Φ dennise Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2012 dennise arkadaş o yazdıkların gerçekten konuyu bambaşka yerlere getiriyor.sen dünyada yok olmayı istiyor demiştin bende sana cehennemde olsa bile yok olmayı istemiyor,beka istiyor diyorum olabilir : ) ben fikrimi koydum biraktim .. konuyu saptirdigimi dusunmuyorum ; dinde bakis acilari her zaman ilmi keskinliktedir .. farkli gelebilir ; ama sahsen konunun bambaska yerlerde oldugunu zannetmiyorum birde şu mesajımı bir türlü görmüyorsun.tekrar tekrar yazmaktan usandım bakiyoruz hemen bu arada dennise arkadaş bu mesajını beğenmiş ama ona sorduğum Said nursi'nin gelecekle ilgili tahmini ile ilgili konu hakkında hala mesaj yazmamış.o konu hakkında "ben size keskince acikliyim " demişti ama benim açıklamalarımdan sonra birtürlü mesaj yazmadı.komiklikten bahseden arkadaşmıydı dennise arkadaş?bide galiba ilmimin zayıf olduğunu söylemişti.neyse konuyu öğrendiyse buna sevinirim.dimekki kehanet tutmamış buymus : ) oke bu arada dennise arkadaş bu mesajını beğenmiş ama ona sorduğum Said nursi'nin gelecekle ilgili tahmini ile ilgili konu hakkında hala mesaj yazmamış. begendim cunku konuya katilmissin , zaman ayirmissin . o konu hakkında "ben size keskince acikliyim " demişti ama benim açıklamalarımdan sonra birtürlü mesaj yazmadı. ben daha acil seyleri acikladigimi dusunuyorum : ) daha girift noktalardan yakaladigimi ve daha doyurucu izahlar yaptigimi zannediyorum kendi capimda tabi neticede yazmaya devam edicem .komiklikten bahseden arkadaşmıydı dennise arkadaş? Estafurullah ; EWt bide galiba ilmimin zayıf olduğunu söylemişti. demissem ahmak biri oldugumun ispatidir o sekilde kabul ediyorum neyse konuyu öğrendiyse buna sevinirim.dimekki kehanet tutmamış simdi ansiklopedik bi tartisma da yapabiliriz ama ben bayanlarin da katilmalarini istiyorum uzun paragraflara hic te gelemiyorlar : )) bu arada solemem gereken herseyi soledim :: )) o yuzden biraz sohbet ediim de kendimi sahsen taktim ediim dedim ... neticede kimse biyere kacmiyor cnm ... tartisa tartisa butun guzel bayanlari kaciriyoruz farkinda degiliz : )) Alıntı
Misafir tahir sergin Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2014 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2014 Üstadı aslanlar konusunda eleştiren! Sen önce kuvvet bakımından başkasının yardımına muhtaç olmayan herkesin ferdi olarak yaşadığından bile haberin yok.bir araya gelmekle beraber olunmaz düsturunu öğren ondan sonra konuş. Kim kuvvetliyse başkasının muavenetini istemez.o sürü halinde olsa da yanlız yaşıyordur.sürü halinde olmaları ferdi olarak yaşamalarına engel değildir.sen düşmanın hücumuna karşı sürü halinde savunma yapan aslan sürüsü gördün mü? Alıntı
Misafir Noname Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2015 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2015 ya Hu, Ümmet işi gücü bırakmış, birbirinin açığını arar olmuş, Herkes kafasına göre din anlayıp, diğerini yanlış yolda gitmekle suçluyor. Sen işine baksana be müslüman. İlim sahibi olmadan fikir sahibi olan zatlara sesleniyorum. Kişi önce haddini bilecek. Üstad gibi bir zata sathi ve kasıtlı bakışla çelişki atfetmek senin haddine mi? Daha okuduğunu anlamaktan aciz bir adamsın sana ne yazsam boş. Akıllı olun. İnsan hürdür, istediğini seçer elbette, İsteyen dünyada yanar, isteyen ahirette. Alıntı
