Co-Admin Ω Smyrna Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Co-Admin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-2936-eger-para-diye-bir-sey-olmasaydi-ne-yapmak-isterdiniz/ Eğer para diye bir şey olmasaydı ne yapmak isterdiniz? Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 http://www.turkish-m...mak-isterdiniz/ Eğer para diye bir şey olmasaydı ne yapmak isterdiniz? Para yokken, insanoglu ne yapiyordu? Alıntı
Co-Admin Ω Smyrna Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Yazar Co-Admin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Para yokken, insanoglu ne yapiyordu? Peki soruyu şöyle düzeltiyorum: Para kazanma kaygınız olmasa hayatınızı nasıl şekillendirirdiniz? Nerede ve ne yapıyor olurdunuz? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2012 para olmasaydi ben ressam olurdum .. hatta sanatin bicok yonuyle ilgilenirdim .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 para olmasaydi ben ressam olurdum .. hatta sanatin bicok yonuyle ilgilenirdim .. Ben, yasam ve iliskilerimde parayi hic bir zaman bir amac yapmadigim icin, pek farketmezdi. Yalniz para ile elde edilen insanca yasam ve iliskiyi, vede yine para ugruna yapilan insanlikdisi dusunce ve davranislari ve paranin insanogluna giydirdigi her turlu degersel, verisel ve tabusal beyin elbisesini sorgulatmak daha kolay olurdu. 2 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Bu ilginç bir soru; para olmasaydı ya da çok çoook paran olsaydı ne yapardın şeklinde olmuş.. İkisi de aynı kapıya çıkmış. Aynı cevaplar verilir ikisini de.. Oysa farklı olmalılardı değil mi? Nasıl olmalılardı? 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Ben, yasam ve iliskilerimde parayi hic bir zaman bir amac yapmadigim icin, pek farketmezdi. Yalniz para ile elde edilen insanca yasam ve iliskiyi, vede yine para ugruna yapilan insanlikdisi dusunce ve davranislari ve paranin insanogluna giydirdigi her turlu degersel, verisel ve tabusal beyin elbisesini sorgulatmak daha kolay olurdu. tamam da bunu bana niye soledin ortaya soylesene ) Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Bu ilginç bir soru; para olmasaydı ya da çok çoook paran olsaydı ne yapardın şeklinde olmuş.. İkisi de aynı kapıya çıkmış. Aynı cevaplar verilir ikisini de.. Oysa farklı olmalılardı değil mi? Nasıl olmalılardı? para olmasaydi insan yine de maddeye ve mulke yatirim yapardi bu kafayla .. paranin olup olmamasi biseyi degistirmezdi .. insanin cimri ve benci tutkulari egosu benmerkezciligi parayla da parasiz da kendini beslicek bir arac ve duzenek bulurdu kendine ... sanat sanat icindir, sanatta ozgunluk esastir anlayisi daha keskin olurdu para olmasaydi diye arzu ederdim .. sinemalar eskiden oldugu gibi ust duzey olurdu ; evler bahceler daha ozenli ve estetik olurdu - eskiden oldugu gibi elbeceri ile herkes guzelligi kendi yaratirdi .. simdi ise lux evler paraya teslim .. insan ruhu daha guzel bir enerjiyi alirdi heryerden para diye bisey olmasaydi muzik ; bugunku muzik piyasasi lambirti gibi kalirdi .. muzikte te harika ruhsal derinlige ulasirlardi ... cook zengin olmak bile bu sanatsal ve estetik anlayisini veremiyor ; insan malini koruma telasinda oldukca bunun lezzetine muhurlu kaliyor Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Para olmasaydı o halde üretmek zorunluluğu doğardı bir yerde Sanat niye sadece sanat için oluyor, toplum için de olmaz mıydı? Para olmayaydı kapitalizm diye bir sistem olmayabilirdi bir de herhalde... Paylaşım da olabilir miydi acaba? Ürettiğini paylaşan, mülkiyetin olmadığı, benimsenmediği bir dünya... 1 Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 bu sorun cevabı yaşanmadan verilmesi zor. şuan para olamazsa şunu yapardım diye verilen cevap daha çok parasal kaynaklı olur. yani aslında bu soru şunu sorar gibi olur o durumda " paranız sınırsız olsaydı -bitmesi imkansız olsaydı- ne yapardınız?" ben cevap vereyim soruma: "sanırım para için çalışma kaygım olmayacağından çalışmaz, eyvallah etmez, önümü iliklemez, birilerine şirin gözükmek için çabalamazdım... yiyip içip yatar, gezer tozardım.... 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Para olmasaydı o halde üretmek zorunluluğu doğardı bir yerde belki de Sanat niye sadece sanat için oluyor, toplum için de olmaz mıydı? sanat sanat icindir demek ; kaygi ve telas olmamasi demek sadece cnm .. yoksa tabi ki toplum icin Para olmayaydı kapitalizm diye bir sistem olmayabilirdi bir de herhalde... bence olmazdi .. olayin kokeni parada degil ; insanin icindeki guce tapmada bitiyor .. para olmasaydi dunya borsasindaki tl , dolar, euro vs yerine at, villa, bahce, arazi olurdu o kadar .. insan bi sekilde bunlarin da degisken kurunu harika matematigi ile verirdi : )) is parada bitmiyor ki insandan parasini alabilirsin ama atgozlugunu alamazsin Paylaşım da olabilir miydi acaba? bence olurdu .. 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Herşeye yeniden başlasak... 1 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2012 Herşeye yeniden başlasak... Evet aslinda insanoglunun beyninde her turlu yer etmis, insandisi ve insanlikdisi tum deger veri ve tabulari sorgulayip, onlardan kurtulup; numernal insanlik adina giyilen her turlu ego elbisesini insanoglunun birarada birlikte ve beraberce yasayabilmesi ve iliski kurabilmesi, duzen ve sistem kurabilmesi adina; taaa Sokrates oncesine goturup, yeniden numenal yetisini nasil kullanmasi gerektigini gostermek lazim. Sonucta insanoglunun tarihi, sokrates ile metafizige yonelmis; bilgi olgui ve gozlem; taaa 20.yuzyilin ortalarina kadar, insanoglunca yerini alamamistir. Alıntı
Φ abidik Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2012 paraya mı sıkışıksın derim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.