; zinhin en belirgin oyunlarini ve gafletini aciga cikartan ; neler kaybedebilecegini insana tecrube ettirerek onu ustun bir sekilde yapilandiran bir gucun hakimidir ; O nun icin her tanimlama bir sinirlamadir ki anca teslim olabiliyoruz .. boyle bir gucun feyz ve ilhamini icimizde tutamiyoruz zaman zaman )) Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 11 Mart , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mart , 2013 kendilerini inandirmak aslinda Evrim teorisinde direten kisilerin mantiksal orgu cabalarinin icinde kaybolmalaridir ! gercekten de mantik cikmasi icinde kayboluyorlar : ) o kaybolmuslugun icinde de nereye yonelseler bir ilahi celme yiyorlar .. Olur, gorursem soylerim. ben sadece Kuranin temel fikrine layik olma cabasindayim .. kendime ozgu olan tek sey uslubumdur ; hikmet Kuran hikmetidir : ) daha once de dedigim gibi ; bu senin Allahi nasil tanimladigina gore bi konu .. Allahi insanin bir zihin oyunu olarak tanimladigin icin sana oyle gorunuyor ; gercekte Allah ise zinhin yapisini haber veren ; zinhin en belirgin oyunlarini ve gafletini aciga cikartan ; neler kaybedebilecegini insana tecrube ettirerek onu ustun bir sekilde yapilandiran bir gucun hakimidir ; O nun icin her tanimlama bir sinirlamadir ki anca teslim olabiliyoruz .. boyle bir gucun feyz ve ilhamini icimizde tutamiyoruz zaman zaman )) Ilahi kutsaliyet. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 11 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2013 Olur, gorursem soylerim. tamam Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2013 Daha önce belirttiğim gibi Nuh tufanı dediğimiz olayın birebir gerçekleştiğini ben hiç düşünmüyorum. Araf suresinde 59. Andolsun, Nûh’u kendi kavmine peygamber olarak gönderdik de, “Ey kavmim! Allah’a kulluk edin.Sizin için O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Şüphesiz ben sizin adınıza büyük bir günün azabındankorkuyorum” dedi. 60. Kavminin ileri gelenleri, “Biz seni açıkça bir sapıklık içinde görüyoruz” dediler. Bu tür ayetlerde Peygamber birçok maksatla dile getirir.Birincisi kendi bulundukları emri güçleştirmektir.Mesela Nuh'a söylenen "Biz seni sapıklık içinde görüyoruz denmesi" o zamanda Muhammede de deniliyordu. 62. “Ben size Rabbimin vahyettiklerini tebliğ ediyorum ve size nasihat ediyorum. Sizin bilmediğiniz şeyleride Allah tarafından gelen vahiy ile biliyorum.”63. Sizi uyarması ve sizin de Allah’a karşı gelmekten sakınıp rahmete ulaşmanız için, içinizden bir adamaracılığı ile Rabbinizden size bir zikir (vahiy ve öğüt) gelmesine şaştınız mı? 63.ayette direk Hz.Muhammedin vurgularındandır..Bu tür ayetleri Musa ve Bahaullahta kullanmıştır. Tufanın patlaması ve oğlunun tufanda yok olmasıda sembolik manalar taşır..Mesela imkansız gemi olan Nuh'un gemisi aslında Peygamberin kurduğu din çadırıdır.O'nun içine giren güvenlikte bulunur..Tufanın kopması ve inkar edenlerin boğulması ise Tanrı sevgisinden uzaklaşmalarını sembolize eder. Örnek olarak Muhammedin kurduğu İslam bir gemi ve O'nu inkar eden ve mücadeleye girişen araplar ise Tufanda boğulan insanlar..Yada İsa bir gemi O'nu çarmıha geren yahudi bilginleri ise tufanda yok olmuş kavimler.. Umarım anlatabilmişimdir daha öncede bunları birine anlattık senin de onun gibi ufacık gemiye o canlılar nasıl sığdı demeyeceğine eminim 64. Derken kavmi onu yalanladı. Biz de onu ve gemide onunla beraber bulunanları kurtardık. Âyetlerimiziyalanlayanları da suda boğduk. Çünkü onlar (vicdanları hakka kapalı) kör bir kavim idiler. Sözü kısa keserek anlattığım şey bu ayetlerin manalarının bir parçası eğer başka manaları varsa ben bilmiyorum mümkünse bir Bahai gelip anlatsın eğer okuyan varsa.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Mart , 2013 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2013 Tufanın patlaması ve oğlunun tufanda yok olmasıda sembolik manalar taşır..Mesela imkansız gemi olan Nuh'un gemisi aslında Peygamberin kurduğu din çadırıdır. nuh o gemiyi yapmistir ; hatta buharli bi gemi yapmistir .. bunun olabilirligine inanmamak zaten Kurana supe duyup ta nasil o supeyi bastirsam diye kendine baski yapmaktir ... her kavim bolgesel cografyasinin ozelliklerine gore degerlendirilir ; tufanda ise surekli yagis alan bir cografya vurgulanmaktadir ki ; yagislar basladiktan sonra bile kavim hala inkarda diretmektedir ; bu olay misirda ya da arap yarim adasinda olsa herkesi kahanetin korkusu kaplardi .. ve firavun gibi basina gelecekleri anlarlardi ve hakkiyla olmadan iman ederlerdi ! demek ki tufanin oldugu corafi bolgede insanlar yagislara zaten aliskindirlar ; bunu hz, nuhun oglunu cagirmasindan ama oglunun bir tepeye cekilmeyi tercih etmesinden anliyoruz ! yani rahatlikla kurtulacagini saniyor oyle normal karsiliyorlar ki yagislari ve selleri ; o zamana kadarki en siddetli selin vuracagini hesaba katmiyorlar .. mesela bir colde yasasalardi ve yagmur sulari diz boyu bi seviyeye gelseydi iste daha o zaman nuhun gemisine siginmak icin yalvarmaya baslarlardi ; ama aliskin olduklarini ve endiseye kapilmadiklarini goruyoruz ; bu da onlarin belirli araliklarla bunu bi derece tecrube ettikleri bir cografyada yasadiklarini gosteriyor ! ayetler Aklin tecrubelerine ters dusmez ama ayni zamanda da akla ilahi kapi acar ; buradaki mucize tufanin olmasi degil ; inananlarin kurtulmasidir ; tufan belli ki o cografyada hep olmustur ! Kurandaki butun mucizelerin kokeninde zamanlamadaki bir incelik dikkat ceker .. mesela Peygamberimiz magarada caresiz kalinca tam zamaninda Allah dikkatleri dagitacak bir olay meygana getiriyor ; musa tam da denizin kiyisinda kiskivrak sikisinda zamanlamasi ile deniz cekiliyor ; oradaki mucize cekilmedir ; su zaten diz boyuna kadar cekilmistir ; Allah Musaya sadece dikkatini cevirmesini ilham ediyor ; mucizeler tam anlami ile zamanlamadaki bir ilahi kuvvete bakar ! iste bu yuzden de cogu kisinin dikkatlerine bile carpmazlar cunku dogal olaylar onlar icin sans ya da sansizliktir .. anlamazlar ! ayette gokten sofra indirmelerini istiyorlar mesela ; iste yobaz kafasi gokten sofra inse zaten dunya bitmis ahirettesindir ; dunya bitene kadar kanunlar gizli mucizelere bakar ! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.