Misafir Noname Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2015 Gönderi tarihi: 30 Temmuz , 2015 İsevilerin temeli ile İslam'ın temeli arasındaki fark nedir ? "Bir Hıristiyan, İsevi Müslümanım veya Müslüman İsevi’yim demekle Müslüman olmuş olmaz. Dinine, putuna zarar vermez, dinden çıkmış olmaz. Yani bir gayrimüslim, . . . Biz birlik oluşturmaya çalışıyoruz ama günümüzdekiler hala ayrılık için çabalıyorlar,merak etmeyin ayıklamalarla olacak bu işler.. Saygılar Birincisi Bakara ve 111 ve 112.aytelerin meali öyle değil. İkincisi Meal ile Kur'an anlaşılmaz. Arapça, tefsir, hadis, fıkıh gibi ilimler olmadan sadece mealden gidersen varacağın yer budur. Alıntı
Φ imzan116 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2015 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2015 Bir araştırma yaparken bu konuya rastladım hepsini bir bir cevaplamak isterdim fakat muhatapın kabiliyeti yoksa hakikatı beyan etmek hakikate haksızlıktır. Bide sormak isterim Risale i Nur u bitirdin mi? Alıntı
Misafir Hikyar Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2016 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2016 Bediüzzaman Said Nursi gibi bir alim bu topraklarda daha zor çıkar. O ihata, o en derin meselelerde kavrayış, en mühim noktaları en israfsiz anlatis tarzı. Yemişli ağaç çok taslanirmis. Atın bakalım. Sonuçta kervan yürümeye devam ediyor. Ben de dahil yedisinden yetmisine, alim ve profosörlerinden cahiline eserlerinden istifade etmeye devam ediyoruz. Allah kendisinden çok çok razi olsun. Risale-i Nur penceresinden Kur'anın yüksek hakaikına nazar edebilmeyi Rabbimden niyaz ederim. Alıntı
Misafir dogrusöyler Gönderi tarihi: 7 Mart , 2016 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2016 Bırakalım aslan dı tilkiydi. seksen saiddi falan filan Risale-i Nur lara nasıl bakacağız ile ilgili bunlar. Said-kürdi nin bir eseri gözü ile bakacağız Said-i Nursi ye yazdırılan -indirilen bir kitap gözü ile mi bakacağız. Eser kişiseldir yazar hata da edebilir. Ulvi ise delili gerekir. İçime dogdu lafzı yeterli gelmez . nübüvveti ispat gerektirir. Varmı ispat hoş geldin nebi Said !...yokmu isbat bu senin düşüncen kutsiyet atfetmeyin... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 7 Mart , 2016 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2016 Saidi Kürdi sonradan Nursi (yaptilar köyünün adini o na soyadi yaptilar) Kürtcüydü ve Kürtcü isyanlarini orgsnize edenlerden biriydi yani Cumhuriyet düsmani.Kürt-Teali Cemiyeri'nin kurucularindandi Ingiliz muhibiydi. Tahsiini yarida birakmis ve bu yüzden hocalarindan azar isitmistir.Yazfigi kitaplar hurafedir. Ona Bediüzzaman adinida müridleri vermistir. Kurtulus Savasinda Camlicada bir akrabasinin evinde hurafelerini yazmis sonradan adini Kurtulus Savasina katildi diye cikarmislardir. Mustafa Kemal ATATÜRK'e deccal diyen kisidir. Islamiyette Deccal.Mehdi gibi kavramlar yoktur bunlar israiliyetten Islama sokulmus hurafelerdir. Hz.Isa tekrar dirilmeyecektir bu kocaman bir yalandir. Islamiyet semavi dinlere verilen addir.Adem'den Hz:Muhammede kadar gelmis gecmis tüm nebiler peygamberler Islamdirlar.Islam kelime anlamiyla selamete ermis demektir.Yani müslüman selamete erene denir.tüm peygamberler insanlar icin secilmistir.Hepsine ayni görevler verilmis ayni ögütlerle donatilmislardir.Hz iSA'ya inanmadan Incil'e inanmadan müslüman olunmaz,daha dogrusu müslüman olmakla mü'min olmak ayni sey degildir.Mümin iman edenlere denir.Ben müslümanin diyipte yetim hakki yiyenler mümin degildirler hic bosuna ugrasmasinlar namazla niyazla önce ADAM olsunlar.Hz:Musa'ya onun kitabina inanmadanda müslüman olunmaz.Ha ama o kitaplar tahrif edilmis diyeceksiniz,Buna ragmen o peygamberin ve ona indirilen kitabin hak kitap oldugunu hak peygamber olduguna inanmakla yükümlüsünüz mümin olmak icin.Ayrica;Bugün yasanan Islamin hiristiyanliktan farki nedir.Allahin ayetlerini carpitir kendine göre yorumlarlar,peygamberin hadisi diye Yahudilikten hurafelerden kitaplar olusturup Hadis dini yaratirlar.Kuranda olmayan bir konuyu Allahin emri diye saf insanlara dayatirlar.Bunlara mümin demek Allaha isyan etmek demektir. Allah gaibi bilme yetenegini kimseye vermemistir.Hz Muhammed bile gelecegi bilmezdi cünkü bilinmezi bilmek ancak Yüce Yaradanin tekelindedir. saygilarla Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 8 Mart , 2016 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2016 Said Nursi'yi dini açıdan nasıl değerlendirirsiniz, orasına karışmam. Çünkü ben ateistim. İyi bir dindar mı bulursunuz, kötü bir dindar mı bulursunuz, orası benim değerlendirme alanıma girmez. Dindarlığını kenara bırakırsam, tabii ki doğa, evrim, hayvan davranışları hakkında hiç bir şey bilmeyen biri. Bu konularda tümüyle cahil. Hayvanları allahın yarattığını sandığı için saçma sapan, evrim gerçeğine aykırı inançları var. Eğer evrimi bilmez de doğayı allahın yarattığı dogmatik inancına saplanırsanız, doğa hakkında saçma sapan hayali inançlarınız olur. Başka yönleri ele alırsak, bu adam Kürt Teali ve İslam Teali cemiyetlerinin kurucu üyelerindendir. Kurtuluş savaşı boyunca tek bir çaba bile göstermeden İngilizlerin himayesinde İstanbul'da savaşın sonucunu beklemiştir. Milli Mücadele'ye tek bir katkı yapmamıştır. Tabii ne için, İngilizler galip gelip söz verdikleri kürdistanı versinler diye... Bu beklentisi yerine gelmeyince hayata küsüp memleketine gidip bir mağarada uzlete çekilmiştir. Sonra bunu emperyalistler tekrar kullanmak için o mağaradan çıkarttırıp Barla'ya getirttirdiler. Onu tekrar kullandılar. Tabii bu islamcı kürtçü. Yani islami bir kürt devleti istiyordu. Fakat İskilipli Atıf denen adamın imza attığı Atatürk'ün katlinin vacip olduğu fetvasına imza koymaktan nedense çekinmiştir. Anlaşılan Atatürk'ün başarılı olacağı olasılığını gözardı etmemiş. İskilipli ise coşkuyla şevkle bu rezil fetvaya imzasını atmıştır. Nursi hiç olmazsa sessizce bekledi. Milli Mücadele'ye tek bir katkı yapmasa bile, aleyhinde de propaganda yapmadı. Bu İskilipli denen adam ise çok ileri gitmiştir. Alıntı
Misafir Bir üye Gönderi tarihi: 12 Mart , 2016 Gönderi tarihi: 12 Mart , 2016 Omar 123, Risale-i Nur'a Allah'ın kelamı demek nasıl bir cahillktir ?İnsan eliyle yazılmış,Said Nursi'nin sözlerini içeren bir kitap nasıl Allah'ın sözleri olabilir ?Allah'ın son kelamı Kuran-ı Kerim'dir.Sözlerini geri almanı tavsiye ederim çünkü kafirliğe doğru gidiyorsun.Kafirr kelimesini neden kullandım dersen o kelimenin manasını bir araştır. Alıntı
Misafir seco Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2016 Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2016 bunu kim hazırlamış ise eleştirmek için tipki ateistlerın Kur an ayaptigi gibi eleştirms anlamak istediği gibi yorumlamis Alıntı
Misafir Risale nur Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2016 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2016 Aslında bedüezzamanın anlattığı şeylere naşka manalar yüklemessin veya tam anlamamışsın veyahut iyi şeyleri kotü nufjs etmissin eminimki sen risAlei nur u imanın için degil kusur aramak için araştiŕmişsın vessalam Alıntı
Misafir Semih ün Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2016 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2016 Sorun şu battal arkadaş risale i nurun bütünsel manasını atlayıp bölümleri bağımsız kendi algısına göre izahlar verdiği için oradaki manaları farklı anlamlar yüklüyor Sonra söylenen sözlerin makamı kime dedi ne için dediği gibi analizleri yapmadan direk dediğine bakarak yorumlar yapıyor Halbuki risale i nur yaşanılarak yazılan bir eserdir Mesela yeni Said manası bunu açıkça ifade ediyor Yani battal arkadaş önce bütüncül bir manayı anlayıp sonra detayların ifade ettiği derinliği ve manasını anlamayı tavsiye ederim Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2016 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2016 Kime dediği ne makamda dediği önem taşımayan ifadeler de vardır. Bunlar yanlış bilgi içeren ifadelerdir. Örneğin kaplanın görevinin leş yemek olduğu şeklinde son derece yanlış bir ifade gibi. Bu hiç bir bilgisi olmadan kafadan attığı bir yanlış. Doğayı evrimle oluşmuş değil, bir tanrının yarattığı şeklinde görmeye kendini zorlamak için ortaya atılmış yanlış bilgiler bunlar. Kaplanın böyle bir görevi kesinlikle yoktur. Kaplanın ceylanın yavrusunu avlamasını yasaklamış bir allah filan yoktur. Tersine yırtıcılar en çok yavruları avlarlar. Bu tabii allahın filan olmadığının en net göstergesi olduğu için, allahın olduğunu savunanlar bu bilgiyi gizlemek zorundalar. Said de bunu yapmış. Allahın olmadığı anlaşılmasın diye yalan yanlış bilgiler yazmış. Derdi gücü allah diye bir şeyin var zannedilmesi. Bütün amacı bu. Bu uğurda ya yalan söylüyor, ya kendini de kandırıyor. Doğayı gözlemlemek, allahın olmadığını apaçık bir şekilde ortaya koyar. Doğaya bakıp da allahın olduğunu söyleyebilmek için yalan söylemek şarttır. Alıntı
Misafir misafir_merakli Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2017 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2017 sevgili democrossian, Allah ın olmadığını doğaya bakıp nasıl buluyorsunuz ? Alıntı
Misafir susvedusun Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2017 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2017 hristiyanlıkla,incille,Matta,Markos,Luka ve Yuhanna ile ilgili söylediklerinizi hangi İslami kaynağı referans alarak söylüyorsunuz aslan konusuna gelince.yine diyorumki yazdıklarınla kendinle çelişiyorsun. "Çoğunlukla yaşlı erkek aslanlar sürüden kovulur " diyorsun.şimdi sürüden kovulması için bir sürü gerek değil mi?hani aslanlar sürü halinde değil yazlnız yaşıyordu? erkek aslan yelesinden dolayı avlanması çok zordur görünür fazla yaklaşamaz bir sürü 2-3 erkek aslan,2-3 dişi ve yavrulardan oluşur.bildiğimiz sürü halinde yaşıyorlar işte battal sende iki aslan birbiriyle karşılaşsa sürüyle yaşıyor diye kesip atıyorsun fazla düşünmeye gerek yok risale de söz edilen işin akli yönü yani eğer güçlüysen başka kişilerden yardım alma gereği duymazsın.Nokta. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